Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a"

Transkript

1 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.2a. Bland nyheterna kan nämnas möjligheten att använda separata regelverk för konteringar i delsystemen Time och Travel. Nu finns även stöd för utläggsspecifika konteringsregler samt möjlighet att ställa in för varje granskningsnivå om denna ska krävas för att reseräkningar ska kunna föras över till lön. Med vänlig hälsning Flex Datasystem

2 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 2 Innehåll Nyheter Flex HRM Travel 3 Regler på utläggsspecifika konteringar... 3 Granskningsnivåer för överföring till lön... 4 Bilar i anställningsregistret... 5 Kontroll av reseräkning... 6 Bilagor... 6 Uppdelade registreringsregler för konteringar i Tid och Res Lönespecifikationer och kontrolluppgifter från FLEX Lön Nyheter HRM Mobile 13 Körjournal i HRM Mobile.. 13 Bilagor i HRM Mobile 16

3 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 3 Nyheter Flex HRM Travel Regler på utläggsspecifika konteringar HRM Travel har nu stöd för utläggsspecifika konteringsregler. Under inställningar Utlägg & representation Koder kan du, under fliken Kontering, för varje konteringsdimension välja bland alternativen Kan anges, Måste anges, Låst eller Ärv regel.

4 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 4 Granskningsnivåer för överföring till lön Under Inställningar Granskningsnivåer Reseräkningar kan du för varje granskningsnivå välja ifall den krävs för överföring till lön. Detta gör att du kan kräva flera granskningsnivåer som är oberoende av varandra för att en reseräkning ska gå över till lön. Tidigare inställning under Inställningar Lönekoppling har tagits bort, och den tidigare angivna granskningsnivån blir markerad som krävd för överföring till lön. Exempel: Det finns tre granskningsnivåer: Klarmarkering, Attestering och Godkännande. För att en reseräkning ska kunna attesteras eller godkännas krävs att den är klarmarkerad. Däremot kan attestering och godkännande göras i valfri ordning. Eftersom både attestering och godkännande krävs för överföring till lön så ska båda ha rutan Krävs för överföring till lön ibockad och inställningen Krävd nivå för att granska inställd på klarmarkering.

5 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 5 Bilar i anställningsregistret Alternativen för olika biltyper i anställningsregistret (Register Anställda, fliken Resa, fliken Bilar) har ändrats så att endast relevanta uppgifter kan registreras. För privat bil behöver inga övriga uppgifter registreras. Om du registrerar ett datum i Körjournal fr.o.m. så finns även möjlighet att registrera Körjournal t.o.m. samt Reg-nummer och Ingående mätarställning. För tjänstebil utan drivmedelsförmån krävs Körjournal fr.o.m., registreringsnummer och drivmedel, medan ingående mätarställning är frivilligt. För tjänstebil med drivmedelsförmån krävs även ingående mätarställning. Om drivmedelsförmån beräknas utifrån genomsnittligt pris krävs även förbrukning och genomsnittligt pris.

6 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 6 Kontroll av reseräkning Det finns nu en inställning för när reseräkningar måste vara komplett registrerade. Denna inställning finns under Inställningar Reseräkningar. Här kan du ange att en reseräkning ska var komplett vid antingen sparande eller granskning. Väljer du att kontrollen ska ske vid granskning kan du spara en resa som du vill komplettera vid ett senare tillfälle. Bilagor Från version 14.2 av Flex HRM finns det möjlighet att bifoga elektroniska bilagor till reseräkningar. Allmänt om bilagor I Flex HRM kan bilagor kopieras och flyttas mellan reseräkningar. En bilaga kan kopplas till en reseräkning och till rader under fliken Utlägg & Representation. En bilaga kan vara kopplad till flera rader men endast till en reseräkning. En reseräkning och en rad kan ha flera bilagor kopplade till sig. Vid behov kan en bilaga kopieras för att kunna kopplas till ytterligare en reseräkning. Bilagor kan laddas upp i HRM eller i HRM Mobile. Funktionen för elektroniska bilagor aktiveras under Inställningar Reseräkningar:

7 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 7 Bilagor på reseräkningar För att hantera samtliga bilagor kopplade till reseräkningen klickar du på gemet i menyraden: På en preliminär reseräkning öppnas då följande dialogruta: I dialogens vänstra ruta ser du de bilagor som är kopplade till den aktuella reseräkningen. En siffra vid länkikonen indikerar antalet kopplingar till utläggsrader på reseräkningen. Om endast en länkikon visas innebär det att bilagan är kopplad till reseräkningen men inte till någon rad. I dialogens högra ruta ser du tillgängliga bilagor, dvs. uppladdade bilagor som ännu inte kopplats till någon reseräkning. Dessa visas i motsvarande dialog på samtliga preliminära reseräkningar och kan alltså kopplas till valfri reseräkning. Med hjälp av de gröna pilarna mellan rutorna kan du koppla alla eller en tillgänglig bilaga till den aktuella reseräkningen. De röda pilarna tar bort en eller alla bilagors kopplingar till den aktuella reseräkningen. Observera att ifall en bilaga är kopplad till en eller flera rader på reseräkningen, så kommer även dessa kopplingar att tas bort ifall bilagans koppling till reseräkningen tas bort.

8 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 8 För att du ska kunna granska en bilaga behöver den först hämtas, vilket du kan göra genom att välja bilagan och klicka på knappen Hämta. Du kan även ladda ner bilagan genom att dubbelklicka på den. Via knappen Egenskaper öppnas en dialogruta med mer information om bilagan. Där ser du namn, ursprungligt filnamn, signatur på användaren som laddat upp bilagan, bilagans storlek samt tidpunkt för uppladdning. Det finns också möjlighet att redigera bilagans namn. Med knappen Kopiera kan du göra en kopia av den valda bilagan. Ifall den valda bilagan är kopplad till reseräkning/rader så skapas en kopia utan kopplingar som visas i dialogens högra ruta, Tillgängliga bilagor. Denna kopia kan sedan kopplas till valfri reseräkning/rad. Ta bort raderar vald bilaga från systemet. Observera att en borttagen bilaga inte går att få tillbaka, såvida du inte laddar upp den på nytt. Knappen Ny öppnar en dialog för att ladda upp en ny bilaga från datorn till systemet. Bilagan hämtas till rutan Tillgängliga bilagor och kan sedan kopplas till valfri reseräkning/rad.

9 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 9 Bilagor på utläggsrader För att koppla en bilaga till ett utlägg klickar du i rutan för bilagor på den aktuella raden. Då öppnas en dialog, motsvarande den för koppling av bilagor till reseräkning. Tillgängliga bilagor i den högra rutan är, vid koppling till utläggsrad, samtliga bilagor kopplade till reseräkningen samt samtliga bilagor som inte är kopplade till någon reseräkning. Samma bilaga kan alltså vara kopplad till flera utläggsrader. En utläggsrad kan också ha flera bilagor kopplade till sig. Vid länkikonen visas för varje bilaga hur många kopplingar till rader det finns. Genom att hålla muspekaran ovanför länkikonen kan du se vilka rader bilagan är kopplad till.

10 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 10 Granskade reseräkningar På granskade reseräkningar öppnas, då du klickar på gemet på menyraden, istället en vy där du endast kan Hämta, se Egenskaper för samt Kopiera bilagor. Detsamma gäller för bilagor kopplade till utläggsrader. Om du kopierar en bilaga på en granskad reseräkning så blir kopian tillgänglig för koppling till valfri preliminär reseräkning.

11 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 11 Uppdelade registreringsregler för konteringar i Tid och Res Reglerna för konteringar har delats upp till separata regelverk för HRM Time och HRM Travel. Inställningarna hittas nu under fliken för respektive system under Inställningar Konteringsdimensioner.

12 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 12 Lönespecifikationer och kontrolluppgifter från FLEX Lön Om du använder FLEX Lön kan du nu välja att visa lönespecifikationer och kontrolluppgifter på startsidan i Flex HRM. För att detta ska fungera krävs det att du har FLEX Lön samt FLEX API. Under Administration Inställningar Programlänkar lägger du upp en programlänk till FLEX API. Detta krävs för att Flex HRM ska kunna kommunicera med FLEX Lön. Du anger här vilken URL som FLEX API är installerad på samt användare och lösenord för FLEX API (det du har angivit i FLEX Lön under Arkiv Systeminställningar). För att du ska kunna se lönespecifikationer och kontrolluppgifter behöver du också behörighet till detta. Under Allmänt Roller anger du vilka roller som ska ha behörigheten att se lönespecifikationer enligt bilden. När du för en användare sätter denna roll på en eller flera anställda kommer denna användare att få behörighet att se lönespecifikationer och kontrolluppgifter för den eller de anställda.

13 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 13 Nyheter HRM Mobile Körjournal i HRM Mobile Från och med version 14.2 finns det möjlighet att registrera sina bilresor i HRM Mobile. Är reseräkningen granskad kan inga ändringar göras i HRM Mobile. På körjournalens första sida ser du reseräkningsnummer, status för reseräkningen och de bilresor som finns registrerade på reseräkningen. För att du ska kunna spara bilresor som ännu inte är kompletta måste inställningen Kontroll av komplett reseräkning vid under Inställningar Reseräkningar vara satt till Granskande. Bilresor som ännu inte är komplett registrerade markeras med gult, medan kompletta bilresor är grönmarkerade. Längst ner finns även en summering samt information om milersättning för resorna på reseräkningen. Observera att summeringen endast summerar kompletta reseräkningar. På preliminära reseräkningar kan du lägga till nya bilresor och redigera befintliga.

14 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 14 Knappen upptill till höger ger alltid tillgång till en meny. På första sidan finns under menyn möjlighet att lägga till bilresa, uppdatera reseräkningen, välja reseräkning samt att logga ut.

15 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 15 Lägg till eller ändra bilresa När du väljer Lägg till bilresa eller du väljer en befintlig bilresa kommer du till en vy där du kan mata in uppgifter för den aktuella bilresan. Reseräkning Här väljer du vilken reseräkning bilresan ska tillhöra. Du kan även välja att skapa en ny reseräkning för bilresan. Bil Här väljer du vilken bil som använts för bilresan. Ärende Ett beskrivande ärende för bilresan Från och Till Under Från och Till registreras avrese- respektive destinationsort, datum och tid för avresa respektive ankomst. Ifall bilresan företagits med en bil för vilken mätarställning ska anges finns även fält för detta. Sträcka För bilar där mätarställning inte behöver anges måste sträcka anges. Anges mätarställning vid avresa och ankomst beräknas sträckan automatiskt. Resrutt Under menyknappen uppe till höger finns, vid ändring/ registrering av bilresa, möjlighet att lägga till en specificerad resrutt. Ort Besökt ort på resrutten Företag Besökt företag Kontakt Besökt kontaktperson Lägg till ort på resrutten Här kan du lägga till valfritt antal besökta orter på resrutten.

16 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 16 Bilagor i HRM Mobile Från och med version 14.2 finns det möjlighet att hantera elektroniska bilagor i HRM Mobile. Är reseräkningen granskad kan inga ändringar göras i HRM Mobile. Bilagor På första sidan ser du reseräkningsnummer, status för reseräkningen och de bilagor som är kopplade till reseräkningen. För att hantera en kopplad bilaga väljer du bilagan från listan. Länksymbolen indikerar att bilagan är kopplad till en reseräkning. Ifall du i HRM även har kopplat bilagan till en eller flera utläggsrader visas detta, liksom i HRM, med en färgad cirkel samt antal rader som bilagan är kopplad till. Egenskaper för bilaga Genom att välja en kopplad bilaga får du upp egenskaper för bilagan. Är reseräkningen preliminär kan du här ändra namn och koppling till reseräkning. Kopplingen kan inte ändras på bilagor som är kopplade till rader på en reseräkning. Är bilagan en bild kan du även förhandsgranska den Under menyn upptill till höger finns även möjlighet att skapa en kopia på bilagan. Kopian kommer då att finnas under Tillgängliga bilagor. Bilagan kan även raderas. Observera att bilagor som är kopplade till rader på en reseräkning inte kan raderas i HRM Mobile.

17 Flex HRM Travel Användarmeddelande (september 2014) 17 Lägg till bilaga Med knappen Lägg till bilaga kommer du till en lista över tillgängliga bilagor samt får möjligheten att ladda upp nya bilagor. Väljer du en tillgänglig bilaga kan du ändra namn och koppling till reseräkning. En bilaga som är kopplad till en reseräkning kommer inte längre att visas som tillgänglig om du inte skapar en kopia av den. Väljer du Ny bilaga får du möjlighet att ladda upp en ny bilaga. Ny bilaga Med Välj bilaga får du valet att hämta en befintlig fil eller ta en bild. Du kan även ge bilagan ett namn och, om du vill, koppla den till en reseräkning. Bilagor som inte är kopplade till en reseräkning kommer att finnas bland Tillgängliga bilagor i HRM Mobile och i HRM.

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Från och med 1 nov 2017 så hanteras detta i Poolia Benefits, länk finns på konsultportalen eller

Från och med 1 nov 2017 så hanteras detta i Poolia Benefits, länk finns på konsultportalen eller 1 (13) Lathund Flex HRM Innehållsförteckning Inloggning och grunduppgifter Registrera reseräkning o Inrikes eller utrikes resa o Bilresa o Utlägg & Representation Klarmarkering & Attestering Kortfattad

Läs mer

Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer)

Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer) Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer) Börja med att logga in i FLEX portalen genom att skriva in http://df23dmz01.cloudapp.net/ (Viktigt att ni tillåter pop-up fönster om ni får

Läs mer

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Översikt Övergripande kan integrationen beskrivas med denna bild: Personuppgifter (valbart flöde) Lönetransaktioner och schema Flex Lön Lönespecifikationer och

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Ny programversion. Flex HRM Travel

Ny programversion. Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Lathund Flex HRM. Innehållsförteckning. Kortfattad information. Support

Lathund Flex HRM. Innehållsförteckning. Kortfattad information. Support 1 (18) Lathund Flex HRM Innehållsförteckning Inloggning och grunduppgifter Registrera reseräkning o Resor o Milersättning o Utlägg o Representation Klarmarkering & Attestering Kortfattad information Logga

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 14.2a. Bland

Läs mer

Reseräkning för förtroendevalda. Information och instruktion för registrering

Reseräkning för förtroendevalda. Information och instruktion för registrering Reseräkning för förtroendevalda Information och instruktion för registrering 2019 02 25 Sidan 1. Innehållsförteckning 2. Beskrivning av symbolerna 3. Beskrivning av de olika fälten 4. Information om ersättning

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under 2013. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion Version 11.3a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 11.3a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas att systemet nu hanterar flera

Läs mer

Svenska kyrkans annonsverktyg Användarmanual Version

Svenska kyrkans annonsverktyg Användarmanual Version Svenska kyrkans annonsverktyg Användarmanual Version 1.0 2015-01-29 1 Innehållsförteckning Startsidan.... 3 Boka annons.... 5 Skapa annons.... 9 Arkivet... 13 Ladda upp... 15 Attestera bokning. 16 2 Startsidan

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Travel, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under 2011 i FLEX Reseräkning. Med vänlig hälsning

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG

LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG 131121 LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG Innehållsförteckning klicka på rad för att komma direkt till sidan INLOGGNINGSANVISNINGAR... 2 INMATNING AV KOD, PROJEKT, TID, FRÅNVARO... 3 UTTAG

Läs mer

HR-manual för timanställda som ska rapportera egen tid inom Oxelösunds Kommun

HR-manual för timanställda som ska rapportera egen tid inom Oxelösunds Kommun HR-manual för timanställda som ska rapportera egen tid inom Oxelösunds Kommun Reviderat datum: Innehåll Logga in i HRportal... 3 HRportalen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Tidrapport.. 6 Klarmarkering...

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Plan, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 162

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Travel, version 162 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Travel, version 162 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel, version 162. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-11-12 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

HR-manual för timanställda som ska önska arbetspass inom Oxelösunds Kommun

HR-manual för timanställda som ska önska arbetspass inom Oxelösunds Kommun HR-manual för timanställda som ska önska arbetspass inom Oxelösunds Kommun Reviderat datum: Innehåll Logga in i HRportal... 3 HRportalen... 3 Önska arbetspass... 4 Lönerapport 6 Klarmarkering... 7 Klarmarkera

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3 Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

HR-manual för timanställda inom Divisionen Barn Utbildning och Kultur

HR-manual för timanställda inom Divisionen Barn Utbildning och Kultur HR-manual för timanställda inom Divisionen Barn Utbildning och Kultur Reviderat datum: Innehåll Logga in i HRportal... 3 HRportalen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Skriva in tider för varje dag...

Läs mer

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter Visma Company Expense Manual för administratörer och redovisningskonsulter 1 Innehållsförteckning Sida 1. Kom igång 3 2. Inställningar 3-5 2.1. Rapportmottagare 3 2.2. Utläggskoder och Kontoplan 4 2.3.

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Kontek Travel Användarguide

Kontek Travel Användarguide Kontek Travel Användarguide 2 Innehållsförteckning Arbetsflöde / Översikt Logga in Registrera reseräkning Resa Utlägg/Avdrag Representation Körjournal Spara och kontrollera Klarmarkera reseräkningen Skriva

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version

ODD FELLOW ORDEN. Manual. Sidverktyget. oddfellow.se. version ODD FELLOW ORDEN Manual Sidverktyget oddfellow.se version 1210012 Kort om intranätet odd fellow ordens webplats består av två delar; En publik del vars målgrupp är besökare som inte är medlemmar i orden

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 15.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1 Översikt

Läs mer

Lathund Registrera Hogia Travel

Lathund Registrera Hogia Travel Lathund Registrera Hogia Travel Registrera reseräkningar Hogia Travels webbklient består av flera olika flikar. Webbläsare Använd Firefox eller Google Chrome. Internet Explorer bör ej användas. Reseräkning

Läs mer

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering 2013-10-24 Version 5.40 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Administratören - Elektronisk körjournal

Administratören - Elektronisk körjournal Administratören - Elektronisk körjournal Gör det enklare att rapportera milersättning för resor i tjänsten och koppla Companyexpense till elektroniska körjournaler. Detta innebär att användaren får alla

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-12-21 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016 Användarmeddelande CSR förfrågan Flex Lön 2016 Bäste kund! Snart är det dags att skicka in CSR-förfrågan till Centrala skatteregistret. På följande sidor finner du instruktioner om hur du skapar och skickar

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23 Mobiltid Sida 1 av 23 Innehåll TIDREDOVISNING... 3 MOBIL TID... 3 Redovisa tid... 3 SPÄRR MOT ÖVERLAPPANDE TIDPERIODER... 3 LÖNEPERIODSTYP... 4 REGISTRERA RESA... 7 Förutsättningar för att registrera resa...

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under i version 14.3a.

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Inställningar 3 2.1 Rapporter

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp AD-Teknik AB Bruksanvisning Logger v5 Körjournal Högerklicka på en rad och du kan: -Direkt hitta start/slutpunkt i platseditorn. -Kopiera hela körjournalen till urklipp. -Lägga till en mellanliggande resa.

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Manual för administratörer och redovisningskonsulter Manual för administratörer och redovisningskonsulter Ansvarig utgivare: Companyexpense Svenska AB Tel: +46 (0)771-584 886 E-mail: info@companyexpense.se Companyexpense, Box 108, 771 23 Ludvika, Sweden

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

Användarguide mbox.se webbmail. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya mbox.se konto

Användarguide mbox.se webbmail. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya mbox.se konto Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya mbox.se konto Sida 1 av 15 Version 1.0 Document name: MboxWebbmail_Guide.docx Issued by: Date: 2015-02-06 Reg. no: Description: Approved: M.P

Läs mer

Guide för att redovisa in dragna avgifter

Guide för att redovisa in dragna avgifter Guide för att redovisa in dragna avgifter För att logga in anger du dina inloggningsuppgifter, som du har fått på mail. Har du har ett konto sen tidigare loggar du in med samma inloggningsuppgifter här.

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (17) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (17) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide

Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide Skolplattformens pedagogiska verktyg och startsida en guide För elever på grundskolan. Skolplattformen på en dator stockholm.se Innehåll Vad är Skolplattformen? 3 Att logga in 3 Skolplattformens startsida

Läs mer

LATHUND FÖR GRANSKAREN

LATHUND FÖR GRANSKAREN PA/KTH-RES/20101206 LATHUND FÖR GRANSKAREN Öppna din webbläsare och skriv in nedanstående webbadressen i adressfältet: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt stöd/kth-res,

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

18. Skriva ut inbetalningskort

18. Skriva ut inbetalningskort 18. Skriva ut inbetalningskort version 2007-04-23 18.1 18. Skriva ut inbetalningskort Snabbguide se sid 18.12 Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut inbetalningskort från SPFs medlemsregister

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar

Manual Feriearbetande ungdomar. Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Manual Feriearbetande ungdomar Självservice HR/Lön för ferieanställda ungdomar Logga in via mobil Gå via mobilens webbläsare och skriv i adressen Pmobile.soltakab.se Logga in med ditt AA-nummer och lösenord.

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer