Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015"

Transkript

1 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015

2 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter att påverka kommunens utveckling... 3 Medborgarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv plats att arbeta, leva och bo i... 3 Företagarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv kommun att verka i... 3 Nybro kommun ska ha en god ekonomisk styrning... 4 Ekonomi... 5 Driftsredovisning... 5 Driftsredovisning per område/förvaltning... 6 Investeringsredovisning... 8 Avtalstrohet... 8 Personal Hälsotal - total sjukfrånvaro Sjuktillfällen, upprepad korttidsfrånvaro Sjukskrivning 28 dagar eller mer Bilagor Bilaga 1: Verkställda timmar hemtjänst Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 2(11)

3 Måluppfyllelse Kommunfullmäktiges mål: All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad Målet är inte uppnått. En viktig förändring i jämförelse med föregående år är att omsorgsnämnden har omformulerat mål. Det går därför inte helt till fullo att jämföra resultatet med föregående år. Ett nyckeltal som dock sticker ut är förändring gällande känsla av trygghet i hemtjänsten. Mellan åren 2013 till 2014 har resultatet sjunkit från att 47 procent känner sig mycket trygga till att 38 procent känner sig mycket trygga. Omsorgsförvaltningen genomför i nuläget ett systematiskt förbättringsarbete som syftar till att öka upplevd känsla av trygghet. Ett annat nyckeltal som sticker ut bemötande i särskilt boende. Det har mellan åren 2013 till 2014 förändrats från att 61 procent är mycket nöjda med bemötandet till att 56 procent är mycket nöjda. Ett analysarbete med samtliga enhetschefer kommer att genomföras för att identifiera orsaker och lämpliga åtgärder. Kommunfullmäktiges mål: Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter att påverka kommunens utveckling Målet är inte uppnått. En viktig förändring i jämförelse med föregående år är att omsorgsnämnden har omformulerat mål. Det går därför inte helt till fullo att jämföra resultatet med föregående år. Omsorgsnämnden kommer under andra halvåret 2015 att genomföra medborgardialoger inom ramen för arbetet med att utveckla en Äldreplan i syfte att öka medborgarnas möjligheter att påverka äldreomsorgsens framtida utveckling. Kommunfullmäktiges mål: Medborgarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv plats att arbeta, leva och bo i Målet är inte uppnått. En viktig förändring i jämförelse med föregående år är att omsorgsnämnden har omformulerat mål. Det går därför inte helt till fullo att jämföra resultatet med föregående år. Ett nyckeltal som sticker ut är resultat från medarbetarenkäten där endast 27 procent instämde i påståendet "Min närmaste chef visar uppskattning". Ett analysarbete med samtliga enhetschefer kommer att genomföras för att identifiera orsaker och lämpliga åtgärder. Kommunfullmäktiges mål: Företagarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv kommun att verka i Omsorgsnämnden har tagit beslut om att målet inte är relevant i nuläget. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 3(11)

4 Kommunfullmäktiges mål: Nybro kommun ska ha en god ekonomisk styrning Målet är delvis uppnått. Omsorgsnämnden följer månadsvis kontinuerligt kostnadsutvecklingen inom nämndens verksamheter. Samtidigt följs också kontinuerligt utvecklingen i verksamheten genom bland annat uppföljning av verkställda timmar, korttidsplatsernas användning och avvikelserapportering som beror på vår verksamhet. I samband med beslut om verksamhetsplan för tog nämnden även beslut om ett antal åtgärder för att uppnå budget i balans, då omsorgsnämnden har att arbeta med en differens mot ram om cirka 15 mnkr. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 4(11)

5 Ekonomi Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Orsaken till underskottet är att effekter av beslutade åtgärder (ON ) för att nå ram 2017 ännu inte effektuerats. Verkställande av åtgärderna är påbörjade, först mot slutet av året kan förväntas att minskning av antalet platser i särskilt boende börjar ge effekt. Hemtjänsttimmar De fyra första månaderna 2015 har fler timmar verkställts gentemot samma period Totalt har timmar verkställt Störst differens återfinns i januari då det var timmar fler 2015 än Riktpunkt för utfall i relation till budget. Utfallet för mars månad är 33,4 %. Helårseffekt på besparingsåtgärderna utfaller inte Avveckling av antalet platser i Fröjdekulla kan komma att vara klar någon av årets tre sista månader. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 5(11)

6 Prognostiserat resultat och/eller resultat i bokslut får ej överstiga 100 procent. Utfallet för april är 106,8 %. Effekter av åtgärder sparbetinget om 15 mnkr ännu inte märkbara, dock påbörjade. Driftsredovisning per område/förvaltning Beloppen anges i tkr Södra Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Förbättrad avvikelse i utfall avseende personalkostnader med -466 jmf mars. Beräknat överskott enligt prognos till och med april månad är 605 tkr. Prognosen för helår gör att överskottet efter första kvartalet borde vara högre för att klara ett plusresultat vid årets slut.tre vakanta tjänster för planerare generar 540 tkr. Södra området har under månaden haft en hög omsorgstyngd och har fått ta in extra resurser utöver grundschema på grund av t.ex vak och utökad grundbemanning. Det har också varit hög sjukfrånvaro, vab samt övriga ledigheter i området där i stort sett alla turer är ersatta av vikarier.. Västra Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Prognostiserat överskott beräknas till och med april månad vara 628 tkr. Budget saknas för apotekstransporter samt för övriga främmande tjänster, men detta kan justeras med lägre kostnader för el, vatten och värme. Tre vakanta planerartjänster genererar 648 tkr. Det är fortsatt hög sjukfrånvaro i området och ec arbetar med tidig rehab. Det är nästan hälften av frånvarotimmarna som ersätts av ordinarie personal genom årsarbetstiden. En del turer har varit möjliga att nolla Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 6(11)

7 under vissa dagar med lägre beläggningen på korttidsenheten. Orrefors har fortsatt hög frånvaro samt extrainsatt personal på grund av hög arbetsbelastning och ledsagningar. Har även en person avstängd med lön som är ersatt med vikarie. Orrefors är den enda arbetsgrupp i västra området som ännu inte har årsarbetstid. Det är inflyttningsstopp på Kvarnbackens särskilda boendeplatser och under månaden har två platser blivit vakanta. Detta har inte genererat den besparing som kunde förväntas eftersom en omfördelning har gjorts till hemtjänsten som har haft en hög omsorstyngd. Norra Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Beräknat överskott till och med april månad är tkr. Tre vakanta tjänster för planerare genererar 864 tkr. Det har varit hög sjukfrånvaro denna månad, både korttidsfrånvaro och längre sjukskrivningar. Flera personal har varit sjuka i influensa. Information har getts angående årsarbetstid till arbetsgrupp 5-6 på Almen. Förbättringsarbete angående personalkontinuitet pågår på Almen utifrån utbildningen Leda för Resultat. Kunderna vill träffa högst sju personal under en 14 dagars period. Idag träffar de 12 personal. Almens arbetsgrupper ska nu testa tre olika scheman som förbättringsteamet tagit fram. Dessa scheman kommer att testas i sex veckor. Arbete har påbörjats på Fröjdekulla under månaden med anledning av att åtta särskilda boendeplatser och två korttidsplatser ska avvecklas. Östra Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Beräknat prognostierat underskott till och med april månad är tkr för Östra området där -2 mkr kommer av bemanningsenheten. Budgetering för städning på Strandvägen med 560 tkr har missats i detaljbudgeten, vilket genererar ett underskott. Två vakanta tjänster för planerare genererar 360 tkr. 100 tkr i överskott för personalkostnader för rehab pga vakanser och ledigheter. Det har varit hög sjukfrånvaro denna månad, både korttidsfrånvaro och längre sjukskrivningar. En grupp har extraturer under hela året, vilket är kostsamt. Bemanningen har ersatt en del timmar men många timmar har även ersatts av den egna personalen, vilket varit mycket bra med tanke på kontinuitet och ekonomi. Detta visar att vi fått en effekt av att grupperna har årsarbetstid (pilotprojektet önskad sysselsättningsgrad). Bemanningsenheten rapporterar att månadens bokade timmar är , vilket är ca 600 timmar lägre än motsvarande månad Minskningen avser äldreomsorgen. Kvaltimmar motsvarar 3,6 % av de totala timmarna. Prognostiserade underskottet beräknas till - 2 mkr på helårsbasis. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 7(11)

8 Förvaltningsgemensamt Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Här är förvaltningens gemensamma sparbeting om 15 mnkr budgeterat som en intäkt. I takt med att besparingarna ger effekt ska underskottet sjunka. Omsorgsnämndens beslut om åtgärder avser år 2015, 2016 och Full effekt kommer inte att uppnås under Ett verkställande av Fröjdekullas åtta platser ger ca 140 tkr/månad. Vid fullföljande under oktober ger det ett sparande om ca 280 tkr Kostnader för larm visar en tendens att överstiga budget. De ökade intäkter som de ökade kostnaderna genererar tar inte ut varandra. Ett underskott om -300 tkr prognostiseras. Ett underskott på intäkter för måltider i särskilt boende, ca -625 tkr. Däremot ger matdistribution i ordinärt boende ett intäktsöverskott om 130 tkr. En momsintäkt avseende tvätt har felaktigt budgeterats. Det är inte förenligt med lagstiftningen att återfå moms för denna tjänst, -165 tkr. Det underskottet tas emellertid ut av ett prognostiserat överskott av tvättkostnad, 480 tkr. Investeringsredovisning Budget Utfall Förbrukat (ack.) % Förvaltningschef Totalt Investeringsramen är ännu inte nyttjad för Vissa möbelinköp kommer att göras under året liksom madrasser till de särskilda boendena. Avtalstrohet Avtalstrohet Köptroheten uppnår 95 % per den 30/4. Det är en sänktköptrohet med 1 % sedan föregående månad. Per område fördelat: Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 8(11)

9 Centralt: 99,3 %, Södra: 99,7% Norra: 71,8 % Östra: 99,2 % Västra: 97,1 %. Omsorgsnämndens verksamheter har en mycket hög grad av avtalstrohet. I de inköp det fallerar har kommunen inte ingått avtal. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 9(11)

10 Personal Antal anställda Tillsvidareanställda Visstidsanställda Kvinnor Män Totalt Kvinnor Män Totalt Totalt Hälsotal - total sjukfrånvaro Den totala frånvaron är 11,5 % för april månad en förbättring med 0,7 % sedan förra månaden. Långtidssjukfrånvaron har sjunkit och korttidssjukfrånvaron fortsatt öka i april månad. Sjuktillfällen, upprepad korttidsfrånvaro Hög korttidsfrånvaro är ett fortsatt stigande problem inom omsorgsförvaltningen trots arbete med tidig rehab från chefernas sida. Förvaltningsledningen ser detta som oerhört bekymmersamt både ur kvalitativ och ekonomisk synvinkel. Fler åtgärder än tidig rehab behöver till och dialogerna med personalenheten har intensifierats under april månad för att hitta möjliga vägar att råda bukt på de höga sjuktalen. Utfallet för april är 14 %. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 10(11)

11 Sjukskrivning 28 dagar eller mer Utfallet för april är 5,44 %, ytterligare en förbättring sedan föregående månad med 0,51 %. Omsorgsförvaltningen når måluppfyllelsen vad gäller sjukskrivning 28 dagar eller mer. Omsorgsnämnd, Tertialrapport Ekonomi och Personal 11(11)

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Jul 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Jul 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Jul 2016 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen... 3 Avvikelser HSL... 3 Extraturer och fattasturer... 4 Budget i balans - Personalkostnader (ackumulerat)...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Feb 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Feb 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Feb 2016 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen Statistiken är inte komlett. Avser: Orrefors hemtjänst, Stallgården, Madesjögläntan. Strandvägen och serviceenheten.

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Nov 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Nov 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Nov 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Feb 2016 Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Okt 2016 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen... 3 Avvikelser HSL... 3 Extraturer och fattasturer... 4 Budget i balans - Personalkostnader (ackumulerat)...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet... 6 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Nov 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Mar 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 8 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Sep 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Personal...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 6 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Kommunstyrelse Maj 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Kommunstyrelse Okt 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Kommunstyrelse Okt 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Kommunstyrelse Okt 2017 Innehållsförteckning Ekonomi...3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Okt 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Nov 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Feb 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Feb 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Feb 2017 Timmar utöver schema... 3 Personalkostnader... 4 Verkställda timmar i hemtjänst... 4 Driftsredovisning... 5 Driftsredovisning per område/förvaltning...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Maj 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Maj 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Maj 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Mar 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Mar 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Mar 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september månad

Ekonomisk rapport efter september månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-10-12 ON 2017/0094 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter september månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Tertialrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

Managementrapport 2014

Managementrapport 2014 Social- och omsorgskontoret Managementrapport 2014 Nämnd: Äldreomsorgsnämnden Månad: oktober Ekonomi tkr Resultat perioden Rättvisande resultat efter korrigeringar helårsresultat efter beslutade åtgärder

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november månad 2017

Ekonomisk rapport efter november månad 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-12-04 ON 2017/0107 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november månad 2017 Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (6) Socialnämnden Datum 2016-05-13 Delårsrapport 1-2016 Socialnämnden Tertial 1 2016 2 (6) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Socialnämndens resultat efter 4 månader visar ett

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Okt 2014 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 8 Hälsotal

Läs mer

1 September

1 September September 2019 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 39 till 162 728 vilket är 1 694 fler jämfört med årsskiftet. För september månad görs nu en helårsprognos och det är små förändringar

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Ekonomisk uppföljning efter november månad

Ekonomisk uppföljning efter november månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2016-12-06 ON 2016/0129 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk uppföljning efter november månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Sep 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Sep 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Sep 2017 Innehållsförteckning Verksamhet...3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning...

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Jul 2017

Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Jul 2017 Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet Omsorgsnämnd Jul 2017 Innehållsförteckning Verksamhet...3 Timmar utöver schema... 5 Personalkostnader... 6 Verkställda timmar i hemtjänst... 7 Arbetad tid...

Läs mer

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S)

Inga Bakken (S) för Sven-Arne Svalö (S) 1 (11) Plats och tid Blosset, torsdagen den 22 september 2016 kl 13:00-15.30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter

Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter Bilaga 1 Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter Resultat för perioden januari-december Verksamhet Grundskola inkl f-klass 4 436-10 009 14 445-21 211-2 167 6

Läs mer

Ekonomisk rapport efter februari månad

Ekonomisk rapport efter februari månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-03-16 ON 2015/0023 0480-453510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter februari månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner budgetrapporten

Läs mer

Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017

Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom 2017-03-03 SKDN 2017/0046 0480-452902 Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017 Förslag till beslut beslutar att lägga rapporten

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Aug 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Aug 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Omsorgsnämnd Aug 2017 Innehållsförteckning Verksamhet...3 Timmar utöver schema... 5 Personalkostnader... 5 Verkställda timmar i hemtjänst... 6 Arbetad tid...

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Info om Socialnämnden till KPR. Jonas Väst,

Info om Socialnämnden till KPR. Jonas Väst, Info om Socialnämnden till KPR Jonas Väst, 2015-09-11 Socialnämndens ekonomi. Vid årsskiftet när vi tillträdde var det ett minus i resultat på 132mkr + 13mkr i tidigare ej genomförda besparingar = 145mkr

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Resultat per april 2017

Resultat per april 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Bergmark, Magnus Datum -05-19 Diarienummer Socialnämnden Resultat per april Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att lägga informationen till handlingarna

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

Resultaträkning inklusive interna intäkter och kostnader (tkr)

Resultaträkning inklusive interna intäkter och kostnader (tkr) SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Bergmark, Magnus Datum -05-19 Diarienummer Socialnämnden Resultat maj Förslag till beslut Socialnämnden föreslås besluta att lägga informationen till handlingarna Analys

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Bilaga till Dnr: VoO.2015.0042 1 (6) 2015-02-17 Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget att rapportera.

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrive 2017-10 - 24 Handläggare Anki Ekeblad Controllerenheten Diarienummer 2016VON/0130 Vård - och omsorgsnämnden Budgetuppföljnings BUP 3 2017, V ård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Vård

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

BUP Vård- och omsorgsnämnden

BUP Vård- och omsorgsnämnden BUP 3 2016 Vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1 Vård- och omsorgsnämnden... 4 1.1 Sammanfattning... 4 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden... 4 1.3 Ekonomisk analys och 2016... 5 1.4 Åtgärder

Läs mer

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010. Socialnämnden

Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010. Socialnämnden Årsredovisning och Verksamhetsberättelse 2010 Socialnämnden VERSAMHETSUPPFÖLJNING FÖRVALTNINGSCHEFENS SAMMANFATTNING Socialnämnden redovisar ett överskott på 5 400 tkr gentemot budget. En del av förklaringen

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars månad

Ekonomisk rapport efter mars månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-04-14 ON 2015/0040 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter mars månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2015-03-17 KUN 2015/216 Handläggare: Monica Lagergren Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 1 Förslag till beslut att fastställa

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 1 (6) Omsorgskontoret 2014-11-20 Dnr Än 2014-4 Äldrenämnden Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Delårsrapporten per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Tjänsteskrivelse 2017-02 - 14 Handläggare Maria Blomqvist Controllerenheten Diarienummer 2017ÖFN/0008 Överförmyndarnämnden V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Förslag till beslut V erksamhetsberättelse

Läs mer

Månadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per maj 2018

Månadsrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per maj 2018 1 (1) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-06-19 TRN 2018-0042 Handläggare: Asif Chowdhury Tillväxt- och regionplanenämnden för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per maj 2018 Ärendebeskrivning Ekonomisk månadsrapport

Läs mer

Månadsrapport för tillväxt- och regionplanenämnden per oktober 2018

Månadsrapport för tillväxt- och regionplanenämnden per oktober 2018 1 (1) TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-11-22 Handläggare: Ann Lundell Tillväxt- och regionplanenämnden Månadsrapport för tillväxt- och regionplanenämnden per oktober 2018 Ärendebeskrivning Ekonomisk månadsrapport

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL...

Läs mer

Månadsrapport. Socialförvaltningen Juli 2015

Månadsrapport. Socialförvaltningen Juli 2015 Månadsrapport Socialförvaltningen Juli 2015 Innehållsförteckning 1 Budgetuppföljning och prognos per nämnd... 3 1.1 Genomförda och planerade åtgärder som är inräknade i prognosen samt ekonomisk effekt...

Läs mer

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial

Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial PATRIC ANDERSSON SID 1/11 EKONOMICHEF PATRIC.ANDERSSON@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse VaSaRu tertial 1 2011 Kommunledningskontorets förslag till beslut 1. att föreslå kommunfullmäktige

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden j j! 1 23 4 5 6 7 8 4 9: ; < = = >? @ > A B C D B A A E

Läs mer

Månadsrapport ekonomi. Nybro kommun

Månadsrapport ekonomi. Nybro kommun Månadsrapport ekonomi Nybro kommun Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Nybro kommun, Månadsrapport ekonomi 2(6) Ekonomi Driftsredovisning Budget helår Förbrukat per den 30 nov 2013 (%) Verksamhetens intäkter

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi, personal och kvalitet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Apr 2016

Tertialrapport Ekonomi, personal och kvalitet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Apr 2016 Tertialrapport Ekonomi, personal och kvalitet Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Apr 2016 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter

Läs mer

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport

5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut. Sammanfattning. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2019-05-13 Dnr AVUX/2019:1 5 Delår 1 (AVUX/2019:1) Beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner delårsrapport 1 2019.

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna Diarienummer: DN PS1411 KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT Styrelse/Nämnd: Uppdragsgrupp: Period: Prognos: SEPTEMBER 214 Driftnämnden Psykiatri HSS Månad 1-9, 214-12,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Åtgärder för budgetutfall i balans

Åtgärder för budgetutfall i balans TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) 2015-05-20 Dnr OAN.2014.85 Sektor arbete, trygghet och omsorg Handläggare: Lisbeth Tilly Titel: Sektorchef Tel: 0303-330917 E-post: lisbeth.tilly@ale.se Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Stadsbyggnadskontoret ska bedriva sin verksamhet på ett sådant sätt att kontoret bidrar till uppfyllelsen av de mål som fastställts i kommunfullmäktiges

Läs mer

2 Delårsrapport (AVUX/2018:10)

2 Delårsrapport (AVUX/2018:10) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2018-05-14 Dnr AVUX/2018:10 2 Delårsrapport 1 2018 (AVUX/2018:10) Förslag till beslut Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Ekonomisk uppföljning oktober 2018

Ekonomisk uppföljning oktober 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2018-11-09 ON 2018/0126 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk uppföljning oktober 2018 Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2013 Alvesta kommun Kristina Lindhe Caroline Liljebjörn 10 september 2013 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Socialnämndens månadsbokslut

Socialnämndens månadsbokslut Socialnämndens månadsbokslut Kostnader 144 260 147 150-2 890 603 841 609 841-6 000 Intäkter 27 385 28 462 1 077 111 241 113 741 2 500 Netto 116 875 118 688-1 813 492 600 496 100-3 500 Utfallet efter tre

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott KALLELSE Datum 2018-11-01 1(1) Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Tid: Torsdagen den 8 november 2018, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Osby, kommunhuset i Osby Ärende 1 Upprop och protokollets

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer