Nyheter version 2011.Q3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter version 2011.Q3"

Transkript

1 Nyheter version 2011.Q3

2 Innehållsförteckning Nyheter & ändringar... 3 Allmänt 3 Redovisning 5 Leverantörsreskontra 5 Fakturering & kundreskontra 6 Projektstyrning 7 Tidredovisning 7 Personaladministration 8 Hyres- & avgiftsadministration (inkl. BRF) 12 Webbportal 2 20 Serviceorder 21 Uthyrning 21 Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 2 (21)

3 Nyheter & ändringar Detta dokument beskriver kortfattat de nyheter som tillkommit sedan vårt senaste utskick men innehåller även tillkommande nyheter från version 2011.Q2. Dokumentet är inte tänkt som utbildning utan en översikt och information. Kontakta 3L System om djupare information önskas om någon funktion. Många dokument finns också att hämta bland våra guider på hemsidan. Allmänt Slutdatum på användare Inmatningskontroll Man kan sätta ett slutdatum på en användare, därefter kan den inte logga in, den räknas inte som aktiv och behöver därför ingen licens men man kan följa olika händelser och processer senare i tiden och se vem som har gjort vad i loggningen. (Även i version 2011.Q2) Inmatningskontroll är möjlig att få för alla registerbilder i systemet. De fält som har definierats som obligatoriska markeras med avvikande färg och fält som inte används inaktiveras. Om alla obligatoriska fält inte är ifyllda kan posten inte sparas. Förslag på värden i fälten kan också erhållas. De meddelanden som kommer upp om ett obligatoriskt fält inte är ifyllt definierar man själv varför en enkel instruktion kan byggas in. Funktionen är ett tillägg. Kontakta vår säljavdelning eller din kontaktperson på 3L System för en offert. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 3 (21)

4 Avstämning av reskontror På det aktiva skrivbordet visas avstämning av reskontror per dagens datum. Funktionen är klientanpassad. Om differens finns mellan huvudboken och reskontran per dagens datum visas en skrivarsymbol. Via denna kan analysrapporter med möjlighet till avprickning på skärmen framställas. Funktionen är ett tillägg. Kontakta vår säljavdelning eller din kontaktperson på 3L System för en offert. Justering av importprogrammet Med hänsyn till att det finns möjlighet att ha ett gemensamt kundregister har importprogrammet fått ny funktionalitet. Man kan i bilden välja om man vill att befintliga poster ska uppdateras vid inläsning eller om de poster som läses in ska behandlas som dubbletter vid träff på kundnumret bland befintliga kunder. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 4 (21)

5 Redovisning Omföring mellan konton Ny funktion för automatisk omföring av balanser mellan konton. Används t.ex. av er som bokar om Årets anskaffning och Årets avskrivning till Ackumulerad Anskaffning och Ackumulerad avskrivning vid varje bokslut. Funktionen bokar om på koddelsnivå, dvs. har ni bokat på konto objekt projekt så sker ombokningen på samma sätt. Funktionen är ett tillägg. Kontakta vår säljavdelning eller din kontaktperson på 3L System för en offert. Leverantörsreskontra Betalningar per sätt och datum Förbättring av rapporten betalningar per sätt och datum för att underlätta avstämning mot huvudbok etc. - framför allt då flera valutor används. (Även i version 2011.Q2) Återrapportering av lev.betalningar Uppdatering av betalningar Förbättrad funktionalitet gällande återrapportering av lev.betalningar, främst för delbetalningar. (Även i version 2011.Q2) Den tidigare bockrutan Kontering per betalning är ersatt av en ny bild där Reskontrakonto per betalning motsvarar det tidigare kontering per betalning Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 5 (21)

6 Motsvarande funktionalitet finns även för likvidkontot/avräkningskontot. Kontering per dag ger alltså en summerad kontering och kontering per betalning ger en detaljerad kontering i uppdateringsverifikatet. (Även i version 2011.Q2) Fakturering & kundreskontra Gemensamt kundregister Fr o m version 2011.Q3 finns möjlighet att dela kundregister mellan bolag på samma sätt som vi idag har vad gäller leverantörsregistret. Funktionen är främst tänkt för nyinstallationer av 3L Pro och ni som redan kör programmet märker ingen skillnad mot tidigare. Önskar ni gå över till gemensamt kundregister i er befintliga installation så kontakta oss för konsulthjälp. BGC-Invoice Kompletteringar i bgc-invoicefilen Kompletteringar i faktureringen för att kunna skicka bgcinvoice till bland annat Skanska. Nytt fält i fakturan = leveransdatum i fakturahuvudet samt inställning för om kontaktperson ska hämtas från både leveransadressfliken och grundfliken till bgcinvoicefilen. (Även i version 2011.Q2) Hjälp med BGC Invoice privat BGC Invoice företag Om kunden är markerad som momspliktig erhålls varning om bgc invoice privat sätts på kunden. Inställning om man vill ha det så, inställning = NEJ default. Inställningen når ni genom att klicka på kugghjulet i verktygslisten när kundbilden är öppen. Används av de som använder både bgc invoice privat och bgc invoice företag. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 6 (21)

7 Hjälp med e-fakturatyp/e-avityp Om e-fakturatyp sätts till Svefakt/BGC Invoice privat /BGC Invoice företag får man en fråga om e-avityp ska sättas till samma och vice versa. Hjälp med e-avityp på kontrakt och ej förfallna avier Om en kund redan har ett eller flera kontrakt när man sätter om e-avi-flaggan i kundregistret får man frågan om flaggan ska sättas även på kontrakten och ej förfallna avier. Aviadress på fakturaspec Inställningen Föreslå aviadress om sådan finns används även då fakturaspecifikationer skapas. Anpassning till EU-standard Bic och Iban skrivs på alla faktura- och aviutskrifter. Fälten finns även att använda i ebwrapp.pbl för er som har redigerade layouter. EU-land och orgnr från ftg-reg finns i ebwrapp för er som har redigerade fakturalayouter Projektstyrning Drilldown i ytterligare projektrapporter Projekthuvudbok har kompletterats med drilldown (ända ner till visa fakturabild i Palette) (Även i version 2011.Q2) Projektsammandrag fördelat har kompletterats med drilldown (ända ner till visa fakturabild i Palette) (Även i version 2011.Q2) Tidredovisning Kontroll av upparbetade timmar En ny funktion finns för att kontrollera antal registrerade timmar på projekt samt ge en upplysning via mail då viss nivå uppnås. Syftet är att projektledare Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 7 (21)

8 för fastprisprojekt ska få upplysning i god tid om de kalkylerade timmarna börjar uppnås. (Även i version 2011.Q2) Funktionen är ett tillägg. Kontakta vår säljavdelning eller din kontaktperson på 3L System för en offert. Personaladministration ATF För er som uppgraderar från version 2010.Q4 som vi släppte vid förra årsskiftet vill vi uppmärksamma att ni behöver se över era inställningar för ATF. Funktionen är ändrad efter den versionen. Ni finner instruktioner på vår hemsida. Välj program & 3L-INFO, leta upp ATF Justering Saldo och klicka er vidare. Hör av er till vår support om ni har ytterligare frågor eller inte får det att stämma trots dessa justeringar av inställningar. Extra skatt Fältet extra skatt i personal behandlas alltid som negativt oavsett om minustecken finns eller inte. (Även i version 2011.Q2) Komplettering av semesterhantering Rapporten Semesteruppgift/-skuld % av lön Separata datumurval på uttagen och intjänad semester i rapporten semesteruppgift/-skuld av lön så att man kan få båda uppgifterna i samma rapport. (Även i version 2011.Q2) Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 8 (21)

9 Urval på kostnadsställe, objekt och projekt i semesteruppgift/-skuld % av lön. Val att skriva ut kvarvarande dagar, sparade dagar och intjänade dagar på rapporten. (Även i version 2011.Q2) Möjlighet att ta med både tjänstemän och arbetare i samma rapport Semesterskuld (Även i version 2011.Q2) Inställningar för förvalda värden Inställning för defaultvärde för procentsats för semester. (Även i version 2011.Q2) Inställning för default semesterårstyp (Även i version 2011.Q2) Inställningarna återfinns under styrparametrarna Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 9 (21)

10 Bankfria dagar Möjlighet finns att få varning om löneutbetalning på bankfri dag (Även i version 2011.Q2) Personaluppgifter Mer information visas i personaluppgifter, gäller semester, ATF mm. Det är informationen från 'övriga funktioner' som flyttat ner i registerbilden. (Även i version 2011.Q2) Loggning av löneregistrering Vid registrering av lön loggas vem som skapade raden och vem som eventuellt har ändrat den. Historik visas under historikknappen i lönereg. (Även i version 2011.Q2) Turordningslistan Turordningslistan är kompletterad med information (anst.typ, yrkeskod, anst. tom) (Även i version 2011.Q2) Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 10 (21)

11 Generera löner Man kan välja om man vill ha utskrift till fil, skrivare eller till bildskärm när man kör generera löner (Även i version 2011.Q2) Nästa post Funktion för nästa och föregående post i personaluppgifter, lönearter, löneartpriser (Även i version 2011.Q2) Lönespec Programinställning finns för att Sem.dgr på lönspec alltid skall vara ibockad vid nyupplägg av anställd. (Även i version 2011.Q2) Överförda lönearter Lönearter som ligger som överföringar visas i kursiv stil på ett antal rapporter (Även i version 2011.Q2) Kontrollistan Kontrollistan är kompletterad med urval på löneart och kan skrivas ut för löneperioder fr o m - t o m. (Även i version 2011.Q2) Löneregistreringsbilden Löneregistreringsbilden är större. Man kan med nästa och föregående hoppa mellan anställningsnummer. Mer information visas också i bilden. När man anger ett anställningsnummer visas semester, arbetstidsförkortning, Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 11 (21)

12 komptidssaldo, ordinarie tid, övertid i år, sysselsättningsgrad, ack bruttolön och ack skatt. skattetabell. (Även i version 2011.Q2) Hyres- & avgiftsadministration (inkl. BRF) LMV-tabeller Nya LMV-tabeller i fastighet avs. rättigheter samt tillägg av registreringsbilder, relationsträd, översikter (Även i version 2011.Q2) Okända betalningar i BGMax och TotalIN Startvärde BGmax Förenklad hantering av okända betalningar både gällande BGMax och Total IN. T.ex. föreslås ett företag om bg-/pg-numret hittas. (Även i version 2011.Q2) Man kan ställa in startvärde för BGMax, jfr TotalIN (Även i version 2011.Q2) Inställningen når ni genom att klicka på kugghjulet i bilden för inläsning av BGmax-fil Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 12 (21)

13 E-avier, BGC Invoice Hjälp med BGC Invoice privat BGC Invoice företag När momskod sätts på kontraktet ges en varning om det står bgc invoice privat på kunden. Om kontraktet är momsat görs kontroll på att kunden och kontraktet ska ha bgc invoice företag och är kontraktet omomsat görs kontroll på att kunden och kontraktet ska ha bgc invoice privat. Inställning om man vill ha det så, inställning = NEJ default. Inställningen når ni genom att klicka på kugghjulet i verktygslisten när kontraktsbilden är öppen. Används av de som använder både bgc invoice privat och bgc invoice företag. Hjälp med BGC Invoice privat BGC Invoice företag Om kunden är markerad som momspliktig erhålls varning om bgc invoice privat sätts på kunden. Inställning om man vill ha det så, inställning = NEJ default. Inställningen når ni genom att klicka på kugghjulet i verktygslisten när kundbilden är öppen. Används av de som använder både bgc invoice privat och bgc invoice företag. Hjälp med e-fakturatyp/e-avityp Om e-fakturatyp sätts till Svefakt/BGC Invoice privat /BGC Invoice företag får man en fråga om e-avityp ska sättas till samma och vice versa. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 13 (21)

14 Hjälp med e-avityp på kontrakt och ej förfallna avier Om en kund redan har ett eller flera kontrakt när man sätter om e-avi-flaggan i kundregistret får man frågan om flaggan ska sättas även på kontrakten och ej förfallna avier. Om kunden har e-avi när man skapar kontrakt får man en fråga om e-avi ska sättas på kontraktet. Flaggan för e-faktura följer inte med vid omflytt av kontraktet. (Även i version 2011.Q2) LMV-nummer till BGC-Invoicefilen LMV-nummer läggs som en textinformation i bgc-invoicefilen Layout Saldoavi Mall finns att hämta i ebwrapp.pbl gällande saldoavier (Även i version 2011.Q2) Skyddad ID i översikter Parter med skyddad ID visas överstrukna i översikter. En förutsättning för detta är att skyddad id måste finnas med i översikten. (Även i version 2011.Q2). Se på partsaldo Se på partsaldo. Ny bockruta: endast förfallna per idag. Det finns en inställning om den ska vara default markerad eller inte. (Även i version 2011.Q2). Inställning om man vill ha det så, inställning = JA default. Inställningen når ni genom att klicka på kugghjulet i verktygslisten när partsaldobilden är öppen. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 14 (21)

15 Parter till kravlista och inkassofil Val om parter som inte är avimottagare eller har sitt namn på avin ska med till kravlista och inkassofil Via kugghjulet i knapplisten förvald eller inte når ni inställningen för om ni önskar att denna ska vara Nya Autogirot Autogirofunktionerna är anpassade till fillayouterna för Nya Autogirot. Dessutom har ny funktionalitet byggts in. Vi har i samband med detta samlat allt som rör autogiro i två menyval: Autogiro Exporter Autogiro Importer Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 15 (21)

16 Autogiro exporter innehåller funktioner för att skapa: Medgivandeunderlag (hette tidigare Rapportera Betalare Autogiro) Betalningsunderlag (hette tidigare skapa fil till Autogiro) Autogiro Importer innehåller funktioner för att läsa in: Återredovisning Betalningar Återredovisning Medgivanden Avvisade betalningsuppdrag (endast rapport) Makuleringar/Ändringar av betalningar (endast rapport) Nya medgivanden via Internetbank Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 16 (21)

17 Återredovisning av betalningar hette tidigare Inläsning av Autogirofil i meny. Vid inläsning av denna fil skrivs en rapport ut över vilka betalningar som är inlästa. Återredovisning medgivanden är nytt i 3L Pro. Vi läser in filen över godkända medgivanden och sätter autogiroflagga på alla kontrakt där kunden har en godkänd status för autogiro i kundregistret, dvs om Agda Larsson har Rapporterad ny i bolag 250 och har två kontrakt i bolag 250 och ett kontrakt i bolag 350 så är det bara kontrakten i bolag 250 som sätts till autogiro. En rapport skrivs ut över vilka kunder som medgivande kommit för och vilka kontrakt som därmed är markerade med autogiro. Inga avier läggs om. Rapporten sorteras/grupperas per bolag/kundnummer/kontraktsnummer. Rapport Avvisade Betalningsuppdrag. Vid inläsning av denna fil får man information om avvisade betalningsuppdrag. Ingen påverkan på databasen, dvs. ingen information i 3L Pro ändras. Rapporten visar vilken kund som avvisandet gäller, vilket avinummer som är avvisat, information om avin (typ, period, förfallodatum, belopp) samt varför den är avvisad. Ex: Felaktigt betalarnummer etc. Rapport Makuleringar/Ändringar av betalningar. Med nya betalningsdirektivet har den enskilde betalaren större möjlighet att ändra/makulera autogiron vilket då måste återredovisas till betalningsmottagaren. Vid inläsning av denna fil får man i 3L Pro endast en lista, ingen påverkan görs på informationen i 3L Pro. Rapporten visar vilken kund som makuleringen/ändringen gäller, vilket avinummer som är makulerat/ändrat, information om avin (typ, period, förfallodatum, belopp) samt varför den är makulerad/ändrad. Ex: Makulerad av betalare etc. Nya medgivanden via Internetbank. Inläsning av medgivanden där en fil inte skickats från 3L Pro först utan där medgivandet skett i Internetbanken. Statusändringar sker endast i det/de bolag där betalningsmottagarens bankgironummer finns (3L Pro letar i betalningssätt eller styrparametrar fastigheter) Vi läser in denna fil och sätter autogiro på alla kontrakt där betalaren finns. Det kan ju då gälla flera bolag om bg-numret återfinns i flera bolag. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 17 (21)

18 En rapport skrivs ut över vilka kunder som medgivande kommit för och vilka kontrakt som därmed är markerade med autogiro. Inga avier läggs om. Rapporten ska visa all information om betalaren som kommer i filen (personnummer, namn, adress, betalarnummer, kontonummer, vilket/vilka bolag som status ändrats i) samt vilka kontrakt som autogiro har satts på. Rapporten sorteras/grupperas per bolag/kundnummer/kontraktsnummer. Om det kommer kunder i filen som inte hittas vid inläsningen kommer en upplysning på rapporten. Betalarinformationen skrivs ut lika som på de andra, men i fälten för vilka kontrakt som är påverkade skrivs en upplysning om att inga kontrakt kan hittas. Autogirobetalningar i BGMaxfilen I samband med införandet av Nya Autogirot kommer det även finnas möjlighet att få sina Autogiroinbetalningar i BGMaxfilen. 3L Pro är anpassat för detta så att vi kan ta emot autogirobetalningar även i detta format. Autogiro för annan än avimottagaren Det finns from version 2011.Q3 av 3L Pro möjlighet att koppla autogiron även till andra parter än den som är satt som avimottagare. Ett nytt fält har tillkommit i kundbilden för detta ändamål. Finns det ett värde i detta fält skrivs det personnumret till medgivandefilen. Saknas värde i detta fält hämtas personnummer till medgivandefilen från samma ställe som idag, dvs org- /personnummer på kunden. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 18 (21)

19 Gemensamt kundregister From version 2011.Q3 finns möjlighet att dela kundregister mellan bolag på samma sätt som vi idag har vad gäller leverantörsregistret. Funktionen är främst tänkt för nyinstallationer av 3L Pro och ni som redan kör programmet märker ingen skillnad mot tidigare. Önskar ni gå över till gemensamt kundregister i er befintliga installation så kontakta oss för konsulthjälp. Anpassning till EU-standard Bic och Iban skrivs på alla faktura- och aviutskrifter. Fälten finns även att använda i ebwrapp.pbl för er som har redigerade layouter. EU-land och orgnr från ftg-reg finns i ebwrapp för er som har redigerade fakturalayouter. Aviutskrift Addoro Det finns möjlighet att skriva ut sina avier via vår samarbetspartner Addoro. I filen skrivs både avier som ska printas och avier som ska gå iväg som e-avier. Vid skapande av filen laddas den direkt upp i Addoros tjänst där du enkelt kan förhandsgranska avierna och vid behov korrigera layouten. Olika layouter för olika typer/grupper av avier hanteras smidigt och layouten sparas till nästa tillfälle. Läs mer på eller kontakta vår säljavdelning för mer information kring tjänsten. Rapport för kontroll av debiteringar inklusive index En ny rapport är framtagen med syfte att ha möjlighet att kontrollera indexinformationen på debiteringarna. Rapporten går direkt till Excel och går alltså inte att förhandsgranska på skärmen. Ni finner den i menyn under Hyres- & avgiftsadministration Rapporter/Listor Export till Capifast CRM (tidigare export till Capitex) Filen är utökad med ytterligare 12 summeringskolumner. Ni definierar själva vad dessa ska heta och vilka debiteringar som ska ingå. Menyvalet är också omdöpt till Export till Capifast Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 19 (21)

20 CRM med anledning av produktens namnbyte. En ny integration är planerad till Hantering av upplåtelseavtal Överlåtelseavtal med version 1 kan definieras som upplåtelseavtal i 3L Pro. Det innebär att man får en upplysning i kontraktsbilden samt att det går att göra utsökning i vissa rapporter på upplåtelseavtal. Det möjliggör även att få ut informationen i ett fysiskt upplåtelseavtal. Utskrift Pantsättning Funktionen är ett tillägg. Kontakta vår säljavdelning eller din kontaktperson på 3L System för en offert. Utskrift Pantsättning är kompletterad med urval på exp.datum. Dessutom finns ett val att skriva ut endast aktuella pantsättningar (Även i version 2011.Q2) Webbportal 2 Rapporter Projektresultat inkl drilldown (Även i version 2011.Q2) Projekthuvudbok inkl drilldown (Även i version 2011.Q2) Projektsammandrag fördelat inkl drilldown (Även i version 2011.Q2) Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 20 (21)

21 Röstlängd Tidredovisning Leverantörsreskontra Tidredovisning, registrering (Även i version 2011.Q2) Webbportal 2 är nu klar för leverans och innehåller Ekonomirapporter BR-redovisning Projektrapporter Tid Kolumner är dynamiska, drilldown finns i alla rapporter Serviceorder Om ordernummer skannas och erhålls från Palette (Baltzar) kan en rekvisition automatiskt skapas på aktuell serviceorder för vidarefakturering till kunden. Samma möjlighet finns att manuellt skapa rekvisition på serviceordern via en leverantörsfaktura. Funktionen är ett tillägg. Kontakta vår säljavdelning eller din kontaktperson på 3L System för en offert Uthyrning Funktionen för avyttringar återfinns även under Uthyrning i menyn. Nyheter i 3L Pro version 2011.Q3 Sid 21 (21)

Autogiro 3L Pro 2014. Autogiro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 14

Autogiro 3L Pro 2014. Autogiro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 14 Autogiro Sida 1 av 14 Innehåll STYRPARAMETRAR FASTIGHETER... 3 KONTRAKTSPARTEN... 3 Om annan person än avimottagaren skall stå för autogirobetalningen... 4 KONTRAKTET... 5 AUTOGIRO EXPORTER... 5 Betalningsunderlag.

Läs mer

BGC Invoice 3L Pro 2014. BGC - Invoice. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 11

BGC Invoice 3L Pro 2014. BGC - Invoice. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 11 BGC - Invoice Sida 1 av 11 Innehåll BGC-INVOICE... 3 KUNDREGISTRET... 4 FAKTURABILDEN... 6 KONTRAKT/AVTAL... 7 ANMÄLNINGSFIL... 8 AVANMÄLNINGAR... 9 FAKTURAFILEN BGC INVOICE... 10 ÅTERRAPPORTERING... 11

Läs mer

Nyheter 3LPro 2014.Q2

Nyheter 3LPro 2014.Q2 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2014.Q2 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyheter i 3L Pro, 2012.Q1

Nyheter i 3L Pro, 2012.Q1 Nyheter i 3L Pro, 2012.Q1 Nu släpps den första versionen för 2012. Vi fortsätter att fokusera på automatiseringar, intuitivet, och att viktig information ska presenteras och inte behöva sökas. En stor

Läs mer

Nyheter i 3L Pro, 2012.Q2

Nyheter i 3L Pro, 2012.Q2 Nyheter i 3L Pro, 2012.Q2 Nu släpps version 2012.Q2 av 3L Pro och vi fortsätter att fokusera på automatiseringar, intuitivet, och att viktig information ska presenteras och inte behöva sökas. Stora nyheter

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.55

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.55 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.55 Version 1.55 november 2015 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V.

Läs mer

Nyheter i 3L Pro, 2011.Q4

Nyheter i 3L Pro, 2011.Q4 Nyheter i 3L Pro, 2011.Q4 Den version, 2011.Q4, som släpps nu i december 2011 är väldigt liten. Vi har lyssnat på era önskemål och utvecklar så lite som möjligt i den version som släpps inför årsskiftet.

Läs mer

Flytt av över /underskott

Flytt av över /underskott Flytt av över /underskott Sida 1 av 14 Innehåll SAMAVISERING... 3 AUTOGIRO... 3 VAD HÄNDER VID BERÄKNING AV DRÖJSMÅLSRÄNTA... 3 PÅMINNELSEHANTERING... 4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT KOMMA I GÅNG:... 4 ARBETSGÅNG...

Läs mer

Betala med autogiro eller e-faktura

Betala med autogiro eller e-faktura Betala med autogiro eller e-faktura Enklare sätt att betala hyran Hyran är en av de viktigaste räkningarna du betalar varje månad. För att göra det så enkelt som möjligt för dig finns det flera olika betalningssätt

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Årsskifteskörning 2013/2014

Årsskifteskörning 2013/2014 Årsskifteskörning 2013/2014 Sid 1 (26) Innehållsförteckning ÅRSSKIFTESKÖRNING... 3 1. REDOVISNINGSPERIODER... 4 2. PERIODAVSLUT... 5 3. AVSLUTA BOKFÖRINGSÅR... 7 4. PÅBÖRJA BOKFÖRINGSÅR... 8 5. KONTROLLERA

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

Addoro 3L Pro 2014. Addoro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 12

Addoro 3L Pro 2014. Addoro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 12 Addoro Sida 1 av 12 Innehåll INSTÄLLNINGAR OCH HANTERING I 3L PRO... 3 FÖLJANDE UTSKRIFTER FRÅN 3L PRO ÄR MÖJLIGA VIA ADDORO:... 4 URVAL TYP AV AVIER:... 4 LOKAL UTSKRIFT VIA ADDORO... 6 INSTÄLLNINGAR

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52 Version 1.52 Nov 2014 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Autogiro och e-faktura

Autogiro och e-faktura Autogiro och e-faktura Enkelt automatisk betalning från ditt konto Bekvämt inga blanketter och inget köande på bank eller post Tryggt alltid betalning i rätt tid med tydlig redovisning Kostnadsfritt betalning

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

Leverantörsbetalningar 2014.Q4

Leverantörsbetalningar 2014.Q4 Leverantörsbetalningar 3L Pro 2014 Leverantörsbetalningar 2014.Q4 Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING Leverantörsbetalningar... 3 Leverantörsbetalningar... 4 Skapa betalningar... 5

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Autogiro Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Autogiro Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Användarmanual Pagero Connect 2.0

Användarmanual Pagero Connect 2.0 Användarmanual Pagero Connect 2.0 Innehåll 1. Grundläggande information... 3 1.1 Aktivera ditt Pagero Onlinekonto... 3 1.2 Ladda ner Pagero Connect 2.0... 3 1.3 Startsida... 4 1.4 Minimerad vy... 5 1.5

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.1, 2016-05-20 Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 1 1 Logga in i Min

Läs mer

INSTRUKTION Specifikation E modul.doc

INSTRUKTION Specifikation E modul.doc 1 (13) Syfte Detta är en instruktion för hur det är tänkt att specifikationen ska fyllas i vid beställning av en E modul. Förhoppningen är dock att specifikationsmallen är självinstruerande så att detta

Läs mer

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC er Revision Ändrad av Sida Ändring/kommentar 1 060324 SODEMA 5 Ny länk webportal 1 060324 SODEMA 5 Ny manual nedladdning certifikat (externa användare) 1 060324 SODEMA 5-6 Uppdaterade bilder/text (Agresso

Läs mer

Vilken status har fakturorna i en bunt? Är fakturorna betalningsgodkända? Är fakturorna betalda?

Vilken status har fakturorna i en bunt? Är fakturorna betalningsgodkända? Är fakturorna betalda? Leverantörsreskontra Betalningsplan Vilka fakturor förfaller ett visst datum? Rapporten visar de obetalda fakturor som har förfallodatum ett visst datum oberoende valuta. Den sorteras först efter förfallodatum

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Snabbguide till Vårdfaktura

Snabbguide till Vårdfaktura Snabbguide till Vårdfaktura För vårdgivare Version 3.0 - framtagen 2015-09-29 av Mikael Öman 1 (8) Innehållsförteckning VÅRDFAKTURA ETT SYSTEM FÖR E-FAKTURERING... 2 SÅ FUNGERAR DET... 2 DET FINNS I VÅRDFAKTURA...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Detta är första steget, i vårt arbete, med att göra det ännu enklare att arbeta i Capitex Säljstöd Fastighet.

Detta är första steget, i vårt arbete, med att göra det ännu enklare att arbeta i Capitex Säljstöd Fastighet. Nyheter i Capitex Säljstöd Fastighet ver 4.4 nov 2006 För dig som arbetar med Capitex Säljstöd Fastighet är den största nyheten att vi, väsentligt, har ändrat snabbgranskningen för fastigheter, lokaler,

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Va lkommen till Delfis statistikportal http://www.delfistatistik.se

Va lkommen till Delfis statistikportal http://www.delfistatistik.se Va lkommen till Delfis statistikportal http://www.delfistatistik.se Start Startsidan är lika för alla. För att komma vidare fyll i användarnamn (förnamn.efternamn) och lösenord högst upp till höger. Har

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Kom igång med LUPP 6.1

Kom igång med LUPP 6.1 Kom igång med LUPP 6.1 Introduktion... 3 Installation... 7 Logga in... 9 Skapa användare... 11 Lägg in organisation, stationer och enheter... 13 Öppna Verksamhetsöversikten... 15 Hjälp i LUPP... 17 1 1.

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Individ- och Familje omsprg. Färdtjänst. Kundregister. Kundreskontra. Fakturering Från försystem. Fil till volymprinting, e-faktura, Autogiro

Individ- och Familje omsprg. Färdtjänst. Kundregister. Kundreskontra. Fakturering Från försystem. Fil till volymprinting, e-faktura, Autogiro Fakturering Kundreskontra system Billing Bakgrund Kommunsystem kan erbjuda Er ett mycket kompetent system för volymfakturering. Systemet passar särskilt bra för t.ex. en kommun eller verksamhet där olika

Läs mer

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Analys. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Analys Analysera ditt företags ekonomi och ta bättre beslut med hjälp av Visma Analys ett effektivt verktyg för nyckeltalsanalyser, spårning av felaktigheter i bokföringen, samt för planering och

Läs mer

Handbok Företagsinteckning

Handbok Företagsinteckning Handbok Företagsinteckning Denna handbok beskriver hur du arbetar i Bolagsverkets e-tjänst Företagsinteckning. Datum: 2009-10-21 Version: 1.2 Upprättad av: Conny Berglund Ändringar Version Datum Ändrade

Läs mer

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i de senare versionerna av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp.

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

Ny anläggning/inventarie

Ny anläggning/inventarie Registrera anläggning sid 1 (9) Ny anläggning/inventarie För att kunna skapa en anläggning måste registrering först ske i EFH (efter belastningsattest kommer transaktionerna till huvudboken) eller registrering

Läs mer

pwc tmä>(3ä Revisionsrapport 20i6-05- 2 0 OXELöSU,»/,..;;,.^ Projektbenämning Annika Hansson, Certifierad kommunal Mars 2026 Månad Ar Kund PwC 1 av 5

pwc tmä>(3ä Revisionsrapport 20i6-05- 2 0 OXELöSU,»/,..;;,.^ Projektbenämning Annika Hansson, Certifierad kommunal Mars 2026 Månad Ar Kund PwC 1 av 5 Revisionsrapport OXELöSU,»/,..;;,.^ 20i6-05- 2 0 tmä>(3ä Annika Hansson, Certifierad kommunal revisor Mars 2026 pwc 1 av 5 Innehåll l. Förändringar under 2015 avseende lönerutiner...3 l.l. Utfall av registeranalys...

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Du som har har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift

Du som har har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Du som har har tv-mottagare ska betala radio- och tv-avgift Vad kostar det? Radio- och tv-avgiften kostar 519 kronor för tre månader. Du kan betala varje månad om du har autogiro. Då kostar det 173 kronor

Läs mer

SA91 Forskarstuderandes handledare

SA91 Forskarstuderandes handledare Ladok SA9_funktionsbeskrivning.doc Funktion: SA9 /6 SA9 Forskarstuderandes handledare Innehåll. Allmänt om funktionen............................. 2 2. Uppdelning till delfunktioner........................

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro.

Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-09-27 Autogiro Online för betalningsmottagarens kundtjänst Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr:

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Ansökan elevkö Ny funktion för att hantera ansökningar

Läs mer

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND I denna manual beskrivs hur den som är LOTS-administratör i en arrangerande förening ska göra för att ansöka om tävlingstillstånd för en tävling som har fått sitt datum godkänt.

Läs mer

Övningsmaterial för Visma eekonomi

Övningsmaterial för Visma eekonomi Övningsmaterial för Visma eekonomi VILL DU HA ÖVNINGAR I VISMA eekonomi? DET HÄR ÖVNINGSMATERIALET ÄR TILL FÖR DIG! Senast uppdaterad: 2016-01-10 Introduktion Välkommen till nya jobbet! Vi på Övningsbolaget

Läs mer

Nyheter 3LPro 2013.Q3

Nyheter 3LPro 2013.Q3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2013.Q3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå

Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå December 2015 Doktorander vid högskolor utan, eller med begränsat, examenstillstånd på forskarnivå 2015 Instruktion för webbrapportering Innehåll 1. Allmänt... 2 2. Viktig information inför ifyllandet

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Kom igång med LUPP 6.0

Kom igång med LUPP 6.0 RIB 2012 Sidan 1 av 11 Kom igång med LUPP 6.0 Introduktion... 2 Installation... 4 Vad börjar jag med?... 6 Logga in... 6 Skapa användare... 7 Lägg in organisation, stationer och enheter... 8 Öppna Verksamhetsöversikten...

Läs mer

Användarhandledning för SQL- och fönsterfilter

Användarhandledning för SQL- och fönsterfilter nvändarhandledning Modul: lla vser: SQL- & fönsterfilter 1[6] nvändarhandledning för SQL- och fönsterfilter Ett filter används för att begränsa de data som visas. I 3L finns SQL-filter och fönsterfilter.

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Prinfo DesignStore Göteborgs Universitet 1 Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Om du inte har ett konto upplagt i Prinfo DesignStore så går du in på http://www.prinfodesignstore.com Som

Läs mer

Lathund: Ansökan och redovisning i E-kanalen Energikartläggningsstödet

Lathund: Ansökan och redovisning i E-kanalen Energikartläggningsstödet EM2000 W-3.5, 2010-07-26 UPPDATERAD: 2015-07-22 1 (21) Lathund: Ansökan och redovisning i E-kanalen Energikartläggningsstödet Box 310 631 04 Eskilstuna Besöksadress Kungsgatan 43 Telefon 016-544 20 00

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Godman redovisning 2012

Godman redovisning 2012 Godman redovisning 2012 Kort presentation av Godman redovisning 2012 och vad som är nytt och förändrat. Startsidan Programmets startsida har inte får några större förändringar. Det som är nytt är att det

Läs mer

Ansökan elevkö Grundskola

Ansökan elevkö Grundskola Ansökan elevkö Grundskola Publicerad 2014-02-18 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Ansökan elevkögrundskola 1 Ansökan Elevkö 4 Inställningar 4 Beskrivning

Läs mer

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010

SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Installera/uppdatera/aktivera SÅindex 5 i Microsoft Excel 2010 Översikt SÅindex 5 är ett tillägg till Microsoft Excel. I SÅindex 5 finns en särskild fil som är en tilläggsfil (en addin). Filen heter Sindex5.xlam.

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 14.3a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 14.3a. Bland

Läs mer

SAP Professional Services två år senare!

SAP Professional Services två år senare! SAP Professional Services två år senare! Colada valde att implementera SAP hösten 2008. Vi tänkte agera med gott föredöme. Erbjuder man konsulter inom SAP så känns det försvarbart och egentligen ganska

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nordic Business Monitor

Nordic Business Monitor Nordic Business Monitor Produktmanual Innehåll Introduktion... 3 Logga in och logga ut... 4 Urval händelser... 5 Valda händelser... 6 Urval objekt... 7 Valda objekt... 8 Uppdatera bevakningsobjekt... 9

Läs mer

Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun

Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun Handbok för fritidshem Sollentuna Kommun Version: 2.0 Skapad: 2014-03-28 Uppdaterad: 2016-04-11 Anita Bergkvist Charlson Barn- och utbildningskontoret Sida 1 av 28 Sparad: I:\BUF\Barn och ungdomsnämnden\skolval\skolval

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2010-12-17 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Nyheter i PaletteArena 6.3

Nyheter i PaletteArena 6.3 Nyheter i PaletteArena 6.3 I april 2016 uppgraderade Sveriges lantbruksuniversitet sitt elektroniska fakturahanteringssystem PaletteArena (Palette) från version 5.3 till version 6.3. Det är inte mycket

Läs mer

Att arbeta i websesam manual för centralförrådets kunder 2014-10-31

Att arbeta i websesam manual för centralförrådets kunder 2014-10-31 ALLMÄNNA FÖRHÅLLNINGSREGLER Var uppmärksam på att det användarnamn du loggar in med kopplas till de uppgifter du registrerar i websesam, och all aktivitet loggas. Låna därför aldrig ut ditt användarnamn

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Informationsmöte Förskola Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Dagordning Gemensamt ansökningssystem Erbjuda plats via anordnarwebben. Anordnarwebben Förbättrad funktionalitet.

Läs mer

Handbok Autogiro. Å-DATA Infosystem AB

Handbok Autogiro. Å-DATA Infosystem AB Handbok Autogiro Å-DATA Infosystem AB Autogiro 1 1. INLEDNING... 2 2. Systemöversikt... 3 2.1 Arbetsgången... 3 2.2. Huvudmeny Autogiro... 4 3. PARAMETRAR... 6 3.1 Underhåll bankgironummer... 6 3.2 Kunduppgifter...

Läs mer

Hogia Redovisning & Revision AB. Anståndshantering Hogia Kund- och Uppdragshanterare

Hogia Redovisning & Revision AB. Anståndshantering Hogia Kund- och Uppdragshanterare Hogia Redovisning & Revision AB Anståndshantering Hogia Kund- och Uppdragshanterare Innehållsföteckning 1. Inledning 3 1.1 Syfte 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Termer och Förkortningar 3 1.4 Bakgrund 3 1.4.1 Skatteverket

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.53

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.53 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.53 Version 1.53 Mars 2015 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

INTERNFAKTURERING AGRESSO WEB

INTERNFAKTURERING AGRESSO WEB Sidan 1 av 38 INTERNFAKTURERING AGRESSO WEB 1 Sidan 2 av 38 INNEHÅLL Översikt internfakturering 3 Registrera internfaktura (leverantör) 5 Hitta mottagare av internfaktura 8 Leveransattest av internfaktura

Läs mer

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning

Kundportal. Kundportal - Användarhandledning Kundportal Kundportal - Användarhandledning Version 1.0 Status Preliminär Datum 2014-12-07 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen... 3 Support - Time Care Support Team... 3 Begränsat

Läs mer

Gå till www.proceedo.net Ange ditt användarnamn (samma som din e-postadress) och ditt lösenord.

Gå till www.proceedo.net Ange ditt användarnamn (samma som din e-postadress) och ditt lösenord. Skapa beställning och leveranskvittera Inköpsprocessen i består av följande moment: A. Beställning B. Godkännande av ansvarig person C. Order till leverantör (skickas automatiskt) D. Leveranskvittens E.

Läs mer

13 Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1 (13) kundfakturaunderlag. 4.1 Kontroll av kundfakturaunderlag till externa kunder (kundgrupp 50,51,60,70,80,85 och 99)

13 Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1 (13) kundfakturaunderlag. 4.1 Kontroll av kundfakturaunderlag till externa kunder (kundgrupp 50,51,60,70,80,85 och 99) 13 Utgåva nr: 1.2 Sida nr: 1 (13) 4.1 Kontroll av till externa kunder (kundgrupp 50,51,60,70,80,85 och 99) När vi kontrollerar till externa kunder börjar vi med att söka i kundregistret via Agresso Ekonomi/

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.71 maj 2019 Reviderat 2019-05-08 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer

Internettjänsten Skolmjölk

Internettjänsten Skolmjölk Jordbruksverkets vägledning Internettjänsten Skolmjölk Mars 2008 VG 2:34 Jordbruksverkets vägledningar finns på vår hemsida: www.sjv.se Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vad krävs för att söka stöd med hjälp

Läs mer

Mawik Medlemsregister. Användarmanual

Mawik Medlemsregister. Användarmanual Mawik Medlemsregister Användarmanual INLEDNING Innehållsförteckning INLEDNING... 2 OM DENNA MANUAL... 2 Bilder från programmet... 2 Manualens innehåll... 2 STARTA PROGRAMMET... 3 MODULER OCH FLIKAR...

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Det följande avsnittet visar hur man enkelt kan göra företagets räkenskapsrapporter med hjälp av kontouppställningar.

Det följande avsnittet visar hur man enkelt kan göra företagets räkenskapsrapporter med hjälp av kontouppställningar. Kontouppställning I DSM kan man använda kontouppställningar till att göra olika redovisningar av företagets nyckeltalsrapporter. Möjligheterna är många. Det följande avsnittet visar hur man enkelt kan

Läs mer

Lathund. Fakturering via fil i Tandvårdsfönster

Lathund. Fakturering via fil i Tandvårdsfönster 1 (8) Lathund i Tandvårdsfönster Sida 1/8 2 (8) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd vård... 4 2.1 Portalen...

Läs mer

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne 2016-03-01 Tips! Skriv ut de lathundar ni vill ha lätt tillgängliga och häfta ihop dem som egna häften. Innehåll Lathund 1 - Översikt kassabilden... 3 Lathund

Läs mer

edwise Uppdateringsinformation vecka 04

edwise Uppdateringsinformation vecka 04 edwise Uppdateringsinformation vecka 04 Uppdateringsinformation beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i edwise vid uppdateringen torsdagen den 24 januari, 2013 Sida 2/13 Innehållsförteckning

Läs mer

Kvartalsrutiner - Hyresfakturering

Kvartalsrutiner - Hyresfakturering INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Kvartalsrutiner - Hyresfakturering Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

REAL Fastighetssystemet. REALPortalen Verktyg för den smarta förvaltaren. Fritt, enkelt, säkert. Passar även bra för enskild BRF.

REAL Fastighetssystemet. REALPortalen Verktyg för den smarta förvaltaren. Fritt, enkelt, säkert. Passar även bra för enskild BRF. REAL Fastighetssystemet Fritt, enkelt, säkert REALPortalen Verktyg för den smarta förvaltaren Till dig som erbjuder ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar eller hyresrätter/lokaler. Passar även

Läs mer

Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR?

Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR? Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR? Presentationen är en förenklad manual för några av de viktigaste funktionerna i Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning. Tanken är att presentationen skall ge en första

Läs mer