Uppföljning av verksamhetsplan för Högskoleservice per april 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av verksamhetsplan för Högskoleservice per april 2012"

Transkript

1 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(7) Högskoleservice uppföljning maj Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för Högskoleservice per april Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på Högskoleservice och utgår från verksamhetsplan för GF, GFs plan för kvalitetsarbete -2013, GFs plan för systematiskt arbetsmiljöarbete, budget för samt GFs självvärdering och medarbetarundersökningar. Uppdrag Högskoleservice är en del av högskolans förvaltning och har till uppgift att samordna högskolegemensam service inom områdena: korttidsuthyrning av högskolans lokaler televäxel/reception, bokning av högskolans gemensamma lokaler, profilartiklar lås, larm, bevakning service och stöd vid användning av AV-utrustning i lärosalar vaktmästeri, post och godshantering, kopiering, underhåll av inredning internationell mobilitet inom ramen för StudentCentrum, bland annat: - en högskoleövergripande tentamensadministration samt ansvar för högskoleprov - expeditionsuppgifter såsom utskrift av intyg och registerutdrag - enklare datasupport - utlämning av passerkort till högskolans lokaler - tillhandahållande av informationsmaterial och blanketter - adressändring, registrering på nya kurser - fungera som, i första hand, mottagare av frågor samt vid behov slussa dessa vidare till rätt mottagare Mål för Högskoleservice God service till personal, studenter och allmänheten Bidra till utvecklingen av en effektivare administration med god kvalité Ökad förståelse för varandras arbetsuppgifter och en förbättrad internkommunikation

2 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 2(7) Högskoleservice uppföljning maj Verksamhetsutveckling Avdelningens ordinarie verksamhet beskrivs under Uppdrag. Prioriterade utvecklingsområden Extern lokalbokningspolicy Bakgrund/syfte: Under 2010 och har en lokalbokningspolicy för extern uthyrning av högskolans lokaler tagits fram. Tidplan: Kvartal 1, Ansvarig: KRO, THV Status: Ärendet vidarebefordrat till ekonomiavdelningen. Väntar på fastställande av policy. Intern lokalbokningspolicy Bakgrund/syfte: En lokalbokningspolicy för intern uthyrning behöver tas fram för klarare regler och rättvisare bokning mellan institutionerna. Detta i samråd med ekonomiavdelningen. Tidplan: Ansvarig: KRO, THV Status: Startat grupp med huvudbokare för fastställande av riktlinjer. Har börjat skissa på vad policyn bör innehålla. Utvecklar en rutin för bokningar från restaurangen. Webb Bakgrund/syfte: För att informera om vår service samt underlätta för personal och studenter behöver avdelningen utveckla och uppdatera den svenska och engelska webbplatsen. För en ökad service och kvalitet vill vi erbjuda ett bokningsformulär för högskolans lägenheter och externa uthyrning vilket även medför en effektivisering av administrationen. Högskolans studieadministrativa blanketter och övningstentor publiceras kontinuerligt. Tidplan: Ansvarig: respektive funktion Status: Löpande uppdateringar, behörighet att redigera berörda webbplatser på svenska sidorna. Bokningsformulär för extern uthyrning genomfört. Arbetsgrupp för omfattande översyn och uppdatering av webbsidor tillsätts efter sommaren. Studentportal Bakgrund/syfte: I juni hölls en inledande workshop om studentportal och en arbetsgrupp har bildats under hösten. Fokus kommer i första hand ligga på att samla den information vi redan har idag på central nivå. Tidplan: Ansvarig: KEK Status: Avvaktat planer för en ny webblösning under våren. Arbetet i arbetsgrupper återupptas i höst. Publikationer Bakgrund/syfte: Delta i arbetet med översyn av högskolans publikationer med utgångspunkt i hållbar utveckling, förvaring och distribution. Tidplan: Ansvarig: HAN, KEK Status: Översynen är genomförd, och ett förslag kommer under sommaren.

3 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 3(7) Högskoleservice uppföljning maj Gemensamma lärosalar Bakgrund/syfte: Under utökades översynen av de gemensamma lärosalarna till varannan vecka under terminstid. Arbetet fortsätter under med att förbättra med fler informationsskyltar i salarna, t ex lokalvårdsfrekvens. Informationsfilmer rörande användning av teknisk utrustning i salarna planeras. Tidplan: Kvartal 4, Ansvarig: HAN, MIL Status: Skyltningen i 25% av salarna är klara KronoX Bakgrund/syfte: För effektivare administration önskas genomslag i att all felanmälning görs till kronox@hb.se, mer kunskap bland användare genom nya rutiner och drop in-tider samt att samkörning mellan Kursinfo och KronoX genomförs. Utforska möjligheten att även samköra KronoX med Rita. Tidplan: Ansvarig: KRO Status: Felanmälningar görs nu via kronox@hb.se. Startat en testgrupp på Ping Pong för huvudbokare. Samkörning Kronox-Rita är ej aktuellt längre eftersom nytt system införs med början i höst. Projekt Kronox-Kursinfo ligger hos IT-avdelningen, planerad till hösten. Marknadsföring Bakgrund/syfte: Synliggöra och marknadsföra verksamheten och uppmärksamma vår service. Utförande: Förenkla e-postsdresser samt marknadsföra oss via visitkort, återkommande e- postutskick, skyltning, öppet hus samt att få institutionen att presentera nyanställda. Delta i informationsmöten för personal och studenter samt fortsätta utvecklandet av avstämningsmöten med institutionerna. Tidplan: Ansvarig: respektive funktion Status: Ny enklare e-postadress, visitkort genomfört. Återkommande e-postutskick görs regelbundet. Skyltning till receptionen genomförd. Godsmottagning Bakgrund/syfte: Utöka internt samarbete för att få en hållbar situation vid leveranser och bud. Utreda möjlighet av godsmottagningstid. Tidplan: Kvartal 2, Ansvarig: KRO, LBP, THV, STI Status: Godstider skyltat vid receptionen och vid porttelefonen. Ett förslag på nya rutiner för mottagning av informationsmaterial och rapporter tas fram under maj månad och ska stämmas av med funktionen för kommunikation. Vi har även tidigare i vår lagt ut en ny blankett på hemsidan som skall fyllas i när man skickar paket från HB för att underlätta hanteringen samt debitering. Infodator Bakgrund/syfte: Utöka service och effektivitet för både personal och studenter genom att ta fram en infodator till receptionen. Tidplan: Påbörjat, i bruk kvartal 3, Ansvarig: KRO, LBP, THV Status: Förslag framtaget av IT. Framskjutet till hösten på grund av låg prioritering.

4 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 4(7) Högskoleservice uppföljning maj KronoX tentamensmodul Bakgrund/syfte: Sedan en längre tid har en tentamensmodul varit under utveckling genom KronoX-konsortiet. Systemet är ännu inte testkört vid pilotinstitutionen THS. Tidplan: Ansvarig: MAA Status Systemet är testkört på THS och planeras att där testa skarpt på vissa kursgrupper under hösten. Öka antalet utresande studenter Bakgrund/syfte: Utifrån högskolans internationaliseringspolicy och på grund av obalans i antalet in- och utresande utbytesstudenter behöver antalet utresande studenter att öka. Åtgärder är framförallt ökade marknadsföringsinsatser i form av informationspass och genom studentmedverkan i form av bloggar, fotoutställningar osv. Tidplan: Ansvarig: Internationella koordinatorer Status: En handbok för utresande studenter har tagits fram och en kick-off för utresande studenter har genomförts under vårterminen. Stipendieavtalen för Erasmus har setts över med avseende på krav på studenternas deltagande i tex informationspass eller utbytesblogg. Ökat samarbete och deltagande i institutionernas marknadsföringsinsatser och informationspass har initierats. Bland annat planerar vi att uppmärksamma Erasmus 25-årsjubilum med någon aktivitet under hösten. Översyn administration av utresande studenter Bakgrund/syfte: I dagsläget ansöker studenter om utbytesplats och stipendium via ansökningsblanketter i pappersform. För att kvalitetssäkra administrationen för de utresande utbytesstudenterna ska en översyn över denna administration göras. Bland annat behöver möjligheten till olika alternativ för systemstöd att undersökas. Tidplan: Ansvarig: Internationella koordinatorer Status: På grund av minskade resurser har detta inte prioriterats under våren. Dock har ett kontaktformulär för alla utresande studenter skapats på webben, med kontaktuppgifter till närmast anhörig. Syftet med kontaktformuläret är att skapa en sammanställning över de utresande studenterna samt hur de eller deras anhöriga nås vid en nödsituation. Fortsatt översyn av administration av utresande studenter skjuts till hösten. StudentCentrum Bakgrund/syfte: Sedan 2009 finns en samlad studentreception i enlighet med rektors beslut (dnr ). Diskussioner har förts mellan högskolans ledning, BLR:s ledning och GF:s ledning om hur det fortsatta arbetet ska genomföras. En arbetsgrupp kommer att få i uppdrag att definiera begreppen stöd/service, utvärdera nuvarande Studentcentrum samt lämna ett förslag på en framtida utformning av högskolegemensamt verksamhetsstöd till studenterna. Studenttorget behöver också utvecklas så att det används i högre utsträckning. Arbetet med att utveckla BOSS och BAR-ON fortsätter i avvaktan på KronoX-tenta. Tidplan: Kvartal 1, Ansvarig: AGK, KEK m.fl. Status: Planerad uppdatering av BOSS är i princip klar och dokumentation genomförs. Arbetsgruppen har presenterat sin rapport under våren.

5 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 5(7) Högskoleservice uppföljning maj Utgående post Bakgrund/syfte: Sedan tidigare finns ett beslut om att införa en för HB gemensam streckkod vilket även kommer innebära förändringar i internfaktureringsrutinerna. Tidplan: Kvartal 2, Ansvarig: MIL Status: Diskussioner har förts med Anders Post om att eventuellt teckna ett nytt avtal med Posten via GU s upphandling som vi kan vara med på. Skyltning Bakgrund/syfte: Under har en översyn av högskolans skyltning skett med fokus på engelsk översättning och taktila alternativ. Särskilda insatser kommer göras på entréplan, medan trapphus ses över i samband med ombyggnationer. Tidplan: 2 kv. Ansvarig: MIL Status: Nya skyltar är beställda för att tydliggöra Högskolans reception då detta saknats i marknivå sedan ombyggnationen. Kontakts har även tagits med skyltföretag angående offert på ny skyltning i Balders entré. Kvalitetsarbete Under fortsätter arbetet med att utveckla och dokumentera avdelningens arbetsrutiner på ett enhetligt sätt. Vi kommer även sträva efter att samtliga vaktmästeriärenden registreras i ehd. I växeln kommer samtal märkas för uppföljning i syfte att förbättra vår service gentemot personal, studenter och allmänhet. En kundenkät planeras under året i samverkan med IT-avdelningen. Status: Kundenkät vänd till studenter och personal under genomförande. Rutingrupp tillsatt som arbetar utifrån gemensam mall. Arbetsmiljöarbete Under har insatser gjorts för ökad förståelse för varandras arbetsuppgifter och en förbättrad internkommunikation inom avdelningen genom exempelvis tvärgruppsdiskussioner, jobbskuggning samt aktiviteter på och vid sidan av arbetstid. Under fortsätter detta arbete och det främsta målet är ett gemensamt fika-/lunchrum. Status: Uppmätt ljudvolym och vidtagit åtgärder. Riskanalys truckkörning genomförd. Riktad förebyggande insats för vaktmästeriet genom sjukgymnast på Previa med hemträningsprogram. Gemensamt fikarum från och med sommaren. Hållbar utveckling Under fortsätter avdelningens engagemang i utvecklingen av ett multikort vid högskolan. Vi kommer även att arbeta med förbättrade möjligheter till virtuella möten samt marknadsföringen av detta. Miljöcertifieringen kommer innebära en rad insatser framför allt inom ansvarsområdet avfallshantering, men ett kontinuerligt arbete pågår inom områden som exempelvis pappersförbrukning, belysning och övriga inköp. Ett exempel på arbetet med minskad pappersförbrukning är informationsinsatser gentemot examinatorer om minskad pappersförbrukning i samband med tentamina.

6 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 6(7) Högskoleservice uppföljning maj Status: Receptionen har arbetat med sopsortering, förbättrat pappersåtervinning och färre utskrifter. Insatser kopplade till revisionen har genomförts, främst med inriktning mot avfallshanteringen. Kompetensutveckling Kompetensutveckling sker genom utbildning/kurser, samverkan/nätverk, studiebesök, deltagande i utvecklingsprojekt, nya/förändrade arbetsuppgifter, lärande i vardagen, genom backup för varandra. Deltagande i GFs kompetensutvecklingsinsatser och utvecklingsdagar. Avdelningens medarbetares kompetensutveckling planeras delvis i samband med utvecklingssamtal. Exempel på nätverk Högskoleprov Lokalvård Multikort Tentamenskonferens KronoX - användargrupp Konferens och evenemang Resurser Hyresvärdsträff Akademiska Hus CLU videokonferenssystem telefoni/trio Högnätet (Internationella koordinatorer vid högskolor) Personalresurserna vid Högskoleservice består fr o m maj av 18 personer, motsvarande 16,5 årspersoner enligt nedan. Område: Omfattning: Avdelningschef 1 Växelreceptionister 2,6 Tekniker 5,4 Samordnare för vaktmästeri 1 Administratörer, studentexpedition 4 Samordnare studentexpedition 1 Internationella koordinatorer 1,5

7 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 7(7) Högskoleservice uppföljning maj Budget och ekonomisk utveckling G Högskoleprovet Snurra Kopiering Res HS (tkr) i % av budget i % av budget i % av budget Anslag ,3% ,3% #DIV/0! 0 Externa intäkter #DIV/0! ,9% ,3% -250 Interna intäkter #DIV/0! #DIV/0! ,6% Summa intäkter ,3% ,9% ,3% Lön och lönepålägg ,3% ,6% #DIV/0! 0 Bemanningsföretag #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! 0 Semskuld och löneperiodiseringar #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! 0 Summa personal ,4% ,6% #DIV/0! 0 Lokalhyra ,0% ,5% #DIV/0! 0 Utbildning, resor, representation ,8% ,5% #DIV/0! 0 Programvara, licencavgifter etc #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! 0 Utrustning ,0% #DIV/0! #DIV/0! 0 Övrigt ,7% ,0% ,7% Avskrivningar #DIV/0! #DIV/0! ,3% 360 Summa övrigt ,8% ,9% ,3% Årets kapitalförändring Årets anskaffning , Vaktmästeri Summa Hela 360 HS (exkl projekt) i % av budget i % av budget ,3% ,0% #DIV/0! ,7% #DIV/0! ,7% ,3% ,8% #DIV/0! ,5% #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! ,7% ,3% ,1% #DIV/0! ,2% #DIV/0! #DIV/0! #DIV/0! ,0% ,6% ,9% #DIV/0! ,8% ,8% ,0%

8 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 8(7) Högskoleservice uppföljning maj Res HS (tkr) Summa Erasmusprojekt i % av budget Externa intäkter ,6% -58 Summa intäkter ,6% -58 Summa personal #DIV/0! 0 Utbildning, resor, representation #DIV/0! 0 Utrustning #DIV/0! 0 Övrigt ,9% 102 Summa övrigt ,0% 102 Årets kapitalförändring

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2012

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2012 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(6) Högskoleservice -12-21 Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Verksamhetsplan för Högskoleservice Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på

Läs mer

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2010

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2010 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(6) Förvaltningschef Verksamhetsplan för Högskoleservice 2010 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på Högskoleservice och utgår ifrån GF: s verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2014

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2014 Högskolan i Borås 1(6) Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Verksamhetsplan för Högskoleservice 2014 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på Högskoleservice och utgår från verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Högskoleservice 2013

Verksamhetsberättelse för Högskoleservice 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (9) Gemensamma förvaltningen -02-12 Högskoleservice Yvonne Ohlsson, tf avd chef Jane Edström, bitr IT-chef Enhetschef för gemensamma förvaltningen Verksamhetsberättelse

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per augusti)

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per augusti) HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Ekonomiavdelningen Linda Sörensen, Ekonomichef UPPFÖLJNING 2012-09-12 GEA 69 1 (8) Enhetschef för gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per april)

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per april) HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Jane Edström, tf avdelningschef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per april HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -05-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per april

Läs mer

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2010-12-30 HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN 2011 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med Högskolekansliets

Läs mer

Verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012

Verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Ekonomiavdelningen Linda Sörensen, Ekonomichef VERKSAMHETSPLAN -12-14 GEA 65 1 (6) Enhetschef för gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för ekonomiavdelningen

Läs mer

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV. Uppdrag. Mål HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2012-09-20 UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JUNI - AUGUSTI AV HÖGSKOLEKANSLIETS MÅL ENLIGT VERKSAMHETSPLAN 2012 Uppföljningen

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per augusti)

Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 (per augusti) HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -09-12 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JANUARI - APRIL AV. Uppdrag. Mål

UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JANUARI - APRIL AV. Uppdrag. Mål HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Högskolekansliet Åsa Dryselius, avdelningschef 2012-05-24 UPPFÖLJNING FÖR PERIODEN JANUARI - APRIL AV HÖGSKOLEKANSLIETS MÅL ENLIGT VERKSAMHETSPLAN 2012 Uppföljningen

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2013

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -01-25 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen för

Läs mer

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN 2013

HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN 2013 HÖGSKOLAN I BORÅS -01-09 Åsa Dryselius, avdelningschef HÖGSKOLEKANSLIETS VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med s medarbetare och utgår ifrån verksamhetsplan för (GF), GF:s plan

Läs mer

Kalender. Högskoleservice

Kalender. Högskoleservice 2013 Kalender Högskoleservice 1 tisdag 1 2 onsdag 3 torsdag 4 fredag 5 lördag 6 söndag 7 måndag 2 8 tisdag 9 onsdag 10 torsdag 11 fredag 12 lördag 13 söndag 14 måndag 3 15 tisdag 16 onsdag 17 torsdag 18

Läs mer

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2013

Verksamhetsplan för Högskoleservice 2013 Högskolan i Borås VERKSAMHETSPLAN 1(6) Enhetschefen Gemensamma Förvaltningen Verksamhetsplan för Högskoleservice 2013 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med medarbetarna på Högskoleservice och

Läs mer

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per april)

Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen 2012 (per april) HÖGSKOLAN I BORÅS Gemensamma förvaltningen Ekonomiavdelningen Linda Sörensen, Ekonomichef UPPFÖLJNING -05-22 GEA 69 1 (8) Enhetschef för gemensamma förvaltningen Uppföljning verksamhetsplan för ekonomiavdelningen

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2013-01-15 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med personalavdelningens

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2014

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2014 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (5) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Ulrika Bernlo, tf avdelningschef -12-20 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen för

Läs mer

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per augusti

Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen 2012 per augusti HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 Gemensamma förvaltningen IT-avdelningen Per Nilsson, IT-chef -09-19 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Uppföljning av verksamhetsplan för IT-avdelningen per augusti

Läs mer

Uppföljning av handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2012

Uppföljning av handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2012 1(4) HÖGSKOLAN I BORÅS Bilaga 2 Personalavdelningen Liisa Håkansson, personalhandläggare 2013-03-05 Dnr Uppföljning av handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2012

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen

Förslag till verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT Sid 1(5) Gemensamma förvaltningen Enhetschef Petter Schönborg -12-14 Dnr 750-12-21 Förslag till verksamhetsplan 2013-2015 för gemensamma förvaltningen 1. Bakgrund GF:s verksamhetsplan

Läs mer

Lokal handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2013

Lokal handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen 2013 2012-11-12 Reviderad 2013-06-07 Dnr 801-12-93 1 (6) Gemensamma förvaltningen/personalavdelningen Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för systematiskt arbetsmiljöarbete vid Gemensamma förvaltningen

Läs mer

Verksamhetsplan för Studentcentrum

Verksamhetsplan för Studentcentrum Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Studentcentrum Josefine Nyman 2019-01-07 Verksamhetsplan för Studentcentrum 2019-2021 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med avdelningens medarbetare och utgår

Läs mer

Tid: Kl 14:00 15:00. Plats: C 628. Liisa Håkansson, sekreterare

Tid: Kl 14:00 15:00. Plats: C 628. Liisa Håkansson, sekreterare HÖGSKOLAN I BORÅS GF:s arbetsmiljökommitté Sekreterare Liisa Håkansson MINNESANTECKNINGAR Mötesdag 2012-11-12 2012/4 1 (3) Tid: Kl 14:00 15:00 Plats: C 628 Närvarande: Från arbetsgivarsidan: Birgitta Alfraeus,

Läs mer

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2011-2013

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2011-2013 HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT 1 Gemensamma förvaltningen Petter Schönborg, enhetschef 2010-11-30 Dnr 993-10-21 Rektor Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2011-2013 GF:s verksamhetsplan har arbetats

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen 1 (8) 2012-12-06 Dnr 800-12-91 Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist, fastighetsekonom Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen Denna handlingsplan är baserad på

Läs mer

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16)

Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) 2017-03-16 Dnr 247-17 Verksamhetsstöd, HR Övergripande handlingsplan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2017-2018 (Ersätter handlingsplan dnr: 34-16) Utifrån högskolans lokala arbetsmiljöavtal (dnr:

Läs mer

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2012-2014

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2012-2014 HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT 1 Gemensamma förvaltningen Petter Schönborg, enhetschef 2011-12-02 Dnr 842-11-21 Rektor Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen 2012-2014 GF:s verksamhetsplan har arbetats

Läs mer

Dnr Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist

Dnr Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist Dnr 876-13 Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2014 2016. Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling Högskolegemensamma

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT 1 (8) Dnr 796-13 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Dnr: 815-15 Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson Verksamhetsplan för Biblioteket 2016-2018 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på styrdokumentet Verksamhetsplan 2016-2018

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2018-12-20 Verksamhetsplan för Biblioteket 2019-2021 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2019-2021 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2015 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Bilaga 5-05-13 Dnr 995-14 1 (5) Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lotta Dalheim Englund/ASC Lokal handlingsplan för hållbar utveckling vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås

Läs mer

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen

Uppföljning av lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen 1 (8) 2014-02-25 Dnr xxx-xx Gemensamma förvaltningen Christina Lindqvist, fastighetsekonom Uppföljning av för hållbar utveckling 2013 Gemensamma Förvaltningen Denna handlingsplan är baserad på den övergripande

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT fattat av förvaltningschef den 1 februari 2008 1 (7) Dnr 434-11-11 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens

Läs mer

Övergripande och detaljerade mål i denna handlingsplan är hämtade från högskolans övergripande mål för 2015-2017.

Övergripande och detaljerade mål i denna handlingsplan är hämtade från högskolans övergripande mål för 2015-2017. HB Akademin för Bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2015-06-10 Dnr 286-15 1 (8) Lokal handlingsplan för hållbar utveckling på Akademi A3, 2015-16 Högskolan i Borås arbetar

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS UPPFÖLJNING TERTIAL 1 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2012-07-02 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 Personalavdelningens verksamhetsplan har arbetats

Läs mer

Detaljerade mål/aktiviteter för att nå mål Slutdatum Ansvarig Ansvarig för uppföljning UTBILDNING. Diarenr: Akademi 1

Detaljerade mål/aktiviteter för att nå mål Slutdatum Ansvarig Ansvarig för uppföljning UTBILDNING. Diarenr: Akademi 1 Diarenr: Akademi 1 Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2014 2016: A1_fd_THS Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande måldokumentet för hållbar utveckling Högskolegemensamma mål för hållbar

Läs mer

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Anställda inom Verksamhetsstöd Publicerad Högskolans styrdokument

Läs mer

Tid: Kl 10.00 11.30. Marina Claesson (praktikant på PA och EA)

Tid: Kl 10.00 11.30. Marina Claesson (praktikant på PA och EA) é -10-26 1 (2) Tid: Kl 10.00 11.30 Plats: Närvarande: C614 Från arbetsgivarsidan: Petter Schönborg (ordförande) Birgitta Alfraeus Åsa Dryselius (sekreterare) Från arbetstagarsidan: Mikael Furth (OFR) Ingrid

Läs mer

Uppföljning (2015) av handlingsplan för hållbar utveckling Verksamhetsstöd

Uppföljning (2015) av handlingsplan för hållbar utveckling Verksamhetsstöd 2016-01-11 dnr 999-14 Verksamhetsstöd Jessika Weilitz och Elias Regelin Uppföljning (2015) av handlingsplan för hållbar utveckling Verksamhetsstöd 2015-2016. Detta underlag är baserat på Högskolans övergripande

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 5 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt

Läs mer

(7) Högskolan i Borås Beslutad den: Diarienummer: Birgitta Påhlsson Gäller from: Ersätter:

(7) Högskolan i Borås Beslutad den: Diarienummer: Birgitta Påhlsson Gäller from: Ersätter: 2016-12-19 1(7) MILJÖLEDNINGSSYSTEM Högskolan i Borås Beslutad den: 2016-12-19 Diarienummer: 879-16 Birgitta Påhlsson Gäller from: 2017-01-01 Ersätter: 753-15 Högskolegemensam handlingsplan för hållbar

Läs mer

Tid: Kl 13:00-14:00. Plats: C 614. Liisa Håkansson, sekreterare

Tid: Kl 13:00-14:00. Plats: C 614. Liisa Håkansson, sekreterare HÖGSKOLAN I BORÅS GF:s arbetsmiljökommitté Sekreterare Liisa Håkansson MINNESANTECKNINGAR Mötesdag 2012-06-27 2012/2 1 (3) Tid: Kl 13:00-14:00 Plats: C 614 Närvarande: Från arbetsgivarsidan: Birgitta Alfraeus,

Läs mer

Ladok3-införande. Kommunikationsplan

Ladok3-införande. Kommunikationsplan Ladok3-införande Sida: 1 (5) Ladok3-införande Kommunikationsplan Dnr SU FV-2.14-1617-14 Ladok3-införande Sida: 2 (5) 1 Mål för kommunikationsplanen Att öka kännedomen om nya Ladok som ska införas succesivit

Läs mer

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 MÅNGKULTURELL HEMTJÄNST I STOCKHOLM AB 2016-01-08 verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 Mångkulturell Hemtjänst bedriver hemtjänst i Solna. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Norgegatan

Läs mer

PLAN FÖR UTBILDNING OCH KOMPETENS- UTVECKLING AV PERSONAL 2011-2013

PLAN FÖR UTBILDNING OCH KOMPETENS- UTVECKLING AV PERSONAL 2011-2013 M 709 202009 Sida av PLAN FÖR UTBILDNING OCH KOMPETENS UTVECKLING AV PERSONAL 20203 Beskrivning Planen för utbildning och kompetensutveckling av personal gäller högskolans miljöledningssystem utifrån identifierat

Läs mer

Styr- och handledningsdokument

Styr- och handledningsdokument 1 (av 3) Instruktion Rutiner vid examination av studenter med funktionsnedsättningar Inom finns en andel studenter som har någon form av funktionsnedsättning. Nedanstående rutin syftar till att tydliggöra

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 1 (6) 2014-12-17. Dnr 897-14 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 211-12-2 Verksamhetsplan för personalavdelningen 212 Personalavdelningens verksamhetsplan har arbetats fram tillsammans

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Hållbarhetsmål 2013-2015

Hållbarhetsmål 2013-2015 Dnr: LNU 2012/393 Regeldokument Hållbarhetsmål 2013-2015 Beslutat av Rektor Gäller från 2013-01-01 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 121119 Dnr: LNU 2012/393 Hållbarhetsmål 2013-2015 Globala värden, såsom

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 Dnr 806-18 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer

Universitetsdirektörens delegationsordning

Universitetsdirektörens delegationsordning Dnr: ST 2013/32-1.1 Regeldokument Universitetsdirektörens delegationsordning Beslutat av Universitetsdirektör Gäller från 2013-05-07 Inledning Inom ramen för rektors delegation till universitetsdirektören

Läs mer

Verksamhetsplan för Biblioteket

Verksamhetsplan för Biblioteket Högskolan i Borås Verksamhetsstöd Bibliotek Svante Kristensson 2017-12-19 Verksamhetsplan för Biblioteket 2018-2020 Verksamhetsplanen för biblioteket baseras på Verksamhetsplan 2018-2020 för Verksamhetsstöd

Läs mer

Med område avses det område där en anställd har sin anställning eller en student är registrerad.

Med område avses det område där en anställd har sin anställning eller en student är registrerad. ANSVARSFÖRDELNING MELLAN OMRÅDEN OCH PLAN- OCH LOKALAVDELNINGEN Inledning ansvarar för högskolans strategiska planering för lokaler. Avdelningen ska, i samarbete med högskolans områden, se till att verksamheterna

Läs mer

Intendenturens organisation och ledning

Intendenturens organisation och ledning Verksamhetsplan 2011 2011-01-20 Verksamhetsbeskrivning Beslutsdatum 2011-04-12 Intendenturens organisation och ledning Intendenturen i Blåsenhus omfattar samtliga lokaler i Blåsenhus samt de utrymmen i

Läs mer

Idrottsnämndens system för internkontroll

Idrottsnämndens system för internkontroll Idrottsförvaltningen Avdelningen för lednings- och verksamhetsstöd Sida 1 (7) 2016-11-30 IDN 2016-12-20 Handläggare Sara Östling Telefon: 08-508 27 918 Till Idrottsnämnden Idrottsnämndens system för internkontroll

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr

Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd (6) Dnr 1 (6) 2014-12-17 Dnr 897-14 Verksamhetsstöd, HR Liisa Falk, personalhandläggare Lokal handlingsplan för arbetsmiljöarbete vid enheten Verksamhetsstöd 2015-2017 Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Fastighets- och Serviceenheten Upprättad av: Maritha Svensson Beslutad FSledningsgrupp Dnr: V2015/660 Gäller för år: 2016

Fastighets- och Serviceenheten Upprättad av: Maritha Svensson Beslutad FSledningsgrupp Dnr: V2015/660 Gäller för år: 2016 Universitetsgemensamt mål i Handlingsplan för miljö och hållbar utveckling 2011-2016 Resor Tillhandahålla och utveckla teknik och resurser för resfria möten och sprida kunskap om sådana Finns koppling

Läs mer

Ett professionellt och ändamålsenligt administrativt stöd inom IMH

Ett professionellt och ändamålsenligt administrativt stöd inom IMH IMH Avdelningen för verksamhetsstöd Uppdaterad senast: 2014-10-22 1(8) Ett professionellt och ändamålsenligt administrativt stöd inom IMH Med aktiviteterna i denna verksamhetsplan vill vi arbeta för -

Läs mer

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur

Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Stadsarkivet Informationsförsörjning och utveckling DNR 9.4-18844/14 Sida 1 (6) 2014-12-18 Arkivmyndighetens beslut 2014:33 Beslut om godkännande av klassificeringsstruktur Bolag Koncernen Mässfastigheter

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (7) Kommunikation Annie Andréasson 2016-02-18 Förvaltningschef Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 1. Uppdrag/Ansvarsområden På Kommunikation jobbar alla

Läs mer

Slutrapport Central licenshantering

Slutrapport Central licenshantering Slutrapport Central licenshantering Författare: Ida Francke Datum: 2011-06-30 Innehåll Bakgrund... 2 Måluppfyllelse... 2 Kvarstående punkter... 3 Organisation... 4 Tidplan/Resursåtgång... 4 Tid... 4 Budget...

Läs mer

RUTIN FÖR ÖVERVAKNING OCH MÄTNING - INTERNT FÖRBÄTTRINGSARBETE

RUTIN FÖR ÖVERVAKNING OCH MÄTNING - INTERNT FÖRBÄTTRINGSARBETE MILJÖLEDNINGSSYSTEM M1 1171091 0110 Sida 1 av 8 dnr 1171091 RUTIN FÖR ÖVERVAKNING OCH MÄTNING INTERNT FÖRBÄTTRINGSARBETE Syfte Syftet är att säkerställa att Högskolan i Borås miljöarbete följs upp och

Läs mer

Kommunikationsplan. Införandet av nya Ladok vid KTH. Fastställd av. fastställelse Michaela Rydén Olsen

Kommunikationsplan. Införandet av nya Ladok vid KTH. Fastställd av. fastställelse Michaela Rydén Olsen ks kod 1.2 Skapat av Michaela Rydén Olsen, Projektkommunikatör, UF/AUA Kommunikationsplan Införandet av nya Ladok vid KTH Version 0.1 0.2 1.0 1.1 Datum för fastställelse 2017-09-02 2017-12-04 2017-12-05

Läs mer

Inbjudna Deltagarna i internwebbsnätverket Deltagarna i informatörsnätverket - med önskan om att fyra institutionsinformatörer deltar

Inbjudna Deltagarna i internwebbsnätverket Deltagarna i informatörsnätverket - med önskan om att fyra institutionsinformatörer deltar WEBB-PROJEKTET 2011 - strukturworkshop 110506 Om workshopen Den 6 maj genomförde vi en workshop kring internwebbens struktur. Workshopen genomfördes i form av en cardsorting, där deltagarna delades upp

Läs mer

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv Inspirationsguide 3 Dokumentation av handlingsplan Växtkraft Mål 3 En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv 1. DOKUMENTATION... 3 SAMMANSTÄLLNING AV HANDLINGSPLAN... 3 PROCESSEN

Läs mer

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF:

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: Formulär för kvalitetsuppföljning av verksamheten Fyll i formuläret så korrekt och sanningsenligt som möjligt. Syftet är inte bara att kvalitetssäkra verksamheten utan

Läs mer

Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016

Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016 Rektor BESLUT 2015-05-26 Dnr HS 2015/129 Handlingsplan för utveckling av excellent lärmiljö år 2015-2016 Jag fastställer härmed handlingsplan för utveclding av excellent lärmiljö år 2015 2016. Rådet för

Läs mer

Ma l, ma luppfyllelse 2011-2013 och resultat fo r fo rsta halva ret 2014

Ma l, ma luppfyllelse 2011-2013 och resultat fo r fo rsta halva ret 2014 Ma l, ma luppfyllelse 2011-2013 och resultat fo r fo rsta halva ret 2014 1. Energi Mål för perioden 2011-2013 Högskolan i Borås ska i samarbete med fastighetsägare minska energianvändningen räknat per

Läs mer

Universitets och högskolors arbete mot sexuella trakasserier

Universitets och högskolors arbete mot sexuella trakasserier 2018-11-13 Aleksandra Sjöstrand Universitets och högskolors arbete mot sexuella trakasserier SUHF:s arbetsgivardag Uppdrag om sexuella trakasserier Regeringens samlade åtgärder mot sexuellt våld och trakasserier

Läs mer

Föreskrifter och riktlinjer för intern styrning och kontroll på Universitetskanslersämbetet

Föreskrifter och riktlinjer för intern styrning och kontroll på Universitetskanslersämbetet BESLUT 1(7) Avdelning Ledningskansliet Handläggare Agnes Ers 08-563 086 63 agnes.ers@uka.se Föreskrifter och riktlinjer för intern styrning och kontroll på Universitetskanslersämbetet Bakgrund Syftet med

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet RUTIN Gäller från och med Diarienummer Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet 2019-03-29 V-2019-0347 kskod 1.2 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef

Läs mer

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012

Verksamhetsplan för avdelningen för utbildningsstöd 2012 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN 1 (4) Gemensamma förvaltningen Avd för utbildningsstöd Jane Edström, tf avdelningschef 2011-12-20 Enhetschefen Gemensamma förvaltningen Verksamhetsplan för avdelningen

Läs mer

Målbilder av det framtida studieadministrativa arbetet. Metodiken vad, varför, hur? Rapport från arbetsgrupperna - Studieadministratörer - Lärare

Målbilder av det framtida studieadministrativa arbetet. Metodiken vad, varför, hur? Rapport från arbetsgrupperna - Studieadministratörer - Lärare Målbilder av det framtida studieadministrativa arbetet Metodiken vad, varför, hur? Rapport från arbetsgrupperna - Studieadministratörer - Lärare Innehåll Införa nya IT-stöd i arbetet Målbilder, vad är

Läs mer

Anvisningar för hantering av beställd utbildning samt mall för överenskommelse... 1 Innehållsförteckning... 1

Anvisningar för hantering av beställd utbildning samt mall för överenskommelse... 1 Innehållsförteckning... 1 Anvisningar för hantering av beställd utbildning samt mall för överenskommelse 2017-09-22 Sid: 1 av 5 Universitetsförvaltningen Avdelningen för styrelsestöd och internationella relationer Katharina Soffronow,

Läs mer

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (5) Bilaga 3 Dnr 695-16 + Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2017 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet med

Läs mer

Förslag till Lokal handlingsplan för Hållbar utveckling på Bibliotek & läranderesurser 2014

Förslag till Lokal handlingsplan för Hållbar utveckling på Bibliotek & läranderesurser 2014 1 (7) 2013-08-15 Dnr 491-13 Bibliotek & läranderesurser Svante Kristensson Förslag till Lokal handlingsplan för Hållbar utveckling på Bibliotek & läranderesurser 2014 Denna handlingsplan tar utgångspunkt

Läs mer

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning

MILJÖLEDNINGSSYSTEM. Utbildning 2018-10-19 1(5) MILJÖLEDNINGSSYSTEM Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT Fastställd av akademichef 2017-03-22 Diarienummer: 167-17 Uppföljd 2018-10-16 Lokal handlingsplan för hållbar utveckling

Läs mer

System för intern kontroll Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning

System för intern kontroll Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning System för intern kontroll Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning stockholm.se Augusti 2017 Dnr: 1.2.1-264-2017 Kontaktperson: Per Lindberg 3 (11) Innehåll Inledning... 4 Kontrollsystemet... 5 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Bilaga till språkpolicy Översättning vid Mittuniversitetet

Bilaga till språkpolicy Översättning vid Mittuniversitetet DNR: Bilaga till språkpolicy Översättning vid Mittuniversitetet Publicerad: 2016-08-16 Beslutsfattare: Rektor Handläggare: Kicki Strandh Beslutsdatum: 2016-08-16 Giltighetstid: Tills vidare Sammanfattning:

Läs mer

BESLUT 2013-05-15 Dnr Mah: 19-2012/703

BESLUT 2013-05-15 Dnr Mah: 19-2012/703 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Plan- och lokalavdelningen Beata Wilhelmsson Facility Service Manager 1(5) BESLUT 2013-05-15 Dnr Mah: 19-2012/703 Beslut om gemensam service (Facility Services) Inledning

Läs mer

Om Ladok3 STORMÖTE

Om Ladok3 STORMÖTE Om Ladok3 STORMÖTE 2017-11-09 Vad är Ladok3? Nytt studieadministrativt system (data förs över) Säkrare, effektivt och mer användarvänligt än dagens Ladok. Webbaserat (oberoende av tid och plats) Fokus

Läs mer

Informationsavdelningen år 2011

Informationsavdelningen år 2011 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSPLAN sida 1 (8) Enhetschefen för Gemensamma förvaltningen Informationsavdelningen år 2011 Denna verksamhetsplan har utarbetats tillsammans med medarbetarna vid avdelningen.

Läs mer

Sammanfattning av inkomna riskanalyser i arbetet för att förebygga korruption, Högskolan i Skövde

Sammanfattning av inkomna riskanalyser i arbetet för att förebygga korruption, Högskolan i Skövde Rektors kansli Sammanfattning riskanalys 2018-10-01 Dnr HS 2018/631 Sammanfattning av inkomna riskanalyser i arbetet för att förebygga korruption, Högskolan i Skövde Högskolan genomförde sin första riskanalys

Läs mer

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen

Verksamhetsplan för gemensamma förvaltningen HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT Sid 1(7) Gemensamma förvaltningen Stf enhetschef Katarina Ek -12-27 Dnr 947-13 Verksamhetsplan -2016 för gemensamma förvaltningen 1. Bakgrund GF:s verksamhetsplan tar sin utgångspunkt

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 rev 180531 Dnr 631-17 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för 2018 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med (HU). I

Läs mer

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd FN 2018/303 Verksamhetsplan 2019 Fastighetsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...4 4 Mål...5 4.1 Hög kvalitet...5 4.2 Hög effektivitet...5

Läs mer

Rapport och plan för Viadidakts tillgänglighetsarbete

Rapport och plan för Viadidakts tillgänglighetsarbete Vår handläggare RAPPORT OCH ÅTGÄRDSPLAN 1 (7) Upprättad datum Vår beteckning Robert Davidsson, kommunikationsstrateg 2016-01-11 Dnr VIAN/2016:7 PA Holmqvist, utvecklingsstrateg Senast uppdaterad Er beteckning

Läs mer

Handlingsplaner för arbetsmiljö, miljö och lika villkor

Handlingsplaner för arbetsmiljö, miljö och lika villkor Handlingsplan för Arbetsmiljö Institution/motsvarande: IMH Behandlad i LSG den: -02-28 Fastslagen i institutionsstyrelsen/ motsvarande den: -03-07 Beskrivning av vision: Nulägesbeskrivning: Utvecklingsområde

Läs mer

Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (4) Bilaga 4 Dnr 550-15 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Uppföljning Lokal handlingsplan för arbetsmiljö 2016 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Handlingsplanen har utarbetats i enlighet

Läs mer

Aktiva åtgärder för lika rättigheter och möjligheter

Aktiva åtgärder för lika rättigheter och möjligheter Aktiva åtgärder för lika rättigheter och möjligheter - guide för kommunikationsavdelningen och studerandeavdelningen Beslutat av Rektor 2018-01-15 Gäller från 2018-01-15 Innehåll Att arbeta med aktiva

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403

Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen. Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Kvalitetsprogram 2012-2014 Gemensamma förvaltningen Fastställd av förvaltningschefen 2013-10-24, dnr: 19-2012-2403 Inledning Högskolan i Halmstads 1 kvalitetsarbete vilar på ett flerdimensionellt kvalitetsbegrepp:

Läs mer

Medarbetarportal för Uppsala universitet BEHOVSUNDERSÖKNING

Medarbetarportal för Uppsala universitet BEHOVSUNDERSÖKNING Medarbetarportal för Uppsala universitet BEHOVSUNDERSÖKNING Metoden l Omfattande inventering (workshops, intervjuer, befintliga webbsidor, andra intranäts mest efterfrågade resurser, etc.) l Sammanställning

Läs mer

Förstudie av vaktmästeri och reception

Förstudie av vaktmästeri och reception SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN SID 1 (8) 2011-09-08 Handläggare: Anna Alvkäll Telefon: 08-508 03 499 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut 1. Stadsdelsnämnden

Läs mer

Sammanställning av remissvar delprojektdirektiv

Sammanställning av remissvar delprojektdirektiv Sammanställning av remissvar delprojektdirektiv Synpunkter på generella skrivningar i delprojektdirektiven Överlag mycket ambitiösa planer, men vi behöver nog ha ett pragmatiskt förhållningssätt till detta.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2016

Systematiskt kvalitetsarbete 2016 SKRIVELSE Anders Karlsson 151102 Vårt Dnr: nummer Ert Dnr: nummer Systematiskt kvalitetsarbete 2016 Bakgrund Kommunfullmäktige har 2005-11-28 antagit ett reglemente för internkontroll syftande till att

Läs mer