Visa respekt mot vuxna och barn.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Visa respekt mot vuxna och barn."

Transkript

1 Föräldrarna förväntar sig att deras barn ska: Visa respekt mot vuxna och barn. Bete sig som folk. Uppföra sig väl mot andra elever och lärare. Låta bli att kränka någon. Vara trevliga mot andra elever och lärare samt besökande på skolan. Föregå med gott exempel för sina klasskamrater. Uppföra sig både i och utanför skolan. Undvika att vara delaktiga i mobbing. Fungera i en grupp och vara goda kamrater. Behandla andra som de vill behandlade själva. Vara empatiska och lyssna på andra. Följa skolans regler. Vara rädda om skolans utrustning. Lyssna på lärarens instruktioner och tillsägelser. Ta med sig skolans saker in från rasten. Veta att handlingar har konsekvenser.

2 Vara på rätt plats vid rätt tid och med rätt utrustning. Visa respekt för skolans inventarier och material. Använda ett vårdat språk utan kränkningar. Ta av sig ytterkläder under lektionstid. Vara tysta och lyssna när andra pratar. Undvika att använda mobiltelefon under lektionstid. Göra det skoljobb som förväntas. Visa vilja till lärande och ta eget ansvar. Ta in kunskap och göra sitt bästa med skolarbetet. Få minst betyget godkänt. Visar att de har försökt prestera sitt bästa. Tänker på framtiden och tar eget ansvar för sitt lärande. Se skolan som deras arbetsplats från Måndag till Fredag som en förberedelse inför vuxenlivet. Ta med läxor hem. Säga ifrån eller åtminstone meddela någon om något dumt har hänt.

3 Föräldrarna förväntar sig att skolan ska: Reda ut problem på en gång. Ta sig tid att direkt samla in fakta vid incidenter för att reda ut vad som har hänt. Ha snabba åtgärder. Ha en öppen dialog mellan lärare och föräldrar. Informera vid incidenter som rör deras barn. Meddela berörda föräldrar omedelbart vid incident eller missade lektioner. Meddela föräldrar om bra och mindre bra saker som har hänt. Ring hem till föräldrar oftare. Kontakta föräldrarna om det är något (gruppen tycker att skolan redan gör detta i åk 3-5). Skriva med det i veckobladet om något har hänt under veckan (åk 3-5). Skicka ett veckobrev eller information om vad som händer på skolan och inte mörka om något negativt har hänt. Vara ärlig i kommunikation med föräldrar och inte prata runt eller mörka problem. Meddela föräldrar om barnen lämnar skolområdet under skoltid. Ge föräldrar begriplig återkoppling på elevernas prestationer. Meddela om kunskapsluckor hos barnen i tid. Ha en ständigt uppdaterad hemsida som inkluderar information om läxor och prov.

4 Vara tillgänglig om en förälder vill ringa och berätta om någonting. Vid behov så ska skolan också hjälpa till att reda ut det som har hänt, ärendet ska inte rinna ut i sanden. Skrota Edwise. Ha tydliga regler. Barnen tillrättavisas och får ta konsekvenserna för vad de gör. Ha hårda regler under lektioner. Inga musikspelare eller mobiltelefoner. Störande elever ska skickas ut. Utnyttja de tillåtna medel som beskrivits av rektor, t.ex. kvarsittning och avstängning från lektion. Sätta tydliga gränser från början för att få barnens respekt (särskilt lärare). Ha gemensamma regler som åtföljs på hela skolan. Det ska också finnas tydliga konsekvenser på vad som händer om reglerna inte åtföljs. Rapportera incidenter. Undersöka om incidentrapporten eller handlandet är viktigast.

5 Vara en bra arbetsmiljö. Det ska vara tryggt och lugnt. Ha fler lärare vid busshållplatsen och i skolans lokaler vid raster. Eventuellt kan lärarna ta hjälp av föräldrar eller skolmorfar. Ha arbetsro i klassrummen. Upprätthålla en viss disciplin i klassrummet. Ha ordning och reda. Visa eleverna respekt. Låta eleverna få berätta vad de tycker. Lyssna till alla elever vid en incident, även de ansvariga. Ha personal som är tillgängliga för barnen när de vill prata. Ha lärare som är förebilder. Ha skolmat som håller en god kvalitet. Ha handsprit i matsalen och på någon annan plats i skolan utifall tvålen skulle försvinna från toaletterna.

6 Vara glada när de går till skolan. Kunna låta lärare fokusera på undervisning och inte konfliktlösning. Sätta in resurser i grupper som inte fungerar. Ge möjligheter för lärare att kunna fokusera på undervisning under lektionstid. Ge lärarna auktoritet uppifrån att utföra sina jobb. Lärarna ska inte behöva vara rädda. Ha schemateknisk ordning. Motivera barnen att studera. Motivera och stötta eleverna. Göra eleverna delaktiga. Ge våra barn en bra undervisning Lära eleverna det som står i kursplanen. Hjälpa barnet att nå de mål som behövs. Skolplanen ska följas. Utbilda alla barn efter deras förutsättningar. Ha undervisning som bygger på en vetenskaplig grund.

7 Ge samma förutsättningar för alla elever att nå målen. Ligga i fas med ämnesplaneringar så att eleverna inte ligger för långt bak i åk 9. Ha tydliga mål i undervisningen. Tänka på att läxor är till för att befästa den kunskap man redan har. Se till att eleven hinner jobba och har arbetsro för att slippa massor av läxor. Skolan ska ha tillräckligt med resurser. Ha kompetenta lärare och ledning. Ha kompetenta lärare som kan förmedla kunskap på ett bra sätt. Ha ett kraftfullt ledarskap från rektor och skolchef. Till exempel för att visa lärarna hur de skall agera direkt vid incidenter. Följa det beslutade regelverket. Ta vuxenansvar bland lärare och inte lämna över problem till elever. Kompetens ska finnas för alla individer. Se till att personalen kommer i tid. Fastställa att ansvaret för vad som händer på skolan ligger på skolan.

8 Skolan kan förvänta sig att föräldrarna: Har ett föräldraansvar och förmedlar hur viktig skolan är. Tar problem på allvar. Inte pratar illa om allt och alla, till exempel skolan, inför barnen. Engagerar sig i det som händer på skolan. Går på alla möten som utlyses. Stödjer skolans regler och rutiner. Besöker skolan oftare. Tillsammans med barnen respekterar skolan och lärarna. Uppfostrar sina barn. Tillrättavisar barnen när de gjort fel och sätter tydliga gränser. Fostrar sina barn till att vara bra medmänniskor. Har diskussioner med sina barn hemma. Ger sina barn en god värdegrund och tar ansvar för sina barn. Både tar upp det positiva och det negativa i sin dialog med barnet. Sköter uppfostran så att barnen har vanligt folkvett.

9 Ser till att läxor, mat och vila sköts. Stöttar sina barn i skolarbetet och uppmuntrar kunskapsinhämtning. Stödjer lärarna och hjälper till att lösa problem som uppstår. Tar itu med problem. Tar sitt ansvar över barnen även på skoltid om något händer. Tillsammans med barnen samarbetar med skolan för att lösa de problem som dyker upp. Tar upp information som de har fått från skolan med barnen. Är tillgängliga och kontaktbara. Är aktiva och verkligen gör det som de har lovat skolpersonal. Exempelvis så kan det röra sig om att ha ett samtal med ett barn efter en incident. Kan hjälpa till genom att vara med barnen på skolan någon gång om så behövs. Hör av sig när något är på gång. Har en öppen och rak dialog med skolan.

10 Hjälps åt och ställer upp. Har en aktiv kontakt med andra föräldrar. Har en dialog med andra föräldrar om problem uppstår. Följer samhällets regler. Har en positiv anda.

11 Annat Humanistiska har inte fått några incidentrapporter trots ett stort antal rapporter på skolan. Vad sker med rapporterna? Detta kommer att tas upp på skolrådet. Enligt Lars Thorin så rapporterar Fränstaskolan flest rapporter av alla skolor. Sen kan 4 elever vara inblanda vilket ger 4 rapporter i vår statistik, men det ger 1 rapport in till nämnden. Det tar lång tid att få svar på mail från rektor. Anne försöker svara så fort mailet läses. Någon gång har det tagit 2-3 dagar innan svar. Det är svårt för lärare att ingripa om elever stökar på grund av brist på befogenheter. Läraren är ansvarig för elever som skickas ut vilket upplevs som problematiskt. Det upplevs som obalanserat att eleverna har alla rättigheter och lärarna inga. Lärarna har rättigheter. Om telefonbestämmelserna inte respekteras så föreslås att vi förbjuder alla mobiltelefoner på skolan. Föräldrarna bör vara med på detta. Vissa elever använder mobilen som ett hjälpmedel, med att hålla tider, inläst material Förslagsvis så går lärare och föräldrar tillsammans med barnen igenom vad vi tycker på ett infomöte. Tas upp på skolråd! Förslag på kameraövervakning för att minska sabotage i skollokalerna. Förbjudet enligt lag och vill vi ha det så på vår skola? Kan man söka? Anne kollar med ÅFA.

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Ordningsregler Önnestad skola F - 9

Ordningsregler Önnestad skola F - 9 Ordningsregler Önnestad skola F - 9 På vår skola visar vi varandra hänsyn och respekt under hela arbetsdagen. Som elev ska du: Komma i tid till lektioner och ha med dig det material som behövs. Respektera

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017

Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Ordningsregler för Degebergaskolan Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet,

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR LÄSÅRET 2016-17 På Karlskrona språkskola önskar vi tillsammans med våra elever och deras vårdnadshavare samarbeta, för att bidra till en uppväxtmiljö som skapar fungerande

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15

ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15 ORDNINGSREGLER LEXTORPSSKOLAN 2014-15 Våra regler på skolan och fritids är få och enkla. De är till för att alla ska trivas och lära sig under tiden vi är i skolan. Inomhusregler Vi använder ett trevligt

Läs mer

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde

Information. till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Information till alla föräldrar och elever vid Vallback rektorsområde Brynässkolan F-5 Fridhemsskolan F-6 Hemlingby skola F-3 Sörbyskolan F-6 Vallbacksskolan 6-9 Läsåret 2015/2016 VISION Trygga elever

Läs mer

Nu inför det nya läsåret vill vi att ni läser igenom vad som är Vikeneskolans värdegrund och samtalar med era barn om vad det innebär.

Nu inför det nya läsåret vill vi att ni läser igenom vad som är Vikeneskolans värdegrund och samtalar med era barn om vad det innebär. Under läsåret 2010-2011 diskuterade vi olika begrepp som värdegrund, respekt, demokrati, inflytande och ansvar med eleverna och tillsammans med elever och vårdnadshavare arbetade vi fram en gemensam värdegrund

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2015/2016 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012 Förväntansdokument Utfärdat augusti 2012 Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2017/2018 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Ordningsregler vid Ahlafors Fria Skola

Ordningsregler vid Ahlafors Fria Skola LÄSÅRET 16-17 Ordningsregler vid Ahlafors Fria Skola Beskrivning över ordningsreglerna vid Ahlafors Fria Skola Vad kännetecknar goda ordningsregler? Utdrag ur skollagen (2010: 800) 5 kap. Trygghet och

Läs mer

Ordningsregler. Läsåret 2016/2017

Ordningsregler. Läsåret 2016/2017 Ordningsregler Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet

Läs mer

T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N

T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N Trivselreglerna är uppdelade i tre delar: UPPLÄGG 1. Först finns en presentation av reglerna och konsekvenser om de inte följs. 2.

Läs mer

HEDÄNGSKOLANS RAMVERK

HEDÄNGSKOLANS RAMVERK HEDÄNGSKOLANS RAMVERK Ni kan förvänta er av skolan: Att vi visar respekt för våra elever och finns till hands när behov av hjälp och stöd uppstår Att vi strävar efter att möta varje elev på dess kunskapsnivå

Läs mer

Ordningsregler Läsåret 2015/2016

Ordningsregler Läsåret 2015/2016 Ordningsregler Läsåret 2015/2016 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet

Läs mer

Maserskolan. Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret Elevversion

Maserskolan. Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret Elevversion Maserskolan Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret 2016-2017 Elevversion 1 Vad är en likabehandlingsplan? Likabehandlingsplanen är ett dokument som förklarar hur vi ska behandla varandra på vår skola,

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Våra prioriterade mål för Prästavångsskolan

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för elever i förskoleklass upp till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar

Läs mer

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 kupolstudien.se Följande påståenden handlar om undervisningen och miljön i skolan. Kryssa för det alternativ du

Läs mer

Skanskvarnsskolans regler för läsår 2013/2014

Skanskvarnsskolans regler för läsår 2013/2014 Skanskvarnsskolan Dnr 000-40/2013 Sida 1 (5) 2013-10-25 Skanskvarnsskolans regler för läsår 2013/2014 För att alla ska trivas, känna sig trygga och uppleva arbetsro har vi på Skanskvarnsskolan tagit fram

Läs mer

Likabehandlingsplan 2014/15

Likabehandlingsplan 2014/15 Likabehandlingsplan 2014/15 Likabehandlingsfrågor/mobbning/värdegrund Så här gör vi på Östersunds Waldorfskola Här på Östersunds Waldorfskola vill vi erbjuda alla barn en trygg och utvecklande skolmiljö.

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2016/2017

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2016/2017 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2016/2017 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet

Ordningsregler för allas trivsel. Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Ordningsregler för allas trivsel Gäller för förskoleklass till år 9 och fritidshemmet Hej och välkommen till ett nytt läsår! Vi ser fram emot ett givande läsår tillsammans med många nya utmaningar och

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Målsättning, vision och kärnvärden

Målsättning, vision och kärnvärden Målsättning, vision och kärnvärden På Skanör Falsterbo Montessoriskola är visionen att utbilda morgondagens världsmedborgare. All personal på skolan arbetar aktivt för att förhindra varje form av diskriminering

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans plan för Mål och Värdegrundsarbete. Vi har ett nytt läsår framför oss. Alla har förväntningar

Läs mer

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Förväntansdokument, ordningsregler Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Skolans läroplan (Lgr 11) Skolans uppdrag Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att

Läs mer

Studiero och trygghet

Studiero och trygghet Per Hansson 2012-11-05 A 1 (7) Studiero och trygghet Introduktion Det här dokumentet beskriver hur vi på Bromstensskolan arbetar för att skapa studiero och trygghet, så att eleverna och pedagogerna kan

Läs mer

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017

VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 Häggetorps- Skolan VÄLKOMNA TILL LÄSÅRET 2016/2017 ENGAGEMANG HUMOR LÄNGTAN Vår verksamhet präglas av humor och glädje, där alla ska känna trygghet och utvecklas. Vi behandlar alla efter sina olika förutsättningar

Läs mer

Reglerna ska bidra till att skolan blir trygg och stimulerande, en plats dit elever, föräldrar och personal känner lust att gå.

Reglerna ska bidra till att skolan blir trygg och stimulerande, en plats dit elever, föräldrar och personal känner lust att gå. Ordningsregler på Kyrkskolan På varje skola ska det finnas regler som syftar till att skapa arbetsro i skolan. En trygg och stimulerande läromiljö är en förutsättning för att eleverna ska få de kunskaper

Läs mer

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11 Ordningsregler F-6 Västra Ingelstad skola Läsåret 10/11 Vi vill arbeta i en skola där vi alla bryr oss om och respekterar varandra. För att detta ska fungera måste alla elever följa vissa gemensamma regler.

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan

Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan Plan mot kränkande behandling Ådalsskolan 2014-09-08 Sida 1 av 10 Innehåll Syfte... 3 Bakgrund och definitioner... 3 Skollag (2010:800)... 3 Skolförordning... 3 Diskrimineringslag (2008:567)... 3 Främjande

Läs mer

Skolans trivselregler & Förväntningar. Sigfridsborgs skola och förskolor

Skolans trivselregler & Förväntningar. Sigfridsborgs skola och förskolor Skolans trivselregler & Förväntningar Sigfridsborgs skola och förskolor Skolans och förskolornas regler Till Sigfridsborgs skolenhet ska alla barn gå med glädje varje dag, de ska vilja komma tillbaka imorgon!

Läs mer

Lokala ordningsregler för Spängerskolan

Lokala ordningsregler för Spängerskolan Lokala ordningsregler för Spängerskolan Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Njutångers skola LÅ 2011-2012 Planen reviderad 20111212 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

Trivselpolicy med konsekvenser på Malmsjö skola 2012

Trivselpolicy med konsekvenser på Malmsjö skola 2012 1[5] Trivselpolicy med konsekvenser på Malmsjö skola Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45, Tumba Telefon vxl 08-530 610 00 Direkt 08-530 611 31 Mobil 0708-891923 E-post johan.nystrom@botkyrka.se

Läs mer

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt.

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt. Lillsjöskolan har närhet till Odensalabäcken, skog, grönområden och fotbollsplan/skridskobana. Personalen på skolan är kunnig, engagerad och arbetar för elevernas bästa. Lillsjöskolans anda skall präglas

Läs mer

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola?

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt, skicka ändå in blanketten!

Läs mer

Datum Häggetorpsskolan. Tibro. Tibro kommun TIBRO Växel:

Datum Häggetorpsskolan. Tibro. Tibro kommun TIBRO  Växel: Datum 2017-10-04 Häggetorpsskolan Tibro Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (8) Innehållsförteckning Vision och grundläggande värderingar... 3 Vision: Viljan

Läs mer

Perspektivinsamling - frågeställningar

Perspektivinsamling - frågeställningar Perspektivinsamling - frågeställningar Elever och före detta elever Vad är en bra skola för dig och dina kompisar? Vad är mindre bra? Hur ska skolan vara för att du ska få lust att lära? Personal Vad är

Läs mer

Rådslag Maserskolan

Rådslag Maserskolan Rådslag Maserskolan 2017-10-04 Vad innebär rådslaget? Alla vårdnadshavare inbjuds till ett rådslag vid ett tillfälle/termin. När du deltar i rådslaget representerar du enbart dig själv och är aldrig representant

Läs mer

VÄRDEGRUNDEN. Vallaskolan. Ansvar. Jämställdhet

VÄRDEGRUNDEN. Vallaskolan. Ansvar. Jämställdhet VÄRDEGRUNDEN Vallaskolan Glädje Ansvar Ärlighet Jämställdhet Trygghet Gemenskap Ödmjukhet Ömsesidig respekt Hänsyn Genom att vi alla, elever, föräldrar och personal, tar ett gemensamt ansvar för och arbetar

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Kungsbacka läsåret 2013/2014 Planen omfattar både arbetet med likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling 1 Rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår Skolans ordningsregler Herrgårdsgymnasiet är en arbetsplats för elever och personal och i enlighet med skollagen ska varje skola ha ordningsregler. Dessa regler ska ses som ett uttryck för en bredare och

Läs mer

Ämnesområde Likabehandlingsplan

Ämnesområde Likabehandlingsplan Ämnesområde Likabehandlingsplan Syftet med planen är: Alla elever har rätt att utvecklas och lära i en trygg miljö och bemötas med respekt. Skolan och fritidshemmet ska vara fria från diskriminering, trakasserier

Läs mer

Mobiltelefonpolicy Nossebro 6-9 skola

Mobiltelefonpolicy Nossebro 6-9 skola Mobiltelefonpolicy Nossebro 6-9 skola Dokumenttyp Policy Fastställd 2015-10-26 74 Senast reviderad Detta dokument gäller för Utbildningsförvaltningen Giltighetstid Tillsvidare Dokumentansvarig Rektor Diarienummer

Läs mer

Likabehandlingsplan. Bäckaskolan åk 1-6

Likabehandlingsplan. Bäckaskolan åk 1-6 ! Likabehandlingsplan Bäckaskolan åk 1-6 Lag (2008:567) Om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever. 1 Denna lag har till ändamål att främja barns och elevers lika rättigheter

Läs mer

Ledstjärnorna för LRKs värdegrund. Likabehandling Utbildning och utveckling Respekt Bra förebilder Omtanke. Lurbo Ridklubbs värdegrundsarbete

Ledstjärnorna för LRKs värdegrund. Likabehandling Utbildning och utveckling Respekt Bra förebilder Omtanke. Lurbo Ridklubbs värdegrundsarbete LURBO RIDKLUBBS LIKABEHANDLINGSPLAN Datum 20161103 1 (9) Ledstjärnorna för LRKs värdegrund Likabehandling Utbildning och utveckling Respekt Bra förebilder Omtanke Lurbo Ridklubbs värdegrundsarbete LRK

Läs mer

ORDNINGSREGLER PÅ HAGANÄSSKOLAN

ORDNINGSREGLER PÅ HAGANÄSSKOLAN ORDNINGSREGLER PÅ HAGANÄSSKOLAN Enligt skollagens 5 kapitlet 5 Trygghet och studiero ska alla gymnasieskolor ha ordningsregler. 5 Ordningsregler ska finnas för varje skolenhet. De ska utarbetas under medverkan

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan

Vi vill veta vad du tycker om skolan Vi vill veta vad du tycker om skolan 1 Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

Allmän information från Moröskolan, läsåret

Allmän information från Moröskolan, läsåret Allmän information från Moröskolan, läsåret 2019 2020 Skolans hemsida www.skelleftea.se/moroskolan Här får du, under olika puffar, information om: Skolrådsprotokoll Utvecklingsplaner Plan mot kränkande

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2016/17 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

BUN 8 mars 2016 Trygghet - och Trivselenkät 2015

BUN 8 mars 2016 Trygghet - och Trivselenkät 2015 jag tycker om skolan det är jätte bra skolan också alla personalen är mycket bra och alla elever är jättebra - Elev högstadiet skolan är bra alla är snälla och det känns som en stor härlig familj ingen

Läs mer

Likabehandlingsplan - Plan mot kränkande behandling Sunne kulturskola

Likabehandlingsplan - Plan mot kränkande behandling Sunne kulturskola Datum Sida 2014-03-12 1 (11) Likabehandlingsplan - Plan mot kränkande behandling Sunne kulturskola Upprättad 20140312 Dokumentägare Tuula Dajén Kulturchef Giltighetstid: Tillsvidare Postadress Besöksadress

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

På Rönnowskolan råder nolltolerans när det gäller kränkningar och överträdelser mot skolans demokratiska värdegrund.

På Rönnowskolan råder nolltolerans när det gäller kränkningar och överträdelser mot skolans demokratiska värdegrund. Ordningsregler Läsåret 2016/2017 Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet

Läs mer

Daggkåpeskolan och Daggkåpeskolans fritidshem

Daggkåpeskolan och Daggkåpeskolans fritidshem s likabehandlingsplan för och s fritidshem Skolans prioriterade mål läsåret 2016/2017: LGR 11 kap. 2 2,3: tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till

Läs mer

Trygghet och studiero

Trygghet och studiero Trygghet och studiero Skolans värdegrund och vision På Råbyskolan har vi höga förväntningar på våra elever, deras vårdnadshavare och på oss själva. Vi jobbar för att öka tryggheten självtilliten och respekten

Läs mer

Hur viktigt har följande varit för ditt val av gymnasieutbildning?

Hur viktigt har följande varit för ditt val av gymnasieutbildning? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan, gymnasieskolan eller går du inte i skolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt,

Läs mer

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76%

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76% Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, % bra Utveckling och lärande 0 0 % 0.. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 0 % % % % 0.. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 % 0 % % 0.. Lärarna

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

2018 FSK år3 VårdnadshavareSandaredskolan

2018 FSK år3 VårdnadshavareSandaredskolan 8 FSK år VårdnadshavareSandaredskolan. Borås Stad jämförelsetjänst. Mitt barn känner sig tryggt i skolan. 8 4,9 7 49 4 (4/4). Skolan har höga förväntningar på elevernas prestation.,4 4, 7,8 4 9,9 7,8 44

Läs mer

STADSÖNS FÖRSKOLA. Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet

STADSÖNS FÖRSKOLA. Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet STADSÖNS FÖRSKOLA Tillsammans lägger vi grunden för det livslånga lärandet LIKABEHANDLINGSPLAN och Plan mot kränkande behandling 2013 KONTAKTUPPGIFTER Stadsöns förskola Persvägen 11 954 31 Gammelstad www.lulea.se/stadsonsforskola

Läs mer

Hela verksamheten genomsyras av vår gemensamma värdegrund samt den Årliga planen mot diskriminering och kränkande behandling.

Hela verksamheten genomsyras av vår gemensamma värdegrund samt den Årliga planen mot diskriminering och kränkande behandling. Under läsåret 2013-2014 diskuterade vi olika begrepp som värdegrund, respekt, demokrati, inflytande och ansvar med eleverna. Tillsammans med elever och vårdnadshavare arbetades en gemensam värdegrund för

Läs mer

Hänsyn Respekt Attityd

Hänsyn Respekt Attityd Lärande- och kulturförvaltningens verksamhetsidé : Barn, unga och vuxna ska känna Jag kan, jag vill, jag vågar Med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan.

Vi vill veta vad du tycker om skolan. Vi vill veta vad du tycker om skolan. 1 Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan 1(9) TILLSAMMANS Hos oss möts barn, ungdomar och vuxna på världens viktigaste arbetsplats. Det är här vi vuxna ska hjälpa Dig som växer upp

Läs mer

Risebergaskolans normer och regler

Risebergaskolans normer och regler s normer och regler På vår skola Bemöter vi varandra med respekt och hänsyn. Duger alla. Tar vi aktivt avstånd mot mobbing. Använder vi ett vårdat språk. Är vi rädda om miljön både ute och inne. Bidrar

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (7) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Ede skola, Läsåret 2011/2012 Planen reviderad oktober 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från

Läs mer

Ordningsregler för Rudolf Steiner skolan i Helsingfors

Ordningsregler för Rudolf Steiner skolan i Helsingfors Ordningsregler för Rudolf Steiner skolan i Helsingfors Innehållsförteckning I. Skolsamfundet, skolområdet och -tiden II. Skolvägen III. Lektioner och arbetsro IV. Raster V. Skolmåltider VI. Klädsel VII.

Läs mer

Likabehandlingsplan. Nykyrka skola/fritid. Reviderad juni 2008

Likabehandlingsplan. Nykyrka skola/fritid. Reviderad juni 2008 Likabehandlingsplan Nykyrka skola/fritid Reviderad juni 2008 Vår likabehandlingsplan bygger på lagen om Förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever (06-04-01), samt Bildningsnämndens

Läs mer

Ordningsregler för Prästavångsskolan

Ordningsregler för Prästavångsskolan Ordningsregler för Prästavångsskolan med stöd av skollagens 5 kap. - Trygghet och studiero Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Uppdaterad 2014-10-09 Ordningsregler för Prästavångsskolan Jag ger mig

Läs mer

Likabehandlingsplan. Alsalamskolan i Örebro 2015/2016. Ansvarig utgivare: Shahin Mahmoud 2015 Alsalamskolan i Örebro

Likabehandlingsplan. Alsalamskolan i Örebro 2015/2016. Ansvarig utgivare: Shahin Mahmoud 2015 Alsalamskolan i Örebro Likabehandlingsplan Alsalamskolan i Örebro 2015/2016 Ansvarig utgivare: Shahin Mahmoud 2015 Alsalamskolan i Örebro 1 Likabehandlingsplan 2015/2016 FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna Alla människor

Läs mer

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016

ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016 ORDNINGSREGLER OCH FÖRVÄNTNINGAR ÖSTRA FÄRS LÄSÅRET 2015/2016 Skolans huvuduppdrag är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi vill att

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, förskoleklass, grundskola 1-5 Ansvariga för planen Skolans

Läs mer

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna.

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna. Klass 1 1 Mitt barn känner sig tryggt i skolan? 1 26 4 4 Mitt barn vet vad hon/han ska kunna för att nå målen i de olika ämnena? 2 23 7 5 Lärarna på ditt barns skola hjälper ditt barn i skolarbetet 3 25

Läs mer

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar

Högoms skola. Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola Förhållningssätt och förväntningar Högoms skola " En skola som satsar på bra kunskapsresultat och värdegrundsarbete" Högoms skola ligger 2 km västerut från Sundvalls centrum. Skolan ligger

Läs mer

PITEÅ KOMMUN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SOLANDERSKOLAN 4-9 SKOLENHET

PITEÅ KOMMUN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SOLANDERSKOLAN 4-9 SKOLENHET PITEÅ KOMMUN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SOLANDERSKOLAN 4-9 SKOLENHET Innehåll Grunduppgifter... 2 Vår vision... 2 Utvärdering... 3 Främjande insatser... 3 Kartläggning... 4 Förebyggande

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN 2015-2016 VÅR VISION ALLA på vår förskola ska känna sig trygga, sedda, bekräftade, respekterade, bemötas och accepteras för den de är. Föräldrar ska känna tillit och förtroende när

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN ALLA ÄR OLIKA OCH OLIKA ÄR BRA!

LIKABEHANDLINGSPLAN ALLA ÄR OLIKA OCH OLIKA ÄR BRA! LIKABEHANDLINGSPLAN Vetegroddens förskola 2019 2020 ALLA ÄR OLIKA OCH OLIKA ÄR BRA! Mål på vetegroddens förskola: Vi ska vara en förskola fri från kränkningar där alla ska känna sig trygga och uppskattade

Läs mer

Elevhälsaarbetslaget Katarina Hörnfeldt & Caisa Börestam Åk vårdnadshavare Rektor Tyko Persson Bitr rektor Liselotte Malmberg

Elevhälsaarbetslaget Katarina Hörnfeldt & Caisa Börestam Åk vårdnadshavare Rektor Tyko Persson Bitr rektor Liselotte Malmberg Maserskolan Borlänge Minnesanteckningar från Rådslag 25 oktober 2016 Närvarande: Personalrepresentanter: Dessa klasser representerades av vårdnadshavare Arbetslag Alfa Tina Nilsson Pers Åk 7 8 vårdnadshavare

Läs mer

Ordningsregler på Aranäsgymnasiet enhet 3

Ordningsregler på Aranäsgymnasiet enhet 3 Ordningsregler på Aranäsgymnasiet enhet 3 Regler för ordning och samvaro på Teknikprogrammet 1 (2) Regler för dig som är elev på Aranäsgymnasiet Ta eget ansvar Närvaro på alla lektioner bortsett från vid

Läs mer

Trygghetsplan BJÖRSÄTER SKOLA 2015/16

Trygghetsplan BJÖRSÄTER SKOLA 2015/16 Trygghetsplan BJÖRSÄTER SKOLA 2015/16 Trygghetsplan En väl fungerande skola bygger på ett ömsesidigt ansvar mellan skolan, elever och vårdnadshavare. För att Landsbygdsenhetens skolor ska ha en trygg och

Läs mer

PLAN MOT TRAKASSERIER, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Sjuntorpskolan 4-9 Sjuntorpskolan f-3 Upphärad skola

PLAN MOT TRAKASSERIER, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Sjuntorpskolan 4-9 Sjuntorpskolan f-3 Upphärad skola PLAN MOT TRAKASSERIER, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Sjuntorpskolan 4-9 Sjuntorpskolan f-3 Upphärad skola 16 Gäller för läsåret: 2019/2020 Datum: Januari 2019 Ansvarig för upprättande av plan:

Läs mer

LINDÅS LIKABEHANDLINGSPLAN

LINDÅS LIKABEHANDLINGSPLAN Lindåsskolan F-6 2018-11-02 LINDÅS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018-2019 Vår Vision På Lindås skola och fritidshem ska alla barn och all personal känna

Läs mer

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena

https://vrenafs-my.sharepoint.com/personal/eva_vrenafriskola_se/documents/blanketter och informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena informationsfolder/fritids/infofolder Fritids Vrena Friskola_hemsidan.docx 1 Innehåll Huvudman... 3 Historik... 3 Försäkring... 3 Värdegrundsarbetet på fritids... 3 Hämtning/Lämning och tillsynsansvar...

Läs mer

Likabehandlingsplan för Järntorgsskolan

Likabehandlingsplan för Järntorgsskolan Likabehandlingsplan för Järntorgsskolan Vi är alla olika och har olika behov och förutsättningar. Vi har samma regler för alla och samma mål men vägen dit ser olika ut. Likabehandlingsplanen innebär inte

Läs mer

Plan mot kränkande behandling Hagabackens fritidshem

Plan mot kränkande behandling Hagabackens fritidshem Hagabackens rektorsområde Ramshyttans rektorsområde Plan mot kränkande behandling Hagabackens fritidshem 2015 Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling På vår skola ska inget barn bli utsatt för:

Läs mer

Plan för likabehandlingsarbete

Plan för likabehandlingsarbete Plan för likabehandlingsarbete Arbete för att motverka trakasserier, kränkning och diskriminering Planen omfattar verksamhetsformerna: SA, IMIND och IMPRE Magelungen Gymnasium Göteborg Läsåret 2017/2018

Läs mer