Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun."

Transkript

1 Dnr :5784 Motala kommun för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, Linköping, Besöksadress Storgatan 33

2 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen (2010:800) Motala kommun att i enlighet med de datum som nedan listas vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister. Observera att detta beslut innehåller olika datum för när huvudmannen senast behöver vidta åtgärder samt redovisa dessa skriftligen för Skolinspektionen. För område Förutsättningar för utbildningen i förskolan ska åtgärder vidtas senast den 24 september De vidtagna åtgärderna inom detta område ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. För område Utveckling av utbildningen i förskolan ska åtgärder vidtas senast den 25 januari De vidtagna åtgärderna inom detta område ska senast samma dag skriftligen redovisas för Skolinspektionen. Delredovisning av hur arbetet framskrider för område Utveckling av utbildningen i förskolan ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 24 september Nedan redovisas förslag på åtgärder. I de fall det är möjligt får bristen avhjälpas på annat sätt. Förutsättningar för utbildningen i förskolan Skolinspektionen konstaterar att Motala kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Huvudmannen tar emot anmälningar från förskolechefer, eller den personal som huvudmannen utser i annan pedagogisk verksamhet, om angivna kränkningar mot barn, utreder skyndsamt omständigheterna kring de angivna kränkningarna och vidtar i förekommande fall de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling. (6 kap. 10 skollagen) Åtgärder - Huvudmannen ska se till att samtliga fall av kränkande behandling i förskolan anmäls till förskolechefen och vidare till huvudmannen. Utveckling av utbildningen i förskolan Skolinspektionen konstaterar att Motala kommun inte uppfyller författningskraven avseende att: Inriktningen för huvudmannens kvalitetsarbete är att de nationella mål och krav som anges i styrdokumenten uppfylls. (4 kap. 3 och 5 skollagen)

3 3 (8) Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen, och dokumenterar denna uppföljning. (4 kap. 3 och 6 skollagen; Lpfö 98, 2 Mål och riktlinjer, 2.1 Normer och värden, 2.2 Utveckling och lärande) Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar de beslutade åtgärderna. (4 kap. 3 och 6 skollagen) Huvudmannen planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa. Planeringen och åtgärderna dokumenteras. (4 kap. 3 och 6 skollagen) Huvudmannen ser till att nödvändiga åtgärder vidtas om det genom klagomål eller på annat sätt kommer fram att det finns brister i verksamheten. (4 kap. 7 skollagen) Åtgärder - Huvudmannen ska följa upp och analysera resultaten inom förskolan i förhållande till de nationella målen. Uppföljningen ska dokumenteras. - Huvudmannen ska utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen besluta om nödvändiga utvecklingsåtgärder och dokumentera dessa. - Huvudmannen ska planera för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomföra dessa. Planeringen och åtgärderna ska dokumenteras. - Huvudmannen ska säkerställa att de klagomål som inkommer på enhetsnivå inkommer till huvudmannen. Bedömning Skolinspektionens tillsyn visar att utbildningen i förskolan i Motala kommun i flera avseenden uppfyller författningarnas krav. Det finns emellertid områden som uppvisar brister. Huvudmannen behöver säkerställa att de kränkningar som förekommer i förskolan anmäls till förskolechefen så att de därefter kan komma till huvudmannens kännedom. Huvudmannen har fått in anmälningar från förskolorna men utredningen visar att alla kränkningar inte anmäls till förskolecheferna. Motsvarande brist inom samma bedömningsområde konstaterades i Skolinspektionens beslut den 17 december 2014 (dnr: 2013:6642). Att en brist inom samma bedömningsområde åter konstateras vid Skolinspektionens besök den 28 februari och 1 mars 2018 är anmärkningsvärt. Skolinspektionen bedömer vidare att huvudmannens systematiska kvalitetsarbete för förskolan inte lever upp till författningarnas krav. För att huvudmannen ska kunna följa upp att verksamheten inom förskolan når de nationella målen för utbildningen behöver huvudmannen efterfråga och analysera resultat från förskolan i ökad omfattning. Detta för att få ett underlag för att vid behov kunna vidta åtgärder för att förbättra verksamheten så att målen uppnås. Detta gäller även de sex tillfälliga avdelningarna och integrationsförskolan Galaxen. I kommunens systematiska kvalitetsarbete finns sex politiskt beslutade mål för förskoleverksamheten. Det saknas dokumenterade resultat, uppföljningar och analyser av förskoleverksamheten från föregående år som ligger till grund för de beslutade målen. Det saknas vidare en plan för utvärdering och analys av de framtagna målen.

4 4 (8) Vidare bedömer Skolinspektionen att huvudmannens arbete med klagomålshantering inte följer författningarnas krav. Huvudmannen samlar inte in de klagomål som inkommer på enhetsnivå. Huvudmannen känner därför inte till de klagomål som förskolechefer och rektorer hanterar på enhetsnivå och kan därmed inte ta sitt ansvar för uppföljning av de brister som framkommer och heller inte vidta nödvändiga åtgärder. Föreläggande Förutsättningar för utbildningen i förskolan Skolinspektionen bedömer att huvudmannen inte får anmälningar om alla fall av kränkande behandling av barn som sker i förskolorna. Bedömningen görs mot bakgrund av att utredningen visar att huvudmannen har en rutin för att ta emot anmälan, utreda och dokumentera fall av kränkande behandling men att denna inte följs. Eftersom inte personalen på förskolorna rapporterar alla uppgivna fall av kränkande behandling till förskolechefen leder bristen till att huvudmannen inte kan ta sitt ansvar att skyndsamt utreda och vidta de åtgärder som krävs för att förhindra kränkande behandling. Motsvarande brist inom samma bedömningsområde konstaterades i Skolinspektionens beslut den 17 december 2014 (dnr: 2013:6642). Att en brist inom samma bedömningsområde åter konstateras vid Skolinspektionens besök den 28 februari och den 1 mars 2018 är anmärkningsvärt. Enligt skollagen är en förskollärare eller annan personal som får kännedom om att ett barn anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten skyldig att anmäla detta till förskolechefen. En förskolechef som får kännedom om att ett barn anser sig ha blivit utsatt för kränkande behandling i samband med verksamheten är skyldig att anmäla detta till huvudmannen. Huvudmannen är skyldig att skyndsamt utreda omständigheterna kring de uppgivna kränkningarna och i förekommande fall vidta de åtgärder som skäligen kan krävas för att förhindra kränkande behandling i framtiden. Förskolechefer anmäler inte alla fall av kränkande behandling vidare till huvudmannen. Av intervju med företrädare för förvaltningen framgår att huvudmannen har en rutin för anmälan om kränkande behandling. Av intervjuer med förskollärare och förskolechefer framgår att det förekommer kränkningar i förskolan som inte anmäls till förskolecheferna. De intervjuade uppger att det finns svårigheter kring anmälan om kränkande behandling i förskolan. Dels är det svårt att bedöma om en händelse är en kränkning, dels tar själva hanteringen av anmälan tid. Motivering till föreläggande som ingripande Då Motala kommun inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten, föreligger skäl att förelägga huvudmannen att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna.

5 5 (8) Utveckling av utbildningen i förskolan Systematiskt kvalitetsarbete Skolinspektionen bedömer att det finns brister i huvudmannens systematiska kvalitetsarbete för förskolan i Motala kommun. Kommunen omfattade vid tillsyntillfället 14 ordinarie förskolor, sex tillfälliga förskoleavdelningar och en så kallad integrationsförskola kallad Galaxen. Tillsynen visar att det för förskolan inte i tillräcklig omfattning sker en dokumenterad uppföljning eller analys av resultaten i förhållande till de nationella målen på huvudmannanivå. Huvudmannen har därmed inte underlag för att analysera hur de förutsättningar som nämnden ger påverkar utbildningens måluppfyllelse och för att vid behov besluta om och vidta, nödvändiga åtgärder. Bristen får till följd att kommunen inte i tillräcklig omfattning har verktyg för att säkerställa att verksamheten bedrivs utifrån kraven i skollagen och andra författningar. Därmed finns en risk att de nationella målen inte uppfylls och att barnens kunskapsutveckling äventyras. Av skollagen framgår att varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt ska planera, följa upp och utveckla utbildningen. Inriktningen på det systematiska kvalitetsarbetet ska vara att de nationella målen uppfylls. Det systematiska kvalitetsarbetet ska dokumenteras. Enligt förarbetena till lagen (prop. 2009/10:165, s. 306) har huvudmannen det yttersta ansvaret för genomförandet av utbildningen, vilket ger huvudmannen en central roll när det gäller att bedriva ett kvalitetsarbete som ska garantera kvalitet och likvärdighet. Kvalitetsarbetet ska bygga på de uppgifter som kommer fram i verksamheternas kvalitetsarbete och på andra uppgifter. Enligt Skolverkets allmänna råd med kommentarer (SKOLFS 2012:98 s. 11, och s. 31), Systematiskt kvalitetsarbete för skolväsendet framgår att utgångspunkten alltid är den samma, att identifiera utvecklingsområden för ökad måluppfyllelse i förhållande till de nationella målen. Den skriftliga dokumentationen behövs för att regelbundet kunna stämma av att kvalitetsarbetet leder till en utveckling mot målen. I ett längre perspektiv är dokumentationen en förutsättning för att kunna kartlägga verksamheten och identifiera områden som är särskilt angelägna att utveckla för att uppfylla målen. Dokumentation (s. 21) visar vad som behöver utvecklas, varför och på vilket sätt. Det behövs för att kunna följa kvalitetsutvecklingen över tid och se effekterna av ett utvecklingsarbete. För att kunna säkerställa att all utbildning genomförs i enlighet med de nationella målen är det angeläget att huvudmannen har en dokumentation som innehåller en redogörelse för resultaten och att de har följts upp inom alla verksamheter. Det behöver också innehålla en analys av orsakerna till eventuella brister i måluppfyllelse och vilka åtgärder som ska genomföras på kort och lång sikt för att de nationella målen ska kunna genomföras. Dokumentationen blir därmed ett stöd för beslut om prioriteringar och utvecklingsinsatser. Inför huvudmannens analys (s. 22) av orsakerna till måluppfyllelse är det viktigt att det finns en dokumenterad uppföljning som visar variationer i resultat och måluppfyllelse mellan och inom olika enheter samt över tid. På huvudmannanivå (s. 31) behöver verksamheterna analyseras ur ett övergripande perspektiv. Det kan innebära att analysera variationer mellan enheternas resultat och måluppfyllelse, likvärdigheten i

6 6 (8) skolors bedömning och betygssättning och hur organisationen av förskole- och skolenheter påverkar måluppfyllelsen och hur resurser och ledningssystem påverkar måluppfyllelsen. I huvudmannens dokumenterade kvalitetsarbete saknas en dokumenterad uppföljning och analys utifrån måluppfyllelse och trygghetsresultat för förskolans verksamhet. Av inkommen dokumentation gällande förskolans kvalitetsarbete framgår att det finns sex prioriterade politiska mål dokumenterade i verksamhetsplanen beskrivna som verksamhetsmål. Där framgår dock inte vilka resultat, uppföljning och analys som ligger till grund för de beslutade målen. Det beskrivs inte hur huvudmannen ska följa upp att insatserna eller metoderna leder mot högre måluppfyllelse mot de nationella målen förutom barn- och föräldraenkäter. Det framgår heller inte hur huvudmannen följer upp likvärdigheten i förskolan eller om de förutsättningar huvudmannen ger för utbildningen i förskolan är tillräcklig. Detta ser Skolinspektionen som särskilt viktigt i förhållande till de tillfälliga förskoleavdelningarna och den så kallade integrationsförskolan Galaxen. I huvudmannens kvalitetsarbete saknas en dokumenterad uppföljning och analys av resultaten i förhållande till de nationella målen. Av intervju med förskollärarna framgår att de inte haft något inflytande över de mål som är beslutade i verksamhetsplanen. Förskolecheferna har gått igenom verksamhetsplanens mål på förskoleenheterna och angett vilka mål respektive förskola ska arbeta med just nu. Alla mål ska dock arbetas med under mandatperioden. Förskolecheferna uppger att förskolorna dels arbetar med politikernas mål i verksamhetsplanen, dels förskoleenheternas egna mål. När det gäller målen i verksamhetsplanen bygger den på föregående års verksamhetsplan och förskolornas gemensamma kompetensutveckling bygger på det som framkommer i analysen av verksamhetsplanen. Förskolecheferna uppger vidare att det till viss del förekommer ett kvalitetsarbete i de tillfälliga avdelningarna. Det är dock svårt att garantera att de tillfälliga avdelningarna arbetar utifrån det nationella uppdraget. Det är också svårt att bedriva verksamhet med samma kvalitet och det varierar om lokalerna är anpassade för förskoleverksamhet. Förskolecheferna menar att det är tveksamt om det blir en likvärdig förskoleverksamhet i de tillfälliga enheterna. När det gäller Galaxen har förskolecheferna liten kännedom om verksamheten då den inte organiseras under samma verksamhetschef som övriga förskolor. Representanter för förvaltningen uppger att förskolecheferna rapporterar arbetet med verksamhetsplanens mål i verktyget Hypergene. Därefter gör verksamhetschefen för förskolan en analys och skickar sammanställningen till förvaltningschefen. Sammanställningen diskuteras därefter i en kvalitetsdialog. Representanterna för förvaltningen uppger att verksamhetens behov finns med i verksamhetsplanens mål och att bildningsnämnden fattar beslut om utvecklingsområden utifrån verksamhetsplanen för nästkommande år. Representanterna för förvaltningen uppger att i verksamhetsplanen ligger den politiska intentionen och förskolans läroplansmål. När det gäller de tillfälliga avdelningarna uppger representanterna för förvaltningen att förskolecheferna ansvarar för uppföljningen. Verksamhetschefen för förskolan får därefter information av förskolecheferna. Integrationsförskolan Galaxen är organiserad

7 7 (8) inom gymnasieskolans organisation och för uppföljning av verksamheten ansvarar enhetschefen på integrationsenheten. Verksamhetschefen för förskolan gör dock regelbundna besök på Galaxen och får därigenom muntlig information om verksamheten. Representanter för nämnden uppger att de tillfälliga förskolorna följs upp via BRUK på samma sätt som ordinarie förskolor. Klagomålshantering Skolinspektionen bedömer att det finns brister i huvudmannens arbete med klagomålshantering. Huvudmannen begär inte in de klagomål som inkommer på enhetsnivå och kan därmed inte följa upp och vidta nödvändiga åtgärder. Bristen får till följd att huvudmannen inte känner till de klagomål som förskolechefer och rektorer hanterar på enhetsnivå och kan därmed inte ta sitt ansvar för uppföljning av de brister som framkommer och heller inte vidta nödvändiga åtgärder. Av skollagen framgår att om det vid uppföljning, genom klagomål eller på annat sätt kommer fram att det finns brister i verksamheten, ska huvudmannen se till att nödvändiga åtgärder vidtas. Av intervjuer med rektorer framkommer att huvudmannen inte efterfrågar de klagomål som inkommer på enhetsnivå. Motivering till föreläggande som ingripande Då Motala kommun inte uppfyller de krav som följer av de föreskrifter som gäller för verksamheten, föreligger skäl att förelägga huvudmannen att fullgöra sina skyldigheter och vidta åtgärder för att avhjälpa bristerna. På Skolinspektionens vägnar X Allan Westerdahl X Ingela Åkerman Jansson Enhetschef Signerat av: Allan Westerdahl Utredare Signerat av: Ingela Åkerman Jansson

8 8 (8) Allmänt om tillsynen: Mer om Skolinspektionens tillsyn hittar du på Bilagor Bilaga 1: Fakta om Motala kommun

9 Bilaga 1 Dnr :5784 Fakta om Motala kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Motala kommun under våren Detta beslut avser huvudmannens samlade ansvarstagande för utbildningen inom skolformen förskola I Motala kommun finns totalt 14 förskolor indelade i fem geografiska områden. Inom varje område finns ett antal förskolor som leds av förskolechefer. Kommunen har vid tillsynstillfället sex tillfälliga förskolor i drift. Dessa utnyttjas under perioder med extra hög efterfrågan av förskoleplatser. På förvaltningsnivå leds förskoleverksamheten av en verksamhetschef för förskolorna. En förvaltningschef leder arbetet på förvaltningsnivå. Ansvarig nämnd är bildningsnämnden. Inom kommunen finns också en så kallad integrationsförskola vars syfte är att vara en väg in i förskolan för nyanlända barn. För denna verksamhet ansvarar enhetschefen på integrationsenheten Bryggan. 1 (1) Måluppfyllelse Det saknas nationell statistik över måluppfyllelse i förskolan. Några resultat eller bedömningar av graden av måluppfyllelse framgår inte i kommunens dokumentation.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun. Dnr 43-2017:5767 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för förskola efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5782 Motala kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem %AoF Dnr 43-2017:5417 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för fritidshem efter tillsyn i Sotenäs kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2(5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Valdemarsviks kommun kommun@valdemarsvik.se Dnr 43-2017:5933 2oisota 49_2-Acts._ s c.,< \lia 4.4( 16 för fritidshem efter tillsyn i Valdemarsviks kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Dnr 43-2018:7147 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5765 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7150 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Kiruna kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap.

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5976 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:6151 Dorotea kommun info@dorotea.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Dorotea kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7124 Örnsköldsviks kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Örnsköldsviks kommuns vuxenutbildning Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2016:11111 Uppsala Montessoriskola AB Organisationsnummer 556552-7354 för fritidshem efter tillsyn av Uppsala Montessoriskola AB Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Dnr 43-2017:5676 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5988 Östersunds kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östersunds kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2(7) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2018:7129 Örnsköldsviks kommun bildning@ornskoldsvik.se Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Kalmar kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Kalmar kommun fin Skolinspektionen Kalmar kommun kalmar@kommun.se för förskola efter tillsyn i Kalmar kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5835 Sandvikens kommun för fritidshem efter tillsyn i Sandvikens kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola Dnr 43-2017:5800 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för grundsärskola efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Vaxholms kommun. Beslut. Vaxholms kommun Dnr :5008

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Vaxholms kommun. Beslut. Vaxholms kommun Dnr :5008 Vaxholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Vaxholms kommun 2(10) Tillsyn i Vaxholms kommun har genomfört tillsyn av Vaxholms kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10373 Tierps kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Skolinspektionen Umeå kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Umeå kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080 00, E-post: skolinspektionen.umea@skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Flens Kristna Skola AB info@flenskristna.se daniel.steeen@flenskristnaskola.se Flens Kristna Skola AB Org. nr 818501-0470 Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn av Flens Kristna

Läs mer

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen Filipstads kommun kommun@filipstad.se för NI1 xenutbilohnirg efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Vimmerby kommun kommun@vimmerby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Vimmerby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskola. fin. Skolinspektionen. efter tillsyn i Säffle kommun. Besk. Skolinspektionen Box 2320, Göteborg

Beslut för förskola. fin. Skolinspektionen. efter tillsyn i Säffle kommun. Besk. Skolinspektionen Box 2320, Göteborg fin Besk Säffle kommun kommun@saffle.se Beslut för förskola efter tillsyn i Säffle kommun Beshh 2 (9) Tillsyn i Säffle kommun har genomfört tillsyn av Säffle kommun under våren 2017. Detta beslut avser

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:8760 Flens kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Flens kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Nynäshamns kommun. Beslut. Nynäshamns kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Nynäshamns kommun. Beslut. Nynäshamns kommun. Dnr 43-2014:8269 Nynäshamns kommun barn-och-utbildningsnamnden@nynashamn.se Beslut för förskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2 (16) Tillsyn i Nynäshamns kommun har genomfört tillsyn av Nynäshamns

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:6145 och 2017:6149 Dorotea kommun info@dorotea.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dorotea kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Kalmar kommun kommun@kalmar.se för fritidshem efter tillsyn i Kalmar kommun, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (8) Tillsyn i Kalmar

Läs mer

Beslut efter uppföljning av vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning av vuxenutbildning Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut efter uppföljning av vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund genomförde

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694 Älvdalens kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun under 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2016:11271 Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk förening Org.nr. 769607-4181 st yrelsen@morupsfriskola.se för fritidshem efter tillsyn av Morups friskola, förskola o fritidshem ekonomisk

Läs mer

Huvudmannabeslut för gymnasieskola

Huvudmannabeslut för gymnasieskola Dnr 43-2016:10988 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för gymnasieskola efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2016:10988 2(6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun Dnr 43-2014:8216 Nordmalings kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Nord malings kommun Box 3177 903 04 Umeå 2(10) Tillsyn i Nordmalings kommun har genomfört tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Haninge kommun. NN, Skolinspektionen. Beslut Dnr : Haninge kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Haninge kommun. NN, Skolinspektionen. Beslut Dnr : Haninge kommun rn ip NN, Dnr 43-2016:10334 Haninge kommun för förskola efter tillsyn i Haninge kommun, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10334 2(6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Enköpings kommun. Beslut Dnr :3841. Enköpings kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Enköpings kommun. Beslut Dnr :3841. Enköpings kommun Enköpings kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Enköpings kommun 2 (6) Tillsyn i Enköpings kommun har genomfört tillsyn av Enköpings kommun under hösten 2015 och våren 2016. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Älvdalens kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för gymnasiesärskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Vibyskolan ekonomisk förening Org.nr. 769603-4201 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening 2 (9) Tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening har genomfört tillsyn av Vibyskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning

Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning Hallstahammars kommun Beslut efter uppföljning för vuxenutbildning efter tillsyn i Hallstahammars kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Hallstahammars kommun genomförde tillsyn av Hallstahammars kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola

Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola Ragunda kommun Beslut efter uppföljning på huvudmannanivå för förskola efter tillsyn av Ragunda kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå 2 (6) Uppföljning efter tillsyn av Ragunda kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5686 Kristianstads kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5686 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10421 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Dnr 43-2016:10421 2 (9) Skolinspektionens

Läs mer

Huvudmannabeslut för fritidshem

Huvudmannabeslut för fritidshem Dnr 43-2016:10950 Bodens kommun Huvudmannabeslut för fritidshem efter tillsyn i Bodens kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2016:10950 2(5) Skolinspektionens

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10987 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Uppsala kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43 2016:10987 2(5) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem rn ¼) i Dnr 44-2016:11083 Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Org.nr. 556462-4368 för fritidshem efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Sverige AB 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Boxholms kommun. Beslut. B oxholms kommun Box Boxholm Dnr :7647

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Boxholms kommun. Beslut. B oxholms kommun Box Boxholm Dnr :7647 Skolinspektionen B oxholms kommun Box 79 590 10 Boxholm för förskola efter tillsyn i Boxholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Södermalms stadsdelsområde. i Stockholms kommun. Stockholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Södermalms stadsdelsområde. i Stockholms kommun. Stockholms kommun. ri Beslut Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Södermalms stadsdelsområde i Stockholms kommun Box 23069, 104 36 Stockholm 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:4621 Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Huvudmannabeslut för fritidshem

Huvudmannabeslut för fritidshem Dnr 43-2016:10985 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för fritidshem efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. Stockholms kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. Stockholms kommun 2016-06-16 Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholms kommun 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016.

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5779 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Egebyskolan L i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola IL j^ Skolinspektionen Dnr 43-2017:5419 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun

Beslut för förskola. ein 5 Skolinspektionen. efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun. Beslut. Örnsköldsviks kommun ein 5 Beslut Örnsköldsviks kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Örnsköldsviks kommun 2 (9) Tillsyn i Örnsköldsviks kommun har genomfört tillsyn av Örnsköldsviks kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Tierps kommun. Beslut Dnr : Tierps kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Tierps kommun. Beslut Dnr : Tierps kommun Tierps kommun för förskola efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen förelägger

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Värmdö kommun. Värmdö kommun. Beslut Dnr :4072

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Värmdö kommun. Värmdö kommun. Beslut Dnr :4072 2015-11-16 Dnr 43-2015:4072 Värmdö kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Värmdö kommun Tillsyn i Värmdö kommun Beslut har genomfört tillsyn av Värmdö kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut Dnr :4047. Täby kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Täby kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4047. Täby kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Täby kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Täby kommun för förskola efter tillsyn i Täby kommun 2 (9) Tillsyn i Täby kommun har genomfört tillsyn av Täby kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet för utbildningen

Läs mer

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen

Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Peter Sunnanek 2016-08-31 BUN 2016/0651 0480-45 30 25 Barn- och ungdomsnämnden Svar på skolinspektionens föreläggande; skolformen förskola Förslag till

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10388 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eskilstuna kommun Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) s beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5858 Solna kommun för grundsärskola efter tillsyn i Solna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5795 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Spånga-Tensta stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. Stockholms kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Spånga-Tensta stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. Stockholms kommun Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Spånga-Tensta stadsdelsområde i Stockholms kommun 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016. Tillsynen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 1 (4) Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag Org.nr. 556471-5729 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Utvecklingspedagogik Sverige Aktiebolag 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun rn en, Skolinspektionen j Dnr 43-2016:10690 Götene kommun barn.utbildningsnamnden@gotene.se för förskola efter tillsyn i Götene kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:6133 Bollnäs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Alirskolan i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (11) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Alvesta kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Alvesta kommun 2 (8) Tillsyn i Alvesta kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Alvesta kommun under våren 2015. Detta

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola en jp Dnr 43-2016:10937 Luleå kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Luleå kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2016:10937 2 (5) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem rin %or i Skolinspektionen Dnr 44-2016:4236 Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening info@ahlaforsfriaskola.se för fritidshem efter tillsyn av Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun j Skolinspektionen Karlskrona kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Karlskrona kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2016:11263 Föräldrakooperativet i ur och skur mullebo, ek f Org.nr. 769600-8585 för fritidshem efter tillsyn av Föräldrakooperativet i ur och skur mullebo, ek f Skolinspektionen Box 23069, 104 35

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:7992 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för fritidshem efter tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun 2(11) Tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun har genomfört tillsyn av Kils

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:8682 Åmåls kommun bam.utbildning@amal.se Beslut för fritidshem efter tillsyn i Åmåls kommun Box 2320, 403 15 Göteborg 2(10) Tillsyn av fritidshemsverksamheten i Åmåls kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Vikens Montessori Aktiebolag Org.nr. 556497-7121 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Vikens Montessori Aktiebolag Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:7161 Inspira förskolor & skolor AB Org.nr. 556609-6516 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Runborgs skola i Täby kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2015:5390 Grantomta Montessoristiftelse Org.nr. 814000-9518 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Grantomta Montessoristiftelse 2 (9) Tillsyn av Grantomta Montessoristiftelse har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5920 Uppvidinge kommun för fritidshem efter tillsyn i Uppvidinge kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (7) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem en Beslut Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB , Beslut 2 (9) Tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB har

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:5854 Solna kommun för fritidshem efter tillsyn i Solna kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 43-2014:8428 Skinnskattebergs konunun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Skinnskattebergs kommun 2(12) Tillsyn i Skinnskattebergs kommun har genomfört tillsyn av Skimiskattebergs kommun

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning r a j Ne. Skolinspektionen Dnr 43-2016:4439 Lidingö kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Lidingö kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hässelby-Vällingby stadsdelsområde i Stockholms kommun. Stockholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hässelby-Vällingby stadsdelsområde i Stockholms kommun. Stockholms kommun. Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Hässelby-Vällingby stadsdelsområde i Stockholms kommun Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016. Tillsynen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2017:10004 Nya skolan trollhättan aktiebolag Org.nr. 556612-7600 ann-chatrin.wennerberg-samuelsson@nyaskolan.se för fritidshem efter tillsyn av Nya skolan trollhättan aktiebolag Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10885 Härnösands kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen 1 (8) Gluntens Montessoriskola Ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-5521 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Gluntens Montessoriskola i Uppsala kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10385 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(11) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola rn Nee. Skolinspektionen j Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för grundsärskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för fritidshem

Beslut efter uppföljning för fritidshem Pajala kommun efter uppföljning för fritidshem efter tillsyn i Pajala kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Pajala kommun genomförde tillsyn i Pajala kommun under våren 2018. fattade den 26 april 2018

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola OEStur 2019, 0.e,i9 kb1ez56-4/ skytiv Pj- E E' Lik-464rvbe-,z 6 js' Fe-rev: Dnr 43-2017:5780 LA--4enf Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för grundsärskola efter tillsyn i Lag mansskolan Alfa MH i Mjölby

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5095 Rotsunda Utbildning AB Org.nr. 556888-4240 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Norra Strandskolan i Sollentuna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för fritidshem efter tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB 2 (9) Tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB har genomfört tillsyn av AcadeMedia

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. 6 Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Mora kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Mora kommun Tillsyn i Mora kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Mora kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skoli.nspektionen Gotlands kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Gotlands kommun 2 (7) Tillsyn i Gotlands kommun har genomfört tillsyn av Gotlands kommun under våren 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer