Kursrapport; Estetiska uttrycksformer, ht 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursrapport; Estetiska uttrycksformer, ht 2017"

Transkript

1 Kursrapport; Estetiska uttrycksformer, ht 2017 Kursens namn: FÖFLE Barndom och lärande: Estetiska uttrycksformer Termin: ht 2017 Ladokkod: FO203A_20172_L7106 Kursansvarig: Helena Malm och Charlotte Paggetti Antal registrerade studenter: 62 Antal studenter som besvarat kursutvärderingen summativt: 38 st., dvs 61 procent av studenterna har besvarat enkäten. Enkäten besvarades under studenternas pauser vid examination. Genomfo rande Tidig dialog om fo rva ntningar på kursen Formativ kursva rdering Summativ kursva rdering Återkoppling till studenter som genomfo rt kursva rderingen Publicering av kursrapport (planerad eller genomfo rd) i anslutning till annan information om kursen Sa tt Frekvens/antal Här nedan fo ljer en sammanstallning av svaren från studenterna som deltog i kursen. Därefter följer lärares analys av kursen samt förslag som kommit upp inför kommande kurs. Sammanfattning av studenters utvärdering Kursen och dess upplägg Utvärderingen är en mycket positiv läsning där studenterna uttrycker att de överlag är mycket nöjda med kursen och att kursen bidragit till deras professionsutveckling på flera plan. Samtliga studenter som besvarat enkäten uppger att de genom kursen har utvecklat sin förståelse för sig själv och lärararbetet i förskolan. - Bra och spännande kurs. Bevara den som den är nu! - Jag har fått mer kunskap om estetiska uttrycksformer och varför vi arbetar som vi gör i barngruppen. - Genom diskussioner med kurskamrater, litteratur och workshops har jag fått större förståelse om nyttan med att använda de estetiska uttrycken i lärandet, hur detta kan öka olika sorters lärande men också om ämnenas betydelse och värde i sig själv. - Att tänka multimodalt. Att det är möjligt att arbeta med alla estetiska uttryck i en aktivitet. - Att släppa prestationstanken. Mer spontansång. - Stor utveckling av min förståelse och personlig utveckling, Att våga! - Mer ESTETISK VERKSAMHET! 87 % av studenterna som besvarat enkäten önskar gå fler estetikkurser för att utveckla och fördjupa sina estetiska kunskaper.

2 - Jag kan och vill alltid bli bättre! Man kan i studenternas självskattning se att de är mycket nöjda eller nöjda med sin insats. Många anser att arbetsbördan varit för hög och andra uppfattar att den är som förväntat när de jämför med andra kurser. Ca 37 % av de som besvarat utvärderingen anger att de lagt ner mellan timmar per vecka och 8 % att de arbetat heltid. Att kursen ligger över Jul och Nyår ger svårigheter i att hitta tider för att träffas och träna inför examinationerna. Studenterna uppskattar att vi lagt in två läsdagar till att läsa litteratur och förbereda inför examination. Sammanfattningsvis uppskattar studenterna kursen estetiska uttrycksformer och ser att kursen både ger färdigheter och kunskap som är relevant i förskolans arbete. Studenterna uppskattar att det finns två läsdagar i schemat och uppfattar att kursens placering över Jul och nyår medför svårigheter med att samarbete inför examination. Lärandemål Samtliga studenterna som besvarat enkäten svarar att de uppnått kursens samtliga lärandemål i mycket ho g eller hög grad. Det är små skillnader, men det lärandemål flest studenter uttrycker att de har uppnått mycket bra är lärandemålet: att kunna planera, genomföra, dokumentera och analysera aktiviteter i bild, drama och musik i förhållande till lek och lärande. 50 %, dvs 19 av 38 studenter har svarat att de uppnått det mycket bra och den andra hälften bra, Med ett svars marginal är det 18 av 38 studenter som svarat att de mycket bra har uppnått målet att kunna kommunicera ett budskap genom de estetiska uttrycksformerna bild, drama och musik. 42 % dvs 16 av 38 studenter, har svarat att de mycket bra har uppnått målet att analysera hur pedagogisk verksamhet kan organiseras så att varje barns estetiska förmåga främjas på ett lustfyllt och likvärdigt sätt. Om man sammanfattar är det alltså ungefär hälften som bedömer att de är uppnått lärandemålen mycket bra och den andra hälften bra. Kursinnehåll och arbetsformer Vi hade kursintroduktion på Mazettihuset i Malmö, vilket uppskattades av kursdeltagarna: - Kul och inspirerande! Kul att möta estetiska ämnen i en miljö utanför förskolan och få lite smakprov på de olika ämnespelarna. - Spännande, det är bra när man har så engagerade personer som brinner för sitt arbete. Att få med sig nya idéer hur och vad jag kan ta med det till barnen och till kollegor.

3 - Filmningen i källaren var spännande, hade gärna fått mer om det! - Ja massor av inspiration, men hade gärna testat alla aktiviteter. Önskar att man skulle få prova alla aktiviteterna. - Mer tid, gärna hela dagen! - Skulle vilja haft ett kompendium som visat vad man kan göra. När det gäller kursens innehåll och arbetsformer ger studenterna en övervägande positiv utvärdering. En klar majoritet uppfattar att samtliga arbetsformer ger mycket ett tillfredsställande stöd och endast enstaka som uppfattar att de gett lite eller inget stöd. - Bra kombination som samverkar. Flest studenter, 95 % uttrycker att workshops i de estetiska uttrycken bild, drama och musik samt att analyser av dokumentation av aktiviteter i förskola har gett mycket bra stöd eller tillräckligt med stöd för deras utveckling och lärande: - Workshops i bild, drama och musik ger mycket inspiration. Mer workshops! - Kommer fortsätta att använda estetiska uttrycksformer utifrån vad jag har lärt mig i kursen och fortsätta att utveckla min kompetens. - Mycket bra med heldagar med workshops. - Dubbellogg och matriser gav mig fler sätt att planera och reflektera. Bra att se sig på film. På andra plats kommer basgruppstillfällen och handledning, 92 % svarar att de gett mycket bra eller tillräckligt stöd för studentens utveckling och lärande: - Bra med aktivitet i basgrupp kopplad till dokumentation. - Jag har fått djupare kunskap hur jag får begreppen in i verksamheten. - Bevara handledning! Det är dock även tre studenter som uttrycker att basgruppstillfällena inte gav något alls och att handledningen varit otydlig. På tredje plats kommer föreläsningarna med 71 % som svarar att de gett mycket bra eller tillräckligt stöd. Övriga 11 av 38 studenter som svarat uttrycker att de gett lite eller inget stöd. När det gäller litteratur svarar 95 % av studenterna som besvarat utvärderingen att de är nöjda med kurslitteraturen. Skapande barn av Braxell, Mjaland och Häggestads 7 vägar till drama samt Barnet och musiken av Angelo mfl. uppskattas. Likaså tas Thavenius och Pramling och Wallerstedts mer vetenskapliga texter upp. Lekens flertydigheter, av Öksnäs uppfattas som gammal, vilket även Barnet och musiken gör enligt en student.

4 Vi har utifrån erfarenheten från programkursen arbetat med att välja ut en mindre mängd obligatorisk samt ha valbar litteratur utifrån samtliga områden kursen tar upp. Den valbara litteraturen kan byggas ut ytterligare och vi har lagt till obligatorisk litteratur i samband med revideringen av samtliga ämneskurser. Sammanfattningsvis har arbetsformerna gett studenterna inspiration, förmågor samt kunskap och begrepp som är relaterade till kursens innehåll. Studenter önskar fler möjligheter och tid till inspiration och att utveckla sina förmågor och en del önskar bättre stöd vid föreläsningar, basgrupp och handledning. Examinationer I kursen ingår två prov. Båda proven uppfattas av alla studenter som relevanta i förhållande till kursens lärandemål, de bedöms antingen som mycket bra eller som bra. Prov 1, estetisk gestaltning, svarar hela 71 % är mycket bra och resterande bra. Muntlig presentation, prov 2, svarar 47 % är mycket bra och resten uttrycker att examinationen är bra. - Lärorikt, men hade först svårt att se vad det skulle ge. - Kul med estetisk gestaltning, något nytt! - Den här kursen har utmanat mina personliga gränser. Jag bestämde mig för att göra mitt bästa och känner att jag gått långt utanför min bekvämlighetszon och haft jätteroligt under tiden! - Mycket intressant att reflektera över sina aktiviteter och använda det i redovisningen. - Nervöst med muntligt men det kändes bra efteråt. - Bra att vara i halvgrupp vid muntlig presentation. - Hade varit bra med mer tid för diskussion. Nivån i studenternas kunskaper och färdigheter är generellt god. Det är dock skillnad på nivån när det gäller teori- och forskningsförankring vid analyser och en del studenter har fått göra omtentamen. Sammanfattningsvis uppfattar studenterna att båda proven är relevanta examinationer av kursens lärandemål. Den gestaltande examinationen uppskattas för att det är en ny examinationsform som bedömer andra förmågor än vad studenterna är vana vid och den muntliga examinationen för att analysen ger en djupare förståelse av arbetet i förskolan. Studenter uttrycker att båda examinationerna har utmanat förmåga och mod att uttrycka sig och att studenterna är nöjda med resultatet. Att muntliga presentationer genomförts i halvgrupp har uppskattats, men studenterna önskar ännu mer tid till diskussion.

5 Studentinflytande 95 % av studenterna svarar att de är nöjda medan mindre än 5 %, dvs 2 studenter är missnöjda med studentinflytandet. I jämförelse med svaren från 2015 där 30 % var missnöjda med inflytandet, tolkar vi att kursen numera stämmer bättre överens med studenternas förväntningar. I och med att studenter i flera år har önskat fler kurser i estetiska uttryck ställde vi i år en specifik fråga om det. Studenterna har kunnat ge flera svar på frågan, vilket innebär att summan av de olika svaren överstiger 100 %. - Sammanlagt 87 % av studenterna uttrycker att de vill gå fler kurser i estetiska uttrycksformer. Mer än hälften av dem som vill gå fler kurser vill först gå kursen så som den ser ut nu och senare i utbildningen en fördjupningskurs i ett av de estetiska uttrycken. Närmare 40 % vill gå tre kurser i estetiska uttrycksformer, dvs en kurs i bild, en kurs i drama och en kurs i musik % vill att kursen ser ut som den gör nu, med alla uttrycken i en kurs. - En student önskar bara gå en estetisk urs i ett av uttrycken. Analys Vi gläds över att årets studenter är nöjda med vad kursen ger och också uttrycker att kursen har utmanat dem både på ett personligt plan och också verksamheten i förskolan. Analysen åskådliggör vad vi kan arbeta vidare med. Vid analysen av studenternas svar och lärares bedömning när det gäller lärandemål, arbetsformer och examinationer ser vi att samtliga studenter är bra på praktiska delmoment och kan hantera eventuella utmaningar i grupp. Likaså uttrycker studenter att de estetiska uttrycken har utmanat dem på ett personligt plan. Åtgärdsplan En konkret åtgärd är att schemalägga en extra läsdag innan examination, vilket innebär tre läsdagar i kursen. En annan konkret åtgärd fortsätter vi att ställa frågan om behov av fler kurser i estetiska uttryck i fler utvärderingar, för att se om fler kurser kan vara en konstruktiv strategi.

6 Vi kan även mer långsiktigt arbeta vidare med att tydliggöra kopplingar mellan praktik och teori i kursens föreläsningar, litteratur, workshops, basgruppstillfällen och handledningstillfällen. Likaså kan vi långsiktigt arbeta vidare med att ge samtliga studenter tid och redskap för att kunna hantera osäkerhet och utveckla förmåga i att uttrycka sig genom estetiska uttryck och muntligt.

Kursrapport. Förändringar som gjordes utifrån förra årets åtgärdsplan

Kursrapport. Förändringar som gjordes utifrån förra årets åtgärdsplan Kursrapport Kursens namn: Barndom och lärande: Estetiska uttrycksformer Termin: T2, vt-17 Ladokkod: FO203A Kursansvarig: Helena Malm, Charlotte Paggetti Antal registrerade studenter: 220 Antal studenter

Läs mer

Sammanfattning och analys av studenters och la rarlags utva rdering

Sammanfattning och analys av studenters och la rarlags utva rdering Kursrapport Kursens namn: Barndom och la rande: Estetiska uttrycksformer Termin: Vt-15 Ladokkod: FO203A (Anmälningskod: L6928) Kursansvarig: Helena Malm, Charlotte Paggetti Antal registrerade studenter:

Läs mer

Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Obs! Endast 23 studenter har besvarat den slutliga kursutvärderingen.

Sammanfattning av studenternas kursvärderingar Obs! Endast 23 studenter har besvarat den slutliga kursutvärderingen. Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Bakgrundsinformation Kursens namn: Verksamhetsutveckling, kvalitetsarbete och dokumentation (FO701A) Termin: H14 Ladokkod: FO701A_20142_L6616 Kursansvarig: Linda

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Bakgrundsinformation Kursens namn: Barndom och lärande: Omsorg, fostran och samarbete Termin: 1, vt 2016 Ladokkod: FO219A Kursansvariga: Carina Berkhuizen och

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015.

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa

Läs mer

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod:

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: DA31A Omfattning (hp): 7,5 Kursens namn: Kursansvarig lärare: KURSRAPPORT Termin som kursen har genomförts: ht 1 Ange om kursen

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola 1 Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

Kursrapport vid Malmö högskola

Kursrapport vid Malmö högskola Kursrapport vid Malmö högskola Bakgrundsinformation Kursens namn: Juridik i socialt arbete, dk 1 Termin: vt 2015 Ladokkod: 20131-SC131 Kursansvarig: Anna Piasecka, Lars Eriksson och Lotta Wendel Antal

Läs mer

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen.

Eventuella kommentarer: Under kursens gång har 4 studenter hoppat av utbildningen. Kursrapport Bakgrundsinformation Kursens namn: Bild och lärande: Visuella kulturer och kommunikation Termin: 1 Ladokkod: BL202C Kursansvarig: Bjørn Wangen Antal registrerade studenter: 26 Antal studenter

Läs mer

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Kurs 1: Barndom och lärande: Omvårdnad, omsorg, fostran och samverkan Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Sammanställningen bygger på svar från 56 studenter (3%) av

Läs mer

Kursrapporter vid Malmö högskola

Kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporter vid Malmö högskola Bakgrundsinformation Kursens namn: Barndom och lärande: Naturvetenskap och teknik Termin: T4, vt 2017 Ladokkod: FO206A Kursansvarig: Karin Nilsson och Mats Olsson Antal

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Sida 1 / 5 Sektionen för omvårdnad Sammanställning av kursutvärdering Vård vid akuta sjukdomstillstånd 15 hp campus HT14 (1SJ008) 64 av 102 studenter som gick hela kursen, besvarade enkäten (63%) Styrkor

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta Kursens namn Inom program / fristående Kursansvarig

Läs mer

Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart. Tidig dialog om förväntningar på kursen. Summativ kursvärdering

Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart. Tidig dialog om förväntningar på kursen. Summativ kursvärdering Kursens namn: Naturvetenskap och teknik i förskolan Termin: T4 Ladokkod: FO216A 20181-L1860- Kursansvarig: Karin Nilsson och Mats Olsson Antal registrerade studenter: 225 Antal studenter som besvarat den

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen. Ht 15

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen. Ht 15 150831 Yvonne Hildingsson Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning, VFU6, inom förskollärarutbildningen Ht 15 Yvonne P Hildingsson VFU ansvarig Förskola 035 16 75 22 eller 0735 251836 yvhi@hh.se 1

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola 1 Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

UTVÄRDERING VFU KURS

UTVÄRDERING VFU KURS UTVÄRDERING VFU KURS respondenter: : Svarsfrekvens: 9,1 % Inför VFU kursen (värde 1: Instämmer inte alls, värde : Instämmer helt) Det inledande seminariet har gett mig stöd för att utvecklas och därmed

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1)

Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursrapport för Webbdist13: Sociala medier (7,5 hp) HT 2013 (31ESM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet. Föregående kursrapport är kommunicerad i samband med kursstart Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 15. Bakgrundsinformation Kursens namn: Forskning och kritiskt förhållningssätt Termin/år: T6, campus

Läs mer

Kursrapport UVK-kurs 2: Utveckling, lärande och specialpedagogik, vt. 2013, Lärarutbildningen, NMS.

Kursrapport UVK-kurs 2: Utveckling, lärande och specialpedagogik, vt. 2013, Lärarutbildningen, NMS. Kursrapport UVK-kurs 2: Utveckling, lärande och specialpedagogik, vt. 2013, Lärarutbildningen, NMS. Bakgrundsinformation/nyckeltal: Kursens namn: Utveckling, lärande och specialpedagogik Termin:vt 2013

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet

Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Mall för kursrapporter vid Malmö universitet Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att

Läs mer

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen

Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Förskollärarutbildning hösten 01 Kurs FO09A, 1: Barndom och lärande:, Omsorg, fostran och samarbete Sammanställning av studenternas svar på kursens summativa utvärderingen Sammanställningen bygger på svar

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Ta ställning till nedanstående påståenden om utbildnings- och kunskapsmiljön i den kurs du nu läst: Instämmer delvis

Ta ställning till nedanstående påståenden om utbildnings- och kunskapsmiljön i den kurs du nu läst: Instämmer delvis De fyra första frågorna i kursvärderingen är beslutade av rektor. Frågorna är kopplade till universitetets vision och strategi och finns med i alla universitetets kursvärderingar. Med frågorna vill vi

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning Kurs: Estetiska lärprocesser och samspel Kurskod: UV6015 Vfu-period: v. 15-17 Vfuansvarig: Mia Paulsson Examinator: Monica Frick LHS Akademin för lärande

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 15 11 09 Kursfakta

Läs mer

Webbtjänster Termin: 20172

Webbtjänster Termin: 20172 Kursrapport Kursens namn: Webbtjänster Termin: 7 Ladokkod: Kursansvarig: DA59A Johan Holmberg Antal registrerade studenter: Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 8 Svarsfrekvens:,%

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 17-01-23 Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 18-01-23 Kursfakta

Läs mer

Mall för kursrapporter

Mall för kursrapporter 1(11) 2010-02-09 Mall för kursrapporter Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar. Strukturen för detta kvalitetsarbete beskrivs i Kvalitetsbygge: Struktur för

Läs mer

Kursrapport Barn, unga, samhälle

Kursrapport Barn, unga, samhälle Kursrapport Barn, unga, samhälle Bakgrundsinformation Kursens namn: Forskning, utveckling och utvärdering Termin: 6 Ladokkod: UV204A-20141-L6449 Kursansvarig: Sara Berglund Antal registrerade studenter:

Läs mer

Innehåll i VFU Förskoledidaktik med inriktning mot språk och kommunikation

Innehåll i VFU Förskoledidaktik med inriktning mot språk och kommunikation Stockholm augusti 2016 Till VFU-handledare inför VFU IV och trepartssamtal HT2016 Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) IV, med kurskod UB41VY, är studenternas fjärde verksamhetsförlagda praktik. Den omfattar

Läs mer

Besvara följande frågor på en skala från 1 (i liten grad) till 5 (i hög grad). - I vilken mån har du uppnått målen i kursen?

Besvara följande frågor på en skala från 1 (i liten grad) till 5 (i hög grad). - I vilken mån har du uppnått målen i kursen? 95responses Summary Besvara följande frågor på en skala från 1 (i liten grad) till 5 (i hög grad). - I vilken mån har du uppnått målen i kursen? 1 0 0% 2 1 1% 3 26 27% 4 43 45% 5 25 26% Besvara följande

Läs mer

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp

Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapport Förskollärarutbildning, 210 hp Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Kursrapporten ska innehålla bakgrundsinformation,

Läs mer

Utveckling av en ny utmaningsbaserad kurs i laboratoriemedicinsk diagnostik (18 hp) för blivande biomedicinska analytiker studenter

Utveckling av en ny utmaningsbaserad kurs i laboratoriemedicinsk diagnostik (18 hp) för blivande biomedicinska analytiker studenter Utveckling av en ny utmaningsbaserad kurs i laboratoriemedicinsk diagnostik (18 hp) för blivande biomedicinska analytiker studenter Tove.sandberg@mah.se Anna.gustafsson@mah.se Gabriela.enggren@mah.se Bakgrund

Läs mer

KURS SB612B

KURS SB612B Malmö högskola, Fakulteten för Hälsa och samhälle, Institutionen för vårdvetenskap Anna Carlsson Lektor 1(5) KURS SB612B 2012-04-07 KURSRAPPORT, SB612B, 2011/2012 Bakgrundsinformation Delkursens namn:

Läs mer

S3Galt Sida 1 av 1. 1 Arbetsinsats. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen? 2 Samverkan inom kursen

S3Galt Sida 1 av 1. 1 Arbetsinsats. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen? 2 Samverkan inom kursen S3Galt Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Arbetsinsats Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen? 1 40 timmar eller mer 0 0.0 2 30-40 timmar 7 46.7 3 20-30 timmar 6 40.0

Läs mer

Kursvärdering UM2201 HT18

Kursvärdering UM2201 HT18 Kursvärdering UM2201 HT18 respondenter: 121 : 89 Svarsfrekvens: 7,55 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 6 (6,7%) 0 (,9%) 1 (6,1%) Vet ej 1 (1,1%) 89 6. Studentens insats Jag är

Läs mer

Följande frågor är kursspecifika

Följande frågor är kursspecifika 1 of 5 1/24/2018, 12:25 PM Välkommen till kursvärdering Det är viktigt att du som student använder din rättighet att påverka din och dina medstudenters utbildning genom att besvara kursvärderingen. Kursvärderingar

Läs mer

Förskollärarprogrammet

Förskollärarprogrammet Förskollärarprogrammet Studiehandledning VFU Barns språkliga utveckling 1: Språk som form, interaktivt medel och medierande redskap, VFU, 3 hp Termin: HT 2016 Kurskod: 970G14 Under veckorna 38 och 39 kommer

Läs mer

Utvärderingsformer Fortlöpande diskussioner med gruppen om upplägg, examination, betygskriterier. Muntlig och skriftlig summativ kursvärdering

Utvärderingsformer Fortlöpande diskussioner med gruppen om upplägg, examination, betygskriterier. Muntlig och skriftlig summativ kursvärdering Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Reviderad vid Utbildningsberedningens möte 24 november 2015. Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 17-02-01 Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 2014-12-04 Kursfakta Kursens namn Inom program / fristående

Läs mer

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan:

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Bilaga 1 Förslag A på mall för kursvärdering Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Del 1 Frågor om kursen

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursvärdering UMK702 Del 3 NV-didaktik HT17

Kursvärdering UMK702 Del 3 NV-didaktik HT17 Kursvärdering UMK70 Del NV-didaktik HT17 Antal respondenter: 19 Antal : Svarsfrekvens:,1 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 7 (58,%) (5,0%) Vet ej 0 (0,0%). Studentens insats

Läs mer

Dan Andersson. 15 har fått G/VG

Dan Andersson. 15 har fått G/VG Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Datum: 170619 Kursutvärdering / Kursrapport Kursfakta Kursens namn Fysisk aktivitet och hälsa 2 Inom program / fristående Fristående kurs Kursansvarig

Läs mer

Kursutvärdering/Kursrapport

Kursutvärdering/Kursrapport Kursutvärdering/Kursrapport Datum: 2016-03-07 Kursfakta Kursens namn Inom program/fristående Kursansvarig Kurstid (vecka vecka, termin) Antal kursdeltagare från start Forskningsmetoder inom klinisk vårdforskning,

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning 2018-01-15 Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning Syftet med ett ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning är att åstadkomma en bedömningsprocess

Läs mer

Vet ej/ Ej relevant fördelning 0% 28,6% 57,1% 14,3% 0% antal (0) (2) (4) (1) (0)

Vet ej/ Ej relevant fördelning 0% 28,6% 57,1% 14,3% 0% antal (0) (2) (4) (1) (0) Enkätresultat Enkät: Status: Distans: Generell kursenkät KI öppen Datum: 2014-02-03 15:37:03 Grupp: Besvarad av: 7(15) (46%) Deltagare (HT13 1SJ012 Ledarskap, pedagogik och samverkan i sjuksköterskans

Läs mer

UTVÄRDERING VFU KURS avslut v.18

UTVÄRDERING VFU KURS avslut v.18 UTVÄRDERING VFU KURS avslut v.18 Antal respondenter: 1 Antal : 2 Svarsfrekvens: 7,19 % Inför VFU kursen (värde 1: Instämmer inte alls, värde : Instämmer helt) Det inledande seminariet har gett mig stöd

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning 2016-12-19 Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i förskollärarutbildning Syftet med ett ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning är att åstadkomma en bedömningsprocess

Läs mer

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h

Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Cecilia Gärdén 2015-11-27 Jenny Lindberg Kursrapport 32IVP1 H15-1 Verksamhetsförlagt projektarbete, 7,5 hp BMBD114h Om kursen Kursen har pågått på masternivå, distans, period 1 och 2 ht 2015, mellan 31

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 20/6-2018

Läs mer

Sammanställning kursutvärdering HT-14 2IN010 &2IN011

Sammanställning kursutvärdering HT-14 2IN010 &2IN011 Kursrapport HT-14 Sida 1 / 13 Sektionen för omvårdnad Sammanställning kursutvärdering HT-14 2IN010 &2IN011 Kursbenämning Omvårdnad inom intensivvård 2&3 (2IN010, 2IN011) Styrkor Svagheter Den verksamhetsförlagda

Läs mer

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16

Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 Kursutvärdering GK1 struktur 7.5hp Ht16 respondenter: 82 : 3 Svarsfrekvens: 1,6 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: 2014-02-11 Kursfakta Kursens namn Inom program Kursansvarig

Läs mer

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola

Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Mall för kursrapporter vid Malmö högskola Kursrapporten är ett viktigt instrument för utvecklandet av kurser och utbildningar samt för att säkerställa studentinflytandet. Strukturen för kursutvärdering

Läs mer

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildning

Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildning 2017-03-30 Ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning i lärarutbildning Syftet med ett ramverk för bedömningsprocessen i verksamhetsförlagd utbildning är att åstadkomma en bedömningsprocess

Läs mer

Student Personnummer

Student Personnummer Student Namn Personnummer Kurs Kursnamn Ladokkod Kursansvarig VFU-lärare Namn Telefonnummer E-post VFU-placering Enhetens namn Telefonnummer Årskurs eller ålder på barngruppen Närvaro Studenten har fullgjort

Läs mer

I några frågor som följer ska du ringa in ditt svar utifrån hur väl påståendet stämmer överens med din uppfattning på skalan 1-6

I några frågor som följer ska du ringa in ditt svar utifrån hur väl påståendet stämmer överens med din uppfattning på skalan 1-6 Litteraturvetenskap kandidatkursen ht 2016 Institutionen för kultur och estetik, SU. Sammanställning av kursutvärdering Totalt 5 svarande på enkäten Din medverkan i utvärderingen är viktig för utvecklingen

Läs mer

Kursvärdering UM2204 V17

Kursvärdering UM2204 V17 Kursvärdering UM0 V respondenter: 7 : Svarsfrekvens:,9 %. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen 10 (8,8%) Helt Vet ej 0 (0,0%) 6. Studentens insats Jag är nöjd med min egen insats Jag

Läs mer

VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018

VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018 VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018 Välkommen Lärare: Maria Johansson, Ulla-Britt Bergdahl, Ewa-Charlotte Faarinen Examinator: Maria Johansson VÄLKOMMEN TILL VFU INFORMATION Planeringsunderlag Loggboken Bedömningsformulär

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Riktlinjer för VFU - verksamhetsförlagd utbildning

Riktlinjer för VFU - verksamhetsförlagd utbildning Riktlinjer för VFU - verksamhetsförlagd utbildning Kurs: UVK 2 Förskolan och samhällsuppdraget Kurskod: UV4017 Vfu-period: vecka 38-39 2019 Vfu ansvarig: Lotte Sandström Examinator: Lotta Fritzdorf LHS

Läs mer

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS

RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för musikvetenskap RAPPORT FÖR UTVÄRDERING AV AVSLUTAD KURS/DELKURS Kurs: Musikteori 1/Musikvetenskap A Delkurs: Satslära/funktionsanalys Termin: VT 211 Totalt besvarade

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE216 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med

Läs mer

Kursrapport. Se bilaga. Åtgärdsplan se bilaga. Analys. Antal registrerade studenter: 55 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 7

Kursrapport. Se bilaga. Åtgärdsplan se bilaga. Analys. Antal registrerade studenter: 55 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 7 Kursrapport Kursens namn: Termin: Ladokkod: Kursansvarig: Speldesign H DAA Antal registrerade studenter: 55 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 7 Carl Magnus Olsson Genomförande

Läs mer

v&04,&2014& &v&23,&2014& Kursresurs:) Tilldelad*resurs* Utnyttjad* resurs* Nn:*610&(Borås)* Nn:*541*(Varberg)* *

v&04,&2014& &v&23,&2014& Kursresurs:) Tilldelad*resurs* Utnyttjad* resurs* Nn:*610&(Borås)* Nn:*541*(Varberg)* * Högskolan*i*Borås** Institutionen*för*pedagogik* ** Kursrapport)) * Kursens)namn:)* Barn,&kultur&och&kommunikation& &i&ett& förskoledidaktiskt&perspektiv& Antal)högskolepoäng) Hel*kurs** Varav*VFU* 30&hp&

Läs mer

UTVÄRDERING VFU KURS avslut v.17

UTVÄRDERING VFU KURS avslut v.17 UTVÄRDERING VFU KURS avslut v.17 respondenter: 20 : Svarsfrekvens:, % Inför VFU kursen (värde 1: Instämmer inte alls, värde : Instämmer helt) Det inledande seminariet har gett mig stöd för att utvecklas

Läs mer

Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T4 VT12

Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T4 VT12 april 1 Utvärdering: Klinisk neuropsykologi Psykologprogrammet T VT1 Kurs är det tredje på kursen Klinisk psykologi I. Sextiotvå studenter deltog i kurs varav 31 stycken (%) lämnade in utvärderingsblanketten

Läs mer

LIMP34, Betygsättning, didaktik och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Didactics and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

LIMP34, Betygsättning, didaktik och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Didactics and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Konstnärliga fakulteten LIMP34, Betygsättning, didaktik och VFU, 15 högskolepoäng Grading, Didactics and Internship, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Utbildningsnämnden

Läs mer

Kursutvärdering inledande kemi kemisk jämvikt ht16

Kursutvärdering inledande kemi kemisk jämvikt ht16 Kursutvärdering inledande kemi kemisk jämvikt ht16 respondenter: 0 : 1 Svarsfrekvens: 60,00 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej

Ange hur svarsfrekvens beräknats, t.ex. om studentantalet inkluderar omregistreringar eller ej Kursrapport Kursens namn: Textproduktion 1 Antal högskolepoäng: 7,5 Inom program alt. fristående kurs: Webbredaktör 180 hp NGWEK17h Ladokkod: 31KTX1 Period (ex P1 2018): P2 2018 Svarsfrekvens i studentvärderingen,

Läs mer

Antagna Ht.11 (ex antagna ht-2007) Mats Andersson och Marie Lundgren Kurstid:

Antagna Ht.11 (ex antagna ht-2007) Mats Andersson och Marie Lundgren Kurstid: Kursrapport Kursens namn: Didaktik, estetiska läroprocesser och barns meningsskapande i språk, kommunikation och matematik Antal högskolepoäng Hel kurs Varav VFU 30hp 4,5hp Ladok-kod: 12FK60 Vt.14 Borås/Varberg

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Datum: 2018-06-03 Kursfakta Kursens namn Inom program Kursansvarig B2FL01 V18-3 Ledarskap och förbättringsarbete

Läs mer

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden Karin Fogelberg BESLUT KURS- OCH PROGRAMUPPFÖLJNING 2014-06-10 dnr G 2014/151 1/13 Lärarutbildningsnämnden Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

Kursutvärdering inledande kemi molekylstruktur Ht16

Kursutvärdering inledande kemi molekylstruktur Ht16 Kursutvärdering inledande kemi molekylstruktur Ht16 respondenter: 0 : Svarsfrekvens: 55,00 % 1. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter

Läs mer

Vetenskaplighet 1,5 hp, Tillfälle 1, HT16

Vetenskaplighet 1,5 hp, Tillfälle 1, HT16 Vetenskaplighet 1,5 hp, Tillfälle 1, HT16 Antal respondenter: 5 Antal : Svarsfrekvens: 60,00 % 5. Helhetsintrycket Överlag är jag nöjd med den här kursen Antal 1 Inte alls 1 (,8%) 1 (66,7%) Vet ej 0 (0,0%)

Läs mer

Polisiärt arbete III, del 2 (PO142A) Engelsk titel: Police work III, part 2

Polisiärt arbete III, del 2 (PO142A) Engelsk titel: Police work III, part 2 1 (av 5) KURSPLAN för termin 4 för Polisutbildningen. Fastställd av utbildningsnämnden vid Fakulteten för Hälsa och samhälle 2018-10-16 Polisiärt arbete III, del 2 (PO142A) Engelsk titel: Police work III,

Läs mer

Kursutvärdering fysikalisk kemi 9hp ht16

Kursutvärdering fysikalisk kemi 9hp ht16 Kursutvärdering fysikalisk kemi hp ht6 respondenter: 5 : Svarsfrekvens: 60,00 %. Arbetsbelastning. Hur många timmar per vecka har du uppskattningsvis ägnat åt att läsa teori och göra övningsuppgifter (ej

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursslut Datum: 15 01 19 Kursfakta Kursens namn Inom program Kursansvarig

Läs mer

CTR JUDA11_1 JUDA21 H13

CTR JUDA11_1 JUDA21 H13 CTR JUDA_ JUDA H Antal respondenter: 9 Antal : Svarsfrekvens: 6, % Hur stor del av undervisningen har du deltagit i? Hur stor del av undervisningen har du deltagit i? Antal 0-9% 0 (0,0%) 0-9% 0 (0,0%)

Läs mer

Examination och utvärdering vt 2017

Examination och utvärdering vt 2017 Examination och utvärdering vt 2017 Kursutvärdering sammanställning med lärarkommentarer Fråga Instämmer inte alls Instämmer helt 1 Kursens mål har varit klara för mig 1 1 11 2 Kursen har gett mig möjlighet

Läs mer

FRÅGEBANK: EXEMPEL PÅ KURSVÄRDERINGSFRÅGOR BAKGRUNDSFRÅGOR

FRÅGEBANK: EXEMPEL PÅ KURSVÄRDERINGSFRÅGOR BAKGRUNDSFRÅGOR FRÅGEBANK: EXEMPEL PÅ KURSVÄRDERINGSFRÅGOR Frågebanken är tänkt att kunna utgöra en inspirationskälla vid utformning av kursvärderingsenkäter. Tillämpliga frågor väljs ut utifrån kursinnehåll och hur kursen

Läs mer

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016

Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Lärare: Rikard Harr, Angelica Svelander oktober 6, 2016 Sammanställd kursutvärdering för samhällets digitalisering SVP, HT 2016 Sammanlagt lämnades 36 utvärderingar

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (6) Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6PE237 Moment 1 Ifall kursen i allt väsentligt samläses

Läs mer

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Introduktionskursen på 7 poäng som ingår i receptarieutbildningen på 120 poäng vid Umeå

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursslut Datum: 17 06 07 Kursfakta Kursens namn Inom program Kursansvarig

Läs mer

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU)

Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Ht-16 Bedömningsunderlag för Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) ÄMNES- OCH ÄMNESDIDAKTISKA STUDIER Kurs: Tillval: Bild för grundlärare med inriktning mot fritidshem 30 hp. Ladokkod: 11GF31 (5.0) Kurs:

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport. Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle.

Kursutvärdering / Kursrapport. Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer