Handbok för projektrapportering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok för projektrapportering"

Transkript

1 Handbok för projektrapportering Athena utbyten 2015

2 Förord Nu är det dags att rapportera projekt inom Athena utbyten. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare vägledning, stöd och råd när du fyller i rapporter för Athena utbyten. Instruktionerna gäller för såväl delrapport och deltagarrapport som för slutrapport. Slutrapporten ska tydligt visa det arbete som ni och era samarbetspartners genomfört under den period rapporteringen avser. Om du har frågor om rapporteringen är du välkommen att kontakta ansvarig handläggare för Athena på (vxl) eller athena@uhr.se. Om rapporten Du fyller i och skickar in din rapport online via ditt användarkonto för Athena utbyten på Universitets- och högskolerådets webbplats utbyten.se. Du ska inte skicka in några papperskopior. Samtliga frågor i rapporten är obligatoriska att besvara för att den ska registreras som fullständig. En ofullständig rapport kommer inte att kunna utvärderas förrän begärda kompletteringar inkommit. För att vi ska kunna behandla din rapport behöver du: Besvara samtliga frågor Kryssa i rutan där du intygar att lämnade uppgifter sanningsenliga och följer programmets regelverk Bifoga utlåtande från partnerskolan Skicka in rapporten senast sista angivna rapporteringsdag Universitets- och högskolerådets uppföljning är både kvantitativ och kvalitativ. Den huvudsakliga delen handlar om projektets resultat, det vill säga vilka förändringar projektet har lett till och hur lärdomarna kan tillvaratas i det framtida arbetet. Vi använder informationen för övergripande analys, kontinuerlig programutveckling och som underlag för rapporter till Sida. Vi rekommenderar att du läser igenom handboken för rapportering redan när ni inleder projektet, så att du vet vilken typ av information vi kommer att fråga efter. Lycka till med rapporten!

3 Deltagarrapporter Deltagarenkäten är obligatorisk och det är projektägarens ansvar att se till att svar från samtliga deltagare kommer in. Enkätsvaren skickas automatiskt direkt till oss och ligger till grund för deltagarrapporteringen i slutrapporten. Deltagarenkäterna ska fyllas i av samtliga svenska deltagare i utresan, både lärare och elever, direkt efter avslutat utbyte i partnerlandet. Eleverna kan behöva stöd av en lärare för att fylla i enkäten på rätt sätt. Vi rekommenderar därför att läraren går igenom och förklarar frågorna innan eleverna svarar. Du loggar in på ditt användarkonto för Athena utbyten med de användaruppgifter som du skapade vid ansökan. På förstasidan hittar du länkar till både lärar- och elevenkäten som du kan kopiera och skicka per e-post till varje deltagare. Varje elev och lärare fyller i en egen enkät och skickar in online. Du kommer att se resultaten av enkäten när du fyller i slutrapporten. Kontaktuppgifter för framtida uppföljning Universitets- och högskolerådet arbetar med resultatuppföljning på lång sikt för att undersöka hur effekten av våra program står sig över tid. Det innebär att vi några år efter att ett projekt avslutats kan komma att kontakta slumpvist utvalda deltagare från ett antal projekt, för en ny enkät och/eller en intervju. Därför ber vi de deltagare som kan tänka sig att ställa upp på detta att lämna en privat e-postadress där det skulle kunna vara möjligt att nå dem om ca tre till fem år. I de fall eleven/läraren inte vill lämna kontaktuppgifter kan du i det aktuella fältet istället ange skolans telefonnummer och allmänna e-postadress. Begrepp som är viktiga att känna till för all typ av rapportering Med ämnesområde menar vi projektets ämnesområde, berörda allmänna skolämnen och/eller teoretiska eller yrkesinriktade ämnen specifika för utbildningen. Med begreppet globala frågor menar vi ämnesområden som demokrati, mänskliga rättigheter, hållbar utveckling, jämställdhet, solidaritet, global hälsa, miljö/klimat, fattigdomsbekämpning, ekonomisk utveckling, konsumtion och interkulturell förståelse. (Arbetet med globala frågor, framförallt inom skolan, kan till exempel innebära arbete med värdegrundsfrågor som empati, rättvisefrågor och att arbeta för minskad främlingsfientlighet.) Att ha ett globalt perspektiv ser vi som att kunna relatera till globala frågor och sammanhang när det gäller till exempel ett ämnesområde, undervisning och/eller lokala företeelser.

4 Att ha globala kunskaper menar vi innebär att vara insatt i globala frågor, ha erfarenhet av globala sammanhang och/eller att ha ett globalt perspektiv på sitt ämnesområde. Interkulturell förståelse handlar om att genom kulturella möten få en tydlig och nyanserad bild av livet i en annan kultur samtidigt som man kan reflektera kring sin egen. Att förstå andra kulturer är en förutsättning för att kunna ta till sig globala kunskaper och för att verka i globala sammanhang. Interkulturell kompetens bygger på interkulturell förståelse och innebär att man har förmåga att hantera situationer som antingen ligger långt ifrån ens egen eller omfattar många olika kulturer. Med verktyg menar vi ett hjälpmedel eller en metod som deltagare i våra projekt och förberedelseutbildningar fått med sig och som kan hjälpa dem att verka i globala sammanhang. Ett verktyg kan till exempel vara ett språk, olika kontakter och nätverk, nya arbetsmetoder, kommunikationskanaler och interkulturell kompetens. Rapportering del- och slutrapport Du fyller i och skickar in din del- och slutrapport online via ditt användarkonto för Athena utbyten på Universitets- och högskolerådets webbplats. Du loggar in med de användaruppgifter som du skapade vid ansökan. Du ska inte skicka in några pappersdokument, bilagor laddar du upp i rapporten. Delrapporten fyller du i och skickar in senast fyra veckor efter första utbytet. Slutrapporten ska vara inskickad senast 28 februari två kalenderår efter att ansökan beviljades. Innan du slutrapporterar måste alla deltagare ha fyllt i varsin deltagarrapport. Du ska till båda rapporterna bifoga ett utlåtande från partnerskolan, där de beskriver sin syn på partnerskapet. Tänk på att deltagarenkäterna ska fyllas i av samtliga svenska deltagare direkt efter utresan. Instruktioner finns på föregående sida.

5 Deltagare Här ser du antalet personer ni beviljats medel för, i form av schablonbelopp. Du fyller i antalet deltagare aktuell del av utbytet (antingen inresande eller utresande). Fyll även i andelen elever, lärare/skolledare/övrig personal och könsfördelningen för respektive grupp. Läs igenom vad som gäller för antalet deltagare och eventuellt bortfall av deltagare i Athena utbytens Ramar och kriterier och Ekonomiska riktlinjer. Genomförda resor Destinationen är hämtad från ansökan och redan ifylld. Välj utresedatum i kalendern och fyll i antal dagar som utbytet varat, inklusive resdagar. Läs igenom vad som gäller för antalet dagar i Athena utbytens Ramar och kriterier och Ekonomiska riktlinjer. Kostnader Högst upp i fältet står summan ni beviljats för den del av projektet du rapporterar (antingen in- eller utresa). Fyll i de kostnadsposter som finns listade till vänster. Läs igenom vad som gäller angående beviljade medel i Athena utbytens Ekonomiska riktlinjer. Projektrapport På den här sidan måste alla fält vara ifyllda för att sidan ska kunna sparas. Om du inte har möjlighet att fylla i allt på en gång kan du kringgå systemet genom att skriva ett ord i varje ruta och sedan spara. Därefter kan du gå tillbaka till sidan för att fylla på med korrekt text vid ett senare tillfälle. Under rubriken Projektrapportfrågor nedan finns alla rapportfrågor listade tillsammans med svarsalternativ. För flera av frågorna räcker det med att välja ett eller flera ord bland svarsalternativen. För dem märkta med fritext bör du skriva en utförligare beskrivning. Tänk på att

6 besvara dessa frågor utifrån ett vad-, hur- och varför-perspektiv för att ge ett fördjupat svar på frågan. Här ska du även ladda upp ett yttrande från partnerskolan/partnerskolorna. Ett yttrande ska ge partnerns syn på vad som har varit bra och mindre bra, vad som behöver utvecklas inför fortsatt samarbete och vad partnern har lärt sig. I den här delen av slutrapporten finns också ett antal frågor som gäller förväntade resultat inom Athena. Frågorna följer bland annat upp resultat på aktivitetsnivå och resultat på kort sikt. Aktivitetsresultat Aktiviteter är alla planerade händelser inom ett projekt såsom resor och de studier/fältstudier, undervisningstillfällen, föreläsningar, praktiktillfällen, studiebesök, möten, konferenser och liknande som pågår före under och efter själva resorna. Mätningen av aktivitetresultat görs på två sätt: Svenska deltagare lärare och elever fyller i en deltagarrapport direkt efter genomfört utbyte i partnerlandet (mer om deltagarrapporter ovan). Du som rapporterar svarar utifrån din egen uppfattning om vilka direkta effekter du ser att aktiviteterna har haft på deltagarna. Efter frågorna om aktivitetsresultat finns möjlighet att se en sammanställning av deltagarnas svar på deltagarrapporten. Resultat på kort sikt Resultat på kort sikt handlar om effekten av projektet som helhet vid tiden för slutrapporteringen (cirka ett år efter genomförda aktiviteter). Tanken är att deltagarna lär sig saker både under själva utbytet (aktiviteten) och under projektets gång, att nya kunskaper befästs under projekttiden och efterhand leder till nya förmågor/kompetenser/verktyg och ett förändrat sätt att handla och agera. Resultat på lång sikt För att mäta hur projektens resultat står sig över tid genomför Universitets- och högskolerådet också resultatuppföljning på lång sikt. Den består i första hand av intervjuer med företrädare för och deltagare i utvalda projekt cirka tre år efter att projektet avslutats. Bekräfta och skicka in Här får du en sammanställning av rapporten och kan enkelt gå tillbaka och ändra om något inte stämmer. Kontrollera att alla uppgifter är korrekta innan du skickar in rapporten.

7 Projektrapportfrågor delrapport 1. Beskriv genomförda aktiviteter under utbytet. Om dessa skiljer sig från angivna i ansökan, motivera förändringen. 2a. Har projektets syfte och mål förändrats i förhållande till ansökan? 2b. Om ja beskriv förändringen. 3. Övrigt Projektrapportfrågor slutrapport Om svarsalternativ finns svara enbart med ett eller flera av de föreslagna orden. Vid fritext svara utifrån ett vad-, hur- och varför-perspektiv för att ge ett fördjupat svar. Vissa frågor har både svarsalternativ och fritextsvar. GENOMFÖRANDE 1. Vilka av de förutsättningar som definierades i ansökan var viktiga för projektets genomförande? Beskriv varför. 2. Beskriv nuläget och till vilken grad syfte och mål är uppfyllt. Vad kvarstår för att ytterligare förbättra måluppfyllelsen? 3. Beskriv hur samarbetet med partnerskolan/skolorna fungerat. Vad kan utvecklas och hur tänker ni göra det? 4. Hur har ni följt upp och utvärderat projektet på elev- lärar- och skolledarnivå samt tillsammans med era partnerskolor? 5 a. Uppstod några av de risker som beskrevs i ansökan och i så fall, hur hanterade ni dem? 5 b. Uppstod några problematiska situationer ni inte förutsett och i så fall, hur löste ni dem?

8 RESULTAT PÅ KORT SIKT SVENSKA LÄRARE 6 a. Ange andelen svenska lärare som efter Athena projektets avslut har ett intresse av att undervisa om globala frågor. 6 b. Ge exempel på hur du kan se att lärarna har ett intresse. 8 a. Ange andelen svenska lärare som efter projektets avslut har förmåga/kompetens att undervisa om globala frågor. 8 b. Vilka förmågor/kompetenser har de svenska lärarna utvecklat under projektet? Svarsalternativ: kommunikativ förmåga analysförmåga ledarskapsförmåga initiativförmåga interkulturell kompetens flexibilitet/anpassningsförmåga annat 8 c. Ge exempel på hur du kan se att lärarna har fått ökad kompetens/förmåga att arbeta med globala frågor. 9 a. Ange andelen svenska lärare som efter projektets avslut använder de globala kunskaper och metoder de fått till följd av projektet. 9 b. Ange vilka kunskaper och metoder de svenska lärarna använder till följd av projektet. Svarsalternativ: yrkesrelaterade ämnesrelaterade omprioriteringar av innehåll och form i undervisningen annat 9 c. Ge exempel som visar på hur lärare använder globala kunskaper och metoder de fått genom projektet. 10 a. Ange andelen svenska lärare som efter projektets avslut aktivt sprider global kunskap i sin undervisningsmiljö. 10 b. Ge exempel på hur du ser att lärare sprider global kunskap. 11 a. Lärare på den svenska skolan har efter projektets avslut tagit fram nya metoder, tekniker och studiematerial med global inriktning. 11 b. Ange och motivera vilka metoder, tekniker och studiematerial. Svarsalternativ: fallstudiebank med elev/student material internetbaserad undervisning tillsammans med partnerorganisationen gemensamma kurser/gemensam undervisning läromedel med global inriktning annat

9 RESULTAT PÅ KORT SIKT SVENSKA SKOLOR 12 a. Har den svenska skolan efter projektets avslut tagit fram nya strukturer/metoder för att använda elevers internationella erafarenheter. Svarsalternativ: ja nej 12 b. Ange och beskriv vilka strukturer/metoder som tagits fram. Svarsalternativ: utökat utbud av kurser med global inriktning program med globala inslag katalog med elev/studentarbeten fallstudiebank med elev-/studentmaterial erfarenhetsutbyten med/integrationsmoment för internationella studenter finns inlagda i befintliga kurser annat AKTIVITETSRESULTAT SVENSKA LÄRARE 13. Beskriv på vilket sätt aktiviteterna har bidragit till de resultat de redovisat i deltagarrapporterna. Ge verksamhetsnära exempel. RESULTAT PÅ KORT SIKT SVENSKA ELEVER 14 a. Ange andelen svenska som efter projektets avslut har ett intresse av att verka i globala sammanhang. 14 b. Beskriv hur du märker ett intresse för att verka i globala sammanhang hos dina elever. Ge exempel på vilken typ av intresse det rör sig om. 15 a. Ange andelen svenska elever som efter projektets avslut har förmåga/kompetens att verka i globala sammanhang. 15 b. Vilka förmågor kan du se hos eleverna och ge exempel på hur du kan se dem. Svarsalternativ: kommunikativ förmåga analysförmåga ledarskapsförmåga initiativförmåga interkulturell kompetens flexibilitet/anpassningsförmåga annat 16 a. Ange andelen svenska elever som efter projektets avslut använder de verktyg de fått av projektet. Svarsalternativ: Inga, mindre än hälften, hälften, mer än hälften, alla 16 b. Ge exempel på vilka verktyg de fått och hur de använder dem. Svarsalternativ: språk interkulturell kompetens internationella kontakter nätverk kommunikationskanaler arbetsmetoder annat

10 17 a. Ange andelen svenska elever som efter projektets avslut aktivt driver globala/internationella frågor. 17 b. Hur visar sig detta? Svarsalternativ: sprider sina erfarenheter tar initiativ till temadagar/projekt/egna organisationer är aktiva i förening fortsätter att delta i Universitets- och högskolerådets programverksamhet annat 17 c. Motivera och ge exempel på hur du kan se att eleverna driver frågorna. AKTIVITETSRESULTAT SVENSKA ELEVER 18. Beskriv på vilket sätt aktiviteterna bidragit till resultaten du angett. Ge gärna exempel. Kommentera även eventuella skillnader i din upplevelse gentemot elevernas enkätsvar. PROJEKTRESULTAT SKOLLEDARE Besvaras av skolledare. Gäller endast för de projekt som genomfört utbyten år Vilka vinster ser du som rektor med att arbeta med globala frågor? 23. Hur har er skola fördjupat och breddat sitt deltagande i internationella nätverk med anledning av projektet? 24. Beskriv hur incitament att delta i internationella aktiviteter har skapats för personalen.

Handbok för projektrapportering

Handbok för projektrapportering Handbok för projektrapportering Atlas partnerskap projekt beviljade 2015 Förord Nu är det dags att rapportera ert projekt inom Atlas partnerskap. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare/ansvarig

Läs mer

Handbok Delrapport. Athena utbyten

Handbok Delrapport. Athena utbyten Handbok Delrapport Athena utbyten Förord Delrapportering Resultaten av beviljade utbyten mäts vid rapporteringen. Du rapporterar online genom ditt användarkonto för Athena utbyten. 1. När er ansökan beviljades

Läs mer

Handbok för rapportering

Handbok för rapportering Handbok för rapportering Minor Field Studies 2017 Nu är det dags att rapportera beviljade stipendiemedel inom Minor Field Studies. Rapporteringen gäller slutrapport för lärosäten respektive stipendiats

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2015 Direktförmedlande organisation Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Praktikantprogrammet

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Sida 1 (8) Handbok Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Direktförmedlande organisationer Handbok Praktikantprogrammet Direktförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig som ska ansöka om

Läs mer

Athena Programinformation

Athena Programinformation Athena Programinformation Information om Athena Syfte Resultatfokus Statistik Programinformation Rapportering Förutsättningar för ett lyckat projekt Syfte Inom resultatstrategin för kapacitetsutveckling

Läs mer

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Syfte och mål Projekt inom Atlas praktik ska förutom individuell kompetensutveckling för elever främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja

Läs mer

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Syfte och mål Syftet med Atlas planering är att främja utvecklingen av internationella kontakter inom det offentliga skolväsendet och bland fristående skolor

Läs mer

Atlas partnerskap 2016

Atlas partnerskap 2016 Atlas partnerskap 2016 9 september Susanne H. Larsson Atlas partnerskap i världen 2016 Utbildningsnivå Beviljade Partnerskap 2015 Partnerskap 2016 Förskola 0 2 För-och grundskola 1 3 Grundskola 17 8 Grundskola-gy

Läs mer

Fokus Framåt inom Minor Field Studies och Linnaeus-Palme Programspecifik information

Fokus Framåt inom Minor Field Studies och Linnaeus-Palme Programspecifik information Fokus Framåt inom Minor Field Studies och Linnaeus-Palme Programspecifik information 2016-05-26 Jacob Dygeus Therese Lindström Innehåll Vart är vi på väg? - Vad är målet med vår globala resa? Program information

Läs mer

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015 Handbok för projektansökan Athena planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Athena planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Athena Upptaktsseminarium

Athena Upptaktsseminarium 2014-09-03 Athena Upptaktsseminarium Madelene Johansson Therese Hadland Program för dagarna Ons 3 sep 10.30-12.30 Programinformation Athena 12.30-13.30 Lunch 12.30-13.30 Lunch 13.30-14.00 Migrationsverket

Läs mer

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Handbok Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Förord Välkommen till praktikantprogrammet. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när ni fyller

Läs mer

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Beskrivning av och syfte med programmet Minor Field Studies (MFS) är en stödform inom det svenska biståndet som administreras av Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer för programmet Athena 2014 1. INTRODUKTION De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader,

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2017 1 Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas konferens. Om du har frågor om ansökan är

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015 Handbok för projektansökan Atlas planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för lärare i naturvetenskap och teknik 2017/18

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för lärare i naturvetenskap och teknik 2017/18 Enheten för ämnesdidaktik Dnr: 2017:149 1 (6) Frågor i anmälan till handledarutbildningen för lärare i naturvetenskap och teknik 2017/18 Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (19) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (19) Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Hur man använder e-läromedlen... 3 3 Hantera användarrättigheter... 3 3.1 Uppgifter om

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING SAMVERKAN MED KOMPONISTER För sista redovisningsdag, se Kulturrådets beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Vårdnadshavare. Frågor: Startsidan för Frånvaro Närvaro VÅRDNADSHAVARE

Vårdnadshavare. Frågor: Startsidan för Frånvaro Närvaro VÅRDNADSHAVARE Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Frågor: Kontakta supporten på e-support@stockholm.se eller elevens

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM TONSÄTTARBIDRAG 2010 REGIONALA OCH LOKALA TDM- INSTITUTIONER, FRIA TEATER-, DANS- OCH MUSIKGRUPPER M.FL. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 FEBRUARI 2010 Observera Denna onlineansökan

Läs mer

Utbetalning. Insatser genomförs. mars

Utbetalning. Insatser genomförs. mars Ansökan 22 januari 2016 Beslut om beviljade bidrag mars Utbetalning mars Insatser genomförs Ekonomisk redovisning januari 2017 Uppföljning av insats januari 2017 Statsbidrag för utbildning i svenska för

Läs mer

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Logga in på samma sätt som tidigare på minansokan.se Välj skapa ansökan om utbetalning När du valt se och ansök om utbetalning visas

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE TILL ATT BÖRJA MED Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom att klicka

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Din behörighet stängs automatiskt av för ett barn som fyllt 18 år. Behörigheten kan återaktiveras med elevens medgivande.

Din behörighet stängs automatiskt av för ett barn som fyllt 18 år. Behörigheten kan återaktiveras med elevens medgivande. Vårdnadshavare i Skola24 En vårdnadshavare (Privat) i Skola24 kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 Kriterier och prioriteringsgrunder vid bedömning av ansökningar inom Linnaeus-Palme

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201 Handbok för projektansökan Atlas praktik 201 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet 2013 En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan

Läs mer

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut Att söka försörjningsstöd Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut 2 Du som är folkbokförd i Hallstahammar kan enkelt söka

Läs mer

Observera att för sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

Observera att för sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG Yrkesverksamma fria grupper - dansområdet 1/12 Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar även

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Frågor i anmälan till Matematiklyftet med handledning

Frågor i anmälan till Matematiklyftet med handledning Undervisningsstödenheten 1 (6) Frågor i anmälan till Matematiklyftet med handledning på webben Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan. Du anmäler

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13) Ramar och kriterier 2017-03-30 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (13) Innehåll Om programmet... 3 Nyheter i ansökningsomgången... 5 Överenskommelse mellan UHR och projektägaren... 5 Aktivitetsperiod och

Läs mer

Ramar och kriterier. Minor Field Studies

Ramar och kriterier. Minor Field Studies Ramar och kriterier Minor Field Studies Ramar och kriterier för Minor Field Studies Minor Field Studies Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram som tar i beaktande både utvecklingen av den enskilda

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas praktik 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 7 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 7 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogisk utveckling och forskning, Högskolan i Borås. 2016-08-31 1 ATT LOGGA

Läs mer

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen

Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 1 (6) Instruktion - redovisning av statsbidrag för Lågstadiesatsningen 2015/16 Senast den 22 december 2016 ska ni skicka in en redovisning av statsbidrag i Lågstadiesatsningen 2015/16. Instruktioner för

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Rutiner och datum för avrapportering och slututbetalning - Ange alltid projektets namn och NFHs diarienummer vid avrapportering eller frågor gällande

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Greta. Manual för ansökan om TA-planer Information finns på Inloggningsadress Greta:

Greta. Manual för ansökan om TA-planer Information finns på   Inloggningsadress Greta: Greta Manual för ansökan om TA-planer 2019-04-16 Information finns på www.linkoping.se/apv Inloggningsadress Greta: https://greta.linkoping.se Vid frågor kontakta Cecilia Brage, cecilia.e.brage@linkoping.se

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Webbansökan. För att göra din ansökan gå in på Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen

Webbansökan. För att göra din ansökan gå in på  Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen Webbansökan För att göra din ansökan gå in på www.sodertalje.se/vuxenutbildningen Klicka på Webbansökan Vuxenutbildningen 1 Studerandekonto För att göra en ansökan behöver du ett studerandekonto. Klicka

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTUR FÖR ÄLDRE SISTA ANSÖKNINGSDAG: 7 NOVEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Bilaga 1 till redovisning av uppdrag om nyanlända under 25 år och deras utbildningsbehov inom komvux

Bilaga 1 till redovisning av uppdrag om nyanlända under 25 år och deras utbildningsbehov inom komvux Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm 1 (10) 1 till redovisning av uppdrag om nyanlända under 25 år och deras utbildningsbehov inom komvux Dnr U2016/01673/GV, U2016/01708/S, U2016/04154/GV Skolverkets

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT. Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES

ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT. Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES INNEHÅLLSFÖRTECKNING HITTA RÄTT... 1 EJ VERKSTÄLLDA BESLUT... 2 NY INDIVIDRAPPORTERING... 4 ÅTERRAPPORTERING... 9 ÄNDRING

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till.

Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att anma la intresse fö r förskningsprögram inöm prögnöser öch fö rvarning fö r extrema sölstörmar Sa ga r det till. Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter...

Läs mer

Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015.

Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015. 1 (7) Instruktion Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2015 och kan endast lämnas via Internet på webbplatsen

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7) Ramar och kriterier 2018-09-14 Linnaeus-Palme planering 2018 1 (7) Innehåll Ansökningsomgång Linnaeus-Palme planering 2018 3 Om programmet... 3 Aktivitetsperiod och utbytesperiod... 4 Vidareförmedling

Läs mer

Användarhandbok. Trafikverkets Chemsoft 2015

Användarhandbok. Trafikverkets Chemsoft 2015 Användarhandbok Trafikverkets Chemsoft 2015 Innehållsförteckning 1. Inloggningsuppgifter... 3 1.1 Var hittar jag Chemsoft?... 3 1.2 Hur får jag inloggningsuppgifter?... 3 1.3 Hur byter jag lösenord?...

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING AV BIDRAG 2014/2015 SKAPANDE SKOLA För sista redovisningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

Villkorsanvisning för SeQF och folkhögskolans allmänna kurs

Villkorsanvisning för SeQF och folkhögskolans allmänna kurs 2018-12-12 Diarienr 399, 2018, 03 1 (9) Villkorsanvisning för SeQF och folkhögskolans allmänna kurs Gäller från och med 2019-01-01 SeQF Sveriges referensram för kvalifikationer Sveriges referensram för

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Schemaunderlag i Kopps

Schemaunderlag i Kopps Schemaunderlag i Kopps Mycket av den information som läggs in i schemaunderlaget läses in automatiskt i vårt schemaläggningssystem och därför är det viktigt att underlaget fylls i noggrant! Defaultvärden

Läs mer

Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet

Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet Datum: 1 (26) 2016-07-26 Support: projektrummet@esf.se Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet EBS2020 https://ansokan.esf.se Svenska ESF-rådet Huvudkontoret Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Guide 2019 version 1.0 Logga in på samma sätt som tidigare på minansokan.se Välj skapa ansökan om utbetalning När du valt se och ansök om utbetalning visas

Läs mer

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Förutsättningar för organisationer att delta

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005

ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 ANSÖKNINGSANVISNINGAR NORDPLUS 2005 VIKTIGT! Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant innan du fyller i ansökan! Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret.

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Bilaga till ansökan om bidrag för utvecklingsinsatser i matematik

Bilaga till ansökan om bidrag för utvecklingsinsatser i matematik 1 (6) Bilaga till ansökan om bidrag för utvecklingsinsatser i matematik Skolhuvudmannens namn (gäller kommunala, statliga och fristående huvudmän) Halmstads kommun Namn på skolhuvudmannens företrädare

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2017-12-14 Innehållsförteckning Antagning av excellent lärare vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten 3 Pedagogisk

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE Kom igång Logga in på föreningens sida i IdrottOnline klubb. Du kommer till första sidan genom att klicka på fliken Idrottsmedel längst upp på sidan. Fliken Äldre Idrottslyftet

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari 2014 1. Verksamheten

Läs mer

Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad

Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad Bilaga 2 Anvisningar för ansökan till befordran till Meriterad respektive Excellent lärare vid Högskolan Kristianstad Ansökan sker i MyNetwork, som vanligtvis används för ansökan av tjänster. Ansökan kan

Läs mer

Endast arbetsmaterial REDOVISNING AV BIDRAG 2010/2011 SKAPANDE SKOLA SISTA REDOVISNINGSDAG: 3 OKTOBER 2011 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN.

Endast arbetsmaterial REDOVISNING AV BIDRAG 2010/2011 SKAPANDE SKOLA SISTA REDOVISNINGSDAG: 3 OKTOBER 2011 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN. REDOVISNING AV BIDRAG 2010/2011 SKAPANDE SKOLA SISTA REDOVISNINGSDAG: 3 OKTOBER 2011 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING PROJEKTBIDRAG NATIONELLT MOBILITETSSTÖD/ ARRANGÖRSSAMVERKAN INOM MUSIKOMRÅDET För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Pedagogisk handledning Fritidshem Åk 2

Pedagogisk handledning Fritidshem Åk 2 Pedagogisk handledning Fritidshem Åk 2 Välkommen till Bästa världen! En spännande upptäcktsfärd för dig och dina elever tar snart sin början. Handledningen är tänkt att ge dig som pedagog stöd på färden.

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: MittSkåne på kartan II Journalnummer: 2010-4457 Namn på LAG grupp som nominerar: Leader

Läs mer