Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE Percy Carlsbrand Ekonomichef Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:265 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att Vård- och omsorgsnämnden uppmanas att vidta åtgärder i syfte att uppnå ett resultat i enlighet med tilldelad ram samt att nämnden uppmanas att redovisa föreslagna åtgärder och bedömda effekter därav i samband med redovisning av delårsrapport per den sista augusti. Sammanfattning av ärendet Vård- och omsorgsnämndens prognos för 2018 per den pekar på att verksamheten ger ett budgetunderskott med 15 miljoner kronor vid utgången av år Nämnden har därför begärt en ramförstärkning för innevarande år. Vid upprättande av delårsrapport och årsprognos för kommunens samlade verksamhet per den 31 mars prognostiserades ett underskott mot tilldelade ramar om 21,2 mkr samt ett negativt balanskravsresultat om 11,6 mkr. Detta gör att utrymme till en ökning av ram saknas. TJÄNSTESKRIVELSE Kommunstyrelsen Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse från vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag från vård- och omsorgsnämndens sammanträde , 31 Barnkonventionskonsekvenser Vård- och omsorgsnämndens tilldelade ram innebär att resurser finns att erbjuda barn och deras familjer det stöd som behövs för att en skälig levnadsnivå uppnås och att barnens utveckling främjas. Ola Edström Kommundirektör Percy Carlsbrand Ekonomichef Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen Vård- och omsorgsnämnden Ekonomiavdelningen Akten 1(1)

2 TJÄNSTESKRIVELSE Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Vård- och omsorgschef Telefon Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att justera upp budgetramarna för 2018 för vård- och omsorgsnämnden med 15 miljoner kronor. Sammanfattning av ärendet Prognosen för 2018 per den motsvarar vid en rak uppräkning ett överskridande av budgetramen med 23,3 miljoner kronor. En rak uppräkning ger emellertid inte ett troligt utfall med motsvarande underskott, på grund av att vissa kostnader under årets första kavartal inte bedöms ge helårseffekt. Ett mer troligt utfall för 2018 är 179 miljoner kronor. Budgetramen för 2018 är beslutad till 164 miljoner och ett utfall med 179 miljoner skulle ge ett budget underskott med 15 miljoner kronor vid utgången av år Med anledning av ovanstående föreslår nämnden besluta att äska om 15 miljoner kronor i tilläggsanslag för verksamhetsår 2018, samt att föreslå kommunstyrelsen att budgetprocessen ses över så att den bättre motsvarar de faktiska förutsättningar som råder för vård- och omsorgsnämnden. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ärendet Vård och omsorg utför bland annat insatser till äldre, funktionsnedsatta, flyktingar, personer med missbruk, personer med psykisk ohälsa samt barn och familjer i olika omfattning. Insatsen utförs utifrån beslut där myndigheten bedömt det individuella behovet hos medborgaren. Vård- och omsorgsverksamhet påverkas starkt av att kommunen växer. Prognostisering av vilka insatser som kommer behöva utföras utifrån befolkningsstatistiken är komplext eftersom de behov som uppstår hänförs till andra faktorer än till ålder, inflyttning till kommunen, familjers sammansättning eller andra statistiska underlag. Budgeten för vård och omsorg är således en 1(5)

3 prognos som skulle behöva utgå från en beräkning av tidigare kostnader och faktiskt utfall under de senaste åren. År 2014 fanns ett överskott som orsakades av att Södertälje kommun köpte ca 10 äldreboendeplatser under året, detta skulle inte det varit fallet hade ett budget underskott varit ett faktum även då, överskottet blev 6,7 miljoner kronor. Verksamheten har aktivt arbetat med att söka stiliga bidrag inom vissa områden. Detta arbeta har resulterat i att de senaste tre åren har bidrag med 1 miljon kronor erhållits för att stärka bemanningen inom äldreomsorgen. Dessutom har närmare 1,5 miljon kronor erhållits i bidrag, för övrig verksamhet inom socialtjänsten. Året 2016 äskades om tillägg med 5 miljoner kronor hos kommunstyrelsen, vilket också erhölls. Dessutom fanns sparade medel för integration som täckte det prognostiserade underskottet för Hade inte de extra medlen beviljats hade vårdoch omsorgsbudgetramen överskridits även detta år. November 2016 informerades kommunstyrelsen om att vård och omsorg utifrån den expansion som kommunen genomgår och med den de ökade volymerna, inte kommer att nå en budget i balans under de kommande 3-5 åren, eftersom ramtilldelningen inte skett med den kunskap som funnits om faktiska kostnader och behov. Prognosen för 2018 är vid den första uppföljningen i mars, vid en rak uppräkning ett överskridande av budgetramen med 23,3 miljoner kronor. Budgetramen är beslutad till 164 miljoner och utfallet prognostiseras 2018 till 179 miljoner. Ett överskridande av budget kan alltså redan nu prognostiseras till minst 15 miljoner kronor på helåret. Budgetprocessen utgår ifrån föregående års ramtilldelning och inte från det faktiska utfallet vid en uppräkning kommande år. Det innebär att det inte är de faktiska volymökningarna och behoven av insatser som ligger till grund för tilldelningen av efterföljande års budgetram. Budgetprocessen har sett ut på samma sätt under flera år vilket har inneburit att ingen kompensation har tilldelats för de faktiskt ökade volymerna som uppstått på grund av befolkningsökningen och därmed ökade behov av insatser. År Budgetökning Utfallsökning ,78 % 7,75 % ,61 % 10,92 % ,93 % 13,02 % Summa 17,32 % 31,69 % 2(5)

4 14,00% Procentuell ökning 12,00% 10,00% 8,00% 6,00% Proc ökning budget Proc ökning utfall 4,00% 2,00% 0,00% Behov har således uppstått av att justera ramtilldelningen för kostnadsökningar orsakade av befolkningsökning och ökade behov av insatser inom hela vård- och omsorgsverksamhet. Vård och omsorg har under lång tid arbetat med att hitta effektiviseringar inom den egna verksamheten. Detta genom att till exempel skapa egenregi verksamheter i syfte att ta hem dyra placeringar. Effektiviseringar har också utförts inom alla utförarverksamheter genom smart schemaläggning, nattpersonal har samutnyttjats så långt det varit möjligt och verksamheter har lagts ner eller omvandlats snabbt utifrån det behov som för tillfället har funnits. Det finns en ekonomisk medvetenhet hos all personal och verksamheten vakanshåller tjänster då det är möjligt. Arbetet med effektivisering fortgår således kontinuerligt. Rambudget 2017 var 154,6 miljoner kronor, utfallet för 2017 blev 165,5 miljoner kronor vilket gav en avvikelse på -10,8 miljoner. Ramen för 2018 beslutades till 164 miljoner kronor. Redan i mars 2017 påtalades i konsekvensbeskrivningen inför budget 2018 att en ram på 164 miljoner kronor inte skulle ge en budget i balans. Jämförelse mellan föregående års utfall och årets rambudget visar att utfallet föregående år är större än rambudget för innevarande år. 3(5)

5 Rambudget 154,6 milj.kr 163,9 milj.kr Utfall 165,5 milj.kr 179 milj.kr (prognos) Avvikelse -10,8 milj.kr -15 milj.kr (prognos) Önskvärt vore följaktligen att budgetramen beräknas på och fördelas genom en uppräkning på föregående års utfall, under förutsättning att tillräckliga underlag finns, med pris- och löneuppräkning samt volymökning. Det skulle innebära att rambudget för vård och omsorg för 2018 skulle hamna på En utökning av budgetram med 15 miljoner kronor ger bättre förutsättningar för verksamheten att närma sig en budget i balans. Behov att justera ramtilldelningen för kostnadsökningar har orsakats av ökade behov av insatser inom hela vård- och omsorgs verksamhet. Ökningen finns inom barn och familj, äldreomsorg, personlig assistans samt för personer med psykisk ohälsa och missbruksproblematik. Dessutom ökar försörjningsstödet till nyanlända som står utanför etableringen och inte har hunnit skaffa en egen försörjning. Inom barn och familj har en ökning skett främst då det gäller insatser till ungdomar med eget missbruk. Det har också skett en ökning av orosanmälningar gällande yngre barn ofta på grund av oro i hemmiljön, våld i hemmet, missbruk hos förälder eller annan orsak. Denna ökning kan ses i övriga kommuner i länet i motsvarande utsträckning. Inom äldreomsorgen ökar behovet av platser på särskilt boende. Eftersom Lugnets äldreboende med 52 platser är fullt, krävs externa placeringar. Kostnad för placeringarna kommer således troligen att fortsätta att öka detta år och kommande år. Varje dygn som verksamheten måste köpt en plats på ett äldreboende kostar i snitt kronor mer än om beslutet gick att verkställa i egen regi. Kostnader för personlig assistans ökar på grund av att Försäkringskassan fått direktiv från regeringen att ändra beräkningsunderlaget i syfte att minska antal timmar och kostnader. Detta har medfört att flera personer med behov hänvisas till kommunerna för att få assistans. Tidigare har kommunen ansvarat för kostnader för de 20 första timmarna per vecka vilket nu har förändrats i de flesta ärenden, så att alla beslutade timmar bekostas av kommunen. Vård och omsorg är i uppstart av ett eget boende för personer med psykisk ohälsa för att försöka minska kostnaderna för externa placeringar. För att kunna starta denna typ av boende behöver verksamheten bland annat flytta på människor med olika funktionsnedsättningar. Vilket medför att åtgärden tar tid att genomföra. Då en extern placering för en person med psykisk ohälsa kan kosta kronor mer per dygn än vad det kostar att bedriva denna typ av verksamhet i egen regi, är det ett prioriterat förändringsarbete. Nykvarns kommun har lyckats mycket bra med att integrera nyanlända och att anordna extratjänster samt försörjning. Det innebär att nyanlända förhållandevis snabbt komma in i det 4(5)

6 samhället. Trots det goda resultatet krävs ibland en period av beviljat försörjningsstöd innan nyanlända kan komma igång med sysselsättning och egen försörjning. Trots vidtagna åtgärder kommer vård och omsorg inte att nå en budget i balans under Det prognostiserade underskottet är just nu 15 miljoner kronor. Detta kan endast ske om patientsäkerheten hos de brukare som har insatser från vård och omsorg och medarbetarnas arbetsmiljö kan garanteras. Barnkonventionskonsekvenser Ett beviljande av utökad ram innebär i sig ingen konsekvens med hänsyn till barnkonventionen. Ekonomiska konsekvenser Driftbudget Vård- och omsorgsnämndens driftbudgetram förändras genom förslaget med ett nettobelopp om 15 miljoner kronor. Investeringsbudget De föreslagna förändringarna avser kommunens driftbudget. Mahria Persson Lövkvist Vård- och omsorgschef Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen Vård- och omsorgschef Ekonomiavdelningen Akten 5(5)

7

8

9

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

Nytt särskilt boende för äldre KS/2018:456

Nytt särskilt boende för äldre KS/2018:456 2018-10-08 Maria Frykegård Nämndsekreterare Telefon 08-555 010 08 maria.frykegard@nykvarn.se Nytt särskilt boende för äldre KS/2018:456 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge

Läs mer

Budgetuppföljning VON/2018:59

Budgetuppföljning VON/2018:59 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Budgetuppföljning 2018-03-31 VON/2018:59 Förvaltningens

Läs mer

Vård och omsorgsnämndens detaljbudget samt effektmål 2019 VON/2018:121

Vård och omsorgsnämndens detaljbudget samt effektmål 2019 VON/2018:121 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-12-28 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Vård och omsorgsnämndens detaljbudget samt effektmål 2019

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser Beslut om att anta konsekvensbeskrivningen i sig, medför ingen ekonomisk konsekvens.

Ekonomiska konsekvenser Beslut om att anta konsekvensbeskrivningen i sig, medför ingen ekonomisk konsekvens. TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-03-26 Vård- och omsorgsnämnd Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Konsekvensbeskrivning budgetram 2019 VON/2018:48

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Handlingsplan för en ekonomi i. balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Handlingsplan för en ekonomi i. balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2019-04-27 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Ekonomisk uppföljning år Delårsrapport med budgetuppföljning per den sista augusti

Ekonomisk uppföljning år Delårsrapport med budgetuppföljning per den sista augusti TJÄNSTESKRIVELSE 2017-09-19 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Ekonomisk uppföljning år 2017- Delårsrapport med budgetuppföljning per den

Läs mer

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-06-17 24 (32) Kf Ks 14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden Dnr 2019/31-041 Från och med 2012 införde Västerviks kommun

Läs mer

Delårsbokslut VON/2018:96

Delårsbokslut VON/2018:96 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-09-21 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Delårsbokslut 2018-08-31 VON/2018:96 Förvaltningens förslag

Läs mer

att utöka socialnämndens budget för år 2015 med 2 miljoner kronor för ökade volymer inom verksamheten LSS och Lass

att utöka socialnämndens budget för år 2015 med 2 miljoner kronor för ökade volymer inom verksamheten LSS och Lass Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-04-27 92 Begäran från socialnämnden om utökat kommunbidrag KS-2015/256 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta att utöka socialnämndens

Läs mer

Årlig uppräkning och förändrad rutin för årlig uppräkning av taxa för tillsyn och tillstånd LSO och LBE - Södertörns brandförsvarsförbund KS/2017:88

Årlig uppräkning och förändrad rutin för årlig uppräkning av taxa för tillsyn och tillstånd LSO och LBE - Södertörns brandförsvarsförbund KS/2017:88 JÄNEKRIVELE 2017-04-20 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef elefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Årlig uppräkning och förändrad rutin för årlig uppräkning av taxa för tillsyn och tillstånd

Läs mer

Revision- Granskning av biståndsbedömning inom hemtjänsten

Revision- Granskning av biståndsbedömning inom hemtjänsten TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-03-26 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Revision- Granskning av biståndsbedömning inom

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

Svar på skolnämndens begäran om tilläggsanslag i 2016 års driftbudget

Svar på skolnämndens begäran om tilläggsanslag i 2016 års driftbudget Kommunledningsförvaltningen Wibecke Björkelund Ivarsson,0550-88021 wibecke.bjorkelundivarsson@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Datum 2015-12-30 Ks/2015:254 041 Budget Sida 1(2) Svar på skolnämndens begäran

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 oktober 2016 kl. 17.00 19.30, konferensrum Yngern, kommunhuset Jan Linderhielm (np) ersätter Peter Ohlsson (m), som ordförande

Läs mer

Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221

Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-16 Kommunstyrelsen Anders Edin Controller/handläggare Telefon 08 555 010 35 anders.edin@nykvarn.se Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221 Förvaltningens

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371 TJÄNSTESKRIVELSE 2014-12-23 Kommunstyrelsen Thomas Jansson Kanslichef Telefon 08 555 010 09 thomas.jansson@nykvarn.se Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Läs mer

Disponering av medel från resultatutjämningsfond (RUF)

Disponering av medel från resultatutjämningsfond (RUF) Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 Christina.backstrom@vastervik.se 2017-12-04 Kommunstyrelsen Disponering av medel från resultatutjämningsfond (RUF) Bakgrund Från och med 2012 införde Västerviks

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 8 maj 2017 kl. 17.00 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Bertil Svenson (np) Matilda Drol (s) Eva Johansson (s) Ersättare Kristina

Läs mer

Ekonomiska konsekvenser Förslaget bedöms ge viss kompensation för generella kostnads- och prisökningar.

Ekonomiska konsekvenser Förslaget bedöms ge viss kompensation för generella kostnads- och prisökningar. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-31 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Vård- och omsorgsnämnden KS/2017:498 Taxor och avgifter 2018 Förvaltningens förslag

Läs mer

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Ärende 17 Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Tjänsteskrivelse 1 (2) -09-02 KS.0016 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till barn- och

Läs mer

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-10-22 KS 2018-00394 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer)

Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Bilaga till Dnr: VoO.2015.0042 1 (6) 2015-02-17 Vård och Omsorg Johanna Elfsberg Bokslutsanalys 2014 Bokslut 2014: resultat -17,8 mkr Bokslut 2013: resultat +0,1 mkr (med kompenserade volymer) Volymökningar

Läs mer

Utgångsläget inför budget Individ- och Familjeförvaltningen Utgångsläge inför

Utgångsläget inför budget Individ- och Familjeförvaltningen Utgångsläge inför Innehåll Utgångsläget inför budget 2017... 3 Individ- och Familjeförvaltningen... 4 Utgångsläge inför 2017... 4 Jämförelse budget 2016 och 2017... 5 Intäkter... 5 Övriga kostnader... 5 Personalkostnader...

Läs mer

Ärende 11. Socialnämnden ansöker om förstärkning av bidrag för verksamheten Hela människan

Ärende 11. Socialnämnden ansöker om förstärkning av bidrag för verksamheten Hela människan Ärende 11 Socialnämnden ansöker om förstärkning av bidrag för verksamheten Hela människan Tjänsteskrivelse 1 (2) 2019-01-23 KS 2019-00080 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar

Läs mer

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-23 Kommunstyrelsen Linda Olsson Utredare/Jurist Telefon 08 555 010 53 linda.olsson@nykvarn.se Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Förvaltningens förslag

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Preliminär budget för vård- och omsorgsnämnden 2016-2018, samt förslag till budgetjusteringar för år 2019

Preliminär budget för vård- och omsorgsnämnden 2016-2018, samt förslag till budgetjusteringar för år 2019 TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2015-04-22 Handläggare, titel, telefon Lotta Rengart, ekonomistrateg 011-153312 Vård- och omsorgsnämnden Preliminär budget för vård- och omsorgsnämnden 2016-2018, samt förslag till

Läs mer

2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18)

2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Vård- och omsorgsnämnden 2018-11-14 Dnr von/2018:18 2 Ekonomisk månadsuppföljning(von/2018:18) Förslag till beslut Vård- och omsorgsnämnden godkänner prognosen per oktober 2018.

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 12 december 2016 kl. 17.00 17.50, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Eva Johansson (s) Ersättare

Läs mer

Avstämning budget 2015

Avstämning budget 2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-20 Dnr: 2015/53-IFN-041 Urban Soneryd - aj744 E-post: urban.soneryd@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Avstämning budget 2015

Läs mer

Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden inom socialnämndens ansvarsområde

Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden inom socialnämndens ansvarsområde TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2016-10-15 Socialförvaltningen 1 (6) Ansa Haapala Stabschef Diarienummer 2015/SN 0179-003 Socialnämnden Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden

Läs mer

Bidrag till måluppfyllelse

Bidrag till måluppfyllelse Ansvarsenhet Socialnämnden Bidrag till måluppfyllelse Delårsrapport Hur har verksamheten fortlöpt under årets första åtta månader? Förvaltningen har under de första åtta månaderna arbetat aktivt med den

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

KS/2017:68 - Ramförändring i budget 2017, Kundcenter

KS/2017:68 - Ramförändring i budget 2017, Kundcenter JÄNEKRIVELE 2017-02-02 Kommunstyrelsen Joakim tröberg Kundcenterchef elefon 08 555 011 10 joakim.stroberg@nykvarn.se K/2017:68 - Ramförändring i budget 2017, Kundcenter Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-02-27 Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar

Läs mer

E Sammanfattning av ärendet Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern AB har upprättat delårsbokslut för 2017, t o m augusti.

E Sammanfattning av ärendet Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern AB har upprättat delårsbokslut för 2017, t o m augusti. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Kommunkoncern AB KS/2017:408 Delårsrapport Nykvarns Förvaltningens förslag till

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 29 februari 2016 kl. 17.00 19.40, konferensrum Yngern, kommunhuset Jan Linderhielm (np), ersätter Peter Ohlsson (m), som

Läs mer

Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt förtidsröstning för perioden 22 augusti till och med 9 september

Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt förtidsröstning för perioden 22 augusti till och med 9 september TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-11 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros-Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt

Läs mer

Yttrande om förslag till Mål och budget 2018 med plan för

Yttrande om förslag till Mål och budget 2018 med plan för SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eikman Johan Bergmark Magnus S:t Cyr Peter Datum 2017-09-26 Diarienummer SCN-2017-0399 Socialnämnden Yttrande om förslag till Mål och budget 2018 med plan för 2019-2020

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2018

Uppföljningsrapport per april 2018 Uppföljningsrapport april 2018 1 (7) 2018-05-03 Bildning- och omsorgsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2018 Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr 2018 Budget

Läs mer

Information Konsekvensbeskrivning om socialnämnden inte tillförs 36 Mkr i Mål- och resursplan

Information Konsekvensbeskrivning om socialnämnden inte tillförs 36 Mkr i Mål- och resursplan SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2016-05-19 5 (xx) Dnr SN 2015/192 Information Konsekvensbeskrivning om socialnämnden inte tillförs 36 Mkr i Mål- och resursplan 2017-2021 Sammanfattning Socialnämndens

Läs mer

Rekommendation, tilläggsöverenskommelse om samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar VON/2018:112

Rekommendation, tilläggsöverenskommelse om samverkan gällande personer med missbruk/beroende av spel om pengar VON/2018:112 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2019-01-30 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Rekommendation, tilläggsöverenskommelse om samverkan

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 14 december 2015 kl. 17.25 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm (np) Eva

Läs mer

Taxor och avgifter 2019 Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:465

Taxor och avgifter 2019 Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:465 TJÄNSTESKRIVELSE 2018-10-08 Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Taxor och avgifter 2019 Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:465 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19

Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-01-08 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns.

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns. 1(6) 111 Dnr 00005/2017 Budget 2018 beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för 2018-2020 godkänns. 2. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget 2018-2020 gäller efter att erforderliga

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-26 Utbildningsnämnden Josefine Alan Ekonom Telefon 08 555 010 38 Josefine.alan@nykvarn.se 2019-03-31 för utbildningsnämnden UN/2019:66 Förvaltningens förslag till beslut Budgetuppföljning

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-09-18 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-08-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Månadsrapport. Socialnämnden 2013-12-11

Månadsrapport. Socialnämnden 2013-12-11 Månadsrapport Socialnämnden 2013-12-11 Innehållsförteckning 1 Budgetuppföljning och prognos per nämnd... 3 1.1 Genomförda och planerade åtgärder som är inräknade i prognosen samt ekonomisk effekt... 5

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Ramförändring för nyanställning till IT-enheten KS/2018:214 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Ramförändring för nyanställning till IT-enheten KS/2018:214 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen 2018-05-14 Toivo Tiedemann IT-chef Telefon 08-555 011 14 toivo.tiedemann@nykvarn.se Ramförändring för nyanställning till IT-enheten KS/2018:214 Förvaltningens förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Utökad budgetram för. Kundcenter KS/2016:144 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Utökad budgetram för. Kundcenter KS/2016:144 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen 2016-05-17 Kommunstyrelsen Lena Ramdani Informationsstrateg Telefon 08-555 010 05 lena.ramdani@nykvarn.se Kundcenter KS/2016:144 Förvaltningens förslag till beslut Utökad budgetram för 1. Kommunstyrelsen

Läs mer

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-10 Handläggare Jan Francke Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Månadsrapport februari 2015 Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Policy för Konkurrensprövning i Nykvarns Kommun KS/2019:231 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Policy för Konkurrensprövning i Nykvarns Kommun KS/2019:231 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2019-04-26 Kommunstyrelsen Juliana Varli Ekonom Telefon 08 555 010 14 Juliana.varli@nykvarn.se Policy för Konkurrensprövning i Nykvarns Kommun KS/2019:231 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl Ärenden: Enligt bilagda handlingar KALLELSE/UNDERRÄTTELSE UTSKRIFTSDATUM 2018-10-18 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE Plats och tid: Folkets Hus, Nynäshamn, kl. 19.00 Ärenden: Enligt bilagda handlingar 2(2) GRUPPSAMMANTRÄDEN Parti Plats Tid Socialdemokraterna

Läs mer

Johan Abrahamsson. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Johan Abrahamsson. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg 2011-11-10 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Torsö, klockan 14.00 14.20 Beslutande Jens Söder (S) Ordförande Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Johan Abrahamsson (M) 2: e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens månadsbokslut

Socialnämndens månadsbokslut Socialnämndens månadsbokslut Kostnader 144 260 147 150-2 890 603 841 609 841-6 000 Intäkter 27 385 28 462 1 077 111 241 113 741 2 500 Netto 116 875 118 688-1 813 492 600 496 100-3 500 Utfallet efter tre

Läs mer

Ärende 9. Utökad ram för kollektivtrafik

Ärende 9. Utökad ram för kollektivtrafik Ärende 9 Utökad ram för kollektivtrafik Tjänsteskrivelse 2012-08-21 KS 2012.0286 Handläggare: Percy Carlsbrand Kommunstyrelsen Utökad ram med anledning av ökade kostnader för kollektivtrafik Sammanfattning

Läs mer

Budgetrapport 2013-2015

Budgetrapport 2013-2015 1 (6) Budgetrapport 2013-2015 Innehållsförteckning Inledning...2 Arbetsgruppen och dess arbete...2 Resursfördelning 2013-2015...2 Skatteintäkter och statsbidrag...2 Besparingar och effektiviseringar 2012-2015...2

Läs mer

Ärendet Av kommunallagen framgår att kommunstyrelsen ska ha uppsikt över kommunal

Ärendet Av kommunallagen framgår att kommunstyrelsen ska ha uppsikt över kommunal TJÄNSTESKRIVELSE 2017-03-03 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se KS/2017:100 Årsredovisning 2016 för Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371 TJÄNSTESKRIVELSE 2014-12-23 Kommunstyrelsen Thomas Jansson Kanslichef Telefon 08 555 010 09 thomas.jansson@nykvarn.se Överenskommelse avseende boendeplatser för asylsökande ensamkommande barn KS/2014:371

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 108 Begäran från valnämnden om ytterligare kommunbidrag för anordnande av val till Europaparlamentet och allmänna val 2014 (Dnr

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl

Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 3 maj kl.14.00 16.00 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Maj-Britt Hedefur (KD) Susanne Johansson (S) Esbjörn Andersson (C) Rolf

Läs mer

Ekonomisk rapport efter oktober 2013

Ekonomisk rapport efter oktober 2013 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2013-11-10 SN 2012/0933 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter oktober 2013 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner den

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Remissvar Motion från Helena Falk (V) och Jesper Sahlén (V) Genomför försök med 6 timmars arbetsdag, KS 2019/0143

Remissvar Motion från Helena Falk (V) och Jesper Sahlén (V) Genomför försök med 6 timmars arbetsdag, KS 2019/0143 Vård- och omsorgsförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (5) Gemensam administration Helena Falk 046-355405 helena.falk@lund.se Vård- och omsorgsnämnden Remissvar Motion från Helena Falk (V) och Jesper Sahlén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Eva Gustafsson, förvaltningschef Gunilla Lynghed, sekreterare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Eva Gustafsson, förvaltningschef Gunilla Lynghed, sekreterare Plats och tid Sjöborummet tisdagen den 18 juni 2019 kl. 18:30 Beslutande Ledamöter Tjänstg. ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner och övriga Berit Lundström M Ann-Christine Kullgren M Bertil

Läs mer

Bokslutsprognos

Bokslutsprognos Missiv 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-12 KS/2018:5 Handläggare Stefan Knutsson Tfn 0142-858 83 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2018-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt Mål och budget för år

Läs mer

Månadsrapport. Socialnämnden

Månadsrapport. Socialnämnden Månadsrapport Socialnämnden 2013-04-17 1 Budgetuppföljning och prognos per nämnd Socialnämnden Enligt Planeringsdirektiv 2013 med plan för 2014-2015 anges i den övergripande driftbudgeten att socialnämnden

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Vård och omsorgsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 28 januari 2016 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen

Ekonomisk prognos Kommunstyrelsen Ekonomisk prognos 2019 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Ajournering av sammanträdet kl. 10:10-10:30

Ajournering av sammanträdet kl. 10:10-10:30 Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, tisdagen den 1 november 2016 kl. 08:30-11:00 Ajournering av sammanträdet kl. 10:10-10:30 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande May-Brith Jansson (C), ledamot

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0411 Cecilia von Sydow

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0411 Cecilia von Sydow DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunstyrelsen Ändring av organisatorisk tillhörighet för egenregiverksamheterna inom äldreomsorgen och LSS från kommunstyrelsens produktionsutskott till socialnämnden

Läs mer

Kvartalsrapport mars med prognos

Kvartalsrapport mars med prognos DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kvartalsrapport mars med prognos 1-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till kvartalsrapport per mars samt helårsprognos för 2018. Resultatet

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE. Budget i balans. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen lägger informationen till handlingarna

TJÄNSTEUTLÅTANDE. Budget i balans. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen lägger informationen till handlingarna TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Dnr Sida 1 Kommunstyrelsens förvaltning 2016-10-27 Tommy Sandberg Kommunchef Budget i balans Förslag till beslut Kommunstyrelsen lägger informationen till handlingarna Ärendet Kommunstyrelsen

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

Revisionsrapport avseende Socialnämndens ekonomiska styrning och kontroll.

Revisionsrapport avseende Socialnämndens ekonomiska styrning och kontroll. MARIESTAD KOMMUN Revisorerna Till Socialnämnden För kännedom Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Revisionsrapport avseende Socialnämndens ekonomiska styrning och kontroll. Kommunrevisorerna i har granskat

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (7) 2013-11-12 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-11-19 Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Förslag

Läs mer

6 Kapitaltillskott till TioHundra AB LS

6 Kapitaltillskott till TioHundra AB LS 6 Kapitaltillskott till TioHundra AB LS 2018-0902 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2018-10-24 LS 2018-0902 Landstingsstyrelsen Extra medlemsbidrag till Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i

Läs mer

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering

Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd, återrapportering Tjänsteskrivelse 1 (5) Kommunledningsförvaltningen Paul Håkansson 2018-08-28 rev 2018-09-27 rev 2018-10-15 Dnr KS 2018-555 Kommunstyrelsen Fler i arbete snabbare etablering och minskade kostnader i försörjningsstöd,

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialnämndens förslag till överföring av budgetavvikelser i 2013 års bokslut

Arbetsmarknads- och socialnämndens förslag till överföring av budgetavvikelser i 2013 års bokslut sid 1 (5) Tjänsteskrivelse 2014-01-30 Kommunstyrelsen Arbetsmarknads- och socialnämndens förslag till överföring av budgetavvikelser i 2013 års bokslut Sammanfattning Enligt kommunfullmäktiges beslut om

Läs mer