KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen"

Transkript

1 Omvårdnadsförvaltningen Datum KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

2 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering... 3 Söka redan registrerad patient i Klara-SVPL:... 4 Registrera ny person... 4 Vårdbegäran... 4 Instruktion SoL inskrivna... 5 Svar på vårdbegäran... 5 Meddelande till vård och omsorg... 5 Inskrivningsmeddelande... 5 Kallelse till vårdplanering... 5 Vårdplan... 6 Justering... 6 Administrativt meddelande... 7 Avsluta ärende... 7 Ta bort ärende från inkorgen... 7 Knappförklaringar... 8 För mer information... 11

3 3 (11) Inkomna meddelanden I inkorgen hittar du Inkomna meddelanden, vilket är startsidan i KLARA-SVPL dvs din enhets inkorg. Här finns alla meddelande som skickats till din enhet och som ännu inte är omhändertagna av er. Observera att flera enheter kan ha gemensam inkorg. Varje enhet måste kontrollera sin inkorg regelbundet, minst tre gånger/vardag. På varje rad kan du utläsa ärende id (nytt id för varje vårdperiod), person id, namn på personen, vilken meddelandetyp som är skickad samt när detta är gjort och vem som har skickat meddelandet. Vill du läsa ett av meddelandena dubbelklickar du på den aktuella raden. OBS! Ser ni under avsändare att ni har fått ett meddelande från någon annan än kontaktpunkten så måste ni felsända detta meddelande. Hur du gör se vidare under punkten Övrigt och knappen Felsänt. Detta för att ett ärende måste gå via kontaktpunkten för att anses ha inkommit till Skövde kommun. Patientadministrering Välj Ärenden i den grå menyraden till vänster.

4 4 (11) Söka redan registrerad patient i Klara-SVPL: 1. Välj Patient (i den grå menyraden till vänster) under ärenden. 2. Skriv in patientens personnummer (12 siffror i en följd) i rutan för person id och klicka på Sök. 3. Patienten blir valbar i den vita rutan nedanför. 4. Klicka på raden med patientens uppgifter och kontrollera att adress och telefonnummer är korrekta. 5. Patientens namn och personnummer syns nu i det grå fältet högst upp till höger. Registrera ny person 1. Välj Patient i den grå menyraden under ärenden. 2. Klicka på Ny (till höger på sidan). 3. Skriv in fullständigt personnummer (12 siffror i en följd) 4. Klicka på Västfolket (befolkningsregister). Detta kan ta en liten stund. OBS! Viktigt att hämta personuppgifter via västfolket och inte skriva manuellt. 5. Fyll i patientens telefonnummer. 6. Klicka på Spara, patienten sparas i systemet och blir valbar i den vita rutan nedanför. 7. Klicka på raden med patientens uppgifter för att välja patient. 8. Patienten är vald genom att namnet syns i det grå fältet längst upp till höger. 9. Du kan nu klicka på Meddelande, i den grå menyraden till vänster, för att komma till vårdbegäran. Vårdbegäran En vårdbegäran görs alltid för personer med insatser enligt HSL av sjuksköterskorna i kommunen och aviseras till vårdcentral eller sjukhus. Det är viktigt att fylla i rätt avdelning/ mottagning på sjukhuset. OBS! När ett datum skall fyllas i använd alltid kalendern, detta för att det skall bli rätt i statistiken samt för att sökfunktionen skall fungera. Åker patienten till jourcentral eller vårdcentral väljer man inget val i sjukhus. Om man skickar in en patienten till sjukhuset väljer man inget val i primärvård. 1. Sök fram patienten enligt ovan. 2. Klicka på Meddelande under ärendeknappen. 3. Kontrollera att rätt patient står uppe i högra hörnet. 4. Klicka på Vårdbegäran. 5. Välj enheter: Kommunen: Välj patientens område, exempelvis HSV Ryd Primärvården: Slutenvård: Skövde primärvård kontaktpunkt Område kirurgi/akutmott. KSS. (Om patienten ska direkt till avdelning exempelvis öppen retur; välj berörd avdelning)

5 5 (11) 6. Klicka Välj när alla tre enheter är ifyllda. 7. Ruta för Samtycke kommer upp. Tre år är förvalt. 8. Klicka på Registrera nere i vänstra hörnet. 9. Klicka på Kontakter uppe i högra hörnet och välj Ny. OBS! Viktigt att fylla i! 10. Välj Kommun och fyll i telefonnummer till anhöriga, dsk m m. 11. Fälten Namn, Ansvar/relation och Telefon1 är obligatoriska. 12. Klicka på Spara. För varje kontakt måste man klicka Ny och Spara. 13. Fyll i patientens status. 14. Klicka på Avisera, längst ner på sidan, för att skicka meddelandet. Vårdbegäran skickas nu till de valda enheter som skall medverka i ärendet. Instruktion ej inskrivna i HSL Undersköterskor ansvarar för att lämna ut vårdbegäran till dem som endast har SoL insatser. Blanketten heter vårdbegäran och finns på Internen. Man skall fylla i uppgifterna i vårdbegäran manuellt och skicka med patienten vid inskickningen till sjukhuset eller annan vårdinrättning. Svar på vårdbegäran Meddelande till vård och omsorg När en patient med en vårdbegäran skickas in till exempelvis sjukhuset så kan patienten antingen bli inlagd eller få åka hem igen. Om en patient inte blir inlagd så får du svar på vårdbegäran från sjukhuset i form av Meddelande till vård och omsorg. Detta meddelande aviseras till det område vårdbegäran skickats ifrån. När det har inkommit ett svar på vårdbegäran dvs meddelande till vård och omsorg till er inkorg skall kontaktpunkten informeras för att kunna avsluta ärendet. Detta kan ske via telefonkontakt eller via ett mail i Magna Cura till gruppen Resursteamet. Det är viktigt att ni meddelar kontaktpunkten om hemgången så att de kan avsluta ärendet. Inskrivningsmeddelande Blir patienten inskriven får du ett inskrivningsmeddelande. Viktigt att kontrollera att uppgifterna i kontaktrutan är ifyllda närstående samt aktuella kontakter i kommunen. Kallelse till vårdplanering Distriktssköterskan i kommunen är ansvarig för att ta kontakt med sjukhuset senast dagen efter att kallelse till vårdplanering har inkommit för att boka tid för vårdplanering. Dsk ska också meddela övriga yrkeskategorier i hemmateamet om när vårdplaneringen ska ske.

6 6 (11) Vårdplan Efter vårdplaneringen upprättar sjukhuset en vårdplan i samråd med kommunen och primärvården. Sjukhuset ansvarar för att fylla i fliken Gemensam. När du fått vårdplanen i din inkorg och vill komplettera/ändra något, klicka först på Redigera. Fyll sedan i fliken Kommun med de specifika insatsern. Kom överens i teamet om vem som fyller i vad. OBS! Den person som gjort en överenskommelse per telefon/direktmöte på sjukhuset måste fylla i detta i Vårdplanen (gäller alla yrkeskategorier)! Avsluta med att kontrollera under fliken Möte att mötesdeltagarna från kommunen är ifyllt (för- och efternamn, titel och enhet). Se till att Färdigrutan är ibockad. Klicka på Avisera. Justering När alla deltagare har bockat i Färdigrutan kan biståndsbedömaren justera vårdplanen. Justeringen behöver inte aviseras. Det är viktigt att biståndsbedömaren får reda på när vårdplanen är färdigifylld av övriga professioner i hemmateamet, alternativt gjort en överenskommelse, för att kunna justera vårdplanen. Bor patienten på äldreboende är det sjuksköterskan som är behörig att justera vårdplanen. Viktigt att justeringen görs snarast, helst omgående. Försenad eller utebliven justering kan leda till betalningsansvar vilket påverkar kommunens ekonomi.

7 7 (11) Administrativt meddelande Kan användas för kontakt med alla deltagare i Klara-processen vad gäller administrationen i processen exempelvis bokning av tid för vårdplanering, om ni vill påpeka att det saknas information i kallelse till vårdplanering mm. Dessa meddelande ligger kvar under patientens tidigare ärendenummer. OBS! Medicinsk information skall ej skrivas i detta meddelande. Avsluta ärende Kontaktpunkten ansvarar för att ett ärende blir avslutat, både när det gäller hemvård och äldreboende. Blir inte ärendet avslutat kan distriktssköterskan inte göra någon vårdbegäran och sjukhuset inte göra ett inskrivningsmeddelande nästa gång patienten skrivs in på sjukhuset. Dagen efter att utskrivningsmeddelandet har kommit avslutas ärendet och det är då viktigt att slussen är justerad och klar. Även vid makulering eller återtagande ansvarar kommunen för avslutandet av ärendet. Ta bort ärende från inkorgen Inkorgen är gemensam för er i hemmateamet vilket innebär att det du tar bort i inkorgen även försvinner för övriga deltagare i gruppen. Varje hemmateam får därför komma överens om vem som skall rensa i inkorgen.

8 8 (11) Knappförklaringar Knappar till höger i meddelandebilden Uppe till höger på sidan finns dessa fyra knappar: omflyttning, kommentar, betalning och kontakter. Ni får inget meddelande i Inkorgen när någon till exempel har skrivit en kommentar utan det är upp till var och en att gå in under respektive knapp och titta. Omflyttning Denna knapp används av sjukhuset när patienten ska byta avdelning. Kommentar Under denna knapp finns möjlighet att skriva en kommentar till mottagande enhet. Till exempel när ett meddelande ska felsändas. Då ska du skriva orsaken till att du felsänder, exempelvis patienten har inte skickats genom kontaktpunkten eller patienten hör inte till Skövde kommun. 1 Dubbelklicka på ett meddelande i trädet 2 I kommentarsdialogen visas nu den/de kommentarer som hör till valt meddelande. 3 Klicka på Ny, skriv din kommentar och Spara. OBS! Kommentarerna kommer inte upp i mottagarens inkorg. Betalning Denna knapp används av sjukhuset. Här fyller de i alla aktuella datum så att kommunen får reda på antal betaldagar. Vissa fält fylls i med automatik medan andra fylls i manuellt. Det är därför viktigt att Skövde kontaktpunkt kontrollerar datumen ordentligt innan fakturorna betalas. Kontakter Denna knapp använder du när du lägger upp en patient i KLARA för att sjukhuset ska kunna se anhöriga, personal och andra nyckelpersoner. För att ange ny kontakt se punkt 9-12 under Vårdbegäran. Det är av stor vikt att kontakter fylls i för att exempelvis sjukhuset skall veta vem som skall kontaktas. Lagrade uppgifter kan inte redigeras. Ta bort och skriv in på nytt om något skall redigeras. I kolumnen Processteg framgår i vilket meddelande som var i fokus då uppgifterna lagrades. För att stänga vyn Kontakter klicka på grön pil. Vid utskrift av Förberedd Vårdbegäran finns de lagrade kontaktuppgifterna med på utskriften.

9 9 (11) Grå menyfält i vänstra kolumnen Ärende: Meddelanden: Här har du möjlighet att komma direkt till meddelandeträdet. Du kan söka aktuell person genom att fylla i personnumret (12 siffror i en följd) i rutan patient i högra hörnet. Patient: Här kan du söka rätt på en person alternativt registrera ny person. Säkerhet: Här kan du göra ändringar vad gäller samtycke. Översikter: Grafisk ärendeöversikt: Här visas ärendets status för respektive part med mera. Här framgår även om det till något meddelande finns en specifik kommentar. Det visas då gulmarkerat. Inkomna meddelande: Din enhets inkorg. Sök ärende: Här kan du också få en översikt över alla enhetens aktuella eller avslutade ärenden. Du kan få en överblick på var dina patienter befinner sig i vårdplaneringsprocessen. Om du dubbelklickar på raden för en specifik patient kommer du direkt in i meddelandeträdet. Se vidare i användarhandboken. Knappar längst ner i meddelandebilden: Redigera Öppnar de egna delarna i dokumentet så att ändringar kan göras. Utkast Den här knappen gör meddelandet endast åtkomligt för den egna organisationen. Dokumentet är då ej färdigskrivet. Publicera Informationen sparas och blir tillgänglig för andra än den egna organisationen.

10 10 (11) Avisera Information blir tillgänglig för andra än den egna organisationen genom att meddelandet skickas till mottagande vårdorganisation. Justera När alla har skrivit färdigt vårdplanen efter genomförd vårdplanering ska den justeras genom att alla berörda enheter klickar på knappen Justera. Det är biståndsbedömare, sjuksköterskor på äldreboenden samt vårdplaneringsteamet som har behörighet att justera vårdplanen. Kvittera Ska endast göras på Kontaktpunkten. När mottagaren har klickat på Kvittera bekräftar det för avsändaren att meddelandet är mottaget. Kvittar man ett meddelande försvinner detta från inkorgen för alla. Makulera Makulerar eller tar bort meddelandet. Meddelandet tas bort helt om det inte har lagrats eller skickats. Felsänt Om dokumentet är felsänt skall meddelandet avvisas genom att en avisering görs till avsändaren. Skriv ett meddelande under kommentarsrutan i meddelandeträdet samt klicka på knappen felsänt. 1 Dubbelklicka på meddelandet (för att komma till meddelandeträdet) 2 Skriva en kommentar i kommentarsrutan. 3 Klicka på felsänt Historik Visar en logg på vilka användare som hanterat dokumentet samt de versioner som finns av dokumentet.

11 11 (11) Utskrift Förhandsvisar en utskrift av meddelandet vilket därefter kan skrivas ut på skrivare. Sändlista Här framkommer vilka enheter som skickat ärendet och vilka som mottagit det. Det finns också uppgifter när det skickats samt när det lästs av mottagaren. Är meddelandet inte sänt syns meddelandet här med status Ej sänt till dess att det aviserats. För mer information För mer detaljerad information läs vidare i användarhandboken som finns tillgänglig på Internen alternativt hittar du den när du är inloggad i Klara; högst upp till vänster under hjälp. Du kan också komma direkt till det avsnitt där du befinner dig genom att trycka på tangenten F1.

Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 2012-02-26

Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 2012-02-26 KLARA SVPL Lathund för Kommun sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden d Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Byt medverkande part 8 Lägga

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 1 2010-10-04

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 1 2010-10-04 KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inskrivningsmeddelande returnerat 7 som Felsänt Ändra/ Lägga

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1

Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1 Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1 Vad är WebCare WebCare är ett IT-stöd för informationsöverföring och samordnad vårdplanering mellan slutenvård, kommun och primärvård inom Stockholms län.

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden 7 Felsänt meddelande Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Inkomna meddelanden Kvittera 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Ändra / Lägga till

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Kommun Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Akuten. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 4

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Akuten. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 4 KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll Sid Inkomna meddelanden Kvittera meddelande Ta bort ärenderaden i Inkomna meddelanden 5 Grafisk ärendeöversikt 6 Sök patient 7 Vårdbegäran 8 Meddelande till

Läs mer

Innehållsförteckning 1. Bakgrund och beskrivning 3. Inloggning 4. Inloggningsvy 6. Menyval i vänstersidan 7. Grafisk ärendeöversikt 7

Innehållsförteckning 1. Bakgrund och beskrivning 3. Inloggning 4. Inloggningsvy 6. Menyval i vänstersidan 7. Grafisk ärendeöversikt 7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beskrivning 3 Inloggning 4 Inloggningsvy 6 Menyval i vänstersidan 7 Grafisk ärendeöversikt 7 Inkomna meddelanden 8 Sök ärende 9 Samtycke 10 Samtycke,

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Öppenvårdsmottagning Psykiatri. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2014-01-28 Version 2

KLARA SVPL Lathund för Öppenvårdsmottagning Psykiatri. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2014-01-28 Version 2 KLARA SVPL Lathund för Öppenvårdsmottagning Psykiatri Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning 3 Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Avisera meddelanden till 7 deltagande

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inskrivningsmeddelande returnerat 7 som Felsänt Ändra/ Lägga

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25

Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25 Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25 Att nå eller arbeta på annan enhet/arbetsplats säkerhetsfråga o Det är nu möjligt att välja att gå över och arbeta på en enhet som din

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2015-08-13 Version 2

KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2015-08-13 Version 2 KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus 1 Innehåll Bakgrund och beskrivning 3 Grafisk ärendeöversikten 4 Sök ärende 5 Registrera kontakter 6 Kallelse och underlag till vårdplanering 7 Samordnad plan

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus Akuten SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkorg Kvittera meddelande 5 Ta bort meddelande i Inkorg 6 Sök ärende i Inkorg

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 9

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 9 KLARA SVPL Lathund för Primärvård 05-- Version 9 sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Admin/internt meddelande 7 Inkomna/Felsänt meddelanden

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

SVP. Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus med stöd av MEDDIX

SVP. Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus med stöd av MEDDIX När? Var? SVP Hur? Varför? r? Riktlinjer för Samordnad vårdplanering i Hallands län vid in- och utskrivning från sjukhus med stöd av MEDDIX Gäller fr.o.m. 2010-04-12 Ersätter tidigare dokument ÖVERENSKOMMELSE

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvården

KLARA SVPL Lathund för Primärvården KLARA SVPL Lathund för Primärvården Innehåll Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden Inkomna meddelanden Kvittera Inkomna meddelanden Felsänt meddelande Administrativt meddelande Ändra/Lägga till

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1 MANUAL DPST INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att logga in...2 Kund vill lämna in (förregistrerat paket)... 3 Kund vill lämna in paket (ej förregistrerat)... 7 Kund hämtar ut paket (ej VaruEfterKrav)... 12 Kund hämtar

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 3.0 baserad på Gemensam Rutin i Västra Götaland

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Användarhandbok - attest. Egenrapportering

Användarhandbok - attest. Egenrapportering Användarhandbok - attest Egenrapportering Innehållsförteckning INLEDNING...1 INSTRUKTION FÖR ATTESTANTER...1 SÖKFUNKTIONEN...1 STARTA ATTESTERING...3 ATTESTERA...5 ACKUMULATORER...7 UTSKRIFTER...8 ÖVERSIKTSBILDEN...9

Läs mer

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem

Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS. GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Anvisningar för informationsansvariga i GRUUS GöteborgsRegionens UngdomsUppföljningsSystem Syftet med GRUUS är att alla berörda parter; avlämnande skola, mottagande skola, hemkommun och skolkommun snabbt

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten GITS Gemensam IT Samordningsfunktion SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sida Bakgrund och beskrivning Systemöversikt

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Så här gör du din gymnasieansökan på webben

Så här gör du din gymnasieansökan på webben Så här gör du din gymnasieansökan på webben 1 Inloggningssida gymnasiewebben.nykoping.se 1. Uppe till vänster på sidan har du två boxar ( Information & senaste nytt samt Statistik, FAQ & viktiga länkar

Läs mer

Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland

Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland Detta dokument innehåller beskrivning av de bilder och funktioner som användarna vanligen kommer att komma i kontakt med.

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Leveransbokning för Nya sjukhusområdet Helsingborg

Leveransbokning för Nya sjukhusområdet Helsingborg 2016-03-09 Fastighetsdivisionen 1 (6) Support: Anna Manecke Tel: 076 629 99 85 Supporttid: kl 10:00-11:00 och 13:00-14:00 Leveransbokning för Nya sjukhusområdet Helsingborg Börja med (inställning som krävs

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE 2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING 2 (12) Innehåll 1 DELEGERING... 3 2 Personalregister... 5 3 Forts. personalregister - organisation... 6 4 Förnya delegering... 7 5 Sök delegeringar... 9 6 Resultat

Läs mer

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter)

Logga in - forts. Byt roll om du har flera enheter så visas bara den(samma inlogg till alla dina enheter) Lathund Juni 2012 Logga in Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Personal Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig VH loggar in med e-legitimation, läs

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Lathund Web Help Desk

Lathund Web Help Desk Lathund Web Help Desk Placering och Avdelning är information som automatiskt hämtas från vår katalogtjänst LDAP, rör ej! F: Hur blir jag tekniker på ett ärende? S: Klicka på Välj-knappen (gubben) längst

Läs mer

Handbok Företagsinteckning

Handbok Företagsinteckning Handbok Företagsinteckning Denna handbok beskriver hur du arbetar i Bolagsverkets e-tjänst Företagsinteckning. Datum: 2009-10-21 Version: 1.2 Upprättad av: Conny Berglund Ändringar Version Datum Ändrade

Läs mer

Att arbeta i websesam manual för centralförrådets kunder 2014-10-31

Att arbeta i websesam manual för centralförrådets kunder 2014-10-31 ALLMÄNNA FÖRHÅLLNINGSREGLER Var uppmärksam på att det användarnamn du loggar in med kopplas till de uppgifter du registrerar i websesam, och all aktivitet loggas. Låna därför aldrig ut ditt användarnamn

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

Meddelande utanför vårdtillfälle

Meddelande utanför vårdtillfälle 1(15 Sökord Samordnad vårdplanering, hemsjukvård, skicka meddelande Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Skapat dokumentet Karin Björklund och Ulf Altsjö INNEHÅLL 1 ALLMÄNT... 2 1.1 LÄSANVISNINGAR...

Läs mer

Arbetskopia 1 för pilot

Arbetskopia 1 för pilot SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Kommun 06-x-x SAMSA - AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg Wennberg Version Arbetskopia för

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag AKTUELL 2016-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritidskontoret Hörby Kommun 1 Inledning 1 Följande bidrag går att söka på webben.1 Logga in..2 Dokumenthantering..3

Läs mer

Webbstöd för leverantör etableringslots

Webbstöd för leverantör etableringslots Användarstöd Webbstöd för leverantör etableringslots (Uppdaterat 2014-11-26) Sida: 2 av 20 Innehåll ETABLERINGSLOTS... 3 SIDAN ÖVERSIKT... 4 SIDAN STATUSÖVERSIKT... 5 GEMENSAM PLANERING... 6 REGISTRERA

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

SAMSA Utbildning. Version 1.001

SAMSA Utbildning. Version 1.001 SAMSA Utbildning Version 1.001 Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan välja bland senaste patienter eller använda sökfält för patient. * I mittsektionen visas de

Läs mer

Utbildning. Juni 2011

Utbildning. Juni 2011 Utbildning Juni 2011 Logga in fr 20/6 Gå till www.taby.se/barnochskolval Klicka på Nästa och knappen Utförare Du loggar in med de inloggningsuppgifter du fått mailat till dig senast 17/6 VH loggar in med

Läs mer

SAMSA Utbildning. Version 1.001

SAMSA Utbildning. Version 1.001 SAMSA Utbildning Version 1.001 Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan välja bland senaste patienter eller använda sökfält för patient. * I mittsektionen visas de

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport Användarstöd Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Arbetskopia 1 för pilot

Arbetskopia 1 för pilot SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård 06-x-x 06-x-x SAMSA SAMSA - AU - AU Dokumentation Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint, Klint,

Läs mer

SAMSA. Utbildning. Version 1.002

SAMSA. Utbildning. Version 1.002 SAMSA Utbildning Version 1.002 SAMSA vs KLARA SVPL En applikation Tjänster skiljer sig Kan återanvända mycket av databasen Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 1. Så går du kursen Bakgavellyft

Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 1. Så går du kursen Bakgavellyft Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 1 Så går du kursen Bakgavellyft Manual för deltagare kursen Bakgavellyft 1010-03-31 2 Starta kursen 1. Öppna ett Internetfönster och fyll i adressen

Läs mer

Rutin för samordnad vårdplanering

Rutin för samordnad vårdplanering 1(12) SOCIALFÖRVALTNINGEN Beslutsdatum: 2005-12-19 Gäller från och med: 20150301 Beslutad av (namn och titel): Framtagen av (namn och titel): Reviderad av (namn och titel): Reviderad den: Amelie Gustafsson

Läs mer

UPPDATERA KÅRENS UPPGIFTER

UPPDATERA KÅRENS UPPGIFTER Version Rättigheter: 29.9.2015 cj medlemsregisteransvarig UPPDATERA KÅRENS UPPGIFTER Varje scoutkår har ett kårkort i Kuksa där det finns viktig information under flera flikar. KONTAKTUPPGIFTER På fliken

Läs mer

Samordnad vårdplanering - SVPL

Samordnad vårdplanering - SVPL Samordnad vårdplanering - SVPL Regional tillämpning av Gemensam rutin för samordnad vårdplanering samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 1.0, baserad på Gemensam Rutin

Läs mer

SmiNet 2 Manual Webanmälan

SmiNet 2 Manual Webanmälan SmiNet 2 Manual Webanmälan SmiNet2 Manual 2005-06-14 Introduktion - Sidan 2 av 15 INTRODUKTION TILL WEB-GRÄNSSNITTET... 3 ANVÄNDARE/MÅLGRUPPER... 3 TILLGÅNG TILL SIDAN... 4 INLOGGNING TILL WEB-SIDAN...

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård 06-x-x 07-0 SAMSA 0 SAMSA - AU Dokumentation - AU Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint, Klint,

Läs mer

Manual Individuell Genomförandeplan 2015 Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual Individuell Genomförandeplan 2015 Social dokumentation Omsorgspersonal Manual Individuell Genomförandeplan 2015 Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Individuell Genomförandeplan Genomförandeplanen upprättas i Magna Cura efter beslut från biståndshandläggare och när kontaktpersonen

Läs mer

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21

Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 Manual för att registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2014-05-21 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Lifecare SIP - Användarhandledning

Lifecare SIP - Användarhandledning Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(29) Dokument ID: 09-300447 Fastställandedatum: 2018-05-02 Giltigt t.o.m.: 2019-05-02 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SIP

Läs mer

Boss version 1.4 Rev: 2016-01-18. Användarmanual för Bossadministratörer

Boss version 1.4 Rev: 2016-01-18. Användarmanual för Bossadministratörer Boss version 1.4 Rev: 2016-01-18 Användarmanual för Bossadministratörer Användarmanual för Bossadministratörer Konsumentverket 2016 Support: boss@konsumentverket.se Förord Bakgrunden till att Konsumentverket

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Manual till 3C för CPUP

Manual till 3C för CPUP Manual 3C för CPUP version 2015-03-27 Manual till 3C för CPUP Innehåll sid 1. Inloggning 1 2. Comporto CPUP Patient 4 3. Comporto CPUP Arbetsterapeuter 6 4. Comporto CPUP Neuropediatriker 8 5. Comporto

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Skolan på webben för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 7 Aktuellt...

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Upprättare: Bruno Mild Granskare: Fastställare: Revisionsnr Diarienr. 0.99 Fastställandedatum Giltigt t.o.m. Tills vidare 1() inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Innehåll 1 Syfte och omfattning...

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att skicka rapporter och ljudfiler till din handledare. Först kommer en beskrivning

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Link -Samordnad vårdplanering i Cosmic 1 (10) Link och Ärendeöversikten Link Ärendeöversikten finns i menyraden i Cosmic. Här visas alla aktuella vårdplaneringsärenden på enheten. Rutiner för att bevaka

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30 Mikromarc 3 Fjärrlån Version 6.30 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, januari 2015 Innehåll INLEDNING... 3 KOM IGÅNG MED FJÄRRLÅN... 4 KOPPLING MOT LIBRIS FJÄRRLÅN... 4 E-POSTINSTÄLLNINGAR... 4 FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR...

Läs mer

Detta sätt lämpar sig bra om man bara kort vill kommentera den inlämnade uppgifter som helhet. Gör så här:

Detta sätt lämpar sig bra om man bara kort vill kommentera den inlämnade uppgifter som helhet. Gör så här: FRONTER-LATHUND TRE OLIKA SÄTT ATT KOMMENTERA INLÄMNINGSUPPGIFTER PÅ Det finns tre olika möjligheter för att kommentera inlämningsuppgifter i Fronter Skriva i Fronters kommentarruta, kommentera direkt

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Kommun

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Kommun SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Kommun Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Inkorg 4 Kvittera meddelande 5 Ta bort meddelande i Inkorg 6 Sök ärende i Inkorg 7 Ärendeöversikt

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING. Version 1. 2010-08-12. Sida 1 av 7

LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING. Version 1. 2010-08-12. Sida 1 av 7 LATHUND PA-WEBBEN KOMPETENSSÖKNING Version. 200-08-2 Sida av 7 INTRODUKTION... 3 KOMPETENSSÖKNING... 3 SÖKNING - SÖKNING PÅ ORGANISATIONSNIVÅ... 3 SÖKNING 2- SÖKNING MED HJÄLP AV KOMPETENSNIVÅER... 5 KOMPETENSKNAPPEN...

Läs mer

Mikromarc 2 Meddelandecenter

Mikromarc 2 Meddelandecenter Mikromarc 2 Meddelandecenter Version 2.6 och högre Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, september 2006 Bibliotekscentrum Sverige AB - 0470-532 530 - www.bibliotekscentrum.se Sida 1 av 59 Innehållsförteckning

Läs mer

Lathund Ff-torget 2016. Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare

Lathund Ff-torget 2016. Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare Lathund Ff-torget 2016 Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 5 Byta lösenord... 5 Support... 5 Utbildningsversionen...

Läs mer