1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg."

Transkript

1 Samrådsmöte Norrevång F-6 Närvarande Hanna Lönegård (rektor), Sofia Persson (lärare 4-6), Carin Wighotsson (lärare F-3), Lena Nilsson (2A), Jonas Ohlsson(5A), Mats Svensson (4A), Annelie Johansson (1B), Annelie Nihlén (4B), Ludvig Rosenbäck (3B), Cajsa Bergman (4B & 6B), Ann Ahrling (gymnastiklärare), Ann Christensson (lärare F-3) Bengt Berg (fastighetsförvaltare Eslövs kommun) Håkan Sixbo-Svensson (kontaktpolitiker Barn- och Familjeförvaltningen) Tid ( ) Plats Norrevång, Längan (Torget) PROTOKOLL 1. Inledning Ordföranden hälsar alla välkomna och lämnar över ordet till Bengt Berg. 2. Bengt Berg Bengt berättar att han är ansvarig för förvaltningen av skolbyggnader i kommunen. Han har även ansvar för plasthallen. Bengt informerar om att återuppbyggnaden av skolan går som planerat och att man t o m ligger före tidsschemat. Skolan ska kunna tas i bruk till vårterminen Under hösten 2011 kommer återuppbyggnaden av Norrevångshallen att påbörjas. Reparationer: Ordföranden redogör för att samrådsmötena historiskt sett vid upprepade tillfällen tagit upp många frågor om att det tar lång tid att reparera t ex trasiga staket. Känslan är även att skolpersonalen känner en viss frustration över att man hela tiden får ligga på för att något ska hända inom rimlig tid. Bengt berättar att det är Miljö- och samhällsbyggnadskontoret (entreprenör Svevia) som ansvarar för underhåll av markanläggningar. Fastighetskontoret har ansvar för underhåll av byggnaderna. Den bästa kontaktvägen om man från skolan vill anmäla något som gått sönder är att ringa en tekniker direkt. I övrigt tror Bengt att mycket beror på bristande kommunikation d v s saker kommer bort på vägen. samrådnorrevång (5)

2 Hanna informerar om att man på Norrevångskolan från och med våren 2011 anställt en egen vaktmästare och förhoppningen är att man ska kunna åtgärda mycket själv och inte behöva invänta fastighetskontoret på samma sätt som tidigare. Snöskottning och gräsklippning: Ann Ahrling berättar att man är beroende av utemiljön för gymnastiklektionerna och framför önskemål om att gräsklippning sker efter kl Bengt berättar att det är upp till de leverantörer som kommunen anlitar att bestämma när snöskottning och gräsklippning ska ske. Han förstår dock att det p g a säkerhetsmässiga skäl finns synpunkter på att snöröjning och gräsklippning sköts under skoltid. Kommunen har ingen möjlighet att gå in och styra i dessa delar. Underhåll av den nya skolan/utemiljön: Närvarande föräldrar tar upp farhågan att det inte kommer att göras löpande underhåll på den nya skolan, speciellt utemiljön som är uppbyggd för att vara pedagogisk och kunna användas som undervisningsmiljö. Bengt informerar om att det inte finns någon speciell budget för just utemiljön på Norrevång, men han tror dock inte att det ska vara mer krävande att underhålla Norrevångs utemiljö i förhållande till andra skolors. Plasthallen: Förutom att man kommer se över duschmöjligheterna igen så kommer plasthallen att vara i det skicka den är idag. Några ytterligare inventarier kommer inte att införskaffas. Närvarande förälder tar upp frågan om städningen fungera på vardagar. Under ett arrangemang på helgen var hallen så smutsig att föräldrarna själv fick städa toaletterna. Ann Ahrling inflikar att det är väldigt ohygieniskt under läktarna. Ann berättar vidare att den ansvariga städpersonalen arbetar jättehårt, men hinner nästa bara med att moppa golvet i hallen. Ann föreslår att man köper in en maskin som kan användas för golvtvätt istället, vilket hade snabbat upp städningen så att personalen även hann med en ordentlig genomgång av toaletter och omklädningsrum. Bengt tar med sig synpunkterna. Ann Ahrling ställer även frågan om det finns riktlinjer för när man p g a säkerhetsskäl inte kan vara i plasthallen på grund av blåst. Gymnastiklärarna avgöra i dagsläget själv detta och det vore bra om det fanns några bestämmelser i frågan. Bengt tar detta med sig och återkommer när han kontrollerat om det finns några riktlinjer. I övrigt framhålls att det är viktigt att man under vintertid snabbt stänger av/avgränsar området vid plasthallen om det kommit mycket snö på taket. Bengt tar frågan med sig. samrådnorrevång (5)

3 Uppdatering av utrymningsplan: Uppmärksam förälder har sedan tidigare inför samrådet påtalat att utrymningsplanen inte uppdaterats. Hanna har påtalat detta ett flertal gånger, men någon uppdatering har ännu inte gjorts. Bengt tar frågan med sig och återkommer. Klämrisk under ytterdörr: Information framförs till Bengt angående problemen vid ytterdörren då det inträffat att barn fått tår i kläm under dörren. Bengt säger att det enda man kan göra är att höja golvet. Han tar med sig frågan och återkommer. 3. Håkan Sixbo- Håkan presenterar sig. Han är ny kontaktpolitiker för Norrevång F-6, Svensson tillhör Vänsterpartiet, men i sin roll här i samrådet representerar han inget parti utan endast Barn- och Familjeförvaltningen. Håkan sitter även i kommunstyrelsen samt kommunfullmäktige och kan fungera som direktlänk mellan förvaltningen/politikerna och föräldrarna på skolan. Håkan berättar att han varit på besök på skolan och gått runt. Han har varit kontaktpolitiker tidigare. Som förälder är man alltid välkommen att kontakta honom, även mellan samrådsmötena. Kontaktuppgifter finns på Eslövs kommuns hemsida. Angående nya Norrevångshallen så kan Håkan förmedla att det senaste han hört är att det ska byggas två hallar som är fullängd för handboll. En av hallarna ska ha läktare för cirka personer och den andra ska inrymma cirka sittplatser. 4. Bordet runt Samtliga klasser har nu haft föräldramöte. De enda synpunkter man har fått från diverse klasser är på duschmöjligheterna i plasthallen. Sofia Persson, pedagog i klass 6A, framför att hon vet att man bland föräldrarna har diskuterat varför det inte finns språkval i årskurs 6. Denna möjlighet har funnits tidigare. Eleverna kunde då få prova på franska/tyska och spanska under årskurs 6. Håkan Sixbo-Svensson tar frågan med sig och lyfter den på nästa nämndsmöte i maj månad. Han återkommer därefter till Hanna med besked i frågan. Hanna och närvarande pedagoger på mötet informerar om att man ständigt försöker fundera ut olika sätt att göra föräldramöten mer attraktiva för att öka närvaron. En av de närvarande föräldrarna föreslår att skolan inför mer kommunikation och information elektroniskt såsom t ex ledighetslappar från fritids. Detta borde även underlätta för personalen då man slipper jaga föräldrar som kanske inte ens fått lappen om samrådnorrevång (5)

4 ledighet då den kommit bort på vägen. Hanna tänker över frågan och återkommer. 5. Rektorn har ordet Tjänsterna för hösten är nu klara, har dock inte alla namn ännu. Carin informerar om att hon ska ha en fjärdeklass. Hanna informerar om att det är även är klart att Ulla och Mats ska ha varsin etta. De nya fjärdeklassarna ska gå i högstadiets lokaler och de som idag går i barackerna blir kvar där. Reviderad likabehandlingsplan: Om vi önskar kan Inga-Lill Wallin besöka samrådet och informera om planen. Vi kommer överens om att detta inte behövs då flertalet har fått informationen på föräldramötet. Skolinspektionen: Kommer på besök hösten Enkäter har gått ut till vissa föräldrar, pedagoger och elever. Hemkunskap: Klass 5 kommer även att ha hemkunskap under årskurs 6 eftersom det är ett mål från och med årskurs Sofia Persson Sofia berättar om att man på mellanstadiet arbetar mycket med att öka elevernas läslust och därmed även läsförståelsen och förmågan att läsa mellan raderna. I Sofias klass arbetar man mycket med läsning både tyst hemma och högläsning. Man brukar ha en klassgemensam bok som alla läser. Innan eleverna börjar läsa boken arbetar man mycket med för-förståelse av boken. Man undersöker då vilken författare som skrivit boken och vad den handlar om så att eleverna känner igen sig och blir intresserade av innehållet i boken. Ju mer för-förståelse eleverna har desto lättare går det att ta sig igenom en bok. Om man i klassen arbetar med läsning hemma förbereder pedagogerna loggar d v s små frågor som eleverna ska funder över. Man använder även blogg mycket (Sofias klass). Eleverna kan i lugn och ro sitta hemma och skriva recensioner eller inlägg på bloggen. Varje elev har en läskompis och är ansvarig att följa inläggen från denna kompis på bloggen. Sofia har tillsammans med en kollega varit på ett väldigt inspirerande seminarium i Stockholm som avhandlade bl a läsande och bloggande. Sofia har med sig några böcker med detta tema. Bloggen möter undervisningen, Böcker inom oss samt Skön litteratur. Dessa böcker fungerar som inspiration till pedagoger om hur man får eleverna intresserade av läsning samt hur man kan använda t ex bloggande för att få barnen engagerade. Sofia tipsar även alla föräldrar om bibliotekets sommarläsning. samrådnorrevång (5)

5 7. Nästa möte Onsdagen den 21 september 2011, kl på samma plats. Förslag på vem som ska bjudas in till nästa möte mailas till ordföranden snarast möjligt. Förslag finns att bjuda in Johan Lundgren, ny grundskolechef till höstens andra samrådsmöte. Vid protokollet Lena Nilsson Justerat Jonas Ohlsson samrådnorrevång (5)

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014

Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Abrahamsbergsskolans klassombudsmöte 23 oktober 2014 Närvarande föräldrar Föräldrar: Carolina Kühnemann (6A, 7C), Jennie Molin (5B), Herbert Neuwirth (7A), Annelie Bergström (7A), Annita Schörling (7B),

Läs mer

Studieguide Hej skolan!

Studieguide Hej skolan! Linn Jonsson Linus Torgeby Clara Vennman Studieguide Hej skolan! Innehåll Till ledaren 3 Studiecirkelns upplägg 3 Träff 1: Lära känna varandra och din skoltid 4 Träff 2: Föräldrarollen: Läxor, språk och

Läs mer

Måltiden ett gemensamt uppdrag

Måltiden ett gemensamt uppdrag Måltiden ett gemensamt uppdrag Föreläsning av Anders Söderberg Minnesanteckningar chefsforum EU-projekt MEDEL 8 mars 2012, Villa Belparc Anders inledde med att beskriva sin karriär från matvägrare i grundskolan

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Skolbiblioteksplan för Skolområde Öst

Skolbiblioteksplan för Skolområde Öst Skolbiblioteksplan för Skolområde Öst Dokumentansvarig Jon-Isac Svanefjord, skolbibliotekarie Ålidhem och Tomtebo Godkänd av Carina Axroth, biträdande för- och grundskolechef Skolområde Öst Version 1 Dokumentdatum

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej!

Vecka STUDIEDAG SKOLA OCH FRITIDS ÄR STÄNGT. Hej! Vecka 37-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com STUDIEDAG Hej! Vi vill inleda detta veckobrev med att tacka för ett mycket trevlig och givande föräldramöte tillsammans med er alla som närvarade.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Östra skolområdets skolbiblioteksplan

Östra skolområdets skolbiblioteksplan Östra skolområdets skolbiblioteksplan Handlingsplan för hur målen i skolbiblioteksplanen ska uppnås. Planen utvärderas av skolbiblioteksrådet i slutet av varje läsår. Skolbiblioteksrådets deltagare hör

Läs mer

Medborgarförslag - Mer rörelse/idrott på Krokoms kommuns skolenheter

Medborgarförslag - Mer rörelse/idrott på Krokoms kommuns skolenheter Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-08-29 Sida 1(2) Bun 94 Dnr 2017-000077 Medborgarförslag - Mer rörelse/idrott på Krokoms kommuns skolenheter Barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Budget: Hade inte tillräckligt underlag, budgeten tas 6 november istället.

Budget: Hade inte tillräckligt underlag, budgeten tas 6 november istället. Samrådsmöte Ekeryd och Brännaregården. 171002 Förskola/skola/fritids/förskoleklass Politikerna har ordet: Budget: Hade inte tillräckligt underlag, budgeten tas 6 november istället. Renoveringar, många

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

- Information från klassrepresentanter vad som har kommit upp och diskuterats under de föräldramöten som har hållits sen senaste mötet

- Information från klassrepresentanter vad som har kommit upp och diskuterats under de föräldramöten som har hållits sen senaste mötet SAMRÅDSPROTOKOLL AE I OCH AE II 2008-02-11 Johan hälsade välkommen till terminens första samråd. Idag har vi både Lisa Bäck som är förvaltningschef för Barn och Familjeförvaltningen samt Kerstin Melén-Gyllensten

Läs mer

Bakgrund. Läsförståelse. Arbetsmaterial till Barnet Skriven av: Hans Peterson

Bakgrund. Läsförståelse. Arbetsmaterial till Barnet Skriven av: Hans Peterson Arbetsmaterial till Barnet Skriven av: Hans Peterson Bakgrund Det här materialet kompletterar boken Barnet. Det kan användas individuellt eller i grupp. Om rubriken följs av symbolen: (+) innebär det att

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte för blivande årskurs 4 Sandåkerskolan

Välkomna. Föräldramöte för blivande årskurs 4 Sandåkerskolan Välkomna Föräldramöte för blivande årskurs 4 Sandåkerskolan Arbetslag Lila År 4 och år 5 Cirka 125 elever Cirka 22 elever/undervisningsgrupp Våra pedagoger Lena Ahrland, SO lena.ahrland@landskrona.se Lina

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening

Protokoll Styrelsemöte Majtorpskolans Föräldraförening Protokoll Majtorpskolans Föräldraförening Datum: Måndag 26 januari 2015 Tid: kl 19:00 21.00 Plats: Majtorpskolans matsal Närvarande: Marianne Ekstedt, Magnus Johansson, Malin Ljungberg, Rickard Hillebrink,

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

1(6) Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Förskolan Slottet

1(6) Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Förskolan Slottet 1(6) Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Förskolan Slottet Läsåret 2015/2016 2(6) Uppdrag och planering för att främja likabehandling och förebygga kränkande behandling Huvudmannen

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan

Eslöv Välkommen till Bredablickskolan Eslöv 2018-06-04 Välkommen till Bredablickskolan Läsåret 2018-2019 Välkommen till ett nytt läsår på Bredablickskolan Skolans mål Vision för läsåret 2018-2019: Vi lever vår värdegrund, den är på riktigt

Läs mer

Med läslust mot målen

Med läslust mot målen Med läslust mot målen Tidiga medvetna insatser för högre måluppfyllelse Norra Ängby skolor Vultejusv 20 16856 Bromma Kontaktperson Ingrid Engback 08-170300 ingrid.engback@utbildning.stockholm.se Bakgrund

Läs mer

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Skolan förebygger 2 101201

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Skolan förebygger 2 101201 Nya tankar om meningsfulla föräldramöten Skolan förebygger 2 101201 Program för dagen Bakgrund till Tematiska föräldramöten Vikten av bra relationer skola hem Dialogspelet Självvärdering kvalitetssäkring

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2011/2012. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2011/2012. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2011/2012 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ås förskola Läsåret 2011/2012 Planens innehåll sid Vision och lagar 2 Definitioner 2

Läs mer

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Skriven av Elisabeth Fors Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. Halvtidsutvärdering:

Läs mer

Solgläntans biblioteks- och läsutvecklingsplan. läsåret 2010-2011

Solgläntans biblioteks- och läsutvecklingsplan. läsåret 2010-2011 Solgläntans biblioteks- och läsutvecklingsplan läsåret 2010-2011 1 Biblioteks- och läsutvecklingsplan samt IT Övergripande verksamhetsmål för skolbiblioteket Skolbiblioteket ska hjälpa eleverna: att utveckla

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Hammarnskolan, Hjo läsåret 2015/16 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAMMARNSKOLAN Läsåret 2015/2016 Visionen för Hammarnskolan är att det

Läs mer

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet

Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Nätverksgruppens sammanträdesprotokoll Örkelljunga kommuns skolverksamhet Minnesanteckningar förda vid nätverksmötet på: Mården 20121003 Skola Mötesdatum Representanter (ordinarie) Närvarande Bokelunda

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Skolrådsprotokoll

Skolrådsprotokoll Skolrådsprotokoll 2011-04-24 Närvarande: Föräldrar: Rektorer: Personal: Anna Stenlund M/D 7:3 Petra Bergenbrant Annica Nilsson Annelie Wiklund M/D 7:1 Marie Doverhag Anne-Charlotte Nilsson Ann Ingemansson

Läs mer

Nätverksträff Fritidshem 29 september Berghult. Välkommen!

Nätverksträff Fritidshem 29 september Berghult. Välkommen! Nätverksträff Fritidshem 29 september Berghult Välkommen! Förmiddagens ordning 08.30-08.45 Inledning & genomgång 08.45 09.15 Presentation verksamhetsbeskrivningar 09.15-09.30 Förberedelse inför Fritidshemmets

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10

Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10 Protokoll Storbrukarråd 2015-03-10 Närvarande: Bo-Kenneth Knutsson Anneli Sjöberg Tord du Rietz Peter Lindholm Ulla Hägg Sven-Olov Lindahl Ingegerd Axell Hanna Pansell Magnus Alm Louise Angelika Helen

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra Karlsson

Läs mer

Handlingsplan Eriksdalsskolans skolbibliotek 2016/17

Handlingsplan Eriksdalsskolans skolbibliotek 2016/17 Sida 1 (5) Handlingsplan Eriksdalsskolans skolbibliotek 2016/17 Om skolbiblioteket Skolbiblioteket ligger centralt i skolan och välkomnar våra ca 1100 elever alla dagar i veckan mellan ca 8.15-15.30. Här

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Sjöhagens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9

2 0 1 5-2 0 1 6 Å K 6-9 2015-2016 ÅK 6-9 VARJE ELEV TILL NÄSTA NIVÅ! INNEHÅLL Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra skola. Vi ger eleverna det de behöver för att klara grundskolan med goda resultat och

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Enhetsplan för Mellangården och Lillgården 07/08

Enhetsplan för Mellangården och Lillgården 07/08 Enhetsplan för Mellangården och Lillgården 07/08 DEMOKRATI OCH INTEGRATION: UPPDRAG Att vi ger möjlighet till ett aktivt skolråd Att vi gör informationen från enheten tillgänglig på olika hemspråk. Att

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.39 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 39 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 LUNDS KOMMUN BSF Lunds stad Centrum-Torn skolområde Hubertusgårdens skola PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Personal: Kontaktpolitiker:

Läs mer

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg.

Brukarrådsprotokoll , Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Brukarrådsprotokoll 20170920, Hults skola 1. Mötet öppnas av ordförande Elin Ekenberg. Närvarande vid dagens möte: Lina Hildorsson (åk 4 och 5), Pia Lovin(Skalman), Elin Ekenberg(åk 1 och Skalman), Helena

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Minnesanteckningar samråd 25 oktober 2017

Minnesanteckningar samråd 25 oktober 2017 SIG2000, v4.1, 2015-11-12 2017-10-25 1 (5) Minnesanteckningar samråd 25 oktober 2017 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN NORRBACKASKOLAN Odensalavägen 1, Märsta 195 43 Märsta Telefon 08-591 260 00 vx Fax 08-591

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Björke Skola Ny plan upprättas 2019-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Vision... 3 Definitioner... 3 Sammanfattning... 4 Medverkan av barn och elever...

Läs mer

Hanna Melin Nilstein. Lokal pedagogisk plan för verklighetsbaserad och praktisk matematik Årskurs 3 1+1=?

Hanna Melin Nilstein. Lokal pedagogisk plan för verklighetsbaserad och praktisk matematik Årskurs 3 1+1=? Hanna Melin Nilstein Lokal pedagogisk plan för verklighetsbaserad och praktisk matematik Årskurs 3 1+1=? Lpp (Lokal pedagogisk plan) för verklighetsbaserad och praktisk matematik Bakgrund och beskrivning

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

SYV konferens. Stockholm 6 november 2015 Katharina Lindhe Rektor Mårtenskolan F-5

SYV konferens. Stockholm 6 november 2015 Katharina Lindhe Rektor Mårtenskolan F-5 SYV konferens Stockholm 6 november 2015 Katharina Lindhe Rektor Mårtenskolan F-5 Rektors uppdrag Varför anställa en syv på F-5 skola? Varför prioritera SYV/SSA? Attraktiv tjänst i ett 1-16 års perspektiv

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 november Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man

Läs mer

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund Lärarhandledning Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok

Läs mer

Mötesanteckningar 2012-11-20

Mötesanteckningar 2012-11-20 Mötesanteckningar 2012-11-20 Rektorn har ordet Julbasar Vaktmästaren har som önskemål mer framförhållning gällande julbasaren och att man i god tid ska meddela antal bord samt andra önskemål så inte allt

Läs mer

Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2014-01-28 Plats: Roslättsskolan, Svedala

Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2014-01-28 Plats: Roslättsskolan, Svedala Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2014-01-28 Plats: Roslättsskolan, Svedala Närvarande: Närvarande (F) Anna-Lena Silow Närvarande (F) Katrine Borgelin Närvarande (F) Annika Hansdotter Närvarande

Läs mer

Vår lokala Likabehandlingsplan 2014. Albäcksskolan

Vår lokala Likabehandlingsplan 2014. Albäcksskolan Vår lokala Likabehandlingsplan 2014 Albäcksskolan Vi på Albäcksskolan främjar likabehandling genom främjande och förebyggande arbete mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Ditt

Läs mer

Barkarbyskolans plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Barkarbyskolans plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Barkarbyskolans plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsåret 2013-2014 Förskoleklass Grundskola 1-5 Fritidshem Fritidsklubb 1 Innehåll: 1. Inledning. 2. Vision 2013/2014. 3. Mål

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-18 104 Innehållsförteckning Ärende 80 Barn som anhöriga - handlingsplan för Habo kommun... 106 81 Förskolan Framtiden... 107 82 Ekonomisk månadsrapport... 108 83 No-salar i hus fem, Hagabodaskolan

Läs mer

Gröna Skolgårdar Malmö 2013/2014

Gröna Skolgårdar Malmö 2013/2014 Ansökan till Gröna Skolgårdar Malmö 2013/2014 Serviceförvaltningen, Utvecklingsavdelningen Har er förskole/skolgård brist på gröna och inspirerande miljöer? Behöver ni en mera inspirerande utomhusmiljö

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

Enhetsrådsmöte 2012-11-15

Enhetsrådsmöte 2012-11-15 Aspenäsenheten Enhetsrådsmöte 2012-11-15 Aspenässkolan, (biblioteket) klockan 18.00-20.00 Presentation av mötesdeltagare; Anki Lundin, förskolechef, ordförande på gemensamma mötet. Christina Ottoson, rektor

Läs mer

Motion om screening av läs- och skrivutveckling hos barn och elever. KS

Motion om screening av läs- och skrivutveckling hos barn och elever. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-01-24 9 Motion om screening av läs- och skrivutveckling hos barn och elever. KS 2016-439 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

PROTOKOLL. Ungdomsforum 150225 Dnr: KS 2015-106. Plats och tid Konferensrummet, Lagaholmsskolan, Laholm, 150225, 10.00 12.00.

PROTOKOLL. Ungdomsforum 150225 Dnr: KS 2015-106. Plats och tid Konferensrummet, Lagaholmsskolan, Laholm, 150225, 10.00 12.00. 1 PROTOKOLL Ungdomsforum 150225 Dnr: KS 2015-106 Plats och tid Konferensrummet,, 150225, 10.00 12.00 Ungdomar Casandra Hallberg, Osbecksgymnasiet Fredrik Roos-Lindell, Osbecksgymnasiet Emelie Solenheim,

Läs mer

Orgnr: 212000-2197 kommun@alvdalen.se www.alvdalen.se. Telefon: 0251-313 00 0251-312 09 (fax) Besöksadress: Permatsvägen 1

Orgnr: 212000-2197 kommun@alvdalen.se www.alvdalen.se. Telefon: 0251-313 00 0251-312 09 (fax) Besöksadress: Permatsvägen 1 PROTOKOLL FÖRT VID MÖTE MED KOMMUNALA SAMVERKANS RÅDET FÖR UNGDOMSFRÅGOR I ÄLVDALENS KOMMUN Tid: 2015-09-14, kl. 9.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Baured, Älvdalen Närvarande: Enligt närvarolista 1. Mötets

Läs mer

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Resultat Enkät Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Sammanställt av Ulrika Eidenstam skolrådsrepresentant 3B Enkäten Enkät gick ut till alla föräldrar med följande

Läs mer

Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014

Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014 Protokoll från Skolrådsmöte 14 oktober 2014 Närvarande: Se bilaga 1 1. Mötets öppnande och godkännande av dagordningen Ordförande öppnade mötet och alla enades om att lägga till Övriga frågor i dagordningen

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 16 april 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh

Läs mer

Protokoll Skolrådsmöte

Protokoll Skolrådsmöte Informationskopia Föräldraföreningens styrelse Närvarande Lena Granholm Nadja Melander Karin Edwinson Cajsa Jakobsson Madeleine Andersson Carin Staudte Anders Björnberg Protokoll Skolrådsmöte Sammanträdesdata

Läs mer

Centralskolan, Norra skolan kl

Centralskolan, Norra skolan kl 1 (9) Plats och tid Centralskolan, Norra skolan kl. 13.00-15.30 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson,

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN

BIBLIOTEKSPLAN BIBLIOTEKSPLAN - 2016 HAMMARÖ KOMMUNS BIBLIOTEKSVERKSAMHET 1 Bakgrund Enligt bibliotekslagen 7 skall kommuner och landsting efter den 1 januari 2010 anta planer för biblioteksverksamhet. I Hammarö kommun

Läs mer

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Arbetsplan för skolbiblioteksverksamheten på Hjulsta grundskola 2018

Arbetsplan för skolbiblioteksverksamheten på Hjulsta grundskola 2018 Arbetsplan för skolbiblioteksverksamheten på Hjulsta grundskola 2018 Skolbiblioteksverksamheten på Hjulsta grundskola verkar enligt Läroplan för grundskolan. Genom litteraturläsningen och de gemensamma

Läs mer

Ur läroplanens kapitel 1: Eleverna kan använda det svenska språket i tal och skrift på ett rikt och nyanserat sätt.

Ur läroplanens kapitel 1: Eleverna kan använda det svenska språket i tal och skrift på ett rikt och nyanserat sätt. Pedagogisk planering i svenska Säkert har du hört talas om Törnrosa och Askungen; kanske läste dina föräldrar de här eller andra sagor för dig när du var barn. Sagor har fascinerat människor i alla tider

Läs mer

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år

ORGANISATION. F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år Rusksele skola ORGANISATION F-KLASS- ÅR 2 9 ELEVER ÅR 3- ÅR 6 19 ELEVER FRITIDS 5 inskrivna och 6 skolskjutsbarn FÖRSKOLAN 15 barn 1-5 år lärare 2,2 tjänster inkl slöjd 13 elever / lärare Fritidspersonal

Läs mer

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola!

Digitala verktyg! Spaning Bölets förskola! Digitala verktyg Spaning Bölets förskola Vi fick i uppdrag att undersöka hur man använder olika digitala hjälpmedel på vår förskola. På vår förskola är vi fem avdelningar med två yngre avdelningar och

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Protokoll från möte med Freinetskolan Kastanjens föräldrar och personal angående samverkan

Protokoll från möte med Freinetskolan Kastanjens föräldrar och personal angående samverkan Protokoll från möte med Freinetskolan Kastanjens föräldrar och personal angående samverkan 2013-06-03 Vid mötet närvarade 29 föräldrar, 6 personer ur styrelsen, rektor och merparten av personalgruppen

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 2006-10-03 1 (5) Tid Tisdagen den 3 oktober, klockan 19.00-21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Bengt Levin, 1:e vice ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Västertorps förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson

Anneli Karlsson, sekreterare. Anneli Karlsson. Sten Fransson Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Biblioteket, Arvika, kl. 13.30 15.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund (M), ersättare för Lena Kandergård (S) Bertil Nilsson (HSO)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Pedagogisk planering för ämnet: Svenska

Pedagogisk planering för ämnet: Svenska 1(5) Pedagogisk planering för ämnet: Svenska Tidsperiod: årskurs 4 Syfte & övergripande mål: Vi kommer att läsa, skriva, lyssna och tala. Syftet är att du ska utveckla förmågan att: - formulera dig och

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer