Utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildningsnämnden"

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE Utbildningsnämnden Josefine Alan Ekonom Telefon för utbildningsnämnden UN/2019:66 Förvaltningens förslag till beslut Budgetuppföljning per Utbildningsnämnden beslutar att godkänna budgetuppföljning för utbildningsnämnden. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse TJÄNSTESKRIVELSE Budgetuppföljning mars 2019 Ärendet Utbildningsnämnden bedöms gå med ett betydande underskott under 2019 trots att verksamheterna bedrivs mycket kostnadseffektivt. Det beräknade underskottet beror på att kompensation inte har getts i ramen för ökande kostnader i form av ökat antal barn och elever samt att nämnden inte till fullo kompenserats för ökade hyreskostnader och övriga kostnadsökningar. Det beräknade underskottet var från början 29,8 miljoner kr vilket innebär 10 % av den totala ramen. Då det beräknade underskottet är så pass stort finns ingen möjlighet att klara budget i balans 2019 utan drastiska åtgärder. Ett åtgärdsprogram som visar på möjliga kostnadsminskningar utifrån vad som är lagstadgat och på övriga sätt möjligt att genomföra både under året och på längre sikt är under framtagande. Då detta i ännu NYKVARNS KOMMUN Besöksadress: Centrumvägen 26 Postadress: Nykvarn Telefon Fax (3)

2 inte är färdigställt är dock prognosen beräknad enbart utifrån de åtgärder som redan är verkställda eller beslutade. En förhoppning är att underskottet ska kunna minskas med ytterligare ca 10 miljoner. TJÄNSTESKRIVELSE Ekonomiska konsekvenser Beslutet i sig har inga ekonomiska konsekvenser. Dessa är avhängda den åtgärdsplan som ska tas fram och beskrivs därför närmare i det ärendet. Barnkonventionskonsekvenser Beslutet ger inga direkta barnkonventionskonsekvenser. Dessa är avhängda den åtgärdsplan som ska tas fram och beskrivs därför närmare i det ärendet. Susanne Englund Utbildningschef Josefine Alan Ekonom NYKVARNS KOMMUN Besöksadress: Centrumvägen 26 Postadress: Nykvarn Telefon Fax (3)

3 Beslutet expedieras till Kommunstyrelsen Ekonomiavdelningen Akten TJÄNSTESKRIVELSE NYKVARNS KOMMUN Besöksadress: Centrumvägen 26 Postadress: Nykvarn Telefon Fax (3)

4 Utbildningsnämnd

5 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsberättelse Målavstämning Ekonomi Samtliga enheter ska klara sin ekonomi inom tilldelad ram eller ersättning Driftredovisning Köp av verksamhet...5 Utbildningsnämnd, 2(6)

6 1 Verksamhetsberättelse Inom utbildningskontorets verksamhet i Nykvarn finns åtta förskolor i egen regi, en fristående förskola och fyra grundskoleenheter. Utbildningskontoret ansvar även för frågor rörande gymnasieskolan, vuxenutbildningen och det kommunala aktivitetsansvaret för ungdomar år. Inom utbildningskontoret finns även kommunens gemensamma kostenhet organiserad, med tretton enheter varav tolv är tillagningskök och ett är mottagningskök. Strax under 400 personer är anställda inom Utbildningskontorets verksamhet. Största delen medarbetare har högskoleutbildning och legitimation i kommunens grundskolor. På skolorna finns 18 förstelärartjänster vars gemensamma ledaruppdrag är att bredda och distribuera ledarskapet ut i organisationen och verka för att undervisningen har stöd i forskning och beprövad erfarenhet. I enlighet med lagkrav på en samlad elevhälsa och ett skolbibliotek, finns skolbibliotekarie och elevhälsoteam bestående av specialpedagog, skolsköterska, kurator och skolpsykolog på alla skolor. 2 Målavstämning Kriterier för mätarställning God ekonomisk hushållning Verksamhetsmål Ekonomimål Investeringsmål BRA redovisar ett ekonomiskt utfall enl budget samtidig som man uppfyller fastställda mål. uppfyller fastställt mål. uppfyller fastställt mål. Investeringen följer tidplan och budget. OK redovisar ett ekonomiskt utfall enl budget eller en negativ avvikelse på max 2% samtidigt som man uppfyller målen till 90% eller mer. uppfyller fastställt mål inom 90-99%. redovisar en negativ ekonomisk avvikelse på max 2%. Investeringen följer budget men är försenad jämfört med tidplan av orsaker som kommunen inte kan påverka. VARNING redovisar ett ekonomiskt utfall enl budget eller en negativ avvikelse på max 2% men man uppfyller målen till mindre än 90%. Eller en ekonomisk avvikelse på mer än -2%. uppfyller fastställt mål till mindre än 89%. redovisar en negativ ekonomisk avvikelse på mer än 2%. Investeringen avviker negativt från budget med 5-10% eller Investeringen är inte påbörjad av orsaker som kommunen kan påverka. Ingen status Målet är inte relevant för enheten/. Utbildningsnämnd, 3(6)

7 2.1 Ekonomi Samtliga enheter ska klara sin ekonomi inom tilldelad ram eller ersättning Utbildningsnämnden bedöms gå med ett betydande underskott under 2019 trots att verksamheterna bedrivs mycket kostnadseffektivt. Av de åtta ansvaren som ryms under nämnden är det enbart Kostenheten som bedöms klara sin ekonomi inom tilldelad ram och ersättning. Det beräknade underskottet beror på att kompensation inte har getts i ramen för ökande kostnader i form av ökat antal barn och elever samt att nämnden inte till fullo kompenserats för ökade hyreskostnader och övriga kostnadsökningar. Det beräknade underskottet var från början 29,8 miljoner kr vilket innebär 10 % av den totala ramen. Då det beräknade underskottet är så pass stort finns ingen möjlighet att klara budget i balans 2019 utan drastiska åtgärder. Ett åtgärdsprogram som visar på möjliga kostnadsminskningar utifrån vad som är lagstadgat och på övriga sätt möjligt att genomföra både under året och på längre sikt är under framtagande. Då detta i ännu inte är färdigställt är dock prognosen beräknad enbart utifrån de åtgärder som redan är verkställda eller beslutade. En förhoppning är att underskottet ska kunna minskas med ytterligare ca 10 miljoner. Utbildningsnämnd, 4(6)

8 3 Driftredovisning 3.1 Köp av verksamhet Då kommunen inte har någon egen gymnasieskola eller vuxenutbildning behöver dessa platser köpas in externt. Kostnader för extern verksamhet kan komma relativt plötsligt, framförallt när det gäller vuxenutbildning, och blir därmed svårplanerad vid budget. När det gäller gymnasiekostnader går det att till viss del förutsäga hur många elever som kommer läsa på gymnasiet men inte vilken inriktning de kommer att välja och dessa kostar betydligt olika. Det finns en tendens att fler elever går mer än tre år vilket givetvis ökar kommunens kostnader för gymnasie. Grundskolans viktigaste uppdrag är att förbereda elever för att leva och verka i samhället, ge nödvändiga kunskaper och dessutom ge dem de rätta förutsättningarna för eventuella fortsatta studier. I bland behöver elever extraordinära anpassningar och stöd för att nå detta och som grundskolorna i Nykvarns kommun inte har förutsättningar att ge. Vid dessa mycket enstaka tillfällen söker kommunen skolplatser i utbildningsverksamhet som har utökad kompetens och möjlighet att möta de komplexa behov som finns för individen. Köp av extern verksamhet sker företrädesvis i Södertälje kommun. Det är dock beroende på möjligheter att få tillgång till en plats och på vilka olika behov eleven har, så annan kommun kan vara aktuellt. Köp av extern verksamhet kan även ske i samverkan med socialtjänsten då behov uppstår för eleven som skolan inte kan påverka. Utbildningsavdelningen står för de skolkostnader som i och med det uppstår. Köp av verksamhet har totalt sett i prognosen en liten negativ avvikelse mot budget. I prognosen har det tagits hänsyn till att många kostnader ännu inte är fakturerade även för månader som har varit. Att beslutet av resursfördelning (skolpeng) har dragit ut på tiden har också gjort att många har avvaktat med att fakturera eller fakturerat med 2018 års belopp. Detta gör att prognosen fortfarande är mycket osäker även om det har gjorts vissa beräkningar för att korrigera för detta. Då verksamheterna tidigare enbart har stämts av på övergripande nivå pågår det ett arbete för att få till mer rättvisande prognoser per verksamhet. Det har också upptäckts skillnader i hur kostnaderna redovisas jämfört med hur de är budgeterade. Detta är under utredning och kommer att korrigeras under året för att ge en mer rättvisande bild av hur respektive verksamhet går. Utbildningsnämnd, 5(6)

9 Prognos/Utfall Köp av verksamhet Verksamhet Utfall 2018 [tkr] Prognos 2019 [tkr] Budget 2019 [tkr] Avvikelse 2019 [tkr] Förskola 3 335, , ,6 Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem 3 873, , ,9 Grundsärskola inkl. fritidshem 2 800, , ,9 Gymnasiesärskola 1 048, , ,2 Gymnasium , Vuxenutbildning 3 638, , ,8 Totalt köp av verksamhet , , ,0 Utbildningsnämnd, 6(6)

DELÅRSRAPPORT Delårsrapport Med helårsprognos Utbildningsnämnden

DELÅRSRAPPORT Delårsrapport Med helårsprognos Utbildningsnämnden Delårsrapport 2017-08-31 Med helårsprognos Utbildningsnämnden 1 Innehållsförteckning 1 Kommunens verksamheter... 3 1.1 Viktiga händelser...3 1.2 Verksamhetens utveckling...3 2 Målavstämning... 5 2.1 FÖRETRÄDARE

Läs mer

Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221

Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-16 Kommunstyrelsen Anders Edin Controller/handläggare Telefon 08 555 010 35 anders.edin@nykvarn.se Uppräkning av programpriser för gymnasieskolan 2016 KS/2015:221 Förvaltningens

Läs mer

Budgetuppföljning VON/2018:59

Budgetuppföljning VON/2018:59 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Budgetuppföljning 2018-03-31 VON/2018:59 Förvaltningens

Läs mer

BUDGETUPPFÖLJNING. Budgetuppföljning. Mars Nykvarns kommun

BUDGETUPPFÖLJNING. Budgetuppföljning. Mars Nykvarns kommun Budgetuppföljning Mars 2017 Nykvarns kommun 1 Innehållsförteckning 1 Kommunens verksamheter... 3 1.1 Viktiga händelser...3 1.2 Verksamhetens utveckling...3 2 Målavstämning... 4 2.1 EKONOMI...5 2.1.1 Samtliga

Läs mer

Delårsrapport med budgetuppföljning per den för utbildningsnämnden UN/2018:72

Delårsrapport med budgetuppföljning per den för utbildningsnämnden UN/2018:72 TJÄNSTESKRIVELSE 2018-09-19 Jenny Elofsson Ekonom Telefon 08-555 010 17 Jenny.elofsson@nykvarn.se Delårsrapport med budgetuppföljning per den 2018-08-31 för utbildningsnämnden UN/2018:72 Förvaltningens

Läs mer

Medborgarförslag om skollovsplats UN/2016:19

Medborgarförslag om skollovsplats UN/2016:19 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-09 Utbildningsnämnden Anders Edin Utredare/Handläggare Telefon 08-555 010 35 anders.edin@nykvarn.se Medborgarförslag om skollovsplats UN/2016:19 Förvaltningens

Läs mer

Begäran om investeringsmedel för Kostenheten avseende Björkesta- och Turingeskolans tillagningskök och matsalar KS/2017:38

Begäran om investeringsmedel för Kostenheten avseende Björkesta- och Turingeskolans tillagningskök och matsalar KS/2017:38 TJÄNSTESKRIVELSE 2017-04-19 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros Endrell Kommunsekreterare 08-55501003 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Begäran om investeringsmedel för Kostenheten avseende Björkesta- och

Läs mer

Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1. Utbildningsnämnd

Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1. Utbildningsnämnd Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1 Utbildningsnämnd 1 Resultatbudget Resultatbudget Utfall 2014 Budget 2015 Intäkter 89,0 68,6 Personalkostnader -224,7-216,0 Övriga

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Handlingsplan för en ekonomi i. balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Handlingsplan för en ekonomi i. balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2019-04-27 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se balans Vård- och omsorgsnämnden KS/2019:238 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

Budgetuppföljningen efter tre månaders verksamhet är den första

Budgetuppföljningen efter tre månaders verksamhet är den första TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-27 Kommunstyrelsen Percy Carlsbrand Ekonomichef Telefon 08 555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Kommunstyrelsen 2019-03-31 KS/2019:7 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE

Sammanträde. Föredragningslista KALLELSE KALLELSE Datum Sida -11-05 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 20 november kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Mats Lindén Föredragningslista Ärende/Föredragande

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30. Beslutande ledamöter 1 / 7 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-18:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Ove Wallin (C) (vice

Läs mer

Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19

Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-01-08 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Införande av ärendehanteringssystem LEX 2 KS/2015:19 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag

Barn- och ungdomsförvaltningens förslag. 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs enligt förvaltningens förslag TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-05-23 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2012/150 Barn- elev- och lokalpeng år 2013 Förslag till beslut Barn- och ungdomsförvaltningens förslag 1 Lokalpeng för år 2013 fastställs

Läs mer

UN 2016/1136 UN 2018/3001 Antagen av utbildningsnämnden , reviderad av utbildningsnämnden , 79

UN 2016/1136 UN 2018/3001 Antagen av utbildningsnämnden , reviderad av utbildningsnämnden , 79 Riktlinje Riktlinje om tilläggsbelopp 2018-06-19 UN 2016/1136 UN 2018/3001 Antagen av utbildningsnämnden 2016-04-20, reviderad av utbildningsnämnden 2018-06-13, 79 Tilläggsbelopp kan ges till barn i förskolan

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos

Kvartalsrapport september med prognos Kvartalsrapport september med prognos Innehållsförteckning 1 Utbildningsnämnd...3 1.1 Förvaltningsberättelse...3 1.2 Periodens resultat...3 2 Nämnd och förvaltning...4 2.1 Periodens resultat...4 3 Förskola

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar att anta förvaltningens förslag till läsårsdata

Förvaltningens förslag till beslut Utbildningsnämnden beslutar att anta förvaltningens förslag till läsårsdata TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-18 Utbildningsnämnden Maria Frykegård Nämndsekreterare Telefon 08 555 010 08 maria.frykegard@nykvarn.se UN/2017:100 Läsårsdata 2018-2021 Förvaltningens förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -10-24 DNR BUN.059 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-08-22 74 Begäran om ytterligare grundbidrag enligt skollagen (BUN 2017.241) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn-

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5)

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Sammanträdesprotokoll 2019-04-24 Barn- o utbildningsnämnden 35 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 (BUN19/5) Beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Svar på Storsthlm:s, KSL kommunerna i Stockholms län, förslag till uppräkning av programpriser och strukturtillägg 2018 inom gymnasieskolan

Svar på Storsthlm:s, KSL kommunerna i Stockholms län, förslag till uppräkning av programpriser och strukturtillägg 2018 inom gymnasieskolan Ärende 8 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-23 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Svar på Storsthlm:s, KSL kommunerna i Stockholms län, förslag till uppräkning av programpriser och strukturtillägg 2018

Läs mer

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-23 Kommunstyrelsen Linda Olsson Utredare/Jurist Telefon 08 555 010 53 linda.olsson@nykvarn.se Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Förvaltningens förslag

Läs mer

Rekommendation att publicera datamängder som öppna data (KSL/14/0114-4) KS/2014:413

Rekommendation att publicera datamängder som öppna data (KSL/14/0114-4) KS/2014:413 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-04-29 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Rekommendation att publicera datamängder som öppna data (KSL/14/0114-4) KS/2014:413 Förvaltningens

Läs mer

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport september med prognos 4. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport september med prognos 4 Barn- och utbildningsnämnd 1 Inledning Nämnderna ska enligt kommunstyrelsens anvisningar redovisa fyra budgetuppföljningar och prognoser under året. Uppföljningen

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

Ekonomisk uppföljning år Delårsrapport med budgetuppföljning per den sista augusti

Ekonomisk uppföljning år Delårsrapport med budgetuppföljning per den sista augusti TJÄNSTESKRIVELSE 2017-09-19 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Ekonomisk uppföljning år 2017- Delårsrapport med budgetuppföljning per den

Läs mer

Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt förtidsröstning för perioden 22 augusti till och med 9 september

Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt förtidsröstning för perioden 22 augusti till och med 9 september TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-11 Kommunstyrelsen Mikael Kjelleros-Endrell Kommunsekreterare Telefon 08 555 010 03 mikael.kjelleros-endrell@nykvarn.se Beslut om vallokaler för valdagen 9 september 2018 samt

Läs mer

HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Lärande- och kulturförvaltningen. Beslut om bidragsbelopp till verksamheter 2019

HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Lärande- och kulturförvaltningen. Beslut om bidragsbelopp till verksamheter 2019 1 (11) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Lärande- och kulturförvaltningen 08-731 30 00 2018-12-20 UN/2019:5 Till Falköpings kommun Beslut om bidragsbelopp till verksamheter 2019 Lidingö stad meddelar härmed

Läs mer

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum.

Gruppmöten: majoriteten kl. 16:30 i vänstra kammaren och oppositionen kl. 16:30 i Thomas Werthéns rum. KALLELSE Datum Sida 2018-04-11 1 Sammanträde Nämnd: Tid: Tisdagen den 24 april 2018 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Mats Lindén Förhandling enligt MBL 11/AML: Kommunal den

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Avstämning av grundbelopp år 2018 för fristående verksamhet GRF

Tjänsteskrivelse. Avstämning av grundbelopp år 2018 för fristående verksamhet GRF Malmö stad Grundskoleförvaltningen 1 (5) Datum 2019-05-02 Vår referens Kimmo Räihä Controller kimmo.raiha@malmo.se Tjänsteskrivelse Avstämning av grundbelopp år 2018 för fristående verksamhet GRF-2019-11858

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -03-15 Dnr /182-042 Månadsrapport februari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter februari

Läs mer

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd

Tertialrapport nämnd april 2015. Utbildningsnämnd Tertialrapport nämnd april 2015 Utbildningsnämnd 1 Sammanfattning 1.1 Verksamhet Utbildningsnämndens ansvarsområden är pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, Gymnasieskola,

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Anita Lockner. Sida 1(5) Datum 2014-02-27. Hemsida www.harnosand.se. Organisationsnr 212000-2403. Postadress 871 80 Härnösand

TJÄNSTESKRIVELSE. Anita Lockner. Sida 1(5) Datum 2014-02-27. Hemsida www.harnosand.se. Organisationsnr 212000-2403. Postadress 871 80 Härnösand 1(5) Anita Lockner Riktlinjer och kriterier för tilläggsbelopp bidrag till verksamheter som har barn/elever i behov av extraordinära stödåtgärder och är folkbokförda i Härnösands kommun Enligt skollagen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Utfallet tom mars månad är inte helt

Läs mer

Bokslutsdialog Barn- och utbildningsnämnden. Möjligheternas ö

Bokslutsdialog Barn- och utbildningsnämnden. Möjligheternas ö Bokslutsdialog 2017-02-24 Barn- och utbildningsnämnden Organisation Barn- och utbildningsnämnden Antal årsarbetare 418 Stab Barn- och utbildning Förvaltningschef Resurscentrum Välkomsten Barnomsorg Grundskola

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per juni för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-JUNI perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter 51 257 51

Läs mer

Dnr BUN18/19. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden

Dnr BUN18/19. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden Dnr BUN18/19 Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2018-09-04 Dnr BUN18/19 2/7 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Omfattning...

Läs mer

Försättsblad till ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd

Försättsblad till ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd Försättsblad till ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd Ansökan från: skola med annan huvudman än Växjö kommun med förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem,

Läs mer

Revision- Granskning av biståndsbedömning inom hemtjänsten

Revision- Granskning av biståndsbedömning inom hemtjänsten TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-03-26 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko Nämndsekreterare/utredare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Revision- Granskning av biståndsbedömning inom

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (6) Bildningsförvaltningen Datum Diarienummer UN 2019/0122 Henning Törner

DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (6) Bildningsförvaltningen Datum Diarienummer UN 2019/0122 Henning Törner DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (6) 2020 med plan 2021-2022 Inledning Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter som huvudman inom skolväsendet. Drift, ledning och styrning av förskola, förskoleklass,

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Yttrande om rätten till svenskt teckenspråk/modersmålsundervisning UN/2017:70

Yttrande om rätten till svenskt teckenspråk/modersmålsundervisning UN/2017:70 TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-19 Utbildningsnämnden Jenny Lundblad Utbildningsavdelningen Telefon 08 555 01014 71 jenny.lundblad@nykvarn.se Yttrande om rätten till svenskt teckenspråk/modersmålsundervisning

Läs mer

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola Datum 2015-01-14 Diarienummer Förvaltningsområde Lärande Christina Halling, vikarierande ekonom Tel: 0304-33 41 82 E-post: christina.halling@orust.se Delegeringsbeslut Bidrag till enskild verksamhet; förskola,

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-SEPTEMBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens

Läs mer

Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Kommunstyrelsen Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 kl. 17.00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Barn- och utbildningsnämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Barn- och utbildningsnämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Barn- och utbildningsnämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 3 2.1 Åtgärder

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Ärende 17 Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Tjänsteskrivelse 1 (2) -09-02 KS.0016 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till barn- och

Läs mer

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd

Månadsrapport. Utgåva: Månadsrapport. Rapportperiod: Organisation: Barn och skolnämnd Månadsrapport Utgåva: Månadsrapport Rapportperiod: 2019-02-28 Organisation: Barn och skolnämnd Könsfördelning År: 2019 2 God ekonomisk hushållning År: 2019 Nyckeltal Kön Målvärde 2019 Prognos Helår 2019

Läs mer

Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211

Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-06-03 Kommunstyrelsen Bengt Persson Utredare Telefon 08-555 010 08 bengt.persson@nykvarn.se Skolbyggnation för ett växande Nykvarn- Furuborgskolan KS/2013:211 Förvaltningens förslag

Läs mer

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-12-01 78 Riktlinjer för lokaliseringsersättning (UN 2016.106) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden beslutar att

Läs mer

Dag och tid: kl. 15:30

Dag och tid: kl. 15:30 1/1 KALLELSE Barn- och utbildningsnämnden Dag och tid: 2018-12-20 kl. 15:30 Plats: Justerare: Sessionssalen Karin Olofsson (MP) Kallade Ledamöter Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2018 (BUN18/5)

Verksamhetsredovisning per mars 2018 (BUN18/5) Sammanträdesprotokoll 2018-04-25 Barn- o utbildningsnämnden 27 Verksamhetsredovisning per mars 2018 (BUN18/5) Beslut Barn- och utbildningsnämnden godkänner verksamhetsredovisning per mars 2018 och överlämnar

Läs mer

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom

Eva Pettersson, sekreterare Helene Eng, enhetschef Helen Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 11:45 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 09.00 09.40 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Malin Larsson (MP) ersättare för Gunnar Sporrong (MP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden KALLELSE Datum 2015-04-13 Sida 1(1) Barn- och utbildningsförvaltningen Therese Dahl, therese.dahl@uppvidinge.se Barn- och utbildningsnämnden kallas härmed till sammanträde onsdagen den 29 april 2015 i

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10515 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-11-08 Diarienummer 0070/13 Repronummer 316/13

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-11-08 Diarienummer 0070/13 Repronummer 316/13 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2013-11-08 Diarienummer 0070/13 Repronummer 316/13 Stadsledningsstaben Avdelningen för Utbildning, Barn och Unga, Folkhälsa Claes Strand Telefon 031-368 02 92 E-post: claes.strand@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Ekenbergska/fordon - tidigareläggning av investering Dm UN 09/03

Ekenbergska/fordon - tidigareläggning av investering Dm UN 09/03 SÖDERTÄLJE o Tjänsteskrivelse UTBILDNINGSKONTORET 2009-01-08 Stefan Sundbom Yerksamhetscontroller 08-55022202 stefan.sundbom(q)sode11alj e.se Petra Karlsson Ekström Lokalstrateg 08-550 215 32 petra.karlssonekstrom@sode11alje.se

Läs mer

Dnr BUN15/82. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden

Dnr BUN15/82. Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter. Antagen av Barn- och ungdomsnämnden Dnr BUN15/82 Riktlinje för resursfördelning för Barn- och ungdomsnämndens verksamheter Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2016-06-07 Dnr BUN15/82 2/7 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Omfattning...

Läs mer

FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID

FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID s. 1 (11) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2017-11-17 Vår referens: Magnus Lindvall Direkttel: 040-641 13 12 E-post: Magnus.Lindvall @lomma.se Diarienr: BUN/2017:227 Er referens: Förslag

Läs mer

Budgetuppföljning Barns lärande Dnr KS2018/269/03

Budgetuppföljning Barns lärande Dnr KS2018/269/03 SUNNE KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Bildningsutskottet 2018-10-08 1 (1) Bu 67 Budgetuppföljning Barns lärande Dnr Bildningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Verksamhetschefens åtgärdsplan

Läs mer

Ekonomi - resultat 2008

Ekonomi - resultat 2008 Ekonomi - resultat 2008 Utbildningsnämnden redovisar ett överskott om 6,6 Mkr vid årets slut. Det är en positiv avvikelse från budgeten med 0,5 %. Under perioden 2006-2008 har nettokostnaden för förskolan

Läs mer

Utredning Återvinningscentral KS/2016:117

Utredning Återvinningscentral KS/2016:117 Ärende 15 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-01 Kommunstyrelsen Johan Dahlberg Avfallsansvarig Samhällsbyggnadsavdelningen 08-555 020 95 johan.dahlberg@nykvarn.se Utredning Återvinningscentral KS/2016:117 Förvaltningens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden Resultaträkning, exkl. kostenheten Belopp i mkr Budget juli /budget Verksamhetens intäkter 63,7 66,0 2,3 Personalkostnader -417,9-416,2 1,7 Lokalhyror -105,8-105,3 0,5 Köp av tjänster

Läs mer

Månadsrapport januari 2019

Månadsrapport januari 2019 Västervik -02-18 Controller David Johansson Dnr /88-042 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Månadsrapport januari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter januari månad

Läs mer

Kallelse/föredragningslista BARN- O UTBILDNINGSNÄMNDENS AU

Kallelse/föredragningslista BARN- O UTBILDNINGSNÄMNDENS AU Kallelse/föredragningslista BARN- O UTBILDNINGSNÄMNDENS AU 2015-02-18 Tid: onsdag 18 februari 2015 18:00 Sluttid: 19:45 Plats: Prologen Ledamöter kallas Ersättare underättas Lena Gerby (M), ordförande

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

Kostnadsberäkningar i kommun RS för uppgifter i SSD Barnomsorg

Kostnadsberäkningar i kommun RS för uppgifter i SSD Barnomsorg 1 (6) Kostnadsberäkningar i kommun RS för uppgifter i SSD Barnomsorg barnomsorg, kostnad totalt för hemkommun Öppen förskola, kostnad totalt + öppen fritids, kostnad totalt + pedagogisk omsorg, kostnad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 13.00 13.20 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Gunnar Sporrong (MP) Kristina Adolfsson (S) Sven Gustafsson

Läs mer

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Mars 2015

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Mars 2015 Månadsrapport Bildningsförvaltningen Mars 2015 1. Budgetuppföljning och prognos per nämnd Bildningsförvaltningen Sammantagen prognos bildningsförvaltningen Bildningsförvaltningens prognos vid årets slut

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per oktober för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per oktober för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per oktober för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-OKTOBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter

Läs mer

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019

Delårsrapport Bildningsnämnden 1 (7) Datum Dnr BIN 2019/977:5. Delårsrapport Bildningsnämnden 2019 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden Datum -04-10 1 (7) Dnr BIN /977:5 Delårsrapport 1- Bildningsnämnden 2 (7) Innehållsförteckning 1 Årsprognos för nämndens driftsresultat... 3 2 Årsprognos för nämndens

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN Resursfördelningsmodell Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 11 december 2018, 129/18. Dnr BUN2018.0892 Innehåll 1 Syfte och principer för resursfördelning... 3 2 Generell resurstilldelning... 3 2.1

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Falu kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Falu kommun 2 (9) Tillsyn i Falu kommun har genomfört tillsyn av Falu kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola

Bidrag till enskild verksamhet; förskola, skolbarnomsorg, förskoleklass och grundskola Datum 2015-12-22 Diarienummer Förvaltningsområde Lärande Christina Halling, vik. ekonom Tel: 0304-33 41 82 E-post: christina.halling@orust.se Delegeringsbeslut Bidrag till enskild verksamhet; förskola,

Läs mer

Delårsbokslut VON/2018:96

Delårsbokslut VON/2018:96 TJÄNSTESKRIVELSE TJÄNSTESKRIVELSE 2018-09-21 Vård- och omsorgsnämnden Harri Luukko nämndsekreterare Telefon 08-555 010 62 harri.luukko@nykvarn.se Delårsbokslut 2018-08-31 VON/2018:96 Förvaltningens förslag

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Uppföljning av implementering av ny ersättningsmodell för extraordinära stödinsatser

Uppföljning av implementering av ny ersättningsmodell för extraordinära stödinsatser Datum: Diarienummer: 2019-02-26 UBN-2018-1079 Sida 1 (2) Utbildningsförvaltningen Utbildningsnämnden Handläggare: Ingrid Holström Sophie Boekhout Uppföljning av implementering av ny ersättningsmodell för

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.10 Beslutande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (FP), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S),

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Beslut Skolinspektionen 2015-11-26 Upplands-Bro kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Upplands-Bro kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm 2015-11-26 2 (5) Tillsyn i Upplands-Bro

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden

Ramförändringar i budget Vård- och omsorgsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-15 Percy Carlsbrand Ekonomichef 08-555 010 10 percy.carlsbrand@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 - Vård- och omsorgsnämnden KS/2018:265 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 13 december 2017, 103. Dnr BUN

Resursfördelningsmodell. Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 13 december 2017, 103. Dnr BUN Resursfördelningsmodell Beslutad av Barn och utbildningsnämnden 13 december 2017, 103. Dnr BUN2017.0523 Innehåll 2 (5) 1 Inledning och syfte Resursfördelningsmodellens syfte är att beskriva hur ekonomiska

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-09-28 1 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Hovmantorp Tisdagen den 28 september 2010 kl. 17.00 19.00 Ragnar Lindberg (s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Susann

Läs mer

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011.

Därutöver har kommunfullmäktige beslutat om följande specifika uppdrag för Barn- och utbildningsnämnden 2011. Information Datum 2011-02-17 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Stefan Bergdoff 0346-886408 stefan.bergdoff@falkenberg.se Info-ärende på BUN 2011-02-23 Internbudget 2011 Uppdrag från Kommunfullmäktige

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR Budget Prognos JANUARI-APRIL perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 Sammanfattning Gymnasieskola och vuxenutbildning bedöms totalt få en positiv budgetavvikelse på 200 tkr vid årets slut. Gymnasieskolans

Läs mer

Skolverkets bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2017

Skolverkets bedömning av kostnaderna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2017 1 (17) Skolverkets bedömning av erna för förskolan, fritidshemmet, annan pedagogisk verksamhet, skola och vuxenutbildning budgetåret 2017 Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon:

Läs mer

Detaljplan för del av Nykvarn 10:6 (f.d Tennisbanan) Rättelse av plankarta KS/2011:309

Detaljplan för del av Nykvarn 10:6 (f.d Tennisbanan) Rättelse av plankarta KS/2011:309 2015-08-27 Kommunstyrelsen Sofia Cedergren Planarkitekt Telefon 08 555 014 73 sofia.cedergren@nykvarn.se Detaljplan för del av Nykvarn 10:6 (f.d Tennisbanan) Rättelse av plankarta KS/2011:309 Förvaltningens

Läs mer