Nr: 2 År: Alwex nytt. Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nr: 2 År: Alwex nytt. Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige"

Transkript

1 Nr: 2 År: 2017 Alwex nytt Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige

2 Månadsrapport Alwex Transport AB Avser september och oktober 2017 Innehåll Transport och distribution... 1 Fjärr... 2 Miljö & Återvinning... 3 Mark & Anläggning... 4 AO Lager & Logistik... 5 Allmänt... 5 Alwex Intermodal... 7

3 Sida 1 av 7 Transport och distribution Marknad Förhandling angående COOP avtal är klart och vi har nytt avtal i 4år. Offerter angående distribution av livsmedel i södra Sverige ligger ute hos en stor aktör och vi har gått vidare till andra rundan. Axfood har utökat sin distribution med oss till att omfatta även Blekinge under oktober månad. Kvalitet Kvalitetsarbete och kundfokus är fortsatt högt prioriterade områden där vi lägger mycket fokus just nu för att möta marknaden och våra kunders krav på vår verksamhet Vi har fullt fokus på arbetet med att förbättra måluppfyllelsen för tidsfönsterträffarna mot butik för både ICA och COOP. Det är då glädjande att vi nu från 2017 med god marginal varje vecka når de överenskomna måltalen, med undantag för terminalen i Malmö där vi hade en störning i och med flytten tillbaka till Kosterögatan. Terminal Malmö Helgen v flyttade vi terminalverksamheten från nuvarande terminal i Arlöv till tidigare Coopfastigheten på Kosterögatan i Malmö som bedöms ha bättre förutsättningar för denna verksamhet. Vi har gjort ett nytt transportupplägg med start från v.33 i Malmö som innehåller mindre förändringar. Vecka kommer en mer omfattande omläggning att göras. Terminal Växjö Samdistributionen går fortsatt bra och genererar ett överskott. Det inkluderar att vi från 1 maj & från 1 oktober normaliserat ersättningen för samdistributionen med ca 5+ 5% i fordonsskalkylerna. Utfallet för kretsverksamheten är fortsatt låg och beror till största delen på för låga ersättningar i kundavtalen för terminalverksamheten. Terminal Jönköping Projekt pågår med utbyggnad av kylrum för att kunna hantera den tillkommande COOP volymen som flyttas från Terminal Växjö. COOP och ICA har aviserat att vår tänkta driftstart för Jönköpingsterminalen är för nära inpå och vi siktar nu på en driftstart v9 istället vilket ger dem behövlig tid att kommunicera med sina butiker och att vi ska få lite marginal för att iordningställa fastigheten i Jönköping.

4 Sida 2 av 7 Fjärr AO Fjärr gjorde i oktober ett måttligt negativt resultat, med en tämligen god omsättning sett till året så här långt. Vi har fortsatt hög prioritet på att jobba vidare med att höja omsättningen med hjälp av nya uppdrag, bli snabbare med avrapportering av order samt administration för att kunna fakturera snabbare och få in både intäkter och kostnader på rätt månad. Trafikledningen kan ibland inte ta full provision, och i extremfall tvingas vi lägga till pengar för att få åkerierna att köra och på så sätt lösa situationen för våra avtalskunder. Detta är något vi jobbar med att undvika, men med tanke på den pressade prisbilden på Fjärrtransportsidan och den många gånger dåliga lönsamheten hos åkerierna är detta svårt att undvika helt om vi skall uppfylla våra kundåtaganden. Snittet gällande milpeng för våra delägare nås under oktober med råge. Vi har fört fortsatta diskussioner med ett par kunder angående utökat uppdrag, och har goda förhoppningar om att det kan bli något stort som skulle kunna höja vår omsättning ganska rejält, vilket är välbehövligt då vi under året tappat ganska mycket i omsättning bl a beroende på avvecklingen i Uddevalla. Vi jobbar vidare med ambitionen att varje affär vi gör skall vara lönsam varvid vi noga i förväg analyserar våra offerter så vi inte riskerar obehagliga överraskningar. Vi skall satsa på kunder som prioriterar hög kvalitét i transportarbetets utförande, och tilläggstjänster där vi har möjlighet att ta betalt och där uppdragen inte är så priskänsliga. Vi skall också satsa på styckegodssidan för att få in mer gods i OnRoad-flödet. Vi har påbörjat besök hos våra befintliga kunder i Älmhult som inte fått besök på länge, och vi kommer att teckna avtal och i förekommande fall prisförhandla med kunderna för att få ordning och reda även där. Under november är det planerat att hålla ett kortare avstämningssamtal med samtlig personal på AO:t som en uppföljning till medarbetarsamtalet i våras! Arbetet fortsätter med att hitta mer effektiva arbetssätt, detta för att på så sätt höja produktiviteten i det arbete vi utför. Vi måste fortsätta jobba med ständiga förbättringar och eliminera allt arbete som inte är värdeskapande.

5 Sida 3 av 7 Miljö & Återvinning Oktober resulterade i ett bra resultat och samtliga avd levererade svarta siffror. Fortsatt bra omsättning och resultat på vår recycling är också tillförställande och totalt så ligger vi en bra bit över budgeten. Marknadsdelen har resulterat i ett antal affärer och förlängningar. Tekniskaverket har förlängt både matavfallet och det brännbara. Vi vann upphandlingen på det tryckta från Hässleholm. 2 avtal med FTI både insamling och fjärrkörning är klara och går igång nu. Tuff konkurrens med plasten så vi tappade några relationer men fick fortsatt förtroende på metallen. Tveta upphör vid årsskiftet då Eon inte kommer ta deras brännbara längre. En offentlig upphandling är ute att köra det till Linköping istället och vi kommer lämna in på detta! I slutet på månaden sa Andreas Karlsson upp sig som AO-chef på Mark & Anläggning och ett beslut har fattats att slå ihop detta AO med Miljö & Återvinning. Så nu pågår en planering av den nya organisationen och en planerad flytt till Arabygatan i slutet av november. På personalsidan så har vi stärkt upp med Charlotte H från en annan avdelning och hon kommer påbörja sin tjänst hos oss den 1/12. Där hon kommer dels ha administration och transportledning. Kommer även göra en förändring med Daniel som kommer ta över administrationen med fokus på Recyclingen och verksamhetsutveckling.

6 Sida 4 av 7 Mark & Anläggning Som är känt så sa Andreas Karlsson upp sig i oktober och ganska snabbt så beslutades det att göra 1 AO av Miljö & Återvinning och Mark & Anläggning där Sven-Göran blir Affärsområdeschef och att vi sätter igång med en rekrytering av säljare. Vi har i skrivande stund inte hittat någon lämplig kandidat. Samtidigt döper vi om AO till Miljö & Anläggning som träder i kraft per den 1/12. Vi har även fattat beslut att flytta AO Miljö & Återvinning till Arabygatan för att få ihop det nya AO fullt ut och hitta synergier och sammanhållning. Flytten till Arabygatan är satt till den 1/12 och samtidigt kommer Charlotte enligt tidigare beslut övergå till AO. I samband med flytten gör vi vissa organisatoriska förändringar där Björn P kommer få förlängd anställning och jobba med bas i Tunatorp med vårt material. Peo kommer som tidigare vara täktansvarig men även Alwex Recycling kommer ingå i hans område. Fatima kommer gå in som rollen som administrativ gruppledare för AO och Eva som gruppledare för trafiken. Daniel kommer börja jobba mer med administration med fokus på Alwex Recycling och verksamhetsutvecklare med integrationer med vågsystem mm. Vidare tittar vi på lite andra mindre korrigeringar men dessa får jag återkomma om. Resultatmässigt så var det tillförställande siffror i oktober och uppfattning är att vi har bra att göra. Även vinterunderhållningen har dragit igån och avtal med PEAB är tecknat för 3 bilar.

7 Sida 5 av 7 AO Lager & Logistik Allmänt Totalt gjorde Affärsområdet Lager & Logistik ett mycket bra resultat under oktober, omsättningen slog budget med 1,8 Mkr eller + 40,7% och resultatet som var budgeterat till -592 tkr slutade på En förbättring med över 1,1 Mkr. För kvartal fyra har vi sänkt intäktsbudgeten då vi förra året räknade med att både ICA och Skrufs snus skulle lämna helt under september. Skrufs snus kommer i princip att ligga kvar året ut med runt 500 pallar. Däremot lämnar ICA under november, likaså gör vår kund Bewalta. Intermodalen för +212 tkr och Alwex Lager & Logistik AB gjorde ett resultat på 327 tkr. En stor omsättningstillväxt mot föregående år och bra bemanning gav ett fint resultat för månaden. Marknad Förhandlingen med Byggmax pågår fortfarande och vi står rätt långt ifrån varandra, detta pga av den kostnadsökning vi kommer få i och med det nya avtalsförslaget och som vi försöker spegla gentemot kunden. Byggmax är fantastiskt nöjda med oss och den kvalite vi levererar och vi har en bra dialog vilket gör att vi fortfarande tror på en förlängning. Vi har under oktober fått accept på ett uppdrag från det danska företaget Millarco som är leverantör till Byggmax. Detta uppdrag kommer pågå under dec-feb och genererar en intäkt på cirka SEK. Skruf Snus har genomfört sin flytt till sitt egna lager i Sävsjö och de rapporter vi har fått är att de har ont om plats så chansen finns att vi kan få behålla en del reklamarbete och/eller returhantering. Vi har fortfarande Robin på plats i Sävsjö för att hjälpa dem komma igång och får ersättning för 2 heltidstjänster fram till årsskiftet. ICA har tyvärr valt att lämna oss och flytt av pallar från vårt lager pågår för fullt och beräknas vara klart under november månad. Vi presenterade ett förslag till ICA om fortsatt lagring under säsongen 2018 men eftersom de inte gjorde någon återkoppling gör vi tolkningen att de redan hade bestämt att lagra grillkolen på annan plats under nästa säsong. De anser att prisnivån på en pallplats är för hög samtidigt som distributionskostnaden blir för hög pga av att det är för små volymer/sändningar. Det fanns ett intresse ifrån ICA att övervintra de pallar som fanns kvar i vårt lager men eftersom det hade inneburit att vi hade varit tvingade att flytta till gamla frysen för att frigöra plats åt Byggmax expansion valde de istället att flytta redan i höst. Vi kommer även att förlora Bevaltas lagervolymer detta pga att deras kunder finns nästan uteslutande i Stockholm vilket kräver en annan typ av distribution vilket vi inte kan erbjuda ifrån Växjö. Validoo Q-lab Oktober månad blev till slut en bra månad på Q-lab efter en trög start. Lite större volymer i slutet på månaden och en bra produktivitet gjorde att intäkterna blev mer än budget och att kostnaderna lägre. November har börjat hyfsat, bra produktivitet men lite efter budget i volym. Vi förväntar oss att vi kommer ikapp och förbi budget till månadens slut.

8 Sida 6 av 7 Lagerverksamheten Lager överskred kraftigt budget för månaden och anledningen är att vi inte budgeterade Skruf och Ica under kvartal fyra. Vi har en bra balans på verksamheten och är snabbare att slå om när volymer minskar vilket är bra och med bättre prognoser kan vi följa och utveckla produktionen och arbeta på ett effektivt sätt. Under månaden har vi påbörjat årets LEAN arbete och tillsammans med personalen har vi identifierat en rad problem och från dessa skapat åtgärdsplaner. Arbetet med ständiga förbättringar inledde vi förra hösten och förutom en bättre produktion har vi också skapat en samsyn och ett stort engagemang bland våra anställda

9 Sida 7 av 7 Alwex Intermodal Flödet med spånskivor till Direktlaminat har sjunkit en aning och kommer nog fortsättningsvis vara på relativt låga nivåer men vi ser en positiv utveckling på volymerna med Schenker. Volymerna av järnvägsvagnar på kombiterminalen fortsätter att vara på en lite högre nivå än tidigare år, detta tack vare vårt uppdrag med Woodcon. Normalt brukar Volvos volymer var som absolut lägst den här perioden på året men vi ser faktiskt en ökande volym vilket gör att vi ser mycket positivt på våren då deras volymer brukar vara som störst. Lagernivåerna i vårt lagertält på Intermodalen är fortfarande låga i och med att Direktlaminats kund ITAB har förlorat ett större uppdrag. Vi för diskussioner med direktlaminat hur vi kan attrahera en annan kund till dem att välja järnväg istället för biltransport från Europa vilket skulle kunna ge oss bättra volymer framöver. Intäkterna under sep var 1198 tkr vilket är betydligt över budget ( 921 tkr) och klart över motsvarande period 2016 (851 tkr). En ökning av Volvos volymer och vårt nya uppdrag med WoodCon är de främsta orsakerna till den högre omsättningen. Resultatet för denna period är +212 tkr vilket är betydligt bättre än budget (17tkr). Ackumulerat jan-okt har intäkterna varit på tkr vilket är över på budget (9214 tkr). Det ackumulerade resultatet för jan-okt är tkr vilket är betydligt bättre än budget (174 tkr). Det positiva utfallet beror främst på att vi har ökat intäkterna genom ett antal lite mindre uppdrag med bra täckningsgrad samtidigt som vi har nyttjat våra befintliga resurser och inte har ökat våra kostnader. En väl fungerande arbetsledning som planerar det dagliga arbetet är också en starkt bidragande orsak. Vi har under oktober fått in ett nytt uppdrag för Vida där vi under vintern kommer lagra sågat timmer i vårt omlastningstält och som sedan ska lastas i container. Vi har även fått ett accept på ytterligare ett nytt uppdrag beräknas starta vid årsskiftet.

Nr: 1 År: Alwex nytt. Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige

Nr: 1 År: Alwex nytt. Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige Nr: 1 År: 2017 Alwex nytt Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige Månadsrapport Alwex Transport AB Avser september och oktober 2017 Innehåll Allmänt... 1 Transport och distribution... 2 Fjärr...

Läs mer

Nr: 1 År: Alwex nytt. Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige

Nr: 1 År: Alwex nytt. Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige Nr: 1 År: 2018 Alwex nytt Ditt transport- och logistikföretag i södra Sverige Månadsrapport Alwex Transport AB Avser januari 2018 och februari 2018 Innehåll Transport och terminal... 1 Fjärr... 2 Miljö

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

Ekonomisk rapport UN juli Barn och Utbildningsförvaltningen

Ekonomisk rapport UN juli Barn och Utbildningsförvaltningen Ekonomisk rapport UN juli 2019 Barn och Utbildningsförvaltningen Ek rapport juli Det överskott vi såg i maj har förstärkts till 2 mkr, trots ett stort oväntat semesterlönetillägg i juni. De förändringar

Läs mer

Frågorna är besvarade av Roger Blomquist (VD) 1. Som aktieägare undrar jag om Worldspan-avtalet i London sätts i drift före september?

Frågorna är besvarade av Roger Blomquist (VD) 1. Som aktieägare undrar jag om Worldspan-avtalet i London sätts i drift före september? Frågor och Svar: 2004-02-03 Nedan följer svar på frågor vi fått från våra aktieägare. Frågorna har vi fått via email under de senaste två till fyra veckorna. Frågorna är besvarade av Roger Blomquist (VD)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 UNIONENS TEKNIKERRÅD Verksamhetsberättelse 2017 2017 har inneburit mycket arbete för Riksklubben vid Besikta Bilprovning. Vi som är förtroendevalda i klubben har haft både trevliga och tråkiga händelser

Läs mer

Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften. Omsättning 6 572 860. Bruttovinst 1 635 983

Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften. Omsättning 6 572 860. Bruttovinst 1 635 983 Delårsrapport maj dec 2011 Butiksdriften Omsättning 6 572 860 Bruttovinst 1 635 983 Driftskostnader -598 934 Personalkostnader -909 192 Avskrivning -47 041 Räntekostnader -44 096 Butiksverksamheten går

Läs mer

KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för IT-CHEFER. Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it.

KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för IT-CHEFER. Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it. KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för 400 IT-CHEFER Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it. Innehåll Sid 5 #1: Incidenter slår hårt mot produktiviteten Sid 6 #2: Hälften av it-cheferna hinner inte tänka

Läs mer

Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB

Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB Månadsrapport för Göteborg Stads Leasing AB Augusti 2019 Sida 1 Månadsrapport augusti 2019, Göteborgs Stads Leasing AB VD:s kommentar. Nu har över halva bokslutsåret gått, trenden med att vi minskar antalet

Läs mer

Mot en fossilfri fordonsflotta Handelskammaren Växjö

Mot en fossilfri fordonsflotta Handelskammaren Växjö Mot en fossilfri fordonsflotta Handelskammaren Växjö 2016-05-17 ¼ av världens utsläpp av växthusgaser kommer från transportsektorn. Dominerande utsläppskällan i Sverige. Viktigaste miljöfrågan för hela

Läs mer

Driftuppföljning Totalt

Driftuppföljning Totalt Totalt Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Netto Gemensamt 16475 19792-3317 55831 55831 0 56581 56581 0 0 Skattefinansierat Gata trafik 16349 9905 6444 44695 27387 17308 44652

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Uppföljningsrapport, juni 2018

Uppföljningsrapport, juni 2018 Uppföljningsrapport, juni 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter maj månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 11 mnkr,

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Feb 2016 Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning...

Läs mer

PostNord januari- PostNord januari september 2012 2012-11-07

PostNord januari- PostNord januari september 2012 2012-11-07 PostNord januari-september 212 212-11-7 Tredje kvartalet 212 i sammanfattning Försämrat marknadsläge fortsatt omställningsarbete Fortsatt kraftig digitalisering - försvagat konjunkturläge - minskad nettoomsättning

Läs mer

Stockholm Årsta Kombiterminal

Stockholm Årsta Kombiterminal Stockholm Årsta Kombiterminal Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Sveriges modernaste logistikcenter Strategiskt läge. Centralt i Stockholm Jernhusen Stockholm Årsta Kombiterminal Gods vill helst åka

Läs mer

KVARTALSREDOGÖRELSE perioden januari september 2011 KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30

KVARTALSREDOGÖRELSE perioden januari september 2011 KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30 Lucent Oil AB (publ) KVARTALSREDOGÖRELSE FÖR PERIODEN 2011-01-01 2011-09-30 Perioden i sammandrag Koncernen Nettoomsättningen uppgick till 8 835 (7 267) tkr Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars 2014

Ekonomisk rapport efter mars 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-04-14 SN 2013/0688 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter mars 2014 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet... 6 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Ekonomisk rapport efter februari månad

Ekonomisk rapport efter februari månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-03-16 ON 2015/0023 0480-453510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter februari månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner budgetrapporten

Läs mer

LOGISTIK ÄR SOM ELEKTRICITET VI KONSUMENTER

LOGISTIK ÄR SOM ELEKTRICITET VI KONSUMENTER PLATS 02 TILLVÄXTPROCENT 103 % Logent med lappen i bakfickan Logistikbranschen växer så det knakar. Men ingenstans knakar det mer än det gör i Logent AB. Hemligheten är mycket enkel: En lapp i bakfickan.

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0015 Joakim Nygren

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0015 Joakim Nygren Tjänsteutlåtande 1 (5) Delårsbokslut och prognos 2-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till delårsbokslut för första halvåret samt helårsprognos för 2018. Resultatet efter första halvåret

Läs mer

Den här rapporten avser mätningar till och med Januari 2019.

Den här rapporten avser mätningar till och med Januari 2019. SL Den här rapporten avser mätningar till och med Januari 219. Földe källor används som underlag för rapporten: - Entreprenörens avvikelserapporter - MTS-material - Kundtjänststatistik 1. Kommentarer Teknik

Läs mer

Borås Energi och Miljö AB

Borås Energi och Miljö AB Delår januari april 2018 Borås Energi och Miljö AB:s har ett brett utbud av tjänster för Borås Stads innevånare. Fjärrvärme, fjärrkyla, VA samt avfall och återvinningstjänster. Efter de första månadernas

Läs mer

KONCERNÖVERSIKT KUNDCASE:

KONCERNÖVERSIKT KUNDCASE: KUNDCASE: 17 KONCERNÖVERSIKT Marknaden för nya personbilar fortsätter att öka i såväl Sverige som Norge och Danmark. Under året har arbetet med att fusionera förvärvade verksamheter fortlöpt enligt plan

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

Kort sammanfattning: Resultatet för perioden januari-maj för förvaltningen Hälsa och funktionsstöds båda uppdrag uppgår till 555 tkr.

Kort sammanfattning: Resultatet för perioden januari-maj för förvaltningen Hälsa och funktionsstöds båda uppdrag uppgår till 555 tkr. MÅNADSRAPPORT MAJ 2015 Nämnd: DN ADH (Hälsa och funktionsstöd) Period: Jan-maj 2015 Kort sammanfattning: Resultatet för perioden januari-maj för förvaltningen Hälsa och funktionsstöds båda uppdrag uppgår

Läs mer

Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg

Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg Samverkansnämnd för Landstinget Blekinge och Region Kronoberg Tid 2017-02-28 09:30-11:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Tingsryd Resort Anna Fransson

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Kommunstyrelse Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Kommunstyrelse Maj 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund 1 T1 2019 Status: Påbörjad Rapportperiod: 2019-04-30 Organisation: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Chefens sammanfattning År: 2019 Period: April Kostnadsställe: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Resultaträkning

Läs mer

Schenker Consulting CASE CROSSDOCKING LIVSMEDEL DISTRIBUTION

Schenker Consulting CASE CROSSDOCKING LIVSMEDEL DISTRIBUTION Schenker Consulting CASE CROSSDOCKING LIVSMEDEL DISTRIBUTION Uppdragsgivare Företag: Livsmedelsproducent färskvaror Verksamhet: Livsmedel Omsättning: 800 Milj SEK Uppdragsgivare: Logistikchef Problemställning

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Uppföljningsrapport, juni 2018

Uppföljningsrapport, juni 2018 Uppföljningsrapport, juni 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall På grund av att nämnden är lite tidigare denna månad skickas ekonomiskt utfall

Läs mer

Uppföljningsrapport, mars 2018

Uppföljningsrapport, mars 2018 Uppföljningsrapport, mars 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Förvaltningen har en ansträngd ekonomi. De externa placeringarna är fortfarande

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Kommunstyrelse Okt 2017

Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet. Kommunstyrelse Okt 2017 Månadsrapport - Ekonomi, personal och verksamhet Kommunstyrelse Okt 2017 Innehållsförteckning Ekonomi...3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning...

Läs mer

Uppföljningsrapport, september 2018

Uppföljningsrapport, september 2018 Uppföljningsrapport, september 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos september månad, socialnämnden: - mnkr (- mnkr) (Prognos inom

Läs mer

AGENDA. Vad gör Caperio? Marknad och verksamhet Mål och strategier Finansiell utveckling Summering Frågor

AGENDA. Vad gör Caperio? Marknad och verksamhet Mål och strategier Finansiell utveckling Summering Frågor AGENDA Vad gör Caperio? Marknad och verksamhet Mål och strategier Finansiell utveckling Summering Frågor Caperio Sveriges mest expansiva IT- företag. Vi levererar lösningar inom IT- infrastruktur Ell kunder

Läs mer

Fordonsgas Sveriges klimatsmartaste drivmedel. Roland Nilsson E.ON Gas Sverige AB

Fordonsgas Sveriges klimatsmartaste drivmedel. Roland Nilsson E.ON Gas Sverige AB Fordonsgas Sveriges klimatsmartaste drivmedel Roland Nilsson E.ON Gas Sverige AB Det jobbiga först Vi människor släpper ut för mycket koldioxid i atmosfären därför har EU formulerat klimatmålen 20/20/20

Läs mer

Managementrapport 2014

Managementrapport 2014 Social- och omsorgskontoret Managementrapport 2014 Nämnd: Äldreomsorgsnämnden Månad: oktober Ekonomi tkr Resultat perioden Rättvisande resultat efter korrigeringar helårsresultat efter beslutade åtgärder

Läs mer

Astra Tech AB Vår resa mot Lean

Astra Tech AB Vår resa mot Lean Astra Tech AB Vår resa mot Lean Ann-Charlotte Ryrman Avdelningschef Ständiga förbättringar 2008-10-07 Astra Tech AB Dotterbolag till Astra Zeneca Forskning/utveckling, produktion, försäljning av medicintekniska

Läs mer

God Jul &Gott Nytt År

God Jul &Gott Nytt År God Jul &Gott Nytt År > VD har ordet: Ett händelserikt år... nästa år också > Vi är på rätt väg! > Grattis! Andreas är Årets assistent DECEMBER 2015 Nyhetsblad med aktuell information till dig som arbetar

Läs mer

Årsstämma i Bravida Holding AB. Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida

Årsstämma i Bravida Holding AB. Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida 2015 Årsstämma i Bravida Holding AB Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida Q3 Ledande inom installation och service i Norden Vi ger fastigheter liv Våra installations- och serviceuppdrag omfattar

Läs mer

Norrköpings hamn CONTAINER

Norrköpings hamn CONTAINER Norrköpings hamn CONTAINER Vår nyaste arena för tillväxt 2010 invigdes den nya containerterminalen i Norrköpings hamn. Den är byggd på en stadig grund av lång erfarenhet, modern teknik, ny kunskap, och

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid

Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid Hållbar Hemtjänst ett arbetssätt som ökar kvaliteten hos både kund och personal och som är hållbar över tid 2 Fakta om Leksands kommun Antal invånare: 15 157 Antal invånare över 65 år: 3998 (26%) Omsättning:

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars månad

Ekonomisk rapport efter mars månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2015-04-14 ON 2015/0040 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter mars månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september månad

Ekonomisk rapport efter september månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-10-12 ON 2017/0094 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter september månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

LEAN inom Varuförsörjning

LEAN inom Varuförsörjning Mekonomen Grossist - Centrallager LEAN inom Varuförsörjning Strängnäs 2015-06-30 Stockholm 2015-09-30 Daniel Lindholm Nordisk Driftschef lager 1 Mekonomen Grossist AB Ca 160 medarbetare inom Lager, Logistik,

Läs mer

MÅNADSRAPPORT. Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 2015-03-24 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG

MÅNADSRAPPORT. Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 2015-03-24 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG MÅNADSRAPPORT Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG Sammanfattning och analys Efter februari redovisar förvaltningen ett plus på 1,7

Läs mer

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER VD: Göran Westerberg Omsättning: ca 7 mdkr SEK (2018) Anställda: ca 2 800 medarbetare (2018) Huvudkontor: Upplands Väsby, Stockholm Placering: Upplands Väsby, Stockholm

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Avdelning: , Institution: Laboratoriemedicin i Lund. 1.RESULTATRÄKNING Per verksamhet

Avdelning: , Institution: Laboratoriemedicin i Lund. 1.RESULTATRÄKNING Per verksamhet 1 Avdelning: 314200 314299, 314400-314425 Institution: Laboratoriemedicin i Lund 1.RESULTATRÄKNING Per verksamhet 2. RESULTATRÄKNING Jämfört med budget & prognos 2 3. UTBILDNING Jämförelse utfall och budget

Läs mer

På väg mot ett rekordår på den svenska hotellmarknaden

På väg mot ett rekordår på den svenska hotellmarknaden På väg mot ett rekordår på den svenska hotellmarknaden Utveckling 1-2:a tertialet 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Kollektiv godstrafik i Stockholm. Stockholms stad och Schenker AB i samarbete

Kollektiv godstrafik i Stockholm. Stockholms stad och Schenker AB i samarbete Kollektiv godstrafik i Stockholm 1 Schenker Consulting Växande aktör på den nordiska logistikkonsultmarknaden Kontor i Göteborg och Stockholm 28 konsulter och 3 trainees Tillsammans mer än 220 års erfarenhet

Läs mer

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG

ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG ETT MODERNT TRANSPORT- OCH LOGISTIKFÖRETAG OLSSONS ÅKERI Under alla år har Volvo varit och är alltjämt den största uppdragsgivaren. På senare tid har även SCA kommit in som en stor kund. Vår huvudsysselsättning

Läs mer

Årsstämma 27 april 2016

Årsstämma 27 april 2016 Årsstämma 27 april 2016 Pooliafakta Grundades 1989 av Björn Örås, styrelseordförande Noterat på Stockholms fondbörs sedan 1999 Pooliakoncernen omsatte ca 760 MSEK 2015 Ca 1 520 anställda Etablerad i Sverige,

Läs mer

Svar på produktionsstyrelsens avrapportering av kommunfullmäktiges uppdrag om produktivitetsuppföljning inom hemtjänsten

Svar på produktionsstyrelsens avrapportering av kommunfullmäktiges uppdrag om produktivitetsuppföljning inom hemtjänsten Kommunstyrelsens kontor Datum 2016-06-07 Dnr 2016/0198 Till Kommunstyrelsen Svar på produktionsstyrelsens avrapportering av kommunfullmäktiges uppdrag om produktivitetsuppföljning inom hemtjänsten Sammanfattning

Läs mer

CITYKLIMATET I BORÅS 27 OKTOBER

CITYKLIMATET I BORÅS 27 OKTOBER CITYKLIMATET I BORÅS 27 OKTOBER 2017 VARFÖR BRYR SIG FASTIGHETSÄGARNA OM STADSKÄRNAN? Svar: Fastigheter är (oftast) inte flyttbara! Stadens utveckling är avgörande för fastighetsbranschen. Oavsett hur

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Innehållsförteckning Kvartalsrapport 3 per Höglandets räddningstjänstförbund

Innehållsförteckning Kvartalsrapport 3 per Höglandets räddningstjänstförbund Kvartalsrapport 3 Budgetuppföljning jan september 2016 Innehållsförteckning Kvartalsrapport 3 per 2016-09-30 Höglandets räddningstjänstförbund Delårsresultat med prognos 3 Uppföljning per funktion 4-6

Läs mer

Budget 2019 med plan Avfall

Budget 2019 med plan Avfall Budget 2019 med plan 2020-2021 Avfall Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Mål...3 2.1 Danderyds kommun genomför en väl utförd och trafiksäker hämtning av avfall samt erbjuder ett tillfredställande avfallstjänsteutbud...3

Läs mer

Shortcut Media AB (publ)

Shortcut Media AB (publ) Presentation avseende Shortcut Media AB (publ) 1 januari - 31 december 2016 28 februari 2017 Viktiga händelser Q4 Shortcut ingick avsiktsförklaring om förvärv av 60 % av Oddway Film & Television i Göteborg

Läs mer

Ekonomisk rapport efter maj 2016

Ekonomisk rapport efter maj 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-06-03 SN 2015/0525.03.01 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter maj 2016 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

SYDOSTLÄNKEN. För en bättre regional utveckling. Fyra kommuner i samverkan Älmhult Osby Olofström Karlshamn

SYDOSTLÄNKEN. För en bättre regional utveckling. Fyra kommuner i samverkan Älmhult Osby Olofström Karlshamn Alvesta Växjö För en bättre regional utveckling SYDOSTLÄNKEN Älmhult Hökön y Lönsboda Vilshult Olofström K Kristianstad Bromölla Sölvesborg Fyra kommuner i samverkan Älmhult Osby Olofström Karlshamn med

Läs mer

Marknaden för HVB för ensamkommande och andra barn och unga. Redovisning av regeringsuppdrag Frukostseminarium 14 juni 2017

Marknaden för HVB för ensamkommande och andra barn och unga. Redovisning av regeringsuppdrag Frukostseminarium 14 juni 2017 Marknaden för HVB för ensamkommande och andra barn och unga Redovisning av regeringsuppdrag Frukostseminarium 14 juni 2017 Konkurrensverkets regeringsuppdrag»att kartlägga marknads- och konkurrensförhållanden

Läs mer

Dubbelekipage: Skara-Falköping (Jula)

Dubbelekipage: Skara-Falköping (Jula) Dubbelekipage: Skara-Falköping (Jula) Rickard Bergqvist Professor i Logistik och Transportekonomi Industriell och Finansiell ekonomi & Logistik Företagseknomiska institutionen Handelshögskolan vid Göteborgs

Läs mer

Uppföljningsrapport, juli 2018

Uppföljningsrapport, juli 2018 Uppföljningsrapport, juli 018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos juli månad, socialnämnden: - mnkr (-11 mnkr) Efter juli månad visar

Läs mer

Logistikföretagen och deras utbud

Logistikföretagen och deras utbud Logistikföretagen och deras utbud Källa: Logistik för konkurrenskraft ett ledaransvar (Dag Björnland, Göran Persson, Helge Virum; red), Liber, upplaga 2003 1 Strukturering av logistikföretag Kategori III

Läs mer

VERKSAMHETSSEMINARIER

VERKSAMHETSSEMINARIER INBJUDAN Rekonrgda må orter! VERKSAMHETSSEMINARIER 2015 Fokus på verksamhetsutveckling MISSA INTE:»SPANARNA«OM TRENDER OCH AKTUELLA ÄMNEN Hej! VÄLKOMMEN TILL VERKSAMHETSSEMINARIERNA 2015! VERKSAMHETSSEMINARIERNA

Läs mer

Ekonomisk rapport efter juli 2015

Ekonomisk rapport efter juli 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-08-05 SN 2014/0652.03.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter juli 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Skolförvaltningen - Uppföljning

Skolförvaltningen - Uppföljning 1(4) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2012-05-02 RS120097 Anders Hallberg, ekonomichef 0730-377955 Regionstyrelsen Skolförvaltningen - Uppföljning 1 2012 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Ekonomisk information till kommunledningsutskottet 2017

Ekonomisk information till kommunledningsutskottet 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2017-10-18 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (7) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2017/KS 0003 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Kort om Skogsstyrelsen

Kort om Skogsstyrelsen SKOGSSTYRELSEN 5 Kort om Skogsstyrelsen Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor som rör skog och som arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt

Läs mer

Affärskoncept för ökad lönsamhet

Affärskoncept för ökad lönsamhet Affärskoncept för ökad lönsamhet inom försäljning, prissättning och logistik 2011-11-25 Svenska webversion 1.6 Affärsidé Förbättra lönsamhet och effektivitet inom försäljning och logistik Kompetensområden

Läs mer

Delårsrapport januari mars 2011

Delårsrapport januari mars 2011 Delårsrapport januari mars 2011 18 maj 2011 Minskad försäljning och lägre resultat möts med affärsutveckling och kostnadsanpassningar Resultat i sammandrag Nettoomsättningen uppgick till 10 032 (10 918)

Läs mer

Lägesrapport april Socialnämnd

Lägesrapport april Socialnämnd Lägesrapport april 2019 Socialnämnd 1 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsuppföljning... 3 1.1 Nuläge... 3 1.2 Framtid... 3 1.3 Vad behövs för att klara framtiden... 4 2 Ekonomisk uppföljning i Mnkr... 5

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering2011

Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 Arbetsförmedlingens Återrapportering2011 Sida: 2 av 14 Sida: 3 av 14 Dnr: AF-2011/036396 Datum: 2011-08-10 Återrapportering enligt regeringsbeslut 2011-04-28 om förlängning av uppdraget Uppdrag att upphandla

Läs mer

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport oktober Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport oktober 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt det offentliga skolväsendet för barn

Läs mer

Hakon Invests delårsrapport januari - september 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO

Hakon Invests delårsrapport januari - september 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO Hakon Invests delårsrapport januari - september 2012 CLAES-GÖRAN SYLVÉN, VD GÖRAN BLOMBERG, CFO Hakon Invest Finansiell information Sammanfattning Delårsrapport för januari september 2012 Rörelseresultatet

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

Uppföljningsrapport, april 2018

Uppföljningsrapport, april 2018 Uppföljningsrapport, april 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter mars månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 25 mnkr.

Läs mer

Driftuppföljning Totalt

Driftuppföljning Totalt Totalt Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Intäkt Kostnad Netto Netto Gemensamt 16 475 19 792-3 317 55 831 55 831 0 56 831 56 831 0 0 Skattefinansierat Gata trafik 28 656 28 895-239 44 695 27 387

Läs mer

Ekonomisk uppföljning oktober 2018

Ekonomisk uppföljning oktober 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2018-11-09 ON 2018/0126 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk uppföljning oktober 2018 Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Kvartalsredogörelse Q3 Januari september 2017

Kvartalsredogörelse Q3 Januari september 2017 Kvartalsredogörelse Q3 Januari september 2017 Januari september 2017 (2016 inom parentes) NETTOOMSÄTTNINGEN uppgick till 1 053 (944) Tkr. RÖRELSERESULTAT (EBITDA) för perioden uppgick till 2 263 ( 1 610)

Läs mer

Våra kunder har de energieffektivaste fastigheterna gröna gubbar : lagspel, personligt ledarskap, ambition proaktivitet Mats Bjelkevik

Våra kunder har de energieffektivaste fastigheterna gröna gubbar : lagspel, personligt ledarskap, ambition proaktivitet Mats Bjelkevik Vi har höga ambitioner på Indoor och vill utmana oss själva och branschen genom att på riktigt utgå från våra kunders behov. Genom att konstant hålla vår utvecklingskurva högre än konkurrenternas utvecklar

Läs mer

De fem vanligaste säljutmaningarna

De fem vanligaste säljutmaningarna De fem vanligaste säljutmaningarna 1 Säljutmaningar De fem vanligaste säljutmaningarna och Smärta, Power, Vision, Värde och Kontroll. När sättet att sälja är ur fas med kundernas sätt att köpa eller när

Läs mer

Byråkonferens Hur blir en byrå lönsam? srfkonsulterna.se

Byråkonferens Hur blir en byrå lönsam? srfkonsulterna.se Byråkonferens 2016 Hur blir en byrå lönsam? 2016-11-23 srfkonsulterna.se Framtidens marknad och tjänster Mikael Carlson ..vad händer i framtiden?..vilka tjänster kommer att överleva?..hur blir byrån lönsam?

Läs mer

Resultat per maj 2017

Resultat per maj 2017 1 (6) Tjänsteutlåtande Datum 2017-06-15 Handläggare: Maria Gabrielsson-Fredrikson Telefon: 070-936 92 50 E-post: maria.gabrielssonfredrikson@vgregion.se Till styrelsen för Resultat per maj 2017 Förslag

Läs mer

Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan *

Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan * Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan 2012-11-26 2013-12-31 * Energimyndigheten 2013-11-19 David Ljungberg Nya möjligheter för intermodala transporter i livsmedelskedjan Livsmedel

Läs mer

Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans 2016

Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans 2016 Datum -10-12 Sammanställd åtgärdsplan Budget i balans Tkr Prognos Åtgärder Tekniska förvaltningen -2 050 +8 300 Socialförvaltningen -25 000 +23 800 Serviceförvaltningen -2 000 +2 000 Överförmyndarförvalt

Läs mer

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun

Avvikelser 1 Utf Avvikelse bud-utfall. Bud 2016 Prog Bud 2016 Jan- Jun 1 2016-07-22 Dnr V 2016/881 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2016-06-30 1. Sammanfattning Utf 2015 Utf 2016 Bud 2016 Avvikelse bud-utfall Bud 2016 Prog 1 2016 helår

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

Uppföljningsrapport, maj 2018

Uppföljningsrapport, maj 2018 Uppföljningsrapport, maj 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Socialnämndens utfall och prognos redovisas i dokumentet Delårsbokslut mål

Läs mer

Tertialrapport per den 30 april 2019 samt prognos för verksamhetsåret 2019 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna

Tertialrapport per den 30 april 2019 samt prognos för verksamhetsåret 2019 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna 1-05-23 Kansli HT Ekonomichef Jonas Sundin Ekonomichef Tertialrapport per den 30 april samt prognos för verksamhetsåret avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna Chefens sammanfattning Resultaträkning

Läs mer

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län

Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Inkvarteringsstatistik för Blekinge län Rapport Q1 2017 Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Blekinges utveckling under årets första tre månader... 4 3 Tyskland störst utlandsmarknad, men Nederländerna ökar

Läs mer

Korta fakta om CoreHub. En molnbaserad verktygslåda för konkret strategiaktivering

Korta fakta om CoreHub. En molnbaserad verktygslåda för konkret strategiaktivering Korta fakta om CoreHub En molnbaserad verktygslåda för konkret strategiaktivering Tre snabba om CoreHub: En molnbaserad, skalbar och effektiv tjänst för aktivering. Skapar ett nav för samarbete & förbättring

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

En ny öppning. Nu vänder vi på begreppen. Detta är den nya framsidan.

En ny öppning. Nu vänder vi på begreppen. Detta är den nya framsidan. En ny öppning. Nu vänder vi på begreppen. Detta är den nya framsidan. LOGISTIKPOSITION K ARLSHAMN Öst är det nya Väst! Effektiv logistik handlar till stor del om att minimera förflyttning av gods både

Läs mer