Kalkyl PM. Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt Väg 200 Björkulla - Hova alternativ tre broar bort

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kalkyl PM. Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt Väg 200 Björkulla - Hova alternativ tre broar bort"

Transkript

1 Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt alternativ tre broar bort Kalkyl genomförd rev Datum: rev (7)

2 1. Bakgrund Väg 200 är klassad som regional väg och utgör en viktig förbindelse mellan Skövdeområdet och E20 vid Hova. Vägen har efter bortbyggandet av flera vägportar med otillräcklig fri höjd fått en ökad andel tung trafik. Trafikmängden på sträckan varierar från ett ÅDT på 1480 fordon mellan Björkulla och korsningen med väg 3056, till ca 1690 fordon på resterande del. Andel tung trafik är ca 10 %. Nuvarande väg har en dålig geometrisk standard beträffande plan- och profil. Ett stort antal fastigheter med direktanslutning mot vägen, sträckor med dålig sikt och den ökade trafiken har lett till en ökning av trafikolyckorna. Tre stycken dödsolyckor har inträffat under den senaste femårsperioden. Nuvarande väg 200 delen Björkulla - Hova är ca 9 km lång och vägbredden varierar mellan m. Vägen går genom den grundvattenförande Lokaåsen och berör bland annat Älgarås vattentäkt och Hova vattentäkt där vägen går genom det inre skyddsområdet. Dessutom berörs enskilda vattentäkter vid Dalen och Åstorp. Nuvarande förhållanden innebär att skyddsåtgärder i storleksordningen 10 Mkr krävs. Om väg 200 byggs om i en västlig sträckning enligt vägutredningen kan denna kostnad undvikas under förutsättning att gamla väg 200 beläggs med ett förbud för transporter av farligt gods. Genom fyrstegsprincipen har man funnit att objektet bör utföras enligt steg 4. Detta innebär att vägen byggs i en ny, västlig sträckning från Björkulla till Hova där vägen ansluts till E20 vid nuvarande korsning med väg Mål Målet med kostnadsberäkningen är att skapa underlag för beslut om fortsatt arbete med objektet samt göra en prioritering och åtgärdsplan för sträckan. 3. Förutsättningar och basfakta, kort beskrivning av objektet En vägutredning har tagits fram för objektet. Den har dock inte varit utställd för allmänt samråd. En miljökonsekvensbeskrivning har upprättats och godkänts av länsstyrelsen. Länsstyrelsen har också beslutat att vägföretaget kan antas ge en betydande miljöpåverkan. Förutsättningen för kalkylen är att väg 200 utförs i en ny sträckning väster om nuvarande väg. Vägen föreslås utföras som normal tvåfältsväg med bredden 9.0 m. Objektet omfattar även ny anslutning av väg 3056 som föreslås få en bredd av 8.0 m. Längden på de nya vägdelarna blir 8.3 km respektive 0.4 km. Etappuppdelning bedöms ej vara möjlig. Referenshastighet är satt till 90 km/h. 2(7)

3 I objektet ingår förutom vägen även en bro vid korsningen med Storhultabäcken. Korsningarna med Storhultabäcken och Hovaån berör riksintresse för naturvård (Hovaån - Gudhammarsviken). Vägkorridoren tangerar befintligt biotopskyddat område vid Storhult. I övrigt har följande förutsättningar gjorts i kalkylen: Smärre trafiksäkerhetsåtgärder på befintlig väg vid Björkulla ingår i kalkylen. E 20 nuvarande sträckning gäller. Geotekniska förstärkningsåtgärder vid Storhultabäcken och utgrävning av mossar vid Björkulla. Inga åtgärder som härrör sig till underhållsåtgärder Fasta förutsättningar. Prisnivå Kalkylerna förutsätter att vi blir korrekt kompenserade för verkliga kostnadsökningar. Force majeure ingår inte i kalkylen. Moms ingår inte. Kalkylen avser anläggningskostnader, exklusive produktionsstöd. Avgränsningar/Kalkylomfattning Objektet startar vid Björkulla och avslutas vid korsningen E20/200. Kalkylen grundar sig på nedanstående delar. 0/000-4/000 Den nya vägen viker av från nuvarande väg strax söder om Björkulla och går i en västlig sträckning förbi Björkulla. Vägen ligger huvudsakligen inom ett relativ flackt terrängavsnitt väster om ett område med flera småsjöar som anses ha ett högt geovetenskapligt värde. I den södra delen finns ett par små mossar där grundförstärkning genom urgrävning bedöms vara nödvändig, i övrigt ligger vägen på fast mark där inga särskilda grundförstärkningsåtgärder planeras. 3(7)

4 4/000-4/700 På detta avsnitt passerar vägen Storhultabäckens ravinområde och här ligger även korsningen mellan väg 200 och väg 3056 samt en anslutning av enskild väg till Storhult. Vägen föreslås gå på en ca 95 m lång bro som spänner över hela ravinen. Bäcken är djupt nedskuren i terrängen och marken består av siltiga jordarter. Detta gör att grundförstärkning bedöms vara nödvändig både för bro och anslutande vägdelar. När det gäller bron så föreslås att den grundläggs med pålar. För de anslutande vägdelarna saknas däremot underlag för att kunna ange vilken metod som är lämplig. I kalkylen finns dock en generell kostnad med för detta arbete. 4/700-8/300 Denna sträcka följer i huvudsak gränsen mellan skogsmark i väster och den odlade jorden i öster. Markförhållandena bedöms vara goda ur vägbyggnadsteknisk synpunkt. Här ingår också ombyggnad av anslutningen till nuvarande väg 200. Väg 3056 Kalkylen omfattas av det alternativ som i vägutredningen beskrivs som alternativ nord. Den nya vägsträckningen av väg 200 innebär att väg 3056 måste byggas om på en sträcka av ca 400 m. Den nya sträckningen av väg 3056 utgår från nuvarande korsning 200/3056 vid Dalen och ansluts till nya väg 200 vid Storhult. Vägen förläggs huvudsakligen i öppen terräng (åkermark) som inte kräver några förstärkningsåtgärder. 4. Finansiering Objektet finns inte i någon nu gällande plan men var tidigare upptaget i Vägverkets flerårsplan Kalkylarbetet Kalkylen och analysen är genomförd som en kostnadsanalys med Successivprincipen. Denna rapport följer Successivprincipen och förutsätter att läsaren är införstådd med denna. Kalkylen och analysen är genomförd som en förenklad analys med extern moderator. Arbetet har skett vid ett möte dat Kalkylen har sedan reviderats Analysdag den 13 augusti, på Vägverket Region Väst i Mariestad, genomförandet enligt följande: 4(7)

5 introduktion av metoden och fastställande av analysförutsättningar presentation av projektet. brainstorming för att ta fram de generella osäkerheterna samt gruppering av dessa. bedömning av samtliga generella osäkerheter enligt beskrivna Generell osäkerhet - scenarios. brainstorming för att få med alla kalkyldelar i projektet kostnadsbedömning av varje kostnadspost i bilagd kostnadskalkyl. Beräkning och analys av slutresultatet Kalkylgruppen sammansättning Leo Fiedler, WSP (Extern moderator) Ingemar Lans, Vägverket Svante Jildenhed, Vägverket (del av dagen) Sture Persson, Vägverket Marita Karlsson, Vägverket Lasse Lundh, FB Engineering AB Kalkylen har reviderats med avseende på att tre stycken broar har tagits bort. Denna revidering har utförts av Ingemar Lans, Marita Karlsson och Lasse Lundh (7)

6 Referensobjekt/nyckeltal Priser från följande referensobjekt har använts: E20, Lundsbrunn-Holmestad Väg 49, Skara-Axvall Tidigare kostnadskalkyler Tidigare kostnadskalkyler har gjorts i förstudie- respektive vägutredningsstadiet för objektet. Kalkylsäkerhet Kalkylen har säkrats genom: studier av liknande referens objekt bra sammansatt kalkylgrupp med erfarenhet från olika teknikområden flertalet gruppmedlemmar som varit med på 3-7 successivobjekt 6. Kostnader och osäkerheter För beräknat alternativ och under givna förutsättningar visade analysen följande resultat efter korrekt avrundning: ett medelvärde för kostnaden på 157 MSEK en beräknad osäkerhet i form av en standardavvikelse på 23 MSEK. Det innebär att storleken på osäkerheten (en standardavvikelse) är 15 % av medelvärdet, vilken bedöms som en låg osäkerhet i detta läge av projektet. Resultatet är normalfördelat enligt beslutsdiagrammet och kalkylsammanställningen nedan, se bilagd kalkylbok. Diagrammet och sammanställningen innebär följande: 1. Med 90 % sannolikhet beräknas kostnaden till 185 MSEK eller mindre 2. Med 50 % sannolikhet beräknas kostnaden till 157 MSEK eller mindre. 3. Med 10 % sannolikhet beräknas kostnaden till 129 MSEK eller mindre. 6(7)

7 Rekommenderad investeringsram för objektet är 157 MSEK Risker/osäkerheter (kalkylosäkerheter) Osäkerheter i kalkylen har vi försökt minimera genom att ytterligare studera svåra och komplicerade områden. De största riskerna och osäkerheterna härrör sig till de generella osäkerheterna. De generella osäkerheterna har räknats fram genom %-beräkningar av entreprenad och byggherrekostnaderna. De tio största osäkerheterna i kalkylen är: 1. Konjunktur/Marknad 42.4 % 2. Samhälle, intressenter, politik 15.3 % 3. Vägverket (beställaren) 15.3 % 4. Lagar, normer, regelverk 13.3 % 5. Huvudväg 8.4 % 6. Opinion 3.8 % 7. Bro Storhultabäcken 0.9 % De största osäkerheterna i analysen har successivt brutits ner till mindre delar vilket inneburit en säkrare kalkyl med mindre osäkerheter. De generella osäkerheterna, som nu är störst, kommer att minskas i och med att projektet drivs fram i senare delar av vägprocessen och när projektet närmar sig en byggstart. Bilagor Kalkylboken Vägutredningen Typsektioner (se vägutredningen) Planer (se vägutredningen) 7(7)

Kalkyl PM. Väg 44 Lavad - Gillstad

Kalkyl PM. Väg 44 Lavad - Gillstad Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt Kalkyl genomförd 2009-01-27 o 2009-02-05 Datum: 2009-02-06 1(9) 1. Bakgrund Väg 44 är en del av det regionala vägnätet och utgör riksintresse för kommunikation.

Läs mer

Kalkyl PM. Väg 44 Tre Älgar Håle Täng

Kalkyl PM. Väg 44 Tre Älgar Håle Täng Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt Kalkyl genomförd 2009-02-05 Datum: 2009-02-06 1(8) 1. Bakgrund Väg 44 är en del av det regionala vägnätet och utgör riksintresse för kommunikation. Åt väster

Läs mer

Kalkyl PM. E20 förbi Hova

Kalkyl PM. E20 förbi Hova Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt Kalkyl genomförd 2008-05-06, 2008-06-12 samt 2008-07-08 Datum: 2008-07-08 Rev 2008-10-26 1(10) 1. Bakgrund E 20 är en viktig kommunikationsled som ingår i

Läs mer

Kalkyl PM. E18 delen Trafikplats Skutberget-Bergvik. Objekt nr: Skede: vägutredning

Kalkyl PM. E18 delen Trafikplats Skutberget-Bergvik. Objekt nr: Skede: vägutredning 1(6) Kalkyl PM E18 delen Trafikplats Skutberget-Bergvik Objekt nr: 85 729 730 Skede: vägutredning 2008-10-0 2(6) 1. Bakgrund E18 ingår i det nationella stamvägnätet samt utgör en del av den Nordiska triangeln,

Läs mer

Kalkyl PM Väg 161 Skår - Rotviksbro

Kalkyl PM Väg 161 Skår - Rotviksbro Kalkyl PM Väg 161 Skår - Rotviksbro Objektnummer: 430180-0161 Objektnamn: Skår - Rotviksbro Skede: Genomförbarhetsstudie februari 2008 Datum: 2008-08-22 Rev. datum: 1(9) 1. Bakgrund Befintlig väg har idag

Läs mer

Kalkyl PM Väg E6 Trelleborg-Vellinge

Kalkyl PM Väg E6 Trelleborg-Vellinge Väg E6 Trelleborg-Vellinge Objektnr: 881054 Datum: 2008-12-06 Rev: 2009-01-26 Rev: 2009-05-27 Kalkyl PM Väg E6 Trelleborg-Vellinge 1(6) Kalkyl-PM Datum: 2009-05-27 Beteckning: Väg E6 Trelleborg-Vellinge

Läs mer

Kalkyl PM Väg 172 Skällsäter - Bäckefors

Kalkyl PM Väg 172 Skällsäter - Bäckefors Kalkyl PM Väg 172 Skällsäter - Bäckefors Objektnummer: 85 54 04 32 Objektnamn: Skällsäter - Bäckefors Skede: Bygghandling december 2002 Datum: 2008-08-25 Rev. datum: 1(7) 1. Bakgrund Befintlig väg har

Läs mer

Kalkyl PM E45 Syd Dykällan - Mellerud

Kalkyl PM E45 Syd Dykällan - Mellerud Kalkyl PM E45 Syd Dykällan - Mellerud Objektnummer: 85 54 47 10 Objektnamn: E45 Syd Dykällan-Mellerud Skede: Förstudie/Beslutshandling december 2003 Datum: 2008-08-20 Rev. datum: 1(8) 1. Bakgrund Förstudie/beslutshandling

Läs mer

Väg 47 Förbifart Grästorp Objektnr Kalkyl-PM

Väg 47 Förbifart Grästorp Objektnr Kalkyl-PM Objektnr 856192 Kalkyl-PM Datum: 2008-09-12 Beteckning: Version 1 1. Bakgrund Väg 47 sträcker sig mellan Trollhättan och Jönköping och ingår i det regionala vägnätet. De trafik- och miljöproblem som råder

Läs mer

Kalkyl PM Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt väg 49 Genomfart Karlsborg Kalkyl genomförd Objektnr: Datum:

Kalkyl PM Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt väg 49 Genomfart Karlsborg Kalkyl genomförd Objektnr: Datum: Kostnadsanalys med Successivprincipen projekt Kalkyl genomförd 2008-12-01 Datum: 2008-12-01 1(15) V:\_UPPDRAG\206446\T\Genomfart Karlsborg\49 Genomfart Karlsborg Kalkyl-PM 20081201.doc 2(15) 1. Bakgrund

Läs mer

VÄG 63/763 TULLEN VÄG 63/826 BRATTFORS

VÄG 63/763 TULLEN VÄG 63/826 BRATTFORS KALKYL PM VÄG 63/763 TULLEN VÄG 63/826 BRATTFORS Objektnr: 85731485 Objektnamn: 63/763 Tullen 63/826 Brattfors Skede: Förstudie Datum: 2009-01-13 Rev datum: 1(5) 1 Bakgrund Vägverket avser att förbättra

Läs mer

Kalkyl PM E45 BanaVäg i Väst, delen Agnesberg-Älvängen

Kalkyl PM E45 BanaVäg i Väst, delen Agnesberg-Älvängen Kalkyl PM E45 BanaVäg i Väst, delen Agnesberg-Älvängen Projekt väg E 45, delen Agnesberg Älvängen Objektnummer: 85542760 Skede: Bygghandling/Produktion Datum: 2009-05-28 1(5) 1. Bakgrund Vägverket Region

Läs mer

3. Förutsättningar och basfakta, kort beskrivning av objektet

3. Förutsättningar och basfakta, kort beskrivning av objektet Objektnr 85544655 Kalkyl-PM Datum: 2008-08-22 Beteckning: Version 1 1. Bakgrund Väg 2183 ingår i det lokala vägnätet och går mellan Ed och Nössemark i Dals Eds kommun, Västra Götaland. Vägen utgör enda

Läs mer

Väg 41, Järlöv - Länsgränsen KALKYL-PM

Väg 41, Järlöv - Länsgränsen KALKYL-PM Datum: Reviderad: Objektnamn: Väg 41 Järlöv - länsgränsen Objektnummer: 23180004 Planobjekt: Väg 41, Järlöv - Länsgränsen KALKYL-PM 1. Bakgrund Väg 41 mellan Järlöv och länsgränsen mot Västergötland är

Läs mer

Kalkyl PM Kostnadsanalys enligt Successivprincipen Väg E6.21 Lundbyleden, delen Eriksbergsmotet Ringömotet

Kalkyl PM Kostnadsanalys enligt Successivprincipen Väg E6.21 Lundbyleden, delen Eriksbergsmotet Ringömotet Kalkyl PM Kostnadsanalys enligt Successivprincipen Väg E6.21 Lundbyleden, delen Eriksbergsmotet Ringömotet Objektnummer: 85 436 910 Objektnamn: Väg E6.21 Lundbyleden Skede: Förstudie Datum: 2008-10-01

Läs mer

Kalkyl PM VÄG E18 BJÖRKÅSMOTET - SKUTBERGET

Kalkyl PM VÄG E18 BJÖRKÅSMOTET - SKUTBERGET Kalkyl PM VÄG E18 BJÖRKÅSMOTET - SKUTBERGET Objektnummer: 85 729 730 Objektnamn: E18 Björkåsmotet - Skutberget Skede: Arbetsplan Datum: 2008-08-21 Rev. datum: 2008-08-22 1(9) 1. Bakgrund Vägverket planerar

Läs mer

Väg 41, Derome - Veddige KALKYL-PM

Väg 41, Derome - Veddige KALKYL-PM Datum: 2008-12-12 Reviderad: Objektnamn: Väg 41 Derome - Veddige Objektnummer: 23180004 Planobjekt: Väg 41, Derome - Veddige KALKYL-PM 1. Bakgrund Väg 41 mellan Derome och Veddige är utifrån nuvarande

Läs mer

Kalkyl-PM för väg 49 Skara-Skövde, delen Våmb-Annero

Kalkyl-PM för väg 49 Skara-Skövde, delen Våmb-Annero Kalkyl-PM Datum: 2008-08-22 Beteckning: Version 2 ( rev 2008.09.12) Kalkyl-PM för väg 49 Skara-Skövde, delen Våmb-Annero Objektnummer: 85630322 1. Bakgrund Väg 49 mellan Skara och Skövde är en viktig förbindelselänk

Läs mer

Kalkyl PM. E45/E20 Partihallsförbindelsen Göteborgs kommun. Partihallsförbindelsen (grön) ingår som första etapp i Marieholmsförbindelsen

Kalkyl PM. E45/E20 Partihallsförbindelsen Göteborgs kommun. Partihallsförbindelsen (grön) ingår som första etapp i Marieholmsförbindelsen Kalkyl PM E45/E20 Partihallsförbindelsen Göteborgs kommun Partihallsförbindelsen (grön) ingår som första etapp i Marieholmsförbindelsen Objektnummer: 85423611 Objektnamn: E45/E20 Partihallsförbindelsen

Läs mer

Välkomna till samråd! Väg 131 Ramfall - Hestra Vägutredning

Välkomna till samråd! Väg 131 Ramfall - Hestra Vägutredning Information vid samråd 1 Välkomna till samråd! Väg 131 Ramfall - Hestra Vägutredning Information vid samråd 2 1. Samrådsmötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Redogörelse för planprocessen 4. Presentation

Läs mer

Kalkyl - PM. 1. Bakgrund. 2. Mål. Projekt: VVÄ_009 E6.20 Vädermotet-Björlandavägen, etapp 1 Objektsnummer: 43 72 40 och 43 68 90

Kalkyl - PM. 1. Bakgrund. 2. Mål. Projekt: VVÄ_009 E6.20 Vädermotet-Björlandavägen, etapp 1 Objektsnummer: 43 72 40 och 43 68 90 Vägverket Region Väst 14033 400 20 Göteborg www.vv.se Telefon: 0771-119 119 Henrik Erdalen henrik.erdalen@vv.se Direkt: 031-63 51 97 Mobil: 0733-58 62 00 Christer Claesson christer.claesson@vv.se Direkt:

Läs mer

Kalkyl PM. E45 BanaVäg i Väst, delen Älvängen-Trollhättan

Kalkyl PM. E45 BanaVäg i Väst, delen Älvängen-Trollhättan Kalkyl PM Kostnadsanalys enligt Successivprincipen E45 BanaVäg i Väst, delen Älvängen-Trollhättan Objektnummer: 85 544 980 Objektnamn: E45 Älvängen-Trollhättan Skede: Arbetsplan/Bygghandling/Produktion

Läs mer

Väg 153, Klastorp Rolfstorp. Etapp 2 (Väg 153 Gödestad-Rolfstorp) KALKYL-PM

Väg 153, Klastorp Rolfstorp. Etapp 2 (Väg 153 Gödestad-Rolfstorp) KALKYL-PM Datum: 2008-08-22 Reviderad: Objektnamn: Väg 153 Klastorp - Rolfstorp Objektnummer: 23180004 Planobjekt: Väg 153, Klastorp Rolfstorp. Etapp 2 (Väg 153 Gödestad-Rolfstorp) KALKYL-PM 1. Bakgrund Väg 153

Läs mer

Väg 26, Halmstad (E6) - Oskarström KALKYL-PM

Väg 26, Halmstad (E6) - Oskarström KALKYL-PM Datum: Reviderad: Objektnamn: Väg 26 Halmstad - Oskarström Objektnummer: 23180004 Planobjekt: Väg 26, Halmstad (E6) - Oskarström KALKYL-PM 1. Bakgrund Nuvarande väg omfattar ca 10,9 km väg och är ca 12

Läs mer

Underlag för samråd VÄGUTREDNING. Uppgifter om projektet. E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer

Underlag för samråd VÄGUTREDNING. Uppgifter om projektet. E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer Uppgifter om projektet Underlag för samråd VÄGUTREDNING E22, Karlskrona-Kalmar, delen Lösen Jämjö Objektnummer 87 914 002 2008-11-04 Bakgrund E22 ingår i det nationella vägnätet. Vägens funktion är att

Läs mer

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG

PM FÖRPROJEKTERING GÅNG- OCH CYKELVÄG FÖRPROJEKTERING GÅNG-OCH CYKELVÄG, STRÄCKAN VERKEBÄCK - VÄSTERVIK Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 2 Förutsättningar 4 2.1 Gång- och cykelvägens standard 4 2.2 Grundläggningsförhållanden

Läs mer

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan Arbetsplan Tekniskt PM Byggnadsverk Utställelsehandling Dokumentinformation Objektnummer VST 42710 Objektnamn Väg 76 förbi Norrtälje Filnamn 0K060001 Filtyp Textdokument Programversion Word Projekteringssteg

Läs mer

UTREDNING AV VÄG 46/184

UTREDNING AV VÄG 46/184 DRYPORT OCH LOGISTIKCENTRUM I FALKÖPING UTREDNING AV VÄG 46/184 Västra Götalands län 2010-05-19, reviderat 2010-09-28 Titel: Dryport och logistikcentrum i Falköping. Utredning av väg 46/184. Utgivningsdatum:

Läs mer

Öppet hus/samråd E4 Kongberget- Gnarp

Öppet hus/samråd E4 Kongberget- Gnarp TMALL 0141 Presentation v 1.0 Öppet hus/samråd E4 Kongberget- Gnarp 2016-05-26 Agenda 1 Inledning 2 Historik kring projektet 3 E4 genom Harmånger/vattentäkten 4 Omfattning av nya studier 5 Fältarbeten

Läs mer

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland TMALL 0796 Presentation bilder vinter v 1.0 2019-05-28 Björn Elfström E20 ingår i nationella stamvägnätet E20 förbinder Helsingborg-Stockholm (del av Shannon

Läs mer

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg

VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg Publikation 2004:63 VÄGUTREDNING VÄG 226 Vårsta - Flemingsberg En utredning om utbyggnad av väg genom eller förbi Tullinge Underlag för dig som vill bidra med synpunkter på ovanstående vägutredning April

Läs mer

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland 2017-01-25 Lång version TMALL 0141 Presentation v 1.0 Svante Jildenhed E20 ingår i nationella stamvägnätet E20 förbinder Helsingborg-Stockholm (del av Shannon

Läs mer

Samrådsmöte Vägplan Väg 63, förbi Hjulsjö

Samrådsmöte Vägplan Väg 63, förbi Hjulsjö Samrådsmöte 2014-06-03 Vägplan Väg 63, förbi Hjulsjö Presentation Magnus Persson Projektledare Trafikverket Eric Westerlund Markförhandlare Trafikverket Gustav Silverin Uppdragsledare ÅF Marie Holms Bitr.

Läs mer

Öppet hus/samråd E4 Kongberget- Gnarp /09

Öppet hus/samråd E4 Kongberget- Gnarp /09 TMALL 0141 Presentation v 1.0 Öppet hus/samråd E4 Kongberget- Gnarp 2017-05-08/09 Agenda Inledning/presentation Historik kring projektet Projektmål Tidplan och samrådsprocess Studerade korridorer Samrådstid

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning ÖVRIGA HANDLINGAR. 1. Sammanfattning av vägutredningen 2. Samråd 3. Beslut 4. Motiv för beslut 5.

Innehållsförteckning. Inledning ÖVRIGA HANDLINGAR. 1. Sammanfattning av vägutredningen 2. Samråd 3. Beslut 4. Motiv för beslut 5. Inledning Denna beslutshandling innehåller en sammanfattning av den vägutredning och miljökonsekvensbeskrivning som finns redovisad i rapporten "Samrådshandling 2006-12". För mer detaljerade beskrivningar

Läs mer

Handledning Successiv kalkylering. inkl lathund och anläggningskostnader. Vägverket

Handledning Successiv kalkylering. inkl lathund och anläggningskostnader. Vägverket RAPPORT 1(14) Datum: 2009-08-12 Handledning Successiv kalkylering inkl lathund och anläggningskostnader Vägverket Underlagsrapport till Förslag till Nationell plan för transportsystemet Innehåll 1 Uppdraget...

Läs mer

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet

Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Projektbeskrivning Väg 222 Trafikplats Lugnet Januari 2010 1(6) Innehållsförteckning 1. Bakgrund...3 2. Planerade åtgärder...3 3. Trafikflöden...5 4. Standard och vägsektion...5 5. Planeringsläge och tidplan...5

Läs mer

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland 2018-02-26 Lång version TMALL 0141 Presentation v 1.0 Svante Jildenhed E20 ingår i nationella stamvägnätet E20 förbinder Helsingborg-Stockholm (del av Shannon

Läs mer

PM Väg status 2009

PM Väg status 2009 PM Väg 288 - status 2009 Uppdragsnummer: 2125280 2009/11/06 Titel: Väg 288 - status 2009 Uppdragsnummer: 2125280 Utgivningsdatum: 2009-11-06 Utgivare: Sweco Infrastructure AB Kontaktperson: Anders Schweitz

Läs mer

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie Väg 77 Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie 1 Kort om väg 77 Vägen har ett körfält i vardera riktningen utan mitträcke. Vägbredden är ca 6,5m, respektive körfält 3m, vägrenar 0,25m.

Läs mer

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland TMALL 0141 Presentation v 1.0 E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland 2018-09-18 Svante Jildenhed E20 ingår i nationella stamvägnätet E20 förbinder Helsingborg-Stockholm (del av Shannon St Petersburg)

Läs mer

Säkerställa vägens framtida funktion både för malmtransporter och för övrig trafik

Säkerställa vägens framtida funktion både för malmtransporter och för övrig trafik Malmtransporter Från Kaunisvaara till omlastningsplats i Svappavaara. Sker med 90 tons fordon fr.o.m. 2013. Entreprenör Cliffton som finns etablerade i Junosuando I Junosuando sker service av fordon samt

Läs mer

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland 2017-05-04 Lång version TMALL 0141 Presentation v 1.0 Svante Jildenhed E20 ingår i nationella stamvägnätet E20 förbinder Helsingborg-Stockholm (del av Shannon

Läs mer

Riskhantering och måluppfyllelse

Riskhantering och måluppfyllelse Riskhantering och måluppfyllelse Riskhantering Skydds- och riskobjekt Inom förstudieområdet förekommer ett antal värden som bör skyddas från intrång. Nordväst om Alunda ligger ett riksintresse för kulturmiljö

Läs mer

1 Inledning PM KOSTNADSKALKYL. Kostnadskalkyl för ny bussgata inom detaljplan Asknäs Bussgata. Ekerö kommun. Robin Stillesjö, COWI A090353

1 Inledning PM KOSTNADSKALKYL. Kostnadskalkyl för ny bussgata inom detaljplan Asknäs Bussgata. Ekerö kommun. Robin Stillesjö, COWI A090353 PM KOSTNADSKALKYL TITEL Kostnadskalkyl för ny bussgata inom detaljplan Asknäs Bussgata DATUM 13 oktober 2016 TILL Ekerö kommun ADRESS COWI AB Solna Strandväg 78 171 54 Solna TEL 010 850 23 00 FAX 010 850

Läs mer

Ekonomisk bedömning av ny broförbindelse Orust med tillhörande trafikmot och anslutningsvägar

Ekonomisk bedömning av ny broförbindelse Orust med tillhörande trafikmot och anslutningsvägar Ekonomisk bedömning av ny broförbindelse Orust med tillhörande trafikmot och anslutningsvägar Allmänt På uppdrag av Västra Götalandsregionen har WSP Samhällsbyggnad i uppdrag att göra en översiktlig kostnadsbedömning

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Handen

Väg 73 Trafikplats Handen Väg 73 Trafikplats Handen Tpl Handen Tpl Jordbro Arbetsplan Teknisk PM Trafik, Vägutformning och Vägteknik UTSTÄLLELSEHANDLING 2012-09-17 4T140001.docx Dokumentinformation Beskrivning 1 Beskrivning 2 Beskrivning

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Mål. Syfte med för den successiva kalkylen

1. Bakgrund. 2. Mål. Syfte med för den successiva kalkylen Kalkyl-PM inför Åtgärdsplanering 2010, Successiv kalkylering Objnr 85 631730 Väg 49 delen Axvall-Varnhem, Skara kommun, Västra Götalands län Arbetsplan Datum: 2008-09-05 Beteckning: Version 2 1. Bakgrund

Läs mer

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan

Väg 76 förbi Norrtälje Arbetsplan Arbetsplan PM Väg 2007-06-29 Dokumentinformation Objektnummer VST 42710 Objektnamn Filnamn Filtyp Programversion Projekteringssteg Statusbenämning Delområde 0 Anläggningsdel 1 Beskrivning 1 Beskrivning

Läs mer

Planläggningsbeskrivning

Planläggningsbeskrivning Planläggningsbeskrivning 2015-11-03 Väg 27 förbi Backaryd till Hallabro Med hjälp av denna planläggningsbeskrivning får du information om hur projektet kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka

Läs mer

1. Bakgrund Ålands landskapsregering har beslutat att låta utreda förutsättningarna för ett förändrat trafiksystem.

1. Bakgrund Ålands landskapsregering har beslutat att låta utreda förutsättningarna för ett förändrat trafiksystem. Bilaga 17 KALKYL-PM Datum: 2013-10-24 Beteckning: KORTRUTTSPROJEKET Delprojektbeskrivning för geografiska delprojekten DP07-DP15 Skede: Tidigt skede Prisnivå: 2013 juli Kalkyl: Krister Löfgren Vectura

Läs mer

Ramböll Sverige AB. PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun. Trafikanalys Skövde. Koncept. Göteborg

Ramböll Sverige AB. PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun. Trafikanalys Skövde. Koncept. Göteborg Ramböll Sverige AB PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun Koncept Göteborg 2009-04-07 Skövde kommun PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden. Datum 2009-04-07 Uppdragsnummer

Läs mer

Beslut BESLUT (6) Region Väst, Anders Mikaelsson, VY Äb 2002-07-02

Beslut BESLUT (6) Region Väst, Anders Mikaelsson, VY Äb 2002-07-02 Region Väst, Anders Mikaelsson, VY Äb PP 20-.N 99:3051 (6) Objekt: Vägutredning rör väg 168, Marstrand -Kungälv, delen vid Tjuvkil Kungälvs kommun, Västra Götalands län. Objekt nr: 4190 Beslut Bakgrund

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, 2016-11-03 Projektnummer: 128078 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Väg 161 Ulseröd E6/Torpmotet, delen Bäcken Rotviksbro

Väg 161 Ulseröd E6/Torpmotet, delen Bäcken Rotviksbro TEKNISK PM BERGTEKNIK OCH GEOTEKNIK BYGGNADSVERK Väg 161 Ulseröd E6/Torpmotet, delen Bäcken Rotviksbro Uddevalla kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2015-12-14 Projektnummer: 102225 Dokumenttitel: Teknisk

Läs mer

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Informationsmöte 16 december 2014 GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Redogörelse för vägplanens prövning 5. Presentation

Läs mer

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version

E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland Lång version E20 utbyggnad till mötesfrihet i Västra Götaland 2016-08-25 Lång version TMALL 0141 Presentation v 1.0 Svante Jildenhed E20 ingår i nationella stamvägnätet E20 förbinder Helsingborg-Stockholm (del av Shannon

Läs mer

Yttrande över samrådshandling - vägplan för riksväg 56 Bie-Alberga

Yttrande över samrådshandling - vägplan för riksväg 56 Bie-Alberga Kommunstyrelsen 2018-05-03 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2018:217 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (1) Kommunstyrelsen Yttrande över samrådshandling - vägplan för riksväg 56 Bie-Alberga

Läs mer

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010

Utbyggnad av E22. och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 Utbyggnad av E22 mellan Linderöd och Vä. Öppet hus: Linderöd 8 nov 2010 Tollarp 10 nov 2010 Linderöd 15 nov 2010 Tollarp 16 nov 2010 2 2010-11-08 3 2010-11-08 Vägen föreslås gå söder om Linderöd och norr

Läs mer

Umeåprojektet medför även ökade möjligheter för tillväxt och utveckling av Umeå stad. 3 2015-01-19

Umeåprojektet medför även ökade möjligheter för tillväxt och utveckling av Umeå stad. 3 2015-01-19 Umeåprojektet 2014 2 2015-01-19 Umeåprojektet är det enskilt största vägprojektet i Trafikverket Region Nord. Sedan 1980-talet har Umeå kommun och Vägverket/Trafikverket allt intensivare arbetat med att

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Vägutredning väg 288 delen Gimo-Börstil

Vägutredning väg 288 delen Gimo-Börstil Samrådsunderlag för utökning av utredningsområde Vägutredning väg 288 delen Gimo-Börstil Östhammar, Uppsala län Samrådsunderlag 2011-11-21 Projektnummer: 880007 Dokumenttitel: Vägutredning väg 288 delen

Läs mer

Kalkyl - PM. 1. Bakgrund. 2. Mål. Projekt: Väg 45, delen Marieholm - Agnesberg Objektsnummer: 85 43 74 70 Planobjekt:?

Kalkyl - PM. 1. Bakgrund. 2. Mål. Projekt: Väg 45, delen Marieholm - Agnesberg Objektsnummer: 85 43 74 70 Planobjekt:? Vägverket Region Väst 14033 400 20 Göteborg Mölndalsvägen 30 B www.vv.se Telefon: 0771-119 119 Fax: 031-63 51 38 Texttelefon: 0243-750 90 Henrik Erdalen henrik.erdalen@vv.se Direkt: 031-63 51 97 Mobil:

Läs mer

Finansieringskalkyl, fast förbindelse Fårö

Finansieringskalkyl, fast förbindelse Fårö PM Finansieringskalkyl, fast förbindelse Fårö 1 Inledning 1.1 Bakgrund En förstudie för en fast förbindelse mellan Fårö och Fårösund har tagits fram av Atkins under 212/213. En fast förbindelse med bro

Läs mer

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan

Finnshyttan Filipstads kommun. Trafikutredning till detaljplan Finnshyttan Filipstads kommun Trafikutredning till detaljplan 2017-05-22 Beställare: Filipstads kommun Projektledare: Roger Danielsson Konsult: Wermlands Infrakonsult AB (Wikon) Verkstadsgatan 20A, 652

Läs mer

Åtgärdsplanering 2010-2020 - Anläggningskostnadskalkyler

Åtgärdsplanering 2010-2020 - Anläggningskostnadskalkyler Åtgärdsplanering 2010-2020 - Anläggningskostnadskalkyler Handledning för kalkylarbetet Lars Eriksson, BV ISSN/ISBN Version 1 Innehåll 1 Uppdraget 4 1.1 EFFEKTMÅL - ANLÄGGNINGSKOSTNADSKALKYLER...4 1.2 PROJEKTMÅL

Läs mer

5.4 Ombyggnadsalternativet. Alternativstudier 33. Vapelnäs kopplas via parallellvägnätet till E4 via intilliggande trafikplatser.

5.4 Ombyggnadsalternativet. Alternativstudier 33. Vapelnäs kopplas via parallellvägnätet till E4 via intilliggande trafikplatser. Vapelnäs kopplas via parallellvägnätet till E4 via intilliggande trafikplatser. 5.4 Ombyggnadsalternativet Teknisk standard Akzo obels industriområde försörjs via en trafikplats. Här bör E4 höjas för att

Läs mer

Detaljplan för Hossaberget PM om trafikmängder på Nya Öjersjövägen

Detaljplan för Hossaberget PM om trafikmängder på Nya Öjersjövägen Detaljplan för Hossaberget Detaljplan för Hossaberget Beställare: Partille kommun 433 82 Partille Beställarens representant: Erika von Geijer Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

Allmänna fasta förutsättningar (Gäller för alla kalkyler som utgör underlag för åtgärdsplaneringen) 1. Fasta förutsättningar

Allmänna fasta förutsättningar (Gäller för alla kalkyler som utgör underlag för åtgärdsplaneringen) 1. Fasta förutsättningar Allmänna fasta förutsättningar (Gäller för alla kalkyler som utgör underlag för åtgärdsplaneringen) 1. Fasta förutsättningar - Projektets totalkostnad ska uttrycktas i prisnivå 2008-06. - För objekt i

Läs mer

Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna

Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Vägplan Samrådshandling oktober 2013 1 Ny väg 268 mellan Upplands Väsby och Vallentuna Väg 268 är en viktig tvärförbindelse mellan Upplands Väsby och Vallentuna/Åkersberga.

Läs mer

Planläggningsbeskrivning

Planläggningsbeskrivning Planläggningsbeskrivning 2015-03-18 Rv 27 Förbi Backaryd Med hjälp av denna planläggningsbeskrivning får du information om hur projektet kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka beslut som

Läs mer

2.1.5 Kommunala planer, framtida markanvändning I områdets södra del planeras och projekteras

2.1.5 Kommunala planer, framtida markanvändning I områdets södra del planeras och projekteras 2.1.5 Kommunala planer, framtida markanvändning I områdets södra del planeras och projekteras Förbifart Katrineholm. Projektet drivs av Vägverket och ansluter till väg 52 öster om cirkulationsplatsen i

Läs mer

Ny väg 268 E4 Grana. Samrådshandling för val av lokalisering Vägplan

Ny väg 268 E4 Grana. Samrådshandling för val av lokalisering Vägplan Ny väg 268 E4 Grana Samrådshandling för val av lokalisering Vägplan 1 Syfte Ny väg alternativt ombyggnad av befintlig väg 268 mellan E4 och Grana Trafikverket utreder sedan några år hur man kan förbättra

Läs mer

Stråk 2 regional plan. Workshop

Stråk 2 regional plan. Workshop Stråk 2 regional plan Workshop 2014-12-12 Korta fakta om stråket Stråket är ganska heterogent vad gäller bredd och annan teknisk standard Väg 164 Vägen är genomgående smal, på sina håll mycket smal Vägrenar

Läs mer

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Trafikolyckor på länsväg 156

Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Trafikolyckor på länsväg 156 Sammanfattning av olycksundersökning Trafikolycka Trafikolyckor på länsväg 156 Sammanfattning av händelsen SÄRF och Marks räddningstjänst har kartlagt trafikolyckor under en femårsperiod. Sammanlagt har

Läs mer

Kort beskrivning av skillnader mellan samhällsekonomiska resultat för EVA-kalkyler i nuvarande planeringsomgång ( ) och föregående ( )

Kort beskrivning av skillnader mellan samhällsekonomiska resultat för EVA-kalkyler i nuvarande planeringsomgång ( ) och föregående ( ) Kort beskrivning av skillnader mellan samhällsekonomiska resultat för EVA-kalkyler i nuvarande planeringsomgång (2010 2021) och föregående (2004 2015) 2008-12-15 Carsten Sachse, Vägverket Konsult Rev081218Peo

Läs mer

Samråd Cykelled Brösarp/Haväng - Vitemölla

Samråd Cykelled Brösarp/Haväng - Vitemölla Samråd 2014-06-18 Cykelled Brösarp/Haväng - Vitemölla Bakgrund Cykelväg mellan Brösarp och Vitemölla saknas idag. Idag används främst väg 9 som är smal, krokig och med ett tidvis högt trafikflöde även

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Tekniskt PM Avvattning och ledningar Väg 919, Vadstena-Motala Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Granskningshandling 2017-10-06 Dokumenttitel: Tekniskt PM Avvattning och ledningar Skapat av:

Läs mer

VÄGFÖRSLAG 3 PLAN PROFIL. Väg 226 Tumba - Flemingsberg, via Riksten. Flemingsbergsleden. Tpl Hälsovägen Tpl Högskolan

VÄGFÖRSLAG 3 PLAN PROFIL. Väg 226 Tumba - Flemingsberg, via Riksten. Flemingsbergsleden. Tpl Hälsovägen Tpl Högskolan rgs- gsbe en oväg Häls in Flemn lede Södertörnsleden VÄGFÖRSLAG 3 Flemingsberg stn Tpl Hälsovägen Tpl Högskolan Flemingsbergsleden PLAN +40 +40 +30 +30 +20 +20 +10 +10 5/500 6/000 6/500 7/000 7/500 PROFIL

Läs mer

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna SAMRÅDSHANDLING Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2016-03-09 TRV 2015/18806 1 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 809, 971 25 Luleå

Läs mer

Järnvägsplan -samrådshandling val av lokalisering. Enånger Idenor Stegskogen Hudiksvalls kommun

Järnvägsplan -samrådshandling val av lokalisering. Enånger Idenor Stegskogen Hudiksvalls kommun Järnvägsplan -samrådshandling val av lokalisering Enånger Idenor Stegskogen Hudiksvalls kommun 2016-10-05 Iggesund 2016-10-06 Hudiksvall Kenth Nilsson Tony Andersson Susann Sandegård Oskar Jansson TMALL

Läs mer

Kustjärnväg förbi Oskarshamn PM 2011-10-31

Kustjärnväg förbi Oskarshamn PM 2011-10-31 Kustjärnväg förbi Oskarshamn PM 2011-10-31 Bjerkemo Konsult 1 Kustjärnväg förbi Oskarshamn Framsidesbild från Rydebäcks station PM 2011-10-31 Bakgrund Regionförbundet i Kalmar har tagit initiativ till

Läs mer

Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe

Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe 2014-06-24 Informationsmöte RV50, Nykyrka-Brattebro Backe Datum: 2014-06-17 Tid: kl. 17.30 Plats: Medevibrunn Närvarande från projektorganisationen: Jonas Danielsson Projektledare Trafikverket Eric Gustavsson

Läs mer

VÄG 56 KVICKSUND - VÄSTJÄDRA. PM- Analys av ombyggnad till mötesfri landsväg

VÄG 56 KVICKSUND - VÄSTJÄDRA. PM- Analys av ombyggnad till mötesfri landsväg VÄG 56 KVICKSUND - VÄSTJÄDRA PM- Analys av ombyggnad till mötesfri landsväg PM 2015-11-20 Reviderad: 2015-11-24 Upprättad av: Karl Borgstrand/ Tomas Cederlöf Granskad av: Anders Nyström 2015-12-16 Uppdragsnr:

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 27 förbi Bor. Värnamo kommun Jönköpings län. 11 september 2018

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 27 förbi Bor. Värnamo kommun Jönköpings län. 11 september 2018 Samrådsmöte Vägplan Väg 27 förbi Bor Värnamo kommun Jönköpings län 11 september 2018 Dagordning 1. Presentation av de närvarande 2. Bakgrund 3. Vad är en vägplan? 4. Miljö 5. Vägplanens förslag 6. Marklösen

Läs mer

Osäkerhetsanalys - en kostnadsanalys med Successivprincipen av projekt Klareberg-E20, delen Mellby-E20

Osäkerhetsanalys - en kostnadsanalys med Successivprincipen av projekt Klareberg-E20, delen Mellby-E20 Osäkerhetsanalys - en kostnadsanalys med Successivprincipen av projekt Klareberg-E20, delen Mellby-E20 JUKKA OLLI - THOMAS LILLSKOGEN MODERATORER VID URSPRUNGSANALYSEN -FUTURA Genomförd 23-24 september

Läs mer

Samråd. Förlängning av mötesspår mellan Hässleholm Kristianstad och stängning av plankorsning i Attarp

Samråd. Förlängning av mötesspår mellan Hässleholm Kristianstad och stängning av plankorsning i Attarp Samråd Förlängning av mötesspår mellan Hässleholm Kristianstad och stängning av plankorsning i Attarp. 2016-12-06 Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 4 Val av justeringsmän

Läs mer

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum

Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Nacka kommun Ny förbindelse Kvarnholmen- Nacka Centrum Stockholm 2010-02-03 Ny förbindelse Kvarnholmen Nacka Centrum Datum 2010-02-03 Uppdragsnummer 612008307 Utgåva/Status Version 2 Carl Chytraeus Eva-Lena

Läs mer

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007

Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 Kävlinge kommun Trafikplats Hofterup Idéstudie 2007 2007-12 Jan Rafstedt AB INNEHÅLL 1. BAKGRUND 1 2. UPPDRAGET 1 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 1 4. TRAFIK 2 Trafikgenerering 3 5. STUDERADE LÖSNINGAR 4 Tpl Hofterup

Läs mer

Väg 19, Bjärlöv Broby, omgrävning av öppet dike i Bonnarp

Väg 19, Bjärlöv Broby, omgrävning av öppet dike i Bonnarp Samråd enligt 6 kap. 4 miljöbalken inför tillståndsprövning av vattenverksamhet: Väg 19, Bjärlöv Broby, omgrävning av öppet dike i Bonnarp Östra Göinge kommun, Skåne län Samrådsunderlag 2016-09-19 UNDERLAG

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte TMALL 0141 Presentation v 1.0 Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte 2017-05-18 Samrådsmöte för Norrbotniabanan i Skellefteå 1. Om Norrbotniabanan 2. Pågående linjestudier och utredningar 3. Samrådsprocessen

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg E20, Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg 2016-12-12 Tekniskt PM Förorenad mark TEKNISKT PM FÖRORENAD MARK E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands

Läs mer

Åtgärdsvalsstudie, E20 Genom Västra Götaland

Åtgärdsvalsstudie, E20 Genom Västra Götaland Åtgärdsvalsstudie, E20 Genom Västra Götaland Underlags-PM - Kostnadsbedömning 2012-09-17 Säffle Åmål Hallsberg Laxå ³± 26 E20³ ± Askersund Mellerud Mariestad Töreboda ³± 45 E20³ ± Munkedal Lidköping Götene

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

Samrådsmöte på orten Väg 84 delen Älvros - Hunnilsjön

Samrådsmöte på orten Väg 84 delen Älvros - Hunnilsjön Samrådsmöte på orten 20160323 Väg 84 delen Älvros - Hunnilsjön DAGORDNING FÖR SAMRÅDSMÖTE 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Redogörelse för vägplanens formella handläggning

Läs mer

Väg 35 Åtvidaberg-Linköping Delen Vårdsbergs kors - Hackefors

Väg 35 Åtvidaberg-Linköping Delen Vårdsbergs kors - Hackefors Väg 35 Åtvidaberg-Linköping Delen Vårdsbergs kors - Hackefors Linköpings kommun, Östergötlands län PM Byggnadsverk, 2017-11-01 Trafikverket Postadress: Box 1140 631 80 Eskilstuna E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

V259 Tvärförbindelse Södertörn

V259 Tvärförbindelse Södertörn V259 Tvärförbindelse Södertörn TSK01 Framtagande av Vägplan Besluts-PM Väghållningsansvar VÄGPLAN SAMRÅDSHANDLING 2018-10-23 0M140003.doc Rev Ant Ändring avser Godkänd Datum Granskare Godkänd av Ort Datum

Läs mer

Väg 73 Trafikplats Vega

Väg 73 Trafikplats Vega Väg 73 Trafikplats Vega Tpl Trångsund Tpl Handen Arbetsplan Teknisk PM Byggnadsverk UTSTÄLLELSEHANDLING 2012-09-17 3K140001.docx Dokumentinformation Beskrivning 1 Beskrivning 2 Beskrivning 3 Beskrivning

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

Öppet hus 18 september 2014. E16 Dala Järna - Vansbro. Välkommen!

Öppet hus 18 september 2014. E16 Dala Järna - Vansbro. Välkommen! Öppet hus 18 september 2014 E16 Dala Järna - Vansbro Välkommen! 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i en Vägplan 5. Presentation av vägförslag

Läs mer