Kan tjänsten sammankopplas med t.ex. andra ekonomiförvaltningsprogram? Nej, tjänsten kan inte sammankopplas med andra ekonomiförvaltningsprogram.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kan tjänsten sammankopplas med t.ex. andra ekonomiförvaltningsprogram? Nej, tjänsten kan inte sammankopplas med andra ekonomiförvaltningsprogram."

Transkript

1 FAQ / Vanliga frågor Idrifttagning av tjänsten Vilka investeringar och anskaffningar krävs? Sonera Fakturera är en webbaserad faktureringstjänst som inte kräver investeringar i utrustning och inte heller nerladdning av program. Tjänsten används via webbläsare med antingen dator eller mobiltelefon med Internetanslutning. Vi rekommenderar i första hand webbläsarna Firefox, Opera och Safari. Om du använder Internet Explorer rekommenderar vi version IE 8. Cookies-funktionen måste vara aktiverad för att tjänsten ska kunna användas. Sporadisk användning av tjänsten kräver inga investeringar, men om du vill registrera dig som användare måste du betala en månadsavgift som ger dig tillgång till extra funktioner för registrerade användare. Kan tjänsten sammankopplas med t.ex. andra ekonomiförvaltningsprogram? Nej, tjänsten kan inte sammankopplas med andra ekonomiförvaltningsprogram. Kan jag överföra ett befintligt kund- och/eller produktregister till tjänsten? Om du vill överföra ett register till tjänsten, kontaktar du oss via kundsupportblanketten så kan vi komma överens om överföringen. Välj Kundfeedback som ämne för responsen.

2 Registrering och användarkonto Vad gör jag om jag glömt mitt användarnamn? Ditt användarnamn är den e-postadress du gav i samband med registreringen. Jag har glömt mitt lösenord. Vad ska jag göra? Om du glömt ditt lösenord, går du till ingångssidan och trycker på Logga in och därefter på länken Har du glömt ditt lösenord? Skriv den e- postadress du registrerade dig med för tjänsten. Funktionen sänder en länk till din e-post. Tryck på länken så kan du byta lösenord. Kan övriga medarbetare på vårt företag använda mitt användarnamn och lösenord? Användarnamnet och lösenordet är personliga och användaren är själv ansvarig om de överlåts till andra medarbetare inom företaget. Hur kan jag fylla på saldo på mitt konto? Du kan fylla på saldo på ditt konto genom att i verktygsraden uppe på sidan gå till Mitt företag, fliken Användarkonto detaljer och Köp kredit. Betalningsalternativen är kreditkorts- och sms-betalning. Du kan betala antingen månadsavgift för användarkonto eller engångsavgift på basis av sända fakturor. Vad händer när en månadsavgiftsperiod löper ut? Registrerade användare kan kontrollera sina uppgifter i tjänsten sex månader efter att en månadsavgiftsperiod löpt ut. Däremot går det inte att skapa eller sända fakturor efter att den senaste betalda månadsavgiftsperioden löpt ut. När du betalat månadsavgiften kan du igen använda ditt användarkonto normalt. Se även följande fråga om samma ämne. Om du inte använt ditt konto på sex månader kan du inte längre logga in. Kontakta kundsupporten om du vill ta ditt användarkonto i bruk igen. Om tjänsten inte alls används, sparas data som en registrerad kund lagrat i tjänsten i 12 månader varefter användarkontot raderas från tjänsten.

3 Hur gör jag för att avsluta användningen av tjänsten? Om du vill avsluta användningen av tjänsten, kontaktar du oss via kundsupportblanketten. Se följande fråga om du har kvar saldo på ditt användarkonto. Om jag upphör med användningen av tjänsten, vad händer då med de pengar som jag sparat på mitt användarkonto? Om du vill avsluta användningen av tjänsten eller säga upp den och du på ditt användarkonto har saldo som ska återbetalas (mer än 5,00 euro), ska du meddela detta med den kontaktblankett som finns på tjänstens sidor. Ingen ränta betalas på medlen på användarkontot. Användargränssnitt Vilka webbläsare fungerar tjänsten med? Vi rekommenderar främst webbläsarna Firefox, Opera, Chrome och Safari. Om du använder Internet Explorer rekommenderar vi version IE 8. Skapa faktura och fakturauppgifter Hur påverkar en bifogad fil den sända fakturans pris? För bifogade filer till fakturor som sänds via posten debiteras en avgift för extra sida enligt prislistan. När fakturan sänds i elektroniskt format påverkar en bifogad fil inte priset, men den bifogade filen går endast fram om den sänds i TEAPPS format. Hur laddar jag ner en logotyp på en faktura? Oregistrerade användare laddar ner en logotyp på fakturan i samband med att de skapar fakturan. Logotypen fogas till fakturan genom att man trycker på Bläddra/Browse-knappen (beror på webbläsarens språkinställningar). Registrerade användare kan spara sitt företags logotyp på sitt användarkonto. De kan sedan välja den tidigare sparade logotypen och foga den till fakturan i samband med att fakturan skapas.

4 Godkända filformat för logotyper är.jpg.gif.tiff och.pgn. Rekommenderad storlek på bilder som laddas ner är 1024 x 275 pixlar. Tjänsten förminskar automatiskt större bilder. Hur skapas nummer och refernsnummer för en faktura? Oregistrerade användare matar in ett fakturanummer för fakturan. För registrerade användare skapar tjänsten automatiskt fakturanummer med början från ett nummer som användaren ger. Fakturanumret skapas först när en registrerad användare skickat iväg en faktura. Referensnumret måste användaren alltid själv mata in. Vad är fältet Fri text avsett för? I fältet Fritext kan du skriva önskad text, exempelvis en hälsning, ett meddelande eller en reklam. Det ryms högst 400 tecken i fältet. Texten visas under produktraderna. Vad är fältet Orderreferens avsett för? I fältet Orderreferens kan du skriva närmare upplysningar om den beställning som faktureras. Det ryms högst 40 tecken i fältet. Vad är IBAN? IBAN är ditt bankkontonummers internationella format. Du hittar det enkelt på ditt kontoutdrag. Du kan också kontrollera det på din banks webbsidor. Från blir det obligatoriskt att ange IBAN på nätfakturor och e-fakturor. Vad är nätfakturakod? I denna tjänst avser nätfakturakod både EDI-koden och en nätfakturakod som börjar på FI. Hur skapar man en krediteringsfaktura? Krediteringsfakturor skapas genom att man bokför antingen priset eller antalet med ett minus. Om en fakturas summa är på minus, får fakturan automatiskt rubriken Krediteringsfaktura. Vad är BIC? BIC (SWIFT) är en unik identifieringsuppgift för bankerna. De finländska bankernas BIC-koder är:

5 NDEAFIHH Nordea Bank Finland HELSFIHH Aktia OKOYFIHH OKO Bank Abp AABAFI22 Ålandsbanken DABAFIHH Sampo Bank Abp HANDFIHH Handelsbanken ESSEFIHX Skandinaviska Enskilda Banken DABAFIHX Danske Bank DNBAFIHX DnB NOR Bank TAPIFI22 Tapiola Bank SWEDFIHH Swedbank SBANFIHH S-Banken Var får jag tag på mottagarens IBAN eller BIC? Dem hittar du enklast på mottagarens banks webbsidor. Vad är Grupper avsedda för och hur används de? Som registrerad användare kan du skapa kund- och produktgrupper som du använder för att underlätta organiseringen av produkter och kunder. Hur får jag reda på en kunds nätfakturaadress? Som registrerad Fakturera-kund kan du få fram din kunds nätfakturaadress på basis av FO-numret. När du matar in kundens uppgifter i kundregistret, fyller du i kundens FO-nummer i avsett fält. Efter det trycker du på Sökknappen vid nätfakturaadressen, så hämtar tjänsten automatiskt den nätfakturaadress som hänför sig till FO-numret. Om det finns flera adresser, får du en adresslista och kan välja önskad adress. Jag sökte efter en kunds nätfakturaadress via tjänsten. Tjänsten visade en lista över adresser, men det gick inte att välja någon av dem. I stället visade tjänsten meddelandet Explicit e-fakturalösning kontrakt behövs. Vad betyder detta? Om din kund anlitar en nätfakturaoperatör för förmedling av nätfakturor, kan du sända kunden nätfakturor direkt, utan särskilt avtal. Om din kund anlitar en bank för förmedling av nätfakturor, måste även den som sänder nätfakturor ingå ett särskilt avtal med banken. I sådana fall kontaktar du banken i fråga (syns i listan över nätfakturaadresser vid punkten operatör) och ingår avtal med banken. Efter att du ingått avtalet meddelar du detta till Fakturera-tjänstens

6 kundtjänst via kundresponsblanketten, så aktiveras funktionen för sändning av nätfakturor till kunder som använder ifrågavarande bank för förmedling av nätfakturor. Hur gör jag för att spara en faktura på min dator? Oregistrerade användare sparar fakturorna på sin dator via förhandsgranskning innan fakturorna sänds. Kundkorgen töms när fakturorna sänds. Registrerade användare kan även ta utskrifter av fakturorna efter att de sänts. Observera den lagstadgade skyldigheten att arkivera fakturorna i sex år utöver innevarande år. Kan jag själv ta en utskrift av fakturorna? Se föregående fråga. Du kan ta en utskrift av en faktura som öppnats i förhandsgranskning. Då syns en vattenstämpel på fakturan. Tjänsteleverantören sänder också alltid fakturan till kunden. På fakturor som tjänsteleverantören sänt syns ingen vattenstämpel. Är sidantalet begränsat för fakturor som sänds med posten? Maximiantalet sidor för fakturor som ska sändas med posten är sex sidor, av vilka bilagan kan bestå av fyra sidor. Hur länge tar det för en faktura som sänds med posten att nå mottagaren? En faktura som är markerad som sänd på en vardag före kl 11 går till utskrift och Itella Abp (Posten Finland) för utdelning. Fakturan levereras som första klassens brev. För brevutbärningen i Finland ansvarar Itella Abp (Posten Finland) i enlighet med normal postningspraxis. Ett första klassens brev delas ut till mottagaren i regel följande arbetsdag efter postningen. Hur sänder man i tjänsten gjorda fakturor till en bokföringsbyrå? Som oregistrerad användare kan du spara och skriva ut fakturor via förhandsgranskning och sända dem på önskat sätt till bokföringsbyrån. Som registrerad användare kan du dessutom spara och skriva ut fakturor via flikarna Avvaktar, Öppna och Stängda.

7 Faktureringssätt Går det att sända fakturor till utlandet? Ja, det går att sända fakturor till utlandet. Fakturaformaten följer emellertid finländsk praxis. Endast pappers- och e-postfakturor kan sändas till utlandet från Finland.

8 Betalning Vilka är betalningssätten för användningen av tjänsten? Betalningssätten för Sonera Fakturera-tjänsten är sms och kreditkort. Närmare anvisningar om betalning finns i tjänstens användarguide. Tjänstens pålitlighet och dataskydd Var lagras data och säkerhetskopior inom ramen för Sonera Faktureratjänsten? Tjänsten fungerar i en datasäker miljö och tjänstens data lagras i en redundant (dubblerad) databas. Dessutom har tjänsten säkerhetskopiering för att säkerställa tillgången till data. Kan fakturor försvinna? Allt material som kommer till tjänsten kan följas upp individuellt, allt från utskriften till Itella Abp:s (Posten Finlands) utdelningscentral. Den manuella brevutbärningen fungerar i enlighet med normal postningspraxis. Vad kan jag göra om mottagaren påstår att han eller hon inte fått den faktura jag sänt via tjänsten? Om du är registrerad användare kontrollerar du först om fakturan syns i ditt användarkontos fakturaarkiv. Om inte fakturan finns där eller om den syns som sänd, kontaktar du vår kundsupport. För felutredningen behöver du uppge användarnamn, lösenord och fakturauppgifter (referensnummer, fakturans slutsumma, fakturanumret, den fakturerade kunden, sändningsdag, klockslag och sändningssätt). Om du är oregistrerad användare rekommenderar vi att du sparar fakturorna innan du sänder dem. Då är det mycket lättare att utreda eventuella fel och du har kvar ett verifikat på sända fakturor. Kontakta även vår kundsupport. För felutredningen behöver du uppge användarnamn, lösenord och fakturauppgifter (referensnummer, fakturans slutsumma, fakturanumret, den fakturerade kunden, sändningsdag, klockslag och sändningssätt).

9 Kan någon ta del av datatrafiken mellan min dator och tjänsten? Trafiken mellan enskilda användares datorer och Sonera Fakturera-tjänsten är SSL-krypterad. Samma typ av kryptering använder bland annat bankerna för att kryptera sin datatrafik. Krypteringen är i regel omöjlig att knäcka så att förmedlade data kan utnyttjas. I det publika Internet-nätet kan även utomstående ta del av trafiken, exempelvis om tjänsten används över ett trådlöst nät (WLAN). Kontrollera att din uppkoppling är skyddad exempelvis med lösenord.

10 Fel Vad göra om tjänsten ligger nere? Det kan förekomma tillfälliga avbrott i tjänsten exempelvis på grund av underhålls- eller uppdateringsarbete. I sådana fall syns ett meddelande om saken på tjänstens ingångssida. Du kan använda tjänsten senare. Om tjänsten helt och hållet ligger nere, kontakta Helpsons feltjänst på tfn (lna/msa) mån-fre 8-21, lör Vad göra om det uppstår ett avbrott när jag håller på att skapa en faktura? Vänta tills anslutningen är återställd. Oregistrerade användare måste skapa fakturan från början. Om cookies är aktiverade, minns din webbläsare en del av de data du matat in. Data som registrerade användare matat in finns kvar i tjänsten, om användaren hunnit spara fakturan bland utkasten. Vad göra om jag skickat iväg en faktura som innehåller fel? Registrerade användare kan redigera fakturorna ända tills de sänts iväg och flyttats över till fliken Öppna. Fakturor som ska redigeras finns i fliken Utkast eller Under behandling. Det är viktigt att kontrollera fakturorna noggrant innan de sänds. E-post- och nätfakturor som innehåller fel kan inte annulleras efter att de sänts. Pappersfakturorna går vidare varje vardag kl Om du vill annullera en pappersfaktura, kontaktar du vår kundsupport, så kan vi annullera sändningen, förutsatt att fakturan ännu inte postats. Kundsupport Vem ska jag kontakta om jag vill ha användarstöd gällande tjänsten? Du kan kontakta Helpsons användarstöd på tfn ; pris: 1,99 euro/min + lna/msa. På tjänstens ingångssida finns det också en användarguide. På produktsidan finns användarguider för både registrerade och oregistrerade användare.

11 Vem ska jag kontakta om jag vill ge respons eller göra en reklamation? Via kundsupportlänken kan du sända kundrespons, reklamationer, felanmälningar eller andra meddelanden.

FAQ / Vanliga frågor. Idrifttagning av tjänsten. Idrifttagning av tjänsten...1. Registrering och användarkonto...2. Användargränssnitt...

FAQ / Vanliga frågor. Idrifttagning av tjänsten. Idrifttagning av tjänsten...1. Registrering och användarkonto...2. Användargränssnitt... FAQ / Vanliga frågor Idrifttagning av tjänsten...1 Registrering och användarkonto...2 Användargränssnitt...3 Skapa faktura och fakturauppgifter...3 Faktureringssätt...6 Tjänstens pålitlighet och dataskydd...6

Läs mer

Sonera Fakturera Användarguide. Oregistrerad

Sonera Fakturera Användarguide. Oregistrerad Sonera Fakturera Användarguide Oregistrerad 1/6 Sonera Fakturera Användarguide oregistrerad 05/2011 Rekommenderade webbläsare Vi rekommenderar webbläsarna Firefox, Opera, Safari och Chrome. Tjänsten stödjer

Läs mer

Sonera Fakturera Användarguide. Registrerad

Sonera Fakturera Användarguide. Registrerad Sonera Fakturera Användarguide Registrerad Innehåll 1 Ingångssida... 3 2 Välj språk... 3 3 Registrera dig som användare av Sonera Fakturera... 3 4 Logga in... 3 5 Min information... 3 5.1 Mitt företag...

Läs mer

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili 1 (5) Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili Registrering För att registrera dig för rapporteringstjänsten Energiapeili behöver du dina personliga bankkoder. Du kan använda de vanligaste nätbankernas

Läs mer

Sonera Bill. Bruksanvisning

Sonera Bill. Bruksanvisning Sonera Bill Bruksanvisning 1/9 Sonera Bill Bruksanvisning 06/2011 Sonera Bill är en mobilapplikation för iphone- och ipad-telefoner. Den synkroniseras automatiskt med Sonera Fakturera-tjänsten vid uppkoppling

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Konvertering och kontroll av IBAN-kontonummer. Beskrivning av tjänsten

Konvertering och kontroll av IBAN-kontonummer. Beskrivning av tjänsten Konvertering och kontroll av IBAN-kontonummer Beskrivning av tjänsten Innehåll 1 Hur fungerar IBAN-konverteringstjänsten... 3 2 IBAN konverteringstjänst och kontroll av finska konton... 3 2.1 Kontroll

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Fakturaportal för Leverantörer

Fakturaportal för Leverantörer Fakturaportal för Leverantörer Via fakturaportalen kan du enkelt och kostnadsfritt registrera och skicka elektronisk faktura till Swedac. Fakturan registreras i ett webbformulär. Portalen når du via en

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande

Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Program för uppgörande av fakturerarmeddelande Bruksanvisning 31.10.2007 1 (1) Innehållsförteckning 1 Program för fakturerarmeddelande... 1 2 Uppgörande av fakturerarmeddelande... 1 3 Datainnehållet i

Läs mer

- - Betalnings data uppföljning

- - Betalnings data uppföljning 1.7.2011 1 (7) Sonera Fakturera 1 Tjänstelösning Sonera Fakturera är en webbtjänst för framtagning och utskick av fakturor avsedd för företag. I tjänsten vidarebefordras företagets elektroniska fakturamaterial

Läs mer

Tjänstebeskrivning Konvertering av kontonummer till IBANformat och kontroll av kontonas giltighet

Tjänstebeskrivning Konvertering av kontonummer till IBANformat och kontroll av kontonas giltighet Tjänstebeskrivning Konvertering av kontonummer till IBANformat och kontroll av kontonas giltighet 15.11.2012 Tjänsten är avsedd för både konvertering av kontonummer till IBAN-format och kontroll av giltighetstiden

Läs mer

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst

För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst E-tjänstens användarguide 1 (18) 1.9.2015 För sökande: Användarguide till Akademins e-tjänst Innehåll Bra att veta innan du börjar... 2 E-tjänsten... 2 E-tjänsten fungerar med följande webbläsare... 2

Läs mer

E-faktura i filöverföringen Beskrivning av tjänsten

E-faktura i filöverföringen Beskrivning av tjänsten E-faktura i filöverföringen Beskrivning av tjänsten Innehåll Ta emot fakturor via nätbanken eller filöverföringen... 3 Vem kan använda tjänsten?... 3 Hur tjänsten tas i bruk... 3 Filformat... 4 Finvoice...

Läs mer

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande

Anmälan om att du har fått ett säkert e-postmeddelande Tullens tjänst Turvasähköposti Kundanvisning www.tulli.fi version 2.2 8.1.2015 ersätter version 2.1 22.5.2014 Tullens tjänst Turvasähköposti Tullen skickar dig ett krypterat e-postmeddelande när meddelandet

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit

Så här använder du. etjänsten. etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten etjänsten är en elektronisk kanal för ärenden i anslutning till din kortkredit Så här använder du etjänsten Innehåll Vad är etjänsten?... s. 3 Avtal om etjänsten... s. 4 Saldoförfrågan,

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor till Volvo Car SE Registrera er för er Pagero Free Web Portal till Volvo Car För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor har Volvo

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten

E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten E-faktura i nätbanken Beskrivning av tjänsten Innehåll Ta emot fakturor i nätbanken eller filöverföringen... 3 För vem är tjänsten avsedd?... 3 Tillgänglighet... 4 Handläggningstid... 4 Bankdag... 4 Förvara

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016

Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Dnr CIF 2015/11 Regler och anvisningar för ansökan om organisationsstöd gällande år 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna in en ansökan,

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Snabbguide för E-lomake

Snabbguide för E-lomake Snabbguide för E-lomake 1 Om E-lomake/E-blankett...1 1.1 Inloggning...1 1.2 Symboler...1 1.3 Användargränssnittets flikar...1 1.4 Skapande av en ny blankett...2 2 Skapande av en ny blankett, Fält-funktionen...3

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till personal - för dig som arbetar på ett entreprenadföretag 203-03-09 Innehållsförteckning. Aktivera ett användarkonto, jag har en egen e-postadress 3 2. Aktivera ett användarkonto,

Läs mer

Comet faktureringskundssida

Comet faktureringskundssida Comet faktureringskundssida Laddning av pengar till Comet betalapparater med faktureringskundssidan https://secure.comet.fi/comet/cpss Stöd: Tekniskt stöd 0100 87 870 (vard. 8.00 16.00) E post: info@comet.fi

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Prislista. för mobilabonnemang och förbetalt kort. Mobil telefoni. Så här får du veta mer

Prislista. för mobilabonnemang och förbetalt kort. Mobil telefoni. Så här får du veta mer LZTA 803 1015 2007-02 Mobil telefoni Prislista Så här får du veta mer För mer prisinformation gå in på www.telia.se eller ring kundtjänst, tel. 90 200 (privat) eller tel. 90 400 (företag) för mobilabonnemang

Läs mer

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder

Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Villkor för e-fakturaservice för företagskunder Gäller fr.o.m. 01.1. 2013 Nedanstående avtalsvillkor tillämpas mellan Banken och Kunden vid hanteringen av e- som kunden sänder och/eller mottar via en elektronisk

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning

S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning S-gruppens portal för e-fakturor Snabbanvisning 1 Allmänt Portalen för e-fakturor är en applikation på nätet och via den kan man skicka e-fakturor. Portalen för e-fakturor passar leverantörer som inte

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar

Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Undervisnings- och kulturministeriets ärendehanteringstjänst för statsunderstöd: bruksanvisning för sammanslutningar Innehåll 1. Bra att veta innan du börjar använda tjänsten... 2 1.1 Ärendehanteringstjänsten...

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR FÖRETAG

BRUKSANVISNING FÖR FÖRETAG 25.2.2013 BRUKSANVISNING FÖR FÖRETAG Den elektroniska servicen e-vientiasiakirjat www.e-vientiasiakirjat.fi OY SAMLINK AB BRUKSANVISNING FÖR FÖRETAG 2 (42) Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Krav

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI

SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Finlands svenska Marthaförbund rf SNABBGUIDE TILL MEDLEMSREGISTRET ANKKURI Version 2 28.04.2014 Marika Seger Innehåll 1. INLOGGNING... 3 1.1 Hur loggar jag in?... 3 1.2 Lösenord... 3 1.3 Jag har glömt

Läs mer

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile.

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile. Kom igång med Näsgård Mark online Generellt Detta avsnitt visar: Skapar administrator konto Hur du överför data från din lokala dator upp till servern. Skapar inloggningsuppgifter till medarbetare Delar

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDNING AV TV4 AB:S WEBB-TV TJÄNSTER 1. Allmänt Dessa allmänna villkor utgör ett avtal (nedan benämnt Avtalet) mellan dig, som användare (nedan benämnd som Användaren) och TV4 AB

Läs mer

Man gör en ny ansökan helt från början genom att klicka på länken "Stöd för handelsfartyg".

Man gör en ny ansökan helt från början genom att klicka på länken Stöd för handelsfartyg. ELEKTRONISK ANSÖKAN OM STÖD FÖR HANDELSFARTYG (Anvisningar - ifyllande av ansökan http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/s/tjanster_yrkestrafik/tillstand_stod/handelsjofarten) E-tjänsten fungerar med

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Konvertering och kontroll av IBAN-kontonummer. Beskrivning av tjänsten

Konvertering och kontroll av IBAN-kontonummer. Beskrivning av tjänsten Konvertering och kontroll av IBAN-kontonummer Beskrivning av tjänsten Mars 2018 Innehåll 1 Hur fungerar IBAN-konverteringstjänsten... 2 2 IBAN konverteringstjänst och kontroll av finska konton... 2 2.1

Läs mer

Personec Inköp och Faktura

Personec Inköp och Faktura 2007-05-03 1 (12) Personec Inköp och Faktura Handbok för: Mottagnings- och beslutsattestanter 2007-05-03 2 (12) Innehållsförteckning Meddelande via e-post (Groupwise) Sidan 3 Inloggning Sidan 3 Brevlådan

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

Bildtelefoni.net webbklient

Bildtelefoni.net webbklient Bildtelefoni.net webbklient Användarmanual 1.2 www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med webbklienten kan alla få enkel tillgång till

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB FaktApp Mobilapplikation för fakturering Resultat Finans AB Innehåll FaktApp En unik tjänst från Resultat Finans AB...2 FaktApp Mobilapplikation för fakturering...3 Logga in på FaktApp...3 Registrera ditt

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten

Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Anvisningar fo r dig som anva nder e- tja nsten Du kan sända ditt meddelande elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten.om du sänder ett elektroniskt meddelande behövs ingen ansökan i pappersform.

Läs mer

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern)

Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) Frågor och svar om Uppsägning av Telia Mobil plånbok och skaffa WyWallet (Extern) 1 Varför har ni sagt upp min mobila plånbok? WyWallet erbjuder nu allt det och lite till som du som kund är van vid i Telia

Läs mer

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total?

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total? Allmänt e-faktura Total är en elektronisk faktureringstjänst i Business Online. Tjänsten möjliggör för dig att: registerhålla och administrera dina fakturamottagare ta emot anmälningsfiler från fakturamottagare

Läs mer

Krypterad e-postförbindelse mellan försäkringsmäklare och Finansinspektionen

Krypterad e-postförbindelse mellan försäkringsmäklare och Finansinspektionen 1 (5) Krypterad e-postförbindelse mellan och Finansinspektionen 1 Allmänt Försäkringsmäklaren kan, om den så önskar, skicka in berättelsen om rörelse och bokslutsinformationen till Finansinspektionen via

Läs mer

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal 1 Innehållsförteckning 1. ATT SÖKA EN ANSTÄLLNING VIA SÖKANDEPORTALEN... 3 1.1 LOGGA IN I SÖKANDEPORTALEN... 3 1.2 SKAPA ETT NYTT KONTO... 4 1.3 LÖSENORD...

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 11-04-10 Exder

Läs mer

SERVICEBESKRIVNING AV E-FAKTURATJÄNSTEN 17.6.2013

SERVICEBESKRIVNING AV E-FAKTURATJÄNSTEN 17.6.2013 SERVICEBESKRIVNING AV E-FAKTURATJÄNSTEN 17.6.2013 Sida 2 av 10 1. Beskrivning av e-fakturatjänsten... 3 1.1 E-fakturatjänsten... 3 1.2 Tjänsten e-faktura till konsumenten... 3 1.3 Direktbetalningstjänsterna...

Läs mer

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Free Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en

Läs mer

E-lön. Beskrivning av tjänsten

E-lön. Beskrivning av tjänsten E-lön Beskrivning av tjänsten Oktober 2015 Innehåll 1Allmän beskrivning... 2 2 Fördelar... 2 3 Användbarhet... 3 4 Säkerhet... 3 5 Avtal... 3 6 Ibruktagande... 3 7 Bläddringsfönster och hur man går tillbaka

Läs mer

Användarguide itslearning 3.3 för studenter

Användarguide itslearning 3.3 för studenter Användarguide itslearning 3.3 för studenter - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 7 2.1 Kursens ingångssida... 9 2.2 Diskussionsforum... 11 2.3 Lämna

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

Svensk Artistfaktura AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter.

Svensk Artistfaktura AB, , är personuppgiftsansvarig för företagets behandling av personuppgifter. Integritetspolicy För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter. Vi på Svensk ArtistFaktura AB (SAFAB) vill att du ska känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter

Läs mer

Kapitel 7 Betala räkningar

Kapitel 7 Betala räkningar ÖVNINGAR Privatekonomi på enkel svenska Kapitel 7 Betala räkningar Film 1: Inledning En man pratar med sin fru De sitter hemma i vardagsrummet Mannen ska betala räkningar Han tycker att det tar tid Frun

Läs mer

Handbok Mäklare Direkt Innehåll

Handbok Mäklare Direkt Innehåll Handbok Mäklare Direkt Innehåll Inledning... 2 Registrering... 3 Köpa objekt... 5 Fakturaköp... 5 Kortköp... 5 Aktivera objekt... 6 Objekt... 7 Mitt konto... 7 Priser och villkor... 7 Kontaktinformation...

Läs mer

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011

För sökande: Vanliga frågor om e-tjänsten 4/2011 1/6 För sökande: 4/2011 Läs också: Användarguide till Akademins e-tjänst (pdf) Innehåll 10 vanligaste frågorna... 2 Hur ändrar jag mitt lösenord?... 2 Varför godkänns inte min personbeteckning?... 2 Jag

Läs mer

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Akzo Nobel AB Användarguide - FAQ Externa användare Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Innehållsförteckning Registrera sig som användare... 3 Söka jobb med en redan registrerad

Läs mer

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Manual 3.1 Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Nyhet 2014-09-30 - Registrera räkning: Välj den del av Särskilt Tandvårdsstöd som räkningen avser. Även patienter med intyg om N-tandvård eller F-tandvård

Läs mer

Datum ? 1.0. Abonnemanget Sonera Exakt Pro är ett mobilabonnemang som TeliaSonera Finland Oyj (nedan Sonera ) tillhandahåller företagskunder.

Datum ? 1.0. Abonnemanget Sonera Exakt Pro är ett mobilabonnemang som TeliaSonera Finland Oyj (nedan Sonera ) tillhandahåller företagskunder. 17.09.2014 1 (5) Sonera Exakt Pro 1 Allmän beskrivning av tjänsten Abonnemanget Sonera Exakt Pro är ett mobilabonnemang som TeliaSonera Finland Oyj (nedan Sonera ) tillhandahåller företagskunder. Sonera

Läs mer

Mobilt. Guide för Telia mobilabonnemang

Mobilt. Guide för Telia mobilabonnemang Mobilt Guide för Telia mobilabonnemang Välkommen till Telia Välkommen till Telia! Här berättar vi hur du sätter i gång ditt mobilabonnemang, vilka tjänster som ingår och hur du använder dem. Utöver de

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare

Offentligt. Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Promemoria 1 (8) Finlands Banks och Finansinspektionens skyddade e-post: anvisning för utomstående användare Innehåll 1 Inledning... 1 2 Ta emot ett skyddat meddelande... 1 3 Läsa ett skyddat meddelande...

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. EKONOMISK REDOGÖRELSE TRYCK OCH DIGITAL KULTURTIDSKRIFT För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network!

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network! Integrerade tjänster Skicka Välkommen till InExchange Network! Innehåll Logga in... 2 Skickade fakturor... 3 Sök efter och ta fram skickade fakturor... 3 Hur sammanställer jag en rapport på skickade fakturor?...

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Gå till www.proceedo.net/suppliercenter. Logga in med ditt Användarnamn och Lösenord. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Har

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

REGISTRERA/BESTÄLLA ANSLUTNING

REGISTRERA/BESTÄLLA ANSLUTNING REGISTRERA/BESTÄLLA ANSLUTNING Registrera anslutning Saunalahti erbjuder varje lägenhet ett bredband på 10/10 M. Anslutningen fungerar utan att du vidtar några åtgärder. Du ska registrera den för att kunna

Läs mer

MODELL. Kund Ab. Fakturavägen 1 00100 HELSINGFORS. Faktura 0608116430 31.01.2015 TOTALT EUR 3.277,09

MODELL. Kund Ab. Fakturavägen 1 00100 HELSINGFORS. Faktura 0608116430 31.01.2015 TOTALT EUR 3.277,09 PB 6, FI-00011 POSTI Kund Ab Faktura 0608116430 31.01.2015 Faktureringsperiod 05/2015 Förfallodag 17.02.2015 Dröjsmålsränta 7,50% Referensnummer 19000 60811 64303 Faktureringsadressnummer 0000751064 Kundnummer

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Bekräfta medlemskap i rederigrupp 1. Medlemskapet kan bekräftas, då användaren har fått följande automatiska svar per e-post.

Bekräfta medlemskap i rederigrupp 1. Medlemskapet kan bekräftas, då användaren har fått följande automatiska svar per e-post. Bekräfta medlemskap i rederigrupp 1. Medlemskapet kan bekräftas, då användaren har fått följande automatiska svar per e-post. Hej! Du har fått en inbjudan om att ansluta dig till aktören ${organization}.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5 Innehåll Skapa konto (Görs endast första gången) 1 Använda "mina katter" 3 Administrera mina katter 4 Anmäla katt till utställning 5 Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter: Skapa konto (Görs endast

Läs mer

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor

Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Användarguide: Pagero Web Portal Skapa och skicka fakturor Aktivera ditt Pagero Online-konto 1. När ditt företag har blivit registrerat skickas ett mail till din e-postadress. I mailet hittar du en länk

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Ansö kan öm möderskapsunderstö d

Ansö kan öm möderskapsunderstö d Ansö kan öm möderskapsunderstö d Anvisningar för dig som använder e-tjänsten Du kan lämna in din ansökan elektroniskt i stället för att använda pappersblanketten. Om du sänder en elektronisk ansökan behövs

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Dnr CIF 2016/6 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till organisation, samverkan och nätverkande Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute i god tid när du ska lämna

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012

Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 Lunchkort Webbtjänst Manual för användning av tjänsten 1.1.2012 1. Inloggning och val av företag... 2 2. Val av företag... 2 3. Val av språk... 3 4. Aktivering och hantering av lunchförmåns beställningar...

Läs mer

Användarinstruktioner

Användarinstruktioner Innehållsförteckning 1 Allmänt 2 Registrera 2 i. Instruktioner för registrering 2 ii. Organisationsnummer 2 iii. Dina uppgifter 2 iv. Bekräfta villkor 2 v. Aktivering av konto 2.1 Glömt lösenord 2.2 Mitt

Läs mer