Lärande- och kulturnämnden Ann Björkgren, lärare åk 7-9 Elevrepresentant åk 7 Elevrepresentant åk 8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lärande- och kulturnämnden Ann Björkgren, lärare åk 7-9 Elevrepresentant åk 7 Elevrepresentant åk 8"

Transkript

1 Protokoll Självförvaltningsråd Plats och tid: Ede skola, fredag 26 februari 2010, kl 09:00 10:40 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Alice Andersson, elev åk 9 Alexander Brink, elev åk 9 Emelie Markgren, elev åk 6 Ana Puntigliano Jonasson, lärare åk 7-9 Ulla Persson, ledamot Lärande- och kulturnämnden Mats Svensson, förälder Pelle Einarsson, förälder Ingela Käck Brolund, rektor 7-9 Jonatan Brink, elev åk 7 Maja Solin, elev åk 5 Emelie Taimi, elev åk 6 Gabriella Jonsson, lärare åk 3 Margareta Lönnberg Hansson, lärare åk 5 Anna Markgren, förälder Jennie Hedqvist, förälder Ingrid Sundell, sekreterare Inte närvarande: Lars Berglund, ledamot Lärande- och kulturnämnden Ann Björkgren, lärare åk 7-9 Elevrepresentant åk 7 Elevrepresentant åk 8 Eva Hedberg, ledamot Lärandeoch kulturnämnden Eva Rennerfelt, ledamot Lärande- och kulturnämnden Presentation Mötet öppnas och deltagarna presenterar sig. Justerare Till att justera protokoller utses Maja Solin och Margareta Lönnberg Hansson. Föregående protokoll Rektor går igenom föregående protokoll, ingen har något att ta upp från föregående protokoll. Information om skolans löpande verksamhet. Information från eleverna. 7-9 I årskurs 9 har man nu nationella prov. De prov man hittills haft har fungerat bra. Eleverna har varit bra förberedda. Det har varit en del frånvaro bland lärarna p g a sjukdom och det har hänt att

2 eleverna fått ha självstudier. Rektor informerar om att det i första hand blir eleverna i åk 9 som får håltimme/självstudier om det är svårt att lösa det med vikarier för ordinarie lärare. Friluftsdagen som åk 6 9 skulle ha haft den 23 februari blir i stället den 18 mars. Ede skola är representerat vid Skol-VM i längdskidor i Italien. En person som studerar till friskvårdskonsulent har just nu sin praktik vid skolan och 7B har fått förmånen att vara med i projektet med satsning på friskvård och idrott. Hälsoprojektet ingår i flera olika ämnen för eleverna. Många elever förstår inte vad de ska ha sina kunskaper till. Till vilken nytta ska jag lära mig? Vad är viktigt? Det är en viktig uppgift att få eleven att förstå varför man ska lära sig olika saker, som t ex skrivregler, stavning m m. Varför ska jag kunna det jag ska inte bli författare. Åk 5 Även i åk 5 har nationella proven börjat. Vid raster är det stökigt i korridoren. Åk 6 6A ser film varje fredag. 6B läser just nu om världen, klimatzoner m m. Under rasterna är det störande med äldre elever i kapprummen. Möbler har förstörts och de har också rökt i kapprummet. (Detta har tidigare inte kommit till rektorernas kännedom. Rektorerna kommer tillsammans med mentorer att utreda detta). Rektorerna tar upp att det är viktigt att alla incidenter rapporteras till rektor och att skadeanmälan görs på allt som händer. Allt ska utredas. De elever som ser vad som sker måste berätta för någon vuxen vad de sett och om de sett vem det var som gjorde skadan. Eleverna önskar att de får arbeta utomhus vid fint väder, att vara i klassrummet när det blir varmt är jobbigt. De vill istället ha undervisning i naturen. Information från lärarna Åk 4-5 De har haft en helt fantastisk friluftsdag i Kajvall. Årskurs 5 har haft studiebesöksvecka (PRAO) då de bl a gjort intervjuer, som de sen ska redovisa i klassen.

3 De har även i åk 5 nationella prov nu, något som eleverna gör med stor koncentration. Åk 3 De börjar med nationella proven efter sportlovet. F 3 har lämnat ut intresseanmälan hem till föräldrarna. De kan där anmälan sig för att komma till klassen och berätta som sitt yrke. I årskurs F 6 finns ett projekt om samverkan mellan skola arbetsliv i samarbete med studie- och yrkesvägledare Eva Patriksdotter. Studie- och yrkesorientering ska finnas i alla ämnen i åk F 9. Några i personalen har varit på utbildning och ska också ha en varsin PRAO-dag. 7 9 De arbetar i varje ämne med samverkan skola-arbetsliv, t ex att de i svenska gör en ansökan till sin PRAO-plats. Årskurs 7 har haft föräldrabesöksvecka i skolan och åk 8 och 9 har haft det innan. Elevrådet Två elever ska delta i en konferens i Örebro om Operation Dagsverke. De kommer då att få vara med om att rösta om vilket ändamål som nästa års Operation dagsverke ska gå till. Syftet med konferensen är att sprida informationen, så att alla vet vad Operation dagsverke är och vad pengarna går till. Eleverna arbetar en dag och de pengar de får in går till något ändamål som bestämts. Kampanjen har ända sedan start gått ut på att elever i Sverige gör dagsverken arbetar, för ett projekt någon annan stans i världen, samtidigt som de lär sig om projektet och landet. Information från föräldrarna Föräldrarna tycker att det på inbjudan till besöksvecka ska finnas en svarstalong. De tar också upp att det är ett bra om mentor/klasslärare skickar information via e-post till föräldrarna. De tycker att eleverna är trevliga men att det kan bli stimmigt när det är stora grupper. Läraren hinner inte med alla, och de som inte förstår uppgiften börjar i stället störa de andra eleverna. Det är bra om skolan också skickar ut någon trevlig information inför årskurs 1. Viktigt att förskoleklass samt årskurs 1 och 7 syns utåt i marknadsföringen av skolan.

4 Förbered föräldrarna så att de kan berätta om vilken nytta de har haft av sin skolgång i sitt yrkesliv. Att det ser trevligt ut i korridorer och klassrum är ett allmänt intresse och berör alla. Information från rektorerna Rektor informerar om den enkät som eleverna gjorde under hösten där samtliga punkter visade ett positivt resultat utom just frågan om arbetsro i klassrummet. Man arbetar nu med detta på olika sätt. Hänsyn till arbetsmiljön i skolan ska tas av alla. Man ska sköta den och inte skräpa ner. Det är en viktig uppgift att arbeta med bland eleverna, att höja intresset för miljön och att akta densamma. Läraren i textilslöjd ska tillsammans med tre elever göra en graffitimålning som ska placeras utanför uppehållsrummet Bygget. Även i år kommer det att vara sommarskola för eleverna i årskurs 8. Alla erbjuds möjlighet att läsa upp sig i sina ämnen. Inbjudan kommer att skickas ut till eleverna. Rektor informerar om att med brevet till blivande förskoleklassbarn fanns en folder om förskoleklass vid Ede skola. Till blivande årskurs 7 kommer det att göras ett utskick snart. De kommer att bli inbjudna till Ede skola på besök. Inför språkvalet ska eleverna få prova på de olika språken, franska, tyska och spanska. Information från Lärande och kulturnämnden Ulla Persson poängterar att det är viktigt med den kommunala skolans marknadsföring av sin verksamhet. Arbetsmiljö Rektor informerar om att all nedskräpning och förstörelse utreds. Om man vet vem de skyldige är så får den stå kostnaden för förstörelsen. Kostnader över 1500 kronor då ansvarsförsäkring saknas reduceras utifrån barnets ålder. Utförligare information finns i skolans informationsbroschyr samt under länkbiblioteket A-Ö på kommunens hemsida (Utbildning, barn och skola). Allvarligare händelser polisanmäls, t ex klotter, skadegörelse, våld och hot. Det är viktigt att eleverna berättar för en vuxen vem eller vilka som gjort någon skadegörelse. Mentor kontaktar föräldrarna till den eller de elever som gjort någon skadegörelse. Det är viktigt att alla, personal, elever och föräldrar tillsammans medverkar till utredning av händelser.

5 Rastvaktsschema finns för lärarna. Alla arbetar med värdegrundsarbete. Rektor redogör kort för hur arbetet fungerar när en elev skolkar eller orsakar skadegörelse: 1. Vuxen pratar med eleven 2. Mentor kontaktar hemmet 3. Elevvårdskonferens. Diskussion runt eleven och olika åtgärder som kan sättas in. 4. Kontakt med sociala myndigheter, hälsovården eller andra instanser. 5. En avstängning av en elev kan göras först när det är en allvarlig fara för elevens eller andras säkerhet. Likabehandlingsgruppen vid skolan har deltagit i en fortbildning som Riksförbundet Hem och skola anordnade om Att bygga god samarbetskultur och nolltolerans mot mobbing. I skolan måste vi arbeta mer för samarbete. Vi ska undersöka om vi kan ordna detta som en utbildning för alla lärare. Vi måste hela tiden vara måna om att lyfta fram det positiva som sker varje dag. Ombyggnation vid Ede skola. Rektorerna berättar lite kort om planerna. Samverkan ska ske på måndag 1 mars och innan dess får de inte säga så mycket. E-huset finns dock inte med i planerna för skolan i framtiden. Det finns idag för mycket lokaler vid Ede skola. Sunnansjö förskola hyr sin nuvarande lokal och det hyresavtalet ska sägas upp. Planerna är att verksamheten kan flytta över till lokalerna i Stömne. Rektor önskar en samlad verksamhet för årskurs 4 6. I planeringen ingår skolgårdsprojekt samt trafikmiljön. Den 22 mars kommer rektorerna att medverka vid föräldraföreningsmöte och kan då lämna mer information. Fotbollsplan liksom staket vid förskolan finns med i helhetslösningen. Övriga frågor Isbanan. Det har varit många turer runt den denna vinter. Ansvarig är social- och fritidsförvaltningen. Idag är det olika rutiner för isbanor inom kommunen. Ytterområdena ska ha samma resurser som centrala Hudiksvall. Eleverna tar upp frågan om mössor på eller inte under lektionstid. I de ordningsregler som finns vid skolan är det beslutat att mössor ska inte användas under lektionstid.

6 Inför nytt läsår ska ordningsreglerna diskuteras i klasserna. Den vuxne har mandat att bestämma om elev och lärare är oeniga. Årskurs 6 har blivit tillsagda att de är i vägen när de är ute och spelar innebandy. De undrar hur de ska ha sin plan för att inte vara i vägen? Eleverna i åk 9 frågar varför de inte kan ha hemstudiedag. Skolan får inte anordna det, elevens vårdnadshavare kan begära ledigt för eleven och i samråd med mentor göra upp ett hemarbete. Rektorerna informerar om att Ingrid Jonsson, kostchef vid skolrestaurangen arbetar sin sista arbetsdag och att uppvaktning av henne kommer att ske vid mötets slut. Ingrids efterträdare heter John Lärka och han började sitt arbete den 22 februari. Dag som ovan Ingrid Sundell Maja Solin Margareta Lönnberg Hansson

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Protokoll 2010-10-08 Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Plats och tid: Ede skola, fredag 1 oktober, klockan 08:15-09:45 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Filip Bergström, elev åk 5 Maja Solin,

Läs mer

åk 7-9 Gabriella Jonsson, lärare åk 1 Jennie Hedqvist, förälder Presentation Mötet öppnas och deltagarna presenterar sig.

åk 7-9 Gabriella Jonsson, lärare åk 1 Jennie Hedqvist, förälder Presentation Mötet öppnas och deltagarna presenterar sig. Protokoll 2010-11-26 Självförvaltningsråd Plats och tid: Ede skola, fredag 26 november 2010, kl 08:15-09:40 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Frida Brink, elev åk 9 Felix Sundström, elev åk 8 Rasmus

Läs mer

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid.

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid. Marielundsskolan - vår arbetsplats Ht 2005 Marielundsskolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga och trivs. Vi strävar alla efter att eleverna ska tro på sig själva, ha arbetsro och lust

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Östra Skolan 2012/2013. Planen reviderad 2012 08 01 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Njutångers skola LÅ 2011-2012 Planen reviderad 20111212 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (7) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Ede skola, Läsåret 2011/2012 Planen reviderad oktober 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Fagrabäckskolan 2017/2018

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Fagrabäckskolan 2017/2018 Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Fagrabäckskolan 2017/2018 Innehållsförteckning Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 2018... 1 Fagrabäckskolans gemensamma målsättning:...

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, åk 7-9 Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22

ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22 ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22 Uppingegränd 27-33, 163 61 Spånga 08 508 03 900 www.enbacksskolan.stockholm.se SID 2 (6) Förord Enbacksskolan ska vara en skola där både elever och personal trivs

Läs mer

Visa respekt mot vuxna och barn.

Visa respekt mot vuxna och barn. Föräldrarna förväntar sig att deras barn ska: Visa respekt mot vuxna och barn. Bete sig som folk. Uppföra sig väl mot andra elever och lärare. Låta bli att kränka någon. Vara trevliga mot andra elever

Läs mer

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklassen till årskurs 6. Fritidshemmet Fladdermusen är organiserat

Läs mer

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor

Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor Handlingsplan för att stimulera hög närvaro Förskoleklass till årskurs 9 Strömsunds kommuns grundskolor 2 (5) Bakgrund Alla barn i Sverige har en lagstadgad rätt till utbildning och har skolplikt. Skolplikten

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk /2018 Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling åk 7-9 2017/2018 R e s p e k t, f ö r t r o e n d e, o m t a n k e 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Likabehandlingsplan i Laxå kommun på alla skolor

Likabehandlingsplan i Laxå kommun på alla skolor 1 Likabehandlingsplan i Laxå kommun på alla skolor Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass-årskurs 1-9 och Fritidshem. Ansvariga för planen Rektorer på samtliga enheter. Trygghetsteam,

Läs mer

Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, åk 7-9 Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2016-2017 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 kupolstudien.se Följande påståenden handlar om undervisningen och miljön i skolan. Kryssa för det alternativ du

Läs mer

Välkomna till föräldramöte läsåret 18/19

Välkomna till föräldramöte läsåret 18/19 Välkomna till föräldramöte läsåret 18/19 Kvällens upplägg *Kort om organisationen *Presentation av elevhälsa och speciallärare *Presentation av elevvärdar * Återläsning, FDT *Extra anpassningar och särskilt

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling

Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling Birgittaskolan2/IVAS plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan Läsår 2015/16 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan

Läs mer

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Ordningsregler för Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet,

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan

Till dig som börjar på. Vidåkersskolan Till dig som börjar på Vidåkersskolan 2012/2013 SKOLAN ÄR VIKTIG! Vi hoppas Du håller med oss om detta och att du kommer att trivas. Det är en förmån att få gå i skolan och den är viktig för Din framtid.

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Dorotea kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016/2017 Strandenskolan Åk F-9 Fastställd av KUN 2016-09-22 47 Inledning 2 Alla elever och all personal har rätt att vistas i vår

Läs mer

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

1. Alla på skolan visar respekt mot varandra. Vi använder inte våld, hot, svordomar och kränkande uttryck.

1. Alla på skolan visar respekt mot varandra. Vi använder inte våld, hot, svordomar och kränkande uttryck. ORDNINGSREGLER FÖR ENSKEDE SKOLA 2008 Våra ordningsregler bygger på innehållet i skolans arbetsplan, likabehandlingsplan, Lpo94, skollagen och arbetsmiljölagen. I skolan gäller samma lagar och värderingar

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev. 2019-01-09. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ursviksskolans 6-9 plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling

Ursviksskolans 6-9 plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling Ursviksskolans 6-9 plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling Rev 2016-09-28 Önskat läge Likabehandlingsplanen är känd av elever och föräldrar samt förankrad hos medarbetare.

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

Sollefteå Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Sollefteå Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Sollefteå Gymnasiesärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017-01-01 2017-08-31. Innehållsförteckning 1. Likabehandlingsplanen 2. Skolans likabehandlingsarbete 3. Rutiner för

Läs mer

HEDÄNGSKOLANS RAMVERK

HEDÄNGSKOLANS RAMVERK HEDÄNGSKOLANS RAMVERK Ni kan förvänta er av skolan: Att vi visar respekt för våra elever och finns till hands när behov av hjälp och stöd uppstår Att vi strävar efter att möta varje elev på dess kunskapsnivå

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår Skolans ordningsregler Herrgårdsgymnasiet är en arbetsplats för elever och personal och i enlighet med skollagen ska varje skola ha ordningsregler. Dessa regler ska ses som ett uttryck för en bredare och

Läs mer

Uppdaterad

Uppdaterad Trygghetsplan -En plan mot diskriminering och kränkande behandling Bobygda skola läsåret 2015-2016 Uppdaterad 2015-10-25 Trygghetsplanen plan mot diskriminering och kränkande behandling På vår skola ska

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Upprättad Juni 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola!

Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Fjälkinge den 14 augusti 2018 Välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Fjälkinge skola! Alla elever i åk 7-9 önskas välkomna efter ett långt och härligt sommarlov, särskilt välkomna är de nya elever som

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2017-2018 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Bureskolan F-5 2019-09-30 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-3 samt fritidshem Ansvariga

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Likasplan/plan mot kränkande 1. VISION Vår ambition är att alla våra elever ska trivas och känna samhörighet med skolans personal och varandra. Det är en av de viktigaste förutsättningarna för att en god

Läs mer

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-8

Rapport från satsningen En dator per elev i årskurs 7-8 KROKOM2500, v1.0, 2012-02-29 RAPPORT ENKÄT 1 (10) Datum 6/5 2013 Barn och utbildningsnämnden Monica Andersson IT-pedagog 0640-16 377, monica.andersson@krokom.se Rapport från satsningen En dator per elev

Läs mer

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för Överlämning Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för överlämning Förskola Förskoleklass läsår 2017-18 December En första kontakt, om barn som är i behov av mer omfattande

Läs mer

Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdsskolans/Prästgärdet/Kristines plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6, grundsärskolan 1-5, träningsskola och fritidshem.

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Helena Admund, lärare i grundskolan

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Trygghet och trivsel

Trygghet och trivsel Barn och elever känner sig trygga hos oss. Det här gör vi för att ge ditt barn trygghet och studiero. Vet du om att det finns en likabehandlingsplan i ditt barns skola? Du som vårdnadshavare är viktig

Läs mer

Likabehandlingsplan läsåret 14-15

Likabehandlingsplan läsåret 14-15 Storängsskolan 2014-11-04 Likabehandlingsplan läsåret 14-15 Bakgrund Den 1 april 2006 trädde lagen i kraft som skall främja lika behandling. Lagen syftar till att främja elevers lika rättigheter oavsett

Läs mer

Trivselpolicy med konsekvenser på Malmsjö skola 2012

Trivselpolicy med konsekvenser på Malmsjö skola 2012 1[5] Trivselpolicy med konsekvenser på Malmsjö skola Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45, Tumba Telefon vxl 08-530 610 00 Direkt 08-530 611 31 Mobil 0708-891923 E-post johan.nystrom@botkyrka.se

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Sandvalla skola Augusti 2011 - oktober 2012 Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Läsåret 2011/12 Antagen 2009-10-22 Reviderad 2011-06-27 2. (6) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Nyboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017/2018

Nyboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017/2018 Nyboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017/2018 Kartläggning av insatserna det föregående läsåret 2016/2017 Riktade insatser Följande insatser genomfördes under läsåret 2016/2017:

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Hösten 2015 till och med våren 2016 Östregårdskolan augusti 2015 Likabehandlingsplan samt plan mot kränkande behandling Mål Alla elever känner sig

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Likabehandlingsplan för Nytorps hästgymnasium

Likabehandlingsplan för Nytorps hästgymnasium 2018-08-20 Likabehandlingsplan för Nytorps hästgymnasium 2018 2019 Bakgrund och syfte Enligt 3 kap. 16 diskrimineringslagen ska huvudmannen varje år upprätta en plan med en översikt över de åtgärder som

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Prästholmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Prästholmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Prästholmsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritids, Grundskola åk 1 - åk 6 Ansvarig för planen är rektor Vår

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling.

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Östmarks skola och fritidshem Fastställd 2018-11-05 Gäller till 2019-09-30 Revideras varje läsår, ansvarig är rektor Likabehandlingsarbetet regleras

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Kungsbacka läsåret 2013/2014 Planen omfattar både arbetet med likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling 1 Rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev. 2017-08-01. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan & Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan & Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Barn och utbildningsförvaltningen Likabehandlingsplan & Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Hästveda Fritidshem 2014-01-01 1 Innehållsförteckning Sidan 1. Fritidshemmets vision...

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret SIG1000, v4.0, 2012-09-24 1 (8) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2017-2018 Vår vision för Tingvallaskolan bygger på att vi tror att alla elever ska lyckas. Tingvallaskolan ska vara en skola där alla

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola

Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor. Nykroppa skola Nykroppa skola Ing-Marie Jonsson Rektor Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2015 2016 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.3

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola, fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass, grundskola

Läs mer

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola " En skola som satsar på bra kunskapsresultat och värdegrundsarbete" Högoms skola ligger 2 km västerut från Sundvalls centrum. Skolan ligger

Läs mer

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Lindriga förseelser mot skolans regler: Konsekvens Ansvarig Enstaka sena ankomster Störande beteende på lektion Glömt material Användande av mobiltelefon

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nils Fredriksson Utbildning Gymnasiet Vuxenutbildning Läsåret 18/19 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

Elevernas arbetsmiljö - förstudie 2015

Elevernas arbetsmiljö - förstudie 2015 www.pwc.se Elevernas arbetsmiljö - förstudie 2015 Robert Bergman Andreas Jönsson Överkalix kommun Bakgrund Syfte: Översiktligt kartlägga hur barn- och utbildningsnämndens verksamhet arbetar med elevernas

Läs mer

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete 2016-2017 Presentation av verksamheten Holstagårdsskolan är en F 9 skola med ca 418 elever och ca 45 medarbetare. Skolan byggdes 1996 och är belägen i

Läs mer

PRAO - PRaktisk ArbetslivsOrientering, en del av skolans undervisning om arbetsliv och omvärld

PRAO - PRaktisk ArbetslivsOrientering, en del av skolans undervisning om arbetsliv och omvärld PRAO - PRaktisk ArbetslivsOrientering, en del av skolans undervisning om arbetsliv och omvärld Information till elev och vårdnadshavare Rödabergsskolan anser att PRAO är en viktig aktivitet för att ge

Läs mer