Beslut för förskoleklass och grundskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för förskoleklass och grundskola"

Transkript

1 Beslut Dnr :4709 Ulricehamns kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ulricehamns kommun

2 Beslut 2 s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Ulricehamns kommun att senast den 15 maj 2017 vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. De vidtagna åtgärderna ska senast samma dag skriftligen redovisas för. Nedan redovisas förslag på åtgärder. I de fall det är möjligt får bristen avhjälpas på annat sätt. Förutsättningar för utbildningen vid skolenheterna konstaterar att Ulricehamns kommun inte uppfyller författrtingskraven avseende att: Huvudmannen ser till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till elevhälsa för eleverna i förskoleklass och grundskola, så att den kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot målen. Huvudmannen ser till att det vid grundskoleenheterna erbjuds studiehandledning på modersmålet till de elever som behöver det. Huvudmannen tar emot anmälningar från rektorer om angivna kränkningar mot elever, utreder skyndsamt omständigheterna kring de angivna kränkningarna och vidtar i förekommande fall de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Åtgärder Huvudmannen ska se till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till elevhälsa för eleverna i förskoleklass och grundskola, så att den kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot målen. Huvudmannen ska även se till att tillgång till skolpsykolog är tillräcklig för psykologutredningar. Huvudmannen ska se till att det vid grundskoleenheterna erbjuds studiehandledning på modersmålet till de elever som behöver det. Huvudmannen ska se till att, för grundskolenheterna, ta emot anmälningar från rektorer gällande kränkande behandling.

3 Beslut 3 Bedömning Vid -tillsynen av utbildningen inom skolformerna förskoleklass och grundskola i Ulricehamns kommun framkommer att huvudmannen anordnar en verksamhet som i huvudsak uppfyller författningarnas krav. Dock finns det brister i förutsättningar för utbildningen som Ulricehamns kommun måste åtgärda. För att eleverna i förskoleklass och grundskola ska kunna utvecklas så långt som möjligt mot utbildningens mål är det av stor betydelse att det finns tillräcklig tillgång till elevhälsa vilket det inte finns i Ulricehamns kommun. Vid tillsynen finner även att Ulricehamns kommun måste ta ett mer aktivt ansvar för att se till att rutinerna för rapportering av kränkande behandling fungerar. Detta för att säkerställa att kommunen kan vidta åtgärder som kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. bedömer även att det vid grundskoleenheterna inte alltid erbjuds studiehandledning på modersmålet till de elever som behöver det. Föreläggande Förutsättningar för utbildningen vid skolenheterna Huvudmannen har inte säkerställt att tillgången till elevhälsa är tillräcklig Bedömning bedömer att eleverna i förskoleklass och grundskola i Ulricehamns kommun inte ges tillräcklig tillgång till elevhälsa. Bedömningen görs mot bakgrund av att tillgången till de olika kompetenserna i elevhälsan vid ett antal grundskoleenheter inte räcker till för att elevhälsan vid dessa skolenheter ska ha möjlighet att arbeta förebyggande och hälsofrämjande som en samlad resurs för att stödja elevernas utveckling mot målen. Av utredningen framgår att kuratorn och skolsköterskan som arbetar på fyra av grundskoleenheterna har för lite tid för att hinna med att vara delaktiga i det samlade elevhälsoarbetet på skolenheterna. Det framgår även att det helt saknats specialpedagog på en grundskoleenhet i kommunen under en period. bedömer även att tillgången till skolpsykolog i kommunen inte är tillräcklig. Bedömningen av tillgång till skolpsykolog grundar sig på att det finns elever vilka väntat på psykologutredning i två år.

4 Beslut 4 Rättslig reglering Enligt skollagen ska det för eleverna i förskoleklass och grundskola finnas elevhälsa. Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. För medicinska, psykologiska och psykosociala insatser ska det finnas tillgång till skolläkare, skolsköterska, psykolog och kurator. Elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. (2 kap. 25 skollagen). Utredning I intervju med elevhälsan för fyra grundskoleenheter i kommunen uppger de att de inte anser att de är en tillräcklig resurs för att klara av uppdraget att arbeta främst förbyggande och hälsofrämjande. Kurator och skolsköterska uppger att tiden inte är tillräcklig eftersom det går åt en del tid för att resa mellan skolor. Rektorn för de fyra grundskoleenheterna uppger att elevhälsans tid fördelas mellan fyra skolenheter utifrån enheternas olika behov. Det kan medföra att det finns perioder då en skola inte har tillgång till alla resurser. I intervjuer med elevhälsan, vid s regelbundna tillsyn av Tvärreds skola under hösten 2016, framkommer att en specialpedagog var utlånad som klasslärare till en annan skola. Detta medförde att det under en period inte fanns tillgång till specialpedagog på Tvärreds skola. Representanter för förvaltning och politikerna uppger att elevhälsan kan ha svårigheter att hinna med sitt uppdrag att arbeta främst hälsofrämjande och förebyggande för grundskolans elever. Orsaken till detta är att elevhälsan måste delas mellan flera olika små enheter och då blir det lite tid på varje enhet. Förvaltning och politiker är mycket medvetna om att alla professioner inte kan klara sitt uppdrag gällande förebyggande och hälsofrämjande arbete då de ska vara på många olika enheter. Elevhälsans förutsättningar är inte likvärdigt för alla elever uppger förvaltningen. De uppger vidare att elevhälsan för de mindre skolorna behöver utökas ytterligare och att det ligger i budgetplaneringen. Verksamhetschefen uppger att skolpsykologen fyra gånger per år är med och planerar det förebyggande och hälsofrämjande arbetet för utbildningen inom grundskola. Verksamhetschefen uppger vidare att det är lång kö till psykologutredning, och att 25 elever står på kö varav två har stått i kö en längre tid, ett till två år. Det har enligt verksamhetschefen köpts in 15 externa utredningar och kommunen gör allt vad de kan för att korta tiden i kön.

5 Besiut 5 Alla elever får inte studiehandledning på modersmålet som de har rätt till Bedömning bedömer att Ulricehamns kommun inte ger studiehandledning på modersmålet till alla elever som har rätt till det. Bedömningen grundar sig på att det endast är i de fall det finns en person som kan elevens modersmål som studiehandledning ges. För de elever vilka kommunen inte kunnat finna en lärare som kan ge studiehandledning på elevens modersmål ges ingen studiehandledning alls även om eleven har behov av och rätt till det. Med studiehandledning på modersmålet ska eleverna kunna utveckla sina kunskaper i olika ämnen även om eleverna inte behärskar det svenska språket fullt ut. En medveten och välplanerad studiehandledning kan förbereda elevernas introduktion i undervisningen och göra det möjligt för dem att utveckla kunskaper i samtliga ämnen. Eleverna i Ulricehamns kommun som, trots behov av studiehandledning inte får det riskerar således att inte kunna tillgodogöra sig undervisningen och eller utveckla sina kunskaper. Detta strider mot författningarnas krav. Rättslig reglering En elev ska få studiehandledning på sitt modersmål om eleven behöver det. En elev som ska erbjudas modersmålsundervisning och som före sin ankomst till Sverige har undervisats på ett annat språk än modersmålet får ges studiehandledning på det språket i stället för på modersmålet, om det finns särskilda skäl (5 kap. 4 skolförordningen [SFS 2011:185]). Utredning I den av huvudmannen inskickade dokumentationen framgår att det är 138 elever i grundskolan som får studiehandledning och att rektorerna skickar ansökan om behov av studiehandledning till en centralt placerad rektor som ansvarar för modersmålslärarna och fördelar timmar. I intervju med rektorer och verksamhetschefer uppger de att det finns elever med rätt till modersmålsundervisning som inte uppnår kunskapskraven för vilka huvudmannen inte kan erbjuda studiehandledning. Rektor med ansvar för modersmålsundervisning och studiehandledning uppger att kommunen inte kan erbjuda studiehandledning i romani chib, kurdiska sorani, lettiska, nederländska, tigrinja, somaliska samt ytterligare några språk. För att se andra möjliga lösningar har kommunen enligt rektor undersökt digitala plattformar som alternativ, men ansett att det som finns i den vägen inte är tillräckliga. I intervju med verksamhetschef med ansvar för modersmålsundervisning och studiehandledning uppger hon att kommunen ökat resurserna för modersmålsundervisning och studiehandledning med 50 procent det senaste året. Kommunen har i dag 25 personer anställda för att arbeta med modersmålsundervisning och studiehandledning.

6 Beskut 6 I intervju med lärare uppger de att det för elever i årskurserna 7-9 finns riktlinjer för hur studiehandledning ska gå till, men att det inte finns för grundskolans lägre åldrar. Studiehandledning erbjuds enligt lärarna, men de uppger att det skulle behövas mer studiehandledning till eleverna som har rätt till det. Tiden är inte alltid tillräcklig för att eleverna ska kunna uppnå kunskapskraven och det är svårt att få till ett samarbete mellan elevens ordinarie lärare och ansvarig lärare för studiehandledning. I intervju med rektorer uppger de att studiehandledning inte finns att tillgå i alla språk. Rektorerna uppger vidare att kommunen endast erbjuder studiehandledning till elever om det finns personer som kan ge studiehandledning på elevens modersmål. De uppger vidare att det inte ges tillräckligt med studiehandledning till de elever som får studiehandledning och att det saknas tid för planering av studiehandledning med ordinarie lärare för eleven. Det framgår av intervju med verksamhetschef och politiker att digitala lösningar är det som diskuterats som alternativ till studiehandledare när det inte finns tillgång till en person som kan tala modersmålet, men det har inte erbjudits. De har inte ansett sig finna fungerande och tillåtna digitala lösningar och inte heller erbjudit någon annan form av studiehandledning till elever för vilka det saknas personer som kan ge studiehandledning på elevens modersmål. Rektor anmäler inte alla fall om kränkande behandling till huvudmannen Bedömning bedömer att huvudmannen inte får anmälningar om alla fall av kränkande behandling av elever som sker i förskoleklass och grundskola. Bedömningen görs mot bakgrund av att utredningen visar att huvudmannen har en rutin för att ta emot anmälan, utreda och dokumentera fall av kränkande behandling men att denna inte fungerar. Bedömningen görs utifrån att personal och rektorer inte rapporterar alla händelser där de fått kännedom om att en elev upplever sig ha blivit utsatt för trakasserier eller kränkande behandling. Personal och rektor anmäler endast de fall då de anser att en kränkning har skett och inte de fall när en elev kan ha upplevt sig kränkt. Rättslig reglering Enligt skollagen är en lärare eller annan personal som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten skyldig att anmäla detta till rektorn. En rektor som får kännedom om att en elev anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen.

7 Beskut 7 Huvudmannen är skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden (6 kap. 10 skollagen). Skolverkets allmänna råd och kommentarer för arbete mot diskriminering och kränkande behandling(skolfs 2012:10, s. 28f.) beskriver att huvudmännen eller någon ur personalen måste agera så snart de får signaler om att ett barn eller en elev känner sig kränkt. Rektorn och förskolechefens anmälningsskyldighet är direkt kopplad till huvudmannens skyldighet att skyndsamt utreda omständigheterna och därför behöver en anmälan till rektorn och huvudmannen ske skyndsamt. Anmälningsskyldigheten omfattar alla händelser där ett barn eller en elev upplever sig ha blivit utsatt för trakasserier eller kränkande behandling. Det ska med andra ord inte göras någon värdering av hur allvarlig händelserna är innan den anmäls till förskolechefen eller rektorn respektive huvudman. Utredning Representanter för förvaltningen uppger att de kommit fram till att den blankett de använder för rapportering av kränkande behandling medför att de endast får in de fall av kränkande behandling där rektor eller personal bedömt att det är en kränkande behandling och inte alla de fall där personal misstänkt kränkande behandling. Förvaltningen uppger att de ska ta fram ett annat dokument där det framgår att personal ska anmäla när det finns misstanke om kränkande behandling för att därefter utreda om det är en kränkande behandling. Representanter för pedagoger inom fritidshem och grundskola uppger att fritidshem och grundskolor har en gemensam plan för att motverka kränkande behandling och att den gäller för alla enheter. De uppger vidare att rutinen kring anmälning av kränkande behandling är tidskrävande och att det är anledningen till att misstanke om kränkande behandling inte anmäls till huvudmannen. Enligt lärarna förekommer det kränkande behandling i grundskolan som inte anmäls till rektor och det är idag vanligare med verbala kränkningar än tidigare. Rektorer bekräftar att det är samma rutin för fritidshem och grundskola. De anger att orsaken till att kränkande behandling inte anmäls är att personalen inte hinner anmäla. Det kan vara så att det känns för tidskrävande att göra en åtgärd om man anmäler och att det kan vara en anledning till att kränkande behandling inte anmäls, uppger rektorerna. De uppger vidare att det på vissa skolor finns lärare vilka upphör att anmäla nya kränkande behandlingar

8 Beslut 8 eftersom de tidigare inte fått återkoppling i ärenden och att det därför upplevs onödigt att anmäla kränkande behandling. Motivering till föreläggande som ingripande Ulricehamns kommuns verksamhet uppfyller inte de krav som följer av gällande föreskrifter. Ulricehamns kommun föreläggs därför att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna Områden där inte har funnit brister Utveckling av utbildningen vid skolenheterna Det har vid tillsynen inte framkommit annat än att Ulricehamns kommun uppfyller författningarnas krav inom området Utveckling av utbildningen vid skolenheterna. På s vägnar Hans Larson Enhetschef Karin Pollack Föredragande/Utredare Allmänt om tillsynen: Mer om s tillsyn hittar du på Bilaga Bilaga 1: Fakta om Ulricehamns kommun

9 Bilaga Dnr :4709 Bilaga 1: Fakta om Ulricehamns kommun Ulricehamns kommun ligger i Västra Götalands län och har cirka invånare. Kommunstyrelsen beslutar om åtgärder utifrån de beslut som fattas av kommunfullmäktige. Kommunchefen är ansvarig för hela kommunens förvaltning och arbetar på direkt uppdrag av den politiska ledningen. I kommunledningsstaben återfinns funktionerna ekonomi, personal, kommunikation och kansli. Kommunens verksamheter finns samlade i fyra sektorer. Sektorerna är miljöoch samhällsbyggnad, lärande, välfärd samt service. Sektor lärande leds av en Barn- och utbildningschef, som är chef över tre verksamhetschefer och ett förvaltningsstöd om fyra personer (utvecklingsledare, IKT-strateg, utredare och lokalsamordnare). De tre verksamhetscheferna leder och ansvarar för olika områden inom sektor lärande. En verksamhetschef ansvarar för utbildning inom grundskola och fritidshem omfattande tolv rektorer och tre biträdande rektorer. En annan verksamhetschef ansvarar för barn- och elevhälsan, utbildning i grundsärskolan samt förskolans fyra förskolechefer och handläggare för barnomsorgen. En tredje verksamhetschef leder utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Förskoleklassen och grundskolan I kommunen finns 13 grundskoleenheter, varav två skolenheter för elever i årskurserna 6-9. Det finns enligt uppgift från kommunen 242 elever i förskoleklass och elever i kommunens grundskolor. Måluppfyllelse Kunskapsresultat årskurs 3 Det finns ingen nationellt sammanställd statistik över resultat i grundskolan som visar andelen elever som nått kunskapskraven i de ämnen i årskurs 3 där det finns kunskapskrav. Enligt Skolverkets statistik för de nationella ämnesproven våren 2015 uppnådde mellan 88 och 93 procent av eleverna i Ulricehamns kommun kravnivån på de sju delproven i ämnet matematik Resultaten för fem delprov var högre än för riket som helhet. Lägst var resultaten på delprovet "Mätning massa, skriftliga räknemetoder" där 88 procent av eleverna uppnådde kravnivån. På motsvarande delprov var andelen elever i riket som uppnådde Box 2320, Göteborg

10 Bilaga Dnr :4709 kravnivån 82 procent. I ämnet svenska var det mellan 87 och 96 procent av eleverna i Ulricehamns kommun som uppnådde kravnivån på de åtta delproven. Vid två av delproven var resultaten högre än för riket som helhet, medan resultaten vid sex av delproven var lägre än för riket som helhet. Lägst var resultaten på delprovet "Skriva: faktatext" där 87 procent av eleverna uppnådde kravnivån. På motsvarande delprov var andelen elever i riket som uppnådde kravnivån 88 procent. I ämnet svenska som andra språk var det mellan 54 och 75 procent av eleverna i Ulricehamns kommun som uppnådde kravnivån på de åtta delproven. Vid sju av delproven var resultaten högre än för riket som helhet, medan resultaten vid ett av delproven var lägre än för riket som helhet. Lägst var resultaten på delprovet "Skriva: faktatext" där 54 procent av eleverna uppnådde kravnivån. På motsvarande delprov var andelen elever i riket som uppnådde kravnivån 60 procent. Kunskapsresultat årskurs 6 Skolverkets statistik för våren 2016 visar att 86 procent av eleverna i årskurs 6 i Ulricehamns kommun uppnådde minst betyget E i samtliga ämnen, jämfört med 79 procent i riket som helhet. Statistiken visar att andelen elever som fick minst betyget E varierade mellan olika ämnen, mellan 92 procent och näst intill 100 procent. Lägst måluppfyllelse var det i ämnena engelska och matematik. I båda dessa ämnen uppnådde 92 procent av eleverna minst betyget E. Enligt Skolverkets statistik för de nationella ämnesproven våren 2016 uppnådde 94 procent av eleverna i Ulricehamns kommun kravnivån i ämnet matematik, jämfört med 92 procent i riket som helhet. I ämnet svenska var det mellan 94 och näst intill 100 procent av eleverna i Ulricehamns kommun som uppnådde kravnivån på de tre delproven. Vid samtliga delproven var resultaten högre än för riket som helhet. I ämnet engelska var det mellan 92 och 96 procent av eleverna i Ulricehamns kommun som uppnådde kravnivån på de tre delproven. Vid ett av delproven var resultatet högre än för riket som helhet. I ämnet svenska som andra språk var det mellan 58 och näst intill 100 procent av eleverna i Ulricehamns kommun som uppnådde kravnivån på de tre delproven. Vid ett av delproven var resultatet högre än för riket som helhet. Kunskapsresultat årskurs 9 Skolverkets statistik för våren 2016 visar att 71 procent av eleverna i årskurs 9 i Ulricehamns kommun uppnådde minst betyget E i samtliga ämnen, jämfört med 78 procent i riket som helhet. Elevernas genomsnittliga meritvärde våren 2016 var 217 poäng (17 ämnen) vilket var lägre jämfört med rikets genomsnitt på 229 poäng. Elevernas genomsnittliga meritvärde våren 2015 var även det 217 poäng vilket var lägre jämfört med rikets genomsnittliga meritvärde på 225 Box 2320, Göteborg

11 Bilaga Dnr :4709 poäng. Skolverkets statistik visar att andelen elever i kommunen som våren 2016 var behöriga till gymnasieskolans yrkesprogram var 86 procent jämfört med rikets 87 procent. Till estetiska programmet var 82 procent behöriga jämfört med 86 procent i riket. Andelen behöriga till ekonomiprogrammet, humanistiska programmet och samhällsvetenskapsprogrammet var 79 procent jämfört med 85 procent i riket och andelen behöriga till naturvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet var 76 procent jämfört med 84 procent i riket. Trygghet och studiero Huvudmannen redovisar i Kvalitetsrapport 2015 att 73 procent av eleverna i årskurs 3 känner sig helt trygga och för eleverna i årskurs 8 är motsvarande siffra 59 procent. Två av tre elever i årskurs 3 tycker att det är lugn och ro i klassen och i årskurs 8 är det en av fem elever som tycker att det är lugn och ro i klassen Resultatet kommer av en undersökning som genomförs varje år i oktober/november för alla elever från årskurs 3 till årskurs 9 i Ulricehamns kommun. Resultaten av elevernas svar på enkäten visar enligt huvudman att trygghet och arbetsro minskar ju högre upp i årskurserna eleverna går och särskilt problematiskt är det i årskurs 8. I s enkät för elever i årskurs 5 i Ulricehamns kommun våren 2016 svarade 76 procent av de medverkande eleverna att påståendet "Jag har studiero på lektionerna" stämmer helt och hållet eller ganska bra. På påståendet "På lektionerna stör andra elever ordningen i klassrummet" svarade 54 procent av eleverna stämmer helt och hållet eller ganska bra. Av eleverna svarade 95 procent av eleverna svarade att påståendet "Jag känner mig trygg på skolan" stämmer helt och hållet eller ganska bra. På grund av för få svarande elever finns det inte något enkätresultat för elever i årskurs 9 i Ulricehamns kommun och på grund av för få svarande pedagoger finns det inte något enkätresultat för pedagogisk personal i Ulricehamns kommun. Box 2320, Göteborg

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:4466 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Beslut för fritidshem, grundskola och gymnasieskola Dnr 44-2016:11157 Dnr 44-2016:11158 Dnr 44-2016:11159 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se för fritidshem, grundskola och gymnasieskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10515 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10515 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f I \e, Skolinspektionen Dnr 43-2017:5443 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östra Frölunda skola i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:5456 Öckerö kommun kommun@ockero.se för grundskola efter tillsyn i Hedens skola 7-9 i Öckerö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 43-2017:3404 Töreboda kommun kommunen@toreboda.se för grundskola efter tillsyn i Töreboda Centralskola i Töreboda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(4)

Läs mer

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun rn en, Skolinspektionen j Dnr 43-2016:10690 Götene kommun barn.utbildningsnamnden@gotene.se för förskola efter tillsyn i Götene kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5633 Avesta kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åvestadalskolan i Avesta kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola u.j Skolinspektionen Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i i Lidköpings kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Skolinspektionen

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7148 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Ab Skolinspektionen Dnr 43-2016:10935 Luleå kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 6N 1 Skolinspektionen Dnr 43-2017:4467 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för grundsärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5856 Solna kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rin Skolinspektionen Dnr 44-2016:11081 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2017:4468 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenber för gymnasieskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola %ffier Skolinspektionen Dnr 43-2017:5347 Härryda kommun Rättelse * av beslut enl 26 förvaltningslagen utbildning@harryda.se (FL 1986:223) den 22 maj 2018 /Helena Boöthius för förskoleklass och grundskola

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Skolinspektionen 2017-06-09 Dnr 44-2016:4319 Lonnhyttans skola ekonomisk förening Org Nr: 716453-2033 skolan@lonnhyttan.se för grundskola efter tillsyn av Lonnhyttans skola ekonomisk förening Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5988 Östersunds kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2(7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5818 Pajala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Smedskolan i Pajala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola %dr Skolinspektionen Dnr 43-2015:10058 Stockholms kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Thorildsplans gymnasium i Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5101 Varbergs Montessoriskola Ekonomisk förening Org.nr. 716408-3417 josefirte.kastberg@arkkas.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Varbergs Montessoriskola belägen i

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn A Nieo Skolinspektionen Beslut Värnamo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Värnamo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Box 330, 581 03 Linköping 201 7-04-1 0 2(9) Tillsyn i Strängnäs kommun har genomfört tillsyn i Strängnäs

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 44-2017:6617 Boukefs Privatskola AB Org.nr. 556715-5527 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Boukefs Privatskola AB Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Köpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Köpings kommun Tillsyn i Köpings kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371

el% Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Karlstads kommun Beslut Dnr :5371 el% Beslut Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Karlstads kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Beslut

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:4469 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2017:10471 Västerås kommun för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Carlforsska gymnasiet Hantverk i Västerås kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:7613 Backeboskolan Ek. För. Org.nr. 716422-1470 för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Backeboskolan belägen i Nacka kommun 2(11) Tillsyn i Backeboskolan har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2014:8163 Munkfors kommun kommun@munkfors.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Munkfors kommun 2(14) Tillsyn i Munkfors kommun har genomfört tillsyn av Munkfors kommun under våren

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2016:10298 Falkenbergs kommun barn.utbildning@falkenberg.se för gymnasiesärskola efter tillsyn i Falkenbergs Gymnasieskola 5 i Falkenbergs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5110 Freinetskolan Kastanjen ekonomisk förening Org.nr. 769600-0590 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Freinetskolan Kastanjen belägen i Botkyrka kommun 2 (9) Tillsyn i

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10517 Ljungby kommun för gymnasieskola efter tillsyn i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10517 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6287 Älmhults kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:6287 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola in Neir Skolinspektionen Dnr 43-2017:5353 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällingsjöskolan i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4656 Göteborgs kommun vastrahisingen@vastrahisingen.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skutehagen F-3 i Göteborgs kommun 2(10) Tillsyn Skutehagen F-3 har genomfört

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn i Skolinspektionen Dnr 43-2017:5354 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rävlandaskolan 2 i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i förskoleklassen och grundskolan i Skövde kommun 2 (12) Tillsyn i förskoleklassen och grundskolan i Skövde kommun

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10412 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för grundsärskola efter tillsyn i Djurgårdsskolans grundsärskola i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:6853 Therese.Linner@lessebo.se Lessebo kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bikupan i Lessebo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Flens Kristna Skola AB info@flenskristna.se daniel.steeen@flenskristnaskola.se Flens Kristna Skola AB Org. nr 818501-0470 Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Flens Kristna

Läs mer

Beslut för Habo kommun

Beslut för Habo kommun Skolinspektionen Habo kommun Beslut för Habo kommun efter tillsyn av utbildningen i Habo kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:11119 Distans Strateg Sweden AB Org.nr. 556583-3562 för grundskola efter tillsyn i Distra IRS i Stockholms kommun Skolinspektionen stockholm Dnr 44-2016:11119 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10033 Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Smedshagsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (12) Tillsyn i Smedshagsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f i %er Dnr 43-2016:7841 Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tullingebergsskolan i Botkyrka kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (9) s beslut

Läs mer

Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening

Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening Beslut Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening Org. nr 716444-9576 Beslut för Waldorfföreningen Martinaskolan Ekonomisk Förening efter riktad tillsyn i Martinaskolan belägen i Göteborgs kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2017:5955 Vetlanda kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vetlanda kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5438 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(8)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9910 Önums friskola Org.nr. 868401-0559 styrelse@onumsf-riskola.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Önums friskola belägen i Vara kommun 2(10) Tillsyn i Önums friskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Dnr 44-2017:6120 Psykologigymnasiet Sverige AB Org.nr. 556729-5885 för gymnasieskola efter tillsyn i Psykologigymnasiet i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för Öckerö kommun

Beslut för Öckerö kommun Beslut 2018-04-17 Öckerö kommun kommun@ockero.se Beslut för Öckerö kommun efter tillsyn av utbildningen i Öckerö kommun 2(15) Tillsyn av utbildningen i Öckerö kommun har genomfört tillsyn av Öckerö kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11141 Jensen education college AB Org.nr. 556635-8759 anna.wigerjensen@jenseneducation.se mats.rosen@jenseneducation.se Rektorn vid JENSEN grundskola Södermalm Sthlm petra.jonasson@jenseneducation.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Dnr 43-2018:6865 Sjöbo kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöbo kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Skolinspektionen Beslut Dnr

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2014:7777 Forshaga kommun kommun@forshaga.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av skolformerna förskoleklass och grundskola i Forshaga kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:8760 Flens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Flens kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10821 Säters kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stora Skedvi skola i Säters kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6002 Österåkers kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 44-2017:6125 Östersunds gymnasieskola AB Org.nr. 556721-2641 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Östersunds gymnasieskola Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2014-02-12 Österåkers kommun ann.bisenius@osteraker.se Rektorn vid Hackstaskolan cbristina.wulff@osteraker.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Hackstaskolan i Österåkers

Läs mer

Beslut för Svalövs kommun

Beslut för Svalövs kommun Skolinspektionen Svalövs kommun info@svalov.se Beslut för Svalövs kommun efter tillsyn av utbildningen i Svalövs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen Stiftelsen Waldorfpedagogik i Vreta Kloster per.g.jonsson@saabgroup.com för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Björkö Fria Gymnasium i Linköpings kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 2017-1 0-16 Dnr 43-2016:10520 Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungshögsskolan 1 i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (5) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Bollnäs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kilafors skola F 9 i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (8) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram en B %11. Skolinspektionen Dnr 44-2016:11236 Träutbildningar i Hälsingland AB Org.nr. 556779-6718 för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram efter tillsyn i Träutbildningar i Hälsingland i Ljusdals

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10793 Gagnefs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Gagnefs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43 2016:10793 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms kommun Tillsyn i Stockholms kommun 2(14) har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4384 Järfälla kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Järfälla kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Täby kommun för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Kyrkskolan i Täby kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) efter riktad tillsyn i Kyrkskolan genomförde

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Mora kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mora kommun Tillsyn i Mora kommun Beslut 2(15) har genomfört tillsyn av Mora kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Älv dalens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Älvdalens kommun 2(10) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun under 2015. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Botkyrka kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Botkyrka kommun 2 (13) Tillsyn i Botkyrka kommun har genomfört tillsyn av Botkyrka kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade

Läs mer

ein Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektion efter tillsyn i Vibyskolan belägen i Sollentuna kommun Beslut Vibyskolan ekonomisk förening

ein Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektion efter tillsyn i Vibyskolan belägen i Sollentuna kommun Beslut Vibyskolan ekonomisk förening ein Skolinspektion Beslut Dnr 44-2016:5127 Vibyskolan ekonomisk förening Org.nr. 769603-4201 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vibyskolan belägen i Sollentuna kommun 2 (9) Tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ljungby kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åbyskolan 1 i Ljungby kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10928 Gällivare kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sjöparksskolan LMH i Gällivare kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Falu kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Falu kommun 2 (9) Tillsyn i Falu kommun har genomfört tillsyn av Falu kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:8521 Bollebygds kommun kommunen@bollebygd.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bollebygdskolan 4-6 i Bollebygds kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

fin Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Näsby skola M i Kristianstads kommun Beslut Dnr :5693

fin Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Näsby skola M i Kristianstads kommun Beslut Dnr :5693 fin Dnr 43-2017:5693 Kristianstads kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Näsby skola M i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5693 2(4)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn Beslut Dnr 43-2014:8037 Kungsörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kungsörs kommun 2(10) Tillsyn i Kungsörs kommun har genomfört tillsyn av Kungsörs kommun under våren 2015.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram Dnr 43-2016:10754 Rättelse * av beslut enl 26 förvaltningslagen (FL 1986:223) den 30 november 2017 /Annika Stenberg Arvika kommun arvika.kommun@arvika.se för gymnasieskola med yrkesoch introduktionsprogram

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-11-18 Stockholms kommun Rektorn vid Kvarnbackaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter bastillsyn i Kvarnbackaskolan Stockholms kommun Skolinspektionen, Box

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola %.0 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5372 Karlstads kommun karlstadskommun@karlstad.se Hammarö kommun kommunkvhammaro.se för gymnasieskola efter tillsyn i Karlstads kommun och Hammarö kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5171 Krika skola ideell förening Org.nr. 837600-8812 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Krika Bygdeskola i Klippans kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress

Läs mer

fin Beslut för grundsärskola Skolinspektionen efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Beslut Dnr :5885

fin Beslut för grundsärskola Skolinspektionen efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Beslut Dnr :5885 fin Skolinspektionen Dnr 43-2017:5885 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för grundsärskola efter tillsyn i Mogaskolan sär i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola r Skolinspektionen Dnr 44-2016:1009 Gnosiaskolan AB Org.nr. 556885-4441 för grundsärskola efter tillsyn i Gnosiaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen stockholm 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Zmiut 2013-12-06 Stockholms kommun registrator.utbildnirig@stockholm.se Rektorn vid Mariaskolan Karin.Brostrom@stockholm.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Mariaskolan

Läs mer