Kåpan Nytt. Den ny-gamla styrelsen och revisorer. April 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kåpan Nytt. Den ny-gamla styrelsen och revisorer. April 2009"

Transkript

1 April 2009 Kåpan Nytt Innehåll: Den ny-gamla styrelsen och revisorer (sid 1-2) Årsstämman 2009 den 2 april (sid 2-3) Felanmälningar (sid 3) Vårstädning den 9 maj kl 10:00 (sid 3-4) Reparation av hissarna (sid 4-5) Gott och blandat (sid 5) Värmepumpen en följetong (sid 5) Garaget en följetong (sid 5) Kalendarium (sid 6) Kontaktuppgifter till Styrelsen och Revisorer (sid 6) Den ny-gamla styrelsen och revisorer På stämman den 2 april valdes en ny styrelse. Två nya personer valdes in i styrelsen. Det blev även ett fyllnadsval, två omval och tre som kvarstod ett år. Dessutom valdes en revisor och en ställföreträdande revisor. Styrelsen hade sitt konstituerande styrelsemöte samma kväll (den 2/4) Ordförande: Thomas Feierbach är 59 år och har bott i Brf Kåpan i ca 3,5 år. Thomas är gift med Lottie och på fritiden är det sommarstället som gäller. Högt på listan står också att äta och dricka gott, spela boule och åka båt i Stockholm skärgård. Thomas har över 30 år erfarenhet från styrelsearbete i olika sammanhang, oftast som ordförande. Thomas blev omvald på 2 år. Vice Ordförande och ekonomiansvarig: Maud Löwenberg är 70 år och har bott i Brf Kåpan 12 år. Maud har haft ekonomiposten sedan 2 år tillbaka. Maud är en deltidsarbetande pensionär som på fritiden gärna umgås med barn och barnbarn. Maud tycker om att resa, gå på teater och att läsa deckare. Maud delar lägenhet med Monika Yckert. Maud blev omvald på 2 år Sekreterare Maria Andersson är 30 år och har bott i Brf Kåpan lite över två år. Maria är gift med Björn Andersson och har en son på 2,5 år. Maria är med i styrelsen för andra året. På fritiden är det främst familjen som gäller. Andra intressen är inredning, sömnad och broderi. Maria kvarstår i styrelsen i 1 år. Ledamöter Björn Andersson är 34 år och har bott i Brf Kåpan i lite över två år. Björn är gift med Maria Andersson och har en son på 2,5 år. Björn är med i styrelsen för andra året. Fritiden ägnas åt familjen och datorer. Björn kvarstår i styrelsen i 1 år. Marcus Wensby är 48 år och har bott i Brf Kåpan precis 3 år efter flera år i Brf Kupan. Marcus är ensamstående med barn och har gjort det mesta som går att göra inom en styrelse. På fritiden är det musik och film som gäller. Marcus kvarstår i styrelsen i 1 år. Monika Yckert är 68 år och har bott i Brf Kåpan i 12 år. Monika är singel och delar lägenhet med Maud Löwenberg. På fritiden är det djur, idrott och bilkörning som gäller. Monika är med i styrelsen för andra året. Monica blev vald i fyllnadsval i 2 år.

2 Kåpan Nytt Sida 2 av 6 Suppleanter Lars Antman, är 48 år och är precis ny inflyttad i föreningen från Apelsinlunden. Lars är sambo med Carita och har tre barn. Lars har ingen tidigare erfarenhet från styrelse arbete men ser framemot att lära sig. På fritiden blir det i första hand husvagnscamping med familjen och för egen del musik och film. Lars blev nyvald på 1 år. Katarina Schneider, är 49 år och har bott i Brf Kåpan i 24 år. Katarina bor tillsammans med två vuxna döttrar och har ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Katarina tycker om att läsa, lyssna på musik och gå i naturen på sin fritid. Katarina blev nyvald på 1 år Förtroendevald Revisor Mikael Olofsson, presentationen saknades tyvärr vid pressläggning. Förtroendevald Revisorsuppleant Berit Hernström, är 63 år och autoriserad revisor sedan mer än 40 år (varav de senaste 10 åren i egenverksamhet). Berit flyttade in i februari i år. Berit är särbo och har dotter med familj varav den yngsta, Alicia 1 år, är hälsar på då och då och utnyttjar lekplatsen. Berit har jobbat mot en stor mängd styrelser i sin roll som revisor och även med förtroendevalda revisorer. Fritiden ägnas åt bland annat trädgård, golf, släktforskning, läsa böcker och i någon mån skriva böcker. Det här är vi som utgör föreningens styrelse och dess revisorer. Förhoppningsvis har du som boende fått en lite bättre uppfattning om vilka vi är. Vid stämman var 34 stycken lägenheter representerade. Årsstämman 2009 den 2 april Den 2 april 2009 kl 19:00 hölls föreningens årsstämma. Vid stämman var 34 stycken lägenheter representerade. Ordförande för stämman var Pelle Lindgren och sekreterare var Maria Andersson. Stämman beslutade om följande frågor (som översikt): - Årsredovisningen godkänndes - Resultaträkningen och balansräkningen fastställdes - Styrelsens förslag för disposition av resultatet bifölls - Beslutade enhälligt att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret Verksamhetsplanen som ingår i årsredovisningen godkändes - En höjning av arvodet till styrelsen från tidigare 1,38 prisbasbelopp till 1,8 prisbasbelopp att fördelas mellan styrelseledamöterna - En höjning av arvode till föreningsrevisorn från 0,12 prisbasbelopp till 0,2 att fördelas mellan revisorerna. - Ett extra arvode om 1000kr/månad till ekonomiansvarig/ kassör.

3 Sida 3 av 6 Kåpan Nytt - Budgeten enligt Årsredovisningen godkändes. - Val till styrelsen: Omval 2år: Thomas Feierbach Maud Löwenberg Kvarstår 1år: Björn Andersson Felanmälningar I de nya anslagstavlorna som sitter i alla trappuppgångar finns ett papper som beskriver var man felanmäler olika saker. Eftersom att det är en hel del förändringar som har skett senaste året när det gäller drift och förvaltning i vår förening tänkte vi här försöka utveckla det dokumentet lite. HSB HSB har ett ansvar för den ekonomiska administrationen. Hit ringer man om man fått fel avgift på sina avier eller om pengarna man betalat in inte har registrerats. Tfn: Det är även HSB som administrerar överlåtelser. Tfn: Vårstädning den 9 maj kl 10:00 Den 9 maj kl 10:00 är det dags för vårstädning igen. Vi samlas vid tvättstugan för uppdelning av arbetsuppgifterna. Kl 13:00 samlas vi på baksidan av lokalen för korvgrillning och lite kaffe. Maria Andersson Marcus Wensby Fyllnadsval 2år Monica Yckert - Val till revisor: Mikael Olovsson Till revisorssuppleant: Berit Hernström Schindler Hiss AB Schindler har service på alla våra hissar. Dit kan man ringa dygnet runt vid problem med hissarna. Tfn: AB Energibevakning AB Energibevakning ansvarar för fastighetsskötsel. Det är hit de flesta felanmälningarna skickas. Även hjälp med reparationer samt installationer kan göras av dem. Felanmälan dagtid görs på eller help@energibevakning.com Kvällstid och helger finns det självklart jour (denna jour är aktivvardagar och helger ). Om man ringer jouren För att städdagen ska gå så snabbt som möjligt är det viktigt att så många som kan kommer. I alla lägenheter i föreningen sitter det friskluftsventiler ovanför vissa fönster. I dessa ventiler sitter det filter. Dessa filter bör bytas - Val till valberedning Ros-Britt Tenggren Monika Demgart - Styrelsen fick i uppdrag att use distriktsombud och suppleanter. bör man beakta att jourutryckningar är mycket dyra så använd bara jouren vid nödsituationer. Onödiga jourutryckningar kan man få betala själv. Kontakta gärna nån i styrelsen om du är osäker. För att kontakta jouren ring akutservice: AB Hus- & Villaträdgårdar AB Hus & villaträdgårdar ansvarar för all trädgårdsskötsel så som exempelvis klippning av gräs, skottning, sandning, tömning av soptunnor utomhus. Tfn: minst en gång per år. Nu är vi i styrelsen väldigt medvetna om att det är inte riktigt alla som byter dessa filter så pass ofta. Med igensatta filter får man för det första en sämre innemiljö men det blir även så att de fläktar som står på taket I de nya anslagstavlorna som sitter i alla trappuppgångar finns ett papper som beskriver var man felanmäler olika saker.

4 Kåpan Nytt Sida 4 av 6 Under städdagen finns möjligheten att få friskluft filter helt gratis. Detta gäller dock enbart under själva städdagen. Normalt kostar dessa filter 35kr/styck Tidsplanen för reparationerna är som följer: hissar hissar får jobba hårdare än vad de är designade för. Därför kommer det under vårstädningen att finnas möjlighet att få friskluftsfilter gratis. I vanliga fall finns dessa till försäljning i styrelselokalen och då kostar de 35kr/styck. För att få filter behöver man ha med sig lite Reparation av hissarna För ett tag sedan kom det ut en Kåpan Nytt Extra där vi tog upp lite information kring den kommande renoveringen av hissarna. Här kommer en repris av utvalda delar från den informationen. I Brf Kåpan har vi 9 st hissar. Hissarna i föreningen installerades samtidigt som huset byggdes vilket innebär att hissarna nu är över 20 år gamla. Dessutom såldes det inte speciellt många hissar av den modellen vi har i föreningen, vilket gör att det är svårt att få tag på reservdelar. Under 2007 infördes nya regler vid reparation av hissar. Görs en större förändring, eller en väsentlig del i hissen byts ut, så måste hissen uppgraderas till nya säkerhetsnivån. För vår förening innebär detta att vi inte bara får byta ut det som måste information: - Lägenhetsnummer - Antal filter som behövs i lägenheten. Som tips kan även nämnas att om man behöver hjälp att sätta in filtren så kan AB Energibevakning hjälpa till med detta utan kostnad (dock måste man hämta ut filter själv). åtgärdas, utan vi måste då också uppgradera hissarna till 2007 års regler gällande säkerhetskraven. Detta i sig är inte dåligt, kraven är framtagna för att bland annat få säkrare hissar där risken för klämolyckor är mindre, där tillgängligheten för handikappade ökas och där den vanliga ringklockan (som används om hissen fastnat) ersätts med en telefonförbindelse till larmcentral. Det är en hel del arbete som skall göras i varje hiss. Bland annat: Knappsatsen kommer att bytas ut. En talande våningsvisare sätts upp. Nödtelefon till larmcentral En automatisk vikdörr i rostfritt stål på insidan av hisskorgen För att få filter kontakta någon i styrelsen under städdagen. Observera att erbjudandet om gratis filter endast gäller under städdagen. Hjärtligt välkomna önskar styrelsen! Det kommer förutom ovanstående även att bytas ut en del utrustning i själva hissschakten och i maskinrummen. När en hiss renoveras, både utvändigt och invändigt, kommer den att vara avstängd och inte vara tillgänglig för boende. Tidsplanen för reparationerna är som följer: hissar hissar För att veta i vilken ordning hissarna skall renoveas så har en inventering av skicket på hissarna gjorts och de hissar med mest problem/störst behov är de som görs iordning först. Renoveringarna kommer att starta i port 12 och 13. Sedan port 8 och 10 och sist i år (2009) blir port 14. Under arbetet kommer vi självklart att informera genom uppslag i portarna, infomation i Kåpan Nytt och vid behov även komma ut med Kåpan Nytt Extra.

5 Sida 5 av 6 Kåpan Nytt Arbete kommer att göras under 2009 enligt: - Port 8 vecka Port 10 vecka Port 12 vecka Port 13 vecka Port 14 vecka Från sista veckan i april och fram till och med Gott och blandat Grovsoprummet Vi har tagit upp detta tisigare i Kåpan Nytt men tar nu upp det igen, delvis som en påminnellse men också för infomation till nyinflyttade. Vi har ett grovsoprum av väldigt begränsad storlek. Tömning av grovsoprummet sker på onsdagar varje vecka, och el-avfall på måndagar ojämna veckor. Det finns några enkla saker som vi alla kan göra för att minska mängden skräp. Vik ihop kartonger Tänk på att alltid vika ihop kartonger innan de slängs in i grovsop- Just nu finns det två lediga platser utan bur att hyra. Vill du ställa dig i kö för en plats, kontakta då Marcus Wensby på: rummet. En ihopvikt kartong tar mycket mindre plats! Åk till Östbergatippen Har du mycket saker som ska slängas åk då till Östbergatippen. Detta gäller framförallt byggavfall, möbler och andra skrymmande föremål. Ingen färg Ingen färg eller annat miljöfarligt avfall får ställas i grovsoprummet. Marschaller Tänk på att det inte är tilllåtet att elda marschaller på loftgångarna eller på balkongen. Ställ gärna marschaller utanför porten men glöm inte Värmepumpen en följetong När denna Kåpan Nytt läses så har en ny ljud och vibrationsmätning utförts efter det att Klimatrör byggt om undercentralen. Denna ombyggnad var efter direktiv som en tredje veckan i Juli kommer det att ske arbeten på hissarna. Arbetet kommer att ta ca 3 veckor per hiss, med undantag för port 10 där midsommar gör att denna tid förlängs till ca 4 veckor. vibrationsexpert från HSB skrivit efter den besiktning som gjordes tidigare under våren. Resultatet kommer att redovisas i nästa Kåpan Nytt. Garaget en följetong Styrelsen har träffat Temaplan och gjort en omstart i vår relation med dem. Vi kommer att återkomma med mer info när det händer mer i ärendet. Vid eventuella frågor hör gärna av er till oss i styrelsen (styrelsen@brfkapan.se), ring eller stoppa någon av oss om vi möts ute någon dag. bort att städa undan efter dig. Parkeringsförbud på gårdarna Vi har tagit upp detta förut och då det inte blir någon skillnad så tar vi upp det igen och igen. Det är parkeringsförbud på alla öppna ytor mellan Kåpan och Kupan. Vänligen respektera detta och undvik i längsta möjliga mån att köra in på gårdarna. Är det absolut nödvändigt får man självklart köra in på gården men absolut inte parkera. Värmepumpen kommer att vara en återkommande punkt i Kåpan Nytt tills dess att frågan är löst. Garaget kommer att vara en återkommande punkt i Kåpan Nytt så alla boende i föreningen kan hålla sig uppdaterade om vad som händer.

6 BRF KÅPAN Solberga Ängsväg Älvsjö E-POST: Ansvarig för Kåpan Nytt: Maria Andersson Vill du komma i kontakt med redaktionen för Kåpan Nytt: redaktionen@brfkapan.se eller Vi finns på webben! Kalendarium 4 Maj styrelsemöte Innan styrelsemötet är det öppet hus kl.18:30-19:00 i styrelselokalen (port 10) 9 Maj Vårstädning Städningen börjar kl 10:00. Vi träffas vid tvättstugan. Kl 13:00 är det korvgrillning vid tvättstugan 1 Juni styrelsemöte Innan styrelsemötet är det öppet hus kl.18:30-19:00 i styrelselokalen (port 10) Juli och augusti är det sommaruppehåll för planerade styrelsemöten. 7 September styrelsemöte Innan styrelsemötet är det öppet hus kl.18:30-19:00 i styrelselokalen (port 10) Kontaktuppgifter till Styrelsen och Revisorer Styrelsen Ordförande Thomas Feierbach Vice Ordförande + Ekonomi Maud Löwenberg Sekreterare Maria Andersson Ledamot Marcus Wensby Ledamot Björn Andersson Ledamot Monika Yckert Suppleant Lars Antman Suppleant Katarina Scheider Revisorer Ordinarie Mikael Olovsson Suppleant Berit Hernström

Kåpan Nytt. Den nya styrelsen APRIL 2008

Kåpan Nytt. Den nya styrelsen APRIL 2008 APRIL 2008 Kåpan Nytt Den nya styrelsen Innehåll: Den nya styrelsen (sid 1) Vårstädning 10 maj klockan 10:00 (sid 2) Efterlysning! Revisor sökes! (sid 2) Värmepumpen en följetong (sid 3) Garaget en följetong

Läs mer

Kåpan Nytt. Parkering i och kring Kåpan JUNI 2008

Kåpan Nytt. Parkering i och kring Kåpan JUNI 2008 JUNI 2008 Kåpan Nytt Parkering i och kring Kåpan Innehåll: Parkering i och kring Kåpan (sid 1-2) Grovsoprummet (sid 2) Värmepumpen en följetong (sid 3) Garaget en följetong (sid 3) Nytt i föreningen (sid

Läs mer

Kåpan Nytt. Ny webbsida www.brfkapan.se. September 2008

Kåpan Nytt. Ny webbsida www.brfkapan.se. September 2008 September 2008 Kåpan Nytt Ny webbsida www.brfkapan.se Nu har äntligen nya webbsidan dykt upp. Tanken med denna sida är flerdelad. Skulle man försöka skriva ned de tankar som styrelsen och redaktionen har

Läs mer

Brf Rävsaxen. Årsmöte E-post: Webb: Plats: Hjorthagens skola. Närvarande: Mårten Carlsson

Brf Rävsaxen. Årsmöte E-post: Webb:  Plats: Hjorthagens skola. Närvarande: Mårten Carlsson Brf Rävsaxen E-post: ravsaxen@googlegroups.com Webb: www.sbc.se/ravsaxen Årsmöte 2013-12-10 Plats: Hjorthagens skola Närvarande: Mårten Carlsson Sarah Bergström Busselmann Anneli Edstam Jonas Landén Helena

Läs mer

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26

Bostadsrättföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2011-05-26 Dagordning: 1. Stämmans öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande Medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av Ordförande för stämman 5. Val av sekreterare 6. Val av två personer att

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 21 maj 2013 Plats: Forumkyrka n, Serenadvägen 25 1. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens sekreterare

Läs mer

Kåpan Nytt. Städdagen den 10 maj MAJ 2008

Kåpan Nytt. Städdagen den 10 maj MAJ 2008 MAJ 2008 Kåpan Nytt Städdagen den 10 maj Lördagen den 10 maj började med strålande solsken och skön sommarvärme. Många i föreningen kom till städdagen och arbetet gick med flygande fart. Innehåll: Städdagen

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

Protokoll vid årsstämman 2013

Protokoll vid årsstämman 2013 Bostadsrättsföreningen Biskopsgården nr 5 Protokoll vid årsstämman 2013 Tid: Torsdagen den 25 april 2013 kl 18 Plats: Göteborgs Folkhögskola, Vårväderstorget 3 1 Stämmans öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma

HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm. Handlingar till ordinarie föreningsstämma HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm Handlingar till ordinarie föreningsstämma 2017-02-09. HSB Bostadsrättsförening Göken i Stockholm 2017-01-20 KALLELSE Härmed kallas föreningsmedlemmarna i HSB

Läs mer

Kallelse. Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Sköntorp i Stockholm kallas härmed till ordinarie föreningsstämma.

Kallelse. Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Sköntorp i Stockholm kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Sköntorp i Stockholm kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. Tid: Tisdagen den 22 april 2014 kl. 18.00, stämman börjar 19.00 Plats: Restaurang Lindehov,

Läs mer

Protokoll föreningsstämma

Protokoll föreningsstämma 2012-05- 18 Protokoll föreningsstämma 2012-05-09 1. Mötets öppnande Mötet öppnades den 9:e maj klockan 19:04 2. Val av ordförande vid stämman Jens Schou valdes till ordförande för stämman. 3. Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Brf Gullvivan Protokoll årsstämma 2014 14 Protokoll årsstämma Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med: Datum: 2015-04-20 Brf Gullvivan, Munka-Ljungby Tid: 19:00 Plats: Skyddsrummet, Växthusvägen 1 Öppnande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5

Sammanträdesprotokoll Brf Delfinen Datum 2013-05-28 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Ordinarie årsstämma Sidan 1 av 5 Plats och tid: Gemensamhetslokalen, Delfinen, klockan 19.00 Närvarande: Lgh nr: 5, 8, 9, 10, 12, 19, 22, 24, 26, 32, 33, 39, 43, 45, 46, 50, 53, 54, 55, 58, 60, 61, 62,

Läs mer

Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2014-04-22

Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2014-04-22 Sid 1 (7) Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2014-04-22 1 Stämmans öppnande Lennart Hellberg öppnade stämman som i år hölls i styrelserummet i föreningens fastighet och

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats.

HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. HSB brf Saturnus Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma ange datum 20XX i fyll i plats. 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande fyll i namn hälsar varmt välkomna till den ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Banslätt den 28 maj 2008. 1 Stämmans öppnande och val av ordförande för stämman Per-Olof Erickson förklarade stämman öppnad och föreslog att Christer

Läs mer

Nr 278, Tyresö 2014-11-19

Nr 278, Tyresö 2014-11-19 BRF TRÄDGÅRDEN PLATS OCH TID: Gemensamhetslokalen, Kanelgränd 51. 2014-11-19, kl. 19.00 1 STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnades av föreningens ordförande Torsten Kahn som hälsade stämmodeltagarna varmt välkomna.

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2015-04-22

Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2015-04-22 Sid 1 (7) Protokoll fört vid föreningsstämman för bostadsrättsföreningen Gruvan 2015-04-22 1 Stämmans öppnande Bo Arne Nilsson öppnade stämman som i år hölls i styrelserummet i föreningens fastighet och

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015

HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 HSB Bostadsrättsförening Skvaltan i Nacka Protokoll ordinarie föreningsstämma 18 maj 2015 Plats: Storängssalen, Ga Värmdövägen 176, Nacka l. Öppnande av föreningsstämma Stämman öppnades av föreningens

Läs mer

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas.

Flera nyinflyttade har kommit till vårt hus under våren. Vi hälsar alla nya medlemmar välkomna och hoppas ni ska trivas. 1 Föreningens webbplats http://www.gbghus45.se Hej! Hoppas ni alla har njutit av den fina sommaren. Nu ser vi fram emot en fin höst. Tillsammans med Riksbyggen är ambitionen alltid att göra vårt bästa

Läs mer

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster

Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster 2015-07-03 Informationsblad 1-2015 till medlemmar och hyresgäster Foto: Håkan Hedqvist Hej! Lite sent på året kommer det första Informationsbladet för 2015. Sommaren i år är även den sen men nu äntligen

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00

Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Protokoll fört vid Årsstämman för Kungsskogens Samfällighetsförening lördagen den 28:e maj 2011, klockan 16.00 Plats: Hembygdsgården, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 19 april 2016 1 Föreningsstämmans öppnande Styrelsens ordförande, Anton Fröidstedt, hälsar alla välkomna till den ordinarie föreningsstämman avseende räkenskapsåret

Läs mer

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta

Välkommen till. HSB Brf Rönnen. Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen. Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta Välkommen till HSB Brf Rönnen Information och praktiska råd för dig som bor i Brf Rönnen Vänortsringen 2-48, 7-17 i Märsta 2 Innehåll sidan Välkommen till... 3 Rönnens styrelse... 4 Information om försäkring...

Läs mer

2 Val av ordförande. stämman Till ordförande för stämman valdes Henry Stålnacke. 3 Protokollförare. 4 Förteckning över närvarande.

2 Val av ordförande. stämman Till ordförande för stämman valdes Henry Stålnacke. 3 Protokollförare. 4 Förteckning över närvarande. PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s brf Borgmästaren, Vallsängens gemensamhetslokal, Hentorp onsdagen den 15 april 2015 kl 19.00 1 Föreningens vice ordförande Owe Olsson hälsade de närvarande

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12 Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Furan 12 Org. nr: 769609-9394 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2015.01.01-2015.12.31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE för Bostadsrättsföreningen

Läs mer

HSB Brf Stranden i Ekerö

HSB Brf Stranden i Ekerö HSB Brf S T R A N D E N Ekerö HSB Brf Stranden i Ekerö Organisationsnummer: 716418-6905 Årsredovisning För räkenskapsåret 2013 Org,nr: 716418-6905 Sid 2/5 Styrelsen för bostadsrättsföreningen Stranden

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Flygsläpet i Stockholm

Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Flygsläpet i Stockholm Org Nr: 769608-6458 Styrelsen för HSB Bostadsrättsförening Flygsläpet i Stockholm Org Nr: 769608-6458 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Läs mer

Protokoll vid årsstämman 2015

Protokoll vid årsstämman 2015 Bostadsrättsföreningen Biskopsgården nr 5 Protokoll vid årsstämman 2015 Tid: Tisdagen den 21 april 2015 kl. 18 Plats: Göteborgs Folkhögskola, Vårväderstorget 3 1 Stämmans öppnande. Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016

Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 Protokoll Föreningsstämma HSB Österöd Söndagen den 20 November 2016 1.Öppnande av stämman. Patrik Johansson förklarar årets stämma för öppnad och hälsar alla välkomna. 2. Val av ordförande vid stämman

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr

Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr Ordinarie föreningsstämma i HSB:s brf Kristinebergshöjden nr 245, org.nr 716417 8183. Protokoll: 1 19 Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 19.00 Plats: Föreningslokalen i HSB brf Örnar, Love Almqvists väg

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Gäddan i Tyresö Org. Nr

HSB Bostadsrättsförening Gäddan i Tyresö Org. Nr HSB Bostadsrättsförening Gäddan i Tyresö Org. Nr 769604-8383 1. Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2008 Dag: Tisdagen den 15 april 2008 Plats: Forellskolans matsal Tid: 19.00 21.00 1. Stämmans

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma, HSB Bd Kolarängen 1 Folkets Hus, Kallhäll. Järfälla den 8 maj 2014. 1 Föreningsstämmans öppnande Föreningsstämman öppnas av styrelsens ordförande Tommy Karlson 1 Föreningsstämmans öppnande Järfälla den 8 maj 2014 årsredovisningen, bilaga 3 till protokollet). Stämman beslutar att fastställa förelagd

Läs mer

ROSPIGGENBLADET. Ett medlemsblad för boende i HSB Brf Rospiggen

ROSPIGGENBLADET. Ett medlemsblad för boende i HSB Brf Rospiggen ROSPIGGENBLADET Ett medlemsblad för boende i HSB Brf Rospiggen 3-2016 Från styrelsen. Nya Rospiggar Vi önskar Volodymyr och Tetiana Magazii i 335:an samt Filippa Danared och Frechilla De Andres i 329:an

Läs mer

Brf Malö. HSBs bostadsrättsförening Malö i Göteborg. Ordinarie föreningsstämma Brf Malö i Göteborg för 2014

Brf Malö. HSBs bostadsrättsförening Malö i Göteborg. Ordinarie föreningsstämma Brf Malö i Göteborg för 2014 Ordinarie föreningsstämma Brf Malö i Göteborg för 2014 Datum: 2014-05-05 Tid: 19:00 Plats: Eriksbergs bowlinghall DAGORDNING 1. Stämman öppnas. Föreningens ordförande Mathias Krümmel öppnade stämman och

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2010

MÅNADSINFORMATION JUNI 2010 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION JUNI 2010 Sommar sommar sommar... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon

Läs mer

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Resultaträkning Not 2011-12-31 2010-12-31 Nettoomsättning 1 8 077 988 7 573 717 Fastighetskostnader Drift 2-4

Läs mer

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018

PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018 Bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Skövde. Dag: Onsdagen den 18 april 2018 Plats: Konferensrummet, Skövde Golfklubb Tid: Klockan 18.00 19.30 Paragraf Anteckning Benämning

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf. Svalan 32-38- verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 i Lidingö, 769617-7885, avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

Vice sekreteraren har ordet.

Vice sekreteraren har ordet. Mars 2010 Vice sekreteraren har ordet. Nu blir dagarna längre och ljusare och snart är våren här igen. Vintern har verkligen varit riktigt snörik och vit. Våra fastighetsskötare som sköter snöröjningen

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken. Onsdagen 29 maj 2013 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Brf Pinnpojken Onsdagen 29 maj 2013 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Tommy Ringart förklarade stämman öppnad. 2 Godkännande av dagordningen Styrelsens

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Styrelse och revisorer

Styrelse och revisorer Årsredovisning 2009 för Bostadsrättsföreningen Folkungaträdet 4 Styrelsen för Brf Folkungaträdet 4 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Föreningsstämman 2008

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Föreningsstämman 2008 Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Januari 2009 Sid 1 Föreningsstämman 2008 2008 års föreningsstämma hölls torsdagen den 27 november 2008 inför 48 röstberättigade

Läs mer

Datum Tid Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös. Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Datum Tid Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös. Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd 1(6) PROTOKOLL Datum 2010-05-26 Tid 19.00 21.00 Plats Folkets Hus Göteborg, lokal Ellös Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd Föreningsstämma, Brf ADA 1 Stämmans öppnande Föreningsstämman öppnades.

Läs mer

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/2. Snart är våren här! DU BEHÖVS!

Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/2. Snart är våren här! DU BEHÖVS! Flygbladet Nyheter och information till dig som bor i HSB Brf Vingen i Skarpnäck Nr. 2017/2 Snart är våren här! DU BEHÖVS! Funderar du på om ett styrelseuppdrag kan vara något för dig? Kontakta oss så

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2015-05-27 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 37 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24

Bostadsrättsföreningen Snöfrid 1 Protokoll från Ordinarie Föreningsstämma 2007-05-24 Dagordning 1. Stämmans Öppnande 2. Upprättande av förteckning över närvarande medlemmar 3. Fastställande av dagordning 4. Val av ordförande vid stämman 5. Val av sekreterare vid stämman 6. Val av två personer

Läs mer

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug

Vi på Berget. Under våren har styrelsen fortsatt arbetet med att förbättra i föreningen. SRV levererar nya sopbehållare: 27 aug Informationsblad nr.2 & 3 Aug 2015 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2015 Sortering av matavfall Sid 2 Bergets dag Ansvarsområden Sid 3-4 Stämmoprotokoll 2015

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖR BRF SMEDJAN 11 RÄKENSKAPSÅRET 2005 ORGANISATIONSNUMMER 769604-3012

ÅRSREDOVISNING FÖR BRF SMEDJAN 11 RÄKENSKAPSÅRET 2005 ORGANISATIONSNUMMER 769604-3012 ÅRSREDOVISNING FÖR BRF SMEDJAN 11 RÄKENSKAPSÅRET 2005 ORGANISATIONSNUMMER 769604-3012 769604-3012 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för Brf Smedjan 11 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010

Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Protokoll fört vid årsstämma i Tallrisets Samfällighetsförening den 19 mars 2010 Närvarande 38 personer. 1. Årsstämman öppnas Årsstämman förklarades öppnad av ordföranden Tina Lindberg. 2. Prövning om

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2014-05-21 1-19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund. Antal röstberättigade 34 st. varav två med fullmakt.

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm 1 HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 22 maj 2012 på Debaser Restaurang AB,

Läs mer

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009

Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 Årsmötesprotokoll Brf Vitkålen 1 Restaurang Klyftan Onsdagen den 4 februari 2009 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Christian Petersén förklarade årsmötet öppnat och hälsade alla välkomna. 2 Upprättande

Läs mer

6'" Protokoll från BRF Alnmåttets Ordinarie föreningsstämma 2O11 Tid: Onsdag 25 maj ZOLL, kl Plats: 2) Den föreslagna dagordningen godkänndes.

6' Protokoll från BRF Alnmåttets Ordinarie föreningsstämma 2O11 Tid: Onsdag 25 maj ZOLL, kl Plats: 2) Den föreslagna dagordningen godkänndes. j.t ;;,;..,, i' 0..:i iiit i!'.i':!,i.' ;,.i,i ';:'l!l'rt.'; ir.i;i l. i.,,,..,,,, t,,t AL NMÅTTEi Sida 1/5 Protokoll från BRF Alnmåttets Ordinarie föreningsstämma 2O11 Tid: Onsdag 25 maj ZOLL, kl 18.30

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm 1 HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 18 maj 2011 på Debaser Restaurang AB,

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2010-05-25 1-20 med bilagor Plats: Fritidslokalen Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 34 st. 1 Öppnandet Stämman

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2007

MÅNADSINFORMATION JUNI 2007 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION JUNI 2007 Skolexamen,, värme,, bad... Information från Nya grannar Styrelsen Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Oxiegårdens medlemsinformation Infoblad jan 2015

Oxiegårdens medlemsinformation Infoblad jan 2015 Oxiegårdens medlemsinformation Infoblad jan 2015 http://www.oxiegarden.se Tänk på! Att om ni avser göra någon förändring i bostaden eller installera någon utrustning av mer omfattande slag, kolla alltid

Läs mer

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma Punkt 3: val av stämmoordförande Förslag till val av stämmoordförande Varje föreningsstämma kräver en ordförande, denna kan väljas internt eller externt. Förslag: val av stämmoordförande Ann-Christin Appelgren

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Ribbybergs Samfällighetsförening

Ribbybergs Samfällighetsförening Ribbybergs Samfällighetsförening Protokoll från Föreningsstämma 2016-03-10 Inklusive bilagor Bilaga 1. Förslag till dagordning Bilaga 2a & b. Röstlängd/närvarolista & fullmakter Bilaga 3. Verksamhetsberättelse

Läs mer

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2003. HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING 2160 AGATEN I NACKA Org.nr:714000-1970

ÅRSREDOVISNING 2003. HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING 2160 AGATEN I NACKA Org.nr:714000-1970 ÅRSREDOVISNING 2003 HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING 2160 AGATEN I NACKA Org.nr:714000-1970 Styrelsen för HSB:s Bostadsrättsförening Agaten i Nacka får härmed avgiva redovisning för föreningens verksamhet under

Läs mer

ÅRSSTÄMMA I KUNGSSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSSTÄMMA I KUNGSSKOGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 Plats: Sandvikens Båtsällskaps klubbhus, Sandviken, Krokek 1 STÄMMANS ÖPPNANDE, FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Ordföranden Anders Häggkvist hälsade alla närvarande välkomna till årsstämman och förklarade

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad.

1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna och förklarade stämman öppnad. BRF SÖDRA HAGA Protokoll från ordinarie föreningsstämma tisdagen den 16 juni 2015. Plats: Föreningslokalen, Engelbrektsvägen 157 1. Stämmans öppnade Föreningens tf. ordförande Carina Holm hälsade all välkomna

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

2014-04-17 Valberedningens förslag till styrelsearvode och ny styrelse och övriga förtroendeposter till stämman 21 maj 2014 Valberedningen föreslår att styrelsens arvode är 2,83 prisbasbelopp (oförändrat).

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN

INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE BRF TINGVALLEN 28 JANUARI 2015 LQE-AVTAL MED HSB SKÅNE LQE utvidgat ekonomiskt avtal LQE Långsiktig Qvalitets Ekonomi VERKSAMHETSÅRET Årsstämma Leveransplan Kallelser Årlig

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm

Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Årsredovisning för HSB:s brf Kåpan nr 272 i Stockholm Räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Resultaträkning Not 2012-12-31 2011-12-31 Nettoomsättning 1 8 065 055 8 077 988 Fastighetskostnader Drift 2-4

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg

Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma med HSB:s Bostadsrättsförening Ada i Göteborg Datum 2012-05-23 Tid 19.00 21.00 Plats Föreningslokalen, Ada-gården Närvarande Se bilaga närvarolista och röstlängd

Läs mer

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som

Läs mer

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (4) Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma för Brf HSB 78 Sävja i Uppsala torsdagen 10 maj 2007 Mötets öppnande 1 Ordföranden Torbjörn Thyr hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Bostadsrättsförening Linero i Lund

Bostadsrättsförening Linero i Lund Bostadsrättsförening Linero i Lund Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2012-05-23 1 19 med bilagor Plats: Fritidslokalen, Kämpagränden 21 E, Lund Antal röstberättigade 29 st. varav en med fullmakt.

Läs mer

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV

Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1 Protokoll från föreningsstämma Torsdagen den 25 april 2019 kl. 18.30. Föreningslokalen Eskadervägen 42, KV 1. Stämmans öppnande 2. Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. 3. Val av stämmoordförande.

Läs mer

Bostadsrättsföreningen SKOGSBACKEN

Bostadsrättsföreningen SKOGSBACKEN Föreningsmedlemskap Vår bostadsrättsförening är medlem i följande organisationer: Fastighetsägarna (tidigare Stockholms Fastighetsägareförening) Föreningen kan genom medlemskapet få juridisk och annan

Läs mer

Nr 40 (1/11) Innehåll i detta nummer:

Nr 40 (1/11) Innehåll i detta nummer: Nr 40 (1/11) Efter den härligt långa sommaren är hösten redan här och vi går mot mörkare tider. Massor med dagg på gräsmattorna varje morgon och friskt i luften. Jag hoppas att sommaren har varit skön

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge

Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge 2012-05-23 1 Tid och plats: Onsdagen den 23 maj 2012 i Banslättsskolans matsal i Tullinge Deltagare: Se bilaga 1 : Bengt Karlsson Kevin Kuru Paragrafer: 1 19 Sidor: 1 5. Bilagor: 1 Röstlängd 2 Dagordning

Läs mer

Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen

Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen Protokoll från ordinarie föreningsstämma 2017 för Bostadsrättsföreningen Runhällen Datum och tid: Torsdag 18 maj 2017 kl. 19:00-20:30 Plats: Centrumkyrkans lokaler, Vikingavägen 1, Vallentuna centrum Dagordning

Läs mer

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum

Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum Sidan 1 av 5 Ekonomiska Föreningen S:t Anna Skärgård 725000-5308 Protokoll Årsstämma 2015-04-25 Folkets Hus i Gusum 1 Mötets öppnande Ekonomiska Föreningens ordförande, Bengt Imberg, hälsade alla deltagare

Läs mer

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009

Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Protokoll Årsstämma Bostadsrättsföreningen Hökboet 2009 Dag Tisdagen den 2 juni 2009 Tid Kl 18.30 Plats Bondens Bar och Restaurang, Bondegatan 1D 1 Stämmans öppnande Föreningens ekonomiansvarige Mats Brolin

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen!

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen! Informationsblad nr. 2 & 3 2016 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2016 Miljöhusen Sid 2 Ansvarsområden Bergets dag Sid 3-6 Stämmoprotokoll 2015 Sid 7 Rökning och

Läs mer