Snättringe Föräldraförening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snättringe Föräldraförening"

Transkript

1 Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: , Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia Castenfelt Ledamot Frånvarande John Leijonhufvud Ledamot Närvarande via Skype Anna Forsberg Ledamot Närvarande Anders Björnberg Ledamot Närvarande Martin Fredholm Ledamot Närvarande Ulrika Wiking Ledamot Närvarande vakant vakant 1. Mötet öppnas 2. Föregående protokoll Från den godkändes. 3. Snättringedagen Föräldrar på skolan har ifrågasatt Snättringedagens var eller icke vara. Styrelsen anser dock att Snättringedagens fortlevnad är berättigad då den genererar stora intäkter som sedan går tillbaka till skolan och dess elever på ett eller annat sätt. Vidare anser styrelsen att Snättringedagen även i fortsättningen bör infalla på en helg då föreningen är övertygad om att det är bäst för såväl besökare som arrangerande föräldrar. Frågorna belyser dock behovet av information gällande Snättringedagen, inte bara varför den arrangeras utan även hur intäkterna används. Styrelsen har redan tagit ett beslut om att ett cirkeldiagram som visar hur föreningens pengar fördelas och varifrån de kommer, ska läggas ut på hemsidan. Vidare bör tydligare information och marknadsföring göras under föräldramöten o.d.. Utöver detta bör även en separat information gällande Snättringedagen skickas till samtliga föräldrar ~2 månader innan själva Snättringedagen, detta för att ytterligare belysa varför dagen genomförs.

2 Upplägget och innehållet av dagen bör även ses över och då framförallt den obligatoriska delen. Detta har även skolledningen påpekat. Förslag har lagts om att en mer regelrätt lektion borde hållas under den obligatoriska delen av dagen. Detta blir inte bara mer rättvist för de barnen som måste arbeta igen dagen p.g.a. att de av någon anledning inte kunnat närvara på Snättringedagen utan även intressant för föräldrarna som får en inblick i hur en normal lektion genomförs. Alternativt skulle eleverna kunna genomföra någon form av redovisning av något de arbetat med under året. En ytterligare fråga som belystes under representantmötet är att det är väldigt olika vad de elever får göra som inte kunnat närvara under Snättringedagen. Det kan variera mellan allt från en regelrätt lektion till bollspel på fotbollsplanen. Styrelsen anser att det är en mycket viktigt synpunkt och kommer därför att påpeka för skolan vikten av att dra upp riktlinjer kring vad som gäller kring detta. Klagomål kring logistiken runt Snättringedagen har framförts och styrelsen ska se över sina rutiner inför nästa Snättringedag, Kanhända behöver de föräldrar som har blivit utsedda av sina respektive klasser att hålla i Snättringedagen få tydligare information kring hur det går till och vad som gäller och även upplysas om att det är klassen själv, förutsatt att inte flera klasser väljer samma aktivitet, som får välja vilken aktivitet de vill genomföra. Slutligen har styrelsen beslutat att skaffa ett cash-kort på Martin Olsson. Det kan generera bättre priser på hamburgare etc. inför nästa Snättringedag. 4. Trafik (inkl. vandrande skolbuss) Senaste trafikmötet hölls torsdagen den 4/10 Föräldraföreningen var, innan mötet, på plats på skolgården och informerade föräldrar om avlämningsplatsen. Under mötet redovisades resultatet från Gå och Cykla tävlingen. Vidare konstaterades det att skolan ska fortsätta dela ut lappar och möta föräldrar ute på skolgården då trafiksituationen kring skolan alltid behöver belysas. Informationen till föräldrarna gällande bl.a. trafiksituationen och Gå och Cykla tävlingen behöver förbättras väsentligt. Den information som når föräldrarna skiljer sig mycket från klass till klass. Den behöver därför bli mer enhetlig. När det gäller Gå och Cykla tävlingen behöver föräldrarna informeras om varför den genomförs och hur den fungerar. Eleverna själv skall inte behöva känna någon skuld kring att de åker bil till skolan. Kände t.ex. föräldrarna till att det generar lika mycket poäng att gå från avlämningsplatsen som från hemmet så skulle kanske de barn som åker bil kunna lämnas av där istället och på så vis ändå känna att de bidrar.

3 Till nästa trafikmöte kommer Åsa Strindlund, en förälder på skolan som är väl insatt i hur trafiksituationen runt framförallt Gula Huset ser ut, att bjudas in. Måndagen 12/11 v. 46 ska föräldraföreningen stå och informera föräldrar på skolgården om avlämningsplatsen. Samling sker kl. 7:45 utanför Gula Huset. Ulrika, Anders, Anna och Karin kommer att närvara. 5. Skolrådsmöte uppföljning Måndagen den 22/10 hölls skolrådsmöte. Karin och Martin deltog ifrån föräldraföreningen. Skolan var endast representerad av skolledningen. Föräldraföreningen anser att det vore bra om någon ur den övriga personalen också kunde delta på dessa möten. Skolan meddelade att lågstadiet har genomfört samtliga utvecklingssamtal medan mellanstadiet arbetar vidare med sina. I år är det avsatt IUPtid på skolschemat varje vecka under hela läsåret. Då förväntas eleverna arbeta med sina IUPmål. Samtliga klasser arbetar med trygghet, arbetsro och ansvar för att förbättra sin skolmiljö. Låg och mellanstadiet har själva fått fastställa vilka mål de ska ha gällande dessa områden. Efter varje månad betygsätter barnen de olika områdena och har något av områdena fått dåligt betyg diskuterar klasserna sedan vad den bakomliggande orsaken kan tänkas vara. Resultaten skickas vidare till skolledningen så att det kan följa upp och utläsa eve. trender etc. Som ett led i att förbättra barnens arbetsmiljö och möjlighet till arbetsro har varje klass tilldelats ett antal hörlurar som de barn som känner att de har behov av att avskärma sig från ljud kan få låna. I övrigt vad det gäller arbetsmiljön på skolan så håller det på att sättas upp ljuddämpade material i Gula huset för att förbättra akustiken, hitintills har det gett mycket bra utfall och ytterligare bullerisolerande material har köpts in till andra skolutrymmen. Utbyggnationen av matsalen tar, som nämnts under tidigare under hösten, sin början i mars Den startar då med kök och sopdel för att fortsätta med resterande del av matsalen under sommarlovet. En fråga som det förhandlas om är vad fritidsbarnen skall äta under dessa veckor. Eventuellt kan det bli tal om Utsäljeskolan eller på Grodan. Föräldraföreningen har även yrkat på att utbyggnad av en övervåning ovan matsalen borde göras när en genomgripande ombyggnation ändå genomförs. Föräldraföreningen anser att det vore ett gyllne tillfälle för skolan även ur en ekonomisk synvinkel att råda bot på skolans trångboddhet. Frågan diskuterades länge och nu inväntas svar från en Malin Danielsson, skolnämndens ordförande. Eventuellt borde samtliga föräldrar informeras om läget för att få en möjlighet att tycka till i fråga.

4 Ekonomin följer budget men det är problematiskt med sent avhoppande sexor. 6. Miljö Utifrån de diskussioner som har kommit upp gällande bullermattor, hörselskydd etc. ställer sig föräldraföreningen frågan om ljudnivåerna på skolan och i dess lokaler har förvärrats under senaste tiden. Styrelsen kommer därför lyfta frågan under nästa skolrådsmöte. 7. Ekonomi För närvarande har vi kr på banken. Då kvarstår utbetalning av 3000:- till gå och Cykla tävlingen samt 1000:- till Cissi för utlägg under föregående termin. Medlemsandelen är nu 73% av alla barn på skolan, vilket har gett totalt kr i medlemsavgifter. Detta är sämre än förra året som var ett rekordår. Däremot ligger vi i linje med 2010 och 2007 som var två bra år tidigare. En äskning från klass 6A har bifallits med 50 kr/elev, totalt kr. Förövrigt har det varit betydligt färre äskningar än vanligt. Likviditeten uppgår till 120:-/ skolbarn och 50:- /fritidsbarn. Pengar som Anders delar ut i samband med lucia. 8. Utmärkelse på avslutningsdagen Frågan bordläggs till vårterminen 9. Föreläsning Föräldraföreningen har varje år en föreläsare som kommer till skolan och pratar om ett aktuellt ämne. Ett förslag på föreläsningsämne är en s.k. föräldrakurs. Huddinge kommun har en sådan kurs som heter: Råd och stöd till föräldrar med barn 6-12 år. Ett annat föreläsningsförslag som kommit upp gäller Kost och hälsa. Åsa Strindlund har erbjudit sig att förmedla förslag på föreläsare i detta ämne. Förslagsvis skulle kommande föreläsning hållas under mitten/slutet av januari nästa år.

5 10. Hemsidan Skolrådsprotokollen ligger nu på hemsidan men det saknas dock några. Det har kommit in ovanligt få äskningar under hösten. Eventuellt kan detta bero på att klasserna inte känner till att det går att äska pengar till olika klassaktiviteter. För att förbättra informationen kring äskningsmöjligheter ska därför tips om sådana skall läggas ut på föreningens hemsida. 11. Klassrepresentation Frågan togs inte upp under detta möte. 12. Övriga frågor Det har höjts frågande röster från föräldrar gällande behovet av att dela klasser inför åk. 4. Skolan har gjort detta under många år och orsaken till delning av klasserna är känd men föräldrar behöver få en återkoppling på huruvida en utvärdering av detta har gjorts och vilket resultat som i så fall har erhållits. Frågan tas vidare till skolledningen under nästa skolrådsmöte. 13. Nästa styrelsemöte Måndag kl. 18:30 hemma hos Karin. 14. Mötet avslutas 15. AP-lista Anna skickar ut representantprotokoll och styrelseprotokoll till klassrepresentanterna. Anna pratar med Åsa Strindlund om förslag till föreläsare Anders skaffar en cash-kort på Martin Olsson Anders hämtar ut klasspengar från banken Ulrika undersöker möjligheterna till att arrangera föreläsningen Råd och stöd till föräldrar med barn 6-12 år som Huddinge kommun erbjuder. Ulrika utsedd till justerare Vid pennan: Anna Forsberg Justerat av: Ulrika Wiking

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2012-03-21, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2014-03-12, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Svante Barck-Holst Ledamot Närvarande

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse Föräldrar och elever Närvarande Nadja Melander Lena Granholm Karin Edwinson Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata Tid 2010-11-29

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Föräldraföreningens styrelse Närvarande Lena Granholm Nadja Melander Karin Edwinson Cajsa Jakobsson Madeleine Andersson Carin Staudte Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-06-18 1.1. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-06-18

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-06-18 1.1. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-06-18 1 1 (7) Deltagare Johan Bolin Rosemary Uppgård Håkan Dalvik Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum

Läs mer

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. HEJ! FÖR TIONDE ÅRET I RAD ARRANGERAS DEN NATIONELLA UTMANINGEN GÅ OCH CYKLA TILL SKOLAN SOM VÄNDER SIG TILL SVERIGES ALLA ELEVER OCH PEDAGOGER I ÅR F-6. AKTIVITETEN ARRANGERAS AV TRAFIKKALENDERN - SVERIGES

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-08-27 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-08-27

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-08-27 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-08-27 0 1 (5) Deltagare Johan Bolin Rosemary Uppgård Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum 140827 Tid 07:30

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017

Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Mötesanteckningar Föräldraföreningen Rydbo skola 15 maj 2017 Närvarande: Erik Sandberg (Ordförande) Pernilla Svan (Sekreterare) Jessica Larsson Jenny Svärd Kim Gustafsson Anders Berg Johanna Atling Petra

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-02-20 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-02-19

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-02-20 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-02-19 0 1 (5) Deltagare Kenth Sahlin Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum 140219 Tid 07:30 Deltagare enl

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum:1 oktober 2015 Närvarande: FSKA: Hanna Wahlqvist, Helen FSKB: Angelika Nordqvist Karlsson 1A: Joacim Eriksson, Peter Teros 1B: Pernilla Alfredsson, Marie Alexandersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Skegrie Skolas Föräldraförening

Skegrie Skolas Föräldraförening Skegrie Skolas Föräldraförening Onsdagen den 25 mars 2009 Innehåll 1. Lotta Forslund informerar från Skolan... 2 2. Rutiner... 2 3. Föreläsning... 2 4. Kulturellt evanemang... 3 5. Äskande... 3 6. Informationsspridning...

Läs mer

INFO TILL ÅK 6. Följande information gäller för alla klasser i åk 6

INFO TILL ÅK 6. Följande information gäller för alla klasser i åk 6 INFO TILL ÅK 6 ORIENTERING TORSDAG 20/9 Följande information gäller för alla klasser i åk 6 Alla springer en orienteringsbana i närområdet runt Nyboskolan. Ni har innan denna dag valt vilken svårighetsgrad

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Närvarande personal: Cecilia Persson Anna Jensen Marie Libom Bo Rogalin Rektor Lärarrepresentant Lärarrepresentant

Läs mer

Protokoll Föräldraföreningsmöte

Protokoll Föräldraföreningsmöte Protokoll Föräldraföreningsmöte Datum: 2015-05-28 Närvarande: FSKA: FSKB: 1A: 1B: Jennie Berg 2A: 2B: 3A: Morgan Rahm 3B: 4A: 4B: 5A: 5B: 6A: Hanna Helmersson 6B: Skola: Christina Nilsson (Rektor) Styrelse:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 26 januari 2015 Tid: kl 19:00 21.00 Plats: Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Magnus Johansson, Malin Ljungberg, Rickard Hillebrink,

Läs mer

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Närvarande: Tina Johansson, Rektor Lena Uhrbom, förskolechef Inger Walllin Frölund, lärare åk 2-3 Susanne Bönnemark, personal Kojan Gunilla Sjögegård,

Läs mer

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening Tid: Plats: 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Närvarande från föreningen: Jens Albråten Susanne Bergfeldt Tomas Cornils

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse Föräldrar och elever Närvarande Lena Granholm Karin Edwinson Carin Staudte Madeleine Andersson Nadja Melander Agneta Ellsén Protokoll Skolrådsmöte

Läs mer

Rektorsbrev 6 oktober-16.

Rektorsbrev 6 oktober-16. Rosenborgsenheten Rosenborgskolan Majtorpskolan Rektorsbrev 6 oktober-16. Hej Terminen är i full gång och vi har haft en lugn och trevlig skolstart. Vi är i full gång även gällande lärplattformen, där

Läs mer

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan?

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? Bromma 2008-03-14 Till alla föräldrar som har barn i Alviksskolan Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? För att skapa goda förutsättningar att bidra till utvecklingen

Läs mer

Verksamhetsplan Sturebyskolans föräldraforum (FF) Läsåret 2012 / 2013

Verksamhetsplan Sturebyskolans föräldraforum (FF) Läsåret 2012 / 2013 Verksamhetsplan Sturebyskolans föräldraforum (FF) Läsåret 2012 / 2013 Föreningen, vars namn är Sturebyskolans Föräldraforum (vidare kallat FF), har till syfte att med en bred förankring bland föräldrar

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Samhälle, samverkan och övergång

Samhälle, samverkan och övergång Samhälle, samverkan och övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Rävåsskolan Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Övergripande perspektiv: Historiskt

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt.

Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson, Claes Carlstedt. Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 5 december 2016 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Johnny Petersson, Bo Eliasson, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Skolområde Korsavad 2013/2014

Skolområde Korsavad 2013/2014 Skolområde Korsavad 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete övergripande mål och riktlinjer i Lgr11 Normer och värden - Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Bedömning och betyg

Läs mer

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening,

Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, Protokoll från möte i Lillestadskolans föräldraförening, 2013-11-14 Deltagare Reidun Larsson, Ingrid Bengtsson, Jessica Sjöstrand, Linda Klasson, Eva Juhlander, Anna Gustafsson, Ingmari Johnsson, Börje

Läs mer

Protokoll till årsmöte i Lillestadskolans föräldraförening

Protokoll till årsmöte i Lillestadskolans föräldraförening Protokoll till årsmöte i Lillestadskolans föräldraförening Dag: Onsdagen den 5 september 2018 Tid: 18.30 Plats: Personalrummet på Lillestad Närvarande: Ingmari Johnson, Andreas Johnson Ordförande, Ingrid

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb

Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Protokoll från styrelsemöte i Ringenäs Golfklubb Datum: Måndagen den 3 augusti 2015 Plats: Ringenäs Golfklubb Närvarande: Jan-Olof Svensson, Bo Eliasson, Gunilla Björkman, Peter Ljungkvist, Jan Bengtsson,

Läs mer

Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala

Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala Närvarande: Närvarande (F) Anna-Lena Silow Närvarande (F) Katrine Borgelin (Klaus

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

................................... ....................... .. .. .. .. .. .. .. .. ................ .. .. .. ... .. ....

................................... ....................... .. .. .. .. .. .. .. .. ................ .. .. .. ... .. .... Vandrande Skolbuss Att gå till skolan tillsammans gör barnen piggare och friskare, minskar biltrafiken vid skolorna, sparar tid på morgonen, och ger bättre luft för alla! Vill du röra på dig tillsammans

Läs mer

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Resultat Enkät Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Sammanställt av Ulrika Eidenstam skolrådsrepresentant 3B Enkäten Enkät gick ut till alla föräldrar med följande

Läs mer

FFM - Föräldraföreningen vid Mälarhöjdens skola

FFM - Föräldraföreningen vid Mälarhöjdens skola FFM - Föräldraföreningen vid Mälarhöjdens skola Protokoll -- Terminsmöte HT 2010 Datum: 2010-11-09 18.00-20.00 Plats: Matsalen Pass I åk F-5 1. Ordf Per Hagman öppnar mötet med att hälsa alla välkomna

Läs mer

Grundskolan och fritidshem

Grundskolan och fritidshem Den svenska skolan för nyanlända För barn 7 15 år Grundskolan och fritidshem Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Fritidshem

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #02

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #02 s styrelsemöte 2017-08-07 Plats: Tid: Skypekonferens Måndag den 7 augusti kl. 20:00 Närvarande: Moa Ekdahl, Carl Bodin, Jonathan Sjölander, Jonna Bengtsson, Elin Winberg, Måns Medin Frånvarande: Stina

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Barn- och utbildning Jan Setterberg. Åsenskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret

Barn- och utbildning Jan Setterberg. Åsenskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret Barn- och utbildning Jan Setterberg Åsenskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 Mål... 3 Resultat och analys... 3 Betygsöversikt i matematik... 4 2. Normer

Läs mer

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna.

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna. Klass 1 1 Mitt barn känner sig tryggt i skolan? 1 26 4 4 Mitt barn vet vad hon/han ska kunna för att nå målen i de olika ämnena? 2 23 7 5 Lärarna på ditt barns skola hjälper ditt barn i skolarbetet 3 25

Läs mer

Sedan flera år pågår en negativ utveckling där allt fler

Sedan flera år pågår en negativ utveckling där allt fler Vill du röra på dig tillsammans med dina barn? ha minskad biltrafik runt skolorna? bidra till en bättre miljö? dela dina barns upptäcktsfärder? stressa mindre på morgonen? lära känna dina barns skolkamrater

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Tid: Torsdag 2015-03-19, kl. 18.00-20.40 Plats: Klacken, Bromsgatan 20 Deltog: Annica Jonsson Karppinen Aase Olsson Ulrika Hesselstål Kaisa Edvinsdotter Carina Björnfot

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 8 juni 2015 Tid och plats kl 18:00 20:00 i Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Malin Ljungberg, Britt-Marie Hellman

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Brukarråd 151015 Ekdalaskolan. Minnesanteckningar i blått

Brukarråd 151015 Ekdalaskolan. Minnesanteckningar i blått Brukarråd 151015 Ekdalaskolan Minnesanteckningar i blått Dagordning Aktuella frågor från brukarrådets medlemmar Samverkan skola-hem - Plan för lärande Samverkan skola-hem - Plan för lärande Övergång och

Läs mer

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2015 2016 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.3

Läs mer

Lokal verksamhetsplan. för. Björkhagaskolan

Lokal verksamhetsplan. för. Björkhagaskolan Lokal verksamhetsplan för Björkhagaskolan 2012/2013 Verksamhetsbeskrivning Enheten Skolans verksamhet omfattar två arbetslag med elever från förskoleklass tom årskurs 3 med integrerad fritidsverksamhet,

Läs mer

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum 1 (5) 2016-11-07 Lärande Alléskolan Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl.18.00-19:30 Alléskolans konferensrum Närvarande: A-laget: B-laget: C-laget: D-laget: E-laget: F-laget: G-laget:

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening Närvarande: Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening 2013-09-05 Föräldraföreningen: Anders Gunnarsson (1A, 3A), Frida Lindblad (5A), Sandra Lyberg (2A, 5A), Camilla Gustafsson (FB1,2B), Gunilla Thulin

Läs mer

Studieguide Hej skolan!

Studieguide Hej skolan! Linn Jonsson Linus Torgeby Clara Vennman Studieguide Hej skolan! Innehåll Till ledaren 3 Studiecirkelns upplägg 3 Träff 1: Lära känna varandra och din skoltid 4 Träff 2: Föräldrarollen: Läxor, språk och

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Protokoll möte FF GF-6

Protokoll möte FF GF-6 Protokoll möte FF GF-6 Möte Högelidsskolans Föräldraförening GF-6 den 5 maj 2014 Närvarande: Viktoria Thunborg Veronica Thorold Ann-Sofie Andersson Jessica Annerqvist Anneli Werjestam Lillemor Olsson Frisk

Läs mer

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Tid: 26 November 2018 kl. 19.00 Plats: JBS Klubbhus Närvarande: 11 st. medlemmar 1 MÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Samrådsmöte : Brännaregårdsskolans matsal

Samrådsmöte : Brännaregårdsskolans matsal Samrådsmöte : Brännaregårdsskolans matsal 170321 Brännaregårdsskolan, Ekerydsskolan, förskolan/fsk.klass/fritids och skola Nämndsmöte 170320. Politikerna har ordet: Brännaregårdens förskola ska renoveras,

Läs mer

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 Häggetorps- Skolan VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 ENGAGEMANG HUMOR LÄNGTAN Vår verksamhet präglas av humor och glädje, där alla ska känna trygghet och utvecklas. Vi behandlar alla efter sina olika förutsättningar

Läs mer

Mötesanteckningar 2012-11-20

Mötesanteckningar 2012-11-20 Mötesanteckningar 2012-11-20 Rektorn har ordet Julbasar Vaktmästaren har som önskemål mer framförhållning gällande julbasaren och att man i god tid ska meddela antal bord samt andra önskemål så inte allt

Läs mer

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Skriven av Elisabeth Fors Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. Halvtidsutvärdering:

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6 Lokal arbetsplan 2017 2018 Nordmarks skola, Nordmarkshyttan Fsk - åk6 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131

Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131 Organistationsförslag att arbeta kring Förslag framkomna vid arbetsgruppträff 110131 1. Renovering av svensbyskolan med inriktat mot framtida elevunderlag. Överytor i Sjulnäs används till samlingslokal/aula

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

VÄLKOMMEN. skolrådsrepresentant

VÄLKOMMEN. skolrådsrepresentant VÄLKOMMEN till ditt viktiga uppdrag som skolrådsrepresentant på Katarina Norra skola Läsåret 2013/2014 Antagna 2013-05-28 1 Innehåll Skolrådet finns till för dig och ditt barn! Skolrådets arbetsmetoder

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Elevhälsosamtalen 13/14 Skolbarns hälsa levnadsvanor i Piteå (Norrbotten)

Elevhälsosamtalen 13/14 Skolbarns hälsa levnadsvanor i Piteå (Norrbotten) Elevhälsosamtalen 13/14 Skolbarns hälsa levnadsvanor i Piteå (Norrbotten) Deltagande Det är den 8:e enkäten som genomförts med elever i f-klass, åk 4 och 7 i grundskolan och åk1 på gymnasiet. Svarsfrekvensen

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013

Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Veckobrev årskurs 2 v. 43 2013 Hej på er! Näst sista veckan innan höstlovet, oj vad tiden har gått fort! Vi har fortsatt vårt arbete med vår storyline Bondgården och denna vecka så fick vi ett sms från

Läs mer

Årsmöte Helsingborgs klätterklubb HK2 Datum Lokal 1) Mötet förklaras öppnat. 2) Fastställande av röstlängd för mötet.

Årsmöte Helsingborgs klätterklubb HK2 Datum Lokal 1) Mötet förklaras öppnat. 2) Fastställande av röstlängd för mötet. Årsmöte Helsingborgs klätterklubb HK2 Datum: 2016-03-06 Lokal: Ladan, Fritidsgården. Närvarande: Niklas Andersson, Niklas Schultz, Hampus Schultz, Maria Schultz, John Olsson, Helén Strandqvist, Per Bäcklin,

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #30

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll Styrelsemöte #30 s styrelsemöte 2017-05-04 Plats: Konferensrummet M-Husets källare Tid: Torsdagen den 4 maj kl. 17:30 Närvarande: Alice Abrahamsson, Staffan Björkdahl, Fredric Furborg, Anton Jansson, Johan Karlsson, Sebastian

Läs mer

PROTOKOLL 07/2013 1 (5) RFSL Helsingborg. Sammanträdesdatum: 2013-06-17. Protokollet omfattar: 1-13 Bilaga 1, förslag till strategi för sociala medier

PROTOKOLL 07/2013 1 (5) RFSL Helsingborg. Sammanträdesdatum: 2013-06-17. Protokollet omfattar: 1-13 Bilaga 1, förslag till strategi för sociala medier PROTOKOLL 07/2013 1 (5) Sammanträdesdatum: 2013-06-17 Protokollet omfattar: 1-13 Bilagor: Bilaga 1, förslag till strategi för sociala medier Närvarande: Kim Johansson, Ordförande ( 3-13) Lisa Olsson, Vice

Läs mer

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus.

Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. Styrelsemöte 25 oktober i medlemskontoret på Ungdomens Hus Bilagor: 1. Dagordning 2. Närvarolista 1. Mötets öppnande Sven förklarar mötet öppnat klockan 17.15 i medlemskontoret på Ungdomens Hus. 2. Formalia

Läs mer

WasaNytt v22 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter

WasaNytt v22 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter WasaNytt v22 Information från Wasaskolan & Tingsryds Lärcenter Nyhetsbrev 2015 Barn och utbildning Utvärdering av framtidsdagen Frida har lagt till en kurs på It s learning som heter Utvärdering av Framtidsdag.

Läs mer

Ellinor Lager Maria Persson Theresa Kampmeier. HDK (design ba) Jonas Sandstedt Karin Johansson Hanna Jacobssen

Ellinor Lager Maria Persson Theresa Kampmeier. HDK (design ba) Jonas Sandstedt Karin Johansson Hanna Jacobssen 1 DAGORDNING KONSTKÅREN FULLMÄKTIGE #1 SAL 305, HDK TORS 25/10-2012 16.30-18.30 NÄRVARANDE Presidium* Styrelsen* Röstberättigade ledamöter* Kalle Stenbäcken Anna Brumark Anna Bergquist (design ba) AKADEMIN

Läs mer

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser

Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Föreningen Upplands Väsby Musikklasser Protokoll fört vid styrelsemöte 2010-09-03 Alla föräldrar till barn i musikklasserna är med i föreningen Upplands Väsby Musikklasser. Föreningen arbetar ideellt.

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Tummen upp! SO ÅK 6. Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11.

Tummen upp! SO ÅK 6. Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11. Tummen upp! SO ÅK 6 Tummen upp! är ett häfte som kartlägger elevernas kunskaper i förhållande till kunskapskraven i Lgr 11 PROVLEKTION: UTTRYCKA OCH VÄRDERA STÅNDPUNKTER Provlektion Följande provlektion

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan 7-9

Läs mer

Hälsingbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hälsingbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Hälsingbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola förskoleklass, åk 1-6 samt fritidshem a för planen Rektor Peter Gehlin

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Information till elever och vårdnadshavare

Information till elever och vårdnadshavare Information till elever och vårdnadshavare Läsåret 2014/2015 Välkommen till Vimmerby gymnasium! Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium. Målsättningen för skolan är att du tillsammans

Läs mer

Information till skolor

Information till skolor Information till skolor Många föräldrar känner en oro för sina barns skolväg. Det leder ofta till att barnen skjutsas ända fram till dörren. Detta beteende skapar kaotiska trafiksituationer runt skolan,

Läs mer