Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING Protokoll Vi i Sundbyskolan möte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-06-18 1.1. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-06-18"

Transkript

1 1 1 (7) Deltagare Johan Bolin Rosemary Uppgård Håkan Dalvik Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum Tid 07:30 Deltagare enl ovan. 1 MÖTETS ÖPPNANDE Konstaterades vilka som var närvarande varpå mötet öppnades. 2 FRÅGOR TILL/RAPPORT FRÅN SKOLLEDNINGEN OCH SKOLAN 2.1 Läget på högstadiet Det har varit en mycket intensiv termin. Meritresultatet för åk 9 blev 235,5 i snitt och fortsatte därmed att öka jämfört med föregående år! Detta är mycket positivt. Av dem som inte fått gymnasiebehörighet saknar de flesta något enstaka betyg i svenska, matte eller engelska och alla har erbjudits sommarskola. Lärarnas utvärdering av läsåret säger att det har varit lugnare än på länge i högstadiet. Däremot behöver skolan jobba vidare med studieron i klassrummen. Eleverna har svarat på två frågor från Mattias angående detta, och det resultatet kommer man att jobba vidare med till hösten. 2.2 Personalläget Alla tjänster inför hösten är tillsatta, utom biträdande rektor-tjänsten för högstadiet. Stig Wiström har nu gått i pension. 2.3 Sundbyskolan 60 år Skolan planerar en Öppet Hus-lördag i november. Då kommer det att vara skolgång en lördag, ledigt måndag.

2 1 2 (7) 2.4 Fokusområden Trygghet, studiero, skapa kunskaper kommer att även fortsatt vara skolans fokusområden. Detta är resultatet av den genomgång av förra läsåret som gjorts av personalen på skolans kvalitetsdag. Skolan fortsätter och utvidgar pågående fortbildningsinsatser som stärker fokusområdena. 2.5 Upprustning av skolgårdarna SISAB har beslutat genomföra en upprustning av skolgårdarna och har haft diskussioner med skolledningen. Troligen/förhoppningsvis genomförs detta under sommaren. 3 FÖRÄLDRAVANDRING När terminen är slut är det bara att konstatera att föräldravandringarna går fortsatt kräftgång. Vi har totalt haft 20 personer ute på de 20 möjliga dagar som fanns att gå. Av de 20 personerna är dessutom 7 vandringar genomförda av styrelsemedlemmar. Ingen ersättning kommer betalas ut till någon klass. Återkommande anledningar till att inte gå är dels att man inte kan hämta ut nyckeln, dels att ingen i klassen kan just deras dag. Det är dock OK att gå oavsett vilken klass som hämtar nyckeln! För att komma till rätta med deltagandet föreslås följande: Skriv i Välkommen till Sundbyskolan-broschyren att alla familjer förväntas delta i en vandring per läsår. Lina skriver text och skickar till Mattias (även gällande föräldraföreningen mer generellt). Tillsammans med lärare informerar vi på föräldramöten. Vi sätter upp vandringsdatum för hela läsåret direkt och uppmanar föräldrar att planera in en av dessa i sina kalendrar. Försök upprätta en rutin kring påminnelser om föräldravandring, antingen till berörda klassombud eller i veckobrev till alla. Fortfarande kommer klassombud att behöva kvittera ut nycklar på expeditionen, men vi i föräldraföreningen bör se till att ha kanske 2 reservnycklar och telefonnummer till oss anslagna som man kan ringa om man står utanför Hemkunskapen utan att kunna komma in. I bilaga 1 sammanställs läget i vandringarna.

3 4 EKONOMI 4.1 Beviljade äskningar Mellanstadiet har genomfört en fotbollsturnering och vi har beviljat 2000 kr till priser i denna. 4.2 Äskningar under diskussion/utredning Nobellunch för samtliga elever på skolan inget nytt. Föreningen uppmanar skolans lärare att komma in med fler äskningar. Vi kommer att delta på deras uppstartsmöte i höst med en kort infopunkt där vi förklarar hur detta går till. Vi föräldrar kan också lämna förslag till elevernas lärare! 4.3 Rapport från kassören inkl Sundbyskolans dag Sundbyskolans dag fungerade bra ur ekonomisk synvinkel. För första gången användes ett in/utcheckningsförfarande, vilket gjorde att vi fick kontakter till kassaansvarig i de flesta klasser vilket underlättade vid uppföljning. De uppgifter som lämnades i detta sammanhang pekar på en omsättning över 67 kkr under de 2,5 timmar vi höll på! Efter avdrag för klassernas kostnader har totalt kr betalats in till föreningen, vilket är ett bra resultat och står sig väl med tidigare år. Efter avdrag för de kostnader föreningen haft för hyra av utrustningar på totalt kr (sumo, sockervadd x2, hoppborg, scen, slurrymaskin m m) återstår kr att användas till äskningar under kommande år. 1 3 (7) 5 TRAFIK 5.1 Gåtävling till hösten Det framfördes en hel del kritik i samband med förra höstens gåtävling, framförallt kopplat till vinsten. Samtidigt kan man ju inte säga annat än att det var en stor succé att så många gick! Förslag på nytt upplägg: Vi kör en gåtävling för HELA F-6, dvs inga enskilda eller klasspriser Vi kan ha en prisstege som på något sätt svarar mot totala antalet gådagar och som faller ut för alla klasser. T ex om det blir X gådagar totalt så får alla klasser en uppsättning bollar, och om vi når Y dagar så blir det ett gratisdisco. Vi gör ingen större förändring i hur man räknar gådagar. Med ett sådant här upplägg borde det finnas många möjligheter att knyta projektet till undervisning i både matte och Hälsa om lärarna skulle vilja.

4 Samtidigt kommer ev vinster alla till del och är av sådant slag att barnen troligen vill ha dem, dvs motiveras att delta. I och med att tävlingen är gemensam för hela gruppen barn kanske det dessutom motverkar påtryckningar på de som av olika skäl inte kan gå? Dessutom så är det bättre att gå någon enstaka dag än inte alls, vilket ytterligare potentiellt kan minska bilåkandet. Vi skissar på hur detaljerna ska se ut och tar upp det igen på höstens första styrelsemöte. Vore bra att kunna köra Gåtävlingen under september. 1 4 (7) 6 ÖVRIGT 6.1 Sundbyskolans dag 22 maj Alla 32 klasser deltog med arrangemang vid Sundbyskolans dag som genomfördes utan större missöden. Två aktiviteter gick med förlust, slurryoch ballongförsäljningarna, i båda fall beroende på dålig info från leverantörerna. Följande kommentarer/förbättringsförslag har kommit in till nästa gång: Bra information till klassombuden dagarna innan dagen genomfördes. Systemet med in- och utcheckning var bra. Skriv dit vilken klass det är på Incheckningspappret. Lägg femkampslapparna vid aktiviteterna som ingår och samla dessa inom ett område. Talangjaktens schema kan läggas tight. Tog ca 3 minuter per nummer. Lägg till telefonnummer till talangjaktsdeltagarna om man behöver ringa efter dem. Alternativt efterlys deltagarna från scenen. Anmälningarna till talangjakten kom de sista tre dagarna. Den första klassen checkade in redan Försök att vara ännu tydligare med borden. Vi behöver ha klara besked om var de ska hämtas senast en timme före start. Kan kanske låta klasserna på dessa ställen märka upp borden under dagen? Alternativt ta alla bord från matsalen? Något större scen (vi hade 12 m2). Det såg trångt ut när det var som mest folk på scen. Man skulle kunna fundera på att utöka den några kvm. Aktiviteten från Solvalla var bra även många inte såg att den fanns. Man kanske kunde sätta upp start lite mer centralt. (De vill dock att hästarna inte ska vara där det är för stimmigt.) Mer centralt gäller även för vårt bord. Även om det var meningen att det skulle vara fler med information så måste vi nog se till att alla informationsbord står så centralt det går. Alla är där med ett fokus på andra saker. Så det är svårt att få uppmärksamhet.

5 Anders (AdactaFritid) som var där som ungdomsledare sa att de gärna är med och bidrar med utrustning och annat som kan vara bra att ha till nästa gång. Det är inte fel om man känner att det är för få personer. De som hade sumobrottningen påpekade att det behövdes starka föräldrar på plats för att lyfta upp barnen som fallit omkull. De var lite få sådana på plats, vilket innebar några långa svettiga pass för dem som var det Slurryförsäljning: måste dras igång flera timmar före start för att hinna frysa. Var också mycket otydliga blandningsinstruktioner. Ändra i informationen om var pengarna ska sättas in från konto till bankgiro. 1 5 (7) 6.2 Förfrågan från föreningen Barnen och Brommaflyget Vi har mottagit en förfrågan från gruppen Barnen och Brommaflyget som avser att göra en anmälan till Arbetsmiljöverket om att det inför flygplatsens uppgradering inte har gjorts någon riskbedömning i barnhälso- och lärandeperspektiv. Samma fråga har ställts till övriga grundskolor inom flygplatsens bullermatta, totalt 12 st. Vår förening tar inte ställning i frågan om flygplatsens vara eller inte vara, eller den uppgradering som nu görs. Däremot är frågan om hur våra barns skolmiljö påverkas av intresse och vi kan överväga att skriva under en anmälan efter att ha sett hur den är formulerad. Ur föräldraföreningens synvinkel är det alltid viktigt för att förstå i vilket sammanhang vi agerar och kring vad. Därför kommer Håkan också att titta lite närmare på detaljerna i sakfrågan så att vi vet vad vi ev skriver under. Vi diskuterade också möjligheten att göra något i egen regi eller tillsammans med skolan. Mattias lyfter frågan kring riskanalysen till sin rektorsgrupp. 6.3 Möteskalender HT-14 Styrelsemöten kommer att hållas 7.30 i matsalen följande datum: 27/8, 24/9, 22/11, 26/11, 17/12 Årsmöte planeras genomföras kl den 25/9 i matsalen. Infomöten 28/8 åk 1,4,7 i matsalen. Övriga årskurser ska ha föräldramöten senast första veckan i september i resp klassrum. Vi måste se till att finnas på plats! Personalmöte 13/8 på fm. Vi informerar om oss och äskningar.

6 1 6 (7) 7 ÅTGÄRDSLISTA APnr Åtgärd Ansvarig Färdigdatum Kommentar 13 Förstudie cykelkontroll Johan När kan nya hemsidan vara uppe? 24 Kontakta föräldraföreningen på Gustav Vasa för att ta reda på mer om deras upplägg kring Nobellunchen. 31 Text till Välkommen till Sundbyskolan-broschyren Rosy Lina Lina Nytt 32 Skiss förändringar i Gåtävlingen Lina Nytt 33 Riskanalysfrågan kring barnens arbetsmiljö i samband med uppgraderingen av flygplatsen Håkan Nytt Oklart. Torbjörn Petersons första försök hade inte fallit väl ut och sedan hade han inte hunnit mer. 8 NÄSTA MÖTE Nästa styrelsemöte genomförs kl den 27 augusti 2014 i matsalen. Öppet för alla!

7 Axeltitel Vi i Sundbyskolan 1 7 (7) Bilaga 1. Sammanställning föräldravandring Möjliga dagar Dagar med genomförda vandringar Summa Antal vandrare/v Antal vandrare totalt Vecka: Genomförda vandringsdagar Möjliga dagar Dagar med genomförda vandringar Antal vandrare totalt VT14 10 Antal vandrare totalt Antal vandrare/v 5 0

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-08-27 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-08-27

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-08-27 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-08-27 0 1 (5) Deltagare Johan Bolin Rosemary Uppgård Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum 140827 Tid 07:30

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-02-20 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-02-19

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING 2014-02-20 1.0. Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 2014-02-19 0 1 (5) Deltagare Kenth Sahlin Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande Lina Bingefors Datum 140219 Tid 07:30 Deltagare enl

Läs mer

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING Protokoll Vi i Sundbyskolan möte

Issued by Issue date Issue Index Lina Bingefors MINUTES OF MEETING Protokoll Vi i Sundbyskolan möte 0 1 (5) Deltagare Suzanne Kennedy Maria Doverberg Broman Robert Brattberg (MA, NO, Teknik) Mattias Nordh (rektor) Lina Bingefors För Information Övriga styrelsen Föräldrar på Sundbyskolan FORMALIA Sammankallande

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2012-11-07, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening

Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Protokoll från styrelsemöte Vinsta grundskolas föräldraförening Plats: Vinsta Grundskola Östra, personalrum Dag: 2017-08-29 Närvarande: Fredrik Boström Rektor Tobias Södlind Tf biträdande rektor Östra

Läs mer

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium

FÖRÄLDRAFÖRENING. Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening. 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Minnesanteckningar vid styrelsemöte i Blackebergs Gymnasium Föräldraförening Tid: Plats: 13 oktober 2014 Blackebergs Gymnasium Närvarande från föreningen: Jens Albråten Susanne Bergfeldt Tomas Cornils

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2012-03-21, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Carin Staudte Ledamot Närvarande Cecilia

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6530 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hässelbygårdsskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

Verksamhetsplan Sturebyskolans föräldraforum (FF) Läsåret 2012 / 2013

Verksamhetsplan Sturebyskolans föräldraforum (FF) Läsåret 2012 / 2013 Verksamhetsplan Sturebyskolans föräldraforum (FF) Läsåret 2012 / 2013 Föreningen, vars namn är Sturebyskolans Föräldraforum (vidare kallat FF), har till syfte att med en bred förankring bland föräldrar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Järntorgsskolan år F-6

Verksamhetsberättelse 2016 för Järntorgsskolan år F-6 2017-01-09 dnr KS2017-009 Kommunförvaltningen Barn och Ungdom Anders Forsberg Verksamhetsberättelse 2016 för Järntorgsskolan år F-6 Processbeskrivning I alla klasser på Järntorgsskolan finns elever i behov

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 26 januari 2015 Tid: kl 19:00 21.00 Plats: Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Magnus Johansson, Malin Ljungberg, Rickard Hillebrink,

Läs mer

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Närvarande föräldrar Föräldrar: Carolina Kühnemann (6A, 7C), Jennie Molin (5B), Herbert Neuwirth (7A), Annelie Bergström (7A), Annita Schörling (7B),

Läs mer

HÖGAKTUELLT. Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502. Utgivare av detta nummer är Skolan

HÖGAKTUELLT. Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502. Utgivare av detta nummer är Skolan HÖGAKTUELLT Nummer 3, läsåret 01/02 Bromma 020502 Utgivare av detta nummer är Skolan REKTOR FORTFARANDE SJUKSKRIVEN Gunnar Ygberg som har varit sjukskriven sedan slutet av januari kommer ej att återkomma

Läs mer

Rektorsbrev 6 oktober-16.

Rektorsbrev 6 oktober-16. Rosenborgsenheten Rosenborgskolan Majtorpskolan Rektorsbrev 6 oktober-16. Hej Terminen är i full gång och vi har haft en lugn och trevlig skolstart. Vi är i full gång även gällande lärplattformen, där

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

Norskolan Näsbyparksskolan Näsbyviksskolan Slottsparksskolan

Norskolan Näsbyparksskolan Näsbyviksskolan Slottsparksskolan Norskolan Näsbyparksskolan Näsbyviksskolan Slottsparksskolan Innehåll INLEDNING... 3 REGELVERK, LAGAR och BEGREPP... 3 Tre viktiga begrepp... 3 Kränkningar... 3 Diskriminering... 3 Mobbing... 4 RUTINER

Läs mer

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret

Monica Jansson, Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret Monica Jansson, 0586-482 31 monica.jansson@degerfors.se Kvalitetsredovisning skoladministrationen läsåret 2016-2017 2 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 3 3 Uppföljning av åtgärder

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Enkätfrågor 30 mars 2012. Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan.

Enkätfrågor 30 mars 2012. Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan. Linnéskolan, Alingsås Enkätfrågor 30 mars 2012 Till elever, lärare och medarbetare på Linnéskolan och Fritidshemmet Linnéan. Välkommen att vara med och utforma de enkäter vi kommer att använda i vår. Lämna

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Protokoll från styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2014-03-12, Snättringeskolans lärarrum Närvarande / Frånvarande Svante Barck-Holst Ledamot Närvarande

Läs mer

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Mötesprotokoll Skarpnäcks skolas föräldraförening och skolledningen

Mötesprotokoll Skarpnäcks skolas föräldraförening och skolledningen Mötesprotokoll Skarpnäcks skolas föräldraförening och skolledningen Bakgrund Styrelsen i föräldraföreningen har haft ett möte med skolledningen den 14 november för att diskutera de frågor som vi föräldrar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

FAQ inför AB-klassernas flytt från Norskolan till Näsbypark

FAQ inför AB-klassernas flytt från Norskolan till Näsbypark FAQ inför AB-klassernas flytt från Norskolan till Näsbypark Här nedan presenteras frågor och svar som kan vara intressanta för alla elever/föräldrar inför att AB-klasserna på Norskolan flyttas till Näsbyparksskolan

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision Arbetsplan Läsåret 2016-2017 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både kunskapsmässigt

Läs mer

Föräldraföreningens roll och inställning

Föräldraföreningens roll och inställning Föräldraföreningens roll och inställning INFÖR MÖTET DEN 10:e FEBRUARI! 1. Från styrelsens sida hoppas vi att detta blir ett forum för att träffa andra föräldrar och tillsammans få diskutera vad detta

Läs mer

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( )

SKOLRÅDET Mötesprotokoll ( ) 1. Mötets öppnande Mötets öppnades av ordförande Sverker Hanson. Till sekreterare valdes Annette Ekholm och till justerare Fanny Ambjörnsson. 15 föräldrar, 4 lärare och rektor deltog i mötet. 2. Genomgång

Läs mer

Uppföljning sommarskolan 2016

Uppföljning sommarskolan 2016 Tjänsteutlåtande Utredare 2016-09-06 Haina Berndtsson 08-590 975 19 Dnr: Haina.Berndtsson@upplandsvasby.se UBN/2016:72 33064 Uppföljning sommarskolan 2016 Förslag till beslut Utbildningsnämnden 1. Utbildningsnämnden

Läs mer

Regler och rutiner - elever

Regler och rutiner - elever Regler och rutiner - elever Innehåll Besök på skolan... 2 B-språk... 2 Bibliotek... 2 Borttappade saker... 2 Elevhälsa... 2 Elevuppgifter Stockholm Skolwebb... 2 Elevskåp... 3 Fotografering... 3 Frånvaro...

Läs mer

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan?

Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? Bromma 2008-03-14 Till alla föräldrar som har barn i Alviksskolan Vill du vara med och förbättra förutsättningarna för barnen på Alviksskolan? För att skapa goda förutsättningar att bidra till utvecklingen

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision ! Arbetsplan Läsåret 2017-2018 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Cybergymnasiet Malmö Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvarig för planen Johan Wingren, rektor Vår vision På vår skola

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Riktlinjer för skolpliktsbevakning

Riktlinjer för skolpliktsbevakning Riktlinjer för skolpliktsbevakning Alla barn i Sverige har skolplikt och en lagstadgad rätt till utbildning. Skolplikten innebär även närvaroplikt, dvs. en skyldighet att delta i den utbildning som anordnas,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola 'Itsu,n Beslut Klippans kommun kommun@klippan.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungbyhedsskolan belägen i Klippans kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Ljungbyhedsskolan

Läs mer

ADOLF FREDRIKS MUSIKKLASSER. FÖRÄLDRAMÖTE 4AB Höstterminen 2017

ADOLF FREDRIKS MUSIKKLASSER. FÖRÄLDRAMÖTE 4AB Höstterminen 2017 ADOLF FREDRIKS MUSIKKLASSER FÖRÄLDRAMÖTE 4AB Höstterminen 2017 The Capital of Scandinavia Dagordning 4AB AFFF besöker oss Maria, SO/EN Läget i klassen Skolans hemsida Bloggen Skolwebb Information från

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Hörnefors Centralskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hörnefors Centralskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hörnefors Centralskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Skolbarnsomsorg, Förskoleklass Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot trakasserier, diskriminering och kränkande behandling (Likabehandlingsplan)

Plan mot trakasserier, diskriminering och kränkande behandling (Likabehandlingsplan) Plan mot trakasserier, diskriminering och kränkande behandling (Likabehandlingsplan) 1. Skolans förhållningssätt Vår vision är att ingen elev på Hjärupslundsskolan ska bli diskriminerad, trakasserad eller

Läs mer

Redovisning av elevfrånvaron vårterminen 2014

Redovisning av elevfrånvaron vårterminen 2014 Redovisning av elevfrånvaron vårterminen 2014 15 Kommunala skolenheter har ingen frånvaro att rapportera 2 fristående skolenheter har ingen frånvaro att rapportera Skolpliktiga elever med sammanhängande

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 2016-03-09 Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 9 mars 18.00-20.00 i Brännaregårdsskolans matsal Välkomna, presentation av kvällen, förhållningsregler.

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 24 2009 Till elever Veckans ordspråk: När vi blir gamla är det bara en sak vi kan ångra att vi inte gav tillräckligt av oss själva. Eleonora Dusa Hej! Skolavslutning! Sista veckan på terminen

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte den 18 oktober 2016

Protokoll från styrelsemöte den 18 oktober 2016 Protokoll från styrelsemöte den 18 oktober 2016 Närvarande från skolan: Fredrik Boström, rektor Vinsta grundskola Östra & Västra Johan Sjöberg, biträdande rektor Vinsta grundskola Östra Pelle Wikingsson,

Läs mer

Införandet av en till en och G Suite i Kumla kommun. Örebro universitet

Införandet av en till en och G Suite i Kumla kommun. Örebro universitet Införandet av en till en och G Suite i Kumla kommun Örebro universitet 2019-04-04 Det här är Kumla kommun Kumla kommun (21651 invånare) Totalt 2760 elever Stene skola F-6 Vialundskolan 7-9 åk F-6 åk 7-9

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

HEJ! Skolorna ska under två valfria veckor samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. HEJ! FÖR TIONDE ÅRET I RAD ARRANGERAS DEN NATIONELLA UTMANINGEN GÅ OCH CYKLA TILL SKOLAN SOM VÄNDER SIG TILL SVERIGES ALLA ELEVER OCH PEDAGOGER I ÅR F-6. AKTIVITETEN ARRANGERAS AV TRAFIKKALENDERN - SVERIGES

Läs mer

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete 2016-2017 Presentation av verksamheten Holstagårdsskolan är en F 9 skola med ca 418 elever och ca 45 medarbetare. Skolan byggdes 1996 och är belägen i

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019

Studiedagar tors 27 sept 2018 ons 5 dec 2018 tis 29 jan 2019 tis 23 april 2019 Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2018-2019 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Verksamhetsberättelse för läsåret 2009-2010 Omfattar verksamheten som löper från 1 juli 2009 till och med 30 juni 2010

Verksamhetsberättelse för läsåret 2009-2010 Omfattar verksamheten som löper från 1 juli 2009 till och med 30 juni 2010 Verksamhetsberättelse för läsåret 2009-2010 Omfattar verksamheten som löper från 1 juli 2009 till och med 30 juni 2010 Föreningens årsmöte hölls den 21 oktober, varvid stadgar och verksamhetsplan antogs

Läs mer

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Johan Skytteskolan 2015-04-30 Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Skolledningen vill härmed informera er om nästkommande läsår gällande lokaler och pedagoger samt ett nytt beslut gällande skriftliga

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Långsjöskolans och Skansbergsskolans

Långsjöskolans och Skansbergsskolans Långsjöskolan/Skansbergsskolan LÄSÅRET 2018/2019 Långsjöskolans och Skansbergsskolans -plan mot kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen

Läs mer

Kvalitetsrapport 2017/2018. Karlbergsskolan

Kvalitetsrapport 2017/2018. Karlbergsskolan Kvalitetsrapport 2017/2018 Karlbergsskolan Köpings kommun Rapporten skriven av: Cecilia Binbach, Sanna Holmkvist, 2018-08-10 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Inledning Innehåll

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkändes.

Godkännande av föredragningslista Föredragningslistan godkändes. Protokoll Skolrådsmöte Tid: 2013-11-06 kl 17:00-18:30 Plats: Snättringeskolans personalrum Närvarande Skolpersonal: Föräldraföreningen: Lena Granholm Nadja Melander Marie Adbo, Gula Huset Robert Sirous,

Läs mer

Under skolåret erbjuds föräldrarna att samverka med skolan kring barnens skolgång inom olika områden.

Under skolåret erbjuds föräldrarna att samverka med skolan kring barnens skolgång inom olika områden. FÖRÄLDRASAMVERKAN/INFLYTANDE SKOLAN Under skolåret erbjuds föräldrarna att samverka med skolan kring barnens skolgång inom olika områden. Med områden menar vi: Föräldrarna får kännedom om klassens arbete

Läs mer

St Botvids gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

St Botvids gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling St Botvids gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2015/2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2015/2016 LINDSDALS FÖRÄLDRAFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSÅRET 2015/2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE STYRELSEN FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN I LINDSDAL VILL FÖR VERKSAMHETSÅRET 2015/2016 AVGE FÖLJANDE BERÄTTELSE.

Läs mer

Internationella Engelska Skolan i Nacka

Internationella Engelska Skolan i Nacka Internationella Engelska Skolan i Nacka Internationella Engelska Skolan i Nacka är en grundskola för årskurserna 4-9. Skolan startades hösten 2010. Den ligger på Augustendalsvägen 1 i Nacka Strand, i en

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år Rusksele skola ORGANISATION F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år lärare 2,2 tjänster inkl slöjd 13 elever / lärare Fritidspersonal

Läs mer

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på.

Allergier Vi har en nöt och mandelfri skola så ingenting som innehåller mandel, sesamfrö eller nötter får medtas eller bjudas på. Diö skola Diö skola Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2015-2016 går det ca 140 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps skola från

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 190819 till 200819. Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritids Ansvariga

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16 Göran Åkerberg rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2016-08-11 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2016/2017 2016-08-11 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013

Verksamhetsplan för. Fritidsgården. Vävaren. Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för Fritidsgården Vävaren 2013 Verksamhetsplan för fritidsgården Vävaren 2013 Introduktion Vävaren har funnits som fritidsgård sedan starten 1996. Strömsbro IF driver gården som ligger

Läs mer

Material och planeringar för elev som under kortare tid byter skolgång till Svenska skolan Teneriffa

Material och planeringar för elev som under kortare tid byter skolgång till Svenska skolan Teneriffa Till berörd lärare Under en kortare period detta läsår kommer en av era elever kortvarigt byta skola. Skolbytet sker till Svenska skolan Teneriffa, vilket är en grundskola, godkänd av Skolverket. Egen

Läs mer

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening

Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening Närvarande: Mötesprotokoll 2 Väskolans Föräldraförening 2013-09-05 Föräldraföreningen: Anders Gunnarsson (1A, 3A), Frida Lindblad (5A), Sandra Lyberg (2A, 5A), Camilla Gustafsson (FB1,2B), Gunilla Thulin

Läs mer

Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 150219 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ)

Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 150219 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ) Protokoll från styrelsemötet i PTA vid Engelska skolan Järfälla 150219 (Mötet hölls i lärarrummet på IESJ) Agenda för mötet: 1. Mötets öppnande 2. Närvaro 3. Ekonomi 4. Frågor från medlemmar/föräldrar

Läs mer

Protokoll möte FF GF-6

Protokoll möte FF GF-6 Protokoll möte FF GF-6 Möte Högelidsskolans Föräldraförening GF-6 den 5 maj 2014 Närvarande: Viktoria Thunborg Veronica Thorold Ann-Sofie Andersson Jessica Annerqvist Anneli Werjestam Lillemor Olsson Frisk

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Skolskjutsreglemente Laxå kommun

Skolskjutsreglemente Laxå kommun Skolskjutsreglemente Laxå kommun Ur Skollagen 4 kap 7 Hemkommunen är skyldig att sörja för att eleverna i grundskolan anordna kostnadsfri skolskjuts, om sådan behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden,

Läs mer

Kvalitetsrapport. Grundskola - Huvudman

Kvalitetsrapport. Grundskola - Huvudman Kvalitetsrapport Grundskola - Huvudman Köpings kommun Rapporten skriven av: Torkel Nilson och Helén Hammarlund, 2018-09-07 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Innehåll 4 Mål i

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010

Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Protokoll: EFFs möte 14 januari 2010 Tid:19.00-21.00 Plats: Personalrummet, Ellagårdsskolan Närvarande: Louise Rosenlund, sekr (4a) Stephan Fickler, 1-3c, 5c Jessica Lundahl, 1-3c Pernilla Ramslöv, Fc,1-3c

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar

Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Plan mot diskriminering och kränkande handlingar Hammarnskolan & Fritids, Hjo läsåret 2017/18 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2017/2018 Visionen för Hammarnskolan

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET 2015-2016 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Förra året genomfördes en revidering av planen mot diskriminering och

Läs mer

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se

Välkomna till år 4! PERSONAL. Vi som arbetar i år 4 är. Mikael Nyberg 0738-130377 mikael.nyberg@edu.boras.se Välkomna till år 4! Vi önskar er välkomna till ett nytt läsår och framförallt önskar vi er välkomna till vår nya skola! Vi har väntat länge och äntligen får vi kliva in de nya lokalerna! Vi ser verkligen

Läs mer

Visättraskolan informerar Augusti 2015

Visättraskolan informerar Augusti 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer