Handbok för projektansökan. Athena planering 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok för projektansökan. Athena planering 2015"

Transkript

1 Handbok för projektansökan Athena planering 2015

2 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Athena planering. Om du har frågor om ansökan eller behöver råd i utformningen av er projektidé är du välkommen att kontakta ansvarig handläggare för programmet; telefon (växel): , e-post: athena@uhr.se. Om ansökan Samtliga frågor i ansökan är obligatoriska att besvara för att den ska registreras som giltig. En ogiltig ansökan går inte vidare i behandlingen utan avslås utan att kvalitetsbedömas. Giltighetskriterier för programmet finns på sidan Bedömning av ansökan på utbyten.se. Du fyller i och skickar in ansökan online. Länk till ansökan finns på Universitets- och högskolerådets webbplats Ansökan Athena planering. Du ska inte skicka in några papperskopior. Varje skolenhet kan skicka in flera projektansökningar samtidigt, men vi strävar efter nationell spridning när vi beslutar om vilka ansökningar som ska beviljas. Sista datum att skicka in ansökan är 15 april Projekttiden sträcker sig från 1 augusti 2015 till 28 februari påföljande år. För att vara giltig ska ansökan vara fullständig: samtliga frågor är ifyllda rektors utlåtande samt inbjudan/samarbetsavtal finns uppladdade ansökan är inskickad online senast sista ansökningsdag. Beslut meddelar vi tidigast åtta veckor efter sista ansökningsdag. Vi kan inte lämna förhandsbesked. Universitets- och högskolerådets beslut om bidrag kan inte överklagas enligt SFS 2012:811. Lycka till med er ansökan! Sida 1 (12)

3 Innehållsförteckning Förord... 1 Ansökan online kom igång med ditt användarkonto... 3 Sökande organisation sida Uppgifter för utbetalning... 3 Medsökande skola... 4 Partnerorganisation sida Kontaktperson sida Rektors utlåtande... 4 Resor och budget sida Projektbeskrivning sida Bakgrund... 6 Syfte och mål... 6 Bekräfta och skicka in... 7 Bilaga 1 Villkor Athena planering Bilaga 2 Ekonomiska riktlinjer Sida 2 (12)

4 Ansökan online kom igång med ditt användarkonto Ansökan ska och kan endast registreras online. Länken till online-ansökan hittar du på sidan Ansökan på vår webbplats utbyten.se Ansökan Athena utbyte. För att kunna fylla en ansökan till Athena utbyte behöver du skapa ditt eget användarkonto till ansökningssystemet för Athena utbyte. Du skapar användarkontot genom funktionen logga in och registrera dig. När du skapat ditt användarkonto följer du anvisningarna i ansökningssystemet. När du skickat in ansökan får du ett diarienummer som du använder när du kontaktar Universitets- och högskolerådet. En bekräftelse på att din ansökan mottagits av Universitets- och högskolerådet skickas till den e-postadress du angivit när du skapade ditt användarkonto. All information kring din ansökan sker via ditt användarkonto. Alla typer av beslut och besked angående ditt ärende skickas till den e- postadress som angivits i ansökan, samt till rektor/skolledares e-postadress. Det finns möjlighet att lägga till ytterligare kontaktpersoner. Om kontaktperson läggs till i systemet, får även de samtliga beslut och besked angående ditt ärende. Tips: Samtliga fält på varje sida i ansökan måste besvaras för att du ska kunna spara respektive sida och gå vidare i systemet. Det är därför bra om du har inbjudningsbrev samt rektors utlåtande tillgängliga när du kommer till de sidor där dessa dokument ska laddas upp. Sökande organisation sida 1 Sökande Ange er skolas adressuppgifter i fältet sökande organisation, dvs. den skola vars rektor godkänner villkoren för Athena planering, se bilaga 1. I de fall ni har en medsökande skola blir er skola så kallad koordinatorskola. Det innebär att den skola som genomför ansökan ansvarar för projektet och rapporteringen om ansökan blir beviljad. Det är deltagande skolors ansvar att sköta fördelning av bidrag etc. sinsemellan. Om ni som sökande projektet/skola tidigare beviljats medel för ett projekt inom Athena planering eller Athena utbyten med den aktuella samarbetspartnern ska ni ange diarienummer för tidigare samarbete här. Exempel: Diarienumret återfinns i beslutsbrevet. Observera att det inte är ansökans ID-nummer som efterfrågas exempel: Uppgifter för utbetalning Beviljade medel betalas ut till det plus- eller bankgironummer som du anger i ansökan. De betalningsuppgifter du anger för kontoinbetalning, organisationsnummer och pluseller bankgiro, måste tillhöra en och samma organisation. För att kunna lokalisera de Sida 3 (12)

5 utbetalda pengarna anger du en utbetalningstext. Är du osäker på vilken text som är lämplig, stäm av med ekonomiavdelningen på din skola. Ange max 50 tecken, övrig text kommer inte med vid utbetalning. Observera att Universitets- och högskolerådet inte betalar ut bidrag till privata personkonton. Medsökande skola Inom Athena är det möjligt att två svenska skolor bedriver samarbete med en till två skolor utomlands. Det är den ena svenska skolan koordinatorskolan som har huvudansvar för ansöknings- och rapporteringsprocess och det är också till den skolan som samtliga bidragsmedel betalas ut. Den andra skolan är en så kallad medsökande skola. Om ansökan involverar en medsökande skola ska dess kontaktuppgifter registreras här. Det kan vara max två samarbetande skolor nationellt i samma projekt. För att lägga till en medsökande skola klickar du på + Lägg till medsökande Uppgifter om partnerskola i utlandet anger du under avsnittet Partnerskola. Partnerorganisation sida 2 Partner Här anger du den utländska partnerskolans adressuppgifter. Det är också här som du laddar upp samarbetsavtal/inbjudan för involverade partnerskolan/partnerskolorna. Beskrivning av partnerorganisation Inom Athena ska samarbete ske med yrkesprogram på gymnasial nivå eller motsvarande. Här ska ni beskriva er partnerskola/-or, vilken typ av yrkesutbildning de bedriver, skolans storlek, och ålder på eleverna där samarbetet ska ske. Om ni väljer utbildningsnivå gymnasieskola kommer samma program upp som finns i Sverige. Vi är medvetna om att dessa inte finns i samma form i partnerlandet men markera det som är mest likt. Lägg till partner Inom Athena är det möjligt att samarbeta med högst två skolor utomlands, inom samma land eller med skolor från olika länder. Om ansökan involverar flera utländska partnerskolor ska även deras adressuppgifter registreras. För att lägga till en partnerorganisation klickar du på +Lägg till partner. Kontaktperson sida 3 Här fyller du i kontaktuppgifter till kontaktpersoner på den sökande svenska skolan. De personer som du fyller i här är de som kommer att få ta del av beslut med mera gällande projektet. Du kan lägga till flera kontaktpersoner. Rektors utlåtande Du som söker Athena planering ska ladda upp ett dokument med rektors utlåtande i systemet när du ansöker. I dokumentet ska rektor motivera på vilket sätt ledningen stödjer projektet samt ange vad det förväntade resultatet kan ge för effekter på verksamheten. Observera att det är rektor för skolenheten som ska utföra detta, inte biträdande rektor eller skolchefer. Rektors namn och titel ska framgå i utlåtandet, exempelvis som ett brevhuvud eller e-postsignatur. Sida 4 (12)

6 Resor och budget sida 4 Medel beviljas i form av schablonsummor baserat på antal deltagare. Beviljade medel ska ses som ett bidrag och eventuella merkostnader förväntas skolan själv att stå för. Söker ni medel för ömsesidiga planeringsresor, vilket ej ett krav, måste båda resorna genomföras under projektperioden. Maximalt ges ersättning för fyra deltagare/resa, varav minst en deltagare är elev. Om enbart personal deltar ges ersättning för högst tre personer/resa. Ni kan bara söka för maximalt åtta resor under samma projektperiod, max fyra i vardera riktning. Universitets- och högskolerådet ser gärna att skolledare deltar då detta är bra för förankringsprocessen på båda skolor. Inget krav finns på att antalet personer behöver vara desamma om resor sker i båda riktningarna. Planeringsresan måste vara minst fem dagar, exklusive res- och helgdagar. Schablonbeloppen: Planeringsresa i utlandet: kronor per deltagare, maximalt kronor. Planeringsresa i Sverige: kronor per deltagare, maximalt kronor. Budget Budgeten ska vara ett stöd för er som söker medel för planeringsresa. Medel som beviljas baseras på antal deltagare ni söker för, inte vad ni anger i er budget. Universitets- och högskolerådet har rätt att kräva tillbaka utbetalade medel om dessa har använts på ett felaktigt sätt, läs igenom ekonomiska riktlinjer bilaga 2 för att försäkra er om vad som gäller. I budgeten listar ni de kostnader samtliga skolor förväntas ha i samband med planeringsresan. Klicka lägg till för att en ny rad ska komma upp. De kostnader som ni räknar med att bidraget täcker markerar ni i rutan Täckning av bidrag. Eventuell differens mellan summan du ser under täckning av bidrag och summa måste skolan själva bidra med. Glöm inte att ta upp kostnader som avser partnerskolan. Om planeringsresan är ömsesidig är det bra om ni delar upp budgetposterna i inresande och utresande. Projektbeskrivning sida 5 På denna sida är det relativt mycket text och information som ska skrivas in. Om du inte har tid eller möjlighet att fylla i all information på en och samma gång kan du spara sidan. Därefter kan du gå tillbaka till sidan för att fylla på med text om du så önskar vid ett senare tillfälle. Observera att alla rutor måste vara ifyllda för att du ska kunna spara sidan, vilket du kan lösa genom att exempelvis skriva ett ord i varje ruta. Syftet med en planeringsresa är att skapa förutsättningar för kommande kvalitativa samarbeten. Tid för personliga och fördjupade möten partners emellan är viktigt för att kunna identifiera mål för samarbetet samt hur samarbetet ska ske framledes för att önskade mål ska uppnås. Universitets- och högskolerådet har identifierat ett antal förutsättningar som är viktiga för att ett kommande samarbete ska blir så givande som möjligt. Försök i era svar belysa hur ni ska skapa utrymme för att diskutera dessa förutsättningar under ert planeringsbesök. Förankring/stöd hos ledning Sida 5 (12)

7 Etablerade kontakter Tydlig projektidé kopplat till programmets långsiktiga mål Förberedda deltagare Förankring i organisationen Att tid finns avsatt för planering och genomförande samt efterarbete Att tankar finns gällande hur skolan själva ska kunna finansiera projektet på lång sikt Tänk även på att: besvara frågorna ur samtliga parters perspektiv för att belysa ömsesidigheten besvara frågorna utifrån ett vad, hur och varför perspektiv för att ge ett utvecklat svar på frågan. Bakgrund 1. Beskriv skolans förutsättningar och utvecklingsbehov Här handlar det om att beskriva skolans utvecklingsbehov och hur detta/dessa påverkar ert val av inriktning på projektet. 2. Beskriv befintliga kontakter med er samarbetspartner. Beskriv hur val av partner har gjorts och anledning till att just denna partner är aktuell. 3. Vilka ytterligare kontakter förväntas planeringsresan etablera? Här kan ni ange om planer finns på att till exempel besöka ambassad, ministerium etcetera, för att förankra samarbetet. Syfte och mål Projektet ska ligga i linje med programmets syfte, mål och förväntade resultat. Se sidan Förväntade resultat på utbyten.se. 4. Gör en översiktlig beskrivning av det framtida projektets tänkta inriktning och mål. Naturligtvis kan ni inte i detta skede ha en fullt utvecklad idé om hur framtida samarbete kommer att se ut men försök ändå att ge en bild av vad ni vill med samarbetet. Vilka behov ska samarbetet möta? Gör kopplingar till syfte och mål för Athenaprogrammet. 5. Beskriv planeringsresans program och hur den kommer att stärka era förutsättningar att genomföra ett kvalitativt framtida projekt (se punktade förutsättningar)? Försök att beskriva vilka möten ni ska ha, vilka ni ska träffa, vad ni ska diskutera och varför. Visa att tillräckligt med tid finns avsatt för planering. Observera att minst fem dagar, exklusive resdagar, ska avsättas för planering med partnerskolan. Sida 6 (12)

8 6. Beskriv samtliga deltagares professioner och motivera deras roller i planeringen (administrativt, pedagogiskt, praktiskt, etcetera) Det är viktigt att noga tänka igenom vilka som ska delta på en planeringsresa. Inom Athena måste berörda yrkeslärare delta och Universitets- och högskolerådet ser att skolledares deltagande är positivt för förankringen av kommande samarbete. Skolan kan ansöka om upp till fyra deltagare/resa, dock måste då en av deltagaran vara en elev. Att involvera elever redan under planeringen är betydelsefullt eftersom de ofta kan tillföra andra perspektiv. Bekräfta och skicka in Här får du en sammanställning av ansökan och kan enkelt gå tillbaka till olika delar och redigera vid behov. Sida 7 (12)

9 Bilaga 1 Villkor Athena planering BESLUT Universitets- och högskolerådet beslut om beviljande av medel meddelas via e-post till kontaktperson och rektor/rektors motsvarighet. I beslutet specificeras beviljat medel samt de särskilda villkor som gäller. 2. SYFTE Beviljade medel gäller för planeringsresa i enlighet med beskrivning i ansökan. 3. GILTIGHET Beviljade medel ska utnyttjas inom den giltighetsperiod som anges i beslutet. 4. FINANSIERING Beviljat belopp och beviljat antal deltagare framgår av beslutet. Medel beviljas i form av ett schablonbelopp baserat på antal deltagare i respektive riktning (mobiliteter). Enligt Inkomstskattelagen(1999:1229) avd. III, paragraf 5 är stipendier för utbildning mestadels skattefria. Vi rekommenderar er att kontakta skattekontoret vid tveksamhet. 5. UTBETALNING AV MEDEL Efter beslut av Universitets- och högskolerådet betalas medel ut till det bank- eller plusgironummer som finns angivet i ansökan. Observera att utbetalning inte kan ske till privata konton. 6. ÄNDRINGAR OCH ÅTERBETALNING Universitets- och högskolerådet måste omgående underrättas om: Er skola/organisation beviljas medel för samma projekt från annat program på Universitets- och högskolerådet. Ändringar sker gällande projektets syfte, aktiviteter, antal deltagare eller utbytesperiodernas längd. Projektet inte kan genomföras. Efter beslut av Universitets- och högskolerådet kan beviljat medel komma att justeras. Utbetalt medel som inte disponeras enligt ansökan och Universitets- och högskolerådets beslut ska återbetalas på begäran av Universitets- och högskolerådet. 7. RAPPORTERING Beviljad skola ansvarar för att Slutrapport och ekonomisk redovisning skickas in till Universitets- och högskolerådet senast 28 februari Sida 8 (12)

10 Deltagande måste kunna styrkas genom kvitton som bekräftar de totala kostnaderna för projektet och färdbevis i form av till exempel boardingkort. Verifikationerna måste sparas på skolan i fem år för en eventuell revision. All information kring hur rapporteringen ska ske finns på vår webbplats: 8. VISUM OCH VACCINATIONER Det är skolans skyldighet att kontrollera och följa de visumregler och krav på vaccinationer som gäller i de mottagande länderna 9. GODKÄNNANDE Villkoren ska godkännas av rektor/rektors motsvarighet med ekonomiskt ansvar för verksamheten. Sida 9 (12)

11 Bilaga 2 Ekonomiska riktlinjer De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader, uppehälle, försäkring samt för språkliga och kulturella förberedelser. Schablonen är densamma för alla länder och oavsett hur lång tid projekttiden är. Schabloner täcker inte alla tänkbara kostnader inom projektet. Därför får skolan räkna med en viss egeninsats. Generellt ger vi rådet att utgå ifrån att godkända kostnader är utgifter som skulle betraktas som godkända inom skolan om skolan själv bekostade utbytet. Nedan finns mer specifika rekommendationer kring vilka kostnader som får rymmas inom projektbudgeten och när vi kan komma att begära återkrav. De ekonomiska posterna och rekommendationerna är inte fullständigt uttömmande utan endast en vägledning. Om ni är osäkra på en utgift är det alltid bättre att kontakta ansvarig handläggare. Schablonbeloppen Planeringsresa i utlandet: kronor per deltagare, maximalt kronor. Planeringsresa i Sverige: kronor per deltagare, maximalt kronor. Utbetalningen av beviljade medel för planeringsresan görs i samband med att beslut om bifall meddelas skolorna. Godkända och icke godkända kostnader Resor Utgifter för resor är godkända kostnader. Det ekonomiska bidraget ska täcka de internationella flygresorna i ekonomiklass. Inom ramen för flygresor ingår även eventuella avbeställningsskydd. Resor inom landet godkänns också för att ta sig till och från flygplats. Nöjesresa Kostnader för nöjesresor godtas inte. Exempel på resor som inte godkänns och som betraktas som nöjesresa är safariresa och skidresa. Vill en skola ändå företa en sådan resa ska den bekostas av skolan själv samt förläggas utanför utbyte. Transporter Att hyra en bil för transporter av deltagare mellan olika skolor, praktiker etcetera bedöms som godkänd så länge den sker inom projektets kontraktsperiod samt har direkt koppling till projektet. Logi Kostnader för logi för alla godkända deltagare inom Athenaprogrammet godtas. Logikostnader utanför kontraktstiden godtas inte. Mat Matkostnader under hela projekttiden godtas. Behåll alla kvitton inför en eventuell revision. Administration Utgifter för administrationskostnader godkänns så länge kostnaderna har koppling till Sida 10 (12)

12 projektet. I administrativa kostnader ingår bland annat eventuella vikariekostnader samt projektledarkostnader för den svenska samt den utländska skolan. Glöm inte att redovisa olika budgetposter inom administration. Nöjen Kostnader för nöjen godkänns inte. Till nöjen räknas till exempel utflykter till nöjesparker, bio och bowling. Studiebesök med koppling till er yrkesutbildning kan inrymmas i era projektkostnader. Exempelvis fick en skola utgifter för studiebesök till Junibacken godkända då det studiebesöket hade en tydlig koppling till barn- och fritidsprogrammet som deltog i projektet. Utgifter för studiebesök till nationalparker och viktiga historiska platser kan godkännas om samtliga deltagare från skolorna i Sverige och utlandet deltar tillsammans och det finns en tydlig koppling till något av Athenaprogrammets mål. Om ni är osäkra på en utgift är ni alltid välkomna att kontakta ansvarig handläggare. Vaccinationer Vaccinationskostnader för samtliga deltagare inom Athenaprogrammet betraktas som godkända. Visum Visumkostnader för samtliga deltagare inom Athenaprogrammet betraktas som godkända. Även resor till och från ambassad kan godkännas om det krävs för visumhanteringen. Försäkring Utgifter för försäkring av såväl de svenska som de utländska deltagarna godkänns inom ramen för budgeten. Försäkring av utländska deltagare kan vid önskemål bekostas av Universitets- och högskolerådet och sker då via Kammarkollegiet. De skolor som vill utnyttja denna möjlighet kan kontakta ansvarig handläggare. Förberedelser Kostnader kan läggas på förberedelseträffar och andra typer av förberedelser inför ett utbyte. Då utbytet är ömsesidigt är det viktigt att även planera in och räkna med kostnader för partnerskolan för att de ska ha möjlighet till liknande förberedelser som den svenska skolan. Gåvor Kostnader för gåvor kan inte rymmas inom projektkostnaden utan får räknas till skolans egeninsats. Beloppsgränser för gåvor som skolan kan ge finns i Sveriges kommuner och landstings, SKL:s, vägledning i mutor och jäv. Se nedan under punkt 4. Återkrav Inför rapporteringen ska skolan redovisa hur beviljade medel använts. Vi har i vissa fall rätt att återkräva beviljade medel. Nedan kan ni läsa om när det kan bli aktuellt, men de grunder som anges är inte uttömmande. Kontakta alltid en handläggare om ni har frågor om specifika situationer eller detaljer som inte finns angivna. Återkrav vid bortfall av deltagare Om deltagare bortfaller görs återkrav på beviljat schablonbelopp för denne. Har skolan haft kostnader för utebliven deltagare kan dessa godkännas om bortfallet är oförutsett eller om läkarintyg finns. Kontakta handläggare vid frågor. Sida 11 (12)

13 Återkrav om ej behörig deltagare deltar Om en deltagare deltar som inte är behörig att delta inom projektet återkrävs hela schablonbeloppet för den deltagaren. Exempelvis kan det vara en person som inte utgör personal på skolan eller en ungdom som inte är elev på någon av skolorna inom projektet. Återkrav vid kortare planeringsresa än minimitiden För en planeringsresa där antalet dagar för planering är mindre än 5 dagar kan ni komma att återkrävas på hela det beviljade projektbidraget. Övrigt Ni rekommenderas att alltid tar kontakt med handläggare om ni är osäkra på utgifter. Avgifter Då Athena utbyte är en del av skolors undervisning och då den enligt svensk skollag ska vara avgiftfri enligt kap 15, bör tiden utomlands för eleverna också vara det, se vidare Avgifter - Skolinspektionen och Avgifter i skolan - Skolverket Sida 12 (12)

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer för programmet Athena 2014 1. INTRODUKTION De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader,

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015 Handbok för projektansökan Atlas planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201 Handbok för projektansökan Atlas praktik 201 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2017 1 Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas konferens. Om du har frågor om ansökan är

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas Konferens 2014

Handbok för projektansökan. Atlas Konferens 2014 Handbok för projektansökan Atlas Konferens 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2015 Direktförmedlande organisation Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Praktikantprogrammet

Läs mer

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Syfte och mål Syftet med Atlas planering är att främja utvecklingen av internationella kontakter inom det offentliga skolväsendet och bland fristående skolor

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas förberedande besök 2015

Handbok för projektansökan. Atlas förberedande besök 2015 Handbok för projektansökan Atlas förberedande besök 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas planering 2017 Om ansökan Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas planering 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Syfte och mål Projekt inom Atlas praktik ska förutom individuell kompetensutveckling för elever främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Atlas praktik 2016 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2015

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2015 Handbok för projektansökan Atlas partnerskap 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas partnerskap. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2014

Handbok för projektansökan. Atlas partnerskap 2014 Handbok för projektansökan Atlas partnerskap 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Handbok för projektansökan. Athena 2014

Handbok för projektansökan. Athena 2014 Handbok för projektansökan Athena 2014 Förord Välkommen till Athena. Programmet för globalt utbyte inom yrkesutbildning. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när

Läs mer

Allmänna villkor Atlas planering Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor Atlas planering Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag Atlas planering 2018 Allmänna villkor för bidrag inom Atlas planering 2018 Vid tillämpning av de allmänna villkoren definierar vi följande begrepp enligt nedan: Huvudman kommuner,

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Sida 1 (8) Handbok Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig

Läs mer

Handbok Delrapport. Athena utbyten

Handbok Delrapport. Athena utbyten Handbok Delrapport Athena utbyten Förord Delrapportering Resultaten av beviljade utbyten mäts vid rapporteringen. Du rapporterar online genom ditt användarkonto för Athena utbyten. 1. När er ansökan beviljades

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7) Ramar och kriterier 2018-09-14 Linnaeus-Palme planering 2018 1 (7) Innehåll Ansökningsomgång Linnaeus-Palme planering 2018 3 Om programmet... 3 Aktivitetsperiod och utbytesperiod... 4 Vidareförmedling

Läs mer

Athena Programinformation

Athena Programinformation Athena Programinformation Information om Athena Syfte Resultatfokus Statistik Programinformation Rapportering Förutsättningar för ett lyckat projekt Syfte Inom resultatstrategin för kapacitetsutveckling

Läs mer

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Handbok Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Förord Välkommen till praktikantprogrammet. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när ni fyller

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Direktförmedlande organisationer Handbok Praktikantprogrammet Direktförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig som ska ansöka om

Läs mer

Allmänna villkor Atlas partnerskap Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor Atlas partnerskap Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag Atlas partnerskap 2018 Allmänna villkor för bidrag inom Atlas partnerskap 2018 Vid tillämpning av de allmänna villkoren definierar vi följande begrepp enligt nedan: Huvudman

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Atlas partnerskap 2016

Atlas partnerskap 2016 Atlas partnerskap 2016 9 september Susanne H. Larsson Atlas partnerskap i världen 2016 Utbildningsnivå Beviljade Partnerskap 2015 Partnerskap 2016 Förskola 0 2 För-och grundskola 1 3 Grundskola 17 8 Grundskola-gy

Läs mer

2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013

2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013 2013-09-04 Atlas Förberedande besök och partnerskap 2013 Susanne Hagström Larsson Program Onsdag 4 sept 10.30-12.30 Programinformation 12.30-13.30 Lunch 13.30-15.00 Metodövning 15.00-15.30 Kaffe 15.30-16.30

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13) Ramar och kriterier 2017-03-30 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (13) Innehåll Om programmet... 3 Nyheter i ansökningsomgången... 5 Överenskommelse mellan UHR och projektägaren... 5 Aktivitetsperiod och

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag Atlas partnerskap Ansökningsomgång 2019 Kontaktuppgifter: Universitets- och högskolerådet E-mail: atlas@uhr.se Telefon: 010 470 03 00 För mer information om Atlas partnerskap,

Läs mer

Athena Upptaktsseminarium

Athena Upptaktsseminarium 2014-09-03 Athena Upptaktsseminarium Madelene Johansson Therese Hadland Program för dagarna Ons 3 sep 10.30-12.30 Programinformation Athena 12.30-13.30 Lunch 12.30-13.30 Lunch 13.30-14.00 Migrationsverket

Läs mer

2014-01-31 Atlas förberedande besök 2014

2014-01-31 Atlas förberedande besök 2014 2014-01-31 Atlas förberedande besök 2014 Susanne Hagström Larsson Program 09.00 09.30 Registrering & kaffe 09.30 10.00 Välkomsthälsning Sten Vesterman, chef Internationella avd. Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Handbok för projektrapportering

Handbok för projektrapportering Handbok för projektrapportering Athena utbyten 2015 Förord Nu är det dags att rapportera projekt inom Athena utbyten. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare vägledning, stöd och råd när du fyller

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Förutsättningar för organisationer att delta

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Athena globalt utbyte inom yrkesutbildning. Ansökningsomgång 2011

Athena globalt utbyte inom yrkesutbildning. Ansökningsomgång 2011 Athena globalt utbyte inom yrkesutbildning Ansökningsomgång 2011 Anna Werner 2011-09-01 Välkomna! Upplägg under upptaktsseminariet Introduktion och bakgrund Praktisk information Workshop om ömsesidighet

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Ramar och kriterier. Minor Field Studies

Ramar och kriterier. Minor Field Studies Ramar och kriterier Minor Field Studies Ramar och kriterier för Minor Field Studies Minor Field Studies Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram som tar i beaktande både utvecklingen av den enskilda

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTUR FÖR ÄLDRE SISTA ANSÖKNINGSDAG: 7 NOVEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Programinformation Praktikantprogrammet

Programinformation Praktikantprogrammet 2015-09-22 Madelene Johansson Karin Cederergren Programinformation Praktikantprogrammet Innehåll 9.40-10.10 Presentation av deltagare, uppföljning av föreläsning 10.10-10.40 FIKA 10.40-11.30 Programinformation

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG KULTURTIDSKRIFTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER

UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER ATLAS PARTNERSKAP 2012 UPPTAKTSSEMINARIUM 13-14 SEPTEMBER Information Atlas Allmänt om Internationella programkontoret Atlas syfte Fakta ansökningsomgång Projektadministration Förutsättningar för ett lyckat

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING SAMVERKAN MED KOMPONISTER För sista redovisningsdag, se Kulturrådets beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM UTVECKLINGSBIDRAG REGIONAL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG (DANSOMRÅDET) För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015

LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 LINNAEUS-PALME KRITERIER OCH PRIORITERINGSGRUNDER VID BEDÖMNING AV ANSÖKNINGAR INOM LINNAEUS-PALME 2013 2014 OCH 2013-2015 Kriterier och prioriteringsgrunder vid bedömning av ansökningar inom Linnaeus-Palme

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare.

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare. ANSÖKAN OM STÖD ELEKTRONISK UTGIVNING AV KVALITETSLITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER/ MUSIKSKAPARE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Handbok för projektansökan. Linnaeus-Palme partnerskap 2015

Handbok för projektansökan. Linnaeus-Palme partnerskap 2015 Handbok för projektansökan Linnaeus-Palme partnerskap 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig vägledning, stöd och råd när du fyller i institutionens projektansökan för Linnaeus-Palme partnerskap. Om

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTUR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG INOM MUSIKOMRÅDET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG INOM MUSIKOMRÅDET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG INOM MUSIKOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM EFTERHANDSSTÖD TILL LITTERATUR ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera. Så skickar du in blanketten

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM EFTERHANDSSTÖD TILL LITTERATUR ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera. Så skickar du in blanketten ANSÖKAN OM EFTERHANDSSTÖD TILL LITTERATUR ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 8-10. Den fungerar även med Firefox version

Läs mer

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän

Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete Huvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i redovisning av statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 - Huvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG UTSTÄLLNINGSARRANGÖRER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG INKÖP AV LITTERATUR TILL FOLK- OCH SKOLBIBLIOTEK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Endast arbetsmaterial REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER SISTA REDOVISNINGSDAG: 30 APRIL 2014 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN.

Endast arbetsmaterial REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER SISTA REDOVISNINGSDAG: 30 APRIL 2014 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN. REDOVISNING DANSNÄT SVERIGES PARTER SISTA REDOVISNINGSDAG: 30 APRIL 2014 ANVISNINGAR FÖR REDOVISNINGEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare,

Läs mer

Handbok för projektrapportering

Handbok för projektrapportering Handbok för projektrapportering Atlas partnerskap projekt beviljade 2015 Förord Nu är det dags att rapportera ert projekt inom Atlas partnerskap. Handboken är tänkt att ge dig som projektägare/ansvarig

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM TONSÄTTARBIDRAG 2010 REGIONALA OCH LOKALA TDM- INSTITUTIONER, FRIA TEATER-, DANS- OCH MUSIKGRUPPER M.FL. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 FEBRUARI 2010 Observera Denna onlineansökan

Läs mer

Information till sökande finns att läsa på Kulturrådets hemsida. Informationen kan förändras över tid.

Information till sökande finns att läsa på Kulturrådets hemsida. Informationen kan förändras över tid. ANSÖKAN OM INTERNATIONELLT MARKNADSSTÖD FONOGRAM För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER

ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER ANSÖKAN OM TURNÉBIDRAG NATIONELLT OCH INTERNATIONELLT FRIA MUSIKGRUPPER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄS- OCH LITTERATURFRÄMJANDE INSATSER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BIBLIOTEKSVERKSAMHET FÖR NYANLÄNDA OCH ASYLSÖKANDE För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG 2012 YRKESVERKSAMMA FRIA TEATERGRUPPER SISTA ANSÖKNINGSDAG: 31 MAJ 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN REVIDERAD PLAN SCENKONST För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART ÅR 1 AV 3 För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. EKONOMISK REDOGÖRELSE TRYCK OCH DIGITAL KULTURTIDSKRIFT För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016

Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 Dnr 2015:815 1 (8) Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 Innehåll Information om ansökan till Lågstadiesatsningen läsåret 2015/2016 1 Om bidraget 2 Sök bidrag för F-3 2 Sök

Läs mer

ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER

ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER ANSÖKAN OM UTRUSTNINGSBIDRAG KONSTNÄRERNAS KOLLEKTIVVERKSTÄDER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Madelene Johansson. Atlas praktik

Madelene Johansson. Atlas praktik 2014-01-31 Madelene Johansson Atlas praktik Program Fredag 31 januari 09.00 09.30 Registrering & kaffe 09.30 10.00 Välkomsthälsning 10.00 11.30 Programinformation 11.30 12.30 Lunch inklusive erfarenhetsutbyte

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska.

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska. Projektansökan Omgången öppnar 2 augusti klockan 8. och stänger 1 september klockan 23.59. Observera att ansökan inte kan kompletteras efter att ansökningsomgången har stängt. Vi kan inte garantera support

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING PROJEKTBIDRAG NATIONELLT MOBILITETSSTÖD/ ARRANGÖRSSAMVERKAN INOM MUSIKOMRÅDET För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Madelene Johansson Stockholm 27 jan 2012

Madelene Johansson Stockholm 27 jan 2012 Madelene Johansson Stockholm 27 jan 2012 Internationella programkontoret Uppdrag: stödja olika former av internationellt samarbete inom utbildning främja svenskt deltagande i programmen analysera och sprida

Läs mer

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan.

Ett tips är att skriva ut dessa anvisningar och ha dem bredvid dig när du lägger in uppgifterna i din ansökan. Allmän information Vem kan ansöka ett bidrag från stiftelsen? För att du ska kunna ansöka om ett bidrag ska du: Ha en ålder av högst 21 år vid ansökningsårets utgång. Studera andra eller tredje på gymnasieskolan.

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM PROJEKTBIDRAG BILD- OCH FORMKONST För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 2014

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 2014 Handbok för projektansökan Atlas praktik 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018 Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet I de allmänna villkoren definierar Universitets- och högskolerådet (UHR) följande

Läs mer

UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER

UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER ATLAS PRAKTIK 2012 UPPTAKTSSEMINARIUM 13 SEPTEMBER PROGRAM 13 SEPTEMBER 10.00 11.30 Programinformation 11.40-12.45 Skolan möter världen (Hörsalen) 12.45 13.45 Lunch 13.45 15.00 Internationalisera för en

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats ANSÖKAN SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Utvecklingsstöd Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om utbetalning... 1 Öppna ansökan om utbetalning... 1 Allmänt... 2 Lägesrapport... 3 Kostnadsredovisning... 4 Sammanställning...

Läs mer

Internationellt kulturutbyte

Internationellt kulturutbyte Sida 1 / 7 Internationellt kulturutbyte ANSÖKAN OM BIDRAG INOM BILD OCH FORM UTSTÄLLNINGAR OCH ARBETS- ELLER STUDIEVISTELSE I UTLANDET 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL SPRÅKNÄTVERK INOM BOKSTART För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer