Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)"

Transkript

1 Bilaga till Dnr: VoO (6) Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar 2014 (hemvård, externa placeringar): Volymavstämning delår 12,6 mkr Volymavstämning helår 14,8 mkr Underskott som kvarstår efter borträknade volymökningar: -3,0 mkr Underskott 2014 (förutom ovan nämnda volymer): Avskrivna fodringar för tjänsteköp, specialistledd läkarvård, -1 mkr Patienter kvarvarande på sjukhus, Region Skåne -1,7 mkr Volymökning inom personlig assistans, 4 brukare fler än budgeterat, -2 mkr Hyreshöjning pga av renovering av Kärråkra -0,7 mkr Förstärkning av 2 Sjuksköterskor, Kärråkra & LSS, -1,2 mkr Summa:-6,6 Överskott 2014: Korttidsvistelse/tillsyn för unga hade en tillfälligt ökad intäkt, 0,9 mkr Daglig verksamhet väntade med att tillsätta vakanta tjänster, 1 mkr Korttidsverksamheten för äldre hade färre platser än budgeterat, 1,2 mkr Diverse outnyttjade potter summerar upp till ca 0,5 mkr. Summa: 3,6 Total Summa: -3,0 mkr Resultat i relation med volymökning Förvaltningens prognoser har under året visat ett ökat underskott. Detta underskott har en klar förankring i de ökade volymer som uppkommit under året. En tydlig trendlinje kan ses mellan underskott och volymer. Vidare kan uppmärksamas att underskottet som inte förklaras av volymer minskats under året.

2 2 (6) Äldreomsorgen Totalt resultat 2014: -12,2 mkr Vårprognos -6,8 mkr Delårsrapporten -8,2 mkr, Anledningen till att både prognoser och resultat visat ett allt större underskott ligger i de kraftigt ökade volymer som hemvården sett under året. Vid delårsrapporten aviserades en ökning motsvarande ca 5,9 mkr som vid bokslutet var höjd till 7,5 mkr. Vidare har heltidsprojektet varit en utmaning för hela äldreomsorgen under året. Initialt ledde heltidsprojektet till ökningar i tjänster som inte var matchade i budgeten. Denna effekt har avmattats något under året. Vård- och omsorgsboenden visar ett totalt resultat på-2,4 mkr Både Bergagården och Trollsjögården uppvisar underskott som är kopplade till heltidsprojektet, -0,6 mkr respektive -1,5 mkr. Under året har enheterna arbetat med anpassa de ökade tjänsterna samt effektivisera schemaläggningen. Korttidsplatserna minskades i januari 2014 till 14 platser, och Region Skåne har ökat utskrivningstakten, vilket innebär att 1,7 mkr i kostnader har uppkommit som följd av att patienter inte kunnat hämtas hem från sjukhusen i tid. Kärråkra har haft både uppstarts kostnader och hyreshöjningar som varit ofinansierade. Däremot har Kärråkra under 2014 fått ett tilläggsanslag på 2,7 mkr riktat mot bemanning.

3 3 (6) Ölycke hade ett underskott på 0,7 mkr som kan härledas till de avlastningsplatser som startades Tidvis har vården mer fått bedrivas som korttidsvård. Vård-och omsorgsboendena lägger ut en grundbudget på basnivå på alla enheter och verksamhetschefen behåller en gemensam pott på 2 % av den totala budgeten. Potten på ca 3 mkr är avsedd för att klara oförutsedda kostnader vid exempelvis ökade behov på någon enhet, samt möjliggör riktade satsningar. En första satsning är att förstärka det administrativa stödet för enhetscheferna med schemaläggning. En åtgärd som borde kunna räknas hem i minskade personalkostnader. Hemvård & Sjuksköterskeenheten visar ett resultat på -9,8 mkr Hemvården har haft en ökning på 11 % i beviljad tid. Från en budget på beviljade timmar till ett faktiskt utfall på beviljade timmar. Omräknat till kronor innebär detta en ofinansierad ökning på 7,5 mkr. Underskottet för hemvården stannade på -8,2 mkr. Verksamheten har fått avskriva -1 mkr i fodringar till Region Skåne avseende specialistledd läkarvård. Många kommuner har haft problem med otydlighet i avtalet mot Region Skåne och slutligen tvingats avskriva fodringar trots utförda insatser. Sjuksköterskeenhetens underskott på -1,6 mkr har sin förklaring i utökningen av två sjuksköterskor, Kärråkra och LSS. Vidare är sommaren alltid extremt dyr att bemanna pga. brist på tillgänglig personal. Overheadkostnader samlas och flyttas tillsammans med pooltjänster, trygghemgång och larm till ansvar hemvård för att få en helhet och underlätta att kunna följa upp dessa delar. Budget för hälso- och sjukvårdsinsatser på ca 4,9 mkr avses flyttas till sjuksköterskeenheten som därigenom får bättre grepp om den helheten. Syftet med förändringarna är att renodla hemvårdsverksamheten. Varje hemvårdsenhet ska förhålla sig till ett fast antal personal och inte skiftande volymer och diverse kostnader. Verksamheten förstärks vidare med en enhetschef för att minska områdena och skapa bättre förutsättningar för kontroll. Antal anställda och brukare per enhetschef har legat väldigt högt. Parallellt kommer myndigheten att arbeta med att se över rutiner och riktlinjer för besluten. Då verksamheten inte fick en volymkompensation på 7,5 mkr 2014 blir utmaningen att verkställa beslut utan adekvat personalstyrka.

4 4 (6) Funktionsnedsättning Totalt resultat -2,5 mkr Vårprognos -3,7 mkr Delårsrapporten -4,9 mkr Verksamheten har under året lyckats återhämta en del av underskottet. En anledning till detta är höjda intäkter för korttidsvistelse/tillsyn, ca 0,9 mkr. Andra kommuner har använt verksamheten mer än budgeterat vilket lett till högre fakturering. Vidare har daglig verksamhet väntat med att tillsätta vakanta tjänster pga. det ekonomiska läget, besparing ca 1 mkr. Underskottet för funktionsnedsättning kommer till merparten från externa placeringar. En brukare med extern placering enligt LSS blev folkbokförd i Eslöv vilket ledde till ett underskott på 1,4 mkr. Vidare har socialpsykiatrin haft fler placeringar än budgeterat. I budget fanns utrymme för 7 brukare med placering och året slutade med 12 personer. LSS och socialpsykiatrin visar ett resultat på -2,5 mkr Verksamheten har haft en volymökning på 4,3 mkr, externa placeringar. Externa placeringar LSS -1,4 mkr Externa placeringar Socialpsykiatrin -2,9 mkr Personlig assistans, fler brukare än budgeterat, -2,9 mkr Budgeten för placeringar inom socialpsykiatrin har förstärkts med 4,2 mkr. Potten som tidigare fanns för att klara avvikelser och oförutsedda kostnader har minskats för att finansiera personlig assistans och placeringar. Utmaningen ligger nu i att alla service och gruppboende måste kunna hålla sin budget utan en pott och trots låg grundbemanning. Vidare är externa placeringar ett fortsatt problem. Klimatet i samhället leder till fler svåra fall och Regionen har blivit mindre villiga att samfinansiera. Placeringar enligt LSS blir kompenserade till ca 70 % genom LSSutjämningssystemet. Förvaltningen har inte erhållit kompensation. Socialtjänsten över 18 år Totalt resultat 2014: -2,5 mkr. Vårprognos -1,5 mkr Delårsrapporten -2,5 mkr

5 5 (6) Socialtjänsten över 18 år visar ett resultat på -2,5 mkr Verksamheten har haft en volymökning på 3,1 mkr, externa placeringar och Internatkostnader. Regionens tidiga utskrivningar bidrar till ökade kostnader för kommunen ofta i form av externa placeringar. Verksamheten följer även konjunkturssvängningarna och den generella samhällsutvecklingen. Internat placeringar är nere på budgeterad nivå. LVM dygn är svåra att förutspå och då kompensation för volymökningar inte har skett kvarstår budgeten på 180 dygn. Initialt fortlöper 3 LVM placeringar in i Övergripande Resultat 0,6 mkr. Förvaltningen har haft ökade kapitalkostnader 2014, vilket man också fått kompensation för Vidare har IT kostnader överskridit budget, främst pga. IIP (investors in people). En central pott har skapats på 7,6 mkr och ligger under förvaltningschefen. Potten är avsedd främst för tillkommande volymförändringar under året och täcker inte det underskott som finns från de ej kompenserade volymförändringarna En summering av verksamheternas nuläge ger en samlad bild av att det redan nu är många områden som skulle behöva kompensation. Uppskattningsvis handlar det om 3-6 mkr inom hemvården, 3-4 mkr inom LSS och mellan 0,5-2,5 mkr inom Socialtjänstens placeringar. Utöver det har fem nya brukare inom personlig assistans tillkommit, vilket summerar upp till en helårskostnad på ca 1,5 mkr. Det finns fortfarande ett problem med bristen på korttidsplatser som innebär att vårdplaneraren inte får ut personer från sjukhus i tid. Samtidigt finns det i nuläget en tendens om att platserna i vård- och omsorgsboende inte fylls på i samma takt som de blir lediga. Det är inte ovanligt att efterfrågan på platser fluktuerar ganska mycket under året, så det kan vara en tillfällig minskning. Förvaltningen följer utvecklingen och undersöker möjligheter med att nyttja befintliga lediga platser mer flexibelt och tillskapa tillfälliga korttidsplatser inom befintlig verksamhet.

6 6 (6) Framtid Utmaningen för vård-och omsorgsnämndens verksamheter är att klara volymökningar utan att få full finansiering. En åldrande befolkning och Region Skånes ändrade arbetssätt ger både högre volymer och nya målgrupper. Volymökningen uppgick 2014 till 14,8 mkr vilket resulterade i en kompensation på 5,5 mkr i budget Externa placeringar befaras fortsätta öka både till antal samt kostnad under Johanna Elfsberg Controller

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014

Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Vård- och omsorgsnämnden, Vårprognos 2014 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget att rapportera.

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2015

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2015 Vård- och omsorgsnämnden Delår 2015 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Uppdrag Funktionsnedsättningar Individ- och familjeomsorg för vuxna över 18 år Äldreomsorg Våra delmål Medborgare

Läs mer

34 ÄLDREOMSORG Verksamhetschef äldreomsorg, hemvård och SSK Äldreomsorg gemensamt Gemensamt SoL o HSL 3 193

34 ÄLDREOMSORG Verksamhetschef äldreomsorg, hemvård och SSK Äldreomsorg gemensamt Gemensamt SoL o HSL 3 193 34 ÄLDREOMSORG 340000 Verksamhetschef äldreomsorg, hemvård och SSK 977 2 327 50905 Gemensamt SoL o HSL 3 193 1 775 Budget uppdelad mellan 340000/340001 Budget uppdelad mellan 340000/340001 50700 SOL, hemvård

Läs mer

Internbudget 2014 Vård- och omsorgsnämnden

Internbudget 2014 Vård- och omsorgsnämnden Internbudget 2014 Vård- och omsorgsnämnden 2013 Justering Lönekomp Volym Teknisk 2014 Faktisk 2014 30-33 GEMENSAM VERKSAMHET 300000 Förvaltningschef 10000 Vård- och omsorgsnämnden 1 130 93300 Förvaltningsledning

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2014

Vård- och omsorgsnämnden Delår 2014 Vård- och omsorgsnämnden Delår 2014 Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Våra delmål Långsiktigt hållbart Eslöv Nämndens delmål För måluppfyllelse 2014 Resultat Förbättra stödet för anhöriga,

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

Helårsprognos 3 per augusti 2013

Helårsprognos 3 per augusti 2013 Helårsprognos 3 per usti Vansbro kommun -09-23 Sammanfattning Årets tredje prognos pekar på ett nära 0-resultat (-63 tkr, -1,8 mkr jämfört med budget). en för kommunstyrelsens verksamheter är ett underskott

Läs mer

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-15 Percy Carlsbrand Ekonomichef 08-555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 - Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:265 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden -04-14 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 31 mars, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef (tf): Anna Granevärn Våra delmål Långsiktigt hållbart Eslöv Nämndens delmål För måluppfyllelse Resultat Förbättra stödet för anhöriga,

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Managementrapport 2014

Managementrapport 2014 Social- och omsorgskontoret Managementrapport 2014 Nämnd: Äldreomsorgsnämnden Månad: oktober Ekonomi tkr Resultat perioden Rättvisande resultat efter korrigeringar helårsresultat efter beslutade åtgärder

Läs mer

Delårsrapport tertial 1 2014

Delårsrapport tertial 1 2014 Delårsrapport tertial 1 Dals-Eds kommun Kommunstyrelsen -05-28 Innehållsförteckning 1 DRIFTBUDGET... 3 2 KOMMENTARER TILL PROGNOS TERTIAL 1... 4 3 KOMMUNCHEFSDIALOG... 5 4 INVESTERINGSBUDGET... 6 5 RESULTATBUDGET...

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2019-02-18 Dnr 18ON63 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december Resultaträkning

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86

Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämnden Uppföljning juni månad Bilaga Von 86 Vård- och omsorgsnämndens sammanfattning till kommunstyrelsen för perioden jan-juni samt prognos Liksom under tidigare prognoser under året

Läs mer

3 9, uppleal.fi. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 ÄLDREFÖRVALTNIN GEN. Äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta,

3 9, uppleal.fi. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 ÄLDREFÖRVALTNIN GEN. Äldrenämnden. Förslag till beslut Äldrenämnden föreslås besluta, uppleal.fi ÄLDREFÖRVALTNIN GEN 3 9, Handläggare Datum Diarienummer Johanna Wahlin 2015-08-27 ALN 2015-0063.10 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2015 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN

Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN Al Uppsala, ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Johanna Wahlin 2015-08-27 ALN 2015-0063.10 Äldrenämnden Ekonomiskt bokslut och prognos per maj 2015 Förslag till beslut Äldrenärrmden föreslås

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden har fått i uppdrag av Kommunstyrelsen att göra en analys av orsakerna till underkottet i bokslut 2013.

Vård- och omsorgsnämnden har fått i uppdrag av Kommunstyrelsen att göra en analys av orsakerna till underkottet i bokslut 2013. Analys av Vård- och omsorgsnämndens underskott 2013 2014-03-31 Vård- och omsorgsnämnden har fått i uppdrag av Kommunstyrelsen att göra en analys av orsakerna till underkottet i bokslut 2013. Underskottet

Läs mer

Utgångsläget inför budget Individ- och Familjeförvaltningen Utgångsläge inför

Utgångsläget inför budget Individ- och Familjeförvaltningen Utgångsläge inför Innehåll Utgångsläget inför budget 2017... 3 Individ- och Familjeförvaltningen... 4 Utgångsläge inför 2017... 4 Jämförelse budget 2016 och 2017... 5 Intäkter... 5 Övriga kostnader... 5 Personalkostnader...

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-06-17 24 (32) Kf Ks 14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden Dnr 2019/31-041 Från och med 2012 införde Västerviks kommun

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden -03-23 Frida Wennermark Controller Ekonomisk uppföljning per den 28 februari, Vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk sammanställning HELÅR Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) perioden % Verksamhetens

Läs mer

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden

Ekonomi. Verksamhetsberättelse 2013. Omsorgsnämnden Verksamhetsberättelse 2013 Omsorgsnämnden Det ekonomiska resultatet för 2013 visar ett underskott mot budget med 10 Mkr. Personalkostnaderna inom Vård och omsorg står för den största delen av budgetunderskottet.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016 Datum: -08-18 Handläggare: Dan Sjöholm Direktnr: 6616 Beteckning: SN.045 Månadsuppföljning ekonomi per juli Socialförvaltningen totalt (%) Prognos Avvikelse prognos/ budget Verksamhetens intäkter 235 986

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T. Stenson (FP)

Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T. Stenson (FP) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, socialkontoret kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T.

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. B-O Mörtlund, avdelningschef, 26 Camilla Jatko, enhetschef, 25-26

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. B-O Mörtlund, avdelningschef, 26 Camilla Jatko, enhetschef, 25-26 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-05, kl 0900-1410 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Ekonomisk rapport april 2019

Ekonomisk rapport april 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2019-04-24 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (3) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2019/KS 0022 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Lägesrapport april Socialnämnd

Lägesrapport april Socialnämnd Lägesrapport april 2019 Socialnämnd 1 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsuppföljning... 3 1.1 Nuläge... 3 1.2 Framtid... 3 1.3 Vad behövs för att klara framtiden... 4 2 Ekonomisk uppföljning i Mnkr... 5

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

Risker i ekonomin 2017 per

Risker i ekonomin 2017 per Risker i ekonomin 2017 per 2017-10-30 Område Ekonomisk Sannolikhet Risken omfattar risk, Negativa Risker Plan och exploatering 0,5 Medel Svårbedömt vilken andel personalkostnader som belastar investeringsprojekt

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (6) Socialnämnden Datum 2016-05-13 Delårsrapport 1-2016 Socialnämnden Tertial 1 2016 2 (6) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Socialnämndens resultat efter 4 månader visar ett

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN - prognos Nämnd: 7 Socialnämnden Projekttyp: Drift

SOCIALNÄMNDEN - prognos Nämnd: 7 Socialnämnden Projekttyp: Drift SOCIALNÄMNDEN - prognos 201712 Nämnd: 7 Projekttyp: Drift Ack. 201701-201712 Helår 2017 Prognos 2017 Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget December November Kommentar 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (7) 2013-11-12 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-11-19 Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Förslag

Läs mer

Ekonomi och verksamhet 2015

Ekonomi och verksamhet 2015 Ekonomi och verksamhet 2015 Funktionsnedsättning LSS-verksamheten ställs inför nya utmaningar med äldre brukare som har utökade behov samtidigt som den yngre generationen ställer allt högre krav på sin

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen Ekonomisk prognos 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

BUDGETUNDERLAG 2010 2012

BUDGETUNDERLAG 2010 2012 : 29-2-27 Dnr 21-163-29 BUDGETUNDERLAG 21 212 Nedan presenteras budgetunderlag upprättat enligt föreskrifterna till Förordning (2:65) om årsredovisning och budgetunderlag. VERKSAMHETENS FINANSIERING (tkr)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Eva Gustafsson, förvaltningschef Gunilla Lynghed, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Eva Gustafsson, förvaltningschef Gunilla Lynghed, sekreterare Plats och tid Sjöborummet tisdagen den 18 juni 2019 kl. 18:30 Beslutande Ledamöter Tjänstg. ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner och övriga Berit Lundström M Ann-Christine Kullgren M Bertil

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Socialnämnden uppföljning per Ärende 8 SN 2017/85

Socialnämnden uppföljning per Ärende 8 SN 2017/85 Socialnämnden uppföljning per -09-30 Ärende 8 SN /85 Sida 88 av 163 Tjänsteskrivelse 1(1) -10-02 Dnr: SN /85 Socialnämnden Socialnämnden uppföljning per -09-30 Förslag till beslut Socialnämndens beslut

Läs mer

Årsredovisning 2007. 1 Sammanfattning. 2 Verksamhetsförändringar. 3 Resultat

Årsredovisning 2007. 1 Sammanfattning. 2 Verksamhetsförändringar. 3 Resultat Årsredovisning 2007 3,5% 2,5% 1,5% 0,5% -0,5% -1,5% -2,5% 1 Sammanfattning Under året har nytt datorstöd för verksamheten med digital journal och röntgen införts. Omfattande tekniska driftsstörningar har

Läs mer

Månadsrapport per september 2012

Månadsrapport per september 2012 IDROTTSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR VERK SAMHETSSTÖD DNR 101-855-2011 SID 1 (7) 2012-10-09 IDN 2012-10-23 Handläggare: Ingrid Widegren Telefon: 08-508 28 378 Till idrottsnämnden Förvaltningens förslag

Läs mer

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Delårsrapport 2018 HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...4 - Prognos...4 Effektivisering...5

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september månad

Ekonomisk rapport efter september månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-10-12 ON 2017/0094 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter september månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB

Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje kommun, Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje, Tiohundra AB samt Norrtälje kommunhus AB 2017-10-16 KS 17-1456 Sid 1 av 5 Handläggare: Håkan Wahlgren Till Titel: Controller Kommunstyrelsens arbetsutskott E-post: hakan.wahlgren@norrtalje.se Delårsrapport 2 per augusti år 2017 för Norrtälje

Läs mer

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 1 (6) Omsorgskontoret 2014-11-20 Dnr Än 2014-4 Äldrenämnden Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Delårsrapporten per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-10-15 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-11-23

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Nämndernas framställningar om tilläggsanslag samt utökad investeringsram

Nämndernas framställningar om tilläggsanslag samt utökad investeringsram Tjänsteskrivelse 1 (8) 2015-06-09 50TKommunledningskontoret Dnr KS 2015-172 Birgitta Hammar Kommunstyrelsen Nämndernas framställningar om tilläggsanslag samt utökad investeringsram KOMMUNLEDNINGSKONTORETS

Läs mer

2 up Rffilue ÄLDREFÖRVALTNINGEN

2 up Rffilue ÄLDREFÖRVALTNINGEN 7 2 up Rffilue ÄLDREFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Magnus Bergman-Kyllönen 2018-04-26 ALN 2018-0252 Äldrenämnden Delårsbokslut per mars inklusive årsprognos 2018 Förslag till beslut Äldrenämnden

Läs mer

Ekonomisk rapport efter februari månad

Ekonomisk rapport efter februari månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-03-16 ON 2015/0023 0480-453510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter februari månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner budgetrapporten

Läs mer

Månadsrapport maj 2014

Månadsrapport maj 2014 Månadsrapport maj Ekonomiskt resultat -05-31 51,3 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med maj uppgår till 51,3 mkr. För motsvarande period 2013 var resultatet exklusive

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november månad 2017

Ekonomisk rapport efter november månad 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-12-04 ON 2017/0107 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november månad 2017 Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013 VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Verksamhetsrapport 12 juni 2013 EKONOMI Ekonomi m m Den ekonomiska bilden efter maj är inte helt entydig. Utförarsidan redovisar ett sämre resultat efter maj månad jämfört med

Läs mer

2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18)

2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Vård- och omsorgsnämnden 2018-11-14 Dnr von/2018:18 2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden godkänner prognosen per oktober 2018.

Läs mer

Månadsrapport per maj 2018

Månadsrapport per maj 2018 Idrottsförvaltningen Administrativa avdelningen Dnr 01.02/220/2018 Sida 1 (6) 2018-06-11 IDN 2018-06-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Månadsrapport per maj 2018

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Uppföljning Maj 2015 Bilaga KS 2015/58/4

Uppföljning Maj 2015 Bilaga KS 2015/58/4 1 Sammandrag beräknad avvikelse Driftbudget Uppföljning Maj Bilaga KS /58/4 Prognosutveckling per månad, Beräknad Årsbudgetavvikelse Nämnd Feb Mars April Maj Aug Sept Okt Nov Årsbudget Prognos Avvikelse

Läs mer

Socialnämnden bokslut

Socialnämnden bokslut - attraktiv och hållbar i alla delar, hela livet Socialnämnden bokslut 2015 2016-01-15 1) Resultatavstämning (måluppfyllelse) 2) Ekonomi 3) Statistik/nyckeltal - attraktiv och hållbar i alla delar, hela

Läs mer

BUP Vård- och omsorgsnämnden

BUP Vård- och omsorgsnämnden BUP 3 2016 Vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning 1 Vård- och omsorgsnämnden... 4 1.1 Sammanfattning... 4 1.2 Ekonomiskt resultat för nämnden... 4 1.3 Ekonomisk analys och 2016... 5 1.4 Åtgärder

Läs mer

Månadsrapport september

Månadsrapport september Månadsrapport september Socialnämnden Sep Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för november 2010

Ekonomisk månadsrapport för november 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-12-14 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-12-16

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Uppföljning Mars 2015 Bilaga KS 2015/58/2

Uppföljning Mars 2015 Bilaga KS 2015/58/2 1 Sammandrag beräknad avvikelse Driftbudget Uppföljning Mars Bilaga KS /58/2 Prognosutveckling per månad, Beräknad Årsbudgetavvikelse Nämnd Feb Mars April Maj Aug Sept Okt Nov Årsbudget Prognos Avvikelse

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

PROGNOS helår +-0,0 mnkr 2019 (mar)

PROGNOS helår +-0,0 mnkr 2019 (mar) Vård & omsorg PROGNOS helår +-0,0 mnkr 2019 (mar) Orsak: ökande hemtjänst Större åtgärder: Utökningar i planen för 2019 motsvarande 6 mnkr är parkerade i väntan på de första månadernas resultat. Alla åtgärder

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015

Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 2015-04-20 KS-2015/306.182 1 (4) HANDLÄGGARE Askerud, Carina 08-535 302 83 Carina.Askerud@huddinge.se Kommunstyrelsen Budgetuppföljning för kommunstyrelsen 2015 Förslag till beslut Budgetuppföljningen

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017

Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Vård- och omsorgsnämnden Nämndsbudget 2015-2017 Innehållsförteckning LÅNGSIKTIG HÅLLBAR UTVECKLING... 3 VÄRDEGRUND... 3 BRUKARE... 4 VISION... 4 VERKSAMHETSIDÉ... 4 ÖVERGRIPANDE BRUKARMÅL... 4 PERSONAL...

Läs mer

Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun

Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2012-05-18 1 (5) Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2012:182 Anders Rehnman 016-710 14 67 Kommunstyrelsen Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun Förslag till beslut

Läs mer

Uppföljning per 2006-03-31

Uppföljning per 2006-03-31 Uppföljning per -03-31 Ekonomisk rapport Det budgeterade resultatet för år uppgår till +20 849. Uppföljningen per den 31 mars prognostiserar ett helårsresultat på +32 677. Nämnderna rapporterar totalt

Läs mer

TILLVÄXTRAPPORT FÖR IDÉBUREN VÅRD OCH SOCIAL OMSORG

TILLVÄXTRAPPORT FÖR IDÉBUREN VÅRD OCH SOCIAL OMSORG TILLVÄXTRAPPORT FÖR IDÉBUREN VÅRD OCH SOCIAL OMSORG Kerstin Eriksson Näringspolitiskt ansvarig, Famna December 2011 1 Tillväxtrapport för idéburen vård och social omsorg Famna presenterar med denna rapport

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer