Kallelse. till ordinarie årsstämma 2008 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 12 mars klockan Folkets Hus i Huddinge centrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse. till ordinarie årsstämma 2008 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 12 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum"

Transkript

1 Kallelse till ordinarie årsstämma 2008 i Sörskogens samfällighetsförening Onsdagen den 12 mars klockan Folkets Hus i Huddinge centrum Årsstämman är beslutande organ för frågor som rör områdets framtid och skötsel. Vill du vara med och bestämma i dessa viktiga frågor har du möjlighet att göra det på mötet. Om du inte kan komma, men ändå vill göra din röst hörd, skriver du under fullmakten och lämnar den till en medlem som ska närvara vid årsstämman. Observera att medlemmar inte kan medföra fler än en (1) fullmakt för annans räkning. Välkomna! Du hittar denna kallelse även på Styrelsen för Sörsam

2 Dagordning vid Sörsams ordinarie årsstämma 12 mars Stämmans öppnande 2. Fråga om stämmans behöriga utlysande 3. Fastställande av dagordning 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Val av två justeringsmän/rösträknare 7. Verksamhetsberättelse 3 8. Ekonomisk berättelse Revisorernas berättelse Fråga om styrelsens ansvarsfrihet 11. Reglering av fordran på medlemmarna 12. Verksamhetsplan Fastställande av styrelsens omfattning Ersättning till styrelse och revisorer Inkomst- och utgiftsstat samt debiteringslängd Motioner Framställan från styrelsen Val av ordförande på två år Val av ordinarie ledamöter Val av suppleanter Val av två revisorer Val av två revisorssuppleanter Val av valberedning Avtackande av avgående ordförande och styrelseledamot 25. Övriga frågor 26. Meddelande om plats där stämmoprotokollet hålls tillgängligt 27. Stämmans avslutande Bilagor (Finns även på hemsidan) Fullmaktsblankett Uppgifter inför deklarationen Vad används din avgift till? 2 (17)

3 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2007 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Greta Tellström Tagg 147 Vice ordförande Veronica Netscher Tagg 81 Kassör Ulf Zachrisson Bläck 28 Sekreterare Helena Nygren Flug 6 Ledamot Olle Larsson Flug 43 Ledamot Pierre Svanberg Tagg 79 Ledamot Johan Wahlström Bläck 113 Ledamot Roger Östman Flug 38 Suppleant Anders Palm Tagg 65 Suppleant Fredrik Jandér Flug 49 Styrelsen har under året haft 10 protokollförda möten. Revision av samfällighetens räkenskaper och verksamhet har utförts av: Johan Blomgren, Flug 73 och Erik Dahlberg, Tagg 189. Revisorssuppleanter har under året varit: Terje Rydén, Tagg 73 och Lars Hanson, Flug 37 3 (17)

4 Ansvarsområden Byalagsstugan Bollplan Elavläsning/garage Entreprenad Försäkring Garage Garagebelysning Grannsamverkan Hemsidan Info till medlemmarna Lekparker Miljöstationen Nya medlemmar Nyckel till förråd och stege Pulkaskydd Tak Telefonkatalog för Sörskogen Trafiksäkerhet TV-nät Underhållsplan Arbetsplan för vårstädning Vatten och avlopp Valborg Årsmöte Ulf Zachrisson & Johan Wahlström Olle Larsson Pierre Svanberg Olle Larsson Olle Larsson Roger Östman Lars Elebäck T 69 (ej i styrelsen) Anders Palm Lars Hansson (ej i styrelsen) Helena Nygren Olle Larsson Anders Palm Respektive gaturepresentant/valberedningen Pierre Svanberg & Roger Östman Allan Nyberg F 34 (ej i styrelsen) Roger Östman Ulf Zachrisson Anders Palm Pierre Svanberg & Roger Östman Johan Wahlström & Fredrik Jandér Samtliga Fredrik Jandér Veronica Netscher Samtliga Gaturepresentanter Bläcksvampsvägen (78 st) 1 99 Johan Wahlström Johan Wahlström 2 28 Johan Wahlström Flugsvampsvägen (74 st) 1 31 Olle Larsson Fredrik Jandér 2 40 Helena Nygren Roger Östman Taggsvampsvägen (118 st) 1 23/ Greta Tellström 2 40/ Veronica Netscher Anders Palm Pierre Svanberg 4 (17)

5 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen är 270 st. Utdebitering och ekonomi I enlighet med årsstämmans beslut var utdebiteringen under året kr. Debitering har skett med kr vardera i februari, maj, augusti och november. Förseningsavgift har debiterats med 100 kr vid försenad betalning. Betalningsdisciplinen i föreningen är god. De största utgiftsposterna är underhåll, räntor och amortering på våra lån. I övrigt hänvisas till balans- och resultaträkningen. Information till medlemmarna Informationbladet Hemma i Sörskogen har delats ut till medlemmarna sex gånger under året. Information har också delats ut t ex om städdagarna och Sörskogens A- Ö. Skridskobanan Skadad stolpe vid ingången har riktats och svetsats. Ny ansvarig "ismakare" från 1 januari 2007 är Håkan Bergmark, Tagg 105. Han har avlöst Robert Carlström, Tagg 83, som under lång tid skapade is på bollplanen. Lekplatser Flug: Basketkorgen har fått nytt nät. Bläck: Staket runt gungställningen har reparerats. Vi väntar med övrigt underhåll i avvaktan på beslut om ev. förändring av lekplatsen. Tagg: Reparation av trasig ramp till linbanan. Bortforsling av skadat gammalt pingisbord och murken bord/soffmöbel. Den senare kommer att ersättas med ny möbel till våren Reparation av skadat staket vid gungställning. Vinter- och sommarunderhåll Vi anlitar Riksbyggen till att klippa våra gräsmattor. De ansvarar även för snöröjning mellan våra garage och gästparkeringar samt de gångvägar som tillhör samfälligheten. De sköter även sandupptagningen vid garagen och gångvägarna. Städdagar och Valborgsmässofirande På årsmötet i mars 2007 aviserades att styrelsen ville ha avlastning med vårstädning och valborgsfirande med Pubkväll som tillsammans är tunga poster att arrangera. Styrelsen gjorde klart att man ville få fler engagerade och ta ansvar för i första hand valborgsfirandet i Sörskogen om denna tradition skulle leva vidare. 5 (17)

6 Till samtliga medlemmar skickades det ut ett förslag som innebar att området delades i grupper om ca fastigheter som då skulle ansvara för arrangemanget kring valborg. En rutinlista upprättades för att underlätta planeringen för gruppen. Ingen motsatte sig förslaget och därmed fick den första gatugruppen Flug 2-40 ta vid. De lyckades mycket bra och en utvärdering har gjorts. Utfallet var positivt. Styrelsen meddelar i god tid respektive grupp när det är dags att börja planera tillsammans med sina grannar. Trafiksäkerhet Hastighetsbegränsningen på 30 km i området har fungerat relativt bra. I samband med storhelger har inte parkeringsplatserna räckt till, så många har tvingats att parkera på gatan. Trots svårigheten med bilar på gatan så verkar det som att de flesta inte bara tänkt på att parkera så nära husen som möjligt utan även tänkt på att undvika dubbelparkering för att inte förhindra framkomligheten för utryckningsfordon. Cykelvägen ner mot Tryffelvägen innan tunneln, har asfalterats i kröken. Den hade eroderat så att det var farligt höga kanter utanför asfalten. Garage Mindre serviceåtgärder har gjorts för några garageportar under året och låssmed har tillkallats vid något enstaka tillfälle. Två fall av skadegörelse, försök till inbrott, skedde på Taggsvampsvägen under sommaren med resultat att låsen för dessa garage behövde bytas ut och att plåtskador runt låsen har lagats. Det planerade och delvis påbörjade utbytet av garagens huvudcentraler blev, som tidigare meddelats, försenat på grund av tekniska komplikationer. För att undvika att utbytet skulle ske under vintertid avbröts arbetet för att återupptas under våren En stormskadad nockplåt vid garage Bläck 89 har reparerats. Grannsamverkan Flera garage har varit utsatta för åverkan och inbrottsförsök. Inga inbrott i husen eller garage har rapporterats. Miljöstationen SRV har under året tagit bort sopkärlet för icke brännbart avfall vid miljöstationen och ersatt dem med separat kärl hos varje fastighet. Det har varit mer oordning och stökigt vid återvinningsstationen under 2007 än tidigare år. Vid många tillfällen har grovsopor och även hushållssopor dumpats utanför behållarna. Återvinningsstationen i Flemingsberg har generösa öppettider så det finns alla möjligheter att se till att miljöstationen fungerar. Vi får hoppas att det inte leder till 6 (17)

7 att tålamodet tryter på de ansvariga och gör det besvärligare för oss att lämna återvinningsbart avfall. Tak Den årliga serviceinspektionen av våra tak har genomförts av Hagmans Tak. Smärre justeringar gjordes men bedömningen från Hagmans är att de blåsor, som fortfarande finns på en del taksektioner, i dagsläget inte utgör någon läckagerisk och därför kan lämnas i befintligt skick. Under hösten/sensommaren konstaterades emellertid vatteninträngning i väggelement på ett hus på Taggsvampsvägen. Orsaken visade sig vara läckage i yttertaket. Hagmans Tak har åtgärdat skadan (garantiärende) och en uppföljande fuktmätning kommer att göras under våren. Ett par mindre läckage har inträffat kring fläkthuvar under året och har åtgärdats av tidigare anlitad entreprenör. Takplåt på fastigheten Tagg fläktes upp i samband med hårda vindar och har åtgärdats av Hagmans Tak. Elavläsning i garage Elavläsningen genomfördes traditionsenligt under våren. Tyvärr uppmärksammade inte alla inlämningsdatumet, också i enlighet med traditionen, varför upprepade kontakter var tvungna att tas med en del medlemmar innan debitering av förbrukad el och eventuell påminnelseavgift kunde göras. Hemsidan Lars Hansson är webbmaster för vår hemsida, Där hittar du löpande aktuell information om det som berör vår förening. Byalagsstugan Under året har vitmålning av alla väggar och tak i Byan slutförts. Fönster utvändigt är kompletteringsmålade. Nya stolar har inköpts. Köket har fått kakel ovanför spis och diskbänk. Nya inventarier har införskaffats till köket såsom spis, micro, vattenkokare och kaffebryggare. Ett nytt underskåp i köket samt bänkskiva därpå är monterat. Glas och porslin har kompletterats. Värmepumpen som installerades i slutet av 2006 har inneburit att elförbrukningen har minskat betydligt. Det är glädjande att se att medlemmarna tycks uppskatta renoveringarna eftersom bokningarna ökade under Att ha barnkalas på söndag em är populärt. Vi visar gärna Byan för dem som så önskar. Ring Byanvärden, tel Underhållsplan Uppdatering av underhållsplanen har genomförts. Arbetet med komplettering med kostnader och livslängd kommer att påbörjas vid särskilt styrelsemöte i mars. 7 (17)

8 Kabel-TV nät Enligt beslut på Samfällighetens årsmöte 2007 har avtal tecknats på 5 år med Com Hem. I avtalet ingår att Com Hem uppgraderar vårt Kabel-TV nät till 3-hål i väggen -standard vilket gör det möjligt att utnyttja nätet för digital kommunikation i form av bredband och ip-telefoni. Utöver uppgraderingen ingår även ett serviceavtal på anläggningen. Tack vare denna åtgärd har vi sluppit kostnader för reparationer av TVnätet under Entreprenaden genomfördes tyvärr inte på det sätt som vi hade förväntat oss, vilket medförde att vissa fastighetsägare drabbades av störningar. Övrigt Anslagstavlan vid infarten till Bläcksvampsvägen har bytts till en ny. Samtliga skyltar om "Grannsamverkan" har bytts ut. Byte av förstörd skylt "Taggsvampsvägen" vid stora trappan utanför förskolan. En stormskadad tall vid Bläck 105 har fällts. Påfyllning av jord och plantering av nya buskar framför Byalagsstugans entré efter cykelhoppande ungdomars leklusta. Påfyllning av halksand i områdets sandlådor har skett. På årsmötet i mars 2007 beslutades att styrelsen skulle ta fram rutiner för trädfällning. Detta gjordes och distribuerades till medlemmarna. Rutinerna finns även att läsa på vår hemsida. På årsmötet 2007 fick styrelsen i uppdrag att undersöka intresset för gemensam upphandling av värmepumpar. Det visade sig att intresset var mycket stort och resulterade i att många nu är lyckliga ägare till en ny värmepump. Under året har en 3G-mast satts upp vid pumphuset. Styrelsen överklagade bygglovet, men utan resultat. 8 (17)

9 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening Verksamhetsåret 2007 Sörskogen den 5 februari 2008 Greta Tellström Veronica Netscher Ulf Zachrisson Helena Nygren Olle Larsson Pierre Svanberg Johan Wahlström Roger Östman Anders Palm Fredrik Jandér 9 (17)

10 Sörskogens Samfällighetsförening Balansräkning för år 2007 T o m bokf.datum: 31/ T o m verifikation: 227 TILLGÅNGAR Kassa 500,00 0,00 PlusGiro , ,47 Nordea, Investeringskonto , ,47 Kundfordringar 0,00 0,00 Fordran medlemsavgifter 2 240,00 0,00 Fordran Medlemmar 1) , ,56 Interimsfordringar , ,00 Summa tillgångar , ,50 SKULDER Leverantörsskulder , ,00 Skuld till medlemmar 0,00 0,00 Interimsskulder 2 489,50 429,50 Förutbetalda medl.avgifter 0,00 0,00 Taklån & lån fläktar o kupoler 2) , ,00 Fond Underhåll 3) , ,00 Fond TV-nät 4) 3 205,00 0,00 Summa skulder , ,50 Not 1) Fordran hos medlemmar Fordran vid årets början , ,07 Årets resultat , ,51 Fordran vid årets slut , ,56 Not 2) Lån Nordbanken Skuld vid årets början , ,00 Amortering Taklån , ,00 Amortering Lån fläktar & kupoler , ,00 Skuld vid årets slut , ,00 Not 3) Fond Underhåll Fond vid årets början , ,00 Förändring , ,00 Fonderat vid årets slut , ,00 Not 4) Fond TV-nät Fond vid årets början , ,00 Förändring , ,00 Fonderat vid årets slut 3 205,00 0,00 10 (17)

11 Sörskogens Samfällighetsförening Resultaträkning & budget för år / T o m bokf.datum: T o m verifikation: 227 INKOMSTER Budget Utfall i % Medlemsavgifter ,00 100% Byan inkomst ,50 80% Inkomst Kabel-TV ,00 100% Eldebitering Garage ,00 59% Förseningsavgifter ,00 86% Övriga intäkter ,06 356% Ränteintäkter ,75 - Summa inkomster ,31 UTGIFTER Budget Utfall i % Sommarunderhåll ,00-97% Vinterunderhåll ,00-61% Underhåll tak ,00-91% Underhåll lekparker/bollplan ,00 0% Underhåll garage & elcentraler ,00-4% Byan - Drift o Underhåll ,89-133% Vårstädning mm ,00-128% Avgifter TV-nät ,00-99% Underhåll TV-nät & serv.avtal ,00-1% El garage/bollplan ,91-104% Kontor & Tryck ,00-179% Styrelse o Revisorer ,00-100% Ordförande, arvode ,00 0% Försäkringar ,00-100% Diverse kostnader ,00-52% Ränta - Taklån ,00-111% Ränta - Ventilhuvar/kupoler ,00-108% Övr. finansiella kostnader ,00-124% Avsättn. till Underhållsfond ,00-100% Avsättn. till TV-fond ,00 - Årets resultat ,51-135% Summa utgifter ,31 Årets resultat ,51 Amortering taklån ,00 Amortering lån fläktar & kup ,00 Överskott/Underskott ,51 Debitering kvartalsvis med följande belopp och förfallodagar: Förfallodag Medlemsavgift Kabel-TV kr 270 kr kr 225 kr kr 225 kr kr 225 kr kr 945 kr 11 (17)

12 Revisionsberättelse 12 (17)

13 Verksamhetsplan för underhållsinsatser för år 2008 Utbyte av huvudcentralerna som sitter på garagelängornas gavlar. Besiktning av trädbeståndet och i förekommande fall gallring. Inventering av ungdomarnas önskemål om aktiviteter och förbättringar av lekytor. Uppsättning av belysning vid basketplanen intill byalagsstugan. Inventering och vid behov utbyte av inventarier i byalagsstugan. Besiktning av kabelnätsskåp och vid behov utbyte. Styrelsens omfattning Enligt stadgarna ska styrelsen bestå av minst fem ordinarie styrelseledamöter och två suppleanter. Vi föreslår att styrelsen under 2008 arbetar med en ordförande, sex ordinarie ledamöter och två suppleanter. 13 (17)

14 Sörskogens Samfällighetsförening Budget för perioden INKOMSTER Budget 2008 Medlemsavgifter Byan inkomst Eldebitering Garage Förseningsavgifter Ränteintäkter Summa inkomster UTGIFTER Budget 2008 Sommarunderhåll Vinterunderhåll Underhåll tak Underhåll lekparker/bollplan Underhåll garage & elcentraler Byan - Drift o Underhåll Vårstädning mm Avgifter ComHem El garage/bollplan Kontor & Tryck Ordförande extra ersättning Styrelse o Revisorer Försäkringar Diverse övriga kostnader Ränta - Taklån Ränta - Ventilhuvar/kupoler Övr. finansiella kostnader Avsättn. till Underhållsfond Årets resultat Summa utgifter Årets resultat Amortering taklån Styrelsen föreslår att vi gör en extra Amortering lån fläktar & kupoler amortering på lånen upp till :- Överskott/Underskott Ger underskott på :- Underskott täcks av likvida medel på PlusGirot. Likvida medel idag ca :- Medlemsavgifter och debiteringslängd: Debiteringslängd utgörs av fastigheterna Taggsvampen med lika andelstal. Avgiften för år 2008 föreslås till kr per delägarfastighet. Förseningsavg./påminnelseavg. är 100 kr för medlemsavgift och 50 kr för eldebitering garage & byanhyra. Debitering kvartalsvis med följande belopp och förfallodagar: Förfallodag Medl.avg kr kr kr kr kr 14 (17)

15 Motioner Jag föreslår att vår fina byalagstuga blir mer tillgänglig för medlemmarna utan xtra avgifter, det jag i första hand tänker på är pingisspel, men även andra aktiviteter är säkert möjliga. Det vore önskvärt att lokalen lätt går att boka t ex för 1-3 timmar (via internet) samt att det på ett enkelt sätt går att komma in i lokalen (engångskoder). Bästa hälsningar Hans Hägglund, F3 Styrelsens yttrande: Styrelsen tycker det är ett mycket bra förslag. Årsmötet bör ge styrelsen i uppdrag att hitta en praktisk lösning för detta. 15 (17)

16 Framställan från styrelsen Framställan Styrelsen föreslår att från och med : Avgiften för kabel-tv betalas av samtliga fastigheter med lika andelstal i enlighet med gällande anläggningsbeslut. eventuellt under- eller överskott i TV-nätsfonden regleras mot underhållsfonden. alla befintliga avtal mellan Sörsam och den enskilde fastighetsägaren gällande kabel-tvns grundutbud upphör. 16 (17)

17 Valberedningens förslag Val av ordförande, nyval Veronica Netscher Tagg 81 2 år Ledamöter som valdes på två år förra året sitter således kvar ett år till Ulf Zachrisson Bläck 28 1 år kvar Pierre Svanberg Tagg 79 1 år kvar Helena Nygren Flug 6 1 år kvar Val av tre ordinarie styrelseledamöter två omval, ett nyval Johan Wahlström Bläck 113 Omval 2 år Olle Larsson Flug 43 Omval 2 år Anders Palm Tagg 65 Nyval 2 år Val av två styrelsesuppleanter, ett omval, ett nyval Marika Käll Flug 22 Nyval 1 år Fredrik Jandér Flug 49 Omval 1 år Val av två revisorer Johan Blomgren Flug 73 Omval 1 år Erik Dahlberg Tagg 189 Omval 1 år Val av två revisorssuppleanter Terje Rydén Tagg 73 Omval 1 år Lars Hansson Flug 37 Omval 1 år Valberedning Göran Hallberg Bläck 29 Ann Johansson Bläck 10 Elisabeth Andersson Flug 30 Lena Öst Flug 39 Karin Löfgren Tagg 185 Sammankallande Arne Åkerfeldt Tagg (17)

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2007

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2007 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2007 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2007. Styrelsen har under året haft följande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2012

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2012 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2012 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012. Styrelsen har under året haft följande

Läs mer

1 Årsstämmans öppnande Ordf. Greta Tellström hälsade medlemmarna Välkomna och förklarade stämman öppnad.

1 Årsstämmans öppnande Ordf. Greta Tellström hälsade medlemmarna Välkomna och förklarade stämman öppnad. 1 ÅRSMÖTESPROTOKOLL SÖRSAM 2008. Sörskogens Samfällighetsförening Fört vid årsstämma med Sörskogens Samfällighetsförening onsdagen den 12 mars 2008 i Folkets Hus, Huddinge Centrum. Antalet närvarande röstberättigade

Läs mer

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2009 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 11 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum

Kallelse. till ordinarie årsstämma 2009 i Sörskogens samfällighetsförening. Onsdagen den 11 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum Kallelse till ordinarie årsstämma 2009 i Sörskogens samfällighetsförening Onsdagen den 11 mars klockan 19.30 Folkets Hus i Huddinge centrum Årsstämman är beslutande organ för frågor som rör områdets framtid

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2009

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2009 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2009 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2009. Styrelsen har under året haft följande

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Reviderat bokslut enl årstämmoprotokoll

Reviderat bokslut enl årstämmoprotokoll Reviderat bokslut enl årstämmoprotokoll 17-03-20 Sörskogens Samfällighetsförening Balansräkning för år 2016 T o m bokf.datum: 31/12 2016 T o m verifikation: A151 TILLGÅNGAR 2015-12-31 Förändring 2016-12-31

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sörskogens Samfällighetsförening verksamhetsåret 2005

Verksamhetsberättelse för Sörskogens Samfällighetsförening verksamhetsåret 2005 Verksamhetsberättelse för Sörskogens Samfällighetsförening verksamhetsåret 2005 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2005: Styrelsen har under

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

1 Årsstämmans öppnande Ordf. Greta Tellström hälsade medlemmarna Välkomna och förklarade stämman öppnad.

1 Årsstämmans öppnande Ordf. Greta Tellström hälsade medlemmarna Välkomna och förklarade stämman öppnad. 1 ÅRSMÖTESPROTOKOLL SÖRSAM 2007. Sörskogens Samfällighetsförening Fört vid årsstämma med Sörskogens Samfällighetsförening onsdagen den 14 mars 2007 i Folkets Hus, Huddinge Centrum. Antalet närvarande röstberättigade

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Boplatsens Samfällighetsförening Lund Samtliga delägare kallas till ordinarie föreningsstämma för Boplatsens Samfällighetsförening Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Dagordning 1.

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 1 Mötets öppnande Stämman förklaras öppnad av föreningens ordförande Johann Gerell BBG31. Närvaroförteckning har upprättats

Läs mer

Kallelse till Årsstämma 2016

Kallelse till Årsstämma 2016 Till samtliga fastighetsägare inom Stadskällarens Samfällighetsförening Kallelse till Årsstämma 2016 Härmed kallas du, som ägare av fastighet i Stadskällarens Samfällighetsförening, till ordinarie årsstämma

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts som dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts som dess ändamål. STADGAR För Seraljens Samfällighetsförening bildad enligt lagen om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltning ska gälla i den mån ej annat framgår av dessa stadgar. 1 Föreningens

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma Kallelse Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 1:e ordinarie årsstämma Tid: 2/4-215 Klockan 18.3 Plats: BRF Brunnsängens gårdshus Innehåll: Dagordning Resultat jämfört

Läs mer

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen

Årsredovisning. för. Brf Smålänningen Årsredovisning för Brf Smålänningen Räkenskapsåret 2010 Brf Smålänningen 1(11) Styrelsen för Brf Smålänningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Dagordning årsstämma 2011 1. Upprättande

Läs mer

Tillsammans gör vi det bättre

Tillsammans gör vi det bättre Tillsammans gör vi det bättre Verksamhetsberättelse för Bärnstenens Samfällighetsförening 2015 2016 Styrelsen för Bärnstenens samfällighetsförening, Umeå får härmed avge följande verksamhetsberättelse.

Läs mer

Kallelse extra årsstämma

Kallelse extra årsstämma Kallelse extra årsstämma Extra årsstämma 2017 i Sörskogens samfällighetsförening Tid: Måndagen den 9 oktober kl. 19:00 Plats: Huddingegymnasiets Aula, Gymnasietorget 1 Årsstämman är beslutande organ för

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF ODENSE Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkningar

Läs mer

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012 40 år Välkomna till Årsmöte 2012 Lindåsskolans matsal Söndag 25 mars 15.00 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2012. Mötet kommer att hållas

Läs mer

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2015

Årsredovisning för Mystängens SMF år 2015 2016-01-19 Förvaltningsberättelse 1 Årsredovisning för Mystängens SMF år 2015 Styrelsen har bestått av följande medlemmar: Bo Seger Ordförande Hus nr 21 Bo Hultgren Sekreterare Hus nr 20 Marie Hultgren

Läs mer

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma

Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma KALLELSE Medlemmarna i Vätö Huvuds Vägförening kallas härmed till ordinarie Föreningsstämma Söndag den 19 juni 2016 kl. 9.00 i Vätö Folkets Hus i Harg 2016-04-02 Lars Lundman Lars Lundman ordförande FÖREDRAGNINGSLISTA

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Brf Thunbergia. Årsredovisning 2014 /15

Brf Thunbergia. Årsredovisning 2014 /15 Brf Thunbergia Årsredovisning 2014 /15 1(10) Årsredovisning Brf Thunbergia Org. nr 717600-6141 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1/9 2014 31/8 2015. Förvaltningsberättelse 2014/15

Läs mer

Bf Port Arthur UPA Årsredovisning 2012

Bf Port Arthur UPA Årsredovisning 2012 Bf Port Arthur UPA Årsredovisning 2012 1(9) Årsredovisning Bf Port Arthur UPA Org.nr 717600-5325 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012. Fastigheten Förvaltningsberättelse

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Brf Nr 1 Näset Lidingö

Brf Nr 1 Näset Lidingö Årsredovisning för Brf Nr 1 Näset Lidingö Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00

Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00 Verköns Samfällighetsförening Föreningsstämma 2014 Söndagen de 27 april kl. 19.00 Härmed kallas till ordinarie föreningsstämma för Verköns Samfällighetsförening, söndagen den 27 april 2014 kl.19.00 i kvartersgården.

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

Erikslunds Femte Samfällighetsförening

Erikslunds Femte Samfällighetsförening Erikslunds Femte Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie Höststämma den 3 november 2011. Styrelsens ordförande Stig Hedlund hälsade mötesdeltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 1.

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31. Verksamhetens art och inriktning Föreningen har till

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Samfällighetsföreningen Fastigheterna i Samfällighetsföreningen byggdes

Läs mer

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd

6 Framställningar från styrelsen eller motioner från medlemmarna. 8 Styrelsens förslag till utgifts och inkomststat samt debiteringslängd KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: 19:00 den 11 april 2013 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Garm 717600-0573. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Garm 717600-0573. Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Garm Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 6 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 avger härmed årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret 1 januari 2014-31 december 2014.

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 avger härmed årsredovisning för verksamheten under räkenskapsåret 1 januari 2014-31 december 2014. Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 1 (12) Org.nr. 7696084123 ÅRSREDOVISNING 2014 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VINDRUVAN 3 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Vindruvan 3 avger härmed årsredovisning för verksamheten

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002.

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. Närvarande från styrelsen; Göran Ahlqvist Lars Axenfalk Lennart Lidén Roine

Läs mer

Verksamhetsåret 2005

Verksamhetsåret 2005 Verksamhetsåret 2005 SKOGSBYNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Verksamhetsåret 2005 Innehåll Styrelsens verksamhetsberättelse för 2005 Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetuppföljning 2005 och

Läs mer

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma BÄCKENS PROTOKOLL SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2008-03-12 Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Bo Jonsson öppnade stämman och hälsade alla hjärtligt välkomna.

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. Tid: kl. 19:00, torsdagen den 27:e november 2014. Plats:

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 32 Astolf får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-01-01 till och med 2013-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Stora investeringar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BRF FENDERN Org. nr. ÅR 2015 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2015-01-01-2015-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse - resultaträkningar

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(15) Bostadsrättsföreningen Stenhuggaren nr 3-5 Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 7 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Brf Skalbaggen 1

Årsredovisning. Brf Skalbaggen 1 Årsredovisning för Brf Skalbaggen 1 Räkenskapsåret 2010 Brf Skalbaggen 1 1(12) Styrelsen för Brf Skalbaggen 1, Stockholms stad, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2010. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2011

Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2011 Verksamhetsberättelse Sörskogens samfällighetsförening 2011 Styrelsen för Sörskogens samfällighetsförening avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelsen har under året haft följande

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA KALLELSE TILL ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Södra Glasmästarens Samfällighetsförening. Tid: Klockan 19:00 tisdagen den 12 april 2016 Plats: Korgmakargatan 40 DAGORDNING 1 Val av ordförande för stämman 2 Val

Läs mer

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh

Årsredovisning. Brf Doktor Lindh Årsredovisning för Brf Doktor Lindh 716444-9758 Räkenskapsåret 2014 1 (12) Styrelsen för Brf Doktor Lindh får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Verksamheten Allmänt om verksamheten I

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KLOCKHAMMAREN Org. nr. ÅR 2014 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2014-01-01-2014-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Årsredovisning Brf Järven 8

Årsredovisning Brf Järven 8 Årsredovisning Brf Järven 8 Räkenskapsår 2013-01-01-2013-12-31 1 (10) Årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Styrelsen för Brf Järven 8 avger härmed följande årsredovisning. Alla belopp

Läs mer

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31.

Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för Brf Häggen 17:10 får härmed avge årsredovisning för 2004-01-01-2004-12-31. Bostadsrättsföreningen registrerades den 30 november 2001. Föreningens ekonomiska plan

Läs mer

Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011

Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011 Brf Skogsviolen Årsredovisning 2011 1 (10) ÅRSREDOVISNING för bostadsrättsföreningen Skogsviolen Org nr 716422-5349 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari-31 december 2011.

Läs mer

Årsstämma 12:e mars 2015

Årsstämma 12:e mars 2015 Handlingar för årsstämma 12:e mars 2015 sida 1 av 16 Årsstämma 12:e mars 2015 Varje fastighet har en (1) röst. Om ni är två som äger huset gemensamt och bara en närvarar på årsstämman, måste den närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014 JORDVÄPPLINGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Samfällighetsförening för kvarteren och VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014 Årsstämma Ordinarie årsstämma ägde rum den 13 mars 2014 i Björnbodaskolans

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN Mötesdata: Tid och plats Eds Församlingsgård Onsdagen den 17 april 2013, klockan 18:30 Närvarande: Medlemmar enligt bifogad röstlängd Protokollet

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer

Brf Botvid Org.nr 717600-2546

Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Sida 1(9) Årsredovisning Brf Botvid Org.nr 717600-2546 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten Förvaltningsberättelse 2011 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

Brf Bällstabacken 4 Årsredovisning 2011

Brf Bällstabacken 4 Årsredovisning 2011 Brf Bällstabacken 4 Årsredovisning 2011 1(9) Årsredovisning Brf Bällstabacken 4 Org.nr 769615-5485 Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2011. Fastigheten

Läs mer

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet.

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet. Antagna vid årsmöte 2014-02-25. STADGAR Allmänna bestämmelser 1 1 mom. Föreningens namn är Sångkörens Samfällighet. 1 2 mom. Föreningens uppgift är att handha gemensamhetsanläggningar inom kvarteret Sångkören

Läs mer

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg

Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Årsredovisning för Bostadrättsföreningen Hagaparken Vänersborg Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Ställda säkerheter

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården Årsredovisning för Brf Slottsträdgården 769600-1523 Räkenskapsåret 2014 l (12) Styrelsen för BrfSlottsträdgården får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Utveda samfällighetsförening Bilaga 1

Utveda samfällighetsförening Bilaga 1 Utveda samfällighetsförening Bilaga 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Allmänt Utveda samfällighetsförening förvaltar de gemensamhetsanläggningar som finns inom Utveda. De omfattar 120 hektar mark- och

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

Årsredovisning. Fridshyddans SFF

Årsredovisning. Fridshyddans SFF Årsredovisning för Fridshyddans SFF 717901-8176 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31. Innehållsförteckning Sida - Förvaltningsberättelse 2-3 - Resultaträkning

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö

Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 23 mars 2015 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Lidingö Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet 3.

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf 40 Tiunda får härmed avge redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-09-01 till och med 2013-08-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Föreningens ekonomi Det gångna räkenskapsåret

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för Kungspudelns (KSF), 717909-4201, avger följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011-01-01 2011-12-31. SAMFÄLLIGHETENS ÄNDAMÅL Enligt 3 i stadgarna (antagna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Fastställande av röstlängd. 2. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av dagordning.

Läs mer

KALLELSE. Välkomna. Ulf Brehmer Saltsjö-Boo 2013-02-09

KALLELSE. Välkomna. Ulf Brehmer Saltsjö-Boo 2013-02-09 KALLELSE Medlemmarna i Boo Gårds Vägförening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma den 14 mars 2013, kl 19.00 21.00 Plats: Matsalen i Boo skola Välkomna Ulf Brehmer Saltsjö-Boo 2013-02-09 Betalningsansvarig

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsföreningen Triangeln

Årsredovisning. Bostadsföreningen Triangeln Årsredovisning Bostadsföreningen Triangeln Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2009. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013

Enens Samfällighetsförenings. Ordinarie Årsstämma 2013 Enens Samfällighetsförenings Ordinarie Årsstämma 2013 Årsstämman äger rum tisdagen den 11 juni i Båtföreningens klubblokal vid hamnen. Kaffe, te och smörgås serveras från kl. 18.30. Välkomna! Styrelsen

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Årsredovisning 2014 HSB:S MÄSTER SIMON 256. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014 HSB:S MÄSTER SIMON 256. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen HSB:S MÄSTER

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Viking Birkastan

Bostadsrättsföreningen Viking Birkastan Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Viking Birkastan Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2013. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har

Läs mer

Tillhörighet Styrelsen äger rätt att ansluta sig till organisationer som främjar föreningens syften.

Tillhörighet Styrelsen äger rätt att ansluta sig till organisationer som främjar föreningens syften. 6075-13 STADGAR FÖR DALNET EK. FÖR. 1 FIRMA Föreningens namn är DALNET EK. FÖR. med org.nr. 769625-8685 2 ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHET Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen

Läs mer

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen

Årsredovisning 2014. POPPELN nr 12. Bostadsrättsföreningen Årsredovisning 2014 BALANSRÄKNING REVISION STYRELSE INTÄKTER KOSTNADER FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE UNDERHÅLLSPLAN BOKSLUT AVGIFT RESULTATRÄKNING FÖRENINGSSTÄMMA MEDLEMMAR Bostadsrättsföreningen POPPELN nr 12

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Näsbyallé

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Näsbyallé Årsredovisning Bostadsrättsföreningen Näsbyallé Styrelsen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2010. Förvaltningsberättelse Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN FYRISÄNG Org. nr. ÅR 2012 STYRELSEN FÅR HÄRMED AVLÄMNA ÅRSREDOVISNING FÖR RÄKENSKAPSÅRET 2012-01-01-2012-12-31. Innehåll - förvaltningsberättelse

Läs mer

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö

HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org.nr 712400-1467 Sida 1 av 13 HSB: s Brf Sjötungan i Tyresö Org no:712400-1467 Årsredovisning För räkenskapsåret 2003 Org.nr 712400-1467 Sida 2 av 13 Årsredovisning Styrelsen för HSB:s Brf Sjötungan

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer