Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Feb 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Feb 2016"

Transkript

1 Månadsrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Feb 2016

2 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen Statistiken är inte komlett. Avser: Orrefors hemtjänst, Stallgården, Madesjögläntan. Strandvägen och serviceenheten. Avvikelser HSL Statistiken är inte komplett. Anser: Orrefors hemtjänst, Stallgården, Madesjögläntan, Strandvägen, Servicenheten och södra området sjuksköterskor. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 2(14)

3 Extraturer och fattasturer Extraturer som är redovisade kommer av ledsagningar, högre arbetsbelastning samt utökningar i samband med dubbelbemanning och ökat antal verkställda timmar. Statistiken är ofullständig. En enhet har en partiell ledighet som är på 34 %, vilket är svårt att tillsätta vikarie för, och skapar fattastur. Samtliga enheter arbetar med årsarbetstid för att minimera antalet extraturer samt fattasturer. Flera har även nollvik under månaden. Budget i balans - Personalkostnader (ackumulerat) Totalt underskott för personalkostnader efter februari månad är -1,1 mkr. Den justerade riktpunkten är efter två månader 16,1 % vilket motsvarar 35 mkr, utfallet visar 36,1 mkr. Orsaker är bland annat omorganiseringen. All personal är ännu inte på plats och några enheter saknar personal som gjort att köp från bemanningsenheten har varit högt. Bemanningsenheten har ett mindre överskott för perioden. Den korta sjukfrånvaron är fortfarande hög och kostar enheterna mycket. Arbete görs i rehab-processen för att förbättra läget. De enheter som har hög korttidsfrånvaro dras också med underskott. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 3(14)

4 På grund av omorganisering inom förvaltningen finns det kunder kvar på Kvarnbacken, där det inte finns någon budget. Beräknat underskott under första halvåret är beräknat till -1 mkr. Under februari månad påbörjades arbetet med att göra en neddragning av personal på Smeden. Två permanent boende flyttade till andra särskilda boenden i början av mars. From gjordes en neddragning från 4,3 årsarbetare till ca 2,7 årsarbetare. Planerade åtgärder är ännu en schemaförändring framöver. Nuvarande schema godkändes enbart denna 6-veckorsperiod av Kommunal. Schemaändringen samt minskning av antal helg-pass kan leda till att sysselsättningsgraden kommer behöva ökas. Trygghetsboendet har krävt mer personal än beräknat och skapar underskott på Södra området som även har fått utökat verkställighet i hemtjänsten Köpta timmar av bemanningsenheten Riktpunkten för de köpta timmarna från bemanningsenheten är i januari 10,6 % vilket motsvarar timmar. Antalet köpta timmar uppgår till 7 680, vilket är fler än budgeterat. I december bokades h. Omorganiseringen kan vara en bidragande orsak till antalet köpta timmar. Några enheter har vakanta tjänster och andra har fått utöka eftersom behovet funnits. Särskilt boende och hemtjänsten har ungefär lika stort underskott. Korttiden har haft extra turer insatta eftersom antalet korttidsboende är 3-4 personer fler till antalet än normalt. Enheterna arbetar så långt de kan med årsarbetstid och täcker för varandra. På södra området har trygghetsboendet haft hög belastning, Personal från Madesjögläntan har gått över till hemtjänsten och hjälp till, vilket skapar behov att köpa timmar från bemanningsenheten till Särskilt boendet. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 4(14)

5 Verkställda timmar i särskilt boende och hemtjänst De verkställda timmarna uppgår i februari till st. Fördelat mellan hemtjänst och särskilt boende enligt följande; h respektive h. Hemtjänsten står för 55 % av de verkställda timmarna. Januari månad 2016 är inte mätbar, då omorganisationen trädde i kraft mitt i månaden. Det blir ingen tillförlitlig statistik. Jämförelse görs med december 2015, då det var verkställda timmar. Februari månad har 11 % förre timmar (-2 619) jämfört med december. Eftersom antalet dagar är färre i februari görs även jämförelse med februari 2015, som då hade h. Februari 2016 har 6 % färre timmar verkställt jämfört med februari 2015 trots skottdagen. Särskilt boende har 523 timmar färre i februari än december, det har varit sex tomma lägenheter på Strandvägen under delar av februari, de som är nyinflyttade har ett lägre vårdbehov än höstens kunder. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 5(14)

6 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Prognos per den 29/2 är, tkr. Orsaken till avvikelsen är personalkostnader och sparbetinget. Sparbetinget avser tkr och övrig del av underskottet i prognosen består av tkr som avser sex månaders personalkostnader med nuvarande bemanning på smeden, vilken inte är budgeterad. Faktiska underskott som ses är hyra för trädgårdsvillan samt ökade kostnader för städ på Almen. Semestervikariebudgeten är för år 2016 budgeterad med 5 veckor per tjänst (gäller omsorgsassistenter). Enheterna har i årets budget fått 15 dagar per tjänst att ta in personal från bemanningsenheten vid frånvaro. Total budget för enheterna är 11,8 mkr. Utfallet efter två månader visar underskott med 2,5 mkr. Delvis beror underskott på influensatider. Även en del extraturer finns i verksamheten vilket också belastar denna budget. Enheterna köper färre timmar än samma period föregående år. De verkställda timmarna uppgår i februari till st. Fördelat mellan hemtjänst och särskilt boende enligt följande; h respektive h. Hemtjänsten står för 55 % av de verkställda timmarna. Februari månad har 11 % färre timmar (-2 619) jämfört med december. Eftersom antalet dagar är färre i februari görs även jämförelse med februari 2015, som då hade h. Februari 2016 har 6 % färre timmar verkställt jämfört med februari 2015 trots skottdagen. Riktpunkt för utfall i relation till budget. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 6(14)

7 Prognostiserat resultat och/eller resultat i bokslut får ej överstiga 100 procent. Driftsredovisning per område/förvaltning Beloppen anges i tkr Södra Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Korttidsverksamheten är budgeterad med tjänster att täcka de platser som finns i dagsläget. Personalkostnaderna ligger enligt riktpunkt. Under perioden har det varit en del extraturer p.g.a. hög beläggning. Det har tagits många korttidsbeslut och det har varit överbeläggning vissa perioder. Dagverksamhet och den öppna verksamheten har en budget i balans. Södra Hemtjänsten är ett område som fått utökning av verkställda timmar under perioden, främst landetgruppen, vilket även påverkar nattorganisationen. PAN-anställningen upphör from och ger ett mindre överskott till totalen. Madesjögläntan visar underskott för perioden delvis på p.g.a. att man övertagit tre ärenden från trygghetsboendet. Detta gav högre arbetsbelastning, vilket inte är budgeterat på Madesjögläntan. Vikarier lämnades över till hemtjänsten vilket medförde ökat köp av bemanningsenheten till boendet som då i sin tur istället saknade vikarier. Målet är att minska dessa resursturer allt eftersom behovet minskar. Verksamheten med sjuksköterskorna är just nu i rörelse, tjänster är inte tillsatta och gör att kostnaderna för köp av bemanningsenheten är höga. Prognosen är svårberäknad och beror på rekryteringsmöjligheterna. Västra Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 7(14)

8 Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Totalt På västra området finns några kunder kvar på Kvarnbacken, vilket är obudgeterat och skapar underskott. beräknat på första halvåret är ett underskott av 1 mkr. Arbete görs med att få ihop ett fungerande schema. I Orrefors är det mycket sjukfrånvaro och en del extra turer p.g.a. hög arbetsbelastning. Demensboendena har underskott av 400 tkr. Sjuksköterskor, rehab och admin ligger bra till. Någon tjänst är inte tillsatt vilket skapar överskott. Kostnader för köp av nyckelskåp ger ett mindre underskott i driften samt avsaknad av budget för hyra av Trädgårdsvillan, årshyran är 60 tkr. Norra Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Alsterbro/Bäckebo/Fröjdekulla: Höga kostnader för köp av bemanningsenheten efter de två först månaderna. Delvis kommer det av omorganisering och att det saknas personal på ordinarie tjänster. Särskilt boende Almen: Bokning av bemanningsenheten är hög på enheten och skapar tillsammans med en hög kostnad för ob underskottet. Norra hemtjänst: höga kostnader för personalen, nattverksamheten plusresultat, men tjänster ska flyttas här ifrån till södra området. Övergripande Norra: Städkostnaden för Almen är högre än budgeterat och förväntat underskott är 50 tkr. Avtalet för städning av Fröjdekulla är inte klart, då justeringar behöver göra eftersom delar av fastigheten inte längre används av äldreomsorgen. I övrigt är kostnaderna i balans. Östra Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Strandvägen dras med mycket sjukfrånvaro av det korta slaget där det inte finns möjlighet till att tillsätta timvikarie. Köp från bemanningsenheten skapar underskott. Natten har för tillfället två vakanta tjänster som skapar ett överskott. Östra hemtjänst har haft regelbunden omsorgstyngd, arbetet omfördelas och har kunnat nollvicka en del, samt löser med årsarbetstiden. Positivt ekonomisk resultat efter två månader Övergripande Östra: Sjuksköterskorna visar ett underskott, vilket kommer av introduktionskostnader för en ny sjuksköterska. För rehabilitering är det ett överskott till följd av vakant tjänst. Bemanningsenheten Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 8(14)

9 Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Bokade timmar februari månad uppgår till totalt varav timmar avser äldreomsorgen. det är 11 % mindre än samma månad föregående år. Kvaltimmarna är 272 det och motsvarar 2,7 %. Resultatet efter två månader visar överskott med 290 tkr då personalkostnaderna är lägre än budget. Att ge en prognos för bemanningsenheten för år 2016 är svårt då verksamheten kommer avvecklas under året. Förvaltningsgemensamt Årsbudget Ackumulerat utfall Årsprognos Avvikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Totalt Här ligger årets sparbeting om tkr. Efter två månader tas hela sparbetinget upp som underskott. Omsorgsintäkterna har ett lägre utfall än budgeterat vilket undersöks, just nu är underskottet 164 tkr. Investeringsredovisning Budget Utfall Förbruk at (ack.) % Investering OMS ,7% Totalt Investeringsbudget består år 2016 av ramtilldelning av tkr samt återstående medel från år 2015 motsvarande tkr. De kvarvarande medlen avses att användas för kostnader i samband med inköp och implementering av planeringssystem. kostnaden för året avser kontorsmöbler/inventarier. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 9(14)

10 Avtalstrohet Avtalstrohet Köptroheten uppgår för februari uppgår till 91,6 %, internt fördelat i förvaltningen enligt nedan: Centralt 95,1 %, Södra: 100 %, Västra 74,9 %, Norra 99,9% samt Östra 94,1 %. Omsorgsförvaltningen klarar måluppfyllelsen i februari månad i samtliga områden utom västra. Utöver hjälpmedel är det inköp av arbetskläder i Kommissionsaffären som inhandlats utanför avtal. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 10(14)

11 Antal anställda Tillsvidareanställda Visstidsanställda Kvinnor Män Totalt Kvinnor Män Totalt Totalt Hälsotal - total sjukfrånvaro Den totala frånvaron i februari var 11,2 %. Det är en ökning från föregående månad, med 1,6 %. Februari månad har präglats av influensor och kräksjuka. Det är sjukfrånvaro i procent av tillgänglig tid och hänger inte ihop med nyckeltalen för korttidsfrånvaro och långtidsfrånvaro. Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 11(14)

12 Sjuktillfällen, upprepad korttidsfrånvaro Nyckeltalet visar antal personer med mer än sex sjukfrånvarotillfällen under de senaste 12 månaderna i relation till antalet anställda. Utfallet för februari är 16,1 % eller uttryckt i antal personer, 97. Trots att åtgärder och motiverande insatser sker ute i verksamheterna pendlar den upprepade korttidsfrånvaron mellan % månatligen. Förändrad organisering av omsorgsassistenternas arbete trädde i kraft Ett syfte med förändringen är att sänka stressnivån i arbetsdagen för denna yrkesgrupp. Om det ger effekter blir synligt underr året. Nedan tabell över utfallet per enhet/område i februari: Enhet Antal med upprepad korttidsfrånvaro Chefsf. 0 Förvaltningsadm. 0 Bemanningsenheten 7 Norra 1, Alsterbro 3 Norra 2, Almen 3 Norra 3, Norra hemtjänst 7 Norra omr. 1 Södra 1, Korttid, dagvht mm 5 Södra 2, Madesjögläntan 9 Södra 3, Södra hemtjänst 8 Södra omr. 0 Västra 1, Orrefors 11 Västra 2, Kvarnbacken demens 10 Västra 3, Västra hemtjänst 6 Västra 4, serviceenheten 0 Västra omr. 0 Östra 2, Strandvägen 15 Östra 3, Östra hemtjänst 12 Östra omr Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 12(14)

13 Sjukskrivning 28 dagar eller mer Nyckeltalet visar hur stor andel som varit sjuka mer än 28 dagar. Utfallet för januari är 4,51%, uttryckt i personer 27, vilket är under målvärdet. Utfallet är försumbart högre sedan föregående månad (0,04 %). Det är inte denna typ av sjukskrivning som omsorgsförvaltningen har bekymmer med. Omsorgsförvaltningen har klarat måluppfyllelsen för februari månad. Nedan antal anställda per enhet/område: Enhet Antal med långtidsfrånvaro Chefsf. 0 Förvaltningsadm. 1 Bemanningsenheten 2 Norra 1, Alsterbro 1 Norra 2, Almen 0 Norra 3, Norra hemtjänst 0 Norra omr. 3 Södra 1, Korttid, dagvht mm 0 Södra 2, Madesjögläntan 1 Södra 3, Södra hemtjänst 2 Södra omr. 1 Västra 1, Orrefors 3 Västra 2, Kvarnbacken demens 4 Västra 3, Västra hemtjänst 2 Västra 4, serviceenheten 0 Västra omr. 2 Östra 2, Strandvägen 4 Östra 3, Östra hemtjänst 1 Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 13(14)

14 Enhet Antal med Östra omr Omsorgsnämnd, Månadsrapport Ekonomi och Personal 14(14)

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Jul 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Jul 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Jul 2016 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen... 3 Avvikelser HSL... 3 Extraturer och fattasturer... 4 Budget i balans - Personalkostnader (ackumulerat)...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Okt 2016 Avvikelser enligt Socialtjänstlagen... 3 Avvikelser HSL... 3 Extraturer och fattasturer... 4 Budget i balans - Personalkostnader (ackumulerat)...

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Feb 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Omsorgsnämnd Feb 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Omsorgsnämnd Feb 2017 Timmar utöver schema... 3 Personalkostnader... 4 Verkställda timmar i hemtjänst... 4 Driftsredovisning... 5 Driftsredovisning per område/förvaltning...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Nov 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Personal...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Feb 2016 Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Nov 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Nov 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Nov 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Sep 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet... 6 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 6 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Mar 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 8 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Kommunstyrelse Maj 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Aug 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Aug 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Omsorgsnämnd Aug 2017 Innehållsförteckning Verksamhet...3 Timmar utöver schema... 5 Personalkostnader... 5 Verkställda timmar i hemtjänst... 6 Arbetad tid...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Nov 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Okt 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Kommunstyrelse Okt 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Kommunstyrelse Okt 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Kommunstyrelse Okt 2017 Innehållsförteckning Ekonomi...3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Jul 2017

Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet. Omsorgsnämnd Jul 2017 Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet Omsorgsnämnd Jul 2017 Innehållsförteckning Verksamhet...3 Timmar utöver schema... 5 Personalkostnader... 6 Verkställda timmar i hemtjänst... 7 Arbetad tid...

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-11-11 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Ärende nr 2 Bilaga VON 2018/34/1. VOO Maj 2018

Ärende nr 2 Bilaga VON 2018/34/1. VOO Maj 2018 Ärende nr 2 Bilaga VON 2018/34/1 VOO Maj 2018 VoO Månadsrapport Maj 2018 Driftbudget Drift Nettokostnader Verksamhetsområde Budget tom maj Redovisat tom maj Budget avv tom maj Årsbudget Prognos Budget

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Maj 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Maj 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Maj 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

Managementrapport 2014

Managementrapport 2014 Social- och omsorgskontoret Managementrapport 2014 Nämnd: Äldreomsorgsnämnden Månad: oktober Ekonomi tkr Resultat perioden Rättvisande resultat efter korrigeringar helårsresultat efter beslutade åtgärder

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Okt 2014 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 8 Hälsotal

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Mar 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Mar 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Mar 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Lista över ärenden till omsorgsnämndens sammanträde tisdagen den 17 juni 2014

Lista över ärenden till omsorgsnämndens sammanträde tisdagen den 17 juni 2014 Lista över ärenden till omsorgsnämndens sammanträde tisdagen den 17 juni 2014 1 Ärende nr 2 Dnr 2014/000029 Budgetuppföljning till och med maj 2014 Sammanfattning Föreligger budgetuppföljning till och

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september månad

Ekonomisk rapport efter september månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-10-12 ON 2017/0094 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter september månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per september 2016

Ekonomiskt bokslut per september 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-10-14 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per september 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att

Läs mer

BUP Vård- och omsorgsnämnden

BUP Vård- och omsorgsnämnden BUP 3 2016 Vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1 Vård- och omsorgsnämnden... 4 1.1 Sammanfattning... 4 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden... 4 1.3 Ekonomisk analys och 2016... 5 1.4 Åtgärder

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2015-05-21 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Socialnämnden Onsdag 27 maj 2015 kl 8.30 i Öckerösalen, Kommunhuset Öckerö Förmöte: Öckeröalliansen kl

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013 EKONOMI Ekonomi m m Den ekonomiska bilden efter maj är inte helt entydig. Utförarsidan redovisar ett sämre resultat efter maj månad jämfört med

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars månad

Ekonomisk rapport efter mars månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-04-14 ON 2015/0040 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter mars månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget att rapportera.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Månadsrapport ekonomi. Nybro kommun

Månadsrapport ekonomi. Nybro kommun Månadsrapport ekonomi Nybro kommun Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Nybro kommun, Månadsrapport ekonomi 2(6) Ekonomi Driftsredovisning Budget helår Förbrukat per den 30 nov 2013 (%) Verksamhetens intäkter

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften i tusentals kronor. Budgetavvikelser. Övrigt Summa Intäkter Netto

Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften i tusentals kronor. Budgetavvikelser. Övrigt Summa Intäkter Netto Socialnämnden DRIFTREDOVISNING Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften i tusentals kronor Område Nettobudget innevar ande år Budgetavvikelser Övrigt Summa Intäkter Netto Personal

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrive 2017-10 - 24 Handläggare Anki Ekeblad Controllerenheten Diarienummer 2016VON/0130 Vård - och omsorgsnämnden Budgetuppföljnings BUP 3 2017, V ård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Vård

Läs mer

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser Socialförvaltningen -03-07 1 (10) Socialnämnden DRIFTREDOVISNING Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften Område Nettobudget innevar ande år Budgetavvikelser Övrigt Summa Intäkter

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016 Datum: -08-18 Handläggare: Dan Sjöholm Direktnr: 6616 Beteckning: SN.045 Månadsuppföljning ekonomi per juli Socialförvaltningen totalt (%) Prognos Avvikelse prognos/ budget Verksamhetens intäkter 235 986

Läs mer

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden 10. Månadsuppföljning okt 2018 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning 2018 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november månad 2017

Ekonomisk rapport efter november månad 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-12-04 ON 2017/0107 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november månad 2017 Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Tertialrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter

Läs mer

Uppföljningsrapport, juli 2018

Uppföljningsrapport, juli 2018 Uppföljningsrapport, juli 018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos juli månad, socialnämnden: - mnkr (-11 mnkr) Efter juli månad visar

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Sep 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Sep 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Sep 2017 Innehållsförteckning Verksamhet...3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning...

Läs mer

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna Diarienummer: DN PS1411 KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT Styrelse/Nämnd: Uppdragsgrupp: Period: Prognos: SEPTEMBER 214 Driftnämnden Psykiatri HSS Månad 1-9, 214-12,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

3 9, uppleal.fi. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 ÄLDREFÖRVALTNIN GEN. Äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta,

3 9, uppleal.fi. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 ÄLDREFÖRVALTNIN GEN. Äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta, uppleal.fi ÄLDREFÖRVALTNIN GEN 3 9, Handläggare Datum Diarienummer Johanna Wahlin 2015-08-27 ALN 2015-0063.10 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2014 Styrelse/Nämnd: Psykiatrin Halland Driftnämnden Psykiatri Uppdragsgrupp: HSS Period: jan-feb Månad 1-2 2014 : -8,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Ekonomisk rapport efter februari månad

Ekonomisk rapport efter februari månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-03-16 ON 2015/0023 0480-453510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter februari månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner budgetrapporten

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2019-02-18 Dnr 18ON63 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december Resultaträkning

Läs mer

Befolkningen uppgick efter vecka 31 till vilket är 267 fler jämfört med årsskiftet.

Befolkningen uppgick efter vecka 31 till vilket är 267 fler jämfört med årsskiftet. Juli 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 31 till 161 301 vilket är 267 fler jämfört med årsskiftet. Resultatet per den sista juli var 163 mnkr. Nettoinvesteringarna uppgick till och

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Personalekonomisk redovisning

Personalekonomisk redovisning Personalekonomisk redovisning Årsredovisningen innehåller uppgifter i form av fakta, analyser och nyckeltal. Redovisningen gäller hela kommunen. All statistik avser tiden mellan 1/1 31/12 respektive år

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2013-08-14 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Socialnämnden Tisdagen den 20 augusti kl.16.00 Kommunhuset - Öckerösalen OBS! TID! Öckeröalliansens gruppmöte

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2017

Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet. Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2017 Månadsrapport - Ekonomi. personal och verksamhet Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden Jul 2017 Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning...

Läs mer

Lista över ärenden till omsorgsnämndens sammanträde tisdagen den 13 maj 2014

Lista över ärenden till omsorgsnämndens sammanträde tisdagen den 13 maj 2014 Lista över ärenden till omsorgsnämndens sammanträde tisdagen den 13 maj 2014 1 Ärende nr 2 Dnr 2014/000029 Budgetuppföljning till och med april 2014 Sammanfattning Föreligger budgetuppföljning till och

Läs mer

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden

Uppföljning Vård- och omsorgsnämnden j j! 1 23 4 5 6 7 8 4 9: ; < = = >? @ > A B C D B A A E

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per juli 2016

Ekonomiskt bokslut per juli 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-08-12 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per juli 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN

Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Johanna Wahlin 2015-08-27 ALN 2015-0063.10 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per maj 2015 Förslag till beslut Äldrenärrmden föreslås

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden -04-14 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter

Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter Bilaga 1 Redovisat resultat per skolområde/förskoleområde/enhet för 2018, kommunala enheter Resultat för perioden januari-december Verksamhet Grundskola inkl f-klass 4 436-10 009 14 445-21 211-2 167 6

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

1 September

1 September September 2019 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 39 till 162 728 vilket är 1 694 fler jämfört med årsskiftet. För september månad görs nu en helårsprognos och det är små förändringar

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 26 september 2012

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 26 september 2012 Ärende 11 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 26 september 2012 EKONOMI Ekonomi m m Vård- och omsorgsnämndens resultat för år 2012 i den löpande verksamheten beräknas till cirka -13 mnkr, vilket

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Delårsrapport April 2015. Kommunfullmäktige

Delårsrapport April 2015. Kommunfullmäktige Delårsrapport April Kommunfullmäktige Förvaltningsberättelse Delårsbokslut Resultatanalys Periodens resultat uppgår till 25,2 mkr, vilket även var resultatet motsvarande period föregående år. Verksamhetens

Läs mer

Uppföljningsrapport, april 2018

Uppföljningsrapport, april 2018 Uppföljningsrapport, april 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter mars månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 25 mnkr.

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011 Handläggare Datum Åsa Ottosson -05-02 0480-45 30 32 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april Verksamhet Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012-08-31 Smedjebackens kommun Malin Liljeblad Godkänd revisor Fredrik Winter Revisor Oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning

Läs mer

Uppföljningsrapport Bollebygds kommun, februari 2019

Uppföljningsrapport Bollebygds kommun, februari 2019 Kommunstyrelseförvaltningen Uppföljningsrapport 2019-03-12 Dnr : 1 (13) Uppföljningsrapport Bollebygds kommun, februari 2019 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Webbplats E-post 517 83 Bollebygd Ballebovägen

Läs mer

Rapport om möjligheterna att införa en vikariepool för äldreomsorgen

Rapport om möjligheterna att införa en vikariepool för äldreomsorgen Norrmalms Stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Sida 1 (5) 2018-11-28 om möjligheterna att införa en Norrmalms stadsdelsnämnd har givit förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheterna

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer