Beslut för förskoleklass och grundskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för förskoleklass och grundskola"

Transkript

1 Dnr :10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1

2 Dnr : (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Ljungby kommun att senast den 15 mars 2018 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. Nedan redovisas förslag på åtgärder. I de fall det är möjligt får bristen avhjälpas på annat sätt. Förutsättningar för utbildningen vid skolenheterna Skolinspektionen konstaterar att Ljungby kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Huvudmannen ser till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till elevhälsa för eleverna i förskoleklass och grundskola, så att den kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot målen. (2 kap. 25 skollagen; Lgr 11, 2 Övergripande mål och riktlinjer, 2.8 Rektorns ansvar) Huvudmannen ser till att det vid grundskoleenheterna erbjuds studiehandledning på modersmålet till de elever som behöver det. (5 kap. 4 skolförordningen) Åtgärder Se till att det på grundskoleenheterna för eleverna i förskoleklass och grundskola finns sådan tillgång till samtliga kompetenser inom elevhälsan, så att den samlade elevhälsan kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot målen. - Se till att eleverna i grundskolan får studiehandledning på modersmålet utifrån sina behov. Ytterligare brist Skolinspektionen konstaterar att Ljungby kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Alla elever deltar i den verksamhet som anordnas för den avsedda utbildningen, om inte eleven har giltigt skäl att utebli. (7 kap. 17 skollagen) Åtgärd Säkerställa att alla elever deltar i den verksamhet som anordnas för den avsedda utbildningen, om inte eleven har giltigt skäl att utebli.

3 Dnr : (6) Bedömning Det har i tillsynen framkommit att det finns flera delar i verksamheten som fungerar väl. Dock bedömer Skolinspektionen att Ljungby kommun inte ser till att det för förskoleklassen och grundskolan finns sådan tillgång till elevhälsa så att denna kan arbeta främst förebyggande och hälsofrämjande och att studiehandledning på modersmålet inte erbjuds till eleverna i den omfattning som behövs. Dessutom bedömer Skolinspektionen att Ljungby kommun inte har säkerställt att alla elever deltar i den verksamhet som anordnas för den avsedda utbildningen då elever avviker från ordinarie undervisning för att delta i Kulturskolans verksamhet. Föreläggande Förutsättningar för utbildningen vid skolenheterna Det saknas tillgång till elevhälsa i den omfattning som krävs för att kunna arbeta främst förebyggande och hälsofrämj ande för att stödja elevernas utveckling mot målen. Skolinspektionens bedömer att tillgången till elevhälsa vid grundskoleenheterna inte uppfyller författningarnas krav. Utredningen visar att det vid grundskoleenheterna inte finns tillräcklig tillgång till de kompetenser som ska ingå i den samlade elevhälsan att denna kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande. Av skollagen framgår att för eleverna i förskoleklassen och grundskolan ska det finnas elevhälsa. Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande och elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. I intervju med chefen för den centrala elevhälsan uppger hen att elevhälsan främst arbetar åtgärdande. Chefen för den centrala elevhälsan framhåller att för att kunna arbeta främst förebyggande och hälsofrämjande behöver tillgången av skolpsykolog, kurator, specialpedagog och skolsköterska utökas. Skolområdeschefema uppger i intervju att tillgången till skolpsykologer inte är tillräcklig och att elevhälsan främst arbetar åtgärdande. I intervju med förvaltningschefen och barn- och utbildningsnämndens presidium i intervju uppger de att kommunen skulle behöva utöka omfattningen av främst skolpsykolog och att de även ser ett behov av att öka tillgången till skolsköterska för att möjliggöra ett arbete av främst förebyggande och hälsofrämjande karaktär. Representanter för den centrala elevhälsan uppger i intervju att elevhälsan har en intention att kunna arbete förebyggande och hälsofrämjande men att de inte gör det i dagsläget. De berättar att insatserna sker mer på det individuella planet och är mer av åtgärdande karaktär. Grundskolans rektorer uppger vid intervju att elevhälsan inte kan arbeta främst förebyggande och hälsofrämjande.

4 Dnr : (6) Huvudmannen säkerställer inte att eleverna får den omfattning av studiehandledning på modersmålet de behöver. Skolinspektionen bedömer att studiehandledning på modersmålet inte ges i enlighet med författningarnas krav. Utredningen visar att alla elever i grundskolan som behöver studiehandledning på modersmålet inte ges sådan handledning utifrån de behov de har. Av skolförordningen framgår att en elev ska få studiehandledning på sitt modersmål, om eleven behöver det. Representanter för rektorerna i Ljungby kommun berättar i intervju att eleverna inte får den omfattning av studiehandledning de behöver och att det finns språk som inte studiehandledning kan ges i. De säger att en konsekvens av detta kan bli en försenad utveckling för eleven. Rektorerna berättar att det finns ett digitalt komplement till studiehandledning där eleverna kan få olika saker förklarade för sig på sitt modersmål. Ansvarig för den centrala fördelningen av studiehandledning berättar i intervjun att tiden för studiehandledning fördelas enligt en schablon om ungefär en timme per elev och vecka. Hen berättar att det är svårt att rekrytera personal och att det saknas tillgång till studiehandledning i bosniska, serbiska, kroatiska, rumänska och finska. Vidare uppger ansvarig för den centrala fördelningen vid intervjun att kommunen delar in eleverna i två prioriteringsgrupper där den första gruppen utgörs av nyanlända elever och den andra av övriga elever som rektor ansökt om studiehandledning på modersmålet för. Vid intervjun säger den ansvarige för fördelningen av studiehandledning att kommunen erbjuder studiehandledning på internet men att detta inte passar alla. Främst de yngre eleverna som kan ha svårt att nyttja det. Skolområdescheferna säger i intervju att de anser att en till två timmars studiehandledning på modersmålet inte räcker för elevernas behov och att kvaliteten på studiehandledningen behöver höjas. De berättar att det säkert finns elever i kommunen som skulle behöva mer studiehandledningstid på modersmålet. Skolområdescheferna berättar att de har svårt att rekrytera studiehandledare i arabiska och dan. I intervju med förvaltningschefen och nämndens presidium anger intervjupersonerna att kommunen har svårt att rekrytera studiehandledare och de säger att deras uppfattning är att elevernas behov av studiehandledning på modersmålet är större än vad Ljungby kommun ger tillgång till och att kommunen har svårt att rekrytera studiehandledare. Förvaltningschefen säger att kommunens svårighet att rekrytera modersmålslärare även för med sig effekter på studiehandledningen men att han inte vet i vilka språk det saknas personal i. Förvaltningschefen säger att det digitala verktyg för studiehandledning som kommunen tittat på inte ersätter den muntliga kontakten eleven behöver och att följden av bristande tillgång till studiehandledning kan bli sämre måluppfyllelse.

5 Dnr : (6) Motivering till föreläggande som ingripande Då Ljungby kommuns verksamhet inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten, finner Skolinspektionen skäl att förelägga Ljungby kommun att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna. Ytterligare brist Det är inte säkerställt att alla elever deltar i den verksamhet som anordnas för den avsedda utbildningen. I utredningen framkommer att elever på vissa skolor i Ljungby kommun lämnar ordinarie undervisning för att delta i Kulturskolans verksamhet. Mot denna bakgrund bedömer Skolinspektionen att Ljungby kommun inte säkerställer att alla elever deltar i den verksamhet som anordnas för den avsedda utbildningen. Av skollagen framgår att en elev i grundskolan ska delta i den verksamhet som anordnas för att ge den avsedda utbildningen, om eleven inte har giltigt skäl att utebli. Flera rektorer från grundskolan uppger vid intervju att det på flera av kommunens skolor finns elever som lämnar ordinarie undervisning för att delta i Kulturskolans verksamhet. En av rektorerna säger att en stor del av Kulturskolans verksamhet sker under lektionstid på den skolan som hen ansvarar för. I intervjun berättar en annan rektor att ordinarie lektioner måste anpassas utifrån att några elever går och kommer tillbaka från Kulturskolans lektioner. Samma rektor berättar att det är svårt för eleverna att ta igen det de missar då de lämnar lektionerna. Vid tillsynsbesök vid en av huvudmannens grundskolor i september 2017 uppger rektorn att Kulturskolans verksamhet sker under skoltid och att elever då avviker från ordinarie lektioner för att spela instrument. Detta innebär att eleverna förlorar mycket lektionstid säger rektorn som även uppger att detta har påtalats för huvudmannen. Skolområdescheferna berättar i intervju att det är rektorerna som avgör hur Kulturskolans verksamhet förläggs på skolorna och att huvudmannen inte följer upp hur det fungerar i praktiken. De säger att Kulturskolans verksamhet inte ska läggas då eleverna har lektioner så att de tvingas gå ifrån dessa. På fråga från Skolinspektionen om förvaltningschefen och barn- och utbildningsnämndens presidium följer upp att Kulturskolan har verksamhet under ordinarie skoltid, uppger förvaltningsledningen och nämnden att de tydliggjort för Kulturskolan att deras verksamhet ska ligga på elevernas fritid. I tydliggörandet ligger att eleverna inte ska gå ifrån samma lektioner varje vecka för att ta del av Kulturskolans verksamhet säger förvaltningschefen. Motivering till föreläggande som ingripande Då Ljungby kommuns verksamhet inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten, föreligger skäl att förelägga Ljungby kommun att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristen.

6 Dnr : (6) Områden där Skolinspektionen inte har funnit brister Utveckling av utbildningen vid skolenheterna Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Ljungby kommun uppfyller författningarnas krav inom utveckling av utbildningen vid skolenheterna. På Skolinspektionens vägnar G, Åsa Kilden sfattare k -;i- Klas Tambour Föredragande Allmänt om tillsynen: Mer om Skolinspektionens tillsyn hittar du på Bilagor Bilaga 1: Fakta om Ljungby kommun

7 Bilaga 1 Dnr :10515 Fakta om Ljungby kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Ljungby kommun under höstterminen Detta beslut avser huvudmannens samlade ansvarstagande för utbildningen inom skolformen förskoleklass och grundskola. Ljungby kommun är till ytan södra Sveriges största kommun och har drygt invånare. Cirka hälften av dessa bor i Ljungby stad och övriga i kringliggande samhällen. Kommunens förvaltningar leds och samordnas av kommunchefen medan kommunstyrelsens ordförande har det högsta ansvaret för nämnderna. Politiskt ansvarig nämnd för utbildningsverksamheten i Ljungby kommun är Barn- och utbildningsnämnden. Nämndens tillhörande förvaltning, Barn- och utbildningsförvaltningen, leds av en förvaltningschef med ansvar för förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. I Ljungby kommun erbjuds förskoleklass och grundskoleverksamhet vid 13 skolor. En del av skolorna består av två eller flera enheter. Sammanlagt 292 elever går i förskoleklass och 2714 elever går i kommunal grundskola i Ljungby. Varje skolenhet leds av en rektor. Skolorna är indelade i två skolområden som leds av två skolområdeschefer. I kommunen finns även två skolenheter som drivs i enskild regi. 1 (2) Måluppfyllelse Kunskapsresultat åk 3 I huvudmannens redovisning av elevernas måluppfyllelse framgår att cirka 82 procent når målen i svenska. Motsvarande siffra i matematik är cirka 84 procent. I samhälls- och naturorienterande ämnen når 94,5 procent av eleverna målen. Skolverkets statistik rörande resultaten på de nationella ämnesproven för 2016 visar att en hög andel av eleverna i Ljungby kommun klarat samtliga delprov i svenska och matematik. I något enstaka delprov som prövar specifik förmåga avviker resultaten något dock. I såväl svenska som i matematik har flickor ett högre resultat än pojkar. I svenska som andraspråk redovisar kommunen ett relativt ojämna resultat i de olika delproven. Kunskapsresultat åk 6 Av Skolverkets statistik för 2016 framgår att mer än 90 procent av eleverna i grundskolorna i Ljungby kommun i årskurs 6 har erhållit lägst betyget E i samtliga ämnen. Den genomsnittliga betygspoängen varierar år Resultaten pendlar från 14,1 i idrott och hälsa till 12,6 i kemi. Övriga ämnen befinner sig i intervallet förutom svenska som andraspråk som avviker markant med en betygspoäng på 8,8. I samtliga ämnen utom i engelska och idrott och hälsa har flickorna högre betygspoäng än pojkarna. Minst skillnad är det i ämnet musik och störst i ämnena bild och svenska som andraspråk. Kunskapsresultaten har se senaste åren varit i stort sett konstanta.

8 Bilaga 1 Dnr :10515 Kunskapsresultat åk 9 2 (2) Av Skolverkets statistik från 2017 framgår att det genomsnittliga meritvärdet för elever i årkurs 9 vid de kommunala skolorna i Ljungby kommun är 233 poäng. Det genomsnittliga meritvärdet har sjunkit varje år de tre senaste åren från 225 till 212. År 2017 är behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram 77,9 procent vilket även det är en minskning jämfört med de två tidigare åren. Resultaten avseende meritvärde och behörighet till yrkesprogram skiljer sig åt mellan könen då det genomsnittliga meritvärdet 2017 var 205 poäng för flickor jämfört med pojkarnas 183 poäng. Andelen behöriga till yrkesprogram år 2017 var för flickorna 85,8 procent och 65,7 procent för pojkarna. De tre senaste åren har skillnaden mellan flickor och pojkar ökat avseende både meritvärde och behörighet till yrkesprogram.

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5856 Solna kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 44-2017:6617 Boukefs Privatskola AB Org.nr. 556715-5527 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Boukefs Privatskola AB Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5739 Lunds kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åbyskolan 1 i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10517 Ljungby kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10517 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:4466 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2016:10513 Ljungby kommun för fritidshem efter tillsyn i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10513 2(4) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 2017-1 0-16 Dnr 43-2016:10520 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungshögsskolan 1 i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (5) s beslut Föreläggande

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Ab Skolinspektionen Dnr 43-2016:10935 Luleå kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5633 Avesta kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åvestadalskolan i Avesta kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7148 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6853 Therese.Linner@lessebo.se Lessebo kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bikupan i Lessebo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Box 330, 581 03 Linköping 201 7-04-1 0 2(9) Tillsyn i Strängnäs kommun har genomfört tillsyn i Strängnäs

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11081 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Skolinspektionen

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2014:8163 Munkfors kommun kommun@munkfors.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Munkfors kommun 2(14) Tillsyn i Munkfors kommun har genomfört tillsyn av Munkfors kommun under våren

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen 2017-06-09 Dnr 44-2016:4319 Lonnhyttans skola ekonomisk förening Org Nr: 716453-2033 skolan@lonnhyttan.se för grundskola efter tillsyn av Lonnhyttans skola ekonomisk förening Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2018:6865 Sjöbo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöbo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6137 Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Flens Kristna Skola AB info@flenskristna.se daniel.steeen@flenskristnaskola.se Flens Kristna Skola AB Org. nr 818501-0470 Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Flens Kristna

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2017:10471 Västerås kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Carlforsska gymnasiet Hantverk i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola Dnr 44-2016:11157 Dnr 44-2016:11158 Dnr 44-2016:11159 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola %dr Skolinspektionen Dnr 43-2015:10058 Stockholms kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Thorildsplans gymnasium i Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5727 Landskrona kommun för grundsärskola efter tillsyn i Landskrona kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2017:6120 Psykologigymnasiet Sverige AB Org.nr. 556729-5885 för gymnasieskola efter tillsyn i Psykologigymnasiet i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6002 Österåkers kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn A Nieo Skolinspektionen Beslut Värnamo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Värnamo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:3404 Töreboda kommun kommunen@toreboda.se för grundskola efter tillsyn i Töreboda Centralskola i Töreboda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(4)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5438 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(8)

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11253 Starkeborg-Tofthagaskolans ekonomiska förening Org.nr. 716403-5912 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tofthagaskolan i Vaggeryds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:5456 Öckerö kommun kommun@ockero.se för grundskola efter tillsyn i Hedens skola 7-9 i Öckerö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10793 Gagnefs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Gagnefs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43 2016:10793 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5475 Montessoriskolan i Onsala ekonomisk förening Org.nr. 769601-3361 ordforande@onsalamontessoriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Onsala Montessoriskola i Kungsbacka

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10388 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eskilstuna kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:8760 Flens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Flens kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 44-2017:6204 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för grundsärskola efter tillsyn av Inspira förskolor & skolor AB Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola %of Dnr 44-2017:6984 Profilskolan ab Org.nr. 556924-7264 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Profilskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola u.j Skolinspektionen Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i i Lidköpings kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i förskoleklassen och grundskolan i Skövde kommun 2 (12) Tillsyn i förskoleklassen och grundskolan i Skövde kommun

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6169 Västerås kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rösegårdsskolan i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4384 Järfälla kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f I \e, Skolinspektionen Dnr 43-2017:5443 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östra Frölunda skola i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2017:5612 Aktivia AB Org.nr. 556781-2069 för grundskola efter tillsyn i Aktiviaskolan i Vallentuna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn j %10 Skolinspektionen Ängelholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5401 Kungsbacka kommun info@kungsbacka.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Elof Lindälvs gymnasium Enhet 5 i Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening

Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening Beslut Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening Org. nr 716444-9576 Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening efter riktad tillsyn i Martinaskolan belägen i Göteborgs kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2016:4709 Ulricehamns kommun kommun@ulricehamn.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ulricehamns kommun Beslut 2 s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Örkelljunga kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Örkelljunga Utbildningscentrum, gymnasieskola i Örkelljunga kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371 el% Beslut Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Karlstads kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Beslut

Läs mer

Beslut för Habo kommun

Beslut för Habo kommun Skolinspektionen Habo kommun Beslut för Habo kommun efter tillsyn av utbildningen i Habo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7485 Forshaga kommun kommunkvforshaga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dejeskolan F-3 i Forshaga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Falu kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Falu kommun 2 (9) Tillsyn i Falu kommun har genomfört tillsyn av Falu kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10600 Burlövs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tågarpskolan i Burlövs kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10600 2 (6)

Läs mer

0)ul' f! / (\, Beslut för förskoleklass och grundskola. 'efter tillsyn i Hamnedaskolan i Ljungby kommun. Ljungby kommun

0)ul' f! / (\, Beslut för förskoleklass och grundskola. 'efter tillsyn i Hamnedaskolan i Ljungby kommun. Ljungby kommun JA" sr, 0)ul' f! / (\, Dnr 43-2016:10522 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola 'efter tillsyn i Hamnedaskolan i Ljungby kommun Skolinspeklionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Köpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Köpings kommun Tillsyn i Köpings kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f i %er Dnr 43-2016:7841 Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tullingebergsskolan i Botkyrka kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:4468 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenber för gymnasieskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10928 Gällivare kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöparksskolan LMH i Gällivare kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Järfälla kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Järfälla kommun 2 (9) Tillsyn i Järfälla kommun har genomfört tillsyn av Järfälla kommun under vårterminen 2017. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6543 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rinkebyskolan i Stockholms kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-11-18 Stockholms kommun Rektorn vid Kvarnbackaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter bastillsyn i Kvarnbackaskolan Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Älv dalens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älvdalens kommun 2(10) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun under 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6145 och 2017:6149 Dorotea kommun info@dorotea.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dorotea kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola en jp Ne# Skolinspektionen Dnr 43-2017:5441 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2014:7777 Forshaga kommun kommun@forshaga.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av skolformerna förskoleklass och grundskola i Forshaga kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2017:5955 Vetlanda kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Nyköpings kommun kommun@nykoping.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjösa skola i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola in Neir Skolinspektionen Dnr 43-2017:5353 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällingsjöskolan i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola %ffier Skolinspektionen Dnr 43-2017:5347 Härryda kommun Rättelse * av beslut enl 26 förvaltningslagen utbildning@harryda.se (FL 1986:223) den 22 maj 2018 /Helena Boöthius för förskoleklass och grundskola

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola , Beslut Lilla Edets kommun kommunen@lillaedet.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lilla Edets kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Lilla Edets kommun Under våren

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Lomma kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lomma kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Västerviks kommun vasterviks.kommun@vastervik.se. för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Västerviks kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (8) Tillsyn i Västerviks

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn i Skolinspektionen Dnr 43-2017:5354 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rävlandaskolan 2 i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2014-12-18 Pysslingen Förskolor och Skolor AB info@pysslingen.se Rektorn vid Kista Montessoriskola sophie.eklund@pysslingen.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Kista Montessoriskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-11-12 Estniska Skolan i Stockholm Rektorn vid Estniska Skolan i Stockholm Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Estniska Skolan i Stockholm Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för Sölvesborgs kommun. efter tillsyn av utbildningen i Sölvesborgs kommun

Beslut för Sölvesborgs kommun. efter tillsyn av utbildningen i Sölvesborgs kommun e'n Skolinspektionen Beslut Sölvesborgs kommun info@solvesborg.se Beslut för Sölvesborgs kommun efter tillsyn av utbildningen i Sölvesborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5988 Östersunds kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2(7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:11119 Distans Strateg Sweden AB Org.nr. 556583-3562 för grundskola efter tillsyn i Distra IRS i Stockholms kommun Skolinspektionen stockholm Dnr 44-2016:11119 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola 3lin Köpings kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Köpings kommun 2(5) Tillsyn i Köpings kommun har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5736 Lunds kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5465 Forsviks friskola Org.nr. 865501-0661 styrelsen@forsviksfriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Forsviks friskola belägen i Karlsborgs kommun Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola r Skolinspektionen Dnr 44-2016:1009 Gnosiaskolan AB Org.nr. 556885-4441 för grundsärskola efter tillsyn i Gnosiaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen stockholm 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10970 Salems kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Säbyskolan i Salems kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10970 2

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Dnr 43-2016:10572 B åstad kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Båstad kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5818 Pajala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Smedskolan i Pajala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för Hovsjöskolan

Beslut för Hovsjöskolan rn jh %E# Skolinspektionen 201 7-1 1-21 Dnr 403-2017:6402 Södertälje kommun utbildningskontoret@sodertalje.se för Hovsjöskolan efter tillsyn i Södertälje kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer