Kåpan Nytt. Den ny-gamla styrelsen och revisorer. April 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kåpan Nytt. Den ny-gamla styrelsen och revisorer. April 2009"

Transkript

1 April 2009 Kåpan Nytt Innehåll: Den ny-gamla styrelsen och revisorer (sid 1-2) Årsstämman 2009 den 2 april (sid 2-3) Felanmälningar (sid 3) Vårstädning den 9 maj kl 10:00 (sid 3-4) Reparation av hissarna (sid 4-5) Gott och blandat (sid 5) Värmepumpen en följetong (sid 5) Garaget en följetong (sid 5) Kalendarium (sid 6) Kontaktuppgifter till Styrelsen och Revisorer (sid 6) Den ny-gamla styrelsen och revisorer På stämman den 2 april valdes en ny styrelse. Två nya personer valdes in i styrelsen. Det blev även ett fyllnadsval, två omval och tre som kvarstod ett år. Dessutom valdes en revisor och en ställföreträdande revisor. Styrelsen hade sitt konstituerande styrelsemöte samma kväll (den 2/4) Ordförande: Thomas Feierbach är 59 år och har bott i Brf Kåpan i ca 3,5 år. Thomas är gift med Lottie och på fritiden är det sommarstället som gäller. Högt på listan står också att äta och dricka gott, spela boule och åka båt i Stockholm skärgård. Thomas har över 30 år erfarenhet från styrelsearbete i olika sammanhang, oftast som ordförande. Thomas blev omvald på 2 år. Vice Ordförande och ekonomiansvarig: Maud Löwenberg är 70 år och har bott i Brf Kåpan 12 år. Maud har haft ekonomiposten sedan 2 år tillbaka. Maud är en deltidsarbetande pensionär som på fritiden gärna umgås med barn och barnbarn. Maud tycker om att resa, gå på teater och att läsa deckare. Maud delar lägenhet med Monika Yckert. Maud blev omvald på 2 år Sekreterare Maria Andersson är 30 år och har bott i Brf Kåpan lite över två år. Maria är gift med Björn Andersson och har en son på 2,5 år. Maria är med i styrelsen för andra året. På fritiden är det främst familjen som gäller. Andra intressen är inredning, sömnad och broderi. Maria kvarstår i styrelsen i 1 år. Ledamöter Björn Andersson är 34 år och har bott i Brf Kåpan i lite över två år. Björn är gift med Maria Andersson och har en son på 2,5 år. Björn är med i styrelsen för andra året. Fritiden ägnas åt familjen och datorer. Björn kvarstår i styrelsen i 1 år. Marcus Wensby är 48 år och har bott i Brf Kåpan precis 3 år efter flera år i Brf Kupan. Marcus är ensamstående med barn och har gjort det mesta som går att göra inom en styrelse. På fritiden är det musik och film som gäller. Marcus kvarstår i styrelsen i 1 år. Monika Yckert är 68 år och har bott i Brf Kåpan i 12 år. Monika är singel och delar lägenhet med Maud Löwenberg. På fritiden är det djur, idrott och bilkörning som gäller. Monika är med i styrelsen för andra året. Monica blev vald i fyllnadsval i 2 år.

2 Kåpan Nytt Sida 2 av 6 Suppleanter Lars Antman, är 48 år och är precis ny inflyttad i föreningen från Apelsinlunden. Lars är sambo med Carita och har tre barn. Lars har ingen tidigare erfarenhet från styrelse arbete men ser framemot att lära sig. På fritiden blir det i första hand husvagnscamping med familjen och för egen del musik och film. Lars blev nyvald på 1 år. Katarina Schneider, är 49 år och har bott i Brf Kåpan i 24 år. Katarina bor tillsammans med två vuxna döttrar och har ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Katarina tycker om att läsa, lyssna på musik och gå i naturen på sin fritid. Katarina blev nyvald på 1 år Förtroendevald Revisor Mikael Olofsson, presentationen saknades tyvärr vid pressläggning. Förtroendevald Revisorsuppleant Berit Hernström, är 63 år och autoriserad revisor sedan mer än 40 år (varav de senaste 10 åren i egenverksamhet). Berit flyttade in i februari i år. Berit är särbo och har dotter med familj varav den yngsta, Alicia 1 år, är hälsar på då och då och utnyttjar lekplatsen. Berit har jobbat mot en stor mängd styrelser i sin roll som revisor och även med förtroendevalda revisorer. Fritiden ägnas åt bland annat trädgård, golf, släktforskning, läsa böcker och i någon mån skriva böcker. Det här är vi som utgör föreningens styrelse och dess revisorer. Förhoppningsvis har du som boende fått en lite bättre uppfattning om vilka vi är. Vid stämman var 34 stycken lägenheter representerade. Årsstämman 2009 den 2 april Den 2 april 2009 kl 19:00 hölls föreningens årsstämma. Vid stämman var 34 stycken lägenheter representerade. Ordförande för stämman var Pelle Lindgren och sekreterare var Maria Andersson. Stämman beslutade om följande frågor (som översikt): - Årsredovisningen godkänndes - Resultaträkningen och balansräkningen fastställdes - Styrelsens förslag för disposition av resultatet bifölls - Beslutade enhälligt att bevilja styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret Verksamhetsplanen som ingår i årsredovisningen godkändes - En höjning av arvodet till styrelsen från tidigare 1,38 prisbasbelopp till 1,8 prisbasbelopp att fördelas mellan styrelseledamöterna - En höjning av arvode till föreningsrevisorn från 0,12 prisbasbelopp till 0,2 att fördelas mellan revisorerna. - Ett extra arvode om 1000kr/månad till ekonomiansvarig/ kassör.

3 Sida 3 av 6 Kåpan Nytt - Budgeten enligt Årsredovisningen godkändes. - Val till styrelsen: Omval 2år: Thomas Feierbach Maud Löwenberg Kvarstår 1år: Björn Andersson Felanmälningar I de nya anslagstavlorna som sitter i alla trappuppgångar finns ett papper som beskriver var man felanmäler olika saker. Eftersom att det är en hel del förändringar som har skett senaste året när det gäller drift och förvaltning i vår förening tänkte vi här försöka utveckla det dokumentet lite. HSB HSB har ett ansvar för den ekonomiska administrationen. Hit ringer man om man fått fel avgift på sina avier eller om pengarna man betalat in inte har registrerats. Tfn: Det är även HSB som administrerar överlåtelser. Tfn: Vårstädning den 9 maj kl 10:00 Den 9 maj kl 10:00 är det dags för vårstädning igen. Vi samlas vid tvättstugan för uppdelning av arbetsuppgifterna. Kl 13:00 samlas vi på baksidan av lokalen för korvgrillning och lite kaffe. Maria Andersson Marcus Wensby Fyllnadsval 2år Monica Yckert - Val till revisor: Mikael Olovsson Till revisorssuppleant: Berit Hernström Schindler Hiss AB Schindler har service på alla våra hissar. Dit kan man ringa dygnet runt vid problem med hissarna. Tfn: AB Energibevakning AB Energibevakning ansvarar för fastighetsskötsel. Det är hit de flesta felanmälningarna skickas. Även hjälp med reparationer samt installationer kan göras av dem. Felanmälan dagtid görs på eller Kvällstid och helger finns det självklart jour (denna jour är aktivvardagar och helger ). Om man ringer jouren För att städdagen ska gå så snabbt som möjligt är det viktigt att så många som kan kommer. I alla lägenheter i föreningen sitter det friskluftsventiler ovanför vissa fönster. I dessa ventiler sitter det filter. Dessa filter bör bytas - Val till valberedning Ros-Britt Tenggren Monika Demgart - Styrelsen fick i uppdrag att use distriktsombud och suppleanter. bör man beakta att jourutryckningar är mycket dyra så använd bara jouren vid nödsituationer. Onödiga jourutryckningar kan man få betala själv. Kontakta gärna nån i styrelsen om du är osäker. För att kontakta jouren ring akutservice: AB Hus- & Villaträdgårdar AB Hus & villaträdgårdar ansvarar för all trädgårdsskötsel så som exempelvis klippning av gräs, skottning, sandning, tömning av soptunnor utomhus. Tfn: minst en gång per år. Nu är vi i styrelsen väldigt medvetna om att det är inte riktigt alla som byter dessa filter så pass ofta. Med igensatta filter får man för det första en sämre innemiljö men det blir även så att de fläktar som står på taket I de nya anslagstavlorna som sitter i alla trappuppgångar finns ett papper som beskriver var man felanmäler olika saker.

4 Kåpan Nytt Sida 4 av 6 Under städdagen finns möjligheten att få friskluft filter helt gratis. Detta gäller dock enbart under själva städdagen. Normalt kostar dessa filter 35kr/styck Tidsplanen för reparationerna är som följer: hissar hissar får jobba hårdare än vad de är designade för. Därför kommer det under vårstädningen att finnas möjlighet att få friskluftsfilter gratis. I vanliga fall finns dessa till försäljning i styrelselokalen och då kostar de 35kr/styck. För att få filter behöver man ha med sig lite Reparation av hissarna För ett tag sedan kom det ut en Kåpan Nytt Extra där vi tog upp lite information kring den kommande renoveringen av hissarna. Här kommer en repris av utvalda delar från den informationen. I Brf Kåpan har vi 9 st hissar. Hissarna i föreningen installerades samtidigt som huset byggdes vilket innebär att hissarna nu är över 20 år gamla. Dessutom såldes det inte speciellt många hissar av den modellen vi har i föreningen, vilket gör att det är svårt att få tag på reservdelar. Under 2007 infördes nya regler vid reparation av hissar. Görs en större förändring, eller en väsentlig del i hissen byts ut, så måste hissen uppgraderas till nya säkerhetsnivån. För vår förening innebär detta att vi inte bara får byta ut det som måste information: - Lägenhetsnummer - Antal filter som behövs i lägenheten. Som tips kan även nämnas att om man behöver hjälp att sätta in filtren så kan AB Energibevakning hjälpa till med detta utan kostnad (dock måste man hämta ut filter själv). åtgärdas, utan vi måste då också uppgradera hissarna till 2007 års regler gällande säkerhetskraven. Detta i sig är inte dåligt, kraven är framtagna för att bland annat få säkrare hissar där risken för klämolyckor är mindre, där tillgängligheten för handikappade ökas och där den vanliga ringklockan (som används om hissen fastnat) ersätts med en telefonförbindelse till larmcentral. Det är en hel del arbete som skall göras i varje hiss. Bland annat: Knappsatsen kommer att bytas ut. En talande våningsvisare sätts upp. Nödtelefon till larmcentral En automatisk vikdörr i rostfritt stål på insidan av hisskorgen För att få filter kontakta någon i styrelsen under städdagen. Observera att erbjudandet om gratis filter endast gäller under städdagen. Hjärtligt välkomna önskar styrelsen! Det kommer förutom ovanstående även att bytas ut en del utrustning i själva hissschakten och i maskinrummen. När en hiss renoveras, både utvändigt och invändigt, kommer den att vara avstängd och inte vara tillgänglig för boende. Tidsplanen för reparationerna är som följer: hissar hissar För att veta i vilken ordning hissarna skall renoveas så har en inventering av skicket på hissarna gjorts och de hissar med mest problem/störst behov är de som görs iordning först. Renoveringarna kommer att starta i port 12 och 13. Sedan port 8 och 10 och sist i år (2009) blir port 14. Under arbetet kommer vi självklart att informera genom uppslag i portarna, infomation i Kåpan Nytt och vid behov även komma ut med Kåpan Nytt Extra.

5 Sida 5 av 6 Kåpan Nytt Arbete kommer att göras under 2009 enligt: - Port 8 vecka Port 10 vecka Port 12 vecka Port 13 vecka Port 14 vecka Från sista veckan i april och fram till och med Gott och blandat Grovsoprummet Vi har tagit upp detta tisigare i Kåpan Nytt men tar nu upp det igen, delvis som en påminnellse men också för infomation till nyinflyttade. Vi har ett grovsoprum av väldigt begränsad storlek. Tömning av grovsoprummet sker på onsdagar varje vecka, och el-avfall på måndagar ojämna veckor. Det finns några enkla saker som vi alla kan göra för att minska mängden skräp. Vik ihop kartonger Tänk på att alltid vika ihop kartonger innan de slängs in i grovsop- Just nu finns det två lediga platser utan bur att hyra. Vill du ställa dig i kö för en plats, kontakta då Marcus Wensby på: rummet. En ihopvikt kartong tar mycket mindre plats! Åk till Östbergatippen Har du mycket saker som ska slängas åk då till Östbergatippen. Detta gäller framförallt byggavfall, möbler och andra skrymmande föremål. Ingen färg Ingen färg eller annat miljöfarligt avfall får ställas i grovsoprummet. Marschaller Tänk på att det inte är tilllåtet att elda marschaller på loftgångarna eller på balkongen. Ställ gärna marschaller utanför porten men glöm inte Värmepumpen en följetong När denna Kåpan Nytt läses så har en ny ljud och vibrationsmätning utförts efter det att Klimatrör byggt om undercentralen. Denna ombyggnad var efter direktiv som en tredje veckan i Juli kommer det att ske arbeten på hissarna. Arbetet kommer att ta ca 3 veckor per hiss, med undantag för port 10 där midsommar gör att denna tid förlängs till ca 4 veckor. vibrationsexpert från HSB skrivit efter den besiktning som gjordes tidigare under våren. Resultatet kommer att redovisas i nästa Kåpan Nytt. Garaget en följetong Styrelsen har träffat Temaplan och gjort en omstart i vår relation med dem. Vi kommer att återkomma med mer info när det händer mer i ärendet. Vid eventuella frågor hör gärna av er till oss i styrelsen ring eller stoppa någon av oss om vi möts ute någon dag. bort att städa undan efter dig. Parkeringsförbud på gårdarna Vi har tagit upp detta förut och då det inte blir någon skillnad så tar vi upp det igen och igen. Det är parkeringsförbud på alla öppna ytor mellan Kåpan och Kupan. Vänligen respektera detta och undvik i längsta möjliga mån att köra in på gårdarna. Är det absolut nödvändigt får man självklart köra in på gården men absolut inte parkera. Värmepumpen kommer att vara en återkommande punkt i Kåpan Nytt tills dess att frågan är löst. Garaget kommer att vara en återkommande punkt i Kåpan Nytt så alla boende i föreningen kan hålla sig uppdaterade om vad som händer.

6 BRF KÅPAN Solberga Ängsväg Älvsjö E-POST: Ansvarig för Kåpan Nytt: Maria Andersson Vill du komma i kontakt med redaktionen för Kåpan Nytt: eller Vi finns på webben! Kalendarium 4 Maj styrelsemöte Innan styrelsemötet är det öppet hus kl.18:30-19:00 i styrelselokalen (port 10) 9 Maj Vårstädning Städningen börjar kl 10:00. Vi träffas vid tvättstugan. Kl 13:00 är det korvgrillning vid tvättstugan 1 Juni styrelsemöte Innan styrelsemötet är det öppet hus kl.18:30-19:00 i styrelselokalen (port 10) Juli och augusti är det sommaruppehåll för planerade styrelsemöten. 7 September styrelsemöte Innan styrelsemötet är det öppet hus kl.18:30-19:00 i styrelselokalen (port 10) Kontaktuppgifter till Styrelsen och Revisorer Styrelsen Ordförande Thomas Feierbach Vice Ordförande + Ekonomi Maud Löwenberg Sekreterare Maria Andersson Ledamot Marcus Wensby Ledamot Björn Andersson Ledamot Monika Yckert Suppleant Lars Antman Suppleant Katarina Scheider Revisorer Ordinarie Mikael Olovsson Suppleant Berit Hernström

Kåpan Nytt. Den nya styrelsen APRIL 2008

Kåpan Nytt. Den nya styrelsen APRIL 2008 APRIL 2008 Kåpan Nytt Den nya styrelsen Innehåll: Den nya styrelsen (sid 1) Vårstädning 10 maj klockan 10:00 (sid 2) Efterlysning! Revisor sökes! (sid 2) Värmepumpen en följetong (sid 3) Garaget en följetong

Läs mer

MARMORNBLADET NR 1 ÅRGÅNG 22 MARS 2015. Du vet väl om att vi har en webbplats!

MARMORNBLADET NR 1 ÅRGÅNG 22 MARS 2015. Du vet väl om att vi har en webbplats! MARMORNBLADET NR 1 ÅRGÅNG 22 MARS 2015 ORDFÖRANDEN HAR ORDET Nu har våren kommit till Marmorn, både krokus och andra blommor har tittat fram! Vår trädgårdsgrupp kommer under våren att planetera mer blommor

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2015-1 2015-02-22 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2015-1 Hej alla medlemmar! Nu är det dags för ett nyhetsbrev igen. Observera speciellt

Läs mer

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Segelflygaren nr 2 Juni -2005 sidan 1

Segelflygaren nr 2 Juni -2005 sidan 1 www.segelflygaren. org Juni 2005 Nummer 2 Innehåll: Ordförande har ordet... 1 Ekonomi... 2 Statistik och avtal... 3 Teknik... 8 Trädgård... 11 Övrigt... 11 Ordförande har ordet Ordförandeordet av den nytillträdde

Läs mer

Bergsundsbladet. Nr 1 2002 Utgivare: Styrelsen för Brf Bergsund 40. Redaktör: Nils Larsson

Bergsundsbladet. Nr 1 2002 Utgivare: Styrelsen för Brf Bergsund 40. Redaktör: Nils Larsson Bergsundsbladet Nr 1 2002 Utgivare: Styrelsen för Brf Bergsund 40. Redaktör: Nils Larsson I en tid då vädret verkar ha lite svårt att bestämma sig kommer årets första nummer av Bergsundsbladet. Bladet

Läs mer

Glad Sommar önskar Styrelsen

Glad Sommar önskar Styrelsen HSB:s brf. Färjan, Svarvargatan 4, 112 49 Stockholm. Telefon: 08-653 20 65 Orgnr: 702000-6909 E-post: styrelsen.farjan@bredband.net No.2, 2013 Glad Sommar önskar Styrelsen Ordförandespalten Ny styrelse

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2015-2 2015-08-24 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2015-2 Hej alla medlemmar! Det har varit tyst från styrelsen ett tag nu. Anledningen till

Läs mer

SKARPANnr 2/2012. Goda grannar på Gula gården! Thomasine får en puss av Mimmi, Lindas Jack Russel-valp

SKARPANnr 2/2012. Goda grannar på Gula gården! Thomasine får en puss av Mimmi, Lindas Jack Russel-valp SKARPANnr 2/2012 Informationsblad för de boende i brf. Tingvallen Ansvarig utgivare: Mikael Lantz, ordförande Goda grannar på Gula gården! Thomasine får en puss av Mimmi, Lindas Jack Russel-valp I detta

Läs mer

Bävernytt. Ordförande h a r o r d e t Så har snart år 2009 nått sitt slut och i och med det kan föreningen lägga ännu ett verksamhetsår bakom sig.

Bävernytt. Ordförande h a r o r d e t Så har snart år 2009 nått sitt slut och i och med det kan föreningen lägga ännu ett verksamhetsår bakom sig. Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 3 - December 2009 Ordförande h a r o r d e t Så har snart år 2009 nått sitt slut och i och med det kan föreningen lägga ännu ett verksamhetsår bakom sig. Det här året

Läs mer

Informationsblad. Byggnadsregler - generellt

Informationsblad. Byggnadsregler - generellt 2008-10-14 BRF Informationsblad 08:1 Ekensberg 2 Artiklar av särskilt intresse: Håller du på att, eller ska börja, renovera? Läs då artiklarna om byggnadsregler. Läs gärna den korta informationen angående

Läs mer

AgersöNytt. Informationsblad från Brf Agersös styrelse juli 2006. Webbsida: www.agerso.se Styrelsejour tisdagar 18.30-19.00

AgersöNytt. Informationsblad från Brf Agersös styrelse juli 2006. Webbsida: www.agerso.se Styrelsejour tisdagar 18.30-19.00 AgersöNytt Årsstämman 2006 Informationsblad från Brf Agersös styrelse juli 2006 Webbsida: www.agerso.se Styrelsejour tisdagar 18.30-19.00 Onsdagen den 3 maj hölls Agersös årsstämma i Norgesalen på Kista

Läs mer

Akallahöjden. Ekonomimötet

Akallahöjden. Ekonomimötet Vi vi vi på på Akallahöjden Nr 1 Nr 4 2014 2013 Ekonomimötet Måndagskvällen den 8 dec trotsade 25 personer det fruktansvärda vädret för att ta sig till föreningslokalen och lyssna på litet information

Läs mer

Brf Hyttans Boendemapp

Brf Hyttans Boendemapp Brf Hyttans Boendemapp Innehållsförteckning Välkommen till Brf Hyttan 1. Om att bo i en bostadsrättslägenhet 2. Om att bo i Hyttan Stadgar 3. Miljö och säkerhet, trivsel 4. Min lägenhet/kontrakt/övrigt

Läs mer

BRF Kumlet 18 trivsel- och ordningsregler

BRF Kumlet 18 trivsel- och ordningsregler BRF Kumlet 18 trivsel- och ordningsregler 1 Innehållsförteckning 1 Permanent boende... 3 2 Andrahandsuthyrning... 3 Rutiner vid andrahandsuthyrning.... 3 3 Anslagstavlor... 4 4 Autogiro... 5 5 Brandskydd...

Läs mer

Välkommen till. Brf Jakob i Järfälla 2007. Föreningsinfo på nätet: www.brf-jakob.com

Välkommen till. Brf Jakob i Järfälla 2007. Föreningsinfo på nätet: www.brf-jakob.com Välkommen till i Järfälla 2007 Föreningsinfo på nätet: www.brf-jakob.com I denna folder finner du information om det mesta som rör ditt boende, och de serviceutrymmen som du har tillgång till inom, samt

Läs mer

BRF STAREN 1. Årets stämma har ägt rum MÅNADSINFORMATION MAJ 2010

BRF STAREN 1. Årets stämma har ägt rum MÅNADSINFORMATION MAJ 2010 BRF STAREN 1 MÅNADSINFORMATION MAJ 2010 Årets stämma har ägt rum Tisdagen den 27 april fanns 33 bostadsrätter representerade på årets ordinarie stämma. Till ordföranden för stämman valdes Advokat Sören

Läs mer

Att bo i Brf Järngården

Att bo i Brf Järngården Att bo i Brf Järngården Inledning Du har valt att bo i bostadsrättsföreningen Järngården. Ett klokt val, men vad betyder det egentligen? Vad finns det för möjligheter inom föreningen? Vilka ordningsregler

Läs mer

Riksbyggens Bostadsrättsförening Malmöhus nr 24

Riksbyggens Bostadsrättsförening Malmöhus nr 24 FosiedalsNytt Nr 1 -- - -- MED INFORMATION FRÅN STYRELSEN April 2009 FosiedalsNytt Nr 1 MED INFORMATION FRÅN STYRELSEN mars 2014 Riksbyggens Bostadsrättsförening Malmöhus nr 24 Innehåll Ordföranden har

Läs mer

ABC för boende. Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1

ABC för boende. Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1 ABC för boende Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Almviksbulletinen. Sept 2007. Vår nya utemiljö växer fram:

Almviksbulletinen. Sept 2007. Vår nya utemiljö växer fram: Almviksbulletinen Vår nya utemiljö växer fram: Sept 2007 I detta nummer bl.a.: Förvaltningskontoret sid 2 Projekt sid 3 Familjedagen sid 5 Riksbyggen sid 5 Teknisk status sid 7 Fixar-Per sid 7 Tysklandsresa

Läs mer

Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av

Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av Detta dokument innehåller information som kan vara till nytta för dig som är boende eller hyr lokal i de fastigheter som ägs av Bostadsrättsföreningen Fredriksberg Malmö. För synpunkter eller förslag kontakta

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Informationshäfte A-Ö

Informationshäfte A-Ö Informationshäfte A-Ö Maj 2015 Bostadsrättsföreningen Majtalaren 7 Ängskärsgatan 6, Stockholm Viktigt information till alla medlemmar i vår förening och våra gemensamma förhållningsregler för ökad trivsel

Läs mer

Välkommen till Färjan! En skrift om vad som gäller och vem som ska kontaktas Låt den alltid finnas i din lägenhet, som en guide!

Välkommen till Färjan! En skrift om vad som gäller och vem som ska kontaktas Låt den alltid finnas i din lägenhet, som en guide! Välkommen till Färjan! En skrift om vad som gäller och vem som ska kontaktas Låt den alltid finnas i din lägenhet, som en guide! Denna version är tryckt 2012 För eventuella ändringar se: www.hsb.se/stockholm/farjan

Läs mer

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller:

Bybladet. Juni 2015. Bybladet innehåller: Bybladet Juni 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Nya styrelsen och ansvarsområden Städdagen den 9/5 Fasadprojektet Takprojektet Bollspel förbjudet på innergårdarna Nya trafikskyltar i området

Läs mer

2012-05-31. Husskrift. för Brf Lisö 1, Färnebogatan 62-64. Instruktioner, trivseltips och bra att veta

2012-05-31. Husskrift. för Brf Lisö 1, Färnebogatan 62-64. Instruktioner, trivseltips och bra att veta 2012-05-31 Husskrift för Brf Lisö 1, Färnebogatan 62-64 Instruktioner, trivseltips och bra att veta Inledning Med denna husskrift vänder vi oss både till dig som alldeles nyss har flyttat hit, till dig

Läs mer

Föreningen, styrelsen & årsstämma

Föreningen, styrelsen & årsstämma Föreningen, styrelsen & årsstämma Vad är en bostadsrätt? Du har fått detta informationshäfte eftersom du är medlem i Slottshörnets Bostadsrättsförening. Vi i styrelsen hoppas att du kommer att trivas!

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KUNGSHUSET TRE PORTALER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Kungshuset Tre portaler! September 2013 Styrelsen har sammanställt en informationsfolder med fakta om föreningen och

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LILJAN

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LILJAN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LILJAN FRÅN A TILL Ö 1 Välkommen till BRF Liljan! Vare sig du är nyinflyttad eller gammal i gården finns det säkert en hel del saker du undrar över vad gäller våra hus och vår förening.

Läs mer