TRAFIKPROGNOS KIRUNA. Delrapport 4 oktober 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRAFIKPROGNOS KIRUNA. Delrapport 4 oktober 2013"

Transkript

1 Rapport TRAFIKPROGNOS KIRUNA Delrapport

2 Revideringar Titel på rapport: Rapport Status: Delrapport Datum: Medverkande Revideringsdatum: Version: Initialer: Kontaktperson: Magdalena Wäppling Konsult: Uppdragsansvarig: Handläggare: Kvalitetsgranskare: Rune Karlberg, Tyréns AB Rune Karlberg, Tyréns AB Jonas Andersson, Tyréns AB Jonas Andersson, Tyréns AB Tyréns AB Kyrkogatan Luleå Tel: Säte: Stockholm Org.Nr: Handlingen granskad av: Datum: ÅR-MÅN-DAG O:\LUL\247656\DB\InDesign\Delrapport

3 Sammanfattning Den trafikprognos som redovisas på de kommande sidorna visar i första hand hur trafiken kommer att omfördelas som följd av idag kända åtgärder. När stora delar av Kiruna är flyttad till tidshorisonten kommer trafiken i den östra delen av Kiruna att se ut på ett annat sätt än det som framgår av vissa figurer. Skälet är att det inte är klartlagt var och hur stora verksamheter som kommer att bli i olika kvarter. När det är klart var trafikallstrade verksamheter kommer att placeras, kommer trafikprognosen att förfinas kring det Nya kiruna för att visa vilka vägar som trafiken kommer att fördelas på. I de olika scenarior som redovisas i denna delrapport handlar framförallt på och eventuella kopplingar mot det kommunala vägnätet. Oavsett om och vilka kopplingar det blir kommer trafiken till kommer biltrafiken att på lång sikt utgöras av intern trafik inom Kiruna. Detta som följd av att LKABs norra huvudinfart har sin matning från den norra anslutningen av. Sprickbildningen i centrum kommer att ta bort de vägar som idag och under de kommande åren används för trafiken till och från LKAB. 3(27)

4 Innehållsförteckning 1 Bakgrund Prognosmodellen Påverkan på staden Planerade vägar Scenarior Kiruna nuläge Kiruna Kiruna Kiruna Händelser som påverkar Kirunas vägnät Basscenario Scenario Scenario 1a Scenario 1b Scenario Scenario 2a Scenario 2b Scenario 2c Scenario 2d Scenario Scenario 6a (27)

5 1 Bakgrund Kiruna kommer att behöva flytta stora delar av staden som följd av LKABs gruvbrytning. Det röda området på flygfotografiet visar hur stor del av Kiruna som kan bli berört år Det nya Kiruna kommer att placeras öster om staden (gröna området) vilket innebär stora utmaningar och möjligheter. Möjligheterna ligger i att kunna bygga upp en helt ny stad som har sin utgångspunkt i en hållbar sam-hällsplanering. Från en arkitekttävling har idéerna i det vinnande förslag varit utgångspunkt för det nya vägnätet och de nya bostads- och arbetsplatsområden som ska byggas. Europaväg 10 som idag passerar genom de centrala delarna kommer inom några år att passera norr om Kiruna. Även väg 870 som kommer söderifrån får en ny sträckning tas en tillfällig järnvägsstation i bruk som hamnar norr om centrum i väntan på ett nytt resecentrum som kommer att hamna mellan flygplatsen och det nya Kiruna. 2 Prognosmodellen 870 För prognosen har programmet VISUM från det tyska företaget PTV används. I programmet kan alla typer av trafik och resor modelleras, exempelvis både biltrafik, kollektivtrafik och cykeltrafik. För Kirunas trafikprognos har i detta läge bara biltrafiken tagits med. Den prognosmodell som har tagits fram är byggd för dygnstrafik. Den kan användas som 5(27)

6 ett verktyg för att få svar på vad som händer med trafiken i Kiruna då vägar måste stängas och nya bostäder och arbetsplatsområden byggas. Hur förändras trafiken i Kiruna vid olika tidpunkter? Vilka effekter blir det om bostäder placeras här eller där? Kan det uppstå platser som kan få trafikproblem som följd av ändrade trafikrörelser? Detta är några exempel på frågor som kan få svar utifrån prognosmodellen som ger ett underlag för hur trafiken kommer röra sig utifrån dem antagande som är gjorda. Indata Indata i modellen har varit det vägnät som finns i NVDB. Detta vägnät har sedan kodats på typer av vägar, hastigheter och typer av korsningar som framgår av bilaga 1. Kommunen har befolkningsuppgifter på sina prognosområden, men bara för nattbefolkningen (boende) från För att få grepp om dagbefolkningen har uppgifter från SCB 2009 används både för befolkning och för arbetsplatser. För trafikprognosen har ett vägnät byggs upp och bostads- och arbetsplatsområden har delats i i zoner. Som följd av att SCBs (Statistiska Centralbyrån) zoner är kvadratiska stämmer inte helt dessa med de zoner som är i prognosmodellen. Figuren visar vägnätet (svarta linjer), zoner (röda linjer) och SCBs befolkningsområden (svarta tunna linjer med siffror). Eftersom dagbefolkningen är på rutnivå kan dessa inte placeras ut där dom i verkligheten hör hemma varför det finns skillnader som kan påverka resultatet på vissa gator vid området. Vissa fakta har tagits fram manuellt då det saknas uppgifter om bl.a. LKABs verksamhet i SCBs uppgifter. En prognosmodell är ett värdefullt verktyg varför det är viktigt att kommunens statistik kompletteras med uppgifter på arbetsplatser (dagbefolkning) som gör att prognosmodellen kan uppdateras inför det fortsatt arbetet med Nya Kiruna. Vägnätet och korsningar har kodats så att dessa motsvarar de verkliga vägarna, hastighet, antal körfält mm. Programmet utför beräkningar på hur trafiken fördelas i vägnätet beroende på var människor bor och arbetar. Olika resmönster finns i modellen som man kan använda för att styra vissa reskedjor som bilsiter gör, exempel från bostaden via skola till arbetet och från arbetet via externhandel och hem. Resultatet används för kalibreringen och intrimningen mot uppmätta trafikuppgifter så att prognosmodellen ger en så bra bild av verkligheten som möjligt. 6(27)

7 Kiruna 2013 Kiruna 2013 På de kommande sidorna visas den påverkan som LKABs sprickprognos får på vägnätet och olika samhällsfunktioner. Dagens huvudvägnät där tågstation, flygplats, sjukhus och Luossavaarabacken markerat på kartan. Industrisymbolen är LKABs huvudinfart och de två shoppingvagnarna representerar Kiruna centrum och externhandelsområdet. i-symbolen representerar stadshuset (27)

8 2.1 Påverkan på staden Det bruna området på kartan är beräknad sprickbildning Det som idag är klart är och väg 870 får nya sträckningar LKABs huvudinfart får en ny anslutning De områden som berörs av sprickbildningen måste flyttas till nya platser förutom bostäder och kontor är det; Stadshuset, sjukhus, Hjalmar Lundbohmsskolan, järnvägs/busstation, brandstation, kyrkan och centrumhandeln med affärer, restauranger, hotell mm 8(27)

9 2.2 Planerade vägar Just nu pågår arbetet med att ta fram handlingar för nya sträckningar av väg 870, och en ny järnvägsstation/resecentra. På kartan visas förslaget för och väg 870. Väg 870 har inga alternativ men för har kommunen önskemål om fler anslutningar. Det handlar om en anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen och Kurravaaravägen. måste justeras i den södra delen utifrån hur det nya centrumområdet kommer att utformas. I den norra delen har kommunen i sin översiktsplan visat på en sydligare anslutning mot befintlig 10. För det framtida resecentrat pågår det en utredning där placeringen kan bli allt från nära centrum, vilket är kommunens önskemål till en placering vid flygplatsen. Placeringen påverkar mest i vilken grad det kan bli annan kringverksamhet, bostäder, kontor och service som i sin tur alstrar trafik. 9(27)

10 3 Scenarior Ett sätt att beskriva en utveckling är att måla upp ett antal bilder av framtiden scenarior. För Kiruna har som ett första steg tre scenarior tagit fram i en dialog med kommun. Då olika åtgärder får olika effekter har Effektscenarior tagits fram som kan ge svar på dessa frågor; Vilka bostadsgator behöver stängas för att inte genomfartstrafik mellan centrum och gamla och (LKABs huvudinfart) ska använda dessa? Vilka effekter nya på trafiken i centrum med olika anslutningar eller justerad sträckning? Hur flyttas trafiken år 2030 när den nya Kiruna är etablerat? De olika åtgärder som kommer att bi, stänga gator, områden som rivs mm har tagits fram och kombinerats till olika scenarior (figuren till höger) I första hand har scenarior tagits fram för de diskussioner som kommunen ska kring och ev anslutningar i väntan på att det kommer fram mer underlag för hur det Nya Kiruna kommer att planeras med vägar, bostäder och var olika verksamheter kommer att placeras. 10(27)

11 3.1 Kiruna nuläge Kiruna 2015 Delar av är stängd vid gamla järnvägsstationen som har hamnat norr om centrum. LKAB har fått en ny infart från (27)

12 3.2 Kiruna 2020 Kiruna 2020 Stadshuset har flyttat till det nya centrum som byggs upp kring stadshuset. passerar öster norr om centrum med två anslutningar vid Kurravaaravägen och Hjalmar Lundbohmsvägen. Nya bostäder har byggts kring gamla Jägarskolan och kring stadshuset (27)

13 3.3 Kiruna 2030 Kiruna 2030 Järnvägsstationen har fått ett läge vid Kirunas nya resecentrum som ligger mellan centrum och flygplatsen. Stora delar av centrumhandeln har flyttat ut till det nya centrumet där det också finns mer bostäder (27)

14 3.4 Kiruna 2040 Kiruna 2040 Sprickbildningen har påverkat stora delar av Kiruna där ett nytt centrum och Kiruna är etablerat i det nya läget. Nya bostadsområden finns mellan Jägarskolan och centrum (27)

15 4 Händelser som påverkar Kirunas vägnät De olika scenarierna har tagits fram bygger på den bild som kommunen har för vägnätet. Från detta har olika underscenarior gjorts för att visas vad som händer om följd av dessa. Den viktigaste utgångspunkten är de prognoser som LKAB har tagit fram som visar hur stora delar av staden som kan hamna inom den sprickbildning som blir. De senaste prognoserna har tidshorisonterna 2013, 2018, 2023, och En mer detaljerad beskrivning kring hur sprickbildningen kommer att påverka Kiruna finns i kommunens rapport Trafikanalys Årtalen som har valts i scenariobeskrivningen har rundats upp för att beskriva effekten i 5-årsintervaller. Allt eftersom arbetet med att med o detalj placeras ut de olika trafikallstrande funktionerna kan trafikprognosen uppdateras för att visa på vilka effekter dessa får. 4.1 Basscenario Figuren till höger visar hur trafiken fördelas idag i den prognosmodell som har byggts upp.. De högsta trafiksiffrorna är på Österleden vid Kirunas externa handelsområde med över 0 fordon/dygn. 15(27)

16 4.2 Scenario LKABs infart via Gruvvägen har flyttats norrut och Lombololeden () har stängs söder om Stationsvägen fram till Silfwerbrandsgatan (väg 870) som har fått en ny sträckning. För att inte på kort sikt få trafik genom Nedre Norrmalm har Signalgatan och Banmästarevägens anslutningar mot E 10 stängts. Järnvägsstationen har flyttats 1,6 km norrut Trafiken från Lombololeden flyttas upp på Halmar Lundbohmsvägen som får en ökad trafik med 2000 fordon/dygn. På sidan 27 finns en kartbild över Kiruna där de viktigaste gatunamnen som används i de kommande texterna framgår (27)

17 Scenario 1a I detta alternativ har inte Signalgatan och Banmästarevägen stängts. Signalgatan får fordon och Ban mästarevägen 300/dygn. Från en trafikmätning 3 1 nyligen hade Signalgatan 1650 och Banmästarevägen 1350 fordon/dygn (27)

18 Scenario 1b Eftersom Signalgatan får den största ökningen har den stängts i detta alternativ. Den öppna Banmästarevägen får då en ökad trafik från 300 till fordon Det är trafik till och från LKAB från Norrmalm 3 1 och Luossavaaraområdet som använder Banmästarevägen (27)

19 4.5 Scenario Idag har en roll som både en genomfart för trafik genom Kiruna och som huvud/ uppsamlingsgata i det kommunala vägnätet. Utan anslutningar kommer alla trafik söderifrån att ledas in via Lombololeden eller Malmvägen mot de centrala delarna av Kiruna. Detta ger en onödigt hög trafikbelastning längs Malmvägen så länge som stora delar av Kiruna finns kvar kring centrum. Då genomfartstrafiken genom Kiruna är mycket liten, enligt vägutredningen mycket liten. Ur trafiksynpunkt kan även få en roll i det kommunala vägnätet. E4 genom Umeå är ett exempel där det finns flera anslutningar till det kommunala vägnätet trots att genomfartstrafiken där är mycket högre än i Kiruna. ser därför ett behov av två anslutningar från, Hjalmar Lundbohmsvägen och Kurravaaravägen. I scenario 2 är en nya norr om Kiruna öppnad för trafik med anslutning mot både Hjalmar Lundbohmsvägen och Kurravaaravägen. Silfwerbrandsgatan har stängts söder om Värmeverksvägen då väg 870 har fått en ny sträckning öster om Kiruna Stadshuset har som första stora verksamhet Genom den stora andelen svängande trafik blivit etablerad i det nya centrum som kommer som blir i korsningarna bör dessa utformas som att byggas upp tillsammans med de första cirkulationsplatser för att få en hög trafiksäkerhet bostäder och affärer. och framkomlighet på samma sätt som är gjord Som framgår av kartan får en viktig roll på E4 och ringleden i Umeå. att fördela trafiken in på det kommunala vägnätet (27)

20 4.6 Scenario 2a Här finns ingen anslutning mot i Hjalmar Lundbohmsvägen och Kurravaaravägen. Detta behåller belastningen på Lombololeden, Malmvägen, Hjalmar Lundbohmsvägen och Adolf Hedins väg. Eftersom LKAB är en stor målpunkt kommer fordon söderifrån att välja den norra anslutningen (27)

21 4.7 Scenario 2b I finns en anslutning mot Kurravaaravägen vilket 1 ökar trafiken in mot centrum med cirka fordon/dygn. Denna trafik kan öka beroende på hur de 1 bostadsområden som planeras mellan, Kurravaaravägen och nuvarande bebyggelse kommer att få sin trafikmatning (27)

22 4.8 Scenario 2c I finns bara en anslutning mot Hjalmar 1 Lundbohmsvägen. Denna dubblerar trafiken på 1 då anslutingen gör att får en roll i det kommunala vägnätet (27)

23 4.9 Scenario 2d I kommunens översiktsplan har en något annorlunda sträckning i den norra delen än den sträckning som finns i vägutredningen. Detta skulle innebära att cirka meter ny väg inte behöver byggas samtidigt som det blir en vägförkortning på ca 1,5 kilometer för trafik som från ska mot järnvägsstationen eller Kirunas största målpunkt LKAB. Denna sträckning skulle flytta ut hälften av trafiken mot LKAB från centrum till (se scenario 2a). Detta alternativ skulle dra till sig ytterligare trafik till och från LKAB då deras permanenta anslutning är byggd längre norrut (27)

24 Scenario 2e Här finns inga anslutningar till Hjalmar Lundbohmsvägen och Kurravaaravägen varför trafiken på i första hand utgörs av genomfartstrafik och trafik till och från LKAB (27)

25 4.10 Scenario 6 Scenariorna (2 och 2d) med anslutningar till kommer att ge en ökad trafik på till skillnad om vägen bara har en roll som genomfart förbi Kiruna När hela centrum är flyttat kommer trafik till och från LKABs att utgöra den största trafiken 6 10 på och genomfartstrafiken blir en mycket liten del (27)

26 Scenario 6a I detta scenario finns ingen anlsutning till Lundbohmsvägen och Kurravaaravägen Med denna tidshorisont skulle en koppling av mot befintlig väg längre söderut (scenario d) ge stora positiva trafikekonomiska effekter. Det är det vägförkortning som 6-0 fordon/ 6 7 dygn till och från LKAB får varje dag som skulle ge minskade utsläpp och mindre kostnader för bilisterna (27)

27 Karhuniemi Lokstallet Kiruna Nordkalottvägen Porfyrvägen Luossavaara 726 KurravaaravägenKurravaaraväge Tuollujärvi Luossavara Bogdanofftjärnen Apattivägen Dübengatan Hjalmar Lundbohmsvägen Övre Norrmalm 874 Kiruna ÅVC Adolf Hedinsvägen Nedre Norrmalm Sandstensberget Unknown Högalid Gruvvägen Hjalmar Lundbohmsvägen Kiruna Adolf Hedinsvägen Kurravaaravägen Tuolluvaara 480 Östermalm Gruvvägen Adolf Hedinsvägen Kyrkogatan Tuolluvaara industriområde Lombololeden Hjalmar Lundbohmsvägen BD 873 Triangeln BD 873 Malmvägen BD 873 Österleden Malmvägen Tornevägen BD 873 Industr ivägen Maskinvägen BD 873 Malmvägen BD 878 E 10 Tuolluvaara Tuolluvaaravägen Silfwerbrandsgatan Lombololeden Lombolo Backe Västra industriområdet Lombololeden E 10 Ställverkets industriområde Söderleden Lombololeden Luftfartsvägen E 10 Östra industriområdet BD 878 E 10 Lombololeden Luftfartsvägen Yli Lombolo Värmeverket Forskarevägen Forskarevägen Söderleden Fönstervägen BD 870 Österleden Glaciären Lombolo Strand BD 870 Ala Lombolo Solvinden BD 878 Flygfältvägen BD 878

PM. Hastighetsplan 2010

PM. Hastighetsplan 2010 KIRUNA KOMMUN SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET PM. Hastighetsplan 2010 Kiruna tätort Trafikingenjör Joel Ahlquist 2010-06-03 PM. Hastighetsplan Kiruna C 2010 1. Bakgrund Det nya hastighetssystemet trädde ikraft

Läs mer

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ

TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ RAPPORT TRAFIKUTREDNING KV RENEN, SKELLEFTEÅ 29 JUNI 2012 Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: 2012-06-29 Medverkande 241808, Detaljplan kv Renen, Skellefteå TRAFIKUTREDNING KV RENEN Status Revideringar

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

RAPPORT Trafikprognoser

RAPPORT Trafikprognoser RAPPORT Trafikprognoser Kund Sollentuna Kommun Konsult WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 8 688 60 00 Fax: +46 8 688 69 10 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880 Styrelsens

Läs mer

M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN

M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN M: Trafikprognoser i ÖP 2030 VÄXJÖ KOMMUN Oktober 2011 Denna utredning har utförts under dec 2010 till okt 2011 av följande projektorganisation: Konsult Tyréns AB Kungsgatan 6 252 21 HELSINGBORG Tel: 010-452

Läs mer

Trafikanalys, Tungelsta

Trafikanalys, Tungelsta PM Trafikanalys, Tungelsta 2017-12-15 1 (10) PM Trafikanalys, Tungelsta 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Haninge kommun analyserat trafikkonsekvenser av planerad exploatering i Tungelsta

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

Kiruna väg E10 Plan B

Kiruna väg E10 Plan B Kiruna väg E10 Plan B Handlingsplan vid omledning av trafik genom Kiruna centrum 2014-10-30 Analys & Strategi Titel: Kiruna väg E10 Plan B, Handlingsplan vid omledning av trafik i Kiruna Utgivningsdatum:

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Trafikanalys, Jordbro

Trafikanalys, Jordbro PM Trafikanalys, Jordbro 2017-08-08 1 (21) PM Trafikanalys, Jordbro 1 Inledning och syfte M4Traffic AB har på uppdrag av Haninge kommun analyserat trafikkonsekvenser av den förtätning av Jordbro som planeras

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr 556507-0868 Styrelsens säte: Stockholm

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr 556507-0868 Styrelsens säte: Stockholm TÄBY KOMMUN Roslags Näsby trafikanalys UPPDRAGSNUMMER 2127106000 EN TRAFIKANALYSSTUDIE HAR UTFÖRTS FÖR OMRÅDET VÄSTRA ROSLAGS NÄSBY, FÖR ATT STUDERA HUR DEN REVIDERADE MARKANVÄNDNINGEN GER SKILLNADER I

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Analysen utförs som ett projekt i Stadsomvandlingen. Arbetet har pågått under andra halvåret 2012 och avslutas i december.

Analysen utförs som ett projekt i Stadsomvandlingen. Arbetet har pågått under andra halvåret 2012 och avslutas i december. 2 Förord Analysen utförs som ett projekt i Stadsomvandlingen. Arbetet har pågått under andra halvåret 2012 och avslutas i december. Data och underlag har arbetats fram i samspråk med Samhällsbyggnadsförvaltningen,

Läs mer

Upprättad Antagen Senast reviderad. Hastighetsplan Kiruna kommun. Samrådshandling

Upprättad Antagen Senast reviderad. Hastighetsplan Kiruna kommun. Samrådshandling Dokumenttyp Policy Dokumentansvarig Miljö och byggnadsnämnden Upprättad 2017-04-24 Antagen Senast reviderad Dokumentet gäller för Kiruna kommun Hastighetsplan Kiruna kommun Samrådshandling Innehållsförteckning

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

KV JÄGAREN TRAFIKBULLERUTREDNING

KV JÄGAREN TRAFIKBULLERUTREDNING BILAGA 1 RAPPORT KV JÄGAREN TRAFIKBULLERUTREDNING SAMRÅD AUGUSTI 2012 Uppdrag: 240072, 2 detaljplaner i Kiruna, Jägaren och Ahos park Titel på rapport: Trafikbullerutredning Status: Samrådshandling Datum:

Läs mer

LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING

LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING PM LÄKEROLTOMTEN - TRAFIKALSTRING 2016-12-02 1 UTGÅNGSPUNKTER På gamla Läkeroltomten i Gävle planeras det att byggas bostäder, kontor, förskola och annan typ av service. Tillsammans med fastigheten på

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Vägplan för gång- och cykelväg samt passager vid ny E10, Kiruna

Vägplan för gång- och cykelväg samt passager vid ny E10, Kiruna SAMRÅDSHANDLING Vägplan för gång- och cykelväg samt passager vid ny, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2016-03-09 TRV 2015/18810 1 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 809, 971 25 Luleå E-post:

Läs mer

FÖRDJUPAD TRAFIKPLAN Antagen i Kf , 124

FÖRDJUPAD TRAFIKPLAN Antagen i Kf , 124 FÖRDJUPAD TRAFIKPLAN 20161027 Antagen i Kf 2016-11-28, 124 INNEHÅLL 1. INLEDNING 3 2. TRAFIKFÖRING I STADEN 2030 6 3. TRAFIKFÖRING I KÄRNAN 2030 4. KVARTERSSIDOR 22 5. TRAFIKFÖRING I KÄRNAN 2021 26 6.

Läs mer

TIDTABELL LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 7 januari - 15 juni 2013

TIDTABELL LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 7 januari - 15 juni 2013 TIDTABELL LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 7 januari - 15 juni 2013 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 23 kr 44 kr 207 kr 368 kr 552 kr Ungdom 20-25 år 17 kr 33 kr

Läs mer

Hårstorp 1:1 industri

Hårstorp 1:1 industri Ramböll Sverige AB Trafikanalys -Korsningen Gronvägen--- Finspångs Tekniska Verk Linköping 2007-02-26 Finspångs Tekniska Verk Trafikanalys -Korsningen Gronvägen Datum 2007-02-26 Uppdragsnummer Utgåva/Status

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer: 1(6) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

GÄVLE KOMMUN TRAFIKANALYS HILLE GÄVLE

GÄVLE KOMMUN TRAFIKANALYS HILLE GÄVLE GÄVLE KOMMUN TRAFIKANALYS HILLE GÄVLE 2018-05-18 TRAFIKANALYS HILLE Gävle Gävle kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr:

Läs mer

Förprojektering Sandbyhov Trafiksimulering Visum, PM Version 2

Förprojektering Sandbyhov Trafiksimulering Visum, PM Version 2 Norrköpings Kommun Trafiksimulering Visum, PM Version 2 Norrköping 2016-05-23 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Förutsättningar... 1 2. Trafikalstring Sandbyhov... 2 2.1 Antaganden...

Läs mer

Vilken är din bild av Kiruna?

Vilken är din bild av Kiruna? Vilken är din bild av Kiruna? Som Du säkert vet kommer Kiruna inom de närmaste årtiondena att genomgå ganska stora förändringar. Som följd av de markdeformationer som uppstår i samband med LKAB:s gruvbrytning

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen Uppdragsnummer: 1(5) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl Nya bostäder vi Skjutbanevägen 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby

Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Väg 44, förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Lidköping och Götene kommuner, Västra Götalands län Projektnummer: 101598 PM Trafikanalys 2013-03-15 Titel: Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby,

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN. Contram Hjorthagen SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST

RAPPORT TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN. Contram Hjorthagen SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST Contram Hjorthagen UPPDRAGSNUMMER 7000243000 TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN repo001.docx 2012-03-2914 SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST IDA KRISTOFFERSSON Innehållsförteckning 1 Bakgrund

Läs mer

TRAFIKANALYS FANFAREN

TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTAD 2017-06-22 TRAFIKANALYS FANFAREN Karlstad Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING HAGAHEM 1 ÄLMHULT

TRAFIKBULLERBERÄKNING HAGAHEM 1 ÄLMHULT RAPPORT TRAFIKBULLERBERÄKNING HAGAHEM 1 ÄLMHULT RAPPORT 2013-05-24 Uppdrag: 248951, Bullerberäkning Hagahem 1, Älmhult Titel på rapport: Trafikbullerberäkning Hagahem 1 Status: Rapport Datum: 2013-05-24

Läs mer

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR

PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR PM VIBRATIONER FRÅN VÄGTRAFIK KVARNBÄCK 2B, 3 SAMT MAGLEHILL, HÖÖR RAPPORT 2018-12-12 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Status: Översiktlig bedömning av vibrationer

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS

TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS TRAFIKBULLERBERÄKNING KOMPLETTERING MED STORGATAN, GÄRSNÄS 2018-02-26 UPPDRAG 266906, Gärsnäs nytt mötesspår inkl ny plattform Titel på rapport: Trafikbullerberäkning komplettering med Storgatan, Gärsnäs

Läs mer

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen 02-01 Utkast 03 Trafiksimulering Åkersberga UPPDRAGSNUMMER 7000826000 DEL 3: VISSIM 2018 UA4 OCH STRESSTEST 1. Bakgrund På uppdrag av Österåkers Kommun genomförde Sweco under sommaren 2015 mikrosimuleringar

Läs mer

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna

Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Trafikutredning Hallerna, Stenungsund Utredning rörande övergripande trafikförsörjning på Hallerna Beställare: Stenungsunds kommun 444 82 STENUNGSUND Beställarens representant: Kristina Hellström Konsult:

Läs mer

TRAFIK PÅ RISSNELEDEN

TRAFIK PÅ RISSNELEDEN TRAFIK PÅ RISSNELEDEN Analys av Rissneleden som stadsgata L:\7020\2010\Lingonskogen\trafik ver WSP Analys & Strategi 2010-11-11 2 (6) Bakgrund Ett planprogram för del av Sundbyberg 2:26 Lingonskogen har

Läs mer

PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden

PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden 2012-03-12, sid 1(22) PM - Trafikutredning Brofästet i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden Bild från Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB Upprättad av Mats Ohlson Datum: 2012-03-12 Status: Slutrapport

Läs mer

Trafiksituationen. Laholmsvägens förlängning i Slottsbron.

Trafiksituationen. Laholmsvägens förlängning i Slottsbron. Trafiksituationen T rafiken med kommunikationsleder i Halmstad har stor betydelse för Tullkammarkajen. Det finns därför anledning att belysa detta mera ingående. Generellt sett är det biltrafikens tillväxt

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Sweco TransportSystem Kapacitetsutredning ERIK FRANSSON MARTIN HOLMSTEDT 1 (9) -14 S w e co Luntgatan 28 Box 3063 SE-600 03 Norrköping, Sverige Telefon +46

Läs mer

LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. Tidtabell 24 AUGUSTI 2015 12 JUNI 2016

LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. Tidtabell 24 AUGUSTI 2015 12 JUNI 2016 EN I KIRUNA Tidtabell 24 AUGUSTI 2015 12 JUNI 2016 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 24 kr 46 kr 216 kr 384 kr 576 kr Ungdom 20-25 år 18 kr 34 kr 162 kr

Läs mer

Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 28 oktober Juni 2014

Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 28 oktober Juni 2014 Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 28 oktober 2013-14 Juni 2014 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 23 kr 44 kr 207 kr 368 kr 552 kr Ungdom 20-25 år 17 kr 33

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732 PM Trafikomfördelning E22 Fjälkinge - Gualöv 2017-10-11 Ärendenummer: TRV 2017/1732 Trafikverket Postadress: Box 366, 201 23 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004

Läs mer

Sommar. Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 16 juni - 22 augusti 2014

Sommar. Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 16 juni - 22 augusti 2014 Sommar 2014 Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 16 juni - 22 augusti 2014 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 23 kr 44 kr 207 kr 368 kr 552 kr Ungdom 20-25 år

Läs mer

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03

Solnavägen vid Biomedicum och Aulan 2012-04-03 Trafik 2012-04-03 Objekt: 1113 Handläggare: Mats Ekström Konsult: Structor Uppsala AB , ANTAL BLAD: 4 BLAD NR: 1 Inledning Syftet med detta är att beskriva trafiken till och från Biomedicum och Aulan och

Läs mer

Revidering av Holm detaljplan, Larsmo TRAFIKUTREDNING

Revidering av Holm detaljplan, Larsmo TRAFIKUTREDNING Revidering av Holm detaljplan, Larsmo TRAFIKUTREDNING 2014 1. Syfte och avgränsning Larsmo kommun har under hösten 2013 startat ett revideringsarbete av detaljplanen för kommuncentrum i Holm. Planeområdet

Läs mer

RAPPORT. Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning 2012-09-06 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Detaljplan för Järnsida 1:2 m.fl. Trafik- och bullerutredning Kund Torsås kommun Chatarina

Läs mer

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg

Trafikutredning Ny vägdragning inom Skrea 2:39, Falkenberg Beställare: FALKENBERGS KOMMUN Box 293 311 23 Falkenberg Beställarens representant: Sabina Uzelac Konsult: Uppdragsledare: Handläggare: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Johanna Gervide Terese Salomonsson

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

Ramböll Sverige AB. PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun. Trafikanalys Skövde. Koncept. Göteborg

Ramböll Sverige AB. PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun. Trafikanalys Skövde. Koncept. Göteborg Ramböll Sverige AB PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden--- Skövde kommun Koncept Göteborg 2009-04-07 Skövde kommun PM för ny väglänk mellan Annero och Östra leden. Datum 2009-04-07 Uppdragsnummer

Läs mer

Trafikutredning Rankhus

Trafikutredning Rankhus Villamarken Exploatering i Stockholm AB Trafikutredning Rankhus Etapp A Uppsala 2017-10-02 Trafikutredning Rankhus Etapp A Datum 2017-10-02 Uppdragsnummer 1320021147 Utgåva/Status Granskningsversion Cecilia

Läs mer

Sommar. Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 13 juni - 21 augusti 2016

Sommar. Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 13 juni - 21 augusti 2016 Sommar 2016 Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 13 juni - 21 augusti 2016 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 24 kr 46 kr 216 kr 384 kr 576 kr Ungdom 20-25 år

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen Rapport 2016-02-04 Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen KUND Täby Kommun KONSULT WSP Analys &

Läs mer

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ

TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ PM TRAFIKALSTRING KV. STRÖMSÖR OCH RENEN I SKELLEFTEÅ 2016-11-23 1 BAKGRUND Del av kvarteren Renen och Strömsör i Skellefteå centrum planeras för nya bostäder, kontor och parkeringshus, de rödmarkerade

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV. Joacim Thelin

UPPDRAGSLEDARE. Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV. Joacim Thelin UPPDRAG Trafikanalys HÖR UPPDRAGSNUMMER 7001006000 UPPDRAGSLEDARE Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV Joacim Thelin DATUM Trafikanalys HÖR Sweco har fått i uppdrag av Sundbybergs stad att utreda två olika alternativ

Läs mer

Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 25 Augusti 2014-13 Juni 2015

Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. 25 Augusti 2014-13 Juni 2015 Tidtabell LOKALTRAFIKEN I KIRUNA 25 Augusti 2014-13 Juni 2015 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 23 kr 44 kr 207 kr 368 kr 552 kr Ungdom 20-25 år 17 kr 33

Läs mer

KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER

KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER RAPPORT 275280-A KV HÖDER, SKELLEFTEÅ. TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2017-04-27 UPPDRAG 275280, Höder, Skellefteå. Trafikbuller Titel på rapport: Trafikbuller Status: Datum: 2017-04-27 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Arbetsmaterial trafikanalys

Arbetsmaterial trafikanalys memo02.docx 2012-03-2814 UPPDRAG Väg 84, Ljusdal UPPDRAGSNUMMER 2412668000 UPPDRAGSLEDARE Lars Bleckur UPPRÄTTAD AV Andrew Cunningham (Jennie Marklund, uppdatering). DATUM 2017-02-28 VERSION Arbetsmaterial

Läs mer

KV REPARATÖREN, UMEÅ TRAFIKBULLER

KV REPARATÖREN, UMEÅ TRAFIKBULLER KV REPARATÖREN, UMEÅ TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2015-11-04 Uppdrag: 256776, Kv Reparatören, Umeå Titel på rapport: Trafikbuller Status: Datum: 2015-11-04 Medverkande Beställare: Kontaktperson: Skanska Sverige

Läs mer

KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering

KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering Uppdragsnr: 10033453 1 (10) KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering 2003-04-07 WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: 08-688 60 00 Fax: 08-688 69 10 WSP Sverige

Läs mer

Översiktlig geoteknisk undersökning Norra industriområdet, Storuman PM GEOTEKNIK SLUTRAPPORT

Översiktlig geoteknisk undersökning Norra industriområdet, Storuman PM GEOTEKNIK SLUTRAPPORT Översiktlig geoteknisk undersökning Norra industriområdet, Storuman PM GEOTEKNIK SLUTRAPPORT 2013-01-04 Uppdrag: 226365, Geoteknisk undersökning Titel på rapport: PM Geoteknik Status: Slutrapport Datum:

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Trafikprognos Sisjön Teknisk PM. PM Version 1.0

Trafikprognos Sisjön Teknisk PM. PM Version 1.0 Trafikprognos Sisjön Teknisk PM PM 2012-09-25 Version 1.0 1 Uppdrag: Konsult: Beställare: Projektledare: Trafikanalys Söderleden, tilläggsuppdrag Mats Tjernkvist, M4Traffic Göteborgs Stad, Trafikkontoret

Läs mer

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret

GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET. Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET PM Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på PM: Status: GÅNG- OCH CYKELSTRÅK I HAMMARSHUSOMRÅDET

Läs mer

PM: Trafikanalys Skra Bro

PM: Trafikanalys Skra Bro 2016-04-28 Lina Svensson PM: Trafikanalys Skra Bro Med anledning av framtida exploateringar i området vid Skra Bro har en trafikanalys gjorts internt på Trafikkontoret för att säkerställa kapaciteten på

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

PERSTORP 1 & 2, SKÖNDAL

PERSTORP 1 & 2, SKÖNDAL GEOTEKNISKT UTLÅTANDE PERSTORP 1 & 2, SKÖNDAL 2015-09-14 Uppdrag: 264896, Perstorp 1& 2, Sköndal Titel på rapport: Geoteknisk utlåtande Status: Datum: 2015-09-14 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr Styrelsens säte: Stockholm

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr Styrelsens säte: Stockholm SOLLENTUNA KOMMUN Väsjö Trafikanalys Uppdragsnummer 2127109000 Version 0.95 Sweco Infrastructure AB Sthlm Trafikanalys Martin Holmstedt och Andrew Cunningham 1 (15) S w e co Skolgatan 2 B SE-891 33 Örnsköldsvik,

Läs mer

Trafikutredning Måby Hotell

Trafikutredning Måby Hotell Peab Fastighetsutveckling Sverige AB Stockholm 2018-08-10 Datum 2018-08-10 Uppdragsnummer 1320035340 Utgåva/Status 1.0 Svante Nyberg Svante Nyberg Andreas Samuelsson Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. Tidtabell 17 JUNI AUGUSTI 2019

LOKALTRAFIKEN I KIRUNA. Tidtabell 17 JUNI AUGUSTI 2019 EN I Tidtabell 17 JUNI 2019 23 AUGUSTI 2019 BILJETTPRISER OCH UPPLYSNINGAR Enkel T o R 10 resor 20 resor 40 resor Vuxen 26- år 24 kr 46 kr 216 kr 384 kr 576 kr Ungdom 20-25 år 18 kr 34 kr 162 kr 288 kr

Läs mer

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 Stockholm-Globen 2017-09-25 WSP Sverige AB WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880

Läs mer

Steninge slottspark Trafikstudie

Steninge slottspark Trafikstudie Trafikstudie Analys och jämförelse anslutning till Steningehöjden 2013-04-16 Uppsala Trafikstudie, 2013-04-16 TRAFIK Datum 2013-04-16 Uppdragsnummer 61381039840000 Utgåva/Status Granskningshandling ERIKSSON

Läs mer

KV LAXEN, LULEÅ TRAFIKBULLER

KV LAXEN, LULEÅ TRAFIKBULLER RAPPORT KV LAXEN, LULEÅ TRAFIKBULLER SLUTRAPPORT 2014-06-12 Uppdrag: 253483, Laxen, Luleå Titel på rapport: Kv Laxen - Trafikbuller Status: Datum: 2014-06-12 Medverkande Beställare: Kontaktperson: HSB

Läs mer

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Välsviken PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Medverkande Titel: PM Välsviken trafikutredning Utgivningsdatum: 2015-12-18 Upprättad av: WSP Samhällsbyggnad Uppdragsansvarig: Catharina Rosenkvist Foton:

Läs mer

ÖVERSIKTLIG BULLERUTREDNING HÖGSÄTRA

ÖVERSIKTLIG BULLERUTREDNING HÖGSÄTRA RAPPORT ÖVERSIKTLIG BULLERUTREDNING HÖGSÄTRA RAPPORT 2016-03-23 Uppdrag 260908, Ekodukt och bullerutredning vid Högsätra Titel på rapport: Översiktlig Bullerutredning, Högsätra Status: Datum: 2015-03-02

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer