Handbok för projektrapportering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok för projektrapportering"

Transkript

1 Handbok för projektrapportering Atlas partnerskap projekt beviljade 2015

2 Förord Nu är det dags att rapportera ert projekt inom Atlas partnerskap. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare/ansvarig för rapportering vägledning, stöd och råd när du fyller i rapporten för Atlas partnerskap. Rapporten ska tydligt visa det arbete som ni och era samarbetspartners genomfört under den period rapporteringen avser. Projektägande skolor ska genomföra två typer av rapporter: 1. deltagarrapport 2. slutrapport Instruktionerna gäller för såväl deltagarrapport som för slutrapport. Om du har frågor om rapporteringen är du välkommen att kontakta ansvarig handläggare för Atlas partnerskap på (vxl) eller atlas@uhr.se. Om rapporten Du fyller i och skickar in rapport online via ditt användarkonto till Atlas partnerskap på Universitetsoch högskolerådets webbplats utbyten.se. Du ska inte skicka in några papperskopior. Samtliga frågor i rapporten är obligatoriska att besvara för att den ska registreras som fullständig. En ofullständig rapport kommer inte att kunna utvärderas förrän begärda kompletteringar inkommit. För att vi ska kunna behandla din rapport behöver du: Besvara samtliga frågor Kryssa i rutan där du intygar att lämnade uppgifter sanningsenliga och följer programmets regelverk Skicka in rapporten senast sista angivna rapporteringsdag Universitets- och högskolerådets uppföljning är både kvantitativ och kvalitativ. Den huvudsakliga delen handlar om projektets resultat, det vill säga vilka förändringar projektet har lett till och hur lärdomarna kan tillvaratas i det framtida arbetet. Vi använder informationen för övergripande analys, kontinuerlig programutveckling och som underlag för årliga rapporter. Vi rekommenderar att du läser igenom handboken för rapportering redan när ni inleder projektet, så att du vet vilken typ av information vi kommer att fråga efter. Lycka till med rapporten!

3 Universitets- och högskolerådets olika resultat Aktivitetsresultat Aktiviteter är alla planerade händelser inom ett projekt såsom resor och förberedelser genom de undervisningstillfällen, föreläsningar, studiebesök, möten, studier/fältstudier, workshoppar, konferenser och liknande som pågår före under själva resan. I ömsesidiga projekt är också motsvarande händelser i samband med besök från samarbetspartnern aktiviteter. För att mäta aktivitetsresultaten sammanställer projektägaren en deltagarrapport, byggd på enkäter som besvarats av dem som deltagit i aktiviteterna. Resultat på kort sikt När ett projekt är avslutat skickar projektägaren in en slutrapport där resultaten från samtliga aktiviteter och projektet som helhet finns beskrivna. Slutrapporten utgör grunden för de resultat på kort sikt som Universitets- och högskolerådet mäter. Resultat på lång sikt För att mäta hur projektens resultat står sig över tid genomför Universitets- och högskolerådet också resultatuppföljning på lång sikt. Den består i första hand av intervjuer med företrädare för och deltagare i utvalda projekt ca tre år efter att projektet avslutats. Deltagarrapport Deltagarrapporten består av en enkät som samtliga svenska deltagare, både lärare och elever, ska fylla i direkt efter besöket på partnerskolan. Enkäten är obligatorisk och det är projektägarens ansvar att se till att svar från samtliga deltagare kommer in till Universitets- och högskolerådet. Enkätsvaren skickas automatiskt direkt till oss. Stöd för att fylla i enkäten Elever på grundskola och gymnasium kan behöva stöd av en lärare för att fylla i enkäten på rätt sätt. Vi rekommenderar därför att läraren samlar gruppen och går igenom och förklarar frågorna innan eleverna svarar. Det är bra om gruppen besvarar enkäten direkt efter genomgången. Hämta enkäterna Enkäterna/deltagarrapporterna hittar du när du loggar in på ditt användarkonto för Atlas partnerskap. De är tillgängliga så fort ett projekt beviljats medel. Du loggar in med de användaruppgifter du skapade vid ansökan På förstasidan hittar du länkar till både lärar- och elevenkäten som du kan kopiera och vidarebefordra Varje elev och lärare fyller i en egen enkät och skickar in online

4 Kontaktuppgifter för framtida uppföljning Universitets- och högskolerådet arbetar med resultatuppföljning även på lång sikt för att undersöka hur effekten av våra program står sig över tid. Det innebär att vi några år efter att ett projekt avslutats kan komma att kontakta slumpvist utvalda deltagare från ett antal projekt, för en ny enkät och/eller en intervju. Därför ber vi de deltagare som kan tänka sig att ställa upp på detta att lämna en privat e-postadress där det skulle kunna vara möjligt att nå dem om cirka tre till fem år. I de fall eleven/läraren inte vill lämna kontaktuppgifter kan man i det aktuella fältet istället ange skolans telefonnummer och allmänna e-postadress. Begrepp som är viktiga att känna till för att kunna besvara frågorna Med ämnesområde menar vi för elever de specifika ämnesområden och läroplansmål som projektet har berört. För lärare handlar det om de ämnesområden man har inom sitt uppdrag, det vill säga att man oavsett vad projektet har arbetat med ska relatera till sina egna ämnen. Är du till exempel språklärare och deltar i ett utbyte som handlar om hållbarhetsfrågorska du ändå relatera till ditt uppdrag som språklärare. Även metodik räknas som kunskaper inom ämnet. Med begreppet globala frågor menar vi ämnesområden som demokrati, mänskliga rättigheter, hållbar utveckling, jämställdhet, solidaritet, global hälsa, miljö/klimat, fattigdomsbekämpning, ekonomisk utveckling, konsumtion och interkulturell förståelse. (Arbetet med globala frågor, inom skolan, kan till exempel innebära arbete med värdegrundsfrågor som empati, rättvisefrågor och att arbeta för minskad främlingsfientlighet.) Att ha ett globalt perspektiv ser vi som att kunna relatera till globala frågor och sammanhang när det gäller till exempel ämnesområde (läs ovan), undervisning och/eller lokala företeelser. Med verktyg menar vi ett hjälpmedel eller en metod som deltagare i våra projekt och förberedelseaktiviteter fått med sig och som kan hjälpa dem att verka i globala sammanhang. Ett verktyg kan till exempel vara ett språk, olika kontakter och nätverk, nya arbetsmetoder, kommunikationskanaler och interkulturell kompetens. Ett projekt inom Atlas partnerskap handlar mycket om möten av olika slag möten med andra och därigenom sig själv. Det interkulturella genomsyrar alla förväntade resultat inom programmet.

5 Slutrapport Du fyller i och skickar in din slutrapport online via ditt användarkonto för Atlas partnerskap på Universitets- och högskolerådets webbplats. Där finns tydliga instruktioner för hur du ska göra. Du loggar in med de användaruppgifter som du skapade vid ansökan. Du ska inte skicka in några pappersdokument. Du fyller i och skickar in slutrapporten tidigast 1 maj och senast 1 september året efter att projektet beviljats. Genomförda resor Genomförda resor Här ser du antal mobiliteter som ni beviljats. Du anger de resor som genomförts inom projektet: destination (område och land) när i tid och antal dagar. Du anger även könsfördelningen fördelat på deltagande elever, lärare, skolledare och eventuell associerad partner. Kostnader Kostnader Här ser du summan ni beviljats. Fyll i de kostnader ni haft inom projektet. I de ekonomiska riktlinjerna för programmet kan du se vilka kostnader som är godkända och inte. Alla kostnaderna ska motiveras. Till exempel ska relevansen för samtliga studiebesök, eventuella övriga resor inom landet etcetera framgå. Varför var aktiviteterna viktiga att genomföra för att nå projektets mål och resultat? Genomfördes de tillsammans med partnern?

6 Projektrapport Projektrapport På den här sidan måste alla fält vara ifyllda för att sidan ska kunna sparas. Om du inte har möjlighet att fylla i allt på en gång kan du kringgå systemet genom att skriva ett ord i varje ruta och sedan spara. Därefter kan du gå tillbaka till sidan för att fylla på med korrekt text vid ett senare tillfälle. Tänk på att besvara frågorna utifrån ett vad-, hur- och varför-perspektiv för att svaren ska bli så utvecklade som möjligt. Projektbeskrivning I ansökan beskrev du ett nuläge för skolan och projektets deltagare (lärare och eventuellt elever) utifrån olika förväntade resultat. Nu är det dags att rapportera vilka resultat och framsteg projektet har lett till. Du hittar din ansökan genom att logga in på ditt användarkonto I ansökan ska projektbeskrivningen beröra samtliga deltagande förskolor/skolor, såväl svenska som utländska. I slutrapporteringen ska endast beskrivningen av delar som gäller projektet som helhet omfatta samtliga deltagande organisationer. Dessa delar är: syfte och mål förutsättningar samarbete och ömsesidighet riskhantering uppföljning och utvärdering Resultaten för lärare/organisation/elev/skolledare följs däremot bara upp för de svenska deltagarna. Resultat för dig att rapportera Aktivitetsresultat Direkt efter genomfört utbyte i partnerlandet ska de svenska deltagarna lärare och elever fylla i en deltagarrapport. Frågorna i deltagarrapporten utgår från projektets förväntade resultat, till exempel ökade ämneskunskaper eller förändrade perspektiv, det vill säga en direkt effekt av den genomförda resan. Resultat på kort sikt I slutrapporten kommer också frågor om resultat på kort sikt, det vill säga effekten vid tiden för slutrapporteringen, vilken sker cirka ett år efter genomförda aktiviteter.

7 Tanken är att deltagarna lär sig saker både under själva utbytet (aktiviteten) och under projektets gång, att lärdomar befästs under projekttiden och efterhand leder till nya förmågor/kompetenser/verktyg och ett förändrat sätt att handla och agera. Lärare fråga resultat 7-11 Elever fråga resultat Skolledare (frågor i slutet) gäller endast projekt som beviljats år tre Eftersom vårt nya handläggningssystem inte var färdigutvecklat inför starten av ansökningsomgången 2015 måste vissa av frågorna i den här årsrapporteringen besvaras i ett och samma svarsfält. Vi beklagar detta. Det berör frågorna kring resultat för lärare och elever och vi ber dig därför att markera dem med siffra och A, B, C enligt nedan: A-frågan: välj ett av alternativen inga mindre än hälften hälften mer än hälften alla B-frågan: ge några exempel C-frågan: beskriv hur du ser på resultaten RAPPORTFRÅGOR Projektets syfte och mål 1A. Beskriv nuläget och till vilken grad syfte och mål är uppfyllt. 1B. Vad kvarstår för att ytterligare förbättra måluppfyllelsen? Riskhantering 2A. Uppkom några av de risker som ni beskrev i er ansökan och hur hanterade ni dem i så fall? 2B. Uppstod några andra problematiska situationer av vikt för projektet som ni inte kunde förutse och hur löste ni dem i så fall? Förutsättningar 3. Vilka av de förutsättningar som definierades i ansökan har varit viktiga för projektets genomförande? Beskriv varför Samarbete och ömsesidighet 4A. Beskriv hur samarbetet med samtliga partnerskolor har fungerat. Vad kan utvecklas och hur tänker ni göra det? 4B. Om ni har haft en associerad partner, beskriv hur det har påverkat/bidragit till projektets resultat

8 Utvärdering 5. Hur har ni följt upp och utvärderat projektet på elev-, lärar- och skolledningsnivå samt med samtliga partnerskolor? Spridning 6A. Beskriv hur erfarenheterna har spridits inom den egna skolan 6B. Lokalt/regionalt eller till andra organisationer Resultat lärare/organisation 7A. Ange andelen lärare som efter projektavslut har förmåga/kompetens att arbeta med globala frågor: 7B. Välj förmåga/kompetens: språk kommunikation hantera ett mångkulturellt klassrum flexibilitet/anpassningsbarhet ökad kunskap om globala frågor annat 7C. Ge exempel på hur ni som lärare har fått ökad förmåga att arbeta med globala frågor. 8A. Ange andelen lärare som efter projektavslut använder nya globala kunskaper och metoder som de fått till följd av projektet: 8B. Välj: nätverk ämneskunskaper yrkestekniska kunskaper metoder omprioriteringar av innehåll annat 8C. Ge exempel som visar på hur lärare använder globala kunskaper och metoder de fått genom projektet. 9A. Ange andelen lärare som efter projektavslut som aktivt sprider global kunskap i sin verksamhet: 9B. Ge exempel på hur du ser att lärare aktivt sprider global kunskap. 10A. Skolan har efter projektavslut tagit fram nya strukturer/metoder för att använda elevernas internationella erfarenheter: instämmer helt instämmer delvis instämmer inte alls 10B. Välj strukturer/metoder: case-bank med elevmaterial katalog med elevarbeten/produkter kurser med globala inslag spridnings-/rekryteringsaktiviteter 10C. Motivera svaret och ge gärna exempel på strukturer/metoder för att använda elevers internationella erfarenheter. 11A. Lärare på skolan som har tagit fram nya metoder, tekniker, studiematerial med global inriktning: instämmer helt instämmer delvis instämmer inte alls 11B. Välj metoder, tekniker, studiematerial: case-bank internetbaserad undervisning anpassa kursinnehåll annat 11C. Motivera svaret och ge exempel.

9 Resultat elev 12A. Ange andelen elever som efter projektavslut har förmåga/kompetens att verka i globala sammanhang: 12B. Välj förmågor: språk/kommunikativ förmåga analysförmåga ledarskap initiativförmåga kulturell förståelse ökad förståelse och nyanserad bild av livet i en annan kultur, reflektion kring egen kultur praktiska färdigheter flexibilitet/anpassningsförmåga självförtroende självkänsla annat 12C. Motivera och ge exempel på hur du kan se förmågan hos eleverna. 12D. Ange andel av eleverna som du upplever har fått ökad kunskap som rör globala frågor till följd av det internationella projektet: 12E. Välj kunskapsområde/-n: demokrati miljö hållbar utveckling mänskliga rättigheter kulturell förståelse, ökad förståelse och nyanserad bild av livet i en annan kultur, reflektion kring egen kultur solidaritet, jämställdhet, alla människors lika värde, motverka främlingsfientlighet koppling globala/lokala frågor annat 12F. Ange andel av eleverna som du upplever har fått nya perspektiv på sitt eget ämnesområde till följd av det internationella projektet: 13A. Ange andelen elever som efter projektavslut har ökad kompetens inom sitt ämnesområde: 13B. Välj ämne/-n: teoretiska ämnen (ma, nv, so etcetera) språk estetiska ämnen (dans, drama, musik, slöjd) yrkesämnen idrott och hälsa annat 13c. Motivera och ge exempel på hur du kan se att kompetensen hos eleverna har ökat. Frågor till skolledare Besvaras endast om skolan beviljats partnerskap år 3 (om inte skriver du ej relevant som svar på nedanstående frågor) 1. Vilka vinster ser du som rektor med att arbeta med globala frågor? 2. Hur har er skola fördjupat och breddat sitt deltagande i internationella nätverk med anledning av partnerskapet? 3. Beskriv hur incitament att delta i internationella aktiviteter har skapats för personalen. 4. Hur prioriteras globala frågor i verksamheten som helhet?

10 Bekräfta och skicka in Bekräfta och skicka in På sista fliken ser du din rapport i sin helhet och kan gå in och ändra om något inte stämmer. Längst ner på sidan finns en ruta som du ska kryssa i för att intyga att lämnade uppgifter är sanningsenliga och följer programmets regelverk

Handbok för projektrapportering

Handbok för projektrapportering Handbok för projektrapportering Athena utbyten 2015 Förord Nu är det dags att rapportera projekt inom Athena utbyten. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare vägledning, stöd och råd när du fyller

Läs mer

Handbok Delrapport. Athena utbyten

Handbok Delrapport. Athena utbyten Handbok Delrapport Athena utbyten Förord Delrapportering Resultaten av beviljade utbyten mäts vid rapporteringen. Du rapporterar online genom ditt användarkonto för Athena utbyten. 1. När er ansökan beviljades

Läs mer

Handbok för rapportering

Handbok för rapportering Handbok för rapportering Minor Field Studies 2017 Nu är det dags att rapportera beviljade stipendiemedel inom Minor Field Studies. Rapporteringen gäller slutrapport för lärosäten respektive stipendiats

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2015 Direktförmedlande organisation Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Praktikantprogrammet

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Sida 1 (8) Handbok Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig

Läs mer

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Syfte och mål Projekt inom Atlas praktik ska förutom individuell kompetensutveckling för elever främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Direktförmedlande organisationer Handbok Praktikantprogrammet Direktförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig som ska ansöka om

Läs mer

Atlas partnerskap 2016

Atlas partnerskap 2016 Atlas partnerskap 2016 9 september Susanne H. Larsson Atlas partnerskap i världen 2016 Utbildningsnivå Beviljade Partnerskap 2015 Partnerskap 2016 Förskola 0 2 För-och grundskola 1 3 Grundskola 17 8 Grundskola-gy

Läs mer

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Syfte och mål Syftet med Atlas planering är att främja utvecklingen av internationella kontakter inom det offentliga skolväsendet och bland fristående skolor

Läs mer

Athena Programinformation

Athena Programinformation Athena Programinformation Information om Athena Syfte Resultatfokus Statistik Programinformation Rapportering Förutsättningar för ett lyckat projekt Syfte Inom resultatstrategin för kapacitetsutveckling

Läs mer

Fokus Framåt inom Minor Field Studies och Linnaeus-Palme Programspecifik information

Fokus Framåt inom Minor Field Studies och Linnaeus-Palme Programspecifik information Fokus Framåt inom Minor Field Studies och Linnaeus-Palme Programspecifik information 2016-05-26 Jacob Dygeus Therese Lindström Innehåll Vart är vi på väg? - Vad är målet med vår globala resa? Program information

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015 Handbok för projektansökan Atlas planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2017 1 Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas konferens. Om du har frågor om ansökan är

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015 Handbok för projektansökan Athena planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Athena planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Handbok Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Förord Välkommen till praktikantprogrammet. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när ni fyller

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7) Ramar och kriterier 2018-09-14 Linnaeus-Palme planering 2018 1 (7) Innehåll Ansökningsomgång Linnaeus-Palme planering 2018 3 Om programmet... 3 Aktivitetsperiod och utbytesperiod... 4 Vidareförmedling

Läs mer

Athena Upptaktsseminarium

Athena Upptaktsseminarium 2014-09-03 Athena Upptaktsseminarium Madelene Johansson Therese Hadland Program för dagarna Ons 3 sep 10.30-12.30 Programinformation Athena 12.30-13.30 Lunch 12.30-13.30 Lunch 13.30-14.00 Migrationsverket

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Madelene Johansson. Atlas praktik

Madelene Johansson. Atlas praktik 2014-01-31 Madelene Johansson Atlas praktik Program Fredag 31 januari 09.00 09.30 Registrering & kaffe 09.30 10.00 Välkomsthälsning 10.00 11.30 Programinformation 11.30 12.30 Lunch inklusive erfarenhetsutbyte

Läs mer

Skolutveckling genom UHR:s internationella program

Skolutveckling genom UHR:s internationella program 2018-11-30 Skolutveckling genom UHR:s internationella program Språklärargalan 2018 UHR:s uppdrag för internationella samarbeten Det svenska programkontoret för EU-program och andra internationella program

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM TONSÄTTARBIDRAG 2010 REGIONALA OCH LOKALA TDM- INSTITUTIONER, FRIA TEATER-, DANS- OCH MUSIKGRUPPER M.FL. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 FEBRUARI 2010 Observera Denna onlineansökan

Läs mer

Från universitets och högskolerådets regionala nätverk

Från universitets och högskolerådets regionala nätverk Information om ERASMUS+ I SVERIGE Från universitets och högskolerådets regionala nätverk för internationalisering. Erasmus+ är Europeiska unionens program för utbildning, ungdom och idrott för åren 2014

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas planering 2017 Om ansökan Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas praktik 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Översiktlig ansökarguide till Nordplus vuxen 2015

Översiktlig ansökarguide till Nordplus vuxen 2015 Översiktlig ansökarguide till Nordplus vuxen 2015 Nordplus har en gemensam webbplats, http://www.nordplusonline.org/. Det är här du börjar. Du kan därifrån ladda ner användarhandboken där programmet beskrivs.

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas förberedande besök 2015

Handbok för projektansökan. Atlas förberedande besök 2015 Handbok för projektansökan Atlas förberedande besök 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare

Läs mer

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Förutsättningar för organisationer att delta

Läs mer

Vårdnadshavare. Frågor: Startsidan för Frånvaro Närvaro VÅRDNADSHAVARE

Vårdnadshavare. Frågor: Startsidan för Frånvaro Närvaro VÅRDNADSHAVARE Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. Frågor: Kontakta supporten på e-support@stockholm.se eller elevens

Läs mer

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Beskrivning av och syfte med programmet Minor Field Studies (MFS) är en stödform inom det svenska biståndet som administreras av Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201 Handbok för projektansökan Atlas praktik 201 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2016 ANSÖKNINGSGUIDE TILL ATT BÖRJA MED Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom att klicka

Läs mer

Villkorsanvisning för SeQF och folkhögskolans allmänna kurs

Villkorsanvisning för SeQF och folkhögskolans allmänna kurs 2018-12-12 Diarienr 399, 2018, 03 1 (9) Villkorsanvisning för SeQF och folkhögskolans allmänna kurs Gäller från och med 2019-01-01 SeQF Sveriges referensram för kvalifikationer Sveriges referensram för

Läs mer

Ansökarstöd till Nordplus vuxen 2018

Ansökarstöd till Nordplus vuxen 2018 Ansökarstöd till Nordplus vuxen 2018 Nordplus har en gemensam webbplats, http://www.nordplusonline.org/. Du kan därifrån ladda ner handboken där programmet beskrivs. Du hittar också en partnersöksdatabas,

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Skolutveckling och kollegialt lärande genom Erasmus+

Skolutveckling och kollegialt lärande genom Erasmus+ 2018-10-18 Skolutveckling och kollegialt lärande genom Erasmus+ Skolambassadörsutbildning rektorer 2018 Universitets- och högskolerådets vision: Utbildning, utbyten, utveckling för alla som vill vidare

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer för programmet Athena 2014 1. INTRODUKTION De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader,

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTUR FÖR ÄLDRE SISTA ANSÖKNINGSDAG: 7 NOVEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men

Läs mer

2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013

2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013 2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013 Susanne Hagström Larsson Program Onsdag 4 sept 10.30-12.30 Programinformation 12.30-13.30 Lunch 13.30-15.00 Metodövning 15.00-15.30 Kaffe 15.30-16.30

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

Observera att för sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

Observera att för sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG Yrkesverksamma fria grupper - dansområdet 1/12 Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar även

Läs mer

Strategi för skolutveckling med hjälp av internationalisering inom Förskola & Grundskola

Strategi för skolutveckling med hjälp av internationalisering inom Förskola & Grundskola Strategi för skolutveckling med hjälp av internationalisering inom Förskola & Grundskola Beslutad 2015-01-29 1 1 Inledning Den internationella kontakten är en viktig del i vårt samhälle, det är kunskapsbyggande

Läs mer

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (8) Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för Enskild rådgivning med besök. Man

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER

UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER ATLAS PRAKTIK 2012 UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER PROGRAM 13 SEPTEMBER 10.00 11.30 Programinformation 11.40-12.45 Skolan möter världen (Hörsalen) 12.45 13.45 Lunch 13.45 15.00 Internationalisera för en

Läs mer

Gå över gränsen! hur kan du som arbetar med vuxnas lärande ta hjälp av oss för internationellt samarbete?

Gå över gränsen! hur kan du som arbetar med vuxnas lärande ta hjälp av oss för internationellt samarbete? Gå över gränsen! hur kan du som arbetar med vuxnas lärande ta hjälp av oss för internationellt samarbete? Vad vill du göra och vad kan vi hjälpa till med? Fortbilda dig personligen? Göra ett studiebesök?

Läs mer

UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER

UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER ATLAS PARTNERSKAP 2012 UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER Information Atlas Allmänt om Internationella programkontoret Atlas syfte Fakta ansökningsomgång Projektadministration Förutsättningar för ett lyckat

Läs mer

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013

Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Riktlinjer för redovisning av projektbidrag för 2013 Rutiner och datum för avrapportering och slututbetalning - Ange alltid projektets namn och NFHs diarienummer vid avrapportering eller frågor gällande

Läs mer

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 Kriterier och prioriteringsgrunder vid bedömning av ansökningar inom Linnaeus-Palme

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2016/6 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (19) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (19) Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Hur man använder e-läromedlen... 3 3 Hantera användarrättigheter... 3 3.1 Uppgifter om

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2017/8 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas planering 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING AV BIDRAG 2014/2015 SKAPANDE SKOLA För sista redovisningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Observationsprotokoll för lektionsbesök

Observationsprotokoll för lektionsbesök Observationsprotokoll för lektionsbesök Datum och tidpunkt för observationen: Observerad lärare: Skola: Antal närvarande elever i klassen/gruppen: Årskurs/årskurser: Lektionens ämne: Lektionens huvudsakliga

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

Guide för Självständigt Arbete på lärarprogrammet Idrott och fysisk bildning, grundnivå

Guide för Självständigt Arbete på lärarprogrammet Idrott och fysisk bildning, grundnivå Idrottsvetenskap 2008-01-08 Guide för Självständigt Arbete på lärarprogrammet Idrott och fysisk bildning, grundnivå Frans Oddner Katarina Schenker 1 Innehåll Innehåll... 2 Introduktion... 3 Syfte... 3

Läs mer

Din behörighet stängs automatiskt av för ett barn som fyllt 18 år. Behörigheten kan återaktiveras med elevens medgivande.

Din behörighet stängs automatiskt av för ett barn som fyllt 18 år. Behörigheten kan återaktiveras med elevens medgivande. Vårdnadshavare i Skola24 En vårdnadshavare (Privat) i Skola24 kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13) Ramar och kriterier 2017-03-30 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (13) Innehåll Om programmet... 3 Nyheter i ansökningsomgången... 5 Överenskommelse mellan UHR och projektägaren... 5 Aktivitetsperiod och

Läs mer

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE

IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE IDROTTSLYFTET 2017 ANSÖKNINGSGUIDE Kom igång Logga in på föreningens sida i IdrottOnline klubb. Du kommer till första sidan genom att klicka på fliken Idrottsmedel längst upp på sidan. Fliken Äldre Idrottslyftet

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

Handbok för administratörer inom yrkeshögskolan

Handbok för administratörer inom yrkeshögskolan Handbok för administratörer inom yrkeshögskolan April 2013 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning inom yrkeshögskolan................................................... 3 En utbildning från

Läs mer

Endast arbetsmaterial REDOVISNING AV BIDRAG 2010/2011 SKAPANDE SKOLA SISTA REDOVISNINGSDAG: 3 OKTOBER 2011 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN.

Endast arbetsmaterial REDOVISNING AV BIDRAG 2010/2011 SKAPANDE SKOLA SISTA REDOVISNINGSDAG: 3 OKTOBER 2011 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN. REDOVISNING AV BIDRAG 2010/2011 SKAPANDE SKOLA SISTA REDOVISNINGSDAG: 3 OKTOBER 2011 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Utbildningsmodulen. Manual för att registrera utbildningar

Utbildningsmodulen. Manual för att registrera utbildningar Utbildningsmodulen Manual för att registrera utbildningar Bakgrund Varför? Utbildningsmodulen (UTBM) används för att rapportera utbildningar och utbildningsdeltagare till RF. SF-stödet som Svenska skolidrottsförbundet

Läs mer

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning

Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning EM4000 W-4.0, 2010-11-17 Datum: 2016-05-17 Dnr: 2016-4714 1 (5) Utlysning: medel för implementeringsnätverk och samordningsnätverk inom energi- och klimatomställning Bakgrund Regeringen avsätter 25 miljoner

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 22 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut

Att söka försörjningsstöd. Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut Att söka försörjningsstöd Nu kan du söka försörjningsstöd direkt från datorn eller mobiltelefonen och följa ditt ärende från ansökan till beslut 2 Du som är folkbokförd i Hallstahammar kan enkelt söka

Läs mer

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö.

Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. Dina rättigheter och skyldigheter som studerande på Glokala Folkhögskolan i Malmö. 2013-06-19 Glokala Folkhögskolan arbetar efter Statens syfte med Folkbildningen. Statens stöd till folkbildningen skall

Läs mer

Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet

Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet 1. Identifikation och grundläggande uppgifter Antal högskolepoäng: 270/300/330 Nivå: Avancerad Programkoder: LAÄ7N, LAÄGN, LAMGY, LAM79

Läs mer

Likheter och skillnader mellan Mobilitetsprojekt och Strategiska partnerskap inom Erasmus+

Likheter och skillnader mellan Mobilitetsprojekt och Strategiska partnerskap inom Erasmus+ Likheter och skillnader mellan Mobilitetsprojekt och Strategiska partnerskap inom Erasmus+ Likheter Det handlar om projekt som ska förena europeiska politiska mål med de deltagande ernas och den vuxnes

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola

Frågor: Kontakta supporten på eller elevens skola Vårdnadshavare En vårdnadshavare i Skolplattform Stockholm kan frånvaroanmäla sitt/sina barn och också ansöka om ledighet direkt i plattformen. En central databas gör det möjligt att ha samma inloggning

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Kvalitet i ansökan Grundtvig och Comenius Fortbildning samt Grundtvig Besök och utbyten. Kerstin Hagblom Sara Norlund

Kvalitet i ansökan Grundtvig och Comenius Fortbildning samt Grundtvig Besök och utbyten. Kerstin Hagblom Sara Norlund Kvalitet i ansökan Grundtvig och Comenius Fortbildning samt Grundtvig Besök och utbyten Kerstin Hagblom Sara Norlund Kort information om delprogrammen Comenius Fortbildning pedagogisk personal inom för-

Läs mer

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig

Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa användarnamn instruktioner. som Information som är viktig för dig Ansökan grundläggande kurser på Campus Risbergska Inloggning digital ansökan Länk till digital ansökan finns på orebro.se/komvux. Du som redan läser kurser på Komvux Här fyller kan du följa i ditt dessa

Läs mer

Examensbeskrivning 2014-12-12 Diarienummer MIUN 2011/986

Examensbeskrivning 2014-12-12 Diarienummer MIUN 2011/986 Examensbeskrivning 2014-12-12 Diarienummer MIUN 2011/986 ÄMNESLÄRAREXAMEN DEGREE OF BACHELOR OF SCIENCE IN SECONDARY EDUCATION DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN SECONDARY EDUCATION DEGREE OF BACHELOR OF SCIENCE

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

Pedagogisk handledning Fritidshem Åk 2

Pedagogisk handledning Fritidshem Åk 2 Pedagogisk handledning Fritidshem Åk 2 Välkommen till Bästa världen! En spännande upptäcktsfärd för dig och dina elever tar snart sin början. Handledningen är tänkt att ge dig som pedagog stöd på färden.

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2 (6) Innehållsförteckning 1 Systematiskt kvalitetsarbete i Uddevalla kommun... 3 2 Verksamheten... 3 3 Förutsättningar för måluppfyllelse...

Läs mer

Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade. Genom rika möjligheter att samtala, läsa och skriva ska varje

Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade. Genom rika möjligheter att samtala, läsa och skriva ska varje Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade. Genom rika möjligheter att samtala, läsa och skriva ska varje elev få utveckla sina möjligheter att kommunicera och därmed få tilltro till sin

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING AV BIDRAG 2017/2018 MUSIK- OCH KULTURSKOLOR För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK SISTA ANSÖKNINGSDAG: 1 DECEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller

Läs mer