Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3"

Transkript

1 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version Bland nyheterna kan nämnas utökade möjligheter för övertidsberäkning, möjligheten att lägga upp tak och golv för saldon och en mycket flexibel funktion för att generera tidkod eller ersättning, vilken bland annat kan användas för veckoövertid och risktillägg. Med vänlig hälsning Flex Datasystem

2 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 2 Innehåll Frånvaro för periodredovisare... 3 Övertidsberäkning... 3 Händelser... 4 Saldo tak/golv... 7 Procent av dag i avvikelsedagar... 8 Deltidsfrånvaro... 9 Tidkontroller på projekt Kopiera dagscheman Uppräkning av tid vid nattarbete Systemanvändare och systemroller Behörighet för att tilldela roller Dölj användare Delegering av användarbehörighet (kommer senare) Visning av projekt i söklista Spara rapporturval Min kalender på startsidan... 19

3 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 3 Nyheter Flex HRM Time Frånvaro för periodredovisare För anställda som periodredovisar, dvs rapporterar antal timmar istället för klockslag har frånvarohanteringen gjorts om lite. Om du anger flera dagar i ett datumintervall kommer systemet att se det som heldagsfrånvaro och lägga ut så många timmar som den anställde har schematid per dag. Om du däremot anger samma fr.o.m. och t.o.m. datum så kommer du ha möjlighet att ändra antal timmar. Systemet kommer att föreslå så många timmar som den anställde är schemalagd den dagen, men du kan alltså ändra till en lägre siffra om det är del av dag som avses. Övertidsberäkning Övertidsberäkningen i systemet har byggts om en hel del till denna version. Detta för att kunna hantera regler för fler kollektivavtal. Om ert avtal i dagsläget stöds till fullo av systemet behöver du inte göra någonting, alla övertidsberäkningar kommer fortsätta som tidigare. Om du behöver använda de utökade inställnings- och beräkningsmöjligheterna markeras Använd nya beräkningsmodellen som du hittar under Administration Inställningar Tidregelverk Övertidsregelverk. Vi rekommenderar att du gör detta i samråd med en konsult eller supportpersonal från Flex Datasystem.

4 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 4 Händelser Det finns nu möjlighet att skapa händelser som genererar tidkoder eller ersättningar till ersättningsfliken i tidrapporten utifrån olika förutsättningar. Användningsområdena är många och funktionaliteten förklaras enklast med några exempel på vad man kan göra. Vi rekommenderar starkt att du tar hjälp av en konsult från Flex Datasystem för att skriva de formler som behövs för att skapa en händelse. Exempel 1 - Veckoövertid Den tid som den anställde arbetat mer än heltidsveckoarbetsmåttet ska läggas som övertid. Tidkoder som berättigar till övertid är, förutom all närvaro, även semester, sjukdom och vård av barn. Detta ska gälla för alla anställda i tidgruppen (STD) samt ytterligare två anställda. Först skapar vi en generell formel, under Administration Inställningar Generella händelseformler, enligt bilden nedan.

5 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 5 Via knappen Formelfunktioner får du hjälp med vilka funktioner som finns tillgängliga när formler skrivs. Under Användningsområde kan du välja var aktuell formel ska kunna användas, vi väljer här tidgrupp och anställd. Sen går vi till tidgruppen (Administration Inställningar Tidgrupper) som ska ha veckoövertid och klickar på knappen Händelser som ligger längst ner under fliken Tid. Då öppnas följande fönster. Här väljer du den generella formeln 3 Veckoövertid och vid Tidsomfång väljer du Vecka, som gör att beräkningen och genereringen till ersättningsfliken sker per vecka. På samma sätt läggs en händelse upp på de två anställda som inte tillhör aktuell tidgrupp, men som ändå ska ha veckoövertid. Under Administration Register Anställda hittar du knappen Händelser längst ner under fliken Tid. När en anställd som har 40 timmars heltidsarbetsmått rapporterar 43 timmar en vecka kommer en rad med 3 timmar automatiskt genereras till ersättningsfliken i tidrapporten på söndagens datum.

6 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 6 Exempel 2 - Risktillägg Alla timmar de anställda jobbat på en viss avdelning ska ersättas med ett risktillägg som är 12,50 kr per timme. I det här exemplet skapar vi ingen generell händelseformel utan går direkt till Administration Register Avdelningar. Där klickar vi på knappen Händelser och skriver in en enskild formel.

7 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 7 Om en anställd under en period exempelvis rapporterat 11 timmar på Avdelning 10, genereras ersättningen Risktillägg ut på ersättningsfliken enligt bilden nedan. Saldo tak/golv Nu kan du ställa in tak och golv på olika saldon. Dessa inställningar kan göras på tre olika ställen. Under Administration Inställningar Tidrapporter Knapp Saldo tak/golv görs inställningar som gäller hela företaget, under Administration Inställningar Tidgrupper Flik Tid Knapp Saldo tak/golv görs inställningar per tidgrupp och under Administration Register Anställda Flik Tid Knapp Saldo tak/golv görs inställningar per anställd. I första hand tittar systemet på inställningen per anställd, i andra hand per tidgrupp och sist på företaget. Det innebär att du kan ställa in det vanligaste på företagsnivå, sen kanske en tidgrupp har andra regler och några anställda har ytterligare andra regler. Då görs avvikande inställningar för dem. Vid klick på knappen Saldo tak/golv får du upp följande dialog. Där anger du värden för tak respektive golv samt vad som ska hända om saldot går över taket/under golvet. I bilden nedan kommer tidkoden ÖFLEX (överskjutande flex) att läggas på justeringsfliken om saldot

8 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 8 överstiger taket och om det går under golvet kommer systemet att dra motsvarande tid från kompsaldot. Procent av dag i avvikelsedagar Om kortare arbetsdag ska gälla vissa dagar, exempelvis dag före röd dag finns nu möjligheten att ställa in det i avvikelsedagarna som du hittar under Administration Inställningar Scheman Avvikelsedagar. I kolumnen Förkorta schema med kan du ange hur många procent kortare de anställda ska jobba. I bilden nedan innebär det att alla tjänstemän jobbar 25 % kortare på skärtorsdagen. Det är schemats t.o.m.-tid som justeras och det fungerar oavsett om det är en heltidare som arbetar 8 timmar (blir då 6 timmar) eller om det är en deltidare som t.ex. jobbar 7 timmar (blir då 5,25 timmar).

9 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 9 Deltidsfrånvaro Nu finns möjligheten att ansöka om deltidsfrånvaro när en anställd gör en frånvaroansökan. Det görs genom att markera Deltidsfrånvaro och ange en frånvaroprocent. Hur arbetstiden ska fördelas vid deltidsfrånvaron anger den som attesterar frånvaron genom att klicka på knappen för att skapa ett schema. Då visas följande fråga. Schemat som skapas för deltidsfrånvaron ser ut som ett vanligt personligt schema, men med den skillnaden att varje dag innehåller ett fält för Antal timmar heltid som är förifyllt utifrån det tidigare schema den anställde hade. En summa för alla dagar i det personliga schemat visas också, Totalt antal timmar heltid. Systemet räknar ut skillnaden mellan den schemalagda tiden och heltiden och ger då en frånvaroprocent som ska stämma överens med den ansökta.

10 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 10 När deltidsfrånvaroschemat är klart och frånvaron är attesterad kommer det nya schemats tider att användas på alla ställen i Flex HRM, t.ex. i tidrapporten, bemanningen och vid schemarapporter. Men vid överföring av schematid till lön kommer heltidsschemat att användas. Det kommer även att skapas en frånvarotransaktion till lön för deltidsfrånvaron med den aktuella frånvaroomfattningen. Tidkontroller på projekt Om du vill varna användarna när ett projekt börjar närma sig budgeterad tid eller spärra rapportering på projekt som överskridit vissa gränser finns nu dessa möjligheter. I projektregistret, som du hittar under Administration Register Projekt (Utökat), kan du lägga in antingen varningar eller registreringsstopp. I kolumnen Kontroll har du två val: Kontroll görs på summan av alla ev. underprojekt. Om kontrollen läggs in på ett huvudprojekt kommer registrerad tid räknas ihop från alla underprojekt och jämföras med summan av de budgeterade timmarna från alla underprojekt. Om kontrollen däremot läggs på lägsta nivån i projektträdet kommer det bara vara det projektet som räknas med. Kontrollen ärvs ned till alla underprojekt. Om kontrollen läggs på ett huvudprojekt innebär det att den kontrollen kommer att gälla för alla underprojekt. Detta används för att slippa lägga upp samma kontroll på alla underprojekt.

11 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 11 Förutom kontroller mot registrerad tid finns även möjlighet att kontrollera hur mycket fakturerbar tid som rapporterats. Systemet tar då hänsyn till olika timpriser och summerar dessa från de olika anställda som rapporterat på projektet. När en anställd sedan rapporterar sin tid så kommer eventuella varningar att visas längst ner till höger när tidrapporten sparas. Vid varning kommer tidrapporten ändå att sparas, men vid registreringsstopp kan inte tidrapporten sparas om du rapporterat mer än tillåten tid. Kopiera dagscheman Kopieringsfunktionalitet har byggts in i dagscheman (Administration Inställningar Scheman - Dagscheman). För att kopiera ett dagschema klickar du på ikonen uppe i verktygsfältet. Du får då upp ett fönster där du kan göra lite olika val, exempelvis kan du välja att kopiera alla dagscheman från en tidgrupp till en annan eller bara kopiera ett dagschema till ett nytt i samma tidgrupp.

12 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 12 Uppräkning av tid vid nattarbete Systemet stöder nu uppräkning av tid med 17% vid arbete mellan 22:00 och 06:00 enligt bussbranschavtalet. För att aktivera uppräkningen behöver du markera inställningen Använd uppräkning med 17% på tid mellan 22:00 och 06:00. Den inställningen ligger under Administration Inställningar Tidgrupper och gäller då för alla anställda som tillhör aktuell tidgrupp. På följande ställen kommer då tiden mellan 22:00 och 06:00 att räknas upp med 17%.

13 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 13 Schemaöversikt (arbetsmåttsdifferens, genomsnittlig veckoarbetstid och total schematid) Överföring av schema till lön Överföring av frånvaro till lön Systemanvändare och systemroller Om du använder Flex HRM med en servicebyrålicens aktiveras funktionalitet för kundinstanser. Kundinstanser används för att en servicebyrå ska kunna separera sina olika kunders uppgifter på ett säkert sätt. Kundernas företag och användare läggs då in under en kundinstans för att på så sätt inte blandas ihop en andra kunders uppgifter. För att servicebyråns administratörer ska kunna komma åt de olika kundinstanserna finns systemanvändare. Dessa systemanvändare kommer åt uppgifter i olika kundinstanser beroende på behörigheter. För att kunna administrera systemanvändare och systemroller måste du vara inloggad som en systemanvändare som har behörighet till dessa systemregister. Registren för systemanvändare och systemroller hittar du under Administration Allmänt Systemregister. Systemroller Systemroller fungerar på motsvarande sätt som rollerna under Administration Allmänt Roller. Du definierar de olika rollerna och ställer in behörigheter för dem. En skillnad mot de vanliga rollerna är att på en systemroll kan du inte strypa behörigheten till olika konteringsdimensioner och granskningsnivåer. Om systemrollen har behörighet till ett företag kommer en systemanvändare som tillskrivs den rollen att ha full behörighet till konteringsregister och granskningsnivåer. Systemanvändare Systemanvändare fungerar på motsvarande sätt som användare under Administration Allmänt Användare. Du definierar de olika systemanvändarna som ska kunna logga in i

14 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 14 systemet och tilldelar de systemroller de ska ha på olika kundinstanser och företag. Att kunna tilldela roller för en kundinstans är den stora skillnaden mot vanliga användare (se bild). En systemanvändare kan i ett företag för en viss kundinstans även tilldela vanliga roller som finns i denna kundinstans. När du markerat ett företag eller kundinstans (eller något på lägre nivå i ett företag), kommer du i listan med roller till höger se alla roller du kan tilldela på denna nivå. Om du markerar den översta noden [Alla/Övriga kundinstanser] kommer du endast kunna välja systemroller. När du loggar in med en systemanvändare anger du för vilken kundinstans du vill logga in. Behörighet för att tilldela roller I version 14.3 av Flex HRM har möjligheten att begränsa behörigheten för att tilldela roller till användare tillkommit. För varje roll i HRM kan du nu ange vilka roller den aktuella rollen är behörig att tilldela användare. Behörighet att tilldela roller kan ges i de företagen där behörighet finns eller i samtliga företag. Inställningar för behörighet att tilldela roller finns under Administration Allmänt Roller, fliken Tilldelning.

15 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 15 Behörig att tilldela Anger vilka roller den aktuella rollen ska vara behörig att tilldela. Alternativen är Inga roller, Enligt urval eller Alla roller. Väljer du Enligt urval visas en lista över samtliga befintliga roller där du får bocka för vilka roller den aktuella rollen ska vara behörig att tilldela. Tilldelning i företag Som standard kan roller bara tilldelas i företag där behörighet finns. Bockar du för rutan Behörig att tilldela roller i alla företag kommer behörigheten att utökas till alla befintliga företag.

16 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 16 Dölj användare Under fliken Allmänt finns fr.o.m. version 14.3 möjlighet att i användarregistret dölja användare som är kopplade till företag där behörighet saknas och/eller användare som saknar koppling till företag. Delegering av användarbehörighet (kommer senare) Det finns nu möjlighet att låta användare delegera sina behörigheter till andra användare för ett visst tidsintervall. Detta för att exempelvis en attestant under sin semester ska kunna delegera sin attestbehörighet till en annan användare. Funktionen kan nås under menyvalet Administration Allmänt Delegera användarbehörighet.

17 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 17 Här väljer du datumintervall för när behörigheten ska delegeras, användare till vilken du vill delegera behörigheten samt vilka roller du vill delegera. I listan över vilka roller du kan delegera visas endast de roller för vilka du valt Tillåt delegering av roll till annan användare under Administration Allmänt Roller, fliken Allmänt. Visning av projekt i söklista När en anställd ska söka efter ett projekt i tidrapporten kan du nu välja att visa endast de projekt som den anställde är deltagare i men ändå ge den anställde möjligheten att välja mellan alla projekt när den så önskar. För att aktivera den funktionen markerar du inställningen Visa endast projekt som anställd är deltagare i som default i söklista. Den inställningen ligger under Administration Inställningar Allmänt Konteringsdimensioner.

18 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 18 I projektsöklistan visas då de projekt den anställde är deltagare i, men genom att markera Visa alla projekt får den anställde tillgång till alla projekt. Spara rapporturval Det finns nu möjlighet att spara egna rapporturval. Ett sparat urval hittas i rapportträdet under originalrapporten. Datumurvalen i rapporterna har även utökats med föregående vecka och föregående månad.

19 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 19 Min kalender på startsidan På startsidan finns nu möjlighet att visa en kalender. Den är kopplad till inloggad användare och visar dennes schematider samt ansökt och attesterad frånvaro. För att användarna ska se kalendern på startsidan behöver de aktuella rollerna ha inställningen Se min kalender markerad.

20 Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2014) 20

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion Version 11.3a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 11.3a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas att systemet nu hanterar flera

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under 2013. Bland

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under i version 14.3a.

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Översikt Övergripande kan integrationen beskrivas med denna bild: Personuppgifter (valbart flöde) Lönetransaktioner och schema Flex Lön Lönespecifikationer och

Läs mer

Administration av närvarostämplingar

Administration av närvarostämplingar Administration av närvarostämplingar Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 15.2

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 15.2 Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 15.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 15.2. Bland nyheterna kan

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 14.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3 Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 15.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Personec arbetsledare

Personec arbetsledare Personec arbetsledare Inloggning Inloggning sker från intranätet, Personec - Arbetsledare Huvudmeny I vänstermarginalen finns en meny med de olika val man kan göra. Ett + på knappen betyder att man kan

Läs mer

Ny programversion. Flex HRM Travel

Ny programversion. Flex HRM Travel Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Travel i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Time, version 162

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Time, version 162 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Time, version 162 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Time, version 162. Bland nyheterna

Läs mer

Chefswebb. Manual. Version 2014.03. Medvind Informationsteknik AB

Chefswebb. Manual. Version 2014.03. Medvind Informationsteknik AB Ny Chefswebb Manual Version 2014.03 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Navigering... 4 Startbild... 4 Översikt... 8 Planering... 8 Uppgifter... 9 Person... 10 Sök person... 10 Personer... 11 Bemanning...

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23

Mobiltid 3L Pro 2014. Mobiltid. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 23 Mobiltid Sida 1 av 23 Innehåll TIDREDOVISNING... 3 MOBIL TID... 3 Redovisa tid... 3 SPÄRR MOT ÖVERLAPPANDE TIDPERIODER... 3 LÖNEPERIODSTYP... 4 REGISTRERA RESA... 7 Förutsättningar för att registrera resa...

Läs mer

Ny programversion. Flex HRM Time

Ny programversion. Flex HRM Time Användarmeddelande (december 2015) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Time i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Time, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Time, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Time, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Time, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Soltak ab. Manual P Mobile. Självservice HR/Lön

Soltak ab. Manual P Mobile. Självservice HR/Lön Soltak ab Manual P Mobile Självservice HR/Lön Innehåll P Mobile... 2 Min Lön... 3 Flex Registrering... 4 Stämpla med kod... 4 Kungälvs Kommun... 4 Lilla Edets Kommun... 4 Frånvaro... 5 Avvikande tjänstgöring...

Läs mer

Soltak ab. Manual P Mobile. Visma Window

Soltak ab. Manual P Mobile. Visma Window Soltak ab Manual P Mobile Visma Window Innehåll P Mobile... 2 Tekniska förutsättningar... 2 Logga in... 3 Min Lön... 4 Flex Registrering... 5 Frånvaro... 6 Avvikande tjänstgöring... 7 Saldon... 8 Sida

Läs mer

Soltak ab. Manual Flex. Rapportering av flex. Visma Window

Soltak ab. Manual Flex. Rapportering av flex. Visma Window Soltak ab Manual Flex Rapportering av flex Visma Window Innehåll Flex för medarbetare... 2 Frånvaro... 2 Flexregistrering... 3 Registrering i datorn... 3 Flexöversikt... 7 Rättning av fel... 9 Framtida

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Soltak ab. Manual P Mobile. Självservice HR/Lön

Soltak ab. Manual P Mobile. Självservice HR/Lön Soltak ab Manual P Mobile Självservice HR/Lön Innehåll P Mobile... 2 Min Lön... 3 Flex Registrering... 4 Stämpla med kod... 4 Kungälvs Kommun... 4 Lilla Edets Kommun... 4 Frånvaro... 5 Avvikande tjänstgöring...

Läs mer

Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind.

Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind. Hur du tidrapporterar som konsult Manual för konsulter som arbetar för Randstad eller Dfind. Innehållsförteckning Logga in... Via mobil/surfplatta... Via dator... 3 Tidrapportera... 3 Registrera tid...

Läs mer

ADITROPORTALEN 2015-07-29 1(12) Medarbetare

ADITROPORTALEN 2015-07-29 1(12) Medarbetare ADITROPORTALEN 2015-07-29 1(12) Medarbetare 2015-07-29 2(12) Innehåll Startsidan 3 Kalender/rapportering Menyer i kalendern 4 Förklaringar till färger och ikoner 5 Lägga till aktivitet 6 Rapportera frånvaro

Läs mer

Soltak ab. Manual Flex. Rapportering av flex. Visma Window. [Datum]

Soltak ab. Manual Flex. Rapportering av flex. Visma Window. [Datum] Soltak ab Manual Flex Rapportering av flex Visma Window [Datum] Innehållsförteckning Flex för medarbetare...2 Frånvaro...2 Flexregistrering...3 Flexöversikt...5 Rättning av fel...6 Framtida registrering...7

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15)

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15) Lathund för användare av BeSched Version 10.1 1 (15) INLOGGNING WEBB http://beschedlyck/beschedweb Inloggningsbild Inloggningsbilden i BeSchedWebb. Användarid är Ditt personnummers 9 första siffror, initialt

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Plan, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Tidredovisning Agressoportalen

Tidredovisning Agressoportalen Tidredovisning Agressoportalen Innehållsförteckning Logga in i Agressoportalen... 3 Byte av lösenord... 4 Tidredovisning... 5 Daglig tidregistrering... 6 Hur tidredovisar man i Agresso?... 7 Lathund över

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Soltak ab. Manual Flex. Rapportering av flex. Självservice HR/Lön

Soltak ab. Manual Flex. Rapportering av flex. Självservice HR/Lön Soltak ab Manual Flex Rapportering av flex Självservice HR/Lön Innehåll Flex för medarbetare... 2 Frånvaro... 2 Flexregistrering... 3 Registrering i datorn... 3 Rättning av fel... 9 Framtida registreringar...

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Ledighetsansökan Kontakter Skola24 MobilApp Omdöme Personliga inställningar Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Utbildning Beslut Självservice

Utbildning Beslut Självservice Utbildning Beslut Självservice Version 03: 2008-09-25 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Arbeta i Självservice Beslut... 4 Introduktion... 4 Meddelandefunktion... 6 Kontofördelning... 7 Tillstyrka och Bevilja... 7

Läs mer

Webbtidsrapportering. 1. Gå till sidan www.mytranspa.com. 2. Klicka på Rapportera tid

Webbtidsrapportering. 1. Gå till sidan www.mytranspa.com. 2. Klicka på Rapportera tid Webbtidsrapportering 1. Gå till sidan www.mytranspa.com 2. Klicka på Rapportera tid Logga in 1. Skriv ert kundnummer 2. Ange signatur. 3. Ange lösenord. Var noga med små och stora bokstäver. 4. Klicka

Läs mer

TIDOMAT Portal. Funktionsbeskrivning utbytesschema

TIDOMAT Portal. Funktionsbeskrivning utbytesschema Funktionsbeskrivning utbytesschema Grundschema - Utbytesschema I beräknas samtliga tider utifrån det regelverk som lagts upp på varje tidschema. Varje person har ett grundschema (veckoschema i personbilden).

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2016-02-16 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

LATHUND PRIMULA SJÄLVSERVICE

LATHUND PRIMULA SJÄLVSERVICE LATHUND PRIMULA SJÄLVSERVICE FÖR DIG SOM FLEXAR Redigerad 2015-02-06 INLOGGNING... 3 STÄMPLA IN/UT, MANUELL TID... 3 STÄMPLA IN/UT VID DUBBLA ANSTÄLLNINGAR... 3 TJÄNSTE IN/UT... 4 GLÖMT ATT STÄMPLA...

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Semester (Alfa 5 kap.) samt Personalhandbok A-Ö http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/

Semester (Alfa 5 kap.) samt Personalhandbok A-Ö http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/ Semester 1 Semester (Alfa 5 kap.) samt Personalhandbok A-Ö http://www.pa.adm.gu.se/personalhandbok/arbetstid/ Se även Regler i Egenrapporterings hemsida i Medarbetarportalen. Semester Välj Ledigheter i

Läs mer

2. Inställningar som du gjort i Anställdaregistret, fliken Statistik mm gällande Löneform. Löneform 1-4 kommer med i rapporten.

2. Inställningar som du gjort i Anställdaregistret, fliken Statistik mm gällande Löneform. Löneform 1-4 kommer med i rapporten. Konjunkturstatistik Syftet med undersökningen är att belysa lönenivåns utveckling för arbetare och tjänstemän inom den privata sektorn. Statistiken används främst vid konjunkturbedömningar och som underlag

Läs mer

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade.

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade. Marathon Tid... 3 Tidrapportering... 3 Massinmatning... 8 Avprickning... 9 Projektbudget... 10 Medarbetarbudget... 11 Byt medarbetare... 11 Summa projekt... 12 Daglista... 13 Veckoöversikt... 14 Funktioner...

Läs mer

Innehållsförteckning. SoftOne Mobil

Innehållsförteckning. SoftOne Mobil Innehållsförteckning Om SoftOne Mobil... 3 Snabbstartsguide... 4 Aktivera mobilanvändare... 4 Bestäm synliga fält i mobilen... 4 Ladda ner appen... 4 Fakturering... 5 Mina ordrar... 5 Orderdetaljer...

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2017-06-26 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Sida 1 av 18. UNIT4 Tid. Registrering tid Agressowebb. Version 1.2 2015-12-29

Sida 1 av 18. UNIT4 Tid. Registrering tid Agressowebb. Version 1.2 2015-12-29 Sida 1 av 18 UNIT4 Tid Registrering tid Agressowebb Sida 2 av 18 Innehåll Agressowebb - Primula... 3 Övertid och kompensationsledighet... 3 Ändrad tjänstgöring i % - tjänstledig/föräldraledig mm... 3 Att

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Introduktion till Konsultportalen

Introduktion till Konsultportalen Introduktion till Konsultportalen Detta är en manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Individ. Adress: OBS! Ej www. Länk till BeSched Individ finns på hemsidans startsida Tidrapportering BeSched

Individ. Adress:  OBS! Ej www. Länk till BeSched Individ finns på hemsidans startsida Tidrapportering BeSched Individ Adress: http://beschedheby.sala.se OBS! Ej www Länk till BeSched Individ finns på hemsidans startsida Tidrapportering BeSched AnvändarID Lösenord ditt personnummer, de NIO första siffrorna utan

Läs mer

6.3.0. MinTid användardokumentation

6.3.0. MinTid användardokumentation 6.3.0 MinTid användardokumentation MinTid användardokumentation Innehåll i Innehåll MinTid 1 Generellt... 1 Vem skall använda MinTid och vad kan göras?... 1 Standardfunktioner i MinTid... 1 Logga in...

Läs mer

Lathund - Schema och bemanning i Besched-Web

Lathund - Schema och bemanning i Besched-Web LATHUND 1(29) 2017-06-14 Socialförvaltningen Emmeli Söderberg Projektledare Avd. för stöd till äldre och personer med funktionsvariation Lathund - Schema och bemanning i Besched-Web LATHUND 2(29) Sida

Läs mer

Löneuppgifterna presenteras i rapporten i fyra kolumner innehållande arbetare och tjänstemän.

Löneuppgifterna presenteras i rapporten i fyra kolumner innehållande arbetare och tjänstemän. Konjunkturstatistik Syftet med undersökningen är att belysa lönenivån och dess förändring över tiden inom den privata sektorn. Statistiken används främst vid konjunkturbedömningar och som underlag vid

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Personec Självservice - Flex

Personec Självservice - Flex Personec Självservice - Flex När man loggar på i självservice visas stämplingsbilden direkt. Instämpling : Klicka spara. Typ In ska vara vald, datum och klockslag kommer automatiskt. Stämpling för lunch

Läs mer

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv.

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv. Copyright Joliv AB 2011 Schema Version 4.5 Schematurer Schemat i mobil KLINIK baseras på turer, och kan vara antingen rullande eller planeras dagsvis. Schematurer skapas i Admin/Turer. Skriv in namnet

Läs mer

Version 5, 2011-04-12 1 av 8 LATHUND. Registrering av Närvarotid

Version 5, 2011-04-12 1 av 8 LATHUND. Registrering av Närvarotid Version 5, 2011-04-12 1 av 8 LATHUND Registrering av Närvarotid Version 5, 2011-04-12 2 av 8 Du som är anställd som teknisk- eller administrativ personal omfattas av Högskolans lokala arbetstidsavtal.

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

Manual Time Care Pool Vikarie

Manual Time Care Pool Vikarie Kommunkontoret Löneenheten 1(12) Manual Time Care Pool Vikarie Postadress Besöksadress Telefon växel Internetadress e-post Box XXX Gata nummer 046-359 50 00 www.lund.se forvaltningsbrevlada@lund.se Postnr

Läs mer

Självservice Personec P

Självservice Personec P 2013-08-19 Självservice Personec P Manualen finns även att hämta på http://www.mtgskaraborg.se under Löneadministration ALLMÄNT... 2 Vad är Personec självservice... 3 INLOGGNING... 4 INSTÄLLNINGAR... 5

Läs mer

A n v ä n d a r m a n u a l

A n v ä n d a r m a n u a l A n v ä n d a r m a n u a l A t t e s t e r i n g Version 5.21 2011-10-25 Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Nytt lösenord... 2 1.2 Tidplan för rapportering i Palasso... 2 1.3 Starta Egenrapportering... 2

Läs mer

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window

Soltak ab. Manual Schema. Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Soltak ab Manual Schema Schemaläggning vid anställning och placering Visma Window Innehåll Schema... 2 Sök upp befintligt schema... 3 Skapa nytt schema... 4 Jourschema... 8 Beredskapsschema... 10 Placeringsschema...

Läs mer

Förtroende- rapportering. Manual

Förtroende- rapportering. Manual Förtroende- rapportering Medarbetare Manual Version 2012.0 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Vad finns på min personliga webbsida?... 5 Visa... 5 Redigera...

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

Ny Självservice Nu har utseendet för Självservice ändrats. När du går in, ser det kanske inte ut som här. Du ser olika saker beroende på behörighet.

Ny Självservice Nu har utseendet för Självservice ändrats. När du går in, ser det kanske inte ut som här. Du ser olika saker beroende på behörighet. Ny Självservice Nu har utseendet för Självservice ändrats. När du går in, ser det kanske inte ut som här. Du ser olika saker beroende på behörighet. Startsida Du ser Meddelande från lön och Länkar som

Läs mer

EGENRAPPORTERING. Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04. Eva Johansson 021-10 15 41

EGENRAPPORTERING. Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04. Eva Johansson 021-10 15 41 2014-01-08 LATHUND EGENRAPPORTERING Vid frågor ring gärna: Birgitta Fröjd 021-10 16 04 Eva Johansson 021-10 15 41 Innehållsförteckning sid 2 1. Om egenrapportering sid 3 2. Öppna egenrapportering sid 4

Läs mer

HANTERA ANSTÄLLNING. Internt dokument Medvind Webb för chef och administratör. Gäller fr.o.m: Senast reviderad:

HANTERA ANSTÄLLNING. Internt dokument Medvind Webb för chef och administratör. Gäller fr.o.m: Senast reviderad: HANTERA ANSTÄLLNING Internt dokument Medvind Webb för chef och administratör Gäller fr.o.m: 2019-02-01 Senast reviderad: 2019-02-11 Innehåll 1 Anställning... 3 1.1 Arbetstidsregel... 4 1.2 Stämplingsmall...

Läs mer

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01

Stämpling- Manual. Medarbetare. Medvind Informationsteknik AB. Version 2013.01 Stämpling- Medarbetare Manual Version 2013.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Instämpling... 3 Kvittens vid instämpling... 4 Saldovisning på stämplingsbilden... 5 Kvittens vid Utstämpling... 6 Kvittens...

Läs mer

Heroma. Klient

Heroma. Klient Heroma Klient 2011-04-19 1 Innehållsförteckning 3. Heroma Prod 6. Godkänna frånvaroärenden 7. Godkänna arbetsförändringsärenden 8. Registrera och godkänna frånvaroärenden 12. Registrera och godkänna arbetsförändring

Läs mer

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Vikariehandledning rev 20180917 Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Allmänt om vikariebokning De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via www.vadstena.se/bemanningsenheten.

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb.

Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. STOCKHOLM SKOLWEBB UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (10) 2012-02-28 VERSION 3.0 Frånvaro Lathunden visar ett rekommenderat arbetssätt för lärare och mentor i Frånvaro i Stockholm Skolwebb. Lärares snabbguide

Läs mer

CASPECO MANUAL PERIODAVSTÄMNING

CASPECO MANUAL PERIODAVSTÄMNING Caspeco Business Control 6 Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL PERIODAVSTÄMNING INNEHÅLL Periodöversikt & avstämning... 1 Periodöversikten... 1 Menyn... 2 Hantera perioder... 3 Periodöversikten...

Läs mer

Personec Självservice - Flex

Personec Självservice - Flex Personec Självservice - Flex När man loggar in i självservice visas stämplingsbilden direkt. Instämpling: Klicka spara. Typ In ska vara vald, datum och klockslag kommer automatiskt. Stämpling för lunch:

Läs mer

Ett program för tidrapportering och. Aveny. Tidredovisning

Ett program för tidrapportering och. Aveny. Tidredovisning Ett program för tidrapportering och u p p f ö l j n i n g av P r o j e k t Aveny Tidredovisning Aveny Tidredovisning Med Aveny Tidredovisning erbjuder vi ett toppmodernt hjälpmedel som förenar tidrapportering

Läs mer

Agresso Tid. Rutin för att få ut komp.timmar i pengar via tidregistrering i Agresso. Inst 135. Version 1.0 / 141022

Agresso Tid. Rutin för att få ut komp.timmar i pengar via tidregistrering i Agresso. Inst 135. Version 1.0 / 141022 Agresso Tid Rutin för att få ut komp.timmar i pengar via tidregistrering i Agresso Inst 135 1 Innehållsförteckning RUTIN FÖR UTBETALNING AV TIMSALDON FÖR SCHABLONTID, ÖVERTID OCH MERTID... 3 FÖRORD...

Läs mer