Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015"

Transkript

1 Handbok för projektansökan Atlas planering 2015

2 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan eller behöver råd i utformningen av er projektidé är du välkommen att kontakta ansvarig handläggare för Atlasprogrammet; vxl tel: , e-post: atlas@uhr.se. Om ansökan Du fyller i och skickar in ansökan online. Länk till ansökan finns på Universitets- och högskolerådets webbplats Du ska inte skicka in några papperskopior. Samtliga frågor i ansökan är obligatoriska att besvara för att den ska registreras som giltig. En ogiltig ansökan går inte vidare i behandlingen utan avslås utan att kvalitetsbedömas. Giltighetskriterier för programmet finns på sidan Bedömning av ansökan på utbyten.se. Varje skolenhet kan skicka in flera projektansökningar samtidigt, men vi strävar efter nationell spridning när vi beslutar om vilka ansökningar som ska beviljas. Sista datum att skicka in ansökan är för omgång 1: 16 mars Projektperioden sträcker sig från 1 juni till 30 januari påföljande år. Sista dag för ansökan omgång 2: 16 september Då sträcker sig projektperioden från 1 januari till 1 oktober Beslut meddelar vi tidigast 10 veckor efter sista ansökningsdag. Vi kan inte lämna förhandsbesked. Universitets- och högskolerådets beslut om bidrag kan inte överklagas enligt SFS 2012:811. Lycka till med er ansökan! Sida 1 (12)

3 Innehåll Innehållsförteckning Förord... 1 Om ansökan... 1 Innehåll... 2 Ansökan online kom igång med ditt användarkonto... 3 Sökande organisation sida Sökande... 3 Uppgifter för utbetalning... 3 Partnerorganisation sida Partner... 4 Beskrivning av partnerorganisation... 4 Kontaktperson sida Rektors utlåtande... 4 Resor och budget sida Schablonbeloppen... 5 Projektbeskrivning sida Bakgrund... 5 Syfte och mål... 6 Bekräfta och skicka in... 6 Bilaga 1 Villkor Atlas planering Bilaga 2 Ekonomiska riktlinjer för Atlas planering... 9 Resor... 9 Logi... 9 Mat... 9 Vaccinationer... 9 Visum... 9 Försäkring... 9 Återkrav... 9 Bilaga 3 Checklista för valbarhet Sida 2 (12)

4 Ansökan online kom igång med ditt användarkonto Ansökan ska och kan endast registreras online. Länken till online-ansökan hittar du på vår webbplats utbyten.se Ansökan Atlas planering. För att kunna fylla i en ansökan behöver du skapa ditt eget användarkonto till ansökningssystemet. Du skapar användarkontot genom funktionen logga in och registrera dig. När du skapat ditt användarkonto följer du anvisningarna i ansökningssystemet. När du skickat in ansökan får du ett diarienummer som du använder när du kontaktar Universitets- och högskolerådet. En bekräftelse på att din ansökan mottagits av Universitets- och högskolerådet skickas till den e-postadress du angivit när du skapade ditt användarkonto. All information kring din ansökan sker via ditt användarkonto. Alla typer av beslut och besked angående ditt ärende skickas till den epostadress som angivits i ansökan, samt till rektor/skolledares e-postadress. Det finns möjlighet att lägga till ytterligare kontaktpersoner. Om kontaktperson läggs till i systemet, får även de samtliga beslut och besked angående ditt ärende. Tips: Samtliga fält på varje sida i ansökan måste besvaras för att du ska kunna spara respektive sida och gå vidare i systemet. Det är därför bra om du har inbjudningsbrev samt rektors utlåtande tillgängliga när du kommer till de sidor där dessa dokument ska laddas upp. Sökande organisation sida 1 Sökande Ange er skolas adressuppgifter i fältet sökande organisation, dvs. den skola vars rektor godkänner villkoren för Atlas planering, se bilaga 1. Om ni som sökande skola tidigare beviljats medel för ett projekt inom Atlasprogrammet med den aktuella samarbetspartnern ska ni ange diarienummer för tidigare samarbete här. Exempel: Diarienumret återfinns i ert beslutsbrev. (Det är inte ansökans ID-nummer som efterfrågas, som kan se ut som exempel: ). Uppgifter för utbetalning Beviljade medel betalar vi ut till det plus- eller bankgironummer som du anger i ansökan. De betalningsuppgifter du anger för kontoinbetalning, organisationsnummer och plus- eller bankgiro, måste tillhöra en och samma organisation. För att kunna lokalisera de utbetalda pengarna anger du en utbetalningstext. Är du osäker på vilken text som är lämplig, stäm av med ekonomiavdelningen på din skola. Ange max 50 tecken, övrig text kommer inte med vid utbetalning. Observera att Universitets- och högskolerådet inte betalar ut bidrag till privata personkonton. Sida 3 (12)

5 Partnerorganisation sida 2 Partner Här anger du den utländska partnerskolans/partnerorganisationens adressuppgifter. Det är också här som du laddar upp inbjudan från den involverade partnerskolan/organisationen. Beskrivning av partnerorganisation Inom Atlasprogrammet ska samarbete ske med en förskola, skola eller vuxenutbildningsorganisation. När det gäller planering av APL ska samarbetspartnern vara företag/organisation. En svensk skola i ett annat land kan inte vara samarbetsskola eller partnerorganisation. Beskriv er partnerskola/partnerorganisation, vilken typ av organisation det är, storlek, utbildningsnivå och ev. ålder på eleverna där samarbetet ska ske. Inom Atlas kan samarbete ske mellan olika utbildningsnivåer, dock högst gymnasial nivå och det ska framgå tydligt här. I de fall samarbete sker med frivilligorganisationer måste det framgå att de bedriver skolor. Observera att du måste ladda upp en inbjudan/letter of Intent från partnerskolan/organisationen. Kontaktperson sida 3 Här fyller du i kontaktuppgifter till rektor och kontaktpersoner på den sökande svenska skolan. De personer som du fyller i här är de som kommer att få ta del av beslut med mera gällande projektet. Du kan lägga till flera kontaktpersoner. Rektors utlåtande Du som söker Atlas planering ska ladda upp ett dokument med rektors utlåtande i ansökningssystemet. I dokumentet ska rektor motivera på vilket sätt ledningen stödjer projektet samt ange vad det förväntade resultatet kan ge för effekter på verksamheten. Observera att det är rektor för skolenheten som ska utföra detta, inte biträdande rektor eller skolchefer. Rektors namn och titel ska framgå i utlåtandet, t.ex. som ett brevhuvud eller e-postsignatur. Rektor ska också godkänna de allmänna villkor som gäller för Atlas planering. Detta sker i ansökningssystemet, innan ansökan skickas in. Resor och budget sida 4 Börja med att välja rätt typ av aktivitet: Planera ett samarbetsprojekt med en förskola, skola eller annan utbildningsinstitution i ett annat land. Ömsesidig planering med partnerskola eller Besöka företag och organisationer för planering av en APL-vistelse i ett annat land. Medel beviljas i form av schablonsummor baserat på antal deltagare. Beviljade medel ska ses som ett bidrag och eventuella merkostnader förväntas skolan själv att stå för. Söker ni medel för ömsesidiga planeringsresor, vilket inte är ett krav, måste båda resorna genomföras under projektperioden. Villkoret är att båda parter besöker varandra. Det är möjligt att söka bidrag för maximalt åtta deltagare fördelat på två Sida 4 (12)

6 resor (in- och utresa), varav maximalt två deltagare/resa kan vara elever från samma skola/organisation. Vi ser gärna att skolledare deltar då detta är bra för förankringsprocessen på båda skolor. Inget krav finns på att antalet personer behöver vara detsamma om resor sker i båda riktningarna. Planeringsresan bör vara minst fem dagar, exklusive res- och helgdagar. Schablonbeloppen 6000 kronor per deltagare inom EU/EES (endast möjligt för planering av APL) kronor per deltagare inom övriga Europa kronor per deltagare inom Amerika, Afrika, Asien och Oceanien. Projektbeskrivning sida 5 Här ska du skriva in relativt mycket text och information. Om du inte har tid eller möjlighet att fylla i all information på en och samma gång kan du spara sidan. Därefter kan du gå tillbaka till sidan för att fylla på med text om du så önskar vid ett senare tillfälle. Alla rutor måste vara ifyllda för att du ska kunna spara sidan, vilket du kan lösa genom att exempelvis skriva ett ord i varje ruta. Syftet med en planeringsresa är att skapa förutsättningar för kvalitativa kommande samarbeten. Tid för personliga och fördjupade möten partners emellan är viktigt för att kunna identifiera mål för samarbetet samt hur samarbetet ska ske framledes för att önskade mål ska uppnås. Försök att i era svar belysa hur ni ska skapa utrymme för att diskutera förutsättningarna för ett framtida samarbete under ert planeringsbesök. Förankring/stöd hos ledning. Etablerade kontakter. Tydlig projektidé kopplat till programmets långsiktiga mål. Förberedda deltagare. Förankring i organisationen. Att tid finns avsatt för planering och genomförande samt efterarbete. Tänk även på att: besvara frågorna utifrån ett vad-, hur- och varförperspektiv för att ge ett utvecklat svar på frågan. Bakgrund 1. Beskriv skolans förutsättningar och utvecklingsbehov Här handlar det om att beskriva skolans utvecklingsbehov och hur detta/dessa påverkar ert val av inriktning på projektet. 2. Beskriv befintliga kontakter med er samarbetspartner. Beskriv hur val av partner har gjorts och anledning till att just denna partner är aktuell. 3. Vilka ytterligare kontakter förväntas planeringsresan etablera? Sida 5 (12)

7 Här kan ni ange om planer finns på att t.ex. besöka ambassad, ministerium etcetera för att förankra samarbetet. Syfte och mål Projektet ska ligga i linje med programmets syfte, mål och förväntade resultat. Se sidan Förväntade resultat för Atlas praktik respektive Atlas partnerskap på utbyten.se. 4. Gör en översiktlig beskrivning av det framtida projektets tänkta inriktning och mål. Naturligtvis kan ni inte i detta skede ha en fullt utvecklad idé om hur framtida samarbete kommer att se ut men försök ändå att ge en bild av vad ni vill med samarbetet. Vilka behov ska samarbetet möta? Gör kopplingar till syfte och mål för Atlasprogrammet. 5. Beskriv planeringsresans program och hur den kommer att stärka era förutsättningar att genomföra ett kvalitativt framtida projekt (se punktade förutsättningar). Försök att beskriva vilka möten ni ska ha, vilka ni ska träffa, vad ni ska diskutera och varför. Visa att tillräckligt med tid finns avsatt för planering. Observera att minst fem dagar, exkl. resdagar, bör avsättas för planering med partnerskolan. 6. Beskriv samtliga deltagares professioner och motivera deras roller i planeringen (administrativt, pedagogiskt, praktiskt, etc.) Det är viktigt att noga tänka igenom vilka som ska delta på en planeringsresa. Vi ser att skolledares deltagande är positivt för förankringen av kommande samarbete. Ni kan ansöka om upp till fyra deltagare/resa och maximalt två av deltagaran kan vara elever. Att involvera elever redan under planeringen är betydelsefullt eftersom de ofta kan tillföra andra perspektiv. Bekräfta och skicka in Här får du en sammanställning av ansökan och du kan enkelt gå tillbaka till olika delar och redigera vid behov. Sida 6 (12)

8 Bilaga 1 Villkor Atlas planering BESLUT Universitets- och högskolerådets beslut om beviljande av medel meddelas via e-post till kontaktperson och rektor/rektors motsvarighet. I beslutet specificeras beviljade medel samt de särskilda villkor som gäller. 2. SYFTE Beviljade medel gäller för planeringsresa i enlighet med beskrivning i ansökan. 3. GILTIGHET Beviljade medel ska utnyttjas inom den giltighetsperiod som anges i beslutet. 4. FINANSIERING Beviljat belopp och beviljat antal deltagare framgår av beslutet. Medel beviljas i form av ett schablonbelopp per deltagare och kan användas för att täcka kostnader för resa och uppehälle. För planering av ett samarbete med ett land utanför EU/ EES samt OECD kan beviljade medel användas för att bjuda in representanter från partnerskolan. Enligt Inkomstskattelagen (SFS 1999:1229) avd. III, paragraf 5 är stipendier för utbildning mestadels skattefria. Vi rekommenderar er att kontakta Skatteverket vid tveksamhet. 5. UTBETALNING AV MEDEL Efter beslut av Universitets- och högskolerådet betalas medel ut till det bank- eller plusgironummer som finns angivet i ansökan. Observera att utbetalning inte kan ske till privata konton. 6. ÄNDRINGAR OCH ÅTERBETALNING Universitets- och högskolerådet måste omgående underrättas om: Er skola/organisation beviljas andra medel för samma aktivitet. Ändringar sker i projektets syfte och aktiviteter. Projektet inte kan genomföras. Efter beslut av Universitets- och högskolerådet kan beviljade medel komma att justeras. Utbetalda medel som inte disponeras enligt ansökan och Universitets- och högskolerådets beslut, ska återbetalas på begäran av Universitets- och högskolerådet. 7. RAPPORT Efter avslutat projekt ska rapport och ekonomisk redovisning skickas elektroniskt till Universitets- och högskolerådet. All information kring hur rapporteringen ska göras finns på vår webbplats: Det är önskvärt att ni skickar in er rapport senast fyra veckor efter genomförd aktivitet, dock senast: Ansökningsomgång vår: 1 september året efter beslutet om beviljade medel har tagits. Ansökningsomgång höst: 31 december året efter beslutet om beviljade medel har tagits. Sida 7 (12)

9 Ni ska kunna styrka deltagande genom färdbevis i form av till exempel boardingkort. Verifikationerna måste sparas på skolan/organisationen i fem år för en eventuell revision. 8. VISUM OCH VACCINATIONER Det är skolans skyldighet att kontrollera och följa de visumregler och krav på vaccinationer som gäller i de mottagande länderna. 9. GODKÄNNANDE Ansökan och avtalet ska godkännas av rektor/rektors motsvarighet med ekonomiskt ansvar för verksamheten. Sida 8 (12)

10 Bilaga 2 Ekonomiska riktlinjer för Atlas planering De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader, uppehälle och försäkring. Schablonen per deltagare beror på i vilket land besöket äger rum. Bidragmedel betalas ut för max 4 deltagare per skola, även vid ömsesidig planeringsresa. Observera begränsningen om max 2 deltagare per skola om besöket sker inom EU/EES. Nedan beskriver vi vilka kostnader som får rymmas inom projektbudgeten och när ett återkrav föreligger. Det är inte uttömmande beskrivningar utan ska ses som en vägledning. Är ni osäkra på några utgifter, kontanta handläggare så får ni hjälp. Vi betalar ut beviljade medel direkt till er skola vid ett tillfälle. Resor Flyg Det ekonomiska bidraget ska täcka de internationella flygresorna, ekonomiklass. Inom ramen för flygresor ingår även eventuella avbeställningsskydd. Resor inom landet för att ta sig till och från flygplats är också giltiga kostnader. Transporter Transporter inom besökslandet för att ta sig mellan boendet och skolan/organisation samt att ta sig till och från flygplats är giltiga kostnader. Logi Kostnader för logi för godkända deltagare inom Atlas planering godtas. Logikostnader utanför besökstiden är inte giltiga. Mat Matkostnader under besökstiden godtas. Vaccinationer Vaccinationskostnader för godkända deltagare inom Atlas planering godtas. Visum Visumkostnader för godkända deltagare inom Atlas planering godtas. Även resor till och från ambassad kan godkännas om det krävs för visumhanteringen. Försäkring Utgifter för försäkring av godkända deltagare godtas. Personal Kostnader för personal och eventuella vikarier är inte giltiga. Återkrav Universitets- och högskolerådet har i vissa fall rätt att återkräva beviljade medel. Nedan anger vi fall där det kan bli aktuellt. De grunder som anges är inte uttömmande. Kontakta en handläggare om du har frågor om specifika situationer eller detaljer som inte står med. Sida 9 (12)

11 Om deltagare inte följer med på resan görs återkrav på motsvarande beviljat schablonbelopp. Om en deltagare deltar som inte är behörig att delta återkrävs hela schablonbeloppet för den deltagaren. Meddela alltid handläggare om ni bytt deltagare. Om den genomförda aktiviteten inte stämmer överens med den som angetts i ansökan. Sida 10 (12)

12 Bilaga 3 Checklista för valbarhet Använd listan som en sista kontroll av att ni har fyllt i ansökan korrekt och fullständigt samt att ni inte har missat någon punkt som gör att hela ansökan blir ogiltig. Ansökan har utförts enligt programmets ramar och kriterier (programmets syfte, mål, giltiga aktiviteter, tidsramar med mera). Rektor har i ett utlåtande motiverat på vilket sätt ledningen stödjer projektet samt angett vad det förväntade resultatet kan ge för effekter på verksamheten. Rektors namn och titel ska framgå i utlåtandet, t.ex. som ett brevhuvud eller e-postsignatur. Rektor ska också godkänna de villkor som gäller för Atlas planering. Detta sker i ansökningssystemet, innan ansökan skickas in. Observera att det är rektor för skolenheten som ska utföra detta, inte biträdande rektor eller skolchefer. Angiven rektor är ekonomiskt ansvarig. Komplett inbjudan har bifogats ansökan. Det kan vara i form av ett aktuellt brev, formellt e-post eller fax. Om ni söker stöd för att bjuda in partnern ska ni bifoga en bekräftelse från samarbetsskolan. Inbjudan på annat språk än svenska och engelska ska ni översätta och bifoga. Inbjudan ska: o vara daterat (visa att det är aktuellt) o påvisa att samarbetet rör det aktuella projektet o ange när besöket/besöken ska äga rum o intyga att man där samarbetet ska ske bedriver utbildning på högst gymnasial nivå (om universitet) o intyga att man äger/driver skolor där samarbetet sker (om organisation) o vara underskrivet av ansvarig person med titel på mottagande/inbjuden partnerskola Samtliga frågor i ansökan har besvarats, och ansökan har skickats in online senast sista ansökningsdag. Organisationen är behörig att söka Atlas planering dvs.; 1. För Planering med partnerskola är en förskola, grundskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, allmän linje vid en folkhögskola eller kompletterande utbildning. 2. För Planering av APL-vistelse är de nationella yrkesprogrammen i gymnasie- samt gymnasiesärskola. Även utbildningsanordnare inom yrkesvux, gymnasieskolans yrkesintroduktion, lärlingsprogrammet och teknikprogrammets fjärde år kan söka. Samarbetslandet är giltigt för den sökta aktiviteten: 1. Planering med partnerskola kan sökas för samarbeten med länder utanför EU/EES. Möjligheten att bjuda in är begränsad till länder utanför EU/EES samt OECD. 2. Stöd för APL-vistelse kan sökas för resa till länder i hela världen. Sida 11 (12)

13 Samarbetspartner är giltig för den sökta aktiviteten: Tänk också på: 1. För planering med partnerskola ska samarbetspartner vara en förskola, skola eller vuxenutbildningsorganisation. 2. För planering av APL-vistelse kan samarbetspartner vara företag eller andra organisationer. Vi har inte möjlighet att i förväg läsa er ansökan och undersöka om den är korrekt ifylld/komplett eller inte. Vi läser inte hänvisningar till webbplatser eller annat utan endast det som står i er ansökan. Sida 12 (12)

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201 Handbok för projektansökan Atlas praktik 201 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2017 1 Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas konferens. Om du har frågor om ansökan är

Läs mer

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015 Handbok för projektansökan Athena planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Athena planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Syfte och mål Syftet med Atlas planering är att främja utvecklingen av internationella kontakter inom det offentliga skolväsendet och bland fristående skolor

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas förberedande besök 2015

Handbok för projektansökan. Atlas förberedande besök 2015 Handbok för projektansökan Atlas förberedande besök 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas planering 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas planering 2017 Om ansökan Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas Konferens 2014

Handbok för projektansökan. Atlas Konferens 2014 Handbok för projektansökan Atlas Konferens 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2015 Direktförmedlande organisation Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Praktikantprogrammet

Läs mer

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Syfte och mål Projekt inom Atlas praktik ska förutom individuell kompetensutveckling för elever främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas praktik 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer för programmet Athena 2014 1. INTRODUKTION De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader,

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2015

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2015 Handbok för projektansökan Atlas partnerskap 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas partnerskap. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2014

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2014 Handbok för projektansökan Atlas partnerskap 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Allmänna villkor Atlas planering Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor Atlas planering Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag Atlas planering 2018 Allmänna villkor för bidrag inom Atlas planering 2018 Vid tillämpning av de allmänna villkoren definierar vi följande begrepp enligt nedan: Huvudman kommuner,

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Sida 1 (8) Handbok Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig

Läs mer

2014-01-31 Atlas förberedande besök 2014

2014-01-31 Atlas förberedande besök 2014 2014-01-31 Atlas förberedande besök 2014 Susanne Hagström Larsson Program 09.00 09.30 Registrering & kaffe 09.30 10.00 Välkomsthälsning Sten Vesterman, chef Internationella avd. Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Direktförmedlande organisationer Handbok Praktikantprogrammet Direktförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig som ska ansöka om

Läs mer

2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013

2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013 2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013 Susanne Hagström Larsson Program Onsdag 4 sept 10.30-12.30 Programinformation 12.30-13.30 Lunch 13.30-15.00 Metodövning 15.00-15.30 Kaffe 15.30-16.30

Läs mer

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Handbok Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Förord Välkommen till praktikantprogrammet. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när ni fyller

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7) Ramar och kriterier 2018-09-14 Linnaeus-Palme planering 2018 1 (7) Innehåll Ansökningsomgång Linnaeus-Palme planering 2018 3 Om programmet... 3 Aktivitetsperiod och utbytesperiod... 4 Vidareförmedling

Läs mer

Allmänna villkor Atlas partnerskap Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor Atlas partnerskap Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag Atlas partnerskap 2018 Allmänna villkor för bidrag inom Atlas partnerskap 2018 Vid tillämpning av de allmänna villkoren definierar vi följande begrepp enligt nedan: Huvudman

Läs mer

UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER

UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER ATLAS PARTNERSKAP 2012 UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER Information Atlas Allmänt om Internationella programkontoret Atlas syfte Fakta ansökningsomgång Projektadministration Förutsättningar för ett lyckat

Läs mer

Handbok för projektansökan. Athena 2014

Handbok för projektansökan. Athena 2014 Handbok för projektansökan Athena 2014 Förord Välkommen till Athena. Programmet för globalt utbyte inom yrkesutbildning. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag Atlas partnerskap Ansökningsomgång 2019 Kontaktuppgifter: Universitets- och högskolerådet E-mail: atlas@uhr.se Telefon: 010 470 03 00 För mer information om Atlas partnerskap,

Läs mer

Madelene Johansson Stockholm 27 jan 2012

Madelene Johansson Stockholm 27 jan 2012 Madelene Johansson Stockholm 27 jan 2012 Internationella programkontoret Uppdrag: stödja olika former av internationellt samarbete inom utbildning främja svenskt deltagande i programmen analysera och sprida

Läs mer

Atlas partnerskap 2016

Atlas partnerskap 2016 Atlas partnerskap 2016 9 september Susanne H. Larsson Atlas partnerskap i världen 2016 Utbildningsnivå Beviljade Partnerskap 2015 Partnerskap 2016 Förskola 0 2 För-och grundskola 1 3 Grundskola 17 8 Grundskola-gy

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Programinformation Praktikantprogrammet

Programinformation Praktikantprogrammet 2015-09-22 Madelene Johansson Karin Cederergren Programinformation Praktikantprogrammet Innehåll 9.40-10.10 Presentation av deltagare, uppföljning av föreläsning 10.10-10.40 FIKA 10.40-11.30 Programinformation

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Handbok Delrapport. Athena utbyten

Handbok Delrapport. Athena utbyten Handbok Delrapport Athena utbyten Förord Delrapportering Resultaten av beviljade utbyten mäts vid rapporteringen. Du rapporterar online genom ditt användarkonto för Athena utbyten. 1. När er ansökan beviljades

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13) Ramar och kriterier 2017-03-30 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (13) Innehåll Om programmet... 3 Nyheter i ansökningsomgången... 5 Överenskommelse mellan UHR och projektägaren... 5 Aktivitetsperiod och

Läs mer

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Förutsättningar för organisationer att delta

Läs mer

Athena globalt utbyte inom yrkesutbildning. Ansökningsomgång 2011

Athena globalt utbyte inom yrkesutbildning. Ansökningsomgång 2011 Athena globalt utbyte inom yrkesutbildning Ansökningsomgång 2011 Anna Werner 2011-09-01 Välkomna! Upplägg under upptaktsseminariet Introduktion och bakgrund Praktisk information Workshop om ömsesidighet

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016.

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Komvux under hösten 2015, avseende bidragsåret

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 2014

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 2014 Handbok för projektansökan Atlas praktik 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Översiktlig ansökarguide till Nordplus vuxen 2015

Översiktlig ansökarguide till Nordplus vuxen 2015 Översiktlig ansökarguide till Nordplus vuxen 2015 Nordplus har en gemensam webbplats, http://www.nordplusonline.org/. Det är här du börjar. Du kan därifrån ladda ner användarhandboken där programmet beskrivs.

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska.

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska. Projektansökan Omgången öppnar 2 augusti klockan 8. och stänger 1 september klockan 23.59. Observera att ansökan inte kan kompletteras efter att ansökningsomgången har stängt. Vi kan inte garantera support

Läs mer

Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2017

Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2017 Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2017 1 (11) Praktikantprogrammet Ett program som möjliggör praktik för yngre personer Innehållsförteckning Praktikantprogrammet 2017... 3 Prioriterade områden för

Läs mer

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Revideringen är öppen 1 maj 1 juni 2018 Från och med 2018 är det möjligt att under perioden 1 maj-1 juni ansöka om revidering

Läs mer

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn september 2015 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning som har stöd i form av endast tillsyn... 3 En utbildning från start till slut...

Läs mer

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Lernias yrkeshögskola använder Adoy som administrativt verktyg för ansökningar. Vi godkänner enbart digitala ansökningar via detta system och vi

Läs mer

Handbok för projektrapportering

Handbok för projektrapportering Handbok för projektrapportering Athena utbyten 2015 Förord Nu är det dags att rapportera projekt inom Athena utbyten. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare vägledning, stöd och råd när du fyller

Läs mer

UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER

UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER ATLAS PRAKTIK 2012 UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER PROGRAM 13 SEPTEMBER 10.00 11.30 Programinformation 11.40-12.45 Skolan möter världen (Hörsalen) 12.45 13.45 Lunch 13.45 15.00 Internationalisera för en

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Handbok för projektrapportering

Handbok för projektrapportering Handbok för projektrapportering Atlas partnerskap projekt beviljade 2015 Förord Nu är det dags att rapportera ert projekt inom Atlas partnerskap. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare/ansvarig

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTUR FÖR ÄLDRE SISTA ANSÖKNINGSDAG: 7 NOVEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men

Läs mer

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 Kriterier och prioriteringsgrunder vid bedömning av ansökningar inom Linnaeus-Palme

Läs mer

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

Athena Programinformation

Athena Programinformation Athena Programinformation Information om Athena Syfte Resultatfokus Statistik Programinformation Rapportering Förutsättningar för ett lyckat projekt Syfte Inom resultatstrategin för kapacitetsutveckling

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Madelene Johansson. Atlas praktik

Madelene Johansson. Atlas praktik 2014-01-31 Madelene Johansson Atlas praktik Program Fredag 31 januari 09.00 09.30 Registrering & kaffe 09.30 10.00 Välkomsthälsning 10.00 11.30 Programinformation 11.30 12.30 Lunch inklusive erfarenhetsutbyte

Läs mer

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel EU-PROJEKTGUIDEN Guide för att söka EU-stöd East Sweden EU-kontoret - Bryssel Innehållsförteckning Inledning... 1 EU-stöd... 2 Grundprinciper för de transnationella sektorsprogrammen... 3 Hur planerar

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Utbildningssamarbete, Japan och Sydkorea 1. Allmänt Utbildningsstyrelsens Asien-program finansierar samarbetsprojekt med högskolor i asiatiska områden som

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG (DANSOMRÅDET) För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2017/8 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Endast arbetsmaterial REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER SISTA REDOVISNINGSDAG: 30 APRIL 2014 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN.

Endast arbetsmaterial REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER SISTA REDOVISNINGSDAG: 30 APRIL 2014 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN. REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER SISTA REDOVISNINGSDAG: 30 APRIL 2014 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare,

Läs mer

Ramar och kriterier. Minor Field Studies

Ramar och kriterier. Minor Field Studies Ramar och kriterier Minor Field Studies Ramar och kriterier för Minor Field Studies Minor Field Studies Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram som tar i beaktande både utvecklingen av den enskilda

Läs mer

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 1 Så funkar det Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN För att kunna börja att fylla i ansökan behöver du

Läs mer

Information om bidrag vid vissa studier. Till dig som är utbildningsanordnare inom folkhögskola, studieförbund eller kommunal vuxenutbildning

Information om bidrag vid vissa studier. Till dig som är utbildningsanordnare inom folkhögskola, studieförbund eller kommunal vuxenutbildning Information om bidrag vid vissa studier Till dig som är utbildningsanordnare inom folkhögskola, studieförbund eller kommunal vuxenutbildning Innehåll Inledning... 3 Regler som styr bidraget... 3 Kurser

Läs mer

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 - Huvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2016

Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2016 Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2016 1 (11) Praktikantprogrammet Ett program som möjliggör praktik för yngre personer Innehållsförteckning Praktikantprogrammet 2016... 3 Prioriterade områden för

Läs mer

Om Fortes resebidrag 2013-06-27

Om Fortes resebidrag 2013-06-27 2013-06-27 Om Fortes resebidrag Medel för utrikes resor bör i första hand sökas inom ramen för en projektansökan. Forskare kan dock söka separata resebidrag för utrikes resor i följande fall: För att presentera

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Statsbidragsenheten Dnr 2016:22 1 (6) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 ideella föreningar Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan.

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare.

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare. ANSÖKAN OM STÖD ELEKTRONISK UTGIVNING AV KVALITETSLITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

HANDBOK. i att fylla i ansökan till Comenius/Grundtvig fortbildning

HANDBOK. i att fylla i ansökan till Comenius/Grundtvig fortbildning HANDBOK i att fylla i ansökan till Comenius/Grundtvig fortbildning Denna handbok ska fungera som en hjälp och ett stöd till dig som ska ansöka om Comenius eller Grundtvig fortbildning. Det är viktigt att

Läs mer

Handbok för administratörer inom yrkeshögskolan

Handbok för administratörer inom yrkeshögskolan Handbok för administratörer inom yrkeshögskolan April 2013 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning inom yrkeshögskolan................................................... 3 En utbildning från

Läs mer

Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015

Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015 1(9) November 2015 Instruktioner för uppdatering av skolenhetsregistret inför terminsstart 2015 Uppgifterna ska uppdateras så att de visar hur skolorganisationen ser ut vid terminsstart läsåret 2015/2016.

Läs mer

Kompetensutveckla gränslöst

Kompetensutveckla gränslöst Kompetensutveckla gränslöst Möjligheter för personal genom UHRs program 2016-10-10 Ahmed Ismail Nordplus Möjligheter i Norden Vuxen Junior Målgrupp för yrkesutbildning: Organisationer, institutioner,

Läs mer

Handbok för projektansökan. Linnaeus-Palme partnerskap 2015

Handbok för projektansökan. Linnaeus-Palme partnerskap 2015 Handbok för projektansökan Linnaeus-Palme partnerskap 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig vägledning, stöd och råd när du fyller i institutionens projektansökan för Linnaeus-Palme partnerskap. Om

Läs mer

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

LONA. Från ansökan till slutredovisning - översikt

LONA. Från ansökan till slutredovisning - översikt LONA Från ansökan till slutredovisning - översikt Ansökan: Ansökan registreras först av initiativtagare (IT) eller kommun. Registreringen sker direkt i LONA-registret. För kommunprojekt registrerar kommun

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING SAMVERKAN MED KOMPONISTER För sista redovisningsdag, se Kulturrådets beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Athena Upptaktsseminarium

Athena Upptaktsseminarium 2014-09-03 Athena Upptaktsseminarium Madelene Johansson Therese Hadland Program för dagarna Ons 3 sep 10.30-12.30 Programinformation Athena 12.30-13.30 Lunch 12.30-13.30 Lunch 13.30-14.00 Migrationsverket

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om utbetalning... 1 Öppna ansökan om utbetalning... 1 Allmänt... 2 Lägesrapport... 3 Kostnadsredovisning... 4 Sammanställning...

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer