Verksamhetsberättelse konflikt avdelning Västmanland Avtalet sägs upp förhandlingar inleds om nytt avtal.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse konflikt avdelning Västmanland 2008. 071031 Avtalet sägs upp förhandlingar inleds om nytt avtal."

Transkript

1 Verksamhetsberättelse konflikt avdelning Västmanland Avtalet sägs upp förhandlingar inleds om nytt avtal Avtalskongress som avslår förslaget till nytt avtal. Identifiering och planering av vilka arbetsplatser som ska tas ut i under eventuell konflikt. Under vecka 14 avlöser medlemsmöten, informationsmöten och styrelsemöten varandra. Vilka arbetsplatser som ska tas ut i konfliken bestäms. Konfliktorganisationen byggs upp och sätts i beredskapsläge. Aktivitetsgruppen sammankallas och sätter igång sitt arbete. Deras arbete handlade om att ha aktiviteter för personer uttagna i konflikt, att ordna med lokal för morgonsamlingar och liknade paraktiska göromål Läggs ett konkret första varsel centralt Förtroendevalda kallas in för informationsmöte i utbildningslokalen Möten för medlemmar på ACC i Västerås, vi kör och sen körs det tre sittningar från I snitt har vi 100 medlemmar per möte Berörda förtroendevalda kallas in på utbildning vid Hakonsgården, ett 70-tal deltagare Styrelsemöte hela dagen för att diskutera och planera den förestående konflikten. Under veckorna mellan varsel och konfliktutbrott sker många möten ute i verksamheterna, som från början är bokat för annat, men som blir att handla om den eventuella konflikten. Jourlista upprättades inom styrelsen och bland de som jobbar på facklig tid. Expeditionen skulle vara bemannad vardagar och på helger mellan Mycket tid gick åt till att förbereda administrationen för hur konfliktuttagna skulle registreras och få ut sin konfliktersättning. Även materialet med strejkordensband och anslag om konflikt skulle kopieras och distribueras till varslade arbetsplatser Börjar de dagliga morgonmötena via telefon med alla landets avdelningar och förbundsledningen. Till vår hjälp har vi fått inlånad ombudsmannaresurs från södra Sverige. Under förmiddagen levereras material för att sätta upp information om att avdelningar och mottagningar är uttagna i strejk går strejken igång. Alla berörda medlemmar samlas vid Aros Conference Center för information om vad som kommer att hända. Vårdfacket finns med på Centrallasarettet när Röntgens medlemmar går ut i strejk och gör ett reportage. 1

2 Morgonmöte på Sigurdsgatan 25 med alla medlemmar. Under mötet informeras om vad som gäller under dagen, information om rapportkort och liknande. Aktivitetsgrupper formas bland de strejkande medlemmarna. Vid varje strejkande avdelning ska det finnas strejkvakter som kan informera om strejken, de som står strejkvakter får besök av en Kaffe-grupp som kommer med förfriskningar. På expeditionen var det skrivarstuga för strejkande medlemmar, det skrevs insändare, brev till politiker och flygblad tillverkades. Även plakattillverkning startade. Våra förtroendevalda samlades varje morgon i utbildningslokalen, efter stora morgonmötet. Där avhandlades de problem som uppstod kring organisationen och gavs utökad information angående strejken. På eftermiddagarna var det återträff för alla medlemmar på Sigurdsgatan 25 och efteråt möte med förtroendevalda. Syftet med båda mötena var att ta in information och erfarenheter, samt att ge information. Mycket av förtroendevaldas tid gick också att till att upprätta telefonlistor till medlemmar, kontrollera rapportkort och organisera strejkschema. Ett flertal föreläsningar i olika ämnen genomfördes. Flera arbetsplatser tog också tillfället i akt och jobbade med lönekriterier och gjorde arbeten kring sin arbetsmiljö. Det upprättades även diskussionsforum på internet för större arbetsplatser, där berörda kunde hålla kontakten med varandra. Under denna period sker också många medlemsmöten runt om i länet, där det informeras om vad som händer med strejken och eventuella utvidgningar av varsel. Aktivitetsgrupper åker också ut i länet och delar ut information till innevånare i Köping, Sala, Norberg och Fagersta. Även namninsamling sker på många platser runt om i länet, när namninsamlingen är färdig så har vi fått in över namnunderskrifter. Dessa lämnades över till politiker i landsting, kommuner och SKL/riksdag.

3 Det mesta av ovanstående var aktiviteter som i stort sett skedde dagligen. Stora delar av tiden går till att hantera ärenden om skyddsarbete och förhandlingar om dessa. Vissa arbetsplatser har skyddsarbete för saker som knappast kan uppfattas som livsnödvändiga. I andra fall används begreppet skyddsarbete för att försöka upprätthålla verksamheten som om ingen strejk pågår. Värt att nämna är att Västerås Stad, jobbade helt utefter de riktlinjer som finns kring strejker. Västerås Stad hade gjort ett gediget arbete innan konflikten startade och dialogen med dem sker smidigt under hela konflikten. Vårdförbundet avdelning Västmanland får under denna period stort genomslag i media. Vi finns bland annat med i Västmanlands läns tidning, Dagens Nyheter, Dagens Medicin, Tvärsnytt, TV 4 Mälardalen, Kanalen, SR P4 Västmanland, för att nämna några Samling vid Mälardalens Högskolan för demonstration, medlemmar samt studerandemedlemmar vandrar via Vasagatan ner till Stadshuset. Tåget sjunger och skanderar slagord, ramsor och slogans. Vid Stadshuset kommer ingen av de ansvariga politikerna ut och möter demonstrationståget. Man väljer att huka bakom gardinerna. Tåget går vidare till Hållgatan Landstingsfullmäktige. Flera ledamöter ur landstingsfullmäktige kommer ut och möter demonstranterna. Ledamöterna svara lugnt på tågets frågor, vilket var mycket uppskattat. Demonstrationen följs av TV 4 Mälardalen, Västmanlands Län Tidning o SR P4 Västmanland, ordförande intervjuades. Det var vår i luften och skinande sol under hela demonstrationen. Klockan avslutas demonstrationen Sker en manifestation vid huvudentrén vid Centrallasarettet i Västerås. Ett 75-tal medlemmar medverkade och pratade med förbipasserande.

4 Vårdförbundet medverkar på Folkpartiets rikssamling av förtroendevalda inom kommuner och landsting, ACC Västerås. Vårt informationsbord är mycket välbesökt och vi får möjligheten att informera och diskutera strejk, arbetsvillkor, löner och patientsäkerhet Besök av reporter och fotograf från Dagens Medicin, på Sigurdsgatan 25. De intervjuade medlemmar och förtroendevalda. Möten sker runt om i länet för våra medlemmar inom familjeläkarverksamheten och vad som kommer att hända dem när varsel två utlöses After-strejk är anordnad för våra medlemmar, på Sigurdsgatan 25, cirka 50 medlemmar och sjöng till trubadur Samling för demonstration avdelningsexpeditionen. Cirka 300 medlemmar gick från Sigurdsgatan 7 till Stadshuset, via Vasagatan, till Sigmatorget. Village tåget körde, till alla medföljande barns förtjusning, med demonstrationståget. Visselpipor, maracas, megafoner allt fanns med, det var riktig karnevalsstämning i tåget. Sångtexter komponerade av strejkande medlemmar sjöngs och ordförande höll ett lovordat tal! Väl på Sigmatorget delades det ut flygblad och informerades det till förbipasserande allmänhet. Demonstrationen var mycket lyckad och vi hade otrolig tur med vädret igen, det var varmt och skönt! Strax efter upplöses demonstrationen Hela dagen är det utbildning uppe på Vallby angående löner och löneprocessen. Ett hundratal medlemmar kommer, utbildas och frotteras om lokal lönebildning Manifestation i Köping riktad mot kommunstyrelsen ManiFESTation grillfest på Lögarängen anordnad av strejkande medlemmar för alla medlemmar och deras närstående. Cirka medlemmar med familjer, grillade korv och hamburgare, gick tips promenad samt pratade om strejk, lön och arbetsvillkor. Strålande solsken, 22 plusgrader och humöret i topp!

5 Vårdförbundet slår upp partytältet i Hallstahammar så att distriktssköterskorna som är uttagna i strejk fick berätta för innevånarna i Hallstahammar vilka de är och varför de strejkar Kongress genomförs även om den är starkt reducerad i tid, den är bara över en dag. Endast val av ny förbundsstyrelse sker. Återkoppling sker till medlemmarna på morgonmötet den 14:e maj Manifestation i Fagersta med ett 30-tal medlemmar. Strejkande medlemmar agerar rondellhundar i rondellen vid infarten till sjukhuset i Fagersta. Det blir positiv uppståndelse kring manifestationen, bland annat tutar bilar och kör flera varv i rondellen. Både SR P4 Västmanland och Fagersta Posten gör reportage om manifestationen. Under dagen samlas det även in namnunderskrifter avgick buss från Västerås till Köping med ett 50-tal laddade medlemmar. Demostationen hade avmarsch från Köpings sjukhus. Vi tågade mot centrum och rådhustorget. Ordförande höll tal på rådhustrappen Vårdförbundet slår upp partytältet till Sigmatorget för en manifestation med flygbladsutdelning och namnlistor. Vi bjuder på kaffe och kakor i vårsolen till nyfikna innevånare. Medlemmar informerar och diskuterar med allmänheten under hela dagen Under Vårruset hade avdelningen slagit upp partytältet vid start/målgångsområdet på Lögarängen. Här fortsatte utdelning av flygblad och insamlandet av påskrifter. Våra medlemmar som deltog i Vårruset fick med sig hem en lite present från Vårdförbundet After-strejk är anordnad på Sigurdsgatan 25. Denna gång bjöds det på tacobuffét och dans för alla medlemmar i avdelningen. Ett 30 tal medlemmar deltog.

6 Avtalskongress där ett nytt avtal accepteras med effektivitet från och med Strejken avblåses Sista morgonmötet på Sigurdsgatan 25 är mycket välbesökt. Ordförande och vice ordförande går igenom vad uppgörelsen med arbetsgivaren innebär. Förstämningen och besvikelsen är stor, samtliga medlemmar återgår till sina arbetsplatser. Styrelsen samlas till möte kring information och eftertanke. De medlemmar som var ute i strejk, var inte ut i strejk bara för sin egen del. De strejkade även för de medlemmar som inte kunde tas ut i konflikten. Under strejken fick många chansen att diskutera arbetsvillkor, profession och löner. Samtal och diskussioner som nådde ut till många fler, än bara de som var uttagna i strejk. Flera arbetsplatser upplevde att sammanhållningen inom medlemsgruppen ökade tack vare konflikten. Från avdelningsexpeditionens sida konstaterades att det blev mycket tomt och tyst när alla engagerade och aktiva medlemmar gick tillbaka till sina arbetsplatser. Vårdförbundet avdelning Västmanland står ödmjuka och tacksamma inför den otroliga uppslutning och engagemang som medlemmarna visade under konflikten. Utan er hade det inte varit möjligt, stort tack!

- Varför vill ni ändra på något? Finns det bättre alternativ ni kan föreslå till det ni vill ändra på?

- Varför vill ni ändra på något? Finns det bättre alternativ ni kan föreslå till det ni vill ändra på? Påverka! Hur påverka? Att påverka saker som besluts och ändra på olika saker känns ibland svårare än det egentligen är. Då man vill påverka lönar det sig ofta att följa en enkel modell: 1. Samla argument:

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 5 mars 2014 Sjukhusentré

MEDBORGARPANEL Nummer 5 mars 2014 Sjukhusentré MEDBORGARPANELEN 214 Rapport 5 Sjukhusentré MEDBORGARPANEL Nummer 5 mars 214 Sjukhusentré Enkät nummer fem är nu slutförd Antalet öppenvårdsbesök till Västmanlands sjukhus Västerås förväntas öka i framtiden.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 / PA 090124, 090202, 090205

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 / PA 090124, 090202, 090205 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 / PA 090124, 090202, 090205 Avdelning Skåne Inledning 2008 är det sista året i denna kongressperiod. I utvärderingen av detta år kan vi alltså se resultatet av hur målen uppfyllts.

Läs mer

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet!

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet! Avdelning Östergötland Sid 1 (6) Val av förtroendevald på arbetsplatsen Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2017 grundar sig i rapporten Vi är Vision och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2016 beslutade om. Vi har

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare A. Bergström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare A. Bergström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2019-01-21 1 A. Bergström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 3 4. Goda exempel...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Vision 2015 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Vision Västerås Avdelning 065 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Innehållsförteckning Fakta om året som gått...2 Beskrivning av genomförd verksamhet...3 Året som gått...3 Arbetsmiljö...4 Medlemsaktiviteter...5

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE

SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANSTÄLLNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008-2010 AVDELNING ÖREBR 1 PROFESSION Vi ska gemensamt påverka och utveckla våra yrken. Därför ska vi också vara med och påverka och utveckla utbildningarna. Utifrån

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012 Vision INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision är en del av Vision Stockholms Stad som är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller

Läs mer

Arbetsförmedlingen. SAMTLIGA, antal samt andel (%) av befolkningen år. Analysavdelningen, Utredningsenheten Bo Gustavsson

Arbetsförmedlingen. SAMTLIGA, antal samt andel (%) av befolkningen år. Analysavdelningen, Utredningsenheten Bo Gustavsson Sida 1 av 18 Tabell 1 SAMTLIGA, antal samt andel (%) av befolkningen 16-64 år A R B E T S L Ö S A PROGRAM: AKT.STÖD 1 ARBETSLÖSA KÖPING 884 5,7 195 794 5,1 392 1 678 10,8 587 689 4,4 402 2,6 1 091 7,0

Läs mer

Dagordningens punkt 28 Medlemsavgifter

Dagordningens punkt 28 Medlemsavgifter Dagordningens punkt 28 Medlemsavgifter Medlemsavgifter motion 103, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 och 129 Motion 103 Avdelning Västerås, Eskilstuna och Köping Motionär Henrik Ryman, Patrik Hellström,

Läs mer

Avtal 2016 rörelsen är igång

Avtal 2016 rörelsen är igång Avtal 2016 rörelsen är igång Innehållsförteckning Avtal 2016 rörelsen är igång! 3 Prata avtal och prata lön! 4 Om avtalen och avtalsrörelsen 6 Innehållet i avtalen 7 Samordning 7 Avtalskrav från Livs 8

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Skogsbranden i Västmanland

Skogsbranden i Västmanland Skogsbranden i Västmanland Torsdag 31 juli Foto: VLT Söndag 3 augusti U-sam har sitt första möte. 2 kommunikatörer på länsstyrelsen lägger ut uppdateringar på webb, Facebook och skickar via mejl till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVDELNING GOTLAND 1(11)

VERKSAMHETSBERÄTTELSE AVDELNING GOTLAND 1(11) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 AVDELNING GOTLAND 1(11) Inledning Tack för ett fantastiskt verksamhetsår 2008. Det har varit ett år som jag alltid skall minnas med strejk och fyra kongresser. Det har varit

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Utställning - Strömmar av plast. Rapport och uppföljning Maria Eléhn Anette Svahn TorBjörn Nilsson Linda Andersson

Utställning - Strömmar av plast. Rapport och uppföljning Maria Eléhn Anette Svahn TorBjörn Nilsson Linda Andersson WP2 SP Utställning - Strömmar av plast Rapport och uppföljning Maria Eléhn Anette Svahn TorBjörn Nilsson Linda Andersson 1. Deltagande i Västerhavsveckan Utställningen i Marstrand den 11 augusti 2017 Västerhavsveckan

Läs mer

Anvisningar för klubbar

Anvisningar för klubbar Göteborg den 3 december 2012 Till Klubbar inom Region Väst Anvisningar för klubbar Här kommer ett dokument som ska vara till hjälp i klubbarbetet under 2013 och framöver. Dessa anvisningar för klubbar

Läs mer

Granskning av fikamöten Jenny Soini & Arvid Riemer

Granskning av fikamöten Jenny Soini & Arvid Riemer Granskning av fikamöten Jenny Soini & Arvid Riemer Interjuver med politiker Vi har varit på ett fikamöte och intervjuade 3 stycken politiker. Fikamötet var den 15/1, på Stora Vallaskolan. De politiker

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008 Vårdförbundet Avdelning Västmanland

Verksamhetsberättelse 2008 Vårdförbundet Avdelning Västmanland Verksamhetsberättelse 2008 Vårdförbundet Avdelning Västmanland Mål: Vi ska utveckla oss som förbund Vi vill få alla medlemmar att känna sig betydelsefulla, som en del av helheten Avdelningen består av

Läs mer

Val av förtroendevald på arbetsplatsen

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet! Valet av förtroendevald på arbetsplats ska vara en demokratisk process och den/de som ska företräda gruppen

Läs mer

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening

Basutbildningar. För styrelseledamot i klubb eller förening Kursprogram 2015 Basutbildningar För styrelseledamot i klubb eller förening FTFs basutbildningar ger dig som är ledamot i föreningens eller klubbens styrelse de kunskaper du behöver för att på bästa sätt

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

KONFLIKTHANDBOK April 2016

KONFLIKTHANDBOK April 2016 1 (10) 2 (10) KONFLIKTHANDBOK för Sveriges Ingenjörers akademikerförening INNEHÅLL 1 Allmänt... 3 1.1 Konfliktsamarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Unionen... 3 1.2 Övriga akademikerförbund... 3 1.3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Vision 2016 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19

OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 OBSERVERA VÅRT NYA TELEFONNUMMER: 010 442 90 19 Telefontider: måndag, onsdag, fredag 8.30 12.00 och tisdag, torsdag kl. 13.00 16.00 Vad jobbar vi med just nu: Mycket händer i TioHundra ab. Hela bolagsstyrelsen

Läs mer

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Värvningshandbok Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård Reviderad 2006-05-31 Reviderad 2008-11-11 Reviderad 2015-08-25 Reviderad 2017-03-15 Innehållsförteckning

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 4 4.

Läs mer

Bättre på jobbet med intresseförhandlingar

Bättre på jobbet med intresseförhandlingar oktober aug 2011 2013 Bättre på jobbet med intresseförhandlingar vision.se/intresseforhandling Påverka med framgång. Ett bra förhandlingsarbete kan leda till nya medlemmar. Och lokala intresseförhandlingar

Läs mer

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning...

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning... Årsrapport VÅRDFÖRBUNDET Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2018-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning......1... 2 2.1 Hälsa och

Läs mer

Feedback inför omdiplomering av Region Västmanland

Feedback inför omdiplomering av Region Västmanland Fairtrade region Feedback inför omdiplomering av Region Västmanland Förnyelseansökan inkom till Fairtrade Sverige: 22 februari 2017 Kontaktuppgifter: Styrgruppens kontaktperson: Elin Dalman Sammanfattande

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen Ordinarie ledamöter Maj-Lis Lindberg Ordförande Eva Hildeblom Darrell Förste vice ordförande, chefsombud Sofie Andersson Andra vice ordförande, kassör, arbetsmiljögrupp

Läs mer

När tänkte du på dig själv senast?

När tänkte du på dig själv senast? Bli medlem du också! 8 av 10 läkare är redan med. När tänkte du på dig själv senast? Vi tänker på dig under hela din karriär 1 Vi tänker på dig under hela din karriär Som läkare har du ett viktigt och

Läs mer

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde.

Vi var alla väldigt positiva till detta initiativ och ett mycket kreativt möte följde. SENIORVECKAN V 36 Vi har nu genomfört seniorveckan här i Håbo Kommun vilket även gjorts i många andra både kommuner och länder. Orsaken är att det är Europeiska pensionärsåret 2012. Det var kommunen som

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog 2 Visions lönepolitik Du ska ha en bra lön, med god löneutveckling. Individuell lönesättning, där lönen ska spegla vad du gör och vad du kan. Du ska kunna påverka

Läs mer

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan

Samlat GRepp. Samlat GRepp på. Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! 4 april 2007 på Storan Samlat GRepp Samlat GRepp på 4 april 2007 på Storan Hållbart arbetsliv blev en GRymt bra dag! Vi vill tacka alla som deltog under konferensen den 4 april på Stora teatern det blev en kanondag! Dagen började

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom SKL/Pactas avtalsområde

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom SKL/Pactas avtalsområde FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom SKL/Pactas avtalsområde Vårdförbundet avdelning Halland Antagen av styrelsen Sida 1 av 5 Inledning Vårdförbundet avdelning Halland har ansvaret för den lokala

Läs mer

Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns. Verksamhetsinriktning för 2012. kopplat till. kongressens strategier 2011 2014. Budget 2012

Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns. Verksamhetsinriktning för 2012. kopplat till. kongressens strategier 2011 2014. Budget 2012 Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns Verksamhetsinriktning för 2012 kopplat till kongressens strategier 2011 2014 Budget 2012 1 Vi väcker en genusdebatt om värderingen av välfärdens kunskapsområden Omvärldsspaning

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2014-12-29 2015-01-12 Värmland 0,5 ES/EA Årsrapport Avdelning Värmland Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt...

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Stödmaterial inför lönerevision. Medieföretagen - Svenska Journalistförbundet

Stödmaterial inför lönerevision. Medieföretagen - Svenska Journalistförbundet Stödmaterial inför lönerevision Medieföretagen - Svenska Journalistförbundet Löneprocessen gemensamt ansvar Mål-/utvecklingssamtal, bör 1. Inledande möte 1 Centrala avtalet Lönekriterier Lönestruktur Förutsättningar

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

b) såsom Svenska Läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi anordna sammankomster i överensstämmelse med för Sällskapet gällande arbetsordning.

b) såsom Svenska Läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi anordna sammankomster i överensstämmelse med för Sällskapet gällande arbetsordning. Stadgar för Svensk thoraxkirurgisk förening tillika Svenska läkaresällskapets sektion för thoraxkirurgi. Fastställda av Svenska läkaresällskapet 1997-05-14. 1 Svensk thoraxkirurgisk förening är en specialistförening

Läs mer

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014

FUB i Linköping. Verksamhetsplan 2014 FUB i Linköping Verksamhetsplan 2014 Verksamhets plan för 2014 för FUB i Linköping Aktiviteter Vi kommer att ha möte med omsorgsnämnden, utförare, anhörigstöd, LSS funktionsstöd, dagligverksamhets chefer

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 8 februari 2015 Dialog med landstingets politiker

MEDBORGARPANEL Nummer 8 februari 2015 Dialog med landstingets politiker MEDBORGARPANELEN 215 Rapport 8 Dialog med landstingets politiker MEDBORGARPANEL Nummer 8 februari 215 Dialog med landstingets politiker Enkät nummer åtta är nu slutförd Vilka kan delta i Medborgarpanelen?

Läs mer

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal Löneladda! Du har rätt att få en lön som motsvarar din prestation på jobbet. Gör du ett bra jobb ska det synas i lönekuvertet, helt enkelt. Det står i kollektivavtalet. Där står också att det är det lokala

Läs mer

Checklista Löneöversynsprocessen 2015

Checklista Löneöversynsprocessen 2015 Region Halland Psykiatri Checklista Löneöversynsprocessen 2015 Checklistan avser löneöversyn för vårdförbundets medlemmar vid Psykiatrin Halland 1. Grundläggande arbetsordning i löneöversynsprocessen:

Läs mer

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården TJÄNSTEUTLÅTANDE Stockholms låns landsting g o k t o b e r 2 0 1 7 s förvaltning LSF Kansli Lena Halvardson Rensfelt s personalutskott Motion 2017:5 av Håkan Jörnehed (V) m.fl. om kortare arbetstid i vården

Läs mer

Dialogprocess kring den regionala utvecklingsstrategin

Dialogprocess kring den regionala utvecklingsstrategin 1 Dialogprocess kring den regionala utvecklingsstrategin Under hösten 2018 genomförs en dialogprocess med kommuner, politiker, näringsliv och civilsamhället. Processen avslutas med en dag kring regional

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

KONCERNÖVERSIKT KUNDCASE:

KONCERNÖVERSIKT KUNDCASE: KUNDCASE: 17 KONCERNÖVERSIKT Marknaden för nya personbilar fortsätter att öka i såväl Sverige som Norge och Danmark. Under året har arbetet med att fusionera förvärvade verksamheter fortlöpt enligt plan

Läs mer

Kollo för barn och ungdomar. Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling. En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid

Kollo för barn och ungdomar. Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling. En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund

Läs mer

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet VÅRDFÖRBUNDET Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet Förslag på frågor för dialog med medlemmar Hej förtroendevald! I Vårdförbundet arbetar vi tillsammans för att påverka hur våra yrken, vården

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

LÖNEKAMPEN STEG FÖR STEG

LÖNEKAMPEN STEG FÖR STEG LÖNEKAMPEN STEG FÖR STEG 2001 2005 Maj 2001 Kommunal träffar avtal för 2001, 2002 och 2003 med Kommunoch Landstingsförbunden. Förhoppningen är att detta ska bli ett trendbrott i utvecklingen av kommunalarnas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 AVDELNING GOTLAND Senast ändrad 2010-09-14 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009.docx liekl 1 (13) Ordförande har ordet Verksamhetsåret 2009 har varit utmanande och samtidigt utvecklande

Läs mer

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet Malmöavdelningen ETTAN nr 2/16 Ordförande har ordet Visions Malmö avdelning var i Stockholm den 4-5/4 tillsammans med Vision avdelningarna från Stockholm och Göteborg för att träffa ordförande Veronica

Läs mer

KFOs LÖNEBILDNING I PRAKTIKEN. LÖNER LÖNESÄTTNING Förskolor, fritidshem och fristående skolor

KFOs LÖNEBILDNING I PRAKTIKEN. LÖNER LÖNESÄTTNING Förskolor, fritidshem och fristående skolor KFOs LÖNEBILDNING I PRAKTIKEN LÖNER LÖNESÄTTNING Förskolor, fritidshem och fristående skolor Individuella och differentierade löner Arbetsgivare och medarbetare på varje arbetsplats har i avtalet stor

Läs mer

Checklista Löneöversynsprocessen

Checklista Löneöversynsprocessen Närsjukvården Halland Checklista Löneöversynsprocessen Checklistan avser löneöversyn för Vårdförbundets medlemmar vid Närsjukvården Halland 1. Grundläggande arbetsordning i löneöversynsprocessen: Löneöversynen

Läs mer

Tfn 0480-(4)5 02 20, Fax 0480-(4)5 02 25, November 2014

Tfn 0480-(4)5 02 20, Fax 0480-(4)5 02 25, November 2014 VISIONS-Nytt Vision kommunavdelning Kalmar, Skeppsbrogatan 55, Box 819, 391 28 Kalmar Ansvarig utgivare: Maj-Lis Lindberg Redaktör: Agneta Berg e-post agneta.berg@kalmar.se Tfn 0480-(4)5 02 20, Fax 0480-(4)5

Läs mer

Chefens roll i lönebildningen. Resultat av partsgemensamt arbete

Chefens roll i lönebildningen. Resultat av partsgemensamt arbete Chefens roll i lönebildningen Resultat av partsgemensamt arbete Chefens roll i lönebildningen Här presenteras resultatet av ett partsgemensamt arbete mellan SKL/Pacta och AkademikerAlliansen om chefens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Högskolan Dalarna Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna ska i sin verksamhet driva Saco-S fackliga politik och fullgöra

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Tips på hur ni som kommun kan engagera era invånare att delta i Nordens största kuststädaraktion. Med stöd av: To-do 7 steg mot ett renare hav 1. Bestäm en dag och

Läs mer

Medarbetarsamtal och lönesamtal

Medarbetarsamtal och lönesamtal 2010-12-28 Medarbetarsamtal och lönesamtal Här finns mallar som kan användas som underlag för medarbetarsamtal och lönesamtal. Lönesamtal inom Teknikförvaltningen Varför? Syftet med samtalet är att arbetsgivaren

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom Privat/Statlig verksamhet samt Kyrkans avtalsområde

FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom Privat/Statlig verksamhet samt Kyrkans avtalsområde FÖRHANDLINGSORDNING För förtroendevalda inom Privat/Statlig verksamhet samt Kyrkans avtalsområde Vårdförbundet avdelning Halland Antagen av styrelsen Sida 1 av 5 Inledning Vårdförbundet avdelning Halland

Läs mer

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Syfte Denna träff är en del av Visions stöd till er medlemmar för att ni ska få tips och råd inför era lönesamtal. Så att du är förberedd inför ditt lönesamtal.

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Gävleborg 1 Anna Bergström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Gävleborg 1 Anna Bergström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-04 2016-04-07 Gävleborg 1 Anna Bergström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 5 4.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

VP2017 inspel av olika slag en del rena hur och andra vad.

VP2017 inspel av olika slag en del rena hur och andra vad. VP2017 inspel av olika slag en del rena hur och andra vad. Chefsfrågor: Stadens budget 2017 att vi verkar för en satsning på chefers villkor i kvinnodominerade sektorer(förskola och äldreomsorg) som ett

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

Siestafestivalen. Landskrona karnevalen. Nyheter om Polisens volontärer i Skåne Nummer 2, september 2012 Richard Hultemark 010-56 145 63

Siestafestivalen. Landskrona karnevalen. Nyheter om Polisens volontärer i Skåne Nummer 2, september 2012 Richard Hultemark 010-56 145 63 Siestafestivalen Polisens volontärer från tre distrikt medverkade för att skapa trygghet bland festivalfirande ungdomar när siestafestivalen firade tio år. Siestafestivalen i Hässleholm som gått av stapeln

Läs mer

Bli medlem i Handels du är värd det! korta argument för dig som värvar nya medlemmar

Bli medlem i Handels du är värd det! korta argument för dig som värvar nya medlemmar Bli medlem i Handels du är värd det! korta argument för dig som värvar nya medlemmar Att bli medlem i Handels en bra affär! Medlemskap i facket är fortfarande en självklarhet samtidigt finns det undersökningar

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST ST, 2012. Tryck: Realtryck, februari 2012. Upplaga: 10 800 ex. Beställ fler exemplar genom ST Förlag. Webbplats: www.st.org. Ange

Läs mer

Vård- och omsorgscollege Västmanland

Vård- och omsorgscollege Västmanland Vård- och omsorgscollege Västmanland - en snabb presentation Anders Björnstig Projektledare Vård- och omsorgscollege VästmanlandV 073-910 53 92 anders.bjornstig@vasteras.se Välkommen till VästmanlandV

Läs mer

Lönsamt Inför lönesamtalet

Lönsamt Inför lönesamtalet Lönsamt Inför lönesamtalet Vårdförbundets lönestrategi är individuell löne sättning och lokal lönebildning. Det innebär att din lön ska vara individuell och baseras på din kunskap, kompetens, erfarenhet

Läs mer

DELEGERINGSORDNING. Vårdförbundet Avdelning Gävleborg

DELEGERINGSORDNING. Vårdförbundet Avdelning Gävleborg DELEGERINGSORDNING Vårdförbundet Avdelning Gävleborg Antagen av styrelsen den 15 december 2015 Skapad den Senast ändrad den Författare 2015-11-19 2015-12-17 Vinita Thyberg Förbundsombudsman Delegeringsordning

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Lönepolitik? Statistik för ditt yrke? Hjärtefråga lön? På vision.se/lon hittar du till allt som rör din lön. Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av

Läs mer

En spännande träff om framtiden 2007-11-29

En spännande träff om framtiden 2007-11-29 1(5) Våga vinna medlemmar. Rapport 2007-12-17, Eva Thim & Mattias Sandell En spännande träff om framtiden 2007-11-29 24 Arbetsplatsombud från Arbetsmarknadsverket, Försäkringskassan, Skatten, Länsstyrelsen,

Läs mer

- 16/12 Medlemsmöte Daggrosens Ålderdomshem

- 16/12 Medlemsmöte Daggrosens Ålderdomshem Verksamhetsberättelse 2009 för Vårdförbundet Avdelning Västmanland Avdelningen består av medlemmar och förtroendevalda, utan dem ingen avdelning. Självklart måste de utgöra det centrala i allt vårt arbete.

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer