Kollo för barn och ungdomar. Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling. En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kollo för barn och ungdomar. Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling. En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid"

Transkript

1 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

2 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

3 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

4 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

5 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

6 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

7 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

8 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

9 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

10 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

11 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

12 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

13 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

14 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

15 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

16 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

17 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

18 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

19 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

20 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

21 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

22 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

23 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

24 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

25 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

26 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

27 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

28 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

29 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

30 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

31 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

32 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

33 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

34 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

35 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

36 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

37 Kollo för barn och ungdomar En dag på kollo kan se ut ungefär så här: 8:30 Frukost och telefontid 10:00 Samling 10:30 Aktivitet Sammanhang för goda erfarenheter och utveckling 12:30 Lunch 13:00 Lugn stund 14:00 Aktivitet/utflykt 17:30 Middag och telefontid 19:00 Kvällsaktivitet 20:00 Kvällsfika 22:00 Sovdags På tonårskollo kan tiderna och innehållet se lite annorlunda ut. Om du/ni har några frågor hör gärna av er till oss på kollo! På Terapikollo är tanken att man ska få goda erfarenheter av att vara tillsammans med andra, klara av att vara hemifrån, prova nya saker, upptäcka och utveckla sina resurser och ha roligt tillsammans.

38 Terapikollo är på många sätt likt vanligt kollo, man bor tillsammans, leker, badar, bastar, spelar pingis, pysslar, lagar mat, fiskar och gör utflykter. Skillnaden är att grupperna på Terapikollo är mindre, mellan åtta till tio barn/ungdomar i varje grupp tillsammans med många vuxna. Alla som kommer ut till kollo har gemensamt att de har någonting i sitt liv som är svårt, det kan exempelvis handla om relationer till kamrater, att man lätt blir arg och ofta hamnar i konflikt, är ledsen och orolig, har varit med om mycket svåra saker eller har svårt att vara ifrån sina föräldrar och behöver hjälp att klara av det. Under kolloperioden har man tät kontakt med sina familjer via telefon och ibland brev. På en del perioder kommer föräldrarna ut på en besöksdag och hälsar på under en dag. Det är er behandlare på mottagningen som söker plats för dig på kollo. Sista ansökningsdag är i början på mars och man får besked om plats i mitten på april. Vi har sju kollogrupper som vänder sig till barn och ungdomar mellan 8 och 18 år och föräldrar och barn tillsammans. Det finns grupper för pojkar, flickor, blandade grupper och både kortare och längre perioder från 7 upp till 20 dagar. Våra två kolloställen ligger på Kymendö och Ornö i Södra skärgården. Om du får en plats på kollo kommer två kollopersonal ut till mottagningen och träffar dig, dina föräldrar och din behandlare för att presentera sig, berätta om kollo och för att du och dina föräldrar skall få berätta mer om er. Vi är nyfikna på vad du vill få med dig för erfarenheter från kollo och om det är något som gör dig tveksam till att åka. Innan man åker ut till kollo bjuds man in till ett informationsmöte där man får träffa alla andra barn/ungdomar och deras föräldrar, all kollopersonal och får titta på bilder och höra mer om kollo. Det är viktigt att man kommer på mötena eftersom det brukar vara lättare att åka iväg om man har träffat dem man ska vara tillsammans med på kollo. Är du ovan vid att sova borta kan det vara bra att träna på det innan kollo.

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN & UNGA Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av barn och ungdomar som åkte ut på Magelungens helgkollo och sommarläger på Gillbergsvik, vår/sommar 2016. Syftet med enkäterna

Läs mer

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Min bok När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Förord Tanken med Min bok är att den ska delas ut till alla barn som har en mamma, pappa eller ett syskon som ligger på sjukhus men kan även användas om

Läs mer

BUP PTSD-mottagning. Södra Älvsborgs Sjukhus. Barn- och ungdomspsykiatrisk klinik

BUP PTSD-mottagning. Södra Älvsborgs Sjukhus. Barn- och ungdomspsykiatrisk klinik BUP PTSD-mottagning Södra Älvsborgs Sjukhus Barn- och ungdomspsykiatrisk klinik PTSD vad är det? Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) är en diagnos som vi kan få efter att ha varit med om allvarliga och/eller

Läs mer

BRUKARENKÄT: BARN & UNGA

BRUKARENKÄT: BARN & UNGA BRUKARENKÄT: BARN & UNGA Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av barn och ungdomar som under våren och sommaren 2016 åkte ut på Magelungens helgkollo och sommarläger. Syftet med enkäterna är

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

Sommarens internatkollo 2019

Sommarens internatkollo 2019 Sommarens internatkollo 2019 Vad är internatkollo? Hos oss på kollo kan du bada, hänga med kompisar, spela fotboll, åka på hajk, fiska, paddla kanot, pyssla och mycket annat. Helt enkelt en mix av sköna

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN OCH UNGA

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN OCH UNGA ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN OCH UNGA Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad period på Terapikolonier ut till deltagare, vårdnadshavare och remitterande behandlare. Enkätsammanställningen används i verksamhetens

Läs mer

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. BEHANDLARENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av behandlare som remitterat barn, eller barn och föräldrar, till Terapikoloniers verksamheter under sommaren 2013. Syftet med enkäterna

Läs mer

Hälsoenkät. Elevens namn: Klass: Datum:

Hälsoenkät. Elevens namn: Klass: Datum: Hälsoenkät Elevens namn: Klass: Datum: Framtagen av Cathrine Lundberg, Norrköping, Kristina Dalenius, Lerum, Lena Mangelus, Göteborg med stöd av Riksföreningen för Skolsköterskor 2011 Skola/Arbetsmiljö

Läs mer

Ansökan om deltagande på NYork Life kollo gör du till din LSShandläggare. VARMT VÄLKOMMEN!

Ansökan om deltagande på NYork Life kollo gör du till din LSShandläggare. VARMT VÄLKOMMEN! NYork Life Kollot där orken och glädjen är viktigast! På NYork Life vänder vi oss till dig som är ungdom och har en lindrig intellektuell funktionsnedsättning och som dessutom har en kraftig övervikt där

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Botvidsgårdens prova på kollo SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 5 8,9 D. Oftast 22 39,3 E. Alltid

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar som haft barn på Terapikoloniers sommarverksamheter, eller som själva deltagit tillsammans med sina barn på någon Terapikoloniers

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är barn eller ungdom och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Välkommen till BUP Kärnan

Välkommen till BUP Kärnan Välkommen till BUP Kärnan För barn i åldrarna 0-6 år och blivande föräldrar Barn- och föräldraverksamheten BUP Kärnan vänder sig till dig/er som snart ska få barn och till er föräldrar med barn i åldern

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN OCH UNGDOMAR

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN OCH UNGDOMAR ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: BARN OCH UNGDOMAR Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad behandlingsinsats på Terapikolonier ut till barn, vårdnadshavare och remitterande behandlare. Samtliga synpunkter som

Läs mer

Sommarläger juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer

Sommarläger juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer Sommarläger 2019 1-5 juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer På Solgården ordnar vi sommarläger för familjer som har barn som är mellan 10 och 13 år. Anläggningen ligger vid vattnet och har

Läs mer

Välkommen till. Förskoleområde Lunden 1. Lundenskolans Förskola Kärralundsgatan 11 TRYGGA LEKANDE, LÄRANDE BARN

Välkommen till. Förskoleområde Lunden 1. Lundenskolans Förskola Kärralundsgatan 11 TRYGGA LEKANDE, LÄRANDE BARN Välkommen till Förskoleområde Lunden 1 120418-001-133 12 Göteborgs Stad Grafiska Gruppen LEKANDE, LÄRANDE BARN Utskrift: Vidkärrsgruppen Örgryte-Härlanda Juni 2012 TRYGGA 1 Lundenskolans Förskola Kärralundsgatan

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

BRUKARENKÄT: TONÅRINGAR

BRUKARENKÄT: TONÅRINGAR BRUKARENKÄT: TONÅRINGAR Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av tonåringar som åkte ut på Magelungens helgkollo, Suttarboda 2015. Syftet med enkäterna är att fånga upp hur ungdomarna upplever

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: FÖRÄLDRAR MED BARN

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: FÖRÄLDRAR MED BARN ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: FÖRÄLDRAR MED BARN Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad period på Terapikolonier ut till deltagare, vårdnadshavare och remitterande behandlare. Enkätsammanställningen används

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Livskvalitetsfrågeformulär till barn / ungdomar

Livskvalitetsfrågeformulär till barn / ungdomar Livskvalitetsfrågeformulär till barn / ungdomar HEJ! Vi skulle vilja att du svarar på några frågor om hur du har mått under de senaste fyra veckorna. De här frågorna rör den typ av problem som ungdomar

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granliden Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 1 1,5 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 3 D. Oftast 17 25,4 E. Alltid 47 70,1

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER. Sammanfattning av föräldrars svar på enkäter för uppföljning av Terapikollovistelse 2011

FÖRÄLDRAENKÄTER. Sammanfattning av föräldrars svar på enkäter för uppföljning av Terapikollovistelse 2011 FÖRÄLDRAENKÄTER Sammanfattning av föräldrars svar på enkäter för uppföljning av Terapikollovistelse 2011 Enkäten syftar till att fånga upp föräldrars syn på kolonivistelsen och samarbetet med Terapikolonierna.

Läs mer

Sommarläger för barn i årskurs 4-6

Sommarläger för barn i årskurs 4-6 Sommarläger 2018 för barn i årskurs 4-6 På Solgården ordnar vi sommarläger för dig som går i årskurs 4-6. Anläggningen ligger vid vattnet och har en alldeles egen badstrand. Under fem fartfyllda dagar

Läs mer

Jullovsprogram 2006/2007

Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogram 2006/2007 Jullovsprogrammet 2006/2007 Torsdag 21 december Avslutningsdagen. Eleverna slutar skolan klockan 10:00 och vi äter som vanligt mat i matsalen vid 11 tiden. Efter maten så ska vi

Läs mer

UNGDOMSENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

UNGDOMSENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. UNGDOMSENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av ungdomar som deltagit i någon av Terapikoloniers sommarverksamheter 2013. Enkäter skickas efter avslutad sommarperiod på Terapikolonier

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

SOMMARGÅRDAR Vilka får söka? Vistelsetid Vilka barn får åka? Försäkringar

SOMMARGÅRDAR Vilka får söka? Vistelsetid Vilka barn får åka? Försäkringar SOMMARGÅRDAR 2018 Eskilstuna har kolloverksamhet på sommargårdarna Åshorn, Solvik och Sågarsvedet (stängt 2018). Åshorns sommargård ligger vackert beläget i skärgårdsmiljö strax utan för Trosa, ca 11 mil

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Livskvalitetsfrågeformulär för föräldrar till barn / ungdomar

Livskvalitetsfrågeformulär för föräldrar till barn / ungdomar Livskvalitetsfrågeformulär för föräldrar till barn / ungdomar Hej, Vi skulle verkligen uppskatta om du tog dig tid att fylla i det här frågeformuläret om barnets hälsa och livskvalitet. Du skall svara

Läs mer

God död jul. Bakgrund. Kort om boken: Arbetsmaterial till. Skriven av: Inger Frimansson

God död jul. Bakgrund. Kort om boken: Arbetsmaterial till. Skriven av: Inger Frimansson Arbetsmaterial till God död jul Skriven av: Inger Frimansson Bakgrund Det här materialet kompletterar boken God död jul. Det ska vara ett stöd för er som läser tillsammans i en grupp, studiecirkel eller

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9. FÖRSKOLA

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9. FÖRSKOLA Mat och TV Ditt barn vägrar att äta om han/hon inte får sitta framför TV:n. Hur gör du? 1. Förklarar att ni ska äta tillsammans i köket och stänger TV:n. 2. Spelar in på video och tittar på programmet

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen

Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen Eleverna i Kallingeskolan F-6 har gjort en egen tolkning av likabehandlingsplanen Det finns en likabehandlingsplan som gäller för barn och vuxna på Kallingeskolan och där står det saker som vi måste veta

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

KOLLO Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6

KOLLO Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6 KOLLO 2018 Information om sommarens kollon till alla föräldrar med barn i årskurs 1 6 Sommarkul på Lövudden (Dagkollo) Sommarkul vänder sig till barn mellan 7 och 16 år som vill uppleva en sommar utomhus

Läs mer

Koloni Information och ansökningshandlingar till alla föräldrar med barn i årskurs 1-6

Koloni Information och ansökningshandlingar till alla föräldrar med barn i årskurs 1-6 Koloni 2017 Information och ansökningshandlingar till alla föräldrar med barn i årskurs 1-6 Björnöborg Vet du inte vad du ska göra i sommar? Sök till Björnöborgs sommarkoloni på Björnön. Här kan du få

Läs mer

BRUKARENKÄT: TONÅRINGAR

BRUKARENKÄT: TONÅRINGAR BRUKARENKÄT: TONÅRINGAR Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av tonåringar som åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2015. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad sommarperiod

Läs mer

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna.

Öppethållande. Vinterfoder åt kaninerna. Öppethållande Måndagar Fredagar 8.00-17.00 Kvällsöppet Tisdagar-Torsdagar 17.00-20.00. Lördagar STÄNGT Söndagar 9.00-16.00 Vinterfoder åt kaninerna. Tfn: 040-19 00 00 Mail: almviks4h@gmail.com Hemsida:

Läs mer

Ansökan till barnkollo 2019 Åshorn - Solvik - Sågarsvedet

Ansökan till barnkollo 2019 Åshorn - Solvik - Sågarsvedet Ansökan till barnkollo 2019 Åshorn - Solvik - Sågarsvedet Ansökningstid Blanketten lämnas till skolsköterskan senast 1 mars. Beslut om beviljad insats/avslag kommer att skickas ut till alla som sökt senast

Läs mer

Ansökan Terapikolonier förälder-barn 2018

Ansökan Terapikolonier förälder-barn 2018 Ansökan Terapikolonier förälder-barn 2018 Ansökan är till hjälp i vårt arbete med att sätta samman en bra behandlingsgrupp. Vi tänker att gruppen blir bra när barnen är i ungefär samma ålder (ungefärligt

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Granbo scen Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 1 2 D. Oftast 14 27,5 E. Alltid 36 70,6

Läs mer

ATT KÖPA. Smör Bröd Ägg juice Mjöl Frukt. Blodsockervärde. Frukost Insulindos och anmärkningar. Datum. En guide för unga

ATT KÖPA. Smör Bröd Ägg juice Mjöl Frukt. Blodsockervärde. Frukost Insulindos och anmärkningar. Datum. En guide för unga ATT KÖPA Smör Bröd Ägg juice Mjöl Frukt Blodsockervärde n Datum 20/8 En guide för unga Frukost före efter Lunch före efter Middag före efter Kväll 6.8 9.9 7.3 12.1 7.5 13.8 13.5 Natt - Insulindos och anmärkningar

Läs mer

FÖRSKOLAN SKOGSBACKENS LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2014-2015

FÖRSKOLAN SKOGSBACKENS LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2014-2015 FÖRSKOLAN SKOGSBACKENS LIKABEHANDLINGSPLAN/ PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2014-2015 Krav på likabehandling Enligt likabehandlingslagen som började gälla fr.o.m. 1 april, 2006 ska varje enskild förskola

Läs mer

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1 Sommarkollo 2014 Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö Sida 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde Sida 2 Ledarna ordnade roliga aktiviteter

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer

2. Är ditt barn (för vilkens skull du deltar i FöräldraStegen) flicka eller pojke? flicka pojke

2. Är ditt barn (för vilkens skull du deltar i FöräldraStegen) flicka eller pojke? flicka pojke FöräldraStegen 1. Är du kvinna eller man? kvinna man. Är ditt barn (för vilkens skull du deltar i FöräldraStegen) flicka eller pojke? flicka pojke 3. Hur gammalt är barnet?.år 4. Vilka STEG har du deltagit

Läs mer

Strategi läsåret 2015/16 YNGSJÖ FÖRSKOLA

Strategi läsåret 2015/16 YNGSJÖ FÖRSKOLA Strategi läsåret 2015/16 YNGSJÖ FÖRSKOLA Förskolechef Gunilla Falk-Mattsson Telefonnummer: 0733-13 46 28 E-postadress: gunilla.falk-mattsson@kristianstad.se Strategi för förskolan Presentation av förskolan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 Presentation Lilla Bruket, pedagogisk omsorg, erbjuder barn från 1-5 år en flexibel och stimulerande verksamhet. Lilla Brukets hemvist är en lokal i området Tumba

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

FG Frågor Utvärdering 020408

FG Frågor Utvärdering 020408 FG Frågor Utvärdering 020408 De som ska intervjuas: Elever Föräldrar Lärare och personal vid Flodagruppen(FG) ABF Kontaktpersoner vid socialförvaltningen Elever FG = Flodagruppen Hur såg din skolsituation

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Jullovsprogram 2005/2006.

Jullovsprogram 2005/2006. Jullovsprogram 2005/2006 www.ekebyfritids.se Onsdag 21 december Avslutningsdagen. Eleverna slutar skolan klockan 10:00 och vi äter som vanligt mat i matsalen vid 11 tiden. Efter maten så ska vi göra julgodis

Läs mer

KOLLO. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun

KOLLO. för barn i årskurs 2-6. kfum örebro örebro kommun KOLLO 2018 för barn i årskurs 2-6 kfum örebro örebro kommun Barnkollo och dagläger Det oändligt långa sommarlovet närmar sig! Snabbare än vi anar ringer klockan till skolavslutning. Därför vill vi redan

Läs mer

AD/HD självskattningsskala för flickor

AD/HD självskattningsskala för flickor AD/HD självskattningsskala för flickor Använd för varje påstående någon av siffrorna nedan för att visa hur väl den känslan eller det beteendet stämmer in på dig. 0 = det är inte alls som jag; det händer

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: REMITTENTER

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: REMITTENTER ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: REMITTENTER Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad period på Terapikolonier ut till deltagare, vårdnadshavare och remitterande behandlare. Enkätsammanställningen används i verksamhetens

Läs mer

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter Tjärhovsgatan 32 116 21 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@terapikolonier.

BEHANDLARENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter Tjärhovsgatan 32 116 21 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@terapikolonier. BEHANDLARENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av behandlare som remitterat barn, ungdomar eller barn tillsammans med föräldrar till Terapikoloniers verksamheter under sommaren 2014. Utvärderingsenkäter

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

BRUKARENKÄT: VÅRDNADSHAVARE

BRUKARENKÄT: VÅRDNADSHAVARE BRUKARENKÄT: VÅRDNADSHAVARE Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av vårdnadsgivare till barn som under våren och sommaren 2016 åkte ut på Magelungens helgkollo och sommarläger. Syftet med enkäterna

Läs mer

Resultatredovisning för Test Testsson

Resultatredovisning för Test Testsson Normjämförelse Jämförelsegrupp: Pojkar - årskurs 4 Totalpoäng 10 Råpoäng Stanine 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Stanine 1 är ett mycket undergenomsnittligt värde som 4,0 % av jämförelsegruppen har. Redovisning av delskalor

Läs mer

Linus mamma har en utvecklingsstörning

Linus mamma har en utvecklingsstörning Barnbok Linus mamma har en utvecklingsstörning Text: Sandra Melander och Lydia Springer Illustrationer: Laila Stolpe Linus är 8 år och bor tillsammans med sin mamma i en hyreslägenhet. Linus mamma älskar

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2009

Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2009 Föräldrarnas syn på terapikoloniverksamheten 2009 En utvärdering genomförd under hösten 2009 För Terapikolonier AB Ulrika Sundqvist Sammanfattning föräldraenkäter Terapikolonier AB:s verksamhet utvärderas

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Rembo Skidor Presenterar

Rembo Skidor Presenterar Rembo Skidor Presenterar HUGO JACOBSSON Ålder: 16 år Skidgymnasiets ort: Mora kommun Gren: Längdskidor Vilket år går du på skidgymnasiet: Första året Program: Naturvetenskapliga programmet Hugos tips:

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent

Med Vänliga Hälsningar Ingela Pettersson Administrativassistent HEJ! Här kommer nu 2015 års resor och läger med FUB. De resor och läger som finns med i programmet ordnas inte bara av FUB utan vi samarbetar även med Jönköpings kommun, Länsförbundet FUB, Smålands HIF,

Läs mer

Redigering och disposition av texter med hjälp av dator. Olika funktioner för språkbehandling i digitala medier. (SV åk 7 9)

Redigering och disposition av texter med hjälp av dator. Olika funktioner för språkbehandling i digitala medier. (SV åk 7 9) LINA STOLTZ SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? Sam, Sams mamma och hans lillasystrar Nour och Asma har flytt från kriget i Syrien till Sverige. Nu sitter de på bussen på väg norrut. Det är mörkt

Läs mer

Läsnyckel Hugo och Holger på kollo av Oscar K. och Teddy Kristiansen

Läsnyckel Hugo och Holger på kollo av Oscar K. och Teddy Kristiansen Läsnyckel Hugo och Holger på kollo av Oscar K. och Teddy Kristiansen Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning än tidigare. Vi vill att böckerna ska räcka länge

Läs mer

Grafisk design & illustrationer: Peter Sundström, PS Design AB

Grafisk design & illustrationer: Peter Sundström, PS Design AB Att umgås med barn Denna folder är producerad av Luleå kommun. Vi har utgått ifrån och inspirerats av en folder från Skaraborgs läns landsting och omarbetat den till en nyare variant. Grafisk design &

Läs mer

Frågeunderlag. Bilaga 1

Frågeunderlag. Bilaga 1 Bilaga 1 Frågeunderlag Elevhälsan ska stödja elevens utveckling mot utbildningens mål och därför är huvudfokus i elevhälsoarbetet att eleven ska ha en fungerande skolsituation. Psykisk ohälsa riskerar

Läs mer

Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015

Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015 Datum 2015-04-09 Norum/Westerman-Annerborn KUN2015/111 Resultat Björksätraskolan åk 3, våren 2015 2013 36 svarande av 45 elever, 17 flickor och 18 pojkar (enligt Procapita 6/2) dvs 80 % 2014 32 svarande

Läs mer

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: VÅRDNADSHAVARE

ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: VÅRDNADSHAVARE ENKÄTSAMMANSTÄLLNING: VÅRDNADSHAVARE Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad period på Terapikolonier ut till deltagare, vårdnadshavare och remitterande behandlare. Samtliga synpunkter som framkommer

Läs mer

Sova över SIDAN 1 Elevmaterial

Sova över SIDAN 1 Elevmaterial Sova över SIDAN 1 Namn: Arbeta med orden som finns i boken Du ska få arbeta med orden som finns i boken. Arbeta tillsammans i par. Välj ut ett ord per sida. Skriv vad ordet betyder och skriv sedan motsatsordet.

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Instruktion inför kartläggning av ogiltig frånvaro

Instruktion inför kartläggning av ogiltig frånvaro Bilaga 1 Instruktion inför kartläggning av ogiltig frånvaro Vid ogiltig skolfrånvaro tillämpas Haninge kommuns handlingsplan för uppföljning av elevers frånvaro. Ett av stegen i handlingsplanen är att

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg och Familjedaghem Gruppens sammansättning Vi har 8 barn. 7 flickor och 1 pojke 3 barn födda 12 1 barn födda 11 3 barn födda 10 1 barn födda 09 Personal Liselott Karlsson

Läs mer

STORFRITIDS VERKSAMHETSPLAN 2013/2014

STORFRITIDS VERKSAMHETSPLAN 2013/2014 STORFRITIDS VERKSAMHETSPLAN 2013/2014 Bakgrund Storfritids är en unik fritidsverksamhet för barn i årskurs 4-6, som drivs privat av Stiftelsen Birkagården. Personalstyrkan består av fem personer och i

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2016/2017 Gruppens sammansättning Vi har 10 barn, 8 flickor och 2 pojkar 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12 1 barn födda 11

Läs mer

Enkät. Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna. Bakgrund. 1. Kön Kvinna Man. 2. Ålder...år

Enkät. Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna. Bakgrund. 1. Kön Kvinna Man. 2. Ålder...år Enkät Värderingar inom barn- och ungdomsidrott Högskolan Dalarna SISU Dalarna Bakgrund 1. Kön Kvinna Man 2. Ålder...år 3. Hur stor är den ort, där du verkar som tränare? Landsbygd/liten tätort upp till

Läs mer

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018

Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Arbetsplan för Pedagogisk Omsorg, Familjedaghem 2017/2018 Gruppens sammansättning Vi har 11 barn, 8 flickor och 3 pojkar 2 barn födda 16 1 barn födda 15 3 barn födda 14 1 barn födda 13 4 barn födda 12

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014.

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014. Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete för förskolan Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Individuell plan LSS

Individuell plan LSS Individuell plan LSS Ett sätt för dig att påverka din situation Vad är en individuell plan? Du som har rätt att få insatser enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) har rätt

Läs mer

TORPASKOLANS FRITIDSHEM

TORPASKOLANS FRITIDSHEM TORPASKOLANS FRITIDSHEM TORPASKOLANS FRITIDSHEM Vi vill hälsa dig välkommen till Torpaskolan och Torpaskolans fritidshem! Vi tillsammans arbetar för att alla ska trivas här och fritidshemsverksamheten

Läs mer