Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån 2015-02-26"

Transkript

1 Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Närvarande: Föräldrarepresentanter Fsk a Robert Widz Fsk c John Melander Eliasson 1b Camilla Andreassen 2a Katarina Eman 2b Sara Wallström 3a Camilla Franck 3b Maja Jonsson 4b Ingela Persson 4c Åsa Karlsson 5a Linda Sundlöf 5b Erik Hultqvist Kontaktpolitiker Lars Åhman Elevrådsrepresentanter Chloe Vallström, Klara Brännström-Skilling Lärarrepresentant Marie Hedlund Fritidsrepresentant Eva Lindström Rektor Sofia Isaksson Byggledare, Ske-å kommun Rolf Andersson 1 Öppning av mötet Sofia förklarar mötet öppnat 2 Val av sekreterare Maja Jonsson väljs till sekreterare för mötet 3 Rolf Andersson inleder mötet genom att visa en Powerpoint och berätta om den kommande om- och tillbyggnaden på Sunnanåskolan. Förhoppningen är att bygget kan starta i april, det är ute på anbud nu och om allt går som planerat kan nämnden ta beslut om entreprenör på nämndsmöte i april. Det är kontors och personaldelen som byggs om. Det kommer att bli en övervåning över dagens expedition, spec. och personalrum. Den nya och ombyggda delen kommer att inrymma sex nya klassrum, grupprum, specialpedagogrum, personalrum, personalarbetsplatser, expedition, rymligare matsal och en tydligare och större huvudentré mm. Det blir två trappor samt hitt upp till övervåningen. Ombyggnaden beräknas vara klar i januari När den är klar ska utemiljön mot Skråmträskvägen samt parkeringen ses över.

2 Säkerheten är a och o under byggtiden. Det ska vara tydligt vad som är verksamhet och vad som är entreprenad. Eleverna ska få tydlig information om var gränserna går och staket kommer att sättas upp. Byggtrafik kommer att gå in direkt från Skråmträskvägen. Rolf kommer att ha dialog med rektor och personal under hela byggtiden. Under ombyggnationstiden så kommer delar av skolgården att vara byggarbetsplats. En större del skolgården mot Skråmträskvägen och en del på innergården kommer att stängas av. De som har klassrum i flygeln mot äldreboendet kommer att gå utevägen när man ska till mat, musik, idrott mm. För att vi ska ha en trygg skolmiljö under byggtiden så kommer personalen på skolan att arbeta med säkerhetstänk och göra en risk- och konsekvensanalys. 4 Elevrådet Elevrådet kommer också att arbeta med risker och säkerhetstänk inför och under tiden bygget pågår. Elevrådsrepresentanterna tog på sitt senaste möte upp vikten av att: Se upp för arbetsbilarna, inte vara i närheten av bilarna. Inte stå för nära de som jobbar med bygget Inte störa byggjobbarna. Vi vill ju att de snabbt ska bli klara och göra ett bra jobb. Viktigt att alla elever får information om vad som händer och när det händer. Elevrådet framför önskan om sand istället för grus på skolgården. Det är risk att man skjuter upp grus när man spelar bandy och att någon blir skadad. Rektor Sofia ska höra med de som grusar. Elevrådet framför önskan om större gympasal och större omklädningsrum med fler duschar. Personalen på skolan har också framfört detta, men fick inte igenom det i denna ombyggnation. Elevrådet uppskattar att alla gått in för att lyckas med projektet att kasta mindre mat. Bra jobbat! Personalen på skolan är stolta över elevernas insats. Belöning kommer. Rektor ber om ursäkt att den inte kommit tidigare. Spadar och bandybollar till alla klasser var en del av belöningen, men det ska komma mer. Elevrådet har bidragit till att salladsutbudet ändrats och förbättrats utifrån elevernas önskemål. Man har också fått igenom att man nu serverar Valios laktosfria mjölk till dem som önskat det. Det har kommit in många önskemål kring vilka maträtter som ska serveras oftare respektive inte alls. Elevrådet får genom matrådet tycka till om det vid särskilda tillfällen, så till dess det är aktuellt igen så bromsar vi matfrågorna. Synpunkter på fritidsmellanmålet har kommit in från elever, föräldrar och personal. Vi har dialog med måltidspersonalen och arbetsledare. Man har nu, från februari, fått en extra personal i köket, tidigare har man varit kort i bemanningen och nu ska man ha mer tid till arbetet med lunch och mellanmål. Önskemål från elevrådet: Att vi får en till klätterställning Att förråden är öppna på rasterna. Svar och förklaring har getts från fritids.

3 Låna inte mössor av varandra och luskamma hemma. Vi vill inte att lössen sprids runt hos oss. Var försiktiga med varandra i snöhögarna. Gör inte dig själv eller andra illa. Puttas inte! Vi måste hjälpas åt så att toaletterna hålls rena och fräscha. Kolla hur du lämnar efter dig. 4 Rektor går igenom föregående protokoll. 6 Aktuellt i skola och fritidshem Under våren, vecka 11-14, är det nationella prov för eleverna i årskurs 3. Vi vill ju alltid ha alla elever på skolan, men dessa veckor är det extra viktigt att alla är här. Vi är mycket restriktiva kring ledighet under de veckor som nationella proven pågår. Den 12 mars åker klass 3-5 på friluftsdag till Bygdsiljum. Alla elever åker med, de som önskar kan köpa liftkort och åka i backen övriga åker längdskidor och pulka. Till lunch serverar skolpersonalen hamburgare. Tänk på att det kommer att bli trångt på parkeringen denna dag. Vi ska försöka lösa det på bästa sätt med uppställning av bussar. Mer information om när och var bussarna avgår kommer i början av vecka 11. Kolla på Skellefteå kommuns Instagramkonto. Här la vår lärare och IT-ansvariga Lena Westermark ut bilder under vecka 9. Miljökampen Klass 4 kämpar för miljön och för att vinna en klassuppsättning Ipads. Om man vinner kommer Ipads att användas som verktyg i skolarbetet. Räkna med att elever i klass 4 kommer att fråga efter batterier, så har du uttjänta batterier hemma så vet du var du kan vända dig. Idrott och hälsa Tre veckors intensivträning i skidspåren ger resultat. Eleverna har utvecklat tekniken och motoriken i skidspåren. Roligt att se att eleverna gärna åker skidor på fritidstid också. De boende på äldreboendet Sunnanäng har glatt sig åt att se våra barn och elever ute i skidspåren. Nätkärlek# Efter önskemål från elever och personal arbetade Unghästen och mediacenter om föreställningen Nätkärlek# till att passa årskurs 5. Den har tidigare visats för högstadiet och gymnasiet. Elever i klass 5 fick möjlighet att se föreställningen tillsammans med en förälder och klasslärare. Närvaron var i princip mangrann. Det blev en uppskattad föreställning om risker med olika sajter, spel och mötesplatser på nätet. Vi vuxna fick också en tankeställare om hur våra nätvanor kan se ut och vilken värld våra barn/elever möter på nätet. En ögonöppnare och ingång till samtal om språket på nätet och hur vi förhåller oss till de risker som finns.

4 Roligt att så många föräldrar deltog från Sunnanåskolan. Skolrådsrepresentanter önskar att fler klasser får ta del av föreställningen och att den om möjligt kan filmas och visas för alla klasser. Rektor framför önskan. Fritids Eleverna som går på Rallarbackens fritidshem arbetar nu med att spela in och redigera sina filmer. På Travbacken har man öppnat ett konto på Instagram, låst för vårdnadshavare till elever som går där. Här lägger man ut bilder med kort information om det som händer på Travbacken. Man fotar händelser, skapelser och aktiviteter, inte barn. Annat som är aktuellt är spa, minimello, mingel och mysmellis. I klass 1-2 är fritidspassen under dagen en stor del av den mer styrda verksamheten. Här arbetar man bland annat med drama, sällskapsspel, kompissamtal, läsning och boksamtal. Eleverna är mycket ute på fritidstiden. Skridskor har varit populärt och nu är det skidor, innebandy och snölek som gäller. Eleverna har hittat en liten asfaltsfläck och den passar man på att nyttja för att hoppa hopprep. Man planerar nu för aktiviteter på sport- och påsklov. Hårlöss Detta läsår har vi fört en ständig kamp mot hårlöss. Tyvärr har vi inte vunnit än och nu hoppas vi att ni tar vår vädjan om luskamning på största allvar, så att vi är av med lusspridning efter lovet. Se mail. Förskolechef på Sunnanå är kontaktad och hon har skickat information och vädjan till förskolorna. Skolsköterskorna i kommunen jobbar med ny information kring hårlöss. Det är frusterande för de familjer som drabbas flera gånger och vi måste hjälpas åt för att sätta stopp för lössens framfart. 7 Fysisk/psykisk arbetsmiljö Personalen jobbar kontinuerligt kring värdegrund och det goda bemötandet. Vikariesituationen har varit extra svår i efter jullovet. Vi har haft många elever hemma och sjuka, men också ovanligt många sjukskrivningar hos personalen. Influensan har varit långdragen. Vi har en vikariepool där vi beställer vikarier, men då många andra skolor och förskolor har hög sjukfrånvaro är det svårt att få vikarier. Tyvärr har några klasser drabbats extra hårt och det har kommit olika vikarier eller så har vi gjort andra lösningar på skolan då vi fått avslag i vikariepoolen. Vecka 9 ställde vi in all slöjdundervisning och slöjdlärarna hade istället klassundervisning. Detta för att säkerställa undervisningens kvalitet och skapa trygghet och studiero för eleverna. Detta var en kortsiktig lösning i ett akutläge. Rektor arbetar med en hållbar lösning efter lovet.

5 8 Trygghet/trivsel Vi har jobbat med uppföljning av resultaten på trygghetsenkät och hälsosamtal. Elevrådet gör en arbetsmiljöcheck på varje möte. 9 Kvalitetsarbetet mål, metoder, resultat Restriktioner kring ledighet elever missar mycket när de är borta och allt är svårt att ta igen. 10 Organisation/ekonomi Inga förändringar i organisationen inför vårterminen. Fortsatt tufft budgetläge. 11 Övriga frågor Skolavslutning. Det har inte kommit in så många tankar och önskemål till skolrådsrepresentanterna gällande avslutningen två alternativ är nu aktuella. Beslut och inbjudan kommer under vecka Sörvalla utomhus den 10 juni. f-5 tillsammans. Anderstorpsaulan 2-3 föreställningar, på aftonen 9 juni med start från kl Fördelen med Anderstorpsaulan är att man kan se och höra eleverna bra. Konceptet är inarbetat och Sunnanåskolan samarbetar med Sörböle och Tuböle med beställning av ljudtekniker och utsmyckning av lokalen. Nackdelen är begränsade antal publikplatser. Om det blir Anderstorp så måste vi be att yngre syskon sitter i föräldrars knä och att familjerna är välkomna, men att övrig släkt får fira med eleverna efter skolavslutningen. Skolavslutning på Sörvalla skulle innebära något helt nytt; alla tillsammans och ute. Fördelen är att alla ryms och att vi får känna att vi gör en gemensam skolavslutning- alla tillsammans, ute i det vackra värdet. Nackdelen kan vara att få till ljudet och att föräldrarna kan få svårt att se och höra sitt barn, särskilt om man har syskon i olika klasser. Vädret, regnar det den 10 juni? Får vi till ett bra ljud ute, eller försvinner det ut i luften? Trafiken Förra skolrådet skickade skolrådsrepresentanterna ut några frågor kring trafiksituationen och skjutsning/lämning med bil. Det har inte kommit in så många svar, men vi är glada för de svar och synpunkter som kommit in. Vi ser att fler och fler nyttjar bussfickan vid lämning, vilket förbättrat trafiksituationen på parkeringen. 30-syltningen har gett resultat. Några föräldrar är positiva till att hämta/lämna vid återvinningen. Det är bra att man plogade vid sargen så att barnen kan gå där istället för på parkeringen. Nya och tydligare parkeringsskyltar ska sättas upp. Skolan ligger på. Önskemål om förändring vid förskolans parkering har kommit in och rektor tar önskemålen vidare till förskolechef och fastighet. Fastighet planerar att göra om parkeringen då ombyggnationen på skolan är klar. Till dess så måste vi tillsammans säkra trafikmiljön för våra elever på bästa sätt.

6 Kompledighet för elever Föräldrar i klass 5a önskade att få lyfta frågan hur vi ger elever kompensation för studier på kvällstid. De samlade in tankar och synpunkter via sin skolrådsrepresentant. Måste elever ges kompledighet om skolan förlägger obligatorisk undervisning på kvällstid? En svårighet i att korta elevers skoldagar finns då vi inte kan ändra skolskjutsen under pågående läsår. Vi tar till oss föräldrars synpunkter, mycket bra att ni framför dem, och ska tänka på det när/om detta blir aktuellt igen. Eleverna kan också göras delaktiga i kompensationen, kanske kan de få önska någon rolig aktivitet på skolan istället för ledighet? Säkerhet och tillgänglighet vid massivt snöfall Fråga lyftes runt säkerhetstänk och tillgänglighet vid massivt snöfall. Fastighet hade svårt att hinna med all snöröjning vid senaste snöovädret. Skottning av tak prioriterades och i väntan på skottning hos oss kontaktade vi fastighetsskötare för avspärrning där det fanns rasrisk. Årskurs 5 och 6 Frågan om klass 6 ska gå på Sunnanåskolan lyftes av skolrådsrepresentant. Här finns inga beslut tagna. Det är en fråga som berör fler skolor och vi på skolan har ingen information att frågan skulle vara aktuell i nuläget. Skolrådsrepresentanter i årskurs 5 lyfter önskemål om att de nya klasserna för årskurs 6 ska skickas hem med brev. För eleverna är klassindelningen mycket spännande. Varför inte få öppna brev med den nya klassen hemma tillsammans med föräldrarna? Sunnanåskolan samarbetar med 6-9 skolorna, främst Sörböleskolan, för att övergången till klass 6 ska bli så bra som möjligt. Rektor framför frågan, önskemålet, till rektor på Sörböleskolan. Vikariesituationen Skolrådsrepresentanter lyfter frågan om undervisning och bedömning av elevers måluppfyllelse vid ordinarie lärares frånvaro. Hur säkrar vi kvalitén på undervisning och trygghet för eleverna när är olika vikarier under lång tid? Se information ovan. Rektor jobbar med frågan och kommer att maila vårdnadshavare i berörda klasser under sportlovet. Förhoppningen är att ordinarie lärare kommer tillbaka efter lovet, men rektor arbetar också utifrån plan B om så inte är fallet. Föräldraföreningen Maria Asserud och föräldraföreningen har lyckats med sitt mål. Nu har vi åter en hel sarg på Sunnanåskolans isplan. Skolråd, elever och föräldrar är imponerade. Hur inviger vi den? Kommer vi att ha någon is kvar nu när det är så milt? Ingen i skolrådet och föräldraföreningen kände att man hade tid att ta tag i någon större invigningsceremoni nu. Men vissa planer finns, men protokollförs inte. Sekreterare Maja Jonsson Justerat Sofia Isaksson, Eva Lindström

Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Styrelsemo te fo rå ldråfo reningen 2014-11-12

Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Styrelsemo te fo rå ldråfo reningen 2014-11-12 Skolrå dsprotokoll Sunnånå skolån Styrelsemo te fo rå ldråfo reningen 2014-11-12 Närvarande: Föräldrarepresentanter Fsk a Fsk b Fsk c 1a 1b 1c 2a 2b 2c 3a 3b 3c 4a 4c 5a 5b Kontaktpolitiker Elevrådsrepresentanter

Läs mer

Skolråd Sunnanåskolan Dagordning. Elevrådsärenden Agnes berättar om vad som är aktuellt i elevrådet.

Skolråd Sunnanåskolan Dagordning. Elevrådsärenden Agnes berättar om vad som är aktuellt i elevrådet. Skolråd Sunnanåskolan 2018-10-24 Rektor hälsar välkommen till skolrådet Närvarande: Therese Sjölin Zakarias Pante Anna Lindmark Jenny Boström Sara Östensson John Eliasson Åsa Wallin Jenny Eklund Veronica

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 3:e November 2014 Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 3:e November 2014 Protokoll Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 3:e November 2014 Protokoll 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare Christel Olsson 3. Presentationsrunda Närvarande föräldrarepresentanter; Pia Hacksell, Andreas Paulsson,

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan Eslöv 2018-06-04 Välkommen till Bredablickskolan Läsåret 2018-2019 Välkommen till ett nytt läsår på Bredablickskolan Skolans mål Vision för läsåret 2018-2019: Vi lever vår värdegrund, den är på riktigt

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 190819 till 200819. Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritids Ansvariga

Läs mer

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark 2015-09-21 Närvarande: Hampus Darmak, elev åk 5 Evelina Marklund, förälder åk 4 Åsa Hägglund Larsson, förälder åk 2 Elin Larsson, förälder åk 5 Jeanette Davidsson,

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Kungsklippeskolans rektorsområde

Kungsklippeskolans rektorsområde TILLSAMMANS På fotot: Skulpturen Tillsammans och Kungsklippeskolan Kungsklippeskolans rektorsområde Kräpplaskolan Fk-3 Kungsklippeskolan Fk-9 Läsåret 2018-2019 "Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma

Läs mer

Gripsholmsskolans förskoleklass

Gripsholmsskolans förskoleklass Gripsholmsskolans förskoleklass Läsåret 2015/2016 Att börja i förskoleklassen är att ta första steget in i skolan. Det är ett stort steg och det är en spännande och intressant tid som börjar, både för

Läs mer

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Resultat Enkät Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Sammanställt av Ulrika Eidenstam skolrådsrepresentant 3B Enkäten Enkät gick ut till alla föräldrar med följande

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Ledare. Nyhetsbrev juni Hej!

Ledare. Nyhetsbrev juni Hej! Nyhetsbrev juni 2017 Ledare Hej! Nu är det några få dagar kvar till dess att läsåret är slut och sommarlovet tar vid. Vårterminen har gått fort fram och vi kan summera en termin där mycket skett. Ni kan

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Torsångs fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 3 2.2. Organisation... 3 2.3. Personal... 3 2.3.1.

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Skolpersonal Föräldraföreningens styrelse Föräldrar och elever Närvarande Nadja Melander Lena Granholm Karin Edwinson Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata Tid 2010-11-29

Läs mer

Referensgruppsmöte 10/10-13

Referensgruppsmöte 10/10-13 Referensgruppsmöte 10/10-13 1. Pernilla Bill hälsar alla medverkande välkomna 2. Linda Olandersson väljs till sekreterare 3. Genomgång utav förra protokollet a. Parkeringsrutorna är ommålade b. Värdegrundsarbetet

Läs mer

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2016-08-30 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen-

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Då var det påskvecka och härliga lovaktiviteter på våra förskolor och fritidshem. Idag kom även värmen på allvar till Älta och det ser vi fram

Läs mer

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Elever förskoleklass till och med årskurs 2 Elever årskurs 3 till och med årskurs 9 Vårdnadshavare förskola Vårdnadshavare skola Svarsfrekvens 2014 2015

Läs mer

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan Sida 1 (5) 2016-3-10 Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/2 2016 Dagordning 1) Presentation 2) Protokoll 3) Skolgården/ bostadsbygge Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Hur ska rektor

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015

Snöstorps verksamhetsområde läsår 2014/2015 1 Grundskola 6-16 år I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet. Vi

Läs mer

Anteckningar från tillsynsbesöket på Ekebackenskolan den 13 april 2016 Besöket varade mellan kl

Anteckningar från tillsynsbesöket på Ekebackenskolan den 13 april 2016 Besöket varade mellan kl LJUNGBY KOMMUN Barn- och Utbildningskontoret 2016-05-04 Anteckningar från tillsynsbesöket på Ekebackenskolan den 13 april 2016 Besöket varade mellan kl. 13.00-15.30 Deltagare Nils-Göran Jonasson, Tf barn-

Läs mer

Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 samt fritidshem Läsår: 2014/2015 och 2015/2016 Grunduppgifter

Läs mer

Föräldramöte VÄLKOMNA

Föräldramöte VÄLKOMNA Föräldramöte Sigfridsborgs skolenhet Blivande förskoleklass 2016 2017 VÄLKOMNA VÅGA GÖRA Sigfridsborgsskolan Världens bästa utbildning för alla elever, barn och unga, varje dag LIKA UNIKA Allas lika värde

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete Docksta Friskola 2015-2016 Systematiskt arbetsmiljöarbete Med systematiskt arbetsmiljöarbete menas att systematiskt planera, genomföra och följa upp verksamheten så att arbetsmiljökraven

Läs mer

Välkomna till. 24 januari kl

Välkomna till. 24 januari kl Välkomna till 24 januari kl 18.00 19.00 Rektor Monika Blom monika.blom@lundby.goteborg.se Tel: 031 3667220 Biträdande rektor Malin Andersson malin.2.andersson@lundby.goteborg.se Tel: 0707 805265 Pedagoger

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Engagerade lärare och utbildade ämnesvikarier. Betygssättning av lärare. Mer information

Läs mer

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare.

Vi är tacksamma för att de har varit med under detta år och önskar de lycka till vidare. Rektorsbrev maj 2016, nr 2 Detta rektorsbrev innehåller information om personal, kommande års kalendariet, förskole-och skolråd och lite kort om nuläget och tid för sommarfesten på förskolan och skolavslutningen

Läs mer

Personalrummet, Hults skola

Personalrummet, Hults skola Brukarrådsmöte Hults skola Dag 2018-09-26 Tid 18:30-20:00 Plats Personalrummet, Hults skola Närvarande Jan Hall, Barn- och ungdomsnämnden Kate Ek, förskolepersonal Bamse Anne Gunnarsson, lärare Lise-Lott

Läs mer

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D

Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Protokoll FÖ RSKÖLERÅ D & SKÖLRÅ D Bureå 2016-04-18 Närvarande; Pär Parbring (1B), Elisabeth Wiberg (6AB), Sara Sjöstedt (Sjöstugan), Carola Forsell (Mygg ans förskola), Charlotte Lundgren (Klossens förskola),

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 1 Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Jeanna Linton-Wahlgren 7B, Kristina Stenberg 3A/6B, Gisela Ehrensvärd Erici 7C/9B, Ingemo Sundqvist-Melin 1A, Sofie McGee

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

Arbetsplan för studiero och trygghet

Arbetsplan för studiero och trygghet Bergshammars skola Läsåret 2017-18 Arbetsplan för studiero och trygghet Foto: Kerstin Andersson Beslutad 170831 Petra Bergenbrant, rektor 1 Innehåll Sida 1. Studiemiljön ett gemensamt ansvar 2 2. Ordningsregler

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Information från Utbildningskontoret

Information från Utbildningskontoret MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Gemaket,13 mars 2017 17.00 Närvarande Från Utbildningsnämnden Rolf Nersing (S), ordförandei Utbildningsnämnden Lisa Edwards (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Förskolan 2015 Får alla barn vara med att bestämma vad ni skall göra på förskol Får du vara med och bestämma vad ni skall göra på din förskola? Får

Läs mer

Perspektivinsamling - frågeställningar

Perspektivinsamling - frågeställningar Perspektivinsamling - frågeställningar Elever och före detta elever Vad är en bra skola för dig och dina kompisar? Vad är mindre bra? Hur ska skolan vara för att du ska få lust att lära? Personal Vad är

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut?

Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut? Praktiknära forskning inom ämnet idrott och hälsa Rapport nr. 8:2009 Hur vill eleverna att en friluftsdag ska se ut? En studie om årskurs 5 och 8 elevers tankar kring innehåll och upplägg av en friluftsdag

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Lärande- och kulturnämnden Ann Björkgren, lärare åk 7-9 Elevrepresentant åk 7 Elevrepresentant åk 8

Lärande- och kulturnämnden Ann Björkgren, lärare åk 7-9 Elevrepresentant åk 7 Elevrepresentant åk 8 Protokoll 2010-02-26 Självförvaltningsråd Plats och tid: Ede skola, fredag 26 februari 2010, kl 09:00 10:40 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Alice Andersson, elev åk 9 Alexander Brink, elev åk

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Visättraskolan informerar Augusti 2015

Visättraskolan informerar Augusti 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016 Protokoll förskole- och skolråd 25 april 2016 Deltagare: Ledningsnivå Alla elever ska kunna läsa efter åk 1 -utifrån Nya Språket lyfter definitionen Alla barn ska bli sitt bästa jag Ledningsnivå Alla elever

Läs mer

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 2016-03-09 Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 9 mars 18.00-20.00 i Brännaregårdsskolans matsal Välkomna, presentation av kvällen, förhållningsregler.

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012

Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Övergång till förskoleklass i Klippan hösten 2012 Under 2012 genomfördes en undersökning av 6- åringars och deras vårdnadshavares upplevelse av övergången till förskoleklass. För vårdnadshavare genomfördes

Läs mer

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Stöcksjö fritidshem Klubben Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Sammanfattning I början av läsåret har undertecknat tillträtt som rektor för Stöcksjö skola vilket inneburit att jag har lärt känna

Läs mer

Protokoll från Skolrådsmöte

Protokoll från Skolrådsmöte Himnaskolan Protokoll från Skolrådsmöte Himnaskolan Tid: Tisdagen den 2 okt 2012, kl 18.30-20.20 Plats: Personalrummet, Himnaskolan Närvarande: Joakim Gode (JG), Åsa Wallén (ÅW), Anna Fröberg 1B, Maria

Läs mer

Plan för klimatanpassning. förskola och skola

Plan för klimatanpassning. förskola och skola Plan för klimat förskola och skola 1 Innehåll Inledning... 3 Klimatsåtgärder Gemensamt... 4 Klimatsåtgärder förskolan... 6 Klimatsåtgärder grundskola, fritids och förskoleklass... 9 Klimatsåtgärder gymnasieskolan...

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 november Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet.

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte den 26 oktober 2016 Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Nya Lärplattformen V-Klass Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningsuppgifter och

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Bäsna skola F-3 Rektor: Boel Dahlberg Bitr. rektor Lena Blom 2019-03-18 Deltagare Barn- och utbildningsnämnden: Jan Wiklund (M, BUN ordförande) Mattias Bengtsson,

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014(VT+HT) Förskolan Åskullen Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

Till vårdnadshavare som har sina barn placerade vid

Till vårdnadshavare som har sina barn placerade vid Inbjudan Förskoleråd Till vårdnadshavare som har sina barn placerade vid Bergsbyn, Morön eller Norrbackas förskolor Den: 1 mars 2017 Kl:18,30-20,00 Plats: kanalområdets expedition, Kanalgatan 77 (ingång

Läs mer

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011.

Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Protokoll från skolråd den 16 februari 2011. Närvarande: Jan-Olov Andersson biträdande rektor, Magnus Thim arbetslag 4, Jenny Björklund arbetslag 5, Kristina Olsson arbetslag 3, Gerle Ekelund 7A, Lucas

Läs mer

Protokoll för förskoleråd och skolråd Kyrkheddingeskola 2014-09-24

Protokoll för förskoleråd och skolråd Kyrkheddingeskola 2014-09-24 Protokoll för förskoleråd och skolråd Kyrkheddingeskola 2014-09-24 Närvarande: Skolpersonal Dan Hansson Biträdande rektor Helene Edenhorn Lärare Anna Tiljander Fritids Charlotta Svensson Almen Kristina

Läs mer

Kartläggning av avgifter och indirekta kostnader i Håbo kommuns förskolor och skolor

Kartläggning av avgifter och indirekta kostnader i Håbo kommuns förskolor och skolor RAPPORT 1(7) Skolförvaltningen Skolkontoret Helena Johansson, Nämndsekreterare 0171-526 15 helena.johansson1@bildning.habo.se Kartläggning av avgifter och indirekta kostnader i Håbo kommuns förskolor och

Läs mer

Information om Skälbyskolan

Information om Skälbyskolan Information om Skälbyskolan 2013/2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SKÄLBYSKOLANS VISION OCH SYFTE... 3 Vision/värdegrund... 3 Mål att sträva mot... 3 Huvudman... 3 SKOLAN... 4 Språkval... 4 Idrott... 4 Slöjd...

Läs mer

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg.

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Brukarrådsprotokoll 20170920, Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Närvarande vid dagens möte: Lina Hildorsson (åk 4 och 5), Pia Lovin(Skalman), Elin Ekenberg(åk 1 och Skalman), Helena

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Protokoll från Samrådsmöte för Jämshög /Gränum

Protokoll från Samrådsmöte för Jämshög /Gränum Protokoll från Samrådsmöte för Jämshög /Gränum Tid: Torsd. 18/2 2016 Kl. 18.00-20.00 Plats: Matsalen i Gränums skola Närvarande: Annelie Kedenius pers repr JHg Isabell Svensson 6a JHG Josefine Duvborn

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg.

1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg. Samrådsmöte Norrevång F-6 Närvarande Hanna Lönegård (rektor), Sofia Persson (lärare 4-6), Carin Wighotsson (lärare F-3), Lena Nilsson (2A), Jonas Ohlsson(5A), Mats Svensson (4A), Annelie Johansson (1B),

Läs mer

Mellegården fritidshems verksamhets- och arbetsplan 2016/2017.

Mellegården fritidshems verksamhets- och arbetsplan 2016/2017. Mellegården fritidshems verksamhets- och arbetsplan 2016/2017. Mellegårdens fritidsverksamhet bygger på skollagen, LGR 11 och kommentarmaterialet till läroplanens fjärde del. Övergripande syfte skollagen

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2014/2015 1 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmens uppföljningar och dokumentation under läsåret 2014/2015, samt arbetslagens

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5

VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 VÄLKOMMEN TILL FÖRÄLDRAMÖTE HT 2014 NORRHAMMARSKOLAN F-5 Norrhammarskolan F-5 Norrhammarskolan F-5 en central F-5-skola. Område Norr. ca 240 elever fördelat på elva klasser. Tre avdelningar, fritidshem

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2016-2017 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Föräldraföreningens styrelse Närvarande Lena Granholm Nadja Melander Karin Edwinson Cajsa Jakobsson Madeleine Andersson Carin Staudte Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Systematiskt arbetsmiljöarbete Docksta Friskola 2014-2015 Arbetsmiljölagen Målet med arbetsmiljöarbetet är att verksamheten ska bedrivas på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt. I skolan styrs

Läs mer

2014-05-05. Ny förskola i Bureå

2014-05-05. Ny förskola i Bureå 2014-05-05 Ny förskola i Bureå VARFÖR GÖR VI DET HÄR Förändrat uppdrag för förskolorna Jämnare kvalitet Samordningsvinster Strukturarbete Vision 2030 DAGENS FÖRSKOLOR I BUREÅ Arbetssätt Bureås förskolor

Läs mer

Protokoll - Skolrådsmöte

Protokoll - Skolrådsmöte Protokoll - Skolrådsmöte Tid 18.30-20.30 Plats: Rutsborgskolans konferensrum Bjärred den 28 februari 2012 Närvarande: Rektor Henrik Carnhede Sekreterare/Skolassistent Helen Wennerhov Elevrådsrepresentant

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer