Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd"

Transkript

1 Manual 3.1 Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Nyhet Registrera räkning: Välj den del av Särskilt Tandvårdsstöd som räkningen avser. Även patienter med intyg om N-tandvård eller F-tandvård kan behandlas inom S-tandvård. sid 6 - I övrigt endast redaktionella ändringar som påverkar sidnumreringen från sidan 7 och framåt Uppdatering Förhandsbedömd vård kan inte faktureras på samma räkning som den vård som inte behöver förhandsbedömas. I dessa fall måste alltså vården delas upp på två räkningar. Orsaken är att den förhandsbedömda vården kopplas direkt till förhandsbedömningen. sid 6 - Återbetalning av patientavgift: Lägg till ett minus före patientavgiften när patienten fått den återbetalad, exempelvis när frikortet visats i efterhand. sid 8 - Frågan Räkningen är en dubblett? förtydligar att det inte går att registrera en räkning med samma räkningsreferens som vårdgivaren använt tidigare. sid 8 - Räkningen är under granskning är en ny status som förklarar att en räkning inte blir betald förrän kvalitetsgranskningen är avslutad; inom 25 dagar. sid 11 - Räkningsreferens är den genomgående benämningen istället för Räkningsnummer sid 12 - Nu fler uppgifter under fliken Era fakturor om: Intyg Vårdmodell Frikort Räkningskommentar sid 12

2 2 Innehåll Fakturaportalen snabb och korrekt ersättning...3 Undantag då Fakturaportalen inte ska användas... 3 Logga in i Fakturaportalen...4 Kontrollera om intyg fortfarande är giltigt Registrera manuell räkning Ladda upp fakturafil Era fakturor Klinikkontakt och Användare Lösenord Hjälp Kontakt Logga ut Bilaga 1 Så här laddar du ner webbläsaren Chrome... 15

3 3 Fakturaportalen snabb och korrekt ersättning Fakturaportalen används för att fakturera Tandvårdsenheten för behandlingar inom Särskilt Tandvårdsstöd i Västra Götaland. N-tandvård nödvändig tandvård för personer med stort behov av omvårdnad F-tandvård vid vissa sjukdomar eller funktionsnedsättning S-tandvård som led i sjukdomsbehandling under begränsad tid I Fakturaportalen kan du registrera manuella räkningar för enskilda patienter (kapitel 1) eller ladda upp fakturafiler (kapitel 2). Fakturaportalen kommer under hösten 2013 att helt ersätta fakturering via pappersblanketter. Din dator måste ha en nyare webbläsare för att använda Fakturaportalen, exempelvis: Internet Explorer 9 eller senare Google Chrome 27 eller senare Mozilla Firefox 20 eller senare Börja med att kontrollera vilken webbläsare du har. Klicka på en länk ovan om du behöver ladda ner en nyare version. Du som är osäker på hur du laddar ner webbläsare och vill ha mer vägledning se Bilaga 1 sist i manualen. Undantag då Fakturaportalen inte ska användas De nationella, tredelade fakturablanketterna som beställs från Tandvårdsenheten måste användas inom Särskilt Tandvårdsstöd när: - Offentliga och privata vårdgivare i andra landstingsområden behandlar patienter från Västra Götaland (så kallad utomlänstandvård)

4 4 Logga in i Fakturaportalen För att komma direkt till Fakturaportalen öppna din webbläsare, kopiera eller skriv in följande adress i webbläsarens adressfält: Eller dubbelklicka direkt på länken. Eller läs stycket nedan. Du kan även logga in på Fakturaportalen via Tandvårdsenhetens webbplats (vgregion.se/tandvardsenheten välj Särskilt Tandvårdsstöd och Fakturaportalen klicka på Logga in överst i högermarginalen ). Lösenord får du i första hand av den som har behörighet att lägga upp nya användare på din klinik (se kapitel 4). Tandvårdsenheten kan vid behov hjälpa till. Fyll i din e-postadress och ditt lösenord i rutan och klicka på Logga in. Om du har användarbehörighet från flera kliniker, väljer du i rullisten den klinik du ska fakturera för. Klicka på Fortsätt. Om du är användare på endast en klinik kommer du direkt till startsidan.

5 5 Kontrollera om intyg fortfarande är giltigt Ta för vana att kontrollera om en patients intyg om N-tandvård eller F-tandvård är giltigt. Anledningen är att ett intyg kan dras in om det getts på felaktiga grunder eller om patientens situation har förändrats. Logga in i Fakturaportalen och klicka på Registrera räkning och fyll i patientens personnummer. Om patienten har giltigt intyg anges giltighetstiden med mera. Om patienten saknar intyg antar systemet att patienten tillhör S-tandvård (tandvård som led i sjukdomsbehandling).

6 6 1. Registrera manuell räkning Klicka på Registrera räkning om du ska registrera en manuell räkning för en enskild patient. Skriv in patientens personnummer och klicka på Sök person. Du kan registrera en räkning per patient men för flera behandlingstillfällen. Genom personnumret vet systemet om patienten har giltigt intyg om N-tandvård eller F-tandvård. Om patienten har giltigt intyg anges giltighetstiden med mera, i annat fall antas att patienten tillhör S-tandvård. Välj den del av Särskilt Tandvårdsstöd som räkningen avser. Även patienter med intyg om N-tandvård eller F-tandvård kan behandlas inom S-tandvård. OBS! Giltig förhandsbedömning visas automatiskt. Om du förväntar dig att det finns en men den ändå inte visas, beror det antagligen på att behandlaren inte kvitterat förhandsbeslutet genom att klicka på Godta beslutet i efhb. I dessa fall aktiveras inte förhandsbeslutet i Fakturaportalen och det går därför inte att fakturera den utförda vården. Behandlaren måste då gå godta beslutet via efhb. Förhandsbedömd vård kan inte faktureras i samma räkning som icke-förhandsbedömd vård. I dessa fall måste alltså vården delas upp i två räkningar.

7 7 Registrera manuell räkning fortsättning Under Patientinformation ska (beroende på om patienten har N-, F- eller S-tandvård) följande alternativ fyllas i: - Patientkategori för patient med S-tandvård ska den aktuella sjukdomsgruppen väljas. - Frikort om patienten har frikort: Bocka i rutan och fyll i kortnummer och giltighetstider. - Vårdmodell för patient med N-tandvård ska vårdmodell anges. (Läs mer om de olika vårdmodellerna på vgregion.se/tandvardsenheten välj Särskilt Tandvårdsstöd och Fakturaportal) - Förhandsbedömning visas bara om det har beviljats för patienten. Om det finns flera, väljer du den som är aktuell för den behandling som ska faktureras.

8 8 Registrera manuell räkning fortsättning Under Ersättning fyll i: Fakturareferens 1 Räkningsreferens 2 Räkningskommentar 3 Åtgärdsdatum Åtgärd Pris 4 Tand/käke 5 Kommentar 3 1 Fakturareferens: Ange en valfri referens som gäller för alla räkningar du registrerar vid samma tillfälle. 2 Räkningsreferens: Ange en valfri räkningsreferens exempelvis utifrån klinikens interna journalsystem. Det måste alltså vara unikt och avse en räkning för en enskild patient; för en eller flera behandlingstillfällen. Det går inte att registrera en räkning med samma räkningsreferens som vårdgivaren använt tidigare, då får du frågan Räkningen är en dubblett? Fältet kan innehålla både siffror och bokstäver. 3 - Räkningskommentar kan användas för vårdgivarens egen kommentar. - Kommentar är Tandvårdsenhetens fält. 4 - Patientavgiften som betalats vid besöket ska anges under Pris (se nedan Kom ihåg patientavgiften). - Priset för åtgärden ska bara skrivas in manuellt i de fall den faktiska kostnaden får debiteras enligt Tandvårdsenhetens Ersättningslista för Särskilt Tandvårdsstöd. 5 Tandnummer och över- eller underkäke ska bara anges om det krävs enligt åtgärdskoden i Tandvårdsenhetens Ersättningslista för Särskilt Tandvårdsstöd. Välj de åtgärder som har utförts och klicka på Lägg till åtgärd för var och en. Kom ihåg patientavgiften för varje besök om patienten inte har frikort. Patientavgift finns överst i åtgärdslistan. Under Pris ska det belopp som patienten har betalat fyllas i. Återbetalning av patientavgift: Lägg till ett minus före patientavgiften om patienten fått avgiften återbetald, exempelvis när frikortet visats upp i efterhand. När du är färdig klickar du på Skicka in tandvårdsräkning.

9 9 2. Ladda upp fakturafil De vårdgivare som kan ta ut en fil från klinikens journalsystem 1, kan ladda upp en fakturafil gällande flera patienter åt gången. Det är en fördel för vårdgivare som har många patienter med Särskilt Tandvårdsstöd. Om det inte är möjligt på din klinik läs istället hur du registrerar manuell räkning i kapitel 1. Klicka på Ladda upp fakturafil. Klicka sedan på Välj fil på datorn för att hitta din fil. Då öppnas ett litet fönster där du väljer den aktuella fakturafilen markera filen och klicka på Öppna. Filen laddas upp och skickas till Tandvårdsenheten. Du får ett meddelande när filen är mottagen. 1 De vårdgivare som vill kunna ladda upp fakturafiler avseende flera patienter åt gången, måste ha ett journalsystem som är anpassat för Fakturaportalen. Filspecifikation kan fås från Tandvårdsenheten angående teknisk lösning hänvisar vi till klinikens systemleverantör.

10 10 Ladda upp fakturafil fortsättning Om filen innehåller fel får du en lista över vilka fel som uppstått och vilka räkningar som inte kan läsas in. Skriv ut fellistan genom att klicka på skrivarsymbolen längst ner på listan. Klicka på Ladda upp det som är rätt om du direkt vill sända in de räkningar i fakturafilen som är korrekta, för att senare ladda upp en ny fakturafil med de återstående räkningarna när felen är rättade enligt fellistan. Klicka på Tillbaka till filuppladdningen om du vill rätta felen direkt och därefter sända fakturafilen i sin helhet. Om du vill kontrollera vilka räkningar som mottagits av Tandvårdsenheten klicka på Era fakturor. Läs mer om Era fakturor i kapitel 3.

11 11 3. Era fakturor Klicka på Era fakturor för att kontrollera vilka manuella räkningar eller fakturafiler som Tandvårdsenheten har tagit emot. Under Status ser du även om de är under handläggning eller granskning eller har fått ett utbetalningsdatum. Du kan söka räkningar/fakturor via fakturanummer, personnummer eller period. Bilden nedan: Sök på Period om du har fått en inbetalning men inte vet vilken faktura den avser. Du kan välja vilken period du vill. Om du inte ändrar datumen, söker systemet automatiskt på de senaste 30 dagarna. Vår referens är det nummer som står på utbetalningen till vårdgivaren. Status nu finns en status till: Räkningen är under granskning innebär att en räkning inte blir betald förrän kvalitetsgranskningen är avslutad, normalt inom 25 dagar.

12 12 Era fakturor fortsättning Utbetalningsdatum: Det kan ta några bankdagar innan beloppet syns på klinikens konto. Få ytterligare information om enskild räkning klicka på det gröna pluset. Nu finns även uppgifter om intyg, vårdmodell, frikort och räkningskommentar. Stäng visningen av räkningarna klicka på det röda minuset. (se bilden ovan) (se bilden nedan)

13 13 4. Klinikkontakt och Användare Klinikkontakt: Varje klinik ska utse en klinikkontakt som av Tandvårdsenheten får behörighet att lägga upp nya användare i Fakturaportalen, se nedan. Den utsedda klinikkontakten ska via e-post (se adress längst ner på denna sida) kontakta Tandvårdsenhetens handläggare som returnerar nytt lösenord. Den nyblivna klinikkontakten ska byta sitt nya lösenord vid den första inloggningen i sin roll som klinikkontakt. Användare: Får sin behörighet av sin klinikkontakt. Så här gör klinikkontakten för att lägga upp en ny användare: Klicka på Användare och sedan på Ny användare. Fyll i den nya användarens namn, e-postadress och ett valfritt lösenord i fönstret som öppnas klicka på Spara. Klinikkontakten får därefter själv meddela lösenordet till användaren och att detta ska bytas vid första inloggningen se ovan; Byt lösenord. Personer som inte längre ska ha behörighet ska på motsvarande sätt tas bort. E-postadresser till Tandvårdsenhetens handläggare finns under Kontakta oss gärna på webbplatsen (vgregion.se/tandvardsenheten) eller klicka på länken. Det går även bra att skicka frågor till tandvardsenheten.rh@vgregion.se

14 14 5. Lösenord Glömt lösenordet: Fråga klinikkontakten. Tandvårdsenhetens handläggare kan vid behov hjälpa till. Byta lösenord: När du har loggat in står ditt namn högst upp till höger ställ muspekaren på namnet så syns textrutan Byt lösenord. Klicka i rutan och ange ditt nya lösenord. 6. Hjälp Under rubriken Hjälp finns senaste versionen av denna manual. Senare kommer även svar på vanliga frågor om fakturering och Fakturaportalen att läggas till. 7. Kontakt Kontakta gärna våra handläggare om du har frågor och synpunkter alla dagar tandvardsenheten.rh@vgregion.se Handläggarnas direktnummer och mejladress hittar du på webbplatsen under Kontakta oss gärna Klicka på Kontakt i Fakturaportalen. 8. Logga ut Klicka på Logga ut när du är klar. Det finns under ditt användarnamn ovanför menyn till höger.

15 15 Bilaga 1 Så här laddar du ner webbläsaren Chrome En webbläsare är det program som alla datorer måste ha för att kunna interagera med Internet webbläsaren gör alltså att datorn kan läsa webben. För att använda Fakturaportalen måste din dator ha en färsk version av webbläsare, exempelvis Google Chrome 27 eller senare Internet Explorer 9 eller senare Mozilla Firefox 20 eller senare Börja med att kontrollera vilken webbläsare du har. Fråga gärna klinikens IT-ansvarige. Det går dock bra att ladda ner en ny version för säkerhets skull, det skadar inte datorn. Bild 1 Klicka på den översta länken av de tre ovan, då visas nedanstående bild. Din dator får heller inte ha ett för gammalt operativsystem. Systemkraven är markerade med gult i bilden. Fråga exempelvis klinikens IT-ansvarige om du inte vet. Klicka på Hämta Chrome Fortsättning på nästa sida.

16 16 Bild 2 När du klickat på Hämta Chrome visas bilden nedan. Klicka bort krysset i den översta rutan, om du inte vill att din nuvarande webbläsare ersätts av Chrome som din standardwebbläsare (det vill säga den webbläsare som startar automatiskt när du exempelvis klickar på en länk i ett dokument). Se den gula markeringen i bilden. Klicka på Godkänn och installera du behöver inte läsa användarvillkoren om du inte vill. Bild 3 Klicka på Run Stegen efter detta är beroende av klinikens nätverkslösning. Fortsättning på nästa sida.

17 Bild 4 När webbläsaren är nedladdad på datorn visas den här symbolen på datorns skrivbord. Klicka på den när du vill starta Chrome. Om symbolen inte visas automatiskt söker du efter Chrome under Start i Sök bland program och filer. 17 Bild 5 a) När Chrome har startat ser det ut så här när du är vid inloggningen till Fakturaportalen. Lägg gärna ett bokmärke till Fakturaportalen så går det lite fortare att komma igång när du ska fakturera. Bild 5 b) Klicka på Bokmärken Klicka på Lägg till ett bokmärke för denna sida

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Manual för efhb Ansökan om förhandsbedömning inom Särskilt Tandvårdsstöd. Tandvårdsenheten

Manual för efhb Ansökan om förhandsbedömning inom Särskilt Tandvårdsstöd. Tandvårdsenheten Manual för efhb Ansökan om förhandsbedömning inom Särskilt Tandvårdsstöd Tandvårdsenheten 2014-04-01 Tandvårdsenheten TVE bedömer om patienten är berättigad till Särskilt Tandvårdsstöd den föreslagna behandlingen

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Lathund Manuell fakturering i Sida 1/20 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012-09-25 Första version 0.2 2012-11-14 Ändrat från Tandbågen 2 till i texten 0.3 2012-11-26 Ändrat länken till 0.4 2012-12-07

Läs mer

Manual för efhb Ansökan om förhandsbedömning vid Särskilt tandvårdsstöd. Enhet Tandvård version 4.1

Manual för efhb Ansökan om förhandsbedömning vid Särskilt tandvårdsstöd. Enhet Tandvård version 4.1 Manual för efhb Ansökan om förhandsbedömning vid Särskilt tandvårdsstöd Enhet Tandvård 2017-08-31 version 4.1 Enhet Tandvård ET bedömer om patienten är berättigad till Särskilt tandvårdsstöd den föreslagna

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Vad är Privera... 3 Skapa underlag... 3 Logga in i Privera... 3 Startsida... 3 1. Skicka fil... 4 2. Mottagna filer... 4

Läs mer

Lathund. Fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Fakturering i Tandvårdsfönster 1 (33) Lathund Fakturering i Sida 1/33 2 (33) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Fakturering av ej förhandsbedömd vård... 4 2.1 Portalen...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Visma Proceedo Att logga in - Manual

Visma Proceedo Att logga in - Manual Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.1 / 131028 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Inloggning till Symfoni

Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare kunna logga in och i Symfoni för vårdgivare: Din vårdenhet måste vara registrerad i SLL:s vårdgivarregister Menuett, med rätt

Läs mer

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.

WEBBAPPLIKATION 4.1. Centralen för utredning av penningtvätt. Sida 1 / 6 REGISTERING GUIDE. APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38. Centralen för utredning av penningtvätt WEBBAPPLIKATION 4.1 REGISTERING GUIDE APPLIKATION: 2014 UNODC, version 4.1.38.0 Stödtelefon: tfn: 0295 486 833 (vardagar 8 16) e-post: goaml.krp@poliisi.fi Frågor

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet

Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Sida 1 av 10 Equalis Online Registrera resultat och hämta rapporter via Internet Innehållsförteckning Allmän information 1 Inloggning och startsidan 3 Användarinformation 4 Registrera resultat 5 Tidigare

Läs mer

Inloggning. Landstinget skickar användarnamn och lösenord till privata vårdgivare som behöver behörighet till Privera.

Inloggning. Landstinget skickar användarnamn och lösenord till privata vårdgivare som behöver behörighet till Privera. Handbok för Privera Vad är Privera? Privera är Landstingets system för att beräkna ersättning till privata vårdgivare för utförda besök. Privera består av en intern del och en extern del för vårdgivare.

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Innehållsförteckning Vad är Privera... 3 Privera 2.0... 3 Skapa underlag Görs utanför Privera... 4 Logga in i Privera... 5 Information... 7 Skicka in fil... 8 Mottagna

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2 Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Ver 1.2 2 Innehåll Vad är Privera...3 Rapportering till landstinget Västmanland...4 Registrerar besök...5 Skicka fil...8 Mottagna filer...9 Rätta besök/ersätta fil...9 Ta

Läs mer

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01)

(Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Registrering, inloggning och genomföra prov i Maskinkörkortets provdel (Vid tekniska problem, kontakta Mapaz Support, support@mapaz.com, 08-551 142 01) Maskinkörkortet består i huvudsak av två delar, en

Läs mer

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning Användarmanual Utbildningsportalen 1 Innehållsförteckning Sid 1. Logga in 3 1.1 Registrera dig 4 1.2 Logga in på startsidan 7 1.3 Om du glömt ditt lösenord 8 2. Startsidan 9 3. Utbildningar 10 4. Tester

Läs mer

Bordermail instruktionsmanual

Bordermail instruktionsmanual Bordermail instruktionsmanual Du kan själv skapa upp till 4 nya e-postadresser via självadministrationssidorna Du kan läsa och skicka e-post på 2 sätt För att komma till självadministrationssidorna öppna

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

Viktiga inställningar för Isolda webshop

Viktiga inställningar för Isolda webshop Viktiga inställningar för Isolda webshop Denna webshop är optimerad för Internet Explorer 6, Mozilla Firefox 2, Safari 2 och senare versioner. Vi använder både vanliga cookies (en fi l som sparas på din

Läs mer

Handbok PRIVERA. Privera Handbok för vårdgivare

Handbok PRIVERA. Privera Handbok för vårdgivare Handbok PRIVERA Privera Handbok för vårdgivare Innehållsförteckning Vad är Privera?... 3 Privera för vårdgivare... 3 Vad behövs för att använda Privera?...3 Privera för vårdgivare innebär:...3 Arbetsgången

Läs mer

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram

SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram Sida 1 (9) SBR-Net - SBR:s informations- och mötesplats på webben! Med First Class-klientprogram SBR-Net är en informations- och mötesplats på webben för SBR:s plusmedlemmar och förtroendevalda samt för

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Privera 2.0 Information till Vårdgivare PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Privera 2.0 Information till Vårdgivare PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Privera 2.0 Information till Vårdgivare PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Innehållsförteckning Vad är Privera... 3 Privera 2.0... 3 Skapa underlag Görs utanför Privera... 4 Logga in i Privera... 4 Information...

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa stöd och bidrag från Kulturutveckling. Innehåll: - Rekommenderade

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Vad är Privera... 3 Hur loggar man in... 3 Startsida... 3 Skicka fil... 4 Mottagna filer... 5 Ersätta fil... 5 Rätta besök... 7 Utländska patienter... 8 Godkänna... 8 Sök

Läs mer

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor.

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor. Guide till RefWorks För att förenkla hanteringen av referenser och referenslistor finns det flera olika verktyg, s.k. referenshanteringsprogram. Med dem kan du samla, organisera och presentera dina referenser.

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Rutin Förhandsbedömning

Rutin Förhandsbedömning Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (5) Rutin Förhandsbedömning Inloggning Inloggning kan ske från nll+/tandvård inom hälso- och sjukvården, där finns en länk till Symfoni högt upp till höger på sidan.

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Manual att registrera i 2015-09-23

Manual att registrera i 2015-09-23 Manual att registrera i 2015-09-23 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Fakturaportal för Leverantörer

Fakturaportal för Leverantörer Fakturaportal för Leverantörer Via fakturaportalen kan du enkelt och kostnadsfritt registrera och skicka elektronisk faktura till Swedac. Fakturan registreras i ett webbformulär. Portalen når du via en

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Mina tjänster. på www.vxa.se

Mina tjänster. på www.vxa.se Mina tjänster på www.vxa.se Innehållsförteckning Logga in 3 Mina tjänster 4-5 Lösenord 6-7 Registrera och upp datera e-postadress 8 Avisering via sms och e-post 9 Fullmakter för Instrumentpanelen 10-11

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare]

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare] Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny förskrivare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Du loggar in på Mina Sidor via förbundets hemsida med ditt medlemsnummer och postnummer. Sedan klickar du på Regional Medlemsservice. Sedan väljer

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Uppdaterad 2012-10-10 Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili

Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili 1 (5) Registrering för rapporteringstjänsten Energiapeili Registrering För att registrera dig för rapporteringstjänsten Energiapeili behöver du dina personliga bankkoder. Du kan använda de vanligaste nätbankernas

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Manual 2014-05-19 Innehållsförteckning In- och utloggning... 1 Support... 2 Start... 2 Navigering... 3 Patient... 4 Sök patient... 4 Avancerat sök av patient... 4 Patientbilden... 5 Redigera patientdata...

Läs mer

Manual Revision: A. Fakturering - Föreningssupport.se Version: 1.3.1

Manual Revision: A. Fakturering - Föreningssupport.se Version: 1.3.1 Manual Revision: A Fakturering - Version: 1.3.1 Innehållsförteckning Allmänt om Fakturering... 3 Funktioner... 3 Systemkrav... 3 Support... 3 Att tänka på... 3 Om manualen... 4 Startsida... 4 Förfallolista...

Läs mer

Handla i vår webbshop!

Handla i vår webbshop! Handla i vår webbshop! www.plandent.se Manual Inloggning Börja alltid med att logga in i webbshopen genom att gå till www.plandent.se och klicka på LOGGA IN I WEBBSHOP uppe i högra hörnet. Fyll i ditt

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17 SKOLKORT Användarmanual Sida 1 av 17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Hur man använder manualen... 3 Systemkrav... 3 Att komma igång med Boomerang...4 Logga in och ut... 4 Arbeta

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

ProReNata Journal. Snabbstart

ProReNata Journal. Snabbstart Snabbstart sida 1 av 8 ProReNata Journal Snabbstart Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din

Läs mer

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord.

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. 1 INTERNET 2004-10-04 Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida Logga in Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. Ditt FirstClass skrivbord på Internet 2 MailBox MailBoxen

Läs mer

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573

Din manual F-SECURE PSB http://sv.yourpdfguides.com/dref/2817573 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för F-SECURE PSB. Du hittar svar på alla dina frågor i F-SECURE PSB instruktionsbok (information,

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för elever Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för elever Innehåll 4 Aktivera konto 5 Söka Sök Boxar Filter Samsök 6 Strömma media 6 Dela/Skapa klipp 7 Favoriter 7 Inställningar 7 Glömt lösenordet? 7

Läs mer

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd

Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd Beställnings- och installationsguide av Dubbelskydd 1. Logga in i lokalnätbutiken med ditt användarnamn. Om du inte har något användarnamn kan du skapa ett genom att registrera dig som användare. a. Användarnamnet

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer