Beslut och verksamhetsrapport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut och verksamhetsrapport"

Transkript

1 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid förskolan Humlan belägen i Botkyrka kommun

2 Beslut och verksamhetsrapponl 1(10) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges en sammanfattande bedömning utifrån kvalitetsgranskningens resultat och en beskrivning av de utvecklingsområden som framstått som mest centrala att prioritera i det lokala kvalitetsarbetet. En beskrivning av kvalitetsgranskningens resultat och Skolinspektionens bedömningar i sin helhet följer nedan. Sammanfattande bedömning Skolinspektionen bedömer att förskolechefens ledning av förskolans pedagogiska verksamhet, vid förskolan Humlan belägen i Botkyrka kommun, fungerar väl. Förskolechefen har god kännedom om förskolans pedagogiska verksamhet genom att hon rör sig i lokalerna och genom direkta kontakter med personalen. För att hålla sig informerad om verksamheten och hur det pedagogiska arbetet fortskrider tar hon även del av den pedagogiska dokumentationen. Hon nyttjar sin kännedom om förskolans pedagogiska verksamhet för att initiera och driva utvecklingsprocesser. Linder sin tid på förskolan har hon exempelvis stärkt samarbetet mellan personalen på de olika avdelningarna, arbetat med genusfrågor och aktivt arbetat för att utveckla verksamheten utifrån dess behov och förutsättningar som att lära barnen det svenska språket. Förskolechefen skapar förutsättningar för personalen att bedriva och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet och ger personalen möjligheter till kompetensutveckling. Förskolechefen får förutsättningar av huvudmannen att leda och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Hon ges möjlighet att ta del av huvudmannens stödfunktioner vilket skapar förutsättningar att leda och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet.

3 2(10) Sammanfattningsvis har Skolinspektionens granskning inte visat annat än att samtliga områden som Skolinspektionen bedömt fungerar väl. Därmed avslutas kvalitetsgranskningen. På Skolinspektionens vägnar Lotta Kårlind Enhetschef/beslutsfattare it y 4,1044 Lit a Aschan Utredare/Föredragande

4 3(10) Verksamhetsrapport Inledning och bakgrund Det pedagogiska arbetet vid en förskoleenhet ska ledas och samordnas av en förskolechef. Förskolan ska enligt skollagen stimulera och utmana barns utveckling och lärande sam erbjuda barn en trygg omsorg. Skolinspektionen genomför en kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av förskolans pedagogiska verksamhet under våren och hösten Förskolechefer vid både kommunala och enskilt drivna förskolor ingår i granskningen. Kvalitetsgranskningen av förskolechefens ledning av förskolans pedagogiska verksamhet genomförs i 35 förskolor i hela landet. Förskolan Humlan som är belägen i Botkyrka kommun ingår i detta projekt. Huvudman för förskolan Humlan är Botkyrka kommun. Förskolechefen vid förskolan Humlan ansvarar för en förskola med totalt 25 anställda. Förskolan består av åtta avdelningar med totalt omkring 143 barn mellan 1 och 5 år. Förskolan Humlan besöktes den 9 och 10 juni Ansvariga inspektörer har utredare Litza Aschan och utredare IngaLill Svensson varit. I denna rapport redovisar inspektörerna sina iakttagelser, analyser och bedömningar. Bedömningar görs inom fyra bedömningsområden. Bedömningar inom varje område görs i fyra graderingar; mycket hög grad, ganska hög grad, ganska låg grad eller mycket låg grad. Granskningens syfte och genomförande finns beskrivet i bilaga 1. När hela kvalitetsgranskningen är avslutad redovisas de samlade resultaten i en övergripande kvalitetsgranskningsrapport.

5 4(10) 1. Har förskolechefen kännedom om förskolans pedagogiska verksamhet? Sammanfattningsvis bedömer Skolinspektionen att förskolechefen i mycket hög grad har kännedom om förskolans pedagogiska verksamhet. Detta får hon genom att röra sig i lokalerna och se pågående verksamhet, även genom direkta kontakter med personalen, genom återrapportering kring verksamheten från personalen samt genom att ta del av pedagogisk dokumentation. Förskolechefen får kännedom om den pedagogiska verksamheten genom att besöka avdelningarna och kontakter med förskolans personal samt genom att ta del av dokumentation Förskolechefen uppger att hon skaffar sig kunskap om förskolans verksamhet genom att hon rör sig mycket inom förskolans lokaler och bland personalen. "Jag vill se dem arbeta nära barnen" säger hon. Förskolechefen uppger att hon har kunskap om den pedagogiska verksamheten genom sin närvaro i den pedagogiska verksamheten men också genom att hon närvarar vid personalens planering. Hon tar del av avdelningarnas dokumentation kring barnens utveckling och lärande samt avdelningarnas planering av verksamheten. Hon närvarar och leder möten, bland annat pedagogiskt forum en gång i veckan där hon lyfter olika pedagogiska frågor. Av intervjuerna med personalen framkommer att mycket av förskolechefens tid går åt till möten med byggherrarna eftersom förskolan byggs om samtidigt som det bedrivs verksamhet. De uppger att de träffar sin chef under till exempel arbetsplatsträffen och pedagogisk forum. Därutöver uppger de att förskolechefen besöker avdelningarna och ger feedback. Vidare uppger de att förskolechefen alltid kommer in när de ber henne om stöd.

6 5(10) 2. Nyttjar förskolechefen sin kännedom om förskolans pedagogiska verksamhet för att initiera och driva utvecklingsprocesser? Sammanfattningsvis bedömer Skolinspektionen att förskolechefen i mycket hög grad nyttjar sin kännedom om förskolans pedagogiska verksamhet för att initiera och driva utvecklingsprocesser. Under sin tid på förskolan har hon exempelvis stärkt samarbetet mellan personalen på de olika avdelningarna, arbetat med genusfrågor och aktivt arbetat för att utveckla verksamheten utifrån dess behov och förutsättningar som att lära barnen det svenska språket. Förskolechefen arbetar för att skapa en god arbetsmiljö och en god pedagogisk verksamhet. Som beskrevs inledningsvis i rapporten har förskolechefen en bra bild av den verksamhet som bedrivs på Humlans förskola. Förskolechefen uppger, vilket också bekräftas av personalens utsagor under intervjuerna, att förskolan när hon tillträdde sin tjänst var nio olika enheter. Hon insåg att hon behövde arbeta med att utveckla samarbetet och skapa en god kultur mellan förskolans personal. Förskolechefen och personalen uppger att situationen är bättre nu även om det av Skolinspektionens enkät framträder enstaka röster om dålig arbetsmiljö. Att förskolan genomgår en totalrenovering ger förskolechefen och personalen möjlighet att diskutera och stärka förskolans pedagogiska miljö, där språk och kommunikation är en bärande pelare. Förskolechefen berättar att alla inskrivna barn har ett annat modersmål än svenska. "Vårt mål är att barnen lär sig svenska, därför är det av största vikt att vi arbetar språkutvecklande". Förskolechefen uppger vidare att "språket är paraplyet, sedan arbetar man med matte i skogen och naturkunskap och med ord och begrepp". Det framkommer att man på förskolan använder sig av olika metoder för att stödja barnens språkutveckling till exempel har förskolechefen initierat sagoläsning varje dag under lunchen. Jämställdhetsarbetet i fokus i och med ombyggnationen Förskolechefen uppger också att ombyggnationert har satt fokus på jämställdhetsfrågan på arbetsplatsen. Det blev tydligt för all personal säger hon, "kvinnor jobbar med barn och män jobbar med bygge". Förskolechefen berättar att de på förskolan bland annat arbetar med att genom sagoläsning och drama tydliggöra genusskillnader för barnen och föräldrarna. Då kan en personal klä ut sig, Sara blir Sören och läser med inlevelse för barnen.

7 Beslut och verks4mhetsrapport 6(10) Till exempel nämndes ett tillfälle där personalen under ett föräldramöte dramatiserade en saga och diskuterade genusfrågor därefter. Förskolechefen lyfter värdet av att ha en god dialog med föräldrarna, för att bland annat "släta ut de största kulturkrockarna". Kvalitetsarbetet är ett hjälpmedel för att utveckla verksamheten Varje enhet har en plan för löpande uppföljning under verksamhetsåret. Personalen följer upp sin verksamhet utifrån uppsatta läroplansmål och lämnar dokumentationen till förskolechefen. I slutet på verksamhetsåret sammanfattar förskolechefen verksamhetens uppföljning och gör en analys av målen tillsammans med personalen. Hon uppger vidare att på förskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete och att hon analyserar verksamhetens måluppfyllelse tillsammans med personalen och att denna analys sedan skickas in till huvudmannen. Förskolechefen arbetar med barn i behov av stöd Förskolechefen beskriver att arbetet med barn i behov av särskilt stöd kan se olika ut och beror på barnens olika behov. Personalen har i uppdrag att analysera barnens behov av stöd och därefter informera förskolechefen om eventuella stödbehov. För att lättare upptäcka barn i behov av stöd har personalen delats in i mindre grupper med ett visst antal barn som de ansvarar för. Förskolechefen avsätter mycket tid för ombyggnation av lokalerna Förskolechefen, som tidigare nämnts, ansvarar för en förskola med totalt nio avdelningar men en avdelning är stängd för renovering. Förskolechefen uppger att i planeringen av avdelningen ingår också pedagogiska diskussioner om detaljer som ska gynna det enskilda barnet och det pedagogiska arbetet, exempelvis hur skötrummet ska planeras för att skydda barnets integritet. Att förskolechefen för tillfället lägger mycket tid på renoveringen och att det blir mycket mindre tid för enskilda pedagogiska samtal framkommer tydligt under intervjuerna och av den enkät som Skolinspektionen har lämnat ut under granskningsdagarna.

8 Beslut och verksamhetsrappork 7(10) 3. Skapar förskolechefen förutsättningar för personalen att bedriva och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet? Sammanfattningsvis bedömer Skolinspektionen att förskolechefen, trots enkätsvaren, i mycket hög grad skapar förutsättningar för personalen att bedriva och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Förskolechefen skapar förutsättningar för personalen att planera och att reflektera över förskolans verksamhet samt initierar till utbildningsinsatser. Förskolechefen erbjuder kompetensutveckling för att säkerställa kompetensen på avdelningen Förskolechefen uppger att hon vid behov delegerar arbetsuppgifter till personal, som har tillräcklig kompetens och erfarenhet. På förskolan arbetar 19 barnskötare och sex förskollärare. Förskolechefen och personalen berättar att Botkyrka kommun uppmuntrar och beviljar personalen betald kompetensutveckling. Till exempel uppger förskolechefen att icke utbildad personal fått gå delar av en barnskötarutbildning. I samarbete med Södertörns högskola har personal fått läsa in en förskollärarutbildning. Personalen uppger att de kan ta del av olika kompetensutvecklingsinsatser om de kan motivera behovet för förskolechefen. Förskolechefen uppger att hon stötar alla som vill fortbilda sig. Detta uppmuntras även av huvudmannen. Förskolechefen uppger också att flera förskollärare just nu går på ledarskapsutbildningen, "Hur jag får med mig mitt arbetslag". Som nämns ovan är det fler barnskötare än förskollärare på förskolan. Det för med sig att en förskollärare har två avdelningar som hon är pedagogiskt ansvarig för. Förskolechefen uppger att "ställer jag krav på dem att de ska vara ledare måste de få förutsättningar också". Förskolechefen ger personalen tid och förutsättningar för att utveckla den pedagogiska verksamheten Av intervjuerna med personalen framkommer att förskolechefen uppfattas som en kompetent pedagogisk ledare som eftersträvar att ge sin personal goda förutsättningar att driva och utveckla förskolans verksamhet. De har tid för planering, uppföljning och utvärdering av sitt arbete. Personalen uppger att de får stöd i form av kompetensutveckling, vikarier vid behov och stöd med det systematiska kvalitetsarbetet. De uppger att förskolechefen hjälper dem att bryta ner läroplansmålen så att de kan följa upp sitt arbete och synliggöra barns lä-

9 8(10) rande. "Hon gjorde en mall så det blev tydligt för oss hur vi ska arbeta". De uppger också att förskolechefen alltid tar sig tid att lyssna när de "har kört fast". De uppger att de får tips av förskolechefen på hur de ska göra för att gå vidare i arbetet med barnen eller i kontakten med vårdnadshavarna. I intervjuer beskriver personalen sin ledare som tydlig, lyssnande och stöttande. Samtidigt uppger en stor del av personalen i enkätsvaren det motsatta. Inte alla i personalen upplever att de får förutsättningar för att utveckla det pedagogiska arbetet Skolinspektionen har genomfört en enkät och i kommentarsfältet uppger personalen att de har för lite tid för planering och att det vid personalbrist kan gå flera veckor innan de får tillfälle till planering och reflektion. Vidare uppger de att de förväntas "göra pedagogisk dokumentation men har dåligt med förutsättningar för det både vad gäller tid och kunskap". De uppger också att pedagogisk ledning saknas på de avdelningar där det saknas förskollärare. Av intervjuerna med förvaltningschefen framkommer att det inte funnits klagomål på förskolechefen i kommunens personalenkät. Det har heller inte framkommit klagomål från fackligt håll uppger förvaltningschefen. Det finns således två bilder av hur personalen upplever de pedagogiska förutsättningarna på förskolan Humlan, 58 procent är nöjda medan 42 procent uppger sig inte få tillräckliga förutsättningar. 4. Får förskolechefen förutsättningar av huvudmannen att leda och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet? Sammanfattningsvis bedömer Skolinspektionen att förskolechefen i ganska hög grad, får förutsättningar av huvudmannen att leda och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Hon ges möjlighet till att ta del av huvudmannens stödfunktioner vilket skapar förutsättningar att leda och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Förskolechefen har en tydlig struktur för kommunikation med huvudmannen Utifrån intervjuer med förskolechefen och ansvarig tjänsteman i kommunen framkommer att det finns en tydlig struktur för kommunikation i form av olika

10 9(10) möten. I kommunen finns 35 förskolechefer som träffas varje tisdag. Förskolecheferna är indelade i olika fokusgrupper med olika uppdrag. Förskolechefen för Humlans förskola ingår i en fokusgrupp som arbetar med lokaler. Utöver dessa möten träffas förskolechefen och förvaltningschefen vid behov på eget initiativ. Nämndens ordförande uppger att han deltar i resultatdialoger som grundar sig på verksamheternas kvalitetsredovisningar. Varje förskola har en kontaktpolitiker uppger nämndens ordförande. Dessa besöker sina förskolor tre gånger under en mandatperiod. Dialoger förs utifrån förskolornas verksamhetsplanering och medarbetarenkäter. Stödfunktioner i huvudmannens organisation underlättar för förskolechefen att leda den pedagogiska verksamheten Förskolechefen uppger att tisdagsträffarna tar mycket tid och att hon bättre behövs på sin förskola där ombyggnationen tar mycket av hennes pedagogiska tid, den tid som hon kan ägna till sin personal och arbetet på avdelningarna. I verksamhetsredogörelsen som förskolechefen skickat in till Skolinspektionen uppger förskolechefen att hon har ett dåligt stöd från huvudmannen med att leda förskolans pedagogiska arbete. När Skolinspektionen ber förskolechefen att förtydliga sitt behov uppger hon att hon är klar över sitt uppdrag. Hon behöver inget stöd men att hon saknar huvudmannens engagemang och intresse för sin arbetssituation. Utifrån intervjuer med förskolechef, ansvarig tjänsteman och huvudman framgår det att det finns olika stödfunktioner i huvudmannens organisation. Det finns en ekonom som förskolechefen träffar varje månad för uppföljning av verksamheten. Därutöver finns administratörer på central nivå som hanterar fakturor och bistår förskolechefen när det gäller barnplaceringar. Vid rekrytering finns kommunens HR (human resources) som stöd med exempelvis annonsering men erbjuder även annat stöd i personalfrågor. Den administrativa tjänstemannen uppger att hon "håller med om att hålla i en ombyggnad samtidigt som man är pedagogisk ledare är inte optimalt". Den administrativa tjänstemannen uppger också att hon frågat förskolechefen vilken sorts stöd hon vill ha men att förskolechefen vill ansvara för byggnationen.

11 10 (10) Vidare uppger hon att kommunen förbereder med förskolechefens hjälp ett koncept som kommunen ska använda sig av i framtiden vid ombyggnationer. Här uppger tjänstemannen att förskolechefen varit föredömlig. Huvudmannen begär in statistik över barngruppens storlek och sammansättning Förskolechefen uppger att huvudmannen begär in statistik över barngruppens storlek och sammansättning. Vidare uppger förskolechefen att barnkonsekvens analyser inte har genomförts tidigare inför beslut som rör barnen. Dock har den nya förvaltningschefen lyft fram barnkonsekvensanalyser och dessa kommer att genomföras när det blir aktuellt till exempel vid ombyggnationer. Huvudmannen har till Skolinspektionen skickat en mall som ska ligga till grund för barnkonsekvensanalys. Bifogas: Bilaga 1 Bakgrund och metod

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid förskolan Slottet belägen i Eksjö kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Ekebackens förskola belägen i Högsby kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Beslut och verksamhetsrappol Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid förskolan Ulvarna belägen i Karlstad kommun 1 (9) Beslut I detta

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Västerby förskola i Götene kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Myrstackens förskola belägen i Huddinge kommun 1(10) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Beslut och verksamhetsrappori: Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid förskolan föräldrakooperativet Jordgubben belägen i Krokom kommun

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Seskarö förskola belägen i Haparanda kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Bitvargens förskola belägen i Bjurholms kommun 1 (9) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning grin Skolinspektionen Bes Huvudman info.forskolansputnik@gmail.com Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Sputniks förskola belägen i Stockholms kommun med Sputnik

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut 1 (3) Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Norrskenet i Kalix kommun med Pysslingen förskolor och skolor AB som huvudman Beslut 2 (3) Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Föräldrakooperativet Sagolunden ordforande@sagolunden.se Dnr 400-2016:209 Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Föräldrakooperativet Sagolunden beläget i Göteborgs

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Beslut och verksamhetsrappori. efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av förskolans pedagogiska verksamhet vid Kyrkvikens förskola belägen i Nacka kommun 1 (12) Beslut I detta beslut med

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Sagolandets förskola belägen i Solna kommun 1(13) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges en

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Abrahamsbergsvägen 92, Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Lida förskola i Haninge kommun 1(13) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges en sammanfattande

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Saltsjöns förskola i Södertälje kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges en sammanfattande

Läs mer

eg:1% Skolinspektionen

eg:1% Skolinspektionen eg:1% Skolinspektionen Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Månstorps förskola belägen i Vellinge kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av förskolans pedagogiska verksamhet vid Haga förskola belägen i Sundsvalls kommun 1 (12) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Borgens förskola belägen i Upplands Väsby kommun 1(14) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Hästhagens förskola belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning r% t j ~ Skolinspektionen Beslut Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Hinderstorps gränd 27, Stockholms kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning en B Skolinspektionen Beski; Avesta kommun kommun@avesta.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Blåkullens förskola, Avesta kommun Beslut 1 (4) Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman kommunhammaro.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Skogsdungens förskola, Hammarö kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Solna kommun kontakt@solna.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Augustendals förskola, Solna kommun Beslut 1 (4) Inledning Skolinspektionen genomför under

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Hede förskola belägen i Kungsbacka kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Besiuti; Huvudman bildningsforvaltningenaoskarshamn.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Påskallaviks förskola i Oskarshamns kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Bes i it Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Lyckebo förskola, Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning rn %or i Beslut Fagersta kommun info@fagersta.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Raketens förskola, Fagersta kommun Box 156, 221 00 Lund www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning en jp Skolinspektionen Beslut Huvudman kontaktcenter@helsindborg.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Nyckelpigans förskola, Helsingborgs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport e'n Skolinspektionen efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av förskolans pedagogiska verksamhet vid Kungsbyns förskola belägen i Västerås kommun 1(14) Beslut I detta beslut med tillhörande

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning ik rn Niii i Skolinspektionen Beslut Hässleholm kommun kommunen@hassleholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Stubbens förskola, Hässleholm kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Beslut och verksamhet3ra Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Dalens förskola belägen i Boxholms kommun 1(13) Beslut I detta beslut

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Kävlinge kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Kävlinge kommun Kävlinge kommun 2017-06-09 kontakt@kavlinge.se Dnr 400-2016:6997 efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Kävlinge kommun Skolinspektionen. Box 156, 221 00

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Älvdalens.

Beslut. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Älvdalens. Älvdalens kommun kommunaalvdalen.se efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Älvdalens kommun Skolinspektionen. Box 156, 221 00 Lund. www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman motala.kommunamotala.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Österstad, Motala kommun Skolinspektionen Box 2320 403 15 Göteborg www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Skolinspektionen Besluri: Huvudman kundcenter@ostersund.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Ottfjällets förskola, Östersunds kommun Skolinspektionen Box 2320

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport ir å efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Älvens förskola belägen i Luleå kommun 1(13) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges en

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning fin Skolinspektionen Beslut Huvudman info@kungsbacka.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid lvarsgårdens förskola, Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320 403

Läs mer

Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4

Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4 Rapportering Tillsyn i fristående förskola Skollagen 26 kap. 4 Krokofantens fristående förskola Hemmingsmark 2018-04-10 Krokofantens förskola är ett personalkooperativ som startade 2009-01-01. Förskolan

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Malmö kommun forskola@malmo.se efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Hedmätarens förskola, Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Blåsippans förskola i Upplands Bro kommun 1 (14) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport ges en

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Järfälla kommun för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax:

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Götene kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Götene kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Nyköpings kommun konnmun@nykoping.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Kan ntorps förskola, Nyköpings kommun Beslut 1 (4) Inledning genomför under våren

Läs mer

Rapport om tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 2015

Rapport om tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 2015 2016-06-03 Handläggare Anette Ekholm Avdelning styrning och kvalitet 2016UTN/0161-1 Rapport om tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 2015 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11,

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Lidköpings kommun kommun@lidkoping.se Förskolechef rose-marie.sondell@lidkoping.se efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Lilleskogs förskola, Lidköpings

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning r Skolinspektionen Beslu Huvudman regiongotland@gotland.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Björkdungen, Gotlands kommun Skolinspektionen Box 2320 403

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun. Dnr 43-2017:5767 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för förskola efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun

Neglinge gårds förskola. Nacka kommun Neglinge gårds förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Inger Dobson Ekerö kommun Anita Fröberg Ekerö kommun v 19 2017 Innehållsförteckning Inledning Om Våga visa Kort om förskolan Observatörernas

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Österåkers kommun. Beslut Dnr :6001. Österåkers kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Österåkers kommun. Beslut Dnr :6001. Österåkers kommun Dnr 43-2017:6001 Österåkers kommun för förskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Ik rn i %er Skolinspektionen Beslut Huvudman info@almhult.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Hallaryds förskola, Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Botkyrka kommun. Beslut. Botkyrka kommun Dnr :4973

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Botkyrka kommun. Beslut. Botkyrka kommun Dnr :4973 Botkyrka kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Botkyrka kommun 2(11) Tillsyn i Botkyrka kommun har genomfört tillsyn av Botkyrka kommun under höstterminen 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Härjedalens.

Beslut. Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Härjedalens. Härjedalens kommun kommunahenedalen.se efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Härjedalens kommun Skolinspektionen. Box 2320, 403 15 Göteborg. www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter riktad tillsyn. av verksamheten på den kommunala förskolan Forsbergs minne i Lunds kommun

Beslut efter riktad tillsyn. av verksamheten på den kommunala förskolan Forsbergs minne i Lunds kommun ein Skolinspektionen Beslut Beslut efter riktad tillsyn av verksamheten på den kommunala förskolan Forsbergs minne i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Förskolan, före skolan lärande och bärande. Kvalitetsgranskning Rapport 2012:7

Förskolan, före skolan lärande och bärande. Kvalitetsgranskning Rapport 2012:7 Förskolan, före skolan lärande och bärande Kvalitetsgranskning Rapport 2012:7 Förskolan i Sverige 2011 10 000 förskolor 472 000 barn går i förskola 83 % av barnen i ålder 1 5 år 94 % av barnen i ålder

Läs mer

Tillsyn av den fristående Martemeoförskolan Kullerbyttan

Tillsyn av den fristående Martemeoförskolan Kullerbyttan 2019-09-25 Tjänsteskrivelse Barn- och utbildningsnämnden Dnr 2019/259-644 Tillsyn av den fristående Martemeoförskolan Kullerbyttan Västerviks kommun genomförde 2019-09-02 tillsyn av fristående Martemeoförskolan

Läs mer

Förskolechefens ledning

Förskolechefens ledning Förskolechefens ledning Om att ta ansvar för den pedagogiska verksamheten Kerstin Haster och Jesper Thiborg Stora kvalitetsdagen för förskolan, Stockholm 6 april 2017 Vad gör Skolinspektionen? Regelbunden

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Barn- och utbildningsförvaltningen LC Datum: 2018-02-21 Dnr: 2018/120.600 Id: 23328 1 (9) Verksamhetsplan 2018 Norrängens förskola och Stenshults förskola Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun Dnr 43-2014:8216 Nordmalings kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Nord malings kommun Box 3177 903 04 Umeå 2(10) Tillsyn i Nordmalings kommun har genomfört tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Beslut. Skolinspektionen. efter granskning av förskolans pedagogiska uppdrag vid Arjeplogs förskola, Arjeplogs kommun

Beslut. Skolinspektionen. efter granskning av förskolans pedagogiska uppdrag vid Arjeplogs förskola, Arjeplogs kommun Skolinspektionen Huvudman 2016-04-27 kommun@arjeplog.se Dnr 400-2015:5671 Beslut efter granskning av förskolans pedagogiska uppdrag vid Arjeplogs förskola, Arjeplogs kommun Skolinspektionen. Box 23069,

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Danderyds kommun epost: kommunen@danderyd.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

STRATEGI. Strategi för att öka kvaliteten i förskolan

STRATEGI. Strategi för att öka kvaliteten i förskolan STRATEGI Strategi för att öka kvaliteten i förskolan Inledning I Solna stads verksamhetsplan och budget för 2017 har barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen fått i uppdrag att ta fram en strategi

Läs mer

Verksamhetsplan 2013/2014 Förskolan Källbacken

Verksamhetsplan 2013/2014 Förskolan Källbacken Verksamhetsplan 2013/2014 Förskolan Källbacken Verksamhet Förskolan Källbacken är Leksands allra senast byggda förskola, vi flyttade in verksamheten från förskolan Mosippan i februari 2013 Förskolan ligger

Läs mer

Utvecklingsområde för Björkets Förskola 2014/2015

Utvecklingsområde för Björkets Förskola 2014/2015 Utvecklingsområde för Björkets Förskola 2014/2015 Utveckling och lärande Nulägesanalys Måluppfyllelsen har enligt resultat från helhetsanalysen varit god. Dock har vi valt att behålla samma mål från Lpfö

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Ljusdals kommun lena.tonners@ljusdal.se för fritidshem i Ljusdals kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Enköpings kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Enköpings kommun IAN Skolinspektionen Enköpings kommun skolnamnden@enkoping.se efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Enköpings kommun Skolinspektionen. Box 230 69, 104

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport uppsala.kommun@uppsala.se efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Flöjtens förskola, Uppsala kommun 1(16) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Edsbro förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till vårdnadshavare - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Habo Montessori AB palrenl@telia.com Förskolechef forskolechef@upptackaren.se efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid förskolan Upptäckaren belägen i Habo

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken

Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken Verksamhet Förskolan Källbacken är Leksands allra senast byggda förskola, vi flyttade in verksamheten från förskolan Mosippan i februari 2013 Förskolan ligger

Läs mer

Tjörn Möjligheternas ö

Tjörn Möjligheternas ö Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Förskola Myggenäs Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Linda Markus 150708 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1 Enhetens namn 4

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. 6 Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Öringe Montessoriförening ane1eh80@hotmai1.com efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Öringe Montessoriförskola, Öringe Montessoriförening 1(16) Beslut

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för förskolan Rosen läsåret 14/15

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för förskolan Rosen läsåret 14/15 Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för förskolan Rosen läsåret 14/15 Om kvalitetsarbetet Verksamheter inom skolväsendet ska systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla verksamheten.

Läs mer

Allmänt om tillsyn och insyn

Allmänt om tillsyn och insyn 2017-01-13 Bilaga 1 Allmänt om tillsyn och insyn Vad är tillsyn och insyn? Tillsyn är en granskning som har till syfte att kontrollera om den verksamhet som granskas uppfyller de krav som följer av lagar

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport irn Skolinspektionen Krokoms kommun krokoms.kommun@krokom.se efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Täppans förskola i Krokom kommun 1(12) Beslut I detta

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun j Skolinspektionen Karlskrona kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Karlskrona kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Beslut och verksamhetsrapport Alingsås kommun kommunstyrelsen@alingsas.se Beslut och verksamhetsrapport efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutvecnng vd StocKslycke

Läs mer

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

SKA - SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SKA - SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE SKA - SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE DET SYSTEMATISKA KVALITETSARBETET 1 FÖRSKOLAN MINIGIRAFFENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE 3 FÖRSKOLAN MINIGIRAFFENS SYFTE MED SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE 4 SYSTEMATISKA

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i TP Förskolor AB

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i TP Förskolor AB Skolinspektionen TP Förskolor AB kaisa.soderberciatpforskolor.se efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i TP Förskolor AB Skolinspektionen 1 (6) Inledning

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn f Skolinspektionen Botkyrka kommun utbildning@botkyrka.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun ein 5 Beslut Örnsköldsviks kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun 2 (9) Tillsyn i Örnsköldsviks kommun har genomfört tillsyn av Örnsköldsviks kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Junibacken

Pedagogisk planering Verksamhetsåret Förskolan Junibacken Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018-2019 Förskolan Junibacken 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning och förutsättningar sidan 4 Normer och värden

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Gotlands kommun regiongotland@gotland.se efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid Kabyssens förskola, Gotlands kommun 1 (14) Beslut I detta beslut med tillhörande

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014

Systematiskt kvalitetsarbete 2014 Systematiskt kvalitetsarbete 2014 Sammanställning per Förskoleenhet Enhet: Kungsängens förskolor Utbildningskontoret 2014-06-19 Sida 1 av 9 Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete 2014... 1 Innehåll... 2

Läs mer

Förskoleområde Fullersta 1 Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Förskoleområde Fullersta 1 Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Förskoleavdelningen Förskoleområde Fullersta 1 Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Varje förskoleenhet arbetar enligt skollagen systematiskt och kontinuerligt med att följa upp verksamheten,

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport kontor@bma.nu zorica.pesic@bma.nu rev. 20160831 efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med flerspråkiga barns språkutveckling vid förskolan Barnens Montessori Akademi Göran Perssons väg, Solna

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2017:10004 Nya skolan trollhättan aktiebolag Org.nr. 556612-7600 ann-chatrin.wennerberg-samuelsson@nyaskolan.se för fritidshem efter tillsyn av Nya skolan trollhättan aktiebolag Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun Beslut Uddevalla kornmun Beslut för förskola i Uddevalla kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Kalmar kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Kalmar kommun fin Skolinspektionen Kalmar kommun kalmar@kommun.se för förskola efter tillsyn i Kalmar kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rälsen Förskola Norrviken 2012 Enhet Mia Elverö Systematiskt kvalitetsarbete i fristående enhet Förskolechefens/rektorns namn Ansvarig uppgiftslämnare Mia Elverö 1/12 Inledning

Läs mer

Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola

Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola Ragunda kommun Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola efter tillsyn av Ragunda kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå 2 (6) Uppföljning efter tillsyn av Ragunda kommun Skolinspektionen

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo förskola 2012/2013

Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo förskola 2012/2013 Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo förskola 2012/2013 Barnantal Gubbo Förskola Systematiskt kvalitetsarbete Gubbo Förskola Födda -08 Födda -09 Födda -10 Födda -11 Födda -12 7 st 5 st 5 st 2 st 3 st Personal

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun. Dnr 43-2017:5784 Motala kommun Motala.kommun@motala.se för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Simrishamns kommun

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Simrishamns kommun rn ji No, Skolinspektionen Simrishamns kommun efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning och ledning av förskolans kvalitet i Simrishamns kommun Skolinspektionen. Box 156, 221 00 Lund. www.skolinspektionen.se

Läs mer