Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2016"

Transkript

1 Ramar och kriterier Praktikantprogrammet (11)

2 Praktikantprogrammet Ett program som möjliggör praktik för yngre personer Innehållsförteckning Praktikantprogrammet Prioriterade områden för det svenska biståndet... 3 Organisationer som kan söka till programmet... 3 Direktförmedlande organisation... 3 Vidareförmedlande organisation... 3 Rekrytering av praktikanter... 4 Villkor för att få en praktikplats... 4 Villkor för sändande organisation... 4 Förberedelser och uppföljning... 5 Ekonomi och bidragsnivåer... 6 Bidrag för administration, seminarier och platsbesök... 6 Anvisningar för ansökan... 7 Samarbetsavtal / Letter of Intent... 7 Bedömning av ansökan... 8 Bedömningskriterier... 8 Giltighetskriterier direktförmedlande och vidareförmedlande organisationer... 8 Kvalitetskriterier ansökan Besked om beslut... 9 Om ansökan beviljas... 9 Rapportering... 9 Ändringar och återbetalning (11)

3 Praktikantprogrammet 2016 Praktikantprogrammet är en del av det svenska biståndet och de som deltar i en praktik utgör en framtida resursbas av unga som förväntas kunna arbeta med globala frågor, både på hemmaplan och i internationella organisationer. Praktikanten förväntas få ett ökat intresse och ökad förståelse för utvecklingssamarbete och andra kulturer. Programmet bildar även en övergång mellan studier och arbetsliv genom att rusta praktikanten med nya erfarenheter och verktyg från en global kontext. Praktikantprogrammet lyder under Resultatstrategin för kapacitetsutveckling och utbyten där det anges att Sida ska stödja program för yngre personer inom ramen för högskoleutbildning samt inom myndigheter, näringslivets och det civila samhällets organisationer. Erfarenheter från praktiken ska sedan återföras till biståndets aktörer i Sverige. Programmet ger därför unga mellan 20 och 30 år möjlighet till en praktikantplacering vid en organisation i ett låg- eller medelinkomstland. Prioriterade områden för det svenska biståndet Tre tematiska prioriteringar ska genomsyra det svenska biståndets inriktning och samtliga insatser ska relatera till dem. De är demokrati och mänskliga rättigheter, miljö och klimat, samt jämställdhet och kvinnors roll i utvecklingen. Läs gärna mer om områdena på Giltiga länder som praktik ska ske i är de länderna som återfinns i OECD:s DAC-lista. Organisationer som kan söka till programmet Sidas ramorganisationer och näringslivsorganisationer kan ansöka om bidrag. UHR fattar beslut om vilka organisationer inom näringslivet som är behöriga att söka i särskild ordning, med anledning av att det inte finns några ramorganisationer för dessa. NI söker som antingen direktförmedlande eller vidareförmedlande organisation. Direktförmedlande organisation Som direktförmedlande organisation förmedlar ni själva praktikplaceringarna direkt till praktikanten, och söker därmed bidrag för praktikanterna för egen räkning. Vidareförmedlande organisation Som ramorganisation kan du söka praktikantschabloner för andra organisationers räkning. Ni är då en vidareförmedlande organisation. Är ni inte en ramorganisation kan ni söka via den ramorganisation genom vilken ni söker andra Sida-finansierade projektbidrag. Det är då den aktuella ramorganisationen som sköter och administrerar ansökan till UHR. 3 (11)

4 Den direktförmedlande och den vidareförmedlande organisationen är den som kommer att administrerar bidraget från UHR och kallas i dessa fall för bidragsmottagaren. Rekrytering av praktikanter Då syftet med programmet är att bredda den svenska resursbasen är er rekrytering av praktikanter av stor vikt. Resursbasen bör bestå av individer med olika kompetenser och med olika bakgrunder och detta ska beaktas i urvalet av ansökningar om en praktikplats. Blir er organisation beviljad medel ska ni verka för att nå olika målgrupper med information om praktik samt möjliga praktikantplaceringar. Den organisation som sänder ut praktikanterna, den sändande organisationen, ska upprätta rutiner för urvalet av praktikanter. Urvalsprocessen ska utföras på ett rättvist och transparent sätt och göras tillgänglig för alla parter som är involverade. Urvalsprocessen ska också vara fri från diskriminering. Urvalsprocessen ska även ske gemensamt med den organisation som tar emot praktikanten, den mottagande organisationen. Villkor för att få en praktikplats För att en praktikant ska få en praktikplats genom Praktikantprogrammet får praktikanten inte tidigare ha deltagit i Praktikantprogrammet, fylla minst 20 år eller högst 30 år det år som praktikanten påbörjar sin praktikperiod, endast beviljas en praktikplats under förutsättning att praktikanten är svensk medborgare eller har permanent uppehållstillstånd i Sverige. Nordiska medborgare ska ha varit folkbokförda i Sverige under minst ett år vid tidpunkten för avresan, inte vara eller var tidigare anställd av den bidragsmottagande eller sändande organisationen. Villkor för sändande organisation Den sändande organisationen ansvarar för att granska och kvalitetssäkra praktikantplaceringar. Praktikanten ska inte ersätta en ordinarie anställd utan lärandet ska stå i centrum och det är viktigt att praktikanten får en handledare under sin tid hos den mottangaden organisationen. Praktikplatserna bör ha en tydlig koppling till utvecklingssamarbete och aktuella verksamhetsområden ska stödas av Sida. Praktikuppgifterna ska vara till nytta för samtliga parter och ligga i linje med ordinarie verksamhet hos den mottagande organisationen. Sändande organisation ansvarar för: Att ingen deltagaravgift eller andra utgifter med direkt koppling till praktikantplaceringen tas ut av praktikanter för att delta i programmet. 4 (11)

5 Att anordna praktikplats med placering under minst 20 veckor, varav minst 16 veckor hos den mottagande organisationen. Att varje utsänd praktikant har en kontaktperson hos bidragsmottagaren som också ansvarar för att ge praktikanten ledning och stöd under praktikperioden. Att den mottagande organisationen har kapacitet att ta emot en praktikant samt att de utser en handledare till praktikanten. Att praktikanten inte ersätter lokal personal. Att lärandet är fokus under praktikperioden. Att intyg utfärdas till praktikanten efter avslutat praktikperiod. Inför varje praktikantplacering ska den sändande organisationen upprätta en dokumenterad plan i samråd med den mottagande organisationen. Planen ska innehålla: information om syfte och arbetsuppgifter samt intyg om att praktikanttjänstgöringen gäller för minst 16 veckor. en presentation av den mottagande organisationen som styrker att den har resurser att ta emot och handleda praktikanten. en plan för förberedelse, handledning, uppföljning samt en handlingsplan för riskoch krishantering. Sändande organisation ska även se till att praktikanten blir informerad om och accepterar de villkor och skyldigheter som ingår i överenskommelsen mellan sändande och mottagande organisation innan praktiken påbörjas. Förberedelser och uppföljning När urvalet av praktikanter har gjorts ska praktikanten gå en förberedelsekurs. Kursen bör innehålla en introduktion till: utvecklingssamarbete, den sändande och mottagande organisationen, presentation av handledare, kommande arbetsuppgifter under praktikantplaceringen, kulturmöten, personlig hälsa och säkerhet, dokumentationsarbete, hur praktikantplaceringen ska följas upp och utvärderas. Det är viktigt att varje sändande organisation noga förbereder sina praktikanter utifrån de förhållanden som gäller i respektive kontext. Sida Partnership Forum kan erbjuda kostnadsfria förberedelsekurser och återträffar för praktikanterna samt nätverksträffar för handledare. Dessa är ett komplement till den sändande organisationens interna utbildning. Då praktiken hos den mottagande organisationen ska vara minst 16 veckor återstår 4 veckors praktik i Sverige. Hur dessa fördelas mellan tiden innan och efter praktikplaceringen avgör den sändande organisationen. När en praktikperiod avslutats ska efterarbete utföras hos den sändande organisationen. Erhållna kunskaper och erfarenheter ska återföras till aktörer i Sverige som kan ha nytta av dessa ur ett utvecklingssamarbetesperspektiv. 5 (11)

6 Ekonomi och bidragsnivåer Bidraget beviljas i form av ett schablonbelopp på SEK/praktikant, vilket motsvarar två prisbasbelopp. Bidraget ska användas för att täcka kostnader inom projektet. Ersättningsgilla kostnader är: Administrationskostnader hos bidragsmottagaren. Administrationskostnader är för- och efterarbete gällande praktikanterna, inklusive kostnader som inte är direkt relaterade till projektaktiviteterna men som uppstår för att hantera projektet (så som ekonomipersonal, ledning, juridisk stöd, IT, hyra och kontorsmaterial) och bidraget från UHR. Kostnader för revision av projektets slutrapportering ska också rymmas i bidraget och anges som administrationskostnader. Resekostnader I resekostnader ingår kostnader för försäkringar, material, resor till och från mottagarlandet sam inom landet, traktamente, vaccination och visum. Utrustning Kostnader för inköp av utrustning som krävs för att praktikanten ska kunna fullgöra sin praktikperiod. Utrustningen ska efter praktikperiodens slut överlåtas till praktikanten. Se Universitets- och högskolerådets allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet. Administrationskostnader hos den mottagande organisationen/partnerorganisationen. För administrationskostnader hos den mottagande/sändande organisationen gäller samma som för bidragsmottagaren. Den del av bidraget som vidareförmedlas till mottagande organisation ska regleras genom ett avtal mellan Bidragsmottagaren och/eller den sändande/mottagande organisationen. UHR tillhandahåller en mall Avtal för vidareförmedling. Mallen finns på svenska och engelska. Avtalet med mottagande organisation och/eller den sändande organisationen ska undertecknas innan medel kan rekvireras och utbetalas från bidragsmottagaren. Bidrag för administration, seminarier och platsbesök Vidareförmedlande organisation har möjlighet att söka bidrag för att sköta administration, genomföra seminarier och platsbesök. Aktiviteterna är till för att administrera och kvalitetssäkra arbetet med Praktikantprogrammet genom samverkan med de sändande organisationerna. Bidrag för administration Administrationsbidraget baseras på: 6 (11)

7 Ett fast belopp om kronor per organisation som schabloner fördelas till, samt 3 procent av praktikantschablonen vilket motsvara kronor. Administrationsbidraget utgår till de bidragsmottagare som vidareförmedlar medel till minst tre sändande organisationer. Bidrag för seminarier Bidrag för att genomföra gemensamma seminarier för de sändande organisationerna förutsätter att bidragsmottagaren vidareförmedlar schabloner till minst tre sändande organisationer. Bidraget beviljats till högst två seminarier per ansökan och max kronor per aktivitet. Bidrag för platsbesök För att kunna söka bidrag för platsbesök ska bidragsmottagaren förmedla schabloner till minst tre sändande organisationer. Maxbeloppet är kronor per vidareförmedlande organisation. Anvisningar för ansökan Sista ansökningsdag för Praktikantprogrammet 2016 är den 24 november. Ansökan öppnar en månad innan sista ansökningsdag. Aktivitetsperioden, det vill säga den period när förberedelser, praktik och efterarbete ska utföras, sträcker sig från 1 januari 2017 till 30 september Universitets- och högskolerådets allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet ska godkännas av firmatecknare i samband med att ansökan skickas in. Länken till ansökningssystemet finns på vår hemsida Utbyten.se. Ansökan ska inkludera alla praktikantschabloner som ni ansöker om bidrag för. Samarbetsavtal / Letter of Intent Direktförmedlande och vidareförmedlande organisationer ska bifoga ett letter of intent (LOI) från varje mottagande organisation till ansökan. Är LOl på annat språk än engelska eller svenska måste detta översättas innan det bifogas ansökan. Letter of intent ska: vara daterat, ange vilket projekt som samarbetet avser, ange den tid som praktikanterna kommer att vara hos den mottagande organisationen, ange hur många praktikanter som den mottagande organisationen kommer att ta emot, innehålla en kortare beskrivning av syftet med praktiken samt en arbetsbeskrivning, vara undertecknat av firmatecknare eller behörig företrädare för den mottagande organisationen. 7 (11)

8 Bedömning av ansökan Efter att sista ansökningsdag har passerat påbörjas bedömningen av inkomna ansökningar. Bedömningen görs i två steg: Giltighet. Kvalitetsbedömning. Det är inte möjligt att skicka in kompletteringar till ansökan efter sista ansökningsdag. Ansökan är då låst för redigering. Bedömningskriterier Giltighetskriterier direktförmedlande och vidareförmedlande organisationer Ansökan har inkommit till UHR innan sista ansökningsdag, 24 november 2016, kl. 12:00. Ansökan har inkommit till UHR genom det online baserade ansökningssystemet RAUK Ansökan till Praktikantprogrammet. Sökande organisation tillhör en av Sidas ramorganisationer inom civilsamhället eller är en godkänd näringslivsorganisation. Inkommen handling/ansökan är komplett. Ogiltig ansökan Om ansökan bedöms vara ogiltigt meddelas detta till kontaktpersonen samt firmatecknare. Meddelandet sänds via e-post inom fyra veckor efter sista ansökningsdag. Ogiltiga ansökningar går inte vidare i bedömningsprocessen. UHR:s beslut om bidrag kan inte överklagas enligt SFS 2012:811. Kvalitetskriterier ansökan 2016 Ansökan om bidrag inom Praktikantprogrammet bedöms utifrån kriterier som avser projektets relevans i förhållande till syfte och mål med programmet, projektets genomförbarhet och förmåga att uppnå förväntade resultat - särskilt bedöms kvalitet på de planerade praktikantplaceringarna i förhållande till målen om att öka praktikantens engagemang, förmåga och kompetens att verka i globala sammanhang. sökande/sändande och mottagande organisations kapacitet att bedriva praktikantverksamhet - kvalitet avseende utformning och genomförande av aktiviteterna. Särskilt bedöms fullständigheten och kvaliteten på kapaciteten hos bidragsmottagaren och partnerorganisationen (sändande/ mottagande) avseende förankring, administration, kommunikation, rekrytering, förberedelser, handledning, uppföljningsrutiner samt riskmedvetenhet och riskhantering. 8 (11)

9 Vidareförmedlande organisationer projektets relevans i förhållande till syfte och mål med programmet, projektets genomförbarhet och förmåga att uppnå förväntade resultat - särskilt bedöms kvalitet på de planerade praktikantplaceringarna i förhållande till målen om att öka praktikantens engagemang, förmåga och kompetens att verka i globala sammanhang. Sökande organisations kapacitet att säkerställa relevans för sändande organisationers praktikantverksamhet. - särskilt bedöms fullständigheten och kvaliteten på kapaciteten hos bidragsmottagaren och partnerorganisationerna (sändande) avseende förankring, administration, kommunikation, rekrytering, förberedelser, handledning, uppföljningsrutiner samt riskmedvetenhet och riskhantering. Besked om beslut Besked om beslut och tilldelning meddelas tidigast fyra veckor efter det att sista ansökningsdag har passerat. Inga förhandsbesked kommer att kunna ges. Om ansökan beviljas UHR skickar besked om beslut per e-post till kontaktperson/-er samt firmatecknare. I beslutsbrevet framgår beloppen på det bidrag som ni har beviljas. Beviljat bidrag betalas i ut till det plus- eller bankgironummer som har angetts i ansökan. Är ni en sändande organisation som beviljas bidrag ansvarar ni för att villkoren samt ramar och kriterier i Praktikantprogrammet efterföljs. Är ni en vidareförmedlande organisation är er roll att samordna arbetet gentemot de sändande organisationerna. Ni ska då: säkerställa att sändande organisationer följer Praktikantprogrammets ramar ansvara för ansöknings-, bedömnings-, urvals-, tilldelnings-, rapporterings- och återbetalningsprocesser gentemot sändande organisationer, ge individuellt projektstöd till sändande organisationer, anordna seminarier för sändande organisationer kring aktuella frågor för att höja måluppfyllelsen inom programmet, på ett transparent sätt vidarebefordra aktuell information från UHR, genomföra kvalitetskontroller och uppföljning i Sverige och utomlands (vid behov) göra analyser och utveckla praktikantverksamheten för att nå högre måluppfyllelse inom programmet. Rapportering En narrativ rapport och ekonomisk redogörelse med revisionsintyg ska vara UHR tillhanda senast den 15 oktober Slutrapporteringen sker online. Länken till rapportformuläret finns i ansökningssystemet för Praktikantprogrammet. 9 (11)

10 Som bidragsmottagare ansvarar ni för att UHR:s deltagarenkät som finns i ansökningssystemet besvaras av respektive praktikant direkt efter avslutad praktikantplacering och att det samlade resultatet av enkäterna inkluderas i slutrapporten. Ekonomisk rapportering Svenska nationella redovisnings- och skatteregler ska följas. Endast kostnader avseende aktiviteter som inträffat under den avtalade aktivitetsperioden får tas med i den ekonomiska redovisningen. Rapporterade kostnader ska kunna härledas i bokföringen och vara dokumenterad så att det möjliggör uppföljning och revision. Originalkvitton, verifikationer och bokföring ska sparas i 5 år. Slutrapporten ska godkännas av firmatecknare eller motsvarande för bidragsmottagaren. Revision Bidragsmottagaren är ansvarig för att slutrapporteringen granskas av en oberoende auktoriserad revisor i enlighet med Internationell revisionsstandard (ISA), utfärdad av International Federation of Accountants (IFAC). Revisorn ska lämna en rapport i enlighet med ISA 800/805 om huruvida den ekonomiska rapporteringen, enligt revisorns uppfattning, i all väsentlighet, överensstämmer med den granskade organisationens redovisning och avtalad budget och UHR:s instruktion för rapportering. Rapporten/intyget ska bifogas slutrapporten. I slutrapporten ska bidragsmottagaren redovisa hur mycket som har vidareförmedlats till andra parter. Vid vidareförmedling av medel till mottagande/sändande organisation som överstiger kronor ska bidragsmottagaren intyga att medel som har vidareförmedlats har redovisats och reviderats i enlighet med ovanstående villkor. Revision ska utföras enligt ISA, alternativt motsvarande nationell standard i länder där ISA (och/eller ISA 800/805) inte tillämpas. Bidragsmottagaren har ansvar att upprätta avtal med mottagande och sändande organisation där ekonomisk rapportering av vidareförmedlade medel regleras in enlighet med Praktikantprogrammets villkor samt ramar och kriterier. Eventuell kvarstående balans som utgör skillnaden mellan de till partnerorganisationen vidareförmedlade medlen och kostnaderna hos partnerorganisationen ska även det regleras i ett sådant avtal. Om medel om kronor eller mindre har vidareförmedlat till en enskild partnerorganisation, ska detta framgå i oberoende revisors rapport som en Upplysning av särskild händelse, enligt ISA 706, specificerat per mottagande/sändande organisation, det ska även framgå ifall kvitton/underlag avseende de rapporterade kostnaderna kommit bidragsmottagaren tillhanda från partnerorganisationen. 10 (11)

11 Ändringar och återbetalning Väsentliga förändringar av projektet i förhållande till ansökan ska meddelas till UHR i förväg och godkännas skriftligen. Detta kan exempelvis vara förändrad tidsplan, förändringar i beslutad budget eller byte av sändande/mottagande organisation. Endast ändringar som UHR bedömer inte påverkar projektets uppsatta syfte, mål och förväntade resultat kan komma att godkännas. Ej utnyttjade schabloner ska återbetalas till UHR. Medel som inte har utnyttjats, jämte ränta, ska återbetalas till UHR om summan överstiger 500 kronor. Återbetalning till UHR görs till bankgiro Ange projektets diarienummer, namnet på er organisation samt som referens 425 Praktikantprogrammet. Återbetalning ska endast ske på begäran av UHR. 11 (11)

Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2017

Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2017 Ramar och kriterier Praktikantprogrammet 2017 1 (11) Praktikantprogrammet Ett program som möjliggör praktik för yngre personer Innehållsförteckning Praktikantprogrammet 2017... 3 Prioriterade områden för

Läs mer

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Riktlinjer. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Riktlinjer Praktikantprogrammet för yngre personer 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Förutsättningar för organisationer att delta

Läs mer

Programinformation Praktikantprogrammet

Programinformation Praktikantprogrammet 2015-09-22 Madelene Johansson Karin Cederergren Programinformation Praktikantprogrammet Innehåll 9.40-10.10 Presentation av deltagare, uppföljning av föreläsning 10.10-10.40 FIKA 10.40-11.30 Programinformation

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Sida 1 (8) Handbok Praktikantprogrammet 2016 Vidareförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2016 Direktförmedlande organisationer Handbok Praktikantprogrammet Direktförmedlande organisationer Förord Handboken är tänkt att ge dig som ska ansöka om

Läs mer

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018 Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2018 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet I de allmänna villkoren definierar Universitets- och högskolerådet (UHR) följande

Läs mer

Handbok för projektansökan

Handbok för projektansökan Handbok för projektansökan Praktikantprogrammet 2015 Direktförmedlande organisation Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Praktikantprogrammet

Läs mer

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013

Handbok. Praktikantprogrammet för yngre personer. Ansökningsomgång 2013 Handbok Praktikantprogrammet för yngre personer Ansökningsomgång 2013 Förord Välkommen till praktikantprogrammet. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning och råd när ni fyller

Läs mer

SMRs instruktion för bidrag till praktikantinsatser

SMRs instruktion för bidrag till praktikantinsatser SMRs instruktion för bidrag till praktikantinsatser Sida är huvudansvarig för praktikantverksamheten men har överlåtit handläggningen av ramorganisationernas och näringslivsorganisationernas ansökningar

Läs mer

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2017

Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2017 Allmänna villkor För bidrag inom Praktikantprogrammet 2017 1 (8) Allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet Vid tillämpning av följande allmänna villkor definierar Universitets- och högskolerådet,

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme partnerskap (13) Ramar och kriterier 2017-03-30 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (13) Innehåll Om programmet... 3 Nyheter i ansökningsomgången... 5 Överenskommelse mellan UHR och projektägaren... 5 Aktivitetsperiod och

Läs mer

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017

Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Ramar och kriterier Atlas praktik 2017 Syfte och mål Projekt inom Atlas praktik ska förutom individuell kompetensutveckling för elever främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja

Läs mer

Allmänna villkor Praktikantprogrammet 2016

Allmänna villkor Praktikantprogrammet 2016 Allmänna villkor Praktikantprogrammet 2016 Universitets- och högskolerådets allmänna villkor för bidrag inom Praktikantprogrammet Vid tillämpning av dessa allmänna villkor definieras innebörden av följande

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag 2018-01-26 Linnaeus-Palme partnerskap 2018 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Linnaeus-Palme partnerskap I de allmänna villkoren definierar Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7)

Ramar och kriterier. Linnaeus-Palme planering (7) Ramar och kriterier 2018-09-14 Linnaeus-Palme planering 2018 1 (7) Innehåll Ansökningsomgång Linnaeus-Palme planering 2018 3 Om programmet... 3 Aktivitetsperiod och utbytesperiod... 4 Vidareförmedling

Läs mer

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins villkor för stöd till projektverksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till projektverksamhet som främjar

Läs mer

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet

Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Villkor för bidrag förmedlade inom Stöd till civilsamhället för fred och säkerhet Sida 1 (5) 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för svenska ideella föreningar och stiftelser som tecknar avtal om bidrag

Läs mer

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017

Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Ramar och kriterier Minor Fields Studies 2017 Beskrivning av och syfte med programmet Minor Field Studies (MFS) är en stödform inom det svenska biståndet som administreras av Universitets- och högskolerådet

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag

Allmänna villkor för bidrag Allmänna villkor för bidrag 2017-03-09 Linnaeus-Palme partnerskap 2017 1 (9) Allmänna villkor för bidrag inom Linnaeus-Palme partnerskap Vid tillämpning av dessa allmänna villkor definieras innebörden

Läs mer

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017

Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Ramar och kriterier för Atlas planering 2017 Syfte och mål Syftet med Atlas planering är att främja utvecklingen av internationella kontakter inom det offentliga skolväsendet och bland fristående skolor

Läs mer

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget.

Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Bilaga till beslut om bidrag Version 2014:1 Villkor för bidrag 1. Tillämpning Dessa villkor gäller för bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet om bidrag till t.ex. föreningar, stiftelser,

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2015 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2015 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325

Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Folke Bernadotteakademins allmänna villkor för stöd till verksamhet som främjar genomförandet av FN:s säkerhetsrådsresolution 1325 Tillämpning 1 Dessa villkor reglerar stöd till verksamhet som främjar

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER För ansvariga organisationer i Sverige Uppdaterad 2014-09-30 Sida 1 av 9 OLOF PALMES INTERNATIONELLA

Läs mer

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet.

Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Bidragsgivare är regeringen eller Regeringskansliet. Bilaga till beslut om bidrag Version 2011:2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1. Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag enligt beslut av regeringen eller Regeringskansliet

Läs mer

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor.

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd internationellt utvecklingssamarbete Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska utföras i enlighet

Läs mer

Stipendier för avgiftsskyldiga studenter Riktlinjer För läsår 2017/2018

Stipendier för avgiftsskyldiga studenter Riktlinjer För läsår 2017/2018 Stipendier för avgiftsskyldiga studenter Riktlinjer För läsår 2017/2018 Gäller fr.o.m. 2016-05-18 1. Inledning... 3 1.1 Syfte och mål... 3 1.2 Förutsättningar för lärosätet att delta i programmet... 3

Läs mer

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas.

Bidragsmottagare är den som söker eller får bidraget. Den budget som har godkänts av bidragsgivaren skall följas. Bilaga 2 Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. Förvaltningsavdelningen Allmänna villkor för bidrag till föreningar, stiftelser m.fl. 1 Tillämpning Dessa villkor reglerar bidrag

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING

RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING RIKTLINJER FÖR EKONOMISK REDOVISNING AV SAMARBETSPROJEKT FINANSIERADE AV OLOF PALMES INTERNATIONELLA CENTER För ansvariga organisationer i Sverige Uppdaterad 2017-11-20 Sida 1 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Grundtvig workshops. Vad kan man göra? Genom programmet får personer från olika länder möjlighet att utbyta erfarenheter och stärka sin kompetens.

Grundtvig workshops. Vad kan man göra? Genom programmet får personer från olika länder möjlighet att utbyta erfarenheter och stärka sin kompetens. Grundtvig Workshops Grundtvig Workshops Grundtvig workshops För vem? Grundtvig workshops vänder sig till lärare och personal som arbetar med vuxnas lärande inom läskunnighet och räknefärdighet, samt till

Läs mer

Utlysning: Coacher för energi och klimat

Utlysning: Coacher för energi och klimat 2017-06-07 1 (5) Utlysning: Coacher för energi och klimat Energimyndigheten utlyser 5 miljoner kronor inom Nationella regionalfondsprogrammet och ramprojektet Coacher för energi och klimat (CEK). I denna

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017

Handbok för projektansökan. Atlas konferens 2017 Handbok för projektansökan Atlas konferens 2017 1 Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas konferens. Om du har frågor om ansökan är

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014

Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2014-01-07 Att ansöka om bidrag för informationsinsatser ur Batterifonden 2014 Bakgrund

Läs mer

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015

Handbok för ansökan. Minor Field Studies stipendier 2015 Handbok för ansökan Minor Field Studies stipendier 2015 Förord Välkommen till Minor Field Studies, programmet för insamling av material i fält för examensarbeten. Syftet med denna handbok är att ge dig

Läs mer

Minor Field Studies 2017/ september 2017 kl

Minor Field Studies 2017/ september 2017 kl Minor Field Studies 2017/18 14 september 2017 kl 16.15-17.30 ? Program kl 16.15-17.30 Introduktion Helena Björck, Studentavdelningen Att tänka på vid ansökan Michael Tedengren, Inst. ekologi, miljö och

Läs mer

Minor Field Studies (MFS) stipendium 2015

Minor Field Studies (MFS) stipendium 2015 1 (5) 2015-03-24 STOCKHOLMS UNIVERSITET UTLYSNING 2015-03-24 Minor Field Studies (MFS) stipendium 2015 utlyser totalt fyra stipendier för fältarbete till studenter på s master- och kandidatprogram (inklusive

Läs mer

Anvisningar för bedömning av MFS-stipendieansökningar

Anvisningar för bedömning av MFS-stipendieansökningar Rektor RIKTLINJER 2015-10-06 Dnr HS 2015/769 Anvisningar för bedömning av MFS-stipendieansökningar 1. Bakgrund Dessa anvisningar avser Högskolan i Skövdes (HS) arbete med bedömning av Minor Field Studies-stipendieansökningar.

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop Seminariets upplägg Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop 2014 05 26 Carola Barhammar& Karin Andrén 1 2014 05 19

Läs mer

KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE. Gäller från och för projekt beviljade av ICLD.

KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE. Gäller från och för projekt beviljade av ICLD. KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE Gäller från 2009-01-01 och för projekt beviljade av ICLD. 2013-03-07 2 Följande krav på redovisning av beviljade medel inom ramen Kommunalt Partnerskap

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Förutsättningar En förutsättning för att beviljas medel ur programmet är att projektet bidrar till Nordisk nytta,

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer; SFS 2011:65 Utkom från trycket den 1 februari 2011 utfärdad den 20 januari 2011. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer 2016-07-01 Dnr 9.1 12655/2016 1(8) Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2017 och 2018

Läs mer

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att skriva uppsats utomlands. International Office (B311)

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att skriva uppsats utomlands. International Office (B311) Världen väntar MINOR FIELD STUDIES - En möjlighet att skriva uppsats utomlands International Office (B311) Internationella koordinatorer MFS-handläggare Sofia Tsivos sofia.tsivos@hb.se 033 435 42 41 Therese

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Bidragsregler Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Innehållsförteckning Förutsättningar för att få föreningsbidrag... 4 Bidrag till verksamhet... 5 1. Bidrag för aktiviteter riktat till

Läs mer

REGLER OCH ANVISNINGAR

REGLER OCH ANVISNINGAR REGLER OCH ANVISNINGAR för Sametingets kulturnämnds bidragsgivning Antagna av Sametingets kulturnämnd den 13-14 juni 2018 Prot. 2018:8, 8.1 Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Regler och villkor för

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201

Handbok för projektansökan. Atlas praktik 201 Handbok för projektansökan Atlas praktik 201 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas praktik. Om du har frågor om ansökan eller

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet

Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Ansökningsmeddelande 2018 för Asienprogrammet Utbildningssamarbete, Japan och Sydkorea 1. Allmänt Utbildningsstyrelsens Asien-program finansierar samarbetsprojekt med högskolor i asiatiska områden som

Läs mer

Ansökningsblankett verksamhetsstöd INSTRUKTIONER: Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 15 sidor.

Ansökningsblankett verksamhetsstöd INSTRUKTIONER: Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 15 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett verksamhetsstöd Verksamhetsstöd kan sökas till en eller flera av en organisations verksamhetsområden. Det är ett stöd för att organisationen ska kunna nå sin långsiktiga

Läs mer

Ramar och kriterier. Minor Field Studies

Ramar och kriterier. Minor Field Studies Ramar och kriterier Minor Field Studies Ramar och kriterier för Minor Field Studies Minor Field Studies Minor Field Studies (MFS) är ett stipendieprogram som tar i beaktande både utvecklingen av den enskilda

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017

Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs av föreningar December 2017 stockholm.se December 2017 Dnr: 5.4.-518-2017 Utgivningsdatum: 2017-12-05 3 (6) Riktlinjer för bidrag till verksamhet som utförs

Läs mer

Att ansöka om medel för informationsinsatser ur Batterifonden

Att ansöka om medel för informationsinsatser ur Batterifonden 1(5) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y Grudin, Ingela Tel: 010-698 12 46 Ingela.grudin @naturvardsverket.se PM 2013-02-06 Ärendenr: NV-00473-11 Att ansöka om medel för informationsinsatser

Läs mer

Revisionsinstruktion

Revisionsinstruktion Revisionsinstruktion för partnerorganisation /Giltig från 1 januari 2005 (reviderad i juni 2007) 1 (14) Innehåll Revisionsinstruktionen innehåller fem avdelningar: 1. Inledning 2. Revisorns uppgifter och

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015

Handbok för projektansökan. Atlas planering 2015 Handbok för projektansökan Atlas planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Atlas planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Organisationsgenomlysning och systemgranskning av Läkarmissionen

Uppdragsbeskrivning för Organisationsgenomlysning och systemgranskning av Läkarmissionen 2014-06-30 Uppdragsbeskrivning för Organisationsgenomlysning och systemgranskning av Läkarmissionen 1 Bakgrund Svenska missionsrådets (SMRs) funktion som bidragsförmedlande ramorganisation regleras utifrån

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Regler och riktlinjer för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens stöd till föreningar/ organisationer som främjar integration

Regler och riktlinjer för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens stöd till föreningar/ organisationer som främjar integration UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Regler och riktlinjer för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens stöd till föreningar/ organisationer som främjar integration Fastställt av UAN 2005-12-15 278 Nämndens

Läs mer

Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer

Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer samhällsskydd och beredskap 1 (6) Allmänna villkor för uppdragsersättning till frivilliga försvarsorganisationer Anslag 2:4 Krisberedskap, budgetåret 2014 samhällsskydd och beredskap 2 (6) Villkor för

Läs mer

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå

Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå Stipendium för fältarbete i utvecklingsland inför examensarbete på grund- eller avancerad nivå Inom ramen för SIDA: s program Minor Field Studies (MFS) kan Högskolan Dalarna erbjuda stipendier på 25 000

Läs mer

Allmänna villkor. för myndigheter. Anslag 2:4 Krisberedskap. Föredragande. Samråd. Godkänd av enhetschef. Charlott Thyrén. Helena Bunner.

Allmänna villkor. för myndigheter. Anslag 2:4 Krisberedskap. Föredragande. Samråd. Godkänd av enhetschef. Charlott Thyrén. Helena Bunner. Föredragande Samråd Godkänd av enhetschef Charlott Thyrén Helena Bunner Mona Matsson Allmänna villkor för myndigheter Anslag 2:4 Krisberedskap Villkor för användning av anslagsmedel Följande villkor gäller

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för beviljade medel till forskning och forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 17 december 2018. Villkoren gäller för beviljade

Läs mer

Söka bidrag från Fredsmiljonen frågor och svar

Söka bidrag från Fredsmiljonen frågor och svar Söka bidrag från Fredsmiljonen frågor och svar 1 (5) Riktlinjerna för att söka medel från Fredsmiljonen, samt de villkor som gäller för organisationer som mottar bidrag, står att läsa i följande tre dokument

Läs mer

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod Uppdaterad 2017-09 ÄNDAMÅL A1 Organisationens ändamål ska beskrivas i stadga/stiftelseurkund. Organisationens juridiska form ska vara ideell förening, stiftelse eller registrerat

Läs mer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Anvisningar Sida 1 (6) 2016-09-19 Reviderade 2016-11-24 Område för bidragsgivning Av reglementet för utbildningsnämnden framgår det att nämnden:

Läs mer

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att komma bort från Högskolan i Borås medan du skriver uppsats. International Office (B311)

Världen väntar MINOR FIELD STUDIES. - En möjlighet att komma bort från Högskolan i Borås medan du skriver uppsats. International Office (B311) Världen väntar MINOR FIELD STUDIES - En möjlighet att komma bort från Högskolan i Borås medan du skriver uppsats International Office (B311) Internationella koordinatorer MFS-handläggare Sofia Tsivos sofia.tsivos@hb.se

Läs mer

STYRGRUPP. Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

STYRGRUPP. Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap STYRGRUPP Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Sökt belopp (per år): Diarienummer (ifylls av ICLD): År 1: År 2: År 3: Styrgruppens längd (ska följa den sökta projektlängden, 1, 2 el 3 år):

Läs mer

Ungdomsstyrelsens kommentarer

Ungdomsstyrelsens kommentarer Ungdomsstyrelsens kommentarer till Förordning (2011:65) om statsbidrag till barnoch ungdomsorganisationer Förordningen utfärdades av Utbildningsdepartementet den 20 januari år 2011. Regeringen har skrivit

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Forum Syds Allmänna villkor Informations- och kommunikationsprojekt i Sverige

Forum Syds Allmänna villkor Informations- och kommunikationsprojekt i Sverige Forum Syds Allmänna villkor Informations- och kommunikationsprojekt i Sverige Beslutad av: Claudia Arenas, Head of Impact and Quality Assurance Beslutad: 2018-03-19 Giltighetstid: tillsvidare Publiceras:

Läs mer

FONDEN FÖR INRE SÄKERHET Öppen utlysning inom nationellt mål 5.1 Förebygga och bekämpa brott samt specifikt mål 6 Risker och kriser

FONDEN FÖR INRE SÄKERHET Öppen utlysning inom nationellt mål 5.1 Förebygga och bekämpa brott samt specifikt mål 6 Risker och kriser 1 (6) Sekretariatet Fonden för inre säkerhet Datum Diarienr (åberopas) A296.608/2016 FONDEN FÖR INRE SÄKERHET 2014-2020 Öppen utlysning inom nationellt mål 5.1 Förebygga och bekämpa brott samt specifikt

Läs mer

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län Regionförbundets styrelse 2013-03-18 Överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet Inom projektet Golden Rules, som Tillväxtverket driver, finns det nu möjlighet att söka pengar för projekt som syftar

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier. Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00

Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier. Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00 Informationblad om höstens utlysning av Minor Field Studies-stipendier Ansökan skickas in senast den 28 september, klockan 12.00 Är du intresserad av att inom ramen för examensarbetet utföra en mindre

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014

Ekonomiska riktlinjer. Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer Athena 2014 Ekonomiska riktlinjer för programmet Athena 2014 1. INTRODUKTION De medel som beviljas betalar Universitets- och högskolerådet ut i form av schablonbidrag för resekostnader,

Läs mer

Bidrag från Naturvårdsverkets anslag 1:1, ap. 1, punkt 4

Bidrag från Naturvårdsverkets anslag 1:1, ap. 1, punkt 4 1(5) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Sebastian Dahlgren Axelsson Tel: 010-698 17 35 Sebastian.dahlgrenaxelsson(a)naturvardsverket.se BESLUT 2018-06-28 Ärendenr: NV-04557-18 Svenskt Vatten, 556473-5248

Läs mer

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet

Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Vetenskapsrådets generella villkor för bidrag till forskning eller forskningsstödjande verksamhet Villkoren har fastställts av Vetenskapsrådet den 15 januari 2018. Villkoren gäller för bidrag som beslutats

Läs mer

Handbok för projektansökan. Atlas Konferens 2014

Handbok för projektansökan. Atlas Konferens 2014 Handbok för projektansökan Atlas Konferens 2014 Förord Välkommen till Atlasprogrammet för globalt partnerskap, konferens och praktik. Syftet med denna handbok är att ge er som projektansökare vägledning

Läs mer

Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet

Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet Kommunledningsförvaltningen Kommunchef Diarienummer: 2015/295 Fastställd: 2015-10-08 Reviderad: RUTIN Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet Ansökan om folkhälsomedel från folkhälsorådet 2/5 Bakgrund

Läs mer

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015

Handbok för projektansökan. Athena planering 2015 Handbok för projektansökan Athena planering 2015 Förord Handboken är tänkt att ge dig som projektansökare vägledning, stöd och råd när du fyller i ansökan för Athena planering. Om du har frågor om ansökan

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvärdering/uppföljning av brottsförebyggande arbete

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvärdering/uppföljning av brottsförebyggande arbete Ansökan om ekonomiskt stöd för utvärdering/uppföljning av brottsförebyggande arbete Grunduppgifter Utvärderingens/uppföljningens namn: Period Ange start- och slutdatum för utvärderingen/uppföljningen.

Läs mer

Vanliga frågor kring regelverk rörande revision och finansiell rapportering

Vanliga frågor kring regelverk rörande revision och finansiell rapportering Vanliga frågor kring regelverk rörande revision och finansiell rapportering En hjälp för Forum Syds handläggare samt för svenska och lokala organisationer Frågeställningarna utgår från regelverket som

Läs mer

Diarienummer: 15Li7079. Anvisning för lekmannarevisorer i Rikslotterier 1(5)

Diarienummer: 15Li7079. Anvisning för lekmannarevisorer i Rikslotterier 1(5) Anvisning för lekmannarevisorer i Rikslotterier 1(5) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Anvisningar för lekmannarevisorer... 4 2.1 Omfattningen av granskningsåtgärderna... 4 2.2 Rapportering av granskningen...

Läs mer

Riktlinjer. Smärre humanitära rambidrag

Riktlinjer. Smärre humanitära rambidrag oktober 2006 Avdelningen för samverkan med enskilda organisationer, humanitärt bistånd och konflikthantering Riktlinjer Smärre humanitära rambidrag Dessa riktlinjer anger förutsättningarna för svenska

Läs mer