Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Styrelsemo te fo rå ldråfo reningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Styrelsemo te fo rå ldråfo reningen 2014-11-12"

Transkript

1 Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Styrelsemo te fo rå ldråfo reningen Närvarande: Föräldrarepresentanter Fsk a Fsk b Fsk c 1a 1b 1c 2a 2b 2c 3a 3b 3c 4a 4c 5a 5b Kontaktpolitiker Elevrådsrepresentanter Lärarrepresentant Fritidsrepresentant Rektor Robert Widz Therese Eriksson John Melander Eliasson Ann-Sofie Eriksson Camilla Andreassen Linda Eliasson Katarina Eman Sara Wallström Johanna Hallberg Camilla Franck Ann-Charlott Pavval Annelie Strömberg Maria Asserud (ordförande i föräldraföreningen) Åsa Karlsson Linda Sundlöf Erik Hultqvist Lars Åhman Chloe Vallström, Ally Robertsson Holmberg Marie Hedlund Elisabeth Wiberg Sofia Isaksson 1 Öppning av mötet Maria och Sofia förklarar mötet öppnat 2 Val av sekreterare Ann-Charlott Pavval väljs till sekreterare för mötet Lina Andersson, journalist från Norran, deltog i början på mötet. Maria Asserud hade kontaktat Norran angående trygghetsvandringen. Därför ändrade vi dagordningen och startade med punkten; Trygghetsvandring. 3 Trygghetsvandring Sofia berättar om trygghetsvandringen. Den 4 november gick vi Trygghetsvandring på Sunnanåskolan. Trygghetsvandring genomförs som ett led i att säkra trygga skolgårdar och

2 skolvägar för eleverna. Det är ett koncept som man genomfört i kommunen under ett flertal år och utvärderingar visar att vi tillsammans kan göra skillnad. Med på vår vandring var elev- personal och skolrådsrepresentanter, vår fastighetsförvaltare, representanter från tekniska kontoret, polisen samt fris-samordnare Mattias Käller. Mattias var den som fotade och skrev protokoll. Tanken är att de som äger makten att förändra, tex fastighetsägare och tekniska kontoret tillsammans med de som använder sig av miljön samt polisen och kommunens förebyggare, ska gå runt ute i skolmiljön och se på riskfaktorer, förbättrings möjligheter. Anledningen till trygghetsvandringen var vår trafiksituation samt klotter, skadegörelse och festrester från kvällar och helger. Vid vandringen blev deltagarna observanta på problemet, det var mycket trångt på parkeringen. En begränsad yta där bilar, cyklister och gångare ska samsas om utrymmet. Elever, personal och föräldrar känner oro. Det är bra att vi fått 30 i hastighetsbegränsning utanför skolan, bussfickan blev också bra. Elever som åker buss upplever att det är tryggare nu när vi har personal ute vid busshållplatsen. Uppskattat av föräldrar också. Ett önskemål finns om att skyltningen på parkering och skolgård ska vara tydligare. Föräldrar och besökare ska känna sig trygga i hur det är tänkt att man ska köra och parkera. Enligt polisen, Eva Öström, så är det ok att stanna längst fram på bussfickan för att snabbt lämna av en elev. Viktigt är då att eleven sitter på högra sidan så att man inte går ur bilen ut mot gatan. Återvinningsstationen/ gamla Rimi är också en bra avlämningsplats till om man ska skjutsa sitt barn till skolan. Skolrådet hade dialog om trafikfrågan. Måste man skjutsa eleverna lika ofta som man gör idag? Kan man cykla eller promenera med sitt barn om det känns otryggt att låta barnet gå själv? Alla förstår att man ibland måste skjutsa till skolan och att behov/förutsättningar ser olika ut. Skolpersonalen uppskattar också att föräldrar följer med och hälsar på i skolan. Frågor som din skolrådsrepresentant önskar svar på: 1. Hur ofta skjutsar/hämtar du ditt barn med bil? Varje dag Någon gång/vecka Någon gång/termin Aldrig Är det någon särskild veckodag du skjutsar/hämtar oftare? Övriga kommentarer: 2. Kan du tänka dig att lämna av barnet på annan plats nära skolan Ja, återvinningen Ja, bussfickan Nej 3. Övriga tips för en bättre trafikmiljö Maila dina svar till din skolrådsrepresentant via e-tjänsten, eller förmedla på annat sätt. Skolrådet får då ett underlag av läget. Skolrådet ska sedan göra en sammanställning. Tillsammans med tekniska och fastighet ska vi på skolan se över möjliga förbättringar. Ett önskemål som vi skickat till dem är att, vintertid, få en skottad gångväg vid rinken så att eleverna inte behöver gå över parkeringen. Fastighet planerar att göra om parkeringen då ombyggnationen på skolan är klar. Till dess så måste vi tillsammans säkra trafikmiljön för våra elever på bästa sätt.

3 4 Elevrådsärenden Elevrådet har haft 2 vanliga möten och ett matråd. Tipsade om mitt skellefteå appen för att betygsätta lunchen. Kan göras hemma på kvällen. Förslag som kommit från elever har genomförts ex: mer kryddor på borden, bara majs istället för blandning, morotsslantar mm. Utvärdering av bricklöst i matsalen har genomförts och majoriteten vill ha tillbaka brickorna. Något svar tillbaka om det kommer ske har ej getts ännu. Klasserna kommer att genomföra ett skolmats-projekt för att kasta mindre mat. Klass 5b är initiativtagare och kommer att leda arbetet Elevrådsrepresentanterna tog upp exempel på vad olika klasser önskade sig. Förslag från skolrådet kring toaletterna, att 1 klass ansvarar för 1 toalett så att den hålls fräsch. Idag upplever många elever toaletterna som ofräscha. Lärarana bör kolla upp så att elever inte bokar plats i gympaomklädningsrummen eftersom föräldrar hört av sina barn att det förekommer. Vilket gör att elever har svårt att få plats när de har idrott. 5 Föregående mötesprotokoll Rektor Sofia går igenom förra mötets protokoll 6 Aktuellt i skolan Ritningar visas för planerad ombyggnad. Matsalen byggs ut från 125 platser till 150 st. Planerad byggstart är tidigast i slutet av mars 2015 beräknad klar årskiftet 15/16. Frågor och funderingar kom upp: Skolrådet lyfter vikten av säkerhetstänk under byggtiden. Vi förstår att vi kommer att vara mer trångbodda under en period, men säkerheten och tydlighet i vad som gäller måste prioriteras. Personalrepresentanten berättar kring jul café, familjefrukost, lucia för föräldrar och släkt torsdagkväll innan lucia. Rektor informerar om bibeläventyret som 3:orna har. Det en del i elevernas undervisning i religionskunskap. Klassläraren ansvarar för undervisningen men det är medarbetare från Svenska kyrkan som leder lektionen. Innan vi tackade ja till erbjudandet från kyrkan träffade rektor och berörda lärare personalen från kyrkan för att prata igenom lektionsupplägget och säkerställa att undervisningen siktade mot kunskapskraven i Lgr 11 och inte på något vis strider mot skollagen. Vårt mål med undervisningen har tydliggjorts med personalen från kyrkan. I religionsundervisningen ingår arbete med andra religioner, högtider, likheter-skillnader mm så att eleverna utvecklar kunskaper om andra religioner och livsåskådningar. Skolrådet hade dialog om bibeläventyret och annan undervisning där kyrkan är inblandad. En skolrådsrepresentant tog upp vikten av för- och efterarbete kring besök i kyrkan. Rektor tar med önskemål tillbaka till berörda lärare.

4 7 Fysisk/psykisk arbetsmiljö Personalen jobbar kontinuerligt kring värdegrund och det goda bemötandet och tycker det är mycket viktigt. 8 Trygghet/trivsel Eleverna har genomfört en trygghetsenkät och hälsosamtal har genomförts. Likabehandlingsteamet ska snart gå igenom resultaten med all personal, utifrån resultaten arbetar vi sedan vidare med trygghet och trivsel. Det vi kan säga redan nu är att många elever upplever att språket på skolan blivit sämre. Fula ord används, ofta inte riktade mot någon person, men det låter inte trevligt. Vi kommer att jobba med det på skolan och skickar också en uppmaning till föräldrarna att prata hemma om vilket språk man använder. Önskemål från eleverna: mer vuxna ute på rasterna och att de är där eleverna är, inte stå och prata med varandra. Finns det finns det möjlighet till övervakningskamera? Rektor informerar att frågan är skickad, men att det är ett omfattande regelverk kring tillstånd för kameraövervakning. 9 Kvalitetsarbetet mål, metoder, resultat Restriktioner kring ledighet elever missar mycket när de är borta och allt är svårt att ta igen. Under vecka 44 har personalen haft en kvalitetsdag kring anpassningar. Personal från Lyan, pedagogiska stödteamet, språkteamet, språkförskolan, dyslexiföreningen m.fl. har hållit i olika föreläsningar/workshops. Fokus för dagen var hur vi kan anpassa undervisningen och klassrumsmiljön så att alla elever får möjlighet att vara sitt bästa jag. Torsdagar jobbar lärarna med mattelyftet, en kompetensfortbildning där lärarna tillsammans med handledare jobbar med att utveckla matematikundervisningen. Klass 5 har varit med i vi i femman. 10 Organisation/ekonomi Inga förändringar i organisationen inför vårterminen. Budgetläget tas upp vid nästa skolråd. 11 Övriga frågor Skolavslutning, vi vill vara ute i god tid och några olika förslag har kommit in Sörvalla utomhus, Anderstorpsaulan 3 föreställningar. Kyrkan Vissa klasser hade ej hunnit ta ställning så frågan skickas vidare igen. 1a tyckte kyrkan var ett bra alternativ. 2b tyckte Sörvalla var bra alternativ. Togs upp som + att det var bra att det togs upp så tidigt och att föräldrarna får vara delaktiga. En fråga angående hur hälsosamtalen återkopplas från i våras, vilka åtgärder har vidtagits? Rektor svarar: Det är skolsköterskan som håller i hälsosamtalen, dessa återkopplas till elevhälsan och berörd personal. Skolsköterskan har sekretess, men för elevernas bästa så brukar hon fråga om det är ok att hon tar frågor vidare till berörd personal. Det kan handla om återkoppling på både grupp och individnivå.

5 Exempel på åtgärder kan vara att specialpedagog har satts in där behov funnits, rektor varit ute i verksamheten regelbundet för att känna in läget, schemat har setts över utifrån behov, samtal i grupperna, samarbete med fritidspedagog, skolpsykologen kopplas in etc. Ett tips togs upp av skolrådsrepresentant: Vid behov, koppla in pedagogiska stödteamet som bland annat jobbar med värderingar och gruppstärkning. Ett tips från skolrådsrepresentant: När det påpekas problem i en klass per mail kolla noga igenom vad man vill föra ut för budskap och hur det kan mottas, så att man kan undvika missförstånd. Rektor påpekar att det är viktigt att man som förälder tar kontakt med klasslärare om man har frågor. Mail är ett snabbt och bra kommunikationsmedel, men tolkningar och missförstånd kan uppstå. Ett gott samarbete med föräldrar är viktigt, en framgångsfaktor. Föräldrarepresentanter lyfter att ett extra föräldramöte kan vara bra, när det är jobbigt i en klass. Ta upp läget i klassen och hur man jobbar, ett alternativ till mail-samarbete. Föräldraföreningen Efter Skolrådet stannade föräldraföreningen kvar för att ta upp sina övriga frågor. Bland annat valdes ny kassör, Sara Wallström. Rinken är beställd av föräldraföreningen och föräldraföreningen planerar att tillsammans hjälpas åt att sätta upp den när det är dags. Sekreterare Ann-Charlott Pavval Justerat Sofia Isaksson Maria Asserud

Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån 2015-02-26

Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån 2015-02-26 Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån 2015-02-26 Närvarande: Föräldrarepresentanter Fsk a Robert Widz Fsk c John Melander Eliasson 1b Camilla Andreassen 2a Katarina Eman 2b Sara Wallström 3a Camilla Franck

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING HÖSTTERMINEN 2004 SAMT VT 2004, HT 2003, VT 2003, HT 2002, VT 2002, HT 2001 & VT 2001 Sammanlagt har 290 elever av 319 fyllt i skolutvärderingen hösten 2004. Det ger

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg. Läsår: 2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 181001 till 190930. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 190819 till 200819. Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritids Ansvariga

Läs mer

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mariaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, fritidshem & årskurs 1-6 Läsår: 2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Sofiaskolan

Sofiaskolan Sofiaskolan Roine Peimer Direktvalsnr: 021-39 13 85 Mail: roine.peimer@vasteras.se Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Sofiaskolan 2016-2017 För att främja likabehandling och förebygga

Läs mer

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sunnanåskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg. Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Information till skolor

Information till skolor Information till skolor Många föräldrar känner en oro för sina barns skolväg. Det leder ofta till att barnen skjutsas ända fram till dörren. Detta beteende skapar kaotiska trafiksituationer runt skolan,

Läs mer

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark 2015-09-21 Närvarande: Hampus Darmak, elev åk 5 Evelina Marklund, förälder åk 4 Åsa Hägglund Larsson, förälder åk 2 Elin Larsson, förälder åk 5 Jeanette Davidsson,

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse Föräldrar och elever Närvarande Nadja Melander Lena Granholm Karin Edwinson Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata Tid 2010-11-29

Läs mer

Skolrådsprotokoll

Skolrådsprotokoll Skolrådsprotokoll 2011-04-24 Närvarande: Föräldrar: Rektorer: Personal: Anna Stenlund M/D 7:3 Petra Bergenbrant Annica Nilsson Annelie Wiklund M/D 7:1 Marie Doverhag Anne-Charlotte Nilsson Ann Ingemansson

Läs mer

Skolråd Sunnanåskolan Dagordning. Elevrådsärenden Agnes berättar om vad som är aktuellt i elevrådet.

Skolråd Sunnanåskolan Dagordning. Elevrådsärenden Agnes berättar om vad som är aktuellt i elevrådet. Skolråd Sunnanåskolan 2018-10-24 Rektor hälsar välkommen till skolrådet Närvarande: Therese Sjölin Zakarias Pante Anna Lindmark Jenny Boström Sara Östensson John Eliasson Åsa Wallin Jenny Eklund Veronica

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogomeskolan Skogomeskolans fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Grunduppgifter: Skogomeskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritidshem Ansvarig

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

Visa respekt mot vuxna och barn.

Visa respekt mot vuxna och barn. Föräldrarna förväntar sig att deras barn ska: Visa respekt mot vuxna och barn. Bete sig som folk. Uppföra sig väl mot andra elever och lärare. Låta bli att kränka någon. Vara trevliga mot andra elever

Läs mer

LIKA-behandlingsplan

LIKA-behandlingsplan LIKA-behandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2015/2016 1. Skolans vision för likabehandlingsarbetet Barnen som går i Arthur Engbergskolan och i vår fritidsverksamhet skall känna sig trygga och glada.

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2018-10-01 2019-09-30 Bäsna skola 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Skolans vision samt delaktighet:... 3 Utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Stenhagenskolan

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Stenhagenskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Stenhagenskolan Vi har olika intressen, behov, erfarenheter och möjligheter Vi vill att just du: Ska komma till skolan och känna dig glad. Ska lära

Läs mer

Likabehandlingsplan Revinge skola

Likabehandlingsplan Revinge skola Likabehandlingsplan Revinge skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem Läsår 2016 / 2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass,

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stackgrönnanskolan Från 181001 till 191001. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem

Läs mer

Handlingsplan - Elevhälsa

Handlingsplan - Elevhälsa Handlingsplan - Elevhälsa Munktorpsskolan Läsåret 2017-2018 Elevhälsoteam Munktorpsskolan Utdrag skollag: För eleverna i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Bureskolan F-5 2019-09-30 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-3 samt fritidshem Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UPPSALA KOMMUN VÅRD & BILDNING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Grundskola Ansvarig för planen Rektor: Grundskola Vattholmaskolan F-5 Rektor Katarina Östlund Planens giltighetstid: 160930

Läs mer

Enkätfrågor 30 mars 2012. Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan.

Enkätfrågor 30 mars 2012. Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan. Linnéskolan, Alingsås Enkätfrågor 30 mars 2012 Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan. Välkommen att vara med och utforma de enkäter vi kommer att använda i vår. Lämna

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LEKEBERGSSKOLAN 4-6 GRUNDSÄRSKOLA TRÄNINGSSKOLA 1-9 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Fritidshem,

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Kanalskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kanalskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kanalskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: åk 6-9 Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen åk 6-9 a för planen Rektor

Läs mer

Gyttorpskolans fritidshems likabehandlingsplan

Gyttorpskolans fritidshems likabehandlingsplan Bildningsförvaltningen Gyttorpskolans fritidshems likabehandlingsplan Gyttorps fritidshem Både barn och personal på Gyttorpskolans fritidshem jobbar med och ingår i skolans alla aktiviteter. Därför är

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan 1(11) Barn- och utbildningsförvaltningen Kristinebergskolan Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsåret 2014-2015 Kristinebergskolan 2 Innehållsförteckning Kristinebergskolans

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Handlingsplan Kränkande behandling Och Diskriminering för

Handlingsplan Kränkande behandling Och Diskriminering för Handlingsplan Kränkande behandling Och Diskriminering för Förskoleklass/grundskola och Fritidshem Läsåret 2013/2014 2(7) Vision Vid skall barn och vuxna känna trygghet, trivsel och ha ömsesidig respekt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stugsunds skola Läsåret 2017-2018 2017-10-10 2(10) Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, åk 1-6 samt fritidshem a för planen

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och dokumentation av aktiva åtgärder mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling och dokumentation av aktiva åtgärder mot diskriminering Plan mot kränkande behandling och dokumentation av aktiva åtgärder mot diskriminering I enlighet med skollagens 6:e kapitel och diskrimineringslagens regler om aktiva åtgärder. Verksamhetens namn: Björnkärrsskolan

Läs mer

Likabehandlingsplan. Stöd för Likabehandlingsarbetet. Mål för främjande och förebyggande arbete, utifrån kartläggning.

Likabehandlingsplan. Stöd för Likabehandlingsarbetet. Mål för främjande och förebyggande arbete, utifrån kartläggning. Kvällens upplägg Presentation förälder/vårdnadshavare Elev Läget i klassen Händer i ämnena nu och framåt Prao Förra Temat; Kärlek Kommande Tema Sthlm v 19-21 Skolrådsrepresentanter Likabehandlingsplanen;

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2012-11-07, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia

Läs mer

Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015

Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015 Särlaskolan F-9 med fritidshem Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014 2015 Giltig 140602-150602 Borås stads vision: Lust att lära Möjlighet att lyckas 1 Likabehandlingsplan och plan

Läs mer

Nyarpsskolan Föräldrabarometer 2015

Nyarpsskolan Föräldrabarometer 2015 Nyarpsskolan Föräldrabarometer 2015 Nyarpsskolans föräldraråd 2015-05-21 Bakgrund Nyarpsskolans föräldraråd syftar till att representera föräldrarnas röst i förhållande till skolledning. Det består av

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Andreas Isén, Biträdande rektor Eva Ohlin, Förskolelärare

Läs mer

HÄLSOFRÅGOR TILL DIG SOM GÅR I GYMNASIET

HÄLSOFRÅGOR TILL DIG SOM GÅR I GYMNASIET HÄLSOFRÅGOR TILL DIG SOM GÅR I GYMNASIET I den här enkäten ställer vi frågor om mat och sovvanor, fysisk aktivitet och fritid, skola och arbetsmiljö, trivsel och relationer och din hälsa som sen utgör

Läs mer

Likabehandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2017/2018

Likabehandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2017/2018 Likabehandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2017/2018 Dokumentnamn Arthur Engbergsskolan likabehandlingsplan Dokumentansvarig Eva Klang Diarienummer Fastställd av Original datum 20 Giltig till och

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollets förskola Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollets förskola Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollets förskola Läsåret 15/16 1 1. Skolans vision för likabehandlingsarbete 2. Inledning 2.1 Presentation av verksamheten Trollets fsk har 21 st barn.

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola, fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass, grundskola

Läs mer

Brukarråd 151015 Ekdalaskolan. Minnesanteckningar i blått

Brukarråd 151015 Ekdalaskolan. Minnesanteckningar i blått Brukarråd 151015 Ekdalaskolan Minnesanteckningar i blått Dagordning Aktuella frågor från brukarrådets medlemmar Samverkan skola-hem - Plan för lärande Samverkan skola-hem - Plan för lärande Övergång och

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Trygghetsplan för Glanshammars skola 2015

Trygghetsplan för Glanshammars skola 2015 Trygghetsplan för Glanshammars skola 2015 TRYGGT OCH ROLIGT LÄRANDE 1 Innehåll Grunduppgifter...3 Utvärdering...4 Främjande insatser...4 Kartläggning...7 Förebyggande insatser...7 Rutiner för akuta situationer...8

Läs mer

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef.

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef. Verksamhetsråd Dokumenttyp Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-11 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Förvaltningsområde lärande Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg!

Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg! Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg! Projektet En lättare framtid arbetar nu med att se över barnens resvanor och skolvägar inom Norrtälje kommun. För att detta arbete ska bli så bra som möjligt

Läs mer

Protokoll möte FF GF-6

Protokoll möte FF GF-6 Protokoll möte FF GF-6 Möte Högelidsskolans Föräldraförening GF-6 den 5 maj 2014 Närvarande: Viktoria Thunborg Veronica Thorold Ann-Sofie Andersson Jessica Annerqvist Anneli Werjestam Lillemor Olsson Frisk

Läs mer

Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling. Kvarnarps förskola

Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling. Kvarnarps förskola Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Kvarnarps förskola Läsåret 2018/2019 1 Uppdrag och planering för att främja likabehandling och förebygga kränkande behandling Huvudmannen ska se

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola Hagabackens rektorsområde Ramshyttans rektorsområde Plan mot kränkande behandling Ramshyttans skola 2014 Likabehandlingsplan /plan mot kränkande behandling På vår skola ska inget barn bli utsatt för: Diskriminering:

Läs mer

Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering Dingtuna skola

Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering Dingtuna skola Dingtuna Skolor Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering 2011-2012 Dingtuna skola ig: Margareta Vestlund Rektor Innehållsförteckning och vision 2 Vad betyder orden? 2 Så säger

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV

UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLKURATORSENHETEN Utbildningsförvaltningen UR ETT SKOLKURATORSPERSPEKTIV SKOLA Typ av skola grundskola gymnasium Huvudman kommunal skola friskola Stadium/ år F-5 6 9 F-9 gymn Antal elever INLEDNING Detta

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling SEGERSTASKOLAN Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling SEGERSTASKOLAN Behandla andra som du själv vill bli behandlad Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling SEGERSTASKOLAN 2016 Behandla andra som du själv vill bli behandlad Postadress: Knivsta kommun, Segerstaskolan 741 75 KNIVSTA Besöksadress:

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2016-09-30 2017-09-30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

2015 säteriskolan. Arbete Mot Mobbning MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ

2015 säteriskolan. Arbete Mot Mobbning MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ 2015 Arbete Mot Mobbning MÖLNLYCKE LANDVETTER HÄRRYDA HINDÅS RÄVLANDA HÄLLINGSJÖ Denna broschyr innehåller information om hur vi på Säteriskolan arbetar för ökad trivsel och trygghet. Vi motverkar kränkande

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Bjärnums skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Årskurs 7-9 Läsåret 2014-2015

Bjärnums skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Årskurs 7-9 Läsåret 2014-2015 Bjärnums skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Årskurs 7-9 Läsåret 2014-2015 Upprättad 2014-10-03 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Definitioner av centrala begrepp... 3 3. Personalens

Läs mer

Likabehandlingsplan 2012

Likabehandlingsplan 2012 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Johannes skola Likabehandlingsplan 2012 Johannes skola Johannes skola, Tel: 08-508 44 500, Fax: 08-508 44 520 JOHANNES SKOLA UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) Om planen LIKABEHANDLINGSPLAN

Läs mer

Elevhä lsoplän

Elevhä lsoplän 2016-09-13 Elevhä lsoplän Syfte Solhemsskolans elevhälsoplan ska beskriva främjande, förebyggande och stödjande insatser som bidrar till elevens trygghet, hälsa och lärande. Elevhälsoplanen gäller från

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolan F-6 a för planen Vår vision Granbergsskolan är en F-9-skola beläget i utkanten av centrala Bollnäs med närhet till skog och natur. Skolan

Läs mer

Klassarbete -återkoppling till dessa. För att arbeta med studiero och relationer för ett fungerade klassrum- och

Klassarbete -återkoppling till dessa. För att arbeta med studiero och relationer för ett fungerade klassrum- och Elevhälsoplan för Pysslingen Skola: PeterSvenskolan 2 Rektor: Jessica Lundin Kristiansson Version: 2017-10-12 11:27:15 Resultat av föregående års utvärdering Klassarbete -återkoppling till dessa. För att

Läs mer

LUPP med fokus Osbeck

LUPP med fokus Osbeck LUPP med fokus Osbeck LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Föräldraråd den 10/2 2009

Föräldraråd den 10/2 2009 Föräldraråd den 10/2 2009 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Jessica Johansson, Ingrid Aronsson, Cecilia Engström, Pernilla Bergqvist, Ronnie Aronsson, Helen Bounivier, Mia Petersson Elever: Magnus

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Jörlandaskolan Typ av dokument Plan Dokumentägare Rektor Jörlandaskolan Beslutat av Rektor Jörlandaskolan Giltighetstid Läsåret 18/19 Till och

Läs mer

Ämnesområde Likabehandlingsplan

Ämnesområde Likabehandlingsplan Ämnesområde Likabehandlingsplan Syftet med planen är: Alla elever har rätt att utvecklas och lära i en trygg miljö och bemötas med respekt. Skolan och fritidshemmet ska vara fria från diskriminering, trakasserier

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: År F-5 och fritids Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen År F-5

Läs mer

JÄRPÅS SKOLENHET. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Järpås skola

JÄRPÅS SKOLENHET. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Järpås skola JÄRPÅS SKOLENHET Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2014-2015 Järpås skola Bakgrund Alla skolor ska ha en aktuell och levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, förskoleklass, grundskola 1-5 Ansvariga för planen Skolans

Läs mer

Skolråd Hammarskolan

Skolråd Hammarskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Hammarskolan Rapport Dnr: 20170228 Rev: [Datum] Skolråd Hammarskolan 20170228 Pia Bolin, Ann-Lena Schultz, Charlie Svedmark, Ulrika From (justerare), Maria Johansson,

Läs mer