Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grisslehamns förskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grisslehamns förskola"

Transkript

1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Grisslehamns förskola

2 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal på förskolan. Vår vision På Grisslehamns förskola ska alla barn känna sig trygga, värdefulla, respekterade och delaktiga i verksamheten. Ingen ska bli trakasserad, diskriminerad eller utsatt för kränkande behandling. Planen gäller från Planen gäller till Barnens delaktighet Genom samtal enskilt, i samlingen och när tillfällen dyker upp. Intervjufrågor inför utvecklingssamtalet. Trygghetsvandring på förskolan. Vårdnadshavarnas delaktighet Information vid föräldramöte, vid den dagliga kontakten, vid utvecklingssamtalen och Norrtälje kommuns brukarenkät. Personalens delaktighet Gemensamma diskussioner vid arbetsplatsträffar och i verksamheten samt vid medarbetarsamtalet med förskolechefen. Förankring av planen Personalens delaktighet genom diskussioner med varandra och med barnen vid upprättandet av planen bidrar till att förankra den. Vårdnadshavarna informeras vid föräldramöten o/e utvecklingssamtal. Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Genom diskussioner på arbetsplatsträffar, vid gemensamma reflektioner samt på höstens planeringsdag. Norrtälje kommuns brukarenkät. Trygghetsvandring genom bilder på alla förskolans rum med öppna frågor.

3 Delaktiga i utvärderingen av fjolårets plan Pedagogerna på förskolan. Vårdnadshavarna genom enkätsvaren och vid utvecklingssamtalen. Barnen vid diskussioner på samlingen, i verksamheten, vid utvecklingssamtalen samt vid Trygghetsvandringen. Resultat av utvärderingen av fjolårets plan I årets brukarenkät anser 100 % av vårdnadshavarna att mitt barn verkar trivas i förskolan och 100 % av vårdnadshavarna anser att mitt barn lär sig att lösa konflikter och ta hänsyn till andra. Alla pedagoger har strävat efter att arbeta mot de uppsatta målen i fjolårets plan. Vi har pratat mycket med barnen om normer och värden och försökt vägleda barnen på ett tydligt sätt. Vid missförstånd och konflikter har vi samtalat med de inblandade för att öka insikten och förståelsen för vad som hänt och hur den egna delaktigheten påverkat handlandet. Vi har också haft en bra dialog med alla vårdnadshavare. Barngruppen har delats vissa tider av dagen för att ge ett större utrymme för alla. Årets plan ska utvärderas senast Beskriv hur årets plan ska utvärderas Diskussioner vid reflektioner, arbetslagsträffar och planeringsdagar. Intervjufrågor till barnen inför utvecklingssamtalen Trygghetsvandring med barnen med bilder på förskolans alla rum (och öppna frågor) Synpunkter vid utvecklingssamtalen. Genom att ta del av och diskutera den årliga brukarenkäten från Pilen. för att årets plan utvärderas Förskolläraren i samråd med övrig personal på förskolan Främjande insatser Kränkande behandling Kränkande behandling * Ingen form av kränkande behandling får förekomma på förskolan. * Alla barn och vuxna ska känna sig trygga och respekterade på förskolan. * Alla ska ha samma rätt att "tycka olika". * Alla barn ska ha möjlighet att vara med och påverka innehållet i dagen och känna gemenskap med sina kamrater och med de vuxna på förskolan. * Alla ska känna sig välkomna när de kommer till förskolan och vi visar lika stor respekt för vårdnadshavare och barn.

4 * Genom att prata med barnen när olika situationer uppstår. Respektera varandra genom att lyssna på alla och lyfta olika åsikter. * Personalen vägleder barnen så att alla ska känna sig delaktiga, trygga, betydelsefulla och respekterade. * Vi deltar aktivt i barnens vardag och uppmuntrar lekar som stimulerar fantasin och nyfikenheten oavsett ålder och könstillhörighet. * Vi försöker ständigt påverka lekmiljön så att alla barns behov kan utmanas o/e utvecklas. * Vi hälsar alla barn och vårdnadshavare välkomna till förskolan varje morgon för att man ska känna sig värdefull och delaktig i vår gemenskap direkt. Främja likabehandling oavsett kön, könsidentitet och könsuttryck Kön och Könsidentitet eller könsuttryck * Flickor och pojkar får ta lika mycket plats. * Flickor och pojkar ges möjlighet att välja själv och vågar välja olika slags lekar och lekkamrater. * Barnen behandlas lika oavsett kön. * Alla barn är delaktiga i de dagliga rutinerna (exempelvis påklädning och dukning) och aktiviteterna (såsom t.ex. projektarbeten) efter deras förutsättningar. * Alla aktiviteter är öppna för alla, oavsett kön. * Vi vuxna deltar aktivt i barnens lekar och inspirerar till att bryta ensidiga lekmönster och utveckla leken. * Vi blandar olika material för att främja könsneutrala lekar. * Vi reflekterar över hur spel, bilder och barnlitteratur speglar kön, könsidentitet eller könsuttryck. * Vi lånar aktivt barnlitteratur som utmanar stereotypa könsroller. * Vi strävar efter att inte kategorisera barn efter kön. Främja likabehandling oavsett etnisk tillhörighet Etnisk tillhörighet

5 * Alla barn och vuxna på förskolan ska ha samma förutsättningar och värde oavsett hudfärg, kultur eller etnisk tillhörighet. * En pedagog går fortbildningen/nätverket Normkreativitet i förskolan (med fokus på mångkulturalitet, normmedvetenhet och språk) och för informationen vidare via kollegialt lärande. * Genom att ge barnen en större kunskap om omvärlden genom exempelvis normkritisk litteratur som motverkar stereotypa föreställningar om etnicitet. * Låta barn få berätta när de varit ute och rest i andra länder. Ta med något att visa och berätta om från landet de besökt. * Låta barnen reflektera kring likheter och olikheter. * Vi erbjuder barnen dockor, duplo och materiel för skapande som visar olika etniciteter. Främja likabehandling oavsett religion/annan trosuppfattning Religion eller annan trosuppfattning * Inget barn eller vuxen ska bli kränkt eller trakasserat p.g.a. sin eller anhörigs religiösa tillhörighet eller trosuppfattning. * Vid återkommande traditioner berätta för barnen att det finns olika sätt att tänka och tro på. * Ge barnen mer kunskap om omvärlden exempelvis genom litteratur. * Söka svar på barnens funderingar tillsammans med dem. Främja likabehandling oavsett funktionsnedsättning Funktionsnedsättning * Inget barn eller vuxen får diskrimineras på grund av fysiska, psykiska eller begåvningsmässiga begränsningar i sin funktionsförmåga.

6 * Barn med funktionsnedsättning ska ha samma möjlighet till utveckling i en trygg och säker miljö. *Barn med funktionsnedsättningar ska uppleva gemenskap med hela barngruppen. * Vi erbjuder barnen litteratur som tar upp funktionsvarianter. * Vi strävar efter att motverka ett språkbruk som kan verka kränkande. Främja likabehandling oavsett sexuell läggning Sexuell läggning * Alla barn och vuxna ska känna sig välkomna oavsett sexuell läggning. *Barn och vuxna är lika värdefulla oavsett sexuell läggning. * Att inte ta något barns eller vuxens sexualitet för given. * Ta avstånd från ett språkbruk som kan verka nedlåtande gällande sexuell läggning. * Vara öppen för barns tankar kring sin sexualitet. * Ge barnen större kunskap genom litteratur * Vi erbjuder böcker från förlaget OLIKA ( Främja likabehandling oavsett ålder Ålder * Alla ska känna sig delaktiga och respekterade i verksamheten oavsett ålder. * Alla barn bemöter varandra med respekt oavsett ålder. * Vi bemöter varandra med respekt oavsett ålder. * Vid de dagliga rutinerna har vi ett bra tillfälle att prata med alla barn.

7 * Vi bemöter och ser alla barn på ett positivt sätt. * Vi delar in barnen i grupper utifrån deras intressen för att kunna tillfredsställa de individuella behov som finns. * Påminna om att man har olika förmågor i olika åldrar men alltid samma värde. * Vi strävar efter att inte benämna barnen som små/stora Kartläggning Kartläggningsmetoder * Diskussioner med barnen * Trygghetsvandring (med öppna frågor) med bilder på förskolans alla rum * Brukarenkät (kommunens övergripande) * Dagliga kontakter med vårdnadshavare * Barnintervjuer inför utvecklingssamtalet * Utvecklingssamtalen * Diskussion och reflektion i personalgruppen Områden som berörs i kartläggningen Kränkande behandling, Kön och Ålder Hur barn och föräldrar har involverats i kartläggningen * Vi tar tillvara på barnens tankar och idéer vid ex. samlingar o/e dagliga rutinsituationer * Spontana samtal med och mellan barn i den dagliga verksamheten * Vårdnadshavarna har svarat på kommunens enkät * Den dagliga kontakten vid lämning och hämtning * Barnintervjuer inför utvecklingssamtalen * Synpunkter vid utvecklingssamtalen * Trygghetsvandring med barnen Hur personalen har involverats i kartläggningen * Vid diskussioner på enhetsträffar, vid reflektionstillfällen och planeringsdagar Resultat och analys Vid trygghetsvandringen med barnen har det inte framkommit att något rum skulle vara otryggt. Rum med dörr upplevs som bättre rum för att äldre barn uttrycker att de får ha sin lek o/e byggen ifred för de yngre barnen. Barngruppen delas vid flera tillfällen för att barnens olika intressen bättre ska kunna tillgodoses. Meningsskiljaktigheter och konflikter förekommer då och då mellan barnen. Pedagogernas uppgift då har varit att hjälpa barnen hitta lösningar som känts bra för de inblandade. Föräldrarna involveras genom den dagliga kontakten och vi har en fortlöpande dialog. Barngruppens ålderssammansättning utgör en risk för att vi inte kan tillgodose alla barns behov och vi behöver lyfta detta ytterligare för att se om vi kan tillfredsställa alla olika intressen.

8 I brukarenkäten svarar 100% av vårdnadshavarna att personalen bryr sig om mitt barn och 100% av vårdnadshavarna anser att de är nöjda med verksamheten på förskolan. Förebyggande åtgärder Åldersintegrerad barngrupp Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön och Ålder Alla barn på förskolan ska ha samma möjligheter till lek och individuell utveckling oavsett kön, ålder och intressen. Ingen får bli åsidosatt eller utanför. Åtgärd * Pedagogerna finns i närheten och är steget före vid lek och aktiviteter. * Pedagogerna samtalar med barnen och gör dem medvetna om egna val och hur de valen kan påverka det som händer. * Vi har en daglig dialog med föräldrarna om vad som händer i verksamheten och hur vi agerat och väglett barnen. * Vi delar barngruppen vid flera tillfällen för att utmana och stimulera på olika sätt. * Pedagogerna fungerar som förebilder och ger barnen vägledning vid olika situationer under den dagliga verksamheten. * Vi sätter ord på känslor och händelser och uppmuntrar barnen i samspelet med varandra. Motivera åtgärd Vi ser att missförstånd och konflikter kan uppstå mellan barn i olika åldrar under den fria leken. Äldre barn upplever att de inte får ha lek o/e byggen ifred utan störs av de yngre barnens upptäckarglädje. Samtlig personal på förskolan Socialt samspel Områden som berörs av åtgärden Kränkande behandling, Kön, Könsidentitet eller könsuttryck, Etnisk tillhörighet, Religion eller annan trosuppfattning, Funktionsnedsättning, Sexuell läggning och Ålder Alla barn på förskolan ska ha samma rätt till gemenskap både i planerade aktiviteter och i den fria leken. Alla barn ska ge förutsättningar att utveckla det sociala samspelet och få förståelse för hur egna vägval kan påverka det som händer.

9 Åtgärd Barnen får möjlighet att träna på det sociala samspelet genom vuxna som kan ledsaga och hjälpa till. Genom att kommunicera kan barnen påverka det som händer och säga stopp. Vi tar upp etiska dilemman ex. genom barnlitteratur för att barnen ska få tillfälle att lyssna på andra, kompromissa och sätta ord på känslor och handlingar. Barnen får öva att lyssna på andra, kompromissa och sätta ord på känslor och handlingar. Motivera åtgärd Vi ser att missförstånd och konflikter kan uppstå mellan barn i olika åldrar under den fria leken då det finns olika intressen och behov. Alla på förskolan Diskuterad och skriven av pedagogerna på Grisslehamns förskola november 2016 Rutiner för akuta situationer Policy Vi har nolltolerans mot alla former av diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Rutiner för att tidigt upptäcka trakasserier och kränkande behandling Vi kartlägger vår verksamhet och identifierar riskområden i såväl inom- som utomhusmiljön. Vi arbetar förebyggande genom att kontinuerligt se över regler och rutiner samt genom att alltid finnas i barnens omedelbara närhet. Vi är uppmärksamma på om det finns tecken på att barn blir utsatta för trakasserier eller kränkningar. Sådana tecken kan exempelvis vara ledsenhet, håglöshet och passivitet. Vi samtalar med barnen, både enskilt och i grupp, samt tar deras ord och upplevelser på allvar. Vi har daglig kontakt med vårdnadshavare och uppmuntrar dem att meddela oss om de har funderingar kring vad barnen berättar om sina upplevelser på förskolan. Vi strävar efter ett tillåtande klimat på förskolan där barn, personal och vårdnadshavare ska kunna påtala problem och upptäcka trakasserier och kränkningar.

10 Personal som barn och vårdnadshavare kan vända sig till Barn såväl som vårdnadshavare ska kunna vända sig till samtliga pedagoger i förskolan. Vårdnadshavare kontaktar den pedagog som de känner förtroende för. Vårdnadshavare kan även kontakta förskolechefen. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av andra barn Vi tar alla signaler om kränkningar på allvar och samtlig personal är skyldig att ingripa. Om kränkningar förekommit utreder och analyserar vi alltid det inträffade genom att fråga och föra samtal med samtliga inblandade barn. Frågor vi ställer kan exempelvis vara: Vad har hänt? Vem/vilka var inblandade? När och var hände det? Vid okomplicerade incidenter kan det vara möjligt att utreda händelsen genom att ställa frågor till barnen och därmed få saken utagerad. I mer allvarliga fall av kränkningar ska även förskolechef informeras och barnens vårdnadshavare kontaktas. Förskolechef informerar i sin tur huvudman. Omständigheterna kring händelsen kartläggs omedelbart av personalen. Samtal genomförs med samtliga inblandade barn och närvarande personal lyssnar noga och antecknar vad som sägs. Förskolechef är ansvarig för att dokumentation såsom anmälan, utredning, åtgärder samt uppföljning och avslut av åtgärder upprättas. Om utredningen visar på allvarliga kränkningar kan förskolan överväga om det finns anledning att göra en anmälan till socialtjänsten. Rutiner för att utreda och åtgärda när barn kränks av personal All personal i förskolan har handlingsplikt och agerar skyndsamt vid misstanke eller kännedom om diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling. Förskolechef är ansvarig för utredning av ärendet och underrättas skyndsamt. Förskolechef informerar huvudman. Vårdnadshavare underrättas. Anmälan om diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling upprättas av förskolechef på därför avsedd blankett. Utredning, åtgärder samt uppföljning av åtgärder genomförs med alla berörda parter samt dokumenteras på därför avsedd blankett. Samtliga berörda hålls informerade. Bedömning görs om eventuell anmälan ska göras till annan myndighet.

11 Rutiner för uppföljning Ärendet ska skyndsamt utredas tillsammans med alla berörda parter. Personalen planerar hur de ska observera effekterna av åtgärderna samt när de ska analysera och bedöma resultatet. Uppföljning med vårdnadshavare ska ske i form av samtal senast fyra veckor efter det att ärendet startades. Rutiner för dokumentation Anmälan av diskriminering, trakasserier eller kränkande behandling ska upprättas skriftligt. Utredning, vidtagna åtgärder och uppföljning ska dokumenteras. Dokumentationen förvaras under sekretess. Förskolan ska ha egna kopior på ärendet så länge det är aktuellt. Blanketter: Utredning av trakasserier och kränkande behandling Anmälan om kränkande behandling, diskriminering och trakasserier

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15

Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grisslehamns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolläraren i samråd med all personal

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter: Verksamhetsformer: Planen gäller förskoleverksamhet. Vision På Hallsta förskola ska alla barn känna sig trygga, sedda och respekterade för

Läs mer

Slåttergubbens förskola

Slåttergubbens förskola Slåttergubbens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 151201-161130 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechefen, ledningsgruppen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gottsta förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gottsta förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottsta förskola Grunduppgifter Verksamhetsformer Planen gäller förskoleverksamhet. Vision Vår vision är att allas lika värde respekteras i en trygg och

Läs mer

Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017

Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår: 2016/2017 Skebo förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2016/2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsform: Förskola Ansvariga för planen Hela arbetslaget, förskolechefen

Läs mer

Björkö-Arholma förskola/ fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015

Björkö-Arholma förskola/ fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Björkö-Arholma förskola/ fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola och fritidshem a för planen All personal på

Läs mer

Slåttergubbens förskola

Slåttergubbens förskola Slåttergubbens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 161201-171130 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechefen, ledningsgruppen

Läs mer

Söderbykarls Förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbykarls Förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbykarls Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen tillsammans med

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Elmsta Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Elmsta Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Elmsta Förskola 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer Planen gäller förskoleverksamhet. Vision Alla barn på Elmsta förskola ska känna sig trygga,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer: Planen gäller förskoleverksamhet. Vision På Hallsta förskola ska alla barn känna sig trygga, sedda och respekterade för den de är oavsett

Läs mer

Björkö-Arholma förskola/ fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter

Björkö-Arholma förskola/ fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Björkö-Arholma förskola/ fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola och fritidshem a för planen All personal på

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gottsta förskola 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gottsta förskola 2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottsta förskola 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer Planen gäller förskoleverksamhet. Vision Vår vision är att allas lika värde respekteras i en trygg

Läs mer

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekbackens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2017/2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen och förskolechefen på Ekbackens

Läs mer

Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: HT 2014-VT 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2016 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2015 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Likabehandlingsplan för Berga förskola

Likabehandlingsplan för Berga förskola Likabehandlingsplan för Berga förskola 2018/2019 Berga förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola 1-5 år a för planen Förskolechefen

Läs mer

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Förskolan Nyponbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Östers Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skede förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Borgens förskola I Ur och Skurs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Ekebackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tallbackens förskola 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tallbackens förskola 2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Tallbackens förskola 2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsform: Förskolan a för planen Förskolechefen, ledningsgruppen och alla

Läs mer

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranmurs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet

Läs mer

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Rödluvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Glasbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glasbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Glasbergets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Lena Schmidt förskollärare

Läs mer

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rävekärrs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef All personal som arbetar

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013

LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 LIKABEHANDLINGSPLAN 2013 PUMPMAKARGÅRDENS FÖRSKOLA ANSVARIG: MARIA ASKENBERG Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Ulrika Ågren Likabehandlingsansvarig

Läs mer

Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet på Mo förskola a för planen Förskolechef Vår vision Vår förskola

Läs mer

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling

Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Roknäs förskoleenhet avd. Signes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen avd. Signe

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet

Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Jämtögårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ängstugans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Förskolechefen samt förskolans barnutvecklingsgrupp.

Läs mer

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Myrstacken/Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Christina Petersson Maria Nyberg Vår vision På vår förskola

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling Åsarps Förskola Läsåret 14/15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef har ansvar för upprättande

Läs mer

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Frilufts Förskolor Stormyrens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår Ht-14-Vt-15

Frilufts Förskolor Stormyrens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår Ht-14-Vt-15 Frilufts Förskolor Stormyrens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår Ht-14-Vt-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rotebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Västergårdarnas förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fäbogårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Ansvarig för planen: Erja Svensson, förskolechef Vår

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rånäs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderbykarls Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016-2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling pepparmyntans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Vätterskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, förskola Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Storängsparkens förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Pedagog Anette Andersson

Läs mer

Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Jaktstigen 21s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västhorja förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Lillebos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Snöveltorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Maria Andersson (trygghetspilot)

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Vikens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Abborrens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår 2016-2017 Utvärdering Beskriv hur fjolårets plan har utvärderats Fjolårets plan har utvärderats på arbetsplatsmöten samt genom

Läs mer

Lindan 1 & 2 förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2014-06-01 till 2016-05-31

Lindan 1 & 2 förskola. Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Planen gäller från 2014-06-01 till 2016-05-31 Lindan 1 & 2 förskola Likabehandlingsplan & Plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen gäller från 2014-06-01 till 2016-05-31 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkenorums Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 14-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Sjunnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjunnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjunnens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Vågbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vågbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vågbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Vågbro förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Almviks förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skönberga förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skönberga förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skönberga förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter a för planen Förskolechef, likabehandlingspiloterna

Läs mer

Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Bullerbyns plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Munkebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Munkebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Munkebergs förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-5 år 161201-171130 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Hagaströmsgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Kristina Hjertberg, Birgitta Brandt och

Läs mer

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år

Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Klockargårdens fsks plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5år Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år Ansvariga

Läs mer

Utterns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Utterns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Utterns förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017-2018 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen grundar sig på bestämmelser i 14a kap. skollagen (1985:1100), diskrimineringslagen (2008:567) och och

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Brunnsnäs förskola Upprättad januari 2014 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder

Främjande insatser Namn Kränkande behandling och ålder Parkens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Toftagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Toftagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Toftagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2014-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkdungens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola.

Läs mer

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Hemgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Solrosens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen och all personal

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mårdvägens Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Försoleverksamhet Läsår 2015 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Regnbågen Gul Plan mot diskriminering och kränkande behandling GRUNDUPPGIFTER VERKSAMHETSFORMER SOM OMFATTAS AV PLANEN Förskoleverksamhet ANSVARIGA FÖR PLANEN Kirsten

Läs mer

Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Kristallens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Bergsvikens förskoleområdes plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Bergsvikens förskoleområdes plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Bergsvikens förskoleområdes plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolförvaltningen Broslätts förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet a för planen Förskolechef i samråd med personalen

Läs mer

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpmakargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Förskolan Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014

Förskolan Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 Förskolan Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet. a för planen Arbetsgruppen består av Emma Dahlberg,

Läs mer

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Fasanens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Örsängets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Örsängets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Örsängets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Förskolan Vitsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechefen samt all personal

Läs mer

Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Vår vision En kreativ förskola för lustfyllt lärande i en tillåtande och trygg miljö Planen gäller från 2017-12-01 Planen gäller

Läs mer

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år.

Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år. Förskolan Tuvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola 1-5 år Läsår: 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Montessoriförskolan Småfrönas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Montessoriförskolan Småfrönas plan mot diskriminering och kränkande behandling Montessoriförskolan Småfrönas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer