Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar följande förslag till beslut till kommunstyrelsen 1. Att av nämndens resultat år 2014 överförs tkr till nämndens egna kapital för år 2014, enligt bilaga Att av överskottet på investeringsbudgeten överförs tkr till år 2015, enligt bilaga Beslut tas med omedelbar justering Ärendet i korthet Om nämnden vill föra med sig överskott eller inte föra med sig underskott från föregående till nästkommande år skall detta begäras hos kommunstyrelsen. Socialnämndens resultat för år 2014 uppgår till tkr. Av detta föreslås att tkr överföras till Eget kapital år (Samtliga resultat föreslås tas med förutom barn- och ungdoms kostnader avseende volymökningar för institutionsplaceringar, tkr) Inom investeringsbudgeten föreslås att ett överskott på fyra projekt på tillsammans tkr överförs till år Handlingar 1. Socialförvaltningens skrivelse per Driftbudget, bilaga 1 3. Investeringsbudget, bilaga 2 Tjskr hantering av 2014 års resultat Socialförvaltningen Besöksadress: Vibblabyvägen 3 Avdelning lednings- och verksamhetsstöd Postadress: JÄRFÄLLA Dennis Forsberg, Controller Telefon växel: Telefon: 08/ (direkt) 070/ (mobil) E-post: socialnamnden@jarfalla.se Webbplats: Fax: 08/ Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 (6) Bakgrund Enligt kommunens ekonomistyrningsregler gäller som huvudprincip att alla överoch underskott tas med till kommande år. Över- och underskott summeras i bokslutet till ett nettobelopp per nämnd. Om nämnden vill föra med sig överskott eller inte föra med sig underskott skall detta begäras hos kommunstyrelsen. Analys driftsbudget Socialnämnden (samhällsuppdraget) redovisar ett överskott om 5,0 mnkr, vilket fördelar sig på gemensamt 0 mnkr, bostadssociala åtgärder -0,6 mnkr, äldreomsorg 20,0 mnkr, funktionshinder 8,3 mnkr, individ- och familjeomsorg (IFO) -20,9 mnkr, arbetsmarknadsåtgärder -1,7 mnkr samt politik -0,1 mnkr. Äldreomsorgen Äldreomsorgens överskott på tkr fördelar sig enligt följande: Gemensamt Ordinärt boende Särskilt boende Betalningsansvar -334 tkr Överskottet beror på minskade timmar inom hemtjänst och ledsagning. Vidare har antalet dagar avseende dagverksamhet och personer som beviljats omvårdnadsbidrag blivit färre än planerat. Dessutom har köpta permanenta äldreboendeplatser utanför kommunen minskat. Antalet utförda hemtjänsttimmar 2014 var timmar, d v s timmar färre än budgeterat. Antalet timmar har år 2014 minskat med jämfört med året innan. Den procentuella fördelningen av hemtjänsttimmar år 2014 mellan samtliga externa utförare och egen regin visade att de externa utförarna låg vid utgången av 2014 på 39 procent och 61 procent på egen regi. Motsvarande fördelning för år 2013 var 48 procent externt och 52 procent egen regi. Antalet externa utförare per den 31/12 var 20 stycken. Enligt volymberäkningsmodellen var volymen (antal personer) för insatsen hjälp i hemmet beräknade att öka med 48 personer. Resultatet för 2014 blev en ökning med 100 personer (från 1514 personer till 1614 personer). Uppgifterna är hämtade ur SCB statistiken 1 oktober 2014.

3 (6) Kostnaderna för köpta permanenta platser var lägre än budgeterat vilket medförde ett överskott om 2,2 mnkr. Budgeterat antal köpta permanenta platser var 30 stycken. Under 2014 uppgick antalet köpta platser i genomsnitt till 26 platser. Antalet köpta platser har minskat markant under de senaste tre åren. Inledningsvis av år 2012 köpte kommunen 54 stycken platser. När det gäller köpta permanenta platser är att det alltid kommer finns ett antal sådana boendeplatser då en del är av sådan art att de inte kan tillgodoses inom kommunens särskilda boenden på grund av t ex religion, språk, aggressivt beteende mm. Enligt volymberäkningsmodellen var volymen (antal personer) för insatsen särskilt boende beräknade att öka med 13 personer. Resultatet för 2014 blev en minskning med 2 personer (från 416 personer till 414 personer). Uppgifterna är hämtade ur SCB statistiken 1 oktober Inom ordinärt boende har en volymökning skett under 2014 mer än beräknat i volymberäkningsmodellen, dock är det en volymminskning inom särskilt boende. Det bör således innebära att äldreomsorgens överskott sammantaget överförs till nämndens egna kapital. Funktionshinder Funktionshinders överskott på tkr fördelar sig enligt följande: Gemensamt Timrelaterat stöd Sysselsättning Bostad med särskild service Korttidsvistelse/-tillsyn Övriga verksamheter -110 tkr Funktionshinders överskott beror främst på förändringar inom bostad med särskild service, bland annat nya avtal med lägre priser. Vidare har åtgärder inom myndighetsutövningen som rör rättsäkra och likvärdiga bedömningar påverkat kostnaderna. Enligt den tilldelningsmodell som finns för funktionshinderområdet kan följande konstateras: Insatsen hjälp i hemmet beräknades till oförändrat antal timmar. Resultatet för 2014 blev en minskning med timmar (från timmar till timmar). Ledsagarservice beräknades till att öka med timmar. Resultat för 2014 blev en ökning med timmar (från timmar till timmar). Avlösarservice beräknades till att öka med timmar. Resultatet 2014 blev en minskning med timmar (från timmar till timmar). Boendestöd beräknades till att öka med timmar. Resultatet för 2014 blev en ökning med timmar (från timmar till timmar).

4 (6) Personlig assistans LSS och LASS beräknades till att öka med 960 timmar och timmar. Resultatet för 2014 blev en minskning med timmar för LLS (från timmar till timmar) och en ökning med timmar för LASS (från timmar till timmar). Sammantaget har volymerna (antal personer med insatser) inom funktionshinderområdet ökat som det var beräknat i tilldelningsmodellen. Funktionshinderområdet har ett överskott trots ökade volymer i enlighet med tilldelningsmodellen. Överskottet bör således föras över till nämndens egna kapital. Individ- och familjeomsorg Individ- och familjeomsorgens underskott på tkr fördelar sig enligt följande: - Gemensamt tkr - Vuxenvården Barn- och ungdomsvård Ekonomiskt bistånd IFO har haft en ekonomi i obalans sedan 2003 bortsett från De ekonomiska förutsättningarna är inte detsamma inom förvaltningen. Inom äldreomsorg och funktionshinder finns volymmodeller som ger förutsättningar för ekonomi i balans. Tidigare år har dock IFO dels fått ramförstärkningar men också att underskott helt eller delvis inte har förts på nämndens egna kapital. Detta har gjorts då kostnader för volymökningar inte har rymts inom ramen. kika 2014 redovisar IFO ett stort underskott på tkr. Orsak till detta är högre kostnader än budgeterade inom framförallt barn- och ungdomsvård men också vuxenvård. Barn- och ungdomsenheternas underskott avser placeringar eller ungdomsboenden köpta hos externa utförare, samt ett högre inflöde av anmälningar. Antalet inkomna anmälningar har ökat med cirka 59 procent. Bedömningen är att de barn/ungdomar som utreds ofta har en komplex och problematisk situation. Vårddygnen 2014 på institution (exklusive ensamkommande flyktingbarn) var dygn i jämförelse med föregående år dygn det vill säga en ökning med cirka 19,8 procent. Dessutom har vårdtyngden ökat väsentligt. Detta återspeglas bland annat i att kostnaden per vårddygn har ökat med cirka 11,4 procent. Kostnaden per vårddygn 2014 var kr i jämförelse med kr år Kostnaderna för volymökningen är motsvarande tkr.

5 (6) Barn och ungdom HVB institution* Budget Utfall Utfall *ex ensamkommande flyktingbarn Bruttokostnad tkr Antal vårddygn Kostnad/vårddygn kr Antal helårsplatser 20,5 26,3 22,0 Vuxenenheten har under året haft färre kostsamma placeringar med stöd av LVM (Lag om vård av missbrukare i vissa fall) än under var det 8 LVM i jämförelse med 10 LVM Enheten har dock fortsatt höga kostnader för stödboende, vilket har ett visst samband med den pressade situationen på bostadsmarknaden. I övrigt har insatser riktade till personer utsatta för våld i nära relationer, det vill säga skyddat boende ökat. Bokslutet för ekonomiskt bistånd redovisar ett överskott. Det genomsnittliga antalet hushåll per månad som fick försörjningsstöd år 2014 var 744 hushåll, jämfört med 747 hushåll under Antalet unika hushåll har dessutom minskat till år 2014, från år För individ- och familjeomsorg(ifo) finns ingen volymberäkningsmodell, vilket gör att volymökningar inte kompenseras såsom inom äldreomsorg och funktionshinder. Därmed är det av vikt att kostnader för volymökningar inte påförs nämndens egna kapital i samband med hantering av årets resultat. Socialförvaltningen bedömer att kostnaderna för volymökningar inom barn- och ungdomsenheterna motsvarande tkr inte bör belasta nämndens egna kapital. Överväganden - sammanfattning - driftbudgeten I kommunens regler för ekonomistyrning påpekas att den generella principen är att underskott respektive överskott i sin helhet skall påföras det egna kapitalet om inte särskilda skäl kan anföras. Socialnämndens resultat för år 2014 uppgår till tkr. Av detta föreslås tkr att överföras till Eget kapital år (Samtliga resultat föreslås tas med förutom barn- och ungdoms kostnader avseende volymökningar för institutionsplaceringar, tkr) För framtiden enligt tidigare beslut av kommunstyrelsen avseende hantering av årets resultat får Socialnämnden mer än två år på sig för att återställa det egna kapitalet. Att återställa det egna kapitalet i sin helhet inom överskådlig framtid måste anses orimligt. Socialtjänsten har framöver utmaningar inom samtliga avdelningar och ser inget utrymme att budgetera för överskott.

6 (6) Investeringsbudgeten Överskott av investeringsbudgetens projekt 2014 uppgår totalt till tkr. Av investeringsbudgetens projekt föreslås följande projektmedel överföras till år 2014: Projekt Grundutrustning 519 tkr Projekt Nytt äldreboende tkr Projekt Ersättningsinventarier 341 tkr Projekt Ersättningsinventarier 195 tkr Sammanlagt föreslås tkr överföras till år 2015 enligt bilaga 2 då det kvarstår investeringsbehov för motsvarande belopp. Slutsatser Nämnden föreslås hantering av 2014 års resultat enligt socialförvaltningens förslag. Johan Bergman Socialdirektör Dennis Forsberg Controller Expedieras Kommunstyrelsen Ingvar Håkansson Jolo Larsson Johan Bergman Jenny Wilhelmsson Lotta Erlandsson Anne-Charlotte Åkesson Anneli Olsson

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

2014-08-19. Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden)

2014-08-19. Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-08-19 Dnr Son 2014/572 Egenavgifter, priser och tillämpningsanvisningar för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden antar socialförvaltningens

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III

Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-11-20 Socialnämnden Dnr Son 2018/532 Begäran om nytt äldreboende i Barkarbystaden III Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag: 1. Socialnämnden beslutar att begära

Läs mer

Revidering av socialnämndens delegeringsordning. 1. Socialnämnden antar föreslagna revideringar.

Revidering av socialnämndens delegeringsordning. 1. Socialnämnden antar föreslagna revideringar. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2017-02-03 Reviderad 2017-02-14 Socialnämnden Dnr Son 2017/2 Revidering av socialnämndens delegeringsordning Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden antar

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker

Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-08-28 Dnr 2017/150 Avgiftsbefriad avlösning för anhörigvårdare förslag till politiker Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen

Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-09-03 Socialnämnden Dnr Son 2018/434 Förändrad inriktning av vissa platser på Kastanjen Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Kastanjens korttidsplatser ställs

Läs mer

Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen

Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-03-03 Socialnämnden Kommunstyrelsen Son 2015/574, Kst 2015/354 Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen Förslag till beslut

Läs mer

Dnr Son 2019/103 Järfällas demokratiplan Rapport och uppföljning

Dnr Son 2019/103 Järfällas demokratiplan Rapport och uppföljning TJÄNSTESKRIVELSE 1 (3) 2019-03-04 Socialnämnden Dnr Son 2019/103 Järfällas demokratiplan Rapport och uppföljning Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden antar rapporten och uppföljningen

Läs mer

Socialnämnden Torsdagen den 4 mars 2010, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg

Socialnämnden Torsdagen den 4 mars 2010, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Socialnämndens arbetsutskott Maria Sandberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2010-02-17 Socialnämnden Torsdagen den 4 mars 2010, kl 18:00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Vibblabyvägen 1, Jakobsberg Sammanträdet

Läs mer

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

2015-03-25. Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-03-25 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/76 Ombudgetering av medel i 2014 års investeringsbudget Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Läs mer

2015-08-04. Dnr Son 2015/353 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 (beslutas av socialnämnden)

2015-08-04. Dnr Son 2015/353 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-08-04 Dnr Son 2015/353 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden föreslås anta socialförvaltningens förslag

Läs mer

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-02 Socialnämnden Son 2017/304 Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (7) 2013-11-12 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-11-19 Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Förslag

Läs mer

Dnr Son 2010/454 Socialnämndens budget år samhällsuppdraget

Dnr Son 2010/454 Socialnämndens budget år samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2011-01-04 Till Socialnämnden Dnr Son 2010/454 Socialnämndens budget år 2011 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Budget för socialnämnden år 2011

Läs mer

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl Kvarnen konferens, Jakobsberg

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl Kvarnen konferens, Jakobsberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Ingela Moëll 2018-02-08, reviderad 2018-02-15 Socialnämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl 18.00 - Kvarnen konferens, Jakobsberg Justering Måndag den 26 februari kl

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport mars 2018

Ekonomisk månadsrapport mars 2018 Avdelningen för ekonomi Sida 1 (7) 2018-04-06 Handläggare: Christian Forsberg 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Ekonomisk månadsrapport mars 2018 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012

Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/331 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol, tobak och receptfria läkemedel för år 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-02 2017-10-09, reviderad Socialnämnden Son 2017/304 Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande som fyller 18 år under asylprocessen Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-SEPTEMBER 2017 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV

Läs mer

2014-03-25. Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

2014-03-25. Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Arbetsutskott Marie Normalm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2014-03-25 Socialnämnden Torsdag den 10 april 2014, kl. 15.30 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdag den 15 april 2014,

Läs mer

Dnr Son 2014/572 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden)

Dnr Son 2014/572 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-09-12 Dnr Son 2014/572 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden antar socialförvaltningens förslag till

Läs mer

Dnr Kst 2015/377 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 inom socialnämndens verksamhetsområden

Dnr Kst 2015/377 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 inom socialnämndens verksamhetsområden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-10-19 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2015/377 Egenavgifter och priser för den enskilde 2016 inom socialnämndens verksamhetsområden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2011/258-1 Nya bestämmelser om Lex Sarah

Dnr Son 2011/258-1 Nya bestämmelser om Lex Sarah TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2011-05-16 Socialnämnden Dnr Son 2011/258-1 Nya bestämmelser om Lex Sarah Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Översikten över ansvarsfördelning och arbetsrutiner

Läs mer

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 21 februari 2019, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 21 februari 2019, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Ingela Moëll 2019-02-06, reviderad 2019-02-20 Socialnämnden Torsdagen den 21 februari 2019, kl 18.00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Arbetsutskott Torsdagen

Läs mer

1 Dnr Son 2017/11 Information från socialdirektör

1 Dnr Son 2017/11 Information från socialdirektör Socialnämndens arbetsutskott Ingela Moëll KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2017-12-14, reviderad 2017-12-07 Socialnämnden Torsdagen den 14 december 2017, kl 18.00 Kvarnen konferens, kvarnhuset, Jakobsberg

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

Revidering av socialnämndens delegeringsordning

Revidering av socialnämndens delegeringsordning TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-10-22 Socialnämnden Dnr Son 2015/37 Revidering av socialnämndens delegeringsordning Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Föreslagna revideringar antas Ärendet

Läs mer

Ekonomisk rapport efter oktober 2016

Ekonomisk rapport efter oktober 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-11-09 SN 2015/0525.03.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter oktober 2016 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september 2015

Ekonomisk rapport efter september 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-10-15 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter september 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen

Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-05 Socialnämnden Dnr Son 2017/308 Kst 2016/599 Ett jämställt mottagande i Järfälla, motion från Emma Feldman (M) och Dan Engstrand (M) yttrande till kommunstyrelsen Förslag

Läs mer

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning

Svar på remiss - Hemsjukvård inriktning TJÄNSTESKRIVELSE 2012-10-29 Socialnämnden Dnr Son 2012/404 Svar på remiss - Hemsjukvård 2015 - inriktning Förslag till beslut Socialnämnden godkänner skrivelsen och överlämnar den till kommunstyrelsen,

Läs mer

Dnr Kst 2016/459 Egenavgifter och priser för den enskilde 2017 inom socialnämndens verksamhetsområden

Dnr Kst 2016/459 Egenavgifter och priser för den enskilde 2017 inom socialnämndens verksamhetsområden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-09-07 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/459 Egenavgifter och priser för den enskilde 2017 inom socialnämndens verksamhetsområden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport maj 2017

Ekonomisk månadsrapport maj 2017 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Dnr 1.2.1-157/2017 Sida 1 (9) 2017-06-09 Handläggare: Anna Ganning Hallendorff 08 508 18 057 Till Farsta stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ekonomisk månadsrapport

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-OKTOBER 217 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV BARN

Läs mer

1 Dnr Son 2018/9 Information från socialdirektör. - Månatlig resultatuppföljning och årsprognos per oktober 2018

1 Dnr Son 2018/9 Information från socialdirektör. - Månatlig resultatuppföljning och årsprognos per oktober 2018 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Ingela Moëll 2018-11-21 Socialnämnden Torsdagen den 6 december 2018, kl 18.00 Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdagen den 11 december kl 09.00 Socialnämndens

Läs mer

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR

Budget och verksamhetsuppföljning per augusti och prognos för helår 2014 KPR KPR 2014 10 22 Inledning Måluppföljning Kvalitetsredovisning Väsentliga personalförhållanden Miljöredovisning et redovisar ett överskott på 14 326 tkr. På helår prognostiseras ett överskott på 5 474 tkr.

Läs mer

Ekonomisk rapport efter april 2015

Ekonomisk rapport efter april 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-05-15 SN 2014/0652.03.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter april 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Dnr Son 2013/259 Kartläggning av profilboenden och utredning av behovet av profilboenden i Järfälla

Dnr Son 2013/259 Kartläggning av profilboenden och utredning av behovet av profilboenden i Järfälla TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2013-03-01 Socialnämnden Dnr Son 2013/259 Kartläggning av profilboenden och utredning av behovet av profilboenden i Järfälla Förslag till beslut Socialförvaltningen s förslag 1.

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-10-15 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-11-23

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2013-05-30 rev Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2013/39 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2013 och prognos helår 2013 Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-10-22 KS 2018-00394 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

SOCIALTJÄNSTEN Bokslut T1 2010

SOCIALTJÄNSTEN Bokslut T1 2010 SOCIALTJÄNSTEN Bokslut T1 2010 -Fortsatt hög andel nöjda kunder inom socialtjänsten -Fortsatt hög andel nöjda och delaktiga i handläggningsprocessen -Bedömningen är att beslut är välgrundade och korrekta

Läs mer

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse

Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-09-12 Dnr Son 2016/261 Nytt förfrågningsunderlag för upphandling enligt Lag om valfrihet (LOV) för daglig verksamhet och korttidsvistelse Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Arbeta fram en kommunövergripande äldreplan för Järfälla kommun, motion från Lennart Nilsson (KD) yttrande till kommunstyrelsen

Arbeta fram en kommunövergripande äldreplan för Järfälla kommun, motion från Lennart Nilsson (KD) yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2017-10-26 Socialnämnden, Kommunstyrelsen Dnr Son 2017/225, Kst 2017/249 Arbeta fram en kommunövergripande äldreplan för Järfälla kommun, motion från Lennart Nilsson (KD) yttrande

Läs mer

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-06-17 24 (32) Kf Ks 14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden Dnr 2019/31-041 Från och med 2012 införde Västerviks kommun

Läs mer

Uppsala. Ekonomiskt bokslut och prognos per september Förslag till beslut Nämnden för hälsa och omsorg föreslås besluta,

Uppsala. Ekonomiskt bokslut och prognos per september Förslag till beslut Nämnden för hälsa och omsorg föreslås besluta, Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Ylva Opard Datum 2013-10-24 Diarienummer NHO-2012-0203.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per september 2013

Läs mer

Dnr Son 2016/340 Ansökningar till kompetensfonden från socialnämndens område år 2017

Dnr Son 2016/340 Ansökningar till kompetensfonden från socialnämndens område år 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-09-12 Socialnämnden Dnr Son 2016/340 Ansökningar till kompetensfonden från socialnämndens område år 2017 Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag till socialnämnden

Läs mer

Yttrande om förslag till Mål och budget 2018 med plan för

Yttrande om förslag till Mål och budget 2018 med plan för SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eikman Johan Bergmark Magnus S:t Cyr Peter Datum 2017-09-26 Diarienummer SCN-2017-0399 Socialnämnden Yttrande om förslag till Mål och budget 2018 med plan för 2019-2020

Läs mer

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 22 mars 2018, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg

Ingela Moëll , reviderad Socialnämnden Torsdagen den 22 mars 2018, kl Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Ingela Moëll 2018-03-08, reviderad 2018-03-19 Socialnämnden Torsdagen den 22 mars 2018, kl 18.00 - Kvarnen konferens, Kvarnhuset, Jakobsberg Justering Tisdagen den 27

Läs mer

Ekonomisk rapport efter juli 2015

Ekonomisk rapport efter juli 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-08-05 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter juli 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Ekonomisk rapport efter maj 2016

Ekonomisk rapport efter maj 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-06-03 SN 2015/0525.03.01 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter maj 2016 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 2017-03-24 Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling

Läs mer

Uppföljningsrapport, april 2018

Uppföljningsrapport, april 2018 Uppföljningsrapport, april 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter mars månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 25 mnkr.

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

STATISTIK IFO Ekonomiskt bistånd Missbruk Barn och ungdomar. Anmälan enligt 14:1 SoL. Ansökan enl SoL* personer

STATISTIK IFO Ekonomiskt bistånd Missbruk Barn och ungdomar. Anmälan enligt 14:1 SoL. Ansökan enl SoL* personer IFO 217 Varav under 25 år Utbetalt belopp Vårdd. På HvB personer Öppnade utr* Januari 142 28 991 36 kr 133 6 13 2 11 17 42 31 1 169 7 Februari 14 27 889 478 kr 146 6 19 16 29 3 28 1 118 5 Ekonomiskt bistånd

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012. Socialförvaltningens förslag till socialnämnden: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-08-11 Socialnämnden Dnr Son 2011/322 Höjning av avgifter och priser inom socialnämndens ansvarsområde 1 januari 2012 Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag till socialnämnden:

Läs mer

"KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG

KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG Uppsala "KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VARD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard -12-19 NHO--0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg 2014, Nämnden för hälsa och omsorg Förslag till beslut Nämnden

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för november 2010

Ekonomisk månadsrapport för november 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-12-14 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-12-16

Läs mer

Disponering av medel från resultatutjämningsfond (RUF)

Disponering av medel från resultatutjämningsfond (RUF) Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 Christina.backstrom@vastervik.se 2017-12-04 Kommunstyrelsen Disponering av medel från resultatutjämningsfond (RUF) Bakgrund Från och med 2012 införde Västerviks

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

En missbruksvård i framkant, motion från L yttrande till kommunstyrelsen

En missbruksvård i framkant, motion från L yttrande till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2016-10-13 Socialnämnden Kommunstyrelsen Dnr Son 2016/268 Kst 2016/228 En missbruksvård i framkant, motion från L yttrande till kommunstyrelsen Förslag till beslut Socialförvaltningens

Läs mer

Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll

Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2017-10-02 Socialnämnden Dnr Son 2017/228 Drift av nytt särskilt boende i Kallhäll Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Det nya särskilda boendet på Smedvägen i Kallhäll

Läs mer

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag:

Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. 1. Ansökningsavgifter antas enligt socialnämndens förslag: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-09-20 Dnr Son 2010/317 Höjning av avgifter och tillsynsavgifter för alkohol m.m. Förslag till beslut Socialförvaltningens förslår att socialnämnden lämnar följande förslag till

Läs mer

SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3-2013

SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3-2013 SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3-2013 SOCIAL OCH ÄLDRENÄMNDEN T3: 2013 Brukarenkät visar positiva resultat avseende nöjdhet, handläggning, tillgänglighet samt delakaktighet i handläggningsprocessen Medarbetarindex

Läs mer

2010-02-15. Dnr Son 2010/70 Socialnämndens brukarundersökning år 2009

2010-02-15. Dnr Son 2010/70 Socialnämndens brukarundersökning år 2009 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-02-15 Socialnämnden Dnr Son 2010/70 Socialnämndens brukarundersökning år 2009 Förslag till beslut 1. Rapporten läggs till handlingarna. Ärendet i korthet Enligt socialnämndens

Läs mer

^PRmWRM. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2014 KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG

^PRmWRM. Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2014 KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG ^PRmWRM KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Ylva Opard 2014-08-28 NHO-2013-0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per juni 2014 Förslag till beslut

Läs mer

Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden inom socialnämndens ansvarsområde

Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden inom socialnämndens ansvarsområde TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2016-10-15 Socialförvaltningen 1 (6) Ansa Haapala Stabschef Diarienummer 2015/SN 0179-003 Socialnämnden Åtgärder för att nå en budget i balans 2016 för samtliga verksamhetsområden

Läs mer

Dnr Son 2014/573 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av kommunfullmäktige)

Dnr Son 2014/573 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av kommunfullmäktige) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (8) 2014-08-19 Dnr Son 2014/573 Egenavgifter och priser för den enskilde 2015 (beslutas av kommunfullmäktige) Förslag till beslut 1. Socialnämndens förslag till avgifter inom nämndens

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-MAJ 217 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV BARN OCH

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) -- Socialnämnden Dnr Son /1 Ersättningslokal för Almens äldreboende Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Viksjös äldreboende ersätter Almens äldreboende från inflyttningsdatum,

Läs mer

Dnr Son 2017/265 Egenavgifter och priser för den enskilde 2018 (beslutas av socialnämnden)

Dnr Son 2017/265 Egenavgifter och priser för den enskilde 2018 (beslutas av socialnämnden) TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2017-08-24 Dnr Son 2017/265 Egenavgifter och priser för den enskilde 2018 (beslutas av socialnämnden) Förslag till beslut 1. Socialnämnden föreslås anta socialförvaltningens förslag

Läs mer

Socialnämnden godkänner PwC:s rådgivningsrapport Genomlysning LSS Järfälla kommun och lägger den till handlingarna.

Socialnämnden godkänner PwC:s rådgivningsrapport Genomlysning LSS Järfälla kommun och lägger den till handlingarna. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2017-05-29 Socialnämnden Genomlysningar LSS Dnr Son 2017/191 Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden godkänner PwC:s rådgivningsrapport Genomlysning LSS

Läs mer

Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten % USD % 0 0

Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten % USD % 0 0 SOCIALNÄMNDEN - prognos 201707 Ansvar: 7* Projekttyp: Drift Ansvar Utfall Budget Avvikelse Budget 58% Juli Maj 7000 Förvaltningschef Socialtjänsten -6 622-7 049-427 -12 085 55% -200-250 7001 USD 7 0-7

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport Ekonomisk månadsrapport januari september Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande under året med kommentarer över väsentliga

Läs mer

2011-05-24. Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV

2011-05-24. Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2011-05-24 Socialnämnden Boendestöd utveckling för flera målgrupper sam eventuell upphandling enligt LOV Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialförvaltningens

Läs mer

Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor. Tjänsteutlåtande Dnr /2016 Sida 1 (17)

Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor. Tjänsteutlåtande Dnr /2016 Sida 1 (17) Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 3.1.2-718/ Sida 1 (17) -12-01 Handläggare Gustav Tegman Telefon: 08-508 25 906 Till Socialnämnden 2017-01-31 Rapportering

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-FEBRUARI 217 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 1 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 2 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 3 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV BARN OCH UNGA... 4 2.3 KOSTNADER FÖR

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-15 Percy Carlsbrand Ekonomichef 08-555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 - Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:265 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för Socialnämnden, mars 2019

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för Socialnämnden, mars 2019 Sid 1 (5) 2019-04-16 Dnr 19SON85 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Socialnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för Socialnämnden, mars 2019 Allmänt om

Läs mer

Verksamhetsuppföljning och prognos 1

Verksamhetsuppföljning och prognos 1 FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum Socialnämnd 2018-04-24 sida ÄRENDE 4 Dnr: SN 2018/100.042 Verksamhetsuppföljning och prognos 1 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att godkänna redovisningen

Läs mer

Uppsala Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2014 Förslag till beslut att

Uppsala Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2014 Förslag till beslut att Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA VÅRD OCH OMSORG Handläggare Ylva Opard Datum 2014-04-24 Diarienummer NHO-2013-0198.10 Nämnden för hälsa och omsorg Ekonomiskt bokslut och prognos per mars 2014 Förslag

Läs mer

il5 <Q> ... C1l C1l 'C Q ~ ~ :~U If\ m en - c: '1- Q) :o c r-- c. c c. "C C) - m ... j

il5 <Q> ... C1l C1l 'C Q ~ ~ :~U If\ m en - c: '1- Q) :o c r-- c. c c. C C) - m ... j 00 O> :!... o N z m 00 C1l Cl C1l il5 If\... l 00 o l t-...... o N c :l E ;, 'C Q :U r-- o N - c:... ::s C) c: - c: -... :o c c. "C '1- Q) c. c.., ::s E =m G) c C) - m - (.) ::s o m en... j Ln Pit-

Läs mer

Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr

Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr BESLUTSUNDERLAG Datum 2016-09-01 Sida 1(1) Socialnämnden Ärende Ny ledningsorganisation inom Individ- och familjeomsorgen Dnr 2016-000069 Budget 2017 Dnr 2016-000070 Sammanträdesdagar för socialnämnden

Läs mer

Nyckeltal. Bilaga 2. Förskoleverksamhet. Skolbarnsomsorg. Grundskola och förskoleklass

Nyckeltal. Bilaga 2. Förskoleverksamhet. Skolbarnsomsorg. Grundskola och förskoleklass Bilaga 2 Nyckeltal Förskoleverksamhet 1. Stadens kostnad per inskrivet barn i kommunal förskoleverksamhet Nettokostnad per barn (kr) Förskola 113 941 66 890 Familjedaghem 69 000 70 667 2. Antal barn per

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars 2014

Ekonomisk rapport efter mars 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-04-14 SN 2013/0688 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter mars 2014 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Uppföljning av stadens lex Sarah rapportering år 2016

Uppföljning av stadens lex Sarah rapportering år 2016 Sida 1 (15) 2017-05-08 Socialförvaltningen Dnr 3.1.1-265/2017 Äldreförvaltningen Dnr 4.1-589/2017 Handläggare Socialförvaltningen Carolina Morales Till Socialnämnden 2017-06-13 Äldrenämnden 2017-06-20

Läs mer