Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön!"

Transkript

1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Söderbysjön! Varmt välkommen till vår förening! Vi hoppas att du ska trivas här hos oss! Här har vi samlat lite information som vi tror att du kan ha nytta av som nyinflyttad i föreningen. Mycket bra och användbar information om föreningen hittar du på vår hemsida Ett tips är att du på hemsidan anmäler dig till att få styrelsens informationsblad som skickas ut ungefär varannan månad. Du kan också alltid kontakta styrelsen, gärna främst per mejl (styrelse@soderbysjon.se) eller ringa till föreningens förvaltare Fastighetsägarna om du har frågor som rör ditt boende. Kontaktuppgifterna till Fastighetsägarna hittar du på hemsidan!

2 2(5) En bostadsrättsförening är en liten demokrati I en bostadsrättsförening är det medlemmarna som styr över hur fastigheterna ska skötas och utvecklas. Som medlem äger du en andel av föreningen och du har tillsammans med övriga medlemmar därför ett stort ansvar för föreningen. För att det ska fungera i praktiken väljer medlemmarna en styrelse som driver föreningen. Vilka regler som en förening ska följa bestäms av bostadsrättslagen (1991:614) och i dess stadgar. Stadgarna är föreningens grundlag och anger vad föreningen ska ägna sig åt och vilka specifika regler som gäller i föreningen. Föreningen har också särskilda trivselregler på hemsidan. I en bostadsrättsförening är det föreningsstämman som är dess högsta beslutande organ. Det är här som du som medlem har möjlighet att vara delaktig och påverka vilka beslut som fattas och hur föreningen ska utvecklas. Alla föreningens medlemmar har rösträtt vid stämman. Det är också ett tillfälle för dig att få mer inblick i styrelsens arbete under det gångna året samt en genomgång av årsredovisningen i detalj. Kort sagt, stämman är en viktig händelse för föreningen och för dig så kom och var med! I vår förening hålls stämman under februari månad varje år. Om du inte har möjlighet att närvara kan du lämna en fullmakt till en granne som företräder dig vid stämman. Ett formulär för en fullmakt läggs varje år upp på föreningens hemsida i god tid inför stämman. Ett annat sätt att vara med och påverka är att lämna in motioner (förslag till styrelsen om vad som bör göras i föreningen). Alla motioner som lämnas in till styrelsen innan den 30 november kommer att behandlas på stämman i februari. Styrelsen brukar skriva motivering till och föreslå om stämman bör bifalla eller avslå en motion. På stämman utses även styrelsen för det kommande året. Styrelsen är ansvarig för föreningens organisation och sköter föreningens löpande förvaltning under det kommande året. Styrelsen består av sju ordinarie ledamöter och tre suppleanter. Om du är nyfiken på vad det innebär att sitta i styrelsen kan du kontakta valberedningen på valberedningen@gmail.com. På vår hemsida hittar du information om vilka av dina grannar som för närvarande är med i styrelsen och i valberedningen. Ditt ansvar som bostadsrättshavare Som medlem i föreningen är du ansvarig för din lägenhet, dvs. vad man kan se när man kliver in i lägenheten. Du är ansvarig för t.ex. innertak, köksutrustning, diskmaskin och tvättmaskin samt tillhörande vatten och avloppsledningar, golvet och det underliggande skiktet i golvet, tätskiktet i badrummet, synliga elledningar eller alla elledningar efter elskåpet i lägenheten (även de som går inne i väggen), kolfilterfläkt och ventilationsdon. Du är skyldig att se till att alla åtgärder som du vidtar i din lägenhet är fackmannamässigt utförda. Som medlem ska du också se till att du inte stör dina grannar, att du betalar avgiften i tid och att du följer föreningens trivselregler. Du hittar trivselreglerna på vår hemsida.

3 3(5) Skaffa en hemförsäkring med bostadsrättstillägg Som bostadsrättshavare behöver du en hemförsäkring med ett bostadsrättstillägg. Bostadsrättstillägget omfattar väggar, golv, tak och annat som medlemmen i egenskap av bostadsrättshavare är ansvarig för. En vanlig hemförsäkring omfattar endast lösöre. Renoveringar Som bostadsrättshavare ansvarar du för att underhålla din bostad. Du kan göra mindre ändringar som t.ex. målning och tapetsering utan att kontakta styrelsen, men för vissa typer av renoveringar måste du ha styrelsens tillstånd innan du påbörjar renoveringen. Detta gäller t.ex. för renovering av badrum, kök och vid rivning av väggar. Styrelsen har tagit fram en särskild ansökningsblankett för att underlätta vid sådana ärenden. Läs mer på vår hemsida om hur du gör när du vill renovera. Föreningens fasader Föreningen har genomfört en omfattande renovering av bl.a. fastigheternas fasader. Vi är mycket rädda om fasaderna nu när de äntligen är klara. Du får inte fästa något i fasaderna eller fönsterlisterna. Du får inte heller ha en vädertermometer som hänger och dinglar mot fasaden från fönstret. Det blir skavsår på fasaden och både fasadens utseende och funktion förstörs. Tvättstuga, gästrum och föreningslokal Som medlem i föreningen har du tillgång till en gemensam tvättstuga, föreningens gästlägenhet och en föreningslokal. Du bokar tvättpass, gästlägenhet och föreningslokalen enklast via internet eller via en app som du laddar ned till din telefon. Information om hur du gör detta hittar du på föreningens hemsida. Det finns även möjlighet att utföra bokningar via vår bokningspanel som finns i tvättstugan. För att göra detta behöver du ha din kodbricka. Det är också med hjälp av din kodbricka som du kommer in i lokalerna och aktiverar din bokning. Betalning för gästlägenhet och föreningslokalen görs enklast till föreningens swish-nummer. Du hittar mer information kring detta och andra inbetalningssätt på vår hemsida. Om den tidigare ägaren inte har lämnat lösenordet till kodbrickan eller om kodbrickan har förkommit kontaktar du styrelsen. Mer info om detta hittar du också på hemsidan. Tvättstugan renoverades under 2018 och ligger överst i tegelhuset på Stångåvägen 28. Gästrummet totalrenoverades under år 2014 och finns på adressen Stångåvägen 28. Föreningslokalen hittar du på baksidan av Svartågatan 43. Förvaltaren Fastighetsägarna Föreningen har anlitat Fastighetsägarna för att sköta mycket av det praktiska arbetet åt föreningen. Det är därför Fastighetsägarna som du ska kontakta när du t.ex. vill göra en felanmälan, ändra namn på dörren, har frågor om avier eller om du vill ställa dig i kö till att hyra en parkeringsplats.

4 4(5) Du kan också alltid ringa till Fastighetsägarna för att ställa frågor och göra felanmälningar, men om du ber dem att åtgärda något som faller under ditt eget ansvarsområde som bostadsrättshavare får du själv bekosta deras arbete. På kvällar och helger kan du ringa till jouren vid akuta problem. Föreningen får alltid betala för en jourutryckning och det gäller oavsett om det är du eller föreningen som är ansvarig för det som anmälan gäller. Kontaktuppgifterna till Fastighetsägarna och till jouren finns både i ditt trapphus och på hemsidan. Återvinning och sopor Det finns tre återvinningsstationer i föreningen. En framför Svartågatan 48, en utanför Stångåvägen 4 och en längst upp på Svartågatan. Vid återvinningsstationerna kan du lämna tidningar, hushållssopor, matavfall, metall och glas. I föreningen återvinner vi matavfall. Matavfallspåsar finns att hämta i kapprummet till tvättstugan. Matavfallspåsarna slängs i särskilda behållare. De finns vid Stångåvägen 24, Svartågatan 43 och Svartågatan 70. Var noga med att läsa på sopkärlens lucka så att du kastar soporna i rätt kärl. Föreningen har ingen återvinning för plast, kartong, elektronik eller farligt avfall. Du är hänvisad till de kommunala återvinningsstationerna för detta. Det finns två sådana i närheten. En i korsningen Rusthållarvägen/Fogdevägen och en på Ljusnevägen, mitt emot Djursjukhuset. Vid dessa kan du slänga bl.a. kartong och plast. För annat avfall är du hänvisad till miljöbilen som kommer med jämna mellanrum till hållplats Kolbäcksgränd. Du kan via kommunen anmäla dig för att få ett sms när miljöbilen kommer. Ungefär en gång varannan månad beställer styrelsen en container till föreningen. I den kan du slänga allt utom elektronik och farligt avfall. Styrelsen informerar om när containern kommer via sina informationsblad. Bytesrummet och gymmet En annan typ av återvinning är det bytesrum som finns i föreningen. Där kan du lämna eller hämta gamla saker. Bytesrummet är en naturlig träffpunkt för oss som bor i föreningen. Bytesrummet hittar du i inre delen av föreningslokalen (på baksidan av Svartågatan 43) och det är öppet varje söndag kl Under sommar brukar bytesrummet vara stängt. Mer information hittar du på hemsidan. Det finns ett gym som drivs av en särskild förening i föreningen. Gymmet hittar du på Stångåvägen 4, på gaveln. Du måste bli medlem i gymföreningen för att kunna nyttja gymmet. Läs mer om detta på vår hemsida! Städdag/Trivseldag två gånger per år På våren och hösten varje år anordnar styrelsen en städdag då alla är välkomna att ta hand om våra fastigheter och utemiljö. Dessa dagar brukar vara väldigt trevliga och vi bjuder på

5 5(5) något att äta och dricka. Har du inte möjlighet att delta behöver du inte anmäla detta och det är helt på frivillig basis att vara med hel- eller del av dag. Hemsidan Hemsidan uppdateras löpande. På hemsidan finns information om allt som kan vara bra att veta om föreningen. Där kan du läsa om hur du gör för att beställa nya nycklar och kodbrickor eller om du vill skaffa en säkerhetsdörr. Det finns också blanketter som du ska fylla i om du vill ha tillstånd från styrelsen att renovera din lägenhet eller om du vill hyra ut lägenheten i andra hand. Du hittar också viktiga dokument där som t.ex. föreningens stadgar, årsredovisningar och gränsdragningslistan (dvs. listan som visar vad du respektive föreningen är ansvarig för). Kontaktuppgifter till styrelsen Det enklaste sättet att komma i kontakt med styrelsen är att skicka ett mejl till styrelse@soderbysjon.se. Styrelsen försöker att besvara mailen så snart som möjligt. Du kan också kontakta styrelsen per telefon, Om ingen svarar kan du lämna ett meddelande eller skicka ett sms så hör vi av oss när vi har möjlighet. I sista hand kan du också skicka ett vanligt brev till styrelsen. Det finns ett brevinkast till styrelsens möteslokal som du hittar på Stångåvägen 4, på gaveln. Styrelsens nyhetsbrev Ungefär varannan månad sammanställer styrelsen ett nyhetsbrev (infoblad) till föreningens medlemmar. Nyhetsbrevet innehåller relativt kortfattad, men aktuell information om vad som händer i föreningen. Infobladet sätts upp i trapphusen och som vi nämnde inledningsvis finns även möjlighet att prenumerera på det i elektronisk form. För att anmäla dig till detta går du in på hemsidan och letar upp sidan "Anmälan nyhetsbrev" och skickar in dina uppgifter. Vi vill ännu en gång hälsa dig varmt välkommen hit! Hälsningar från styrelsen i Brf Söderbysjön

Boendeguide till Brf Björkslingan

Boendeguide till Brf Björkslingan Boendeguide till Brf Björkslingan Denna boendeguide innehåller information om vad Du som bostadsrättsinnehavare och boende i Brf Björkslingan bör känna till. Utöver denna skrift bör Du även ta del av de

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE

INFORMATION TILL NYINFLYTTADE INFORMATION TILL NYINFLYTTADE Varmt välkommen till Brf Måttbandet i Stockholm! Vi har här samlat information som ni kan tänkas behöva som nyinflyttade i Brf Måttbandet. Om det ändå skulle vara något ni

Läs mer

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman.

I samband med årsmötet finns även möjlighet att ställa frågor till styrelsen. Inkomna motioner skall behandlas av stämman. Inbjudan Föreningens årsstämma kommer i år att hållas på Mornington Hotell, Norrbyvägen 30, Tisdagem den 21 Maj 2018. Det kommer att vara affischerat i entrén. Konferenslokalen är högst upp! Agenda för

Läs mer

Att bo i Brf Ställets Bygata

Att bo i Brf Ställets Bygata Hej och varmt välkommen till! Med denna broschyr vill styrelsen hälsa dig välkommen till vår förening och samtidigt passa på att lämna lite information om ditt nya boende. Informationen är svar på frågor

Läs mer

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL:

SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: SVENSKA FOLKBYGGENS BRF NR 3 I STOCKHOLM STARTPAKET TILL: ---------------------- Välkommen som ny medlem i Svenska Folkbyggens Bostadsrättsförening nr 3 i Stockholm. För att samla information som kan vara

Läs mer

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening

SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Välkomstbrev. Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Välkomstbrev Information till nyinflyttade i Södra Livereds samfällighetsförening Innehållsförteckning SÖDRA LIVEREDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Styrelsen... 2 Välkomna...

Läs mer

BRF TIMOTEJEN

BRF TIMOTEJEN BRF TIMOTEJEN 2011-03-14 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En bostadsrättsförening (brf) är en ekonomisk förening en sorts bostadsföretag med syfte att upplåta lägenheter med bostadsrätt, på obestämd tid.

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Information för medlemmar i BRF Rudan 11

Information för medlemmar i BRF Rudan 11 20190101 Information för medlemmar i BRF Rudan 11 BRF Rudan 11 Föreningen bildades under 2006 då Svea fastigheter sålde fastigheten till hyresgästerna. Föreningen har idag 38 lägenheter samt sju butikslokaler.

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Trivselregler Brf Nyboda 1

Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselregler Brf Nyboda 1 Trivselreglerna kompletterar föreningens stadgar. Uppdaterade juni 2016 Våra trivselregler finns för att föreningen ska fungera till allas trevnad. Även för att undvika missförstånd

Läs mer

Din guide till Brf. Björken

Din guide till Brf. Björken Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare skall komma in i hur

Läs mer

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information

Välkommen till Brf Vindrosen Ön Limhamn Allmän information Välkommen till Brf Allmän information 2018:1 Funderar du på att köpa (eller har) en bostadsrättslägenhet i brf? Det glädjer oss att du/ni har köpt en lägenhet eller funderar på att bosätta er på Ön och

Läs mer

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post

Levertinsgatan 1, Stockholm Kontakt Tommy Sörstrand tel e-post VÄLKOMSTBREV Grattis till din nya lägenhet och välkommen till Brf Kristinebergsstrand! Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på och bra att känna till, som

Läs mer

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem

Medlemsinformation. HSB Brf Linghem. Trastsångsvägen Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Medlemsinformation Innehåll Bo i bostadsrätt vad innebär det? Om HSB Brf Linghem Föreningsstämma Styrelse Praktisk information Vicevärd Fastighetsskötare Med mera HSB Brf Linghem Trastsångsvägen 2-132

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Välkommen till BRF Lerlåset.

Välkommen till BRF Lerlåset. Välkommen till BRF Lerlåset. Bostadsrättsföreningen finns på Lerbäcksgränd i Hagsätra och förfogar över 168 lägenheter. Du som boende i bostadsrättsföreningen Lerbäcksgränd har tillgång till flera tvättstugor,

Läs mer

Välkommen till BRF Ekensbergs udde

Välkommen till BRF Ekensbergs udde Välkommen till BRF Ekensbergs udde (Flygfoto Stockholm/Nils-Åke Siversson, Stockholmskällan) Bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Ekensbergs Udde. När man

Läs mer

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 i Brf. Humlegården. Mötesordning för ordinarie föreningsstämma 2012

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 i Brf. Humlegården. Mötesordning för ordinarie föreningsstämma 2012 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 i Brf. Humlegården Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Humlegården kallas härmed till ordinarie årsstämma i föreningen enligt följande: Datum: Onsdagen den

Läs mer

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN

Välkommen till BRF SOLGÅRDEN I LUNDEN Välkommentill BRFSOLGÅRDENILUNDEN Välkommen! Hej och välkommen till BRF Solgården i Lunden. Vi är övertygade om att du kommer att trivas i vår förening. Med denna skrift hoppasvikunnabesvaranågraavdefrågorniharsomnyinflyttadi

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2019-01-16 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Så här har vi det i vår förening

Så här har vi det i vår förening 1 Så här har vi det i vår förening Bostadsrättsföreningen Stenhällen började byggas 1988 och i oktober samma år flyttade de första medlemmarna in. I dag består föreningen av 146 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2017-10-11 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Stadgar för Bostadsrättsföreningen Korpen, Sälen Innehåll 1 Firma... 2 2 Ändamål och verksamhet... 2 3 Föreningens säte... 2 4 Insats och årsavgift... 2 5 Styrelsen... 3 6 Firmatecknare... 3 7 Förvaltning...

Läs mer

ATT BO I BOSTADSRÄTT.

ATT BO I BOSTADSRÄTT. ATT BO I BOSTADSRÄTT. BOSTADSRÄTTSFÖRENING En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening som har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att upplåta bostadslägenheter

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5

Information för medlemmar i Brf Haga 4:39, Olof af Acrelsväg 5 Kära medlem, Att bo i bostadsrätt innebär många fördelar. Du har stor frihet att själv utforma ditt boende och många ser det som ett bra sätt att investera i sitt boende. Boendeformen innebär också att

Läs mer

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet

Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Till medlemmar i Oxhagens samfällighet Välkommen till oss i Oxhagen! Vårt område började att planeras 1983 och den första inflyttningen skedde i maj 1989. Föreningen har 78 radhus fördelat på 6 gårdar.

Läs mer

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman.

Installationer i lägenheten av tex tvättmaskin, diskmaskin etc måste utföras av en fackman. VÅRA LÄGENHETER FÖRÄNDRINGAR Ibland vill man förändra och komplettera sin lägenhet. När det gäller väsentliga förändringar tex badrum, kök och väggar måste styrelsen godkänna detta skriftligen. Installationer

Läs mer

1. Alla godkända, planerade och pågående renoveringar i. 2. Felanmälningar visas på Hemsidan. Inte bara stora fel utan

1. Alla godkända, planerade och pågående renoveringar i. 2. Felanmälningar visas på Hemsidan. Inte bara stora fel utan Från: Dan Nyström dan.nystrom@hotmail.com Ämne: Motioner till ordinarie bolagsstämma 2017 Datum: 30 december 2016 18:17 Till: styrelse@kungsklippan.se Nedan är motioner till ordinarie stämman 2017 för

Läs mer

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32

Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 1(6) Norrköping 2008-09-22 Information till nyinflyttade i brf. Norrköpingshus 32 Välkommen till Ert nya boende i Riksbyggens brf. Norrköpingshus 32, Rambogatan 271-371. Föreningen grundades 1988 och består

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BJELKEN 10 Vi är en liten förening med 20 lägenheter. Vi äger och förvaltar huset tillsammans samt ser till att gemensamt värna och bevara det som är vårt. I detta

Läs mer

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP

HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01. VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP HSB Brf Stanstorp i Staffanstorp 2015-04-01 VÄLKOMMEN TILL HSB Brf STANSTORP Nu har du blivit medlem i en kooperativ bostadsrättsförening. Det är något alldeles speciellt med en bostadsrätt i HSB. Tillsammans

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Stadgar för Bostadsrättsföreningen Örebäcksparken i Båstad Reg nr: 469625-4502 Antagna den 8 april 2013, 19 maj 2015, 2 mars och x juli 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsförenimgen

Läs mer

Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016

Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016 Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016 1 Stämmans öppnande 2 Upprättande av röstlängd 3 Val av ordförande vid stämman 4 Anmälan av ordförandens val av protokollförare

Läs mer

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76

Brf Flottiljen. Årsredovisning Foto Lena Malmborg 76 Brf Flottiljen Årsredovisning 2017 Foto Lena Malmborg 76 Att bo i en bostadsrättsförening vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade , , och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14, 2011-04-20, 2015-09-17 och 2017-11-19 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1 2 Ändamål

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren

Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsföreskrifter för Brf. Hjälmaren Ordningsregler är vår gemensamma överenskommelse om hur vi skall bete oss gentemot varandra. Det är därför viktigt att alla följer dem. Ordningsreglerna är inte

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Stadgar för Bostadsrättsföreningen Stavgränd Antagna den 2014-05-26 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Stavgränd med organisationsnummer 769622-5551. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Innehåll Välkommen till... 1 1. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Lunden 28... 3 2. Generell information & kontaktuppgifter... 4 3. Styrelsen... 6 4. Parkeringsplatser...

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm

HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Information till nyinflyttade Augusti 2016 HSB Bostadsrättsförening Blåkråkan i Stockholm Till föreningens medlemmar I den här skriften har vi samlat information och regler för att du som bor i föreningen

Läs mer

Bybladet. December 2014

Bybladet. December 2014 Bybladet December 2014 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Oförändrad årsavgift Datum för årsstämman 2015 Motioner till årsstämman Information från valberedningen Våra informationskanaler Snösäsongen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7)

Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA. Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B. Informationsskrift 1 (7) Bostadsrättsföreningen HSB 10 Åsvid UPPSALA 2010 Luthagsesplanaden 10 A och B Sturegatan 16 A och B Informationsskrift 1 (7) Information om HSB 10 ÅSVID Bo i bostadsrätt Du är medlem i bostadsrättsföreningen

Läs mer

Välkommen till BRF Jungfrun 21

Välkommen till BRF Jungfrun 21 Välkommen till BRF Jungfrun 21 Kommendörsgatan 24 & Sibyllegatan 26 Bild från Digitala Stadsm useet http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/grid.fwx?archiveid=5000&search=(iptc187%20contains(ssmfö000262))

Läs mer

Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Var god vänd

Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Var god vänd Husnytt Ett nyhetsbrev för oss som bor i Brf Viktoriagatan 15CD Oktober 2018 Premiär för nya Husnytt! Husnytt kommer i din brevlåda en gång i månaden och innehåller information om Föreningen, fastigheten,

Läs mer

Trivselregler Brf Leoparden 5

Trivselregler Brf Leoparden 5 Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt trivselregler. Dessa regler gäller inte bara dig som hyresgäst/bostadsrättshavare utan

Läs mer

Välkommen till BRF Torpedbåten 1

Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen till BRF Torpedbåten 1 Välkommen som ny medlem i Brf Torpedbåten 1. Vi hoppas att du ska trivas i vår förening och i din nya bostad. Mer utförlig information såsom bl a stadgar och trivselregler

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Gökenbladet. November 2009

Gökenbladet. November 2009 Gökenbladet November 2009 Information från styrelsen Brandvarnare Det är varje medlems ansvar att se till att bostaden har en brandvarnare. Styrelsen tycker ändå att det är så viktigt att alla har brandvarnare

Läs mer

Stagneli us bladet. Nr3. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14

Stagneli us bladet. Nr3. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Stagneli us bladet 2012 Nr3 Ansvarig Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 utgivare: Lars-Inge Karlsson, Hg 27 Redaktör: Anneli Edman, Hg 63 Redaktör: Barbro

Läs mer

Välkommen till Brf Charlottenburg Du är en del av föreningen Bostadsrättsföreningens styrelse Förvaltare från den 1 Januari 2019

Välkommen till Brf Charlottenburg Du är en del av föreningen Bostadsrättsföreningens styrelse Förvaltare från den 1 Januari 2019 Välkommen till Brf Charlottenburg Styrelsen hälsar dig välkommen till Bostadsrättsföreningen Charlottenburg och hoppas du kommer att trivas i vår förening. För att underlätta för dig att komma tillrätta

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5

Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 Ordningsföreskrifter Brf Leoparden 5 För att skapa en gemensam och trivsam atmosfär för oss alla i föreningen har styrelsen fastställt ordningsregler som alla boende är skyldiga att känna till och rätta

Läs mer

Välkommen till BRF Bonifacius

Välkommen till BRF Bonifacius Bostadsrättsföreningen Bonifacius Iliongränden 151, 224 72 Lund, Mail: styrelse@bonifacius.se http://www.bonifacius.se/ Välkommen till BRF Bonifacius Innehåll Hej och välkommen till Brf Bonifacius!...

Läs mer

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat.

Kontakta gärna Hazze Molin, telefon 08-767 03 55, om det är någon ytterligare information du efterfrågar i pappersformat. Hej! Här kommer en sammanställning av den information som vi har publicerat på www.korvetten.se sedan förra utdraget som skickades ut den 2010-07-02. Hemsidan innehåller dock en mängd information i fasta

Läs mer

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen!

Vi på Berget. I föreningslokalen pågår nu renovering av WC som kommer att bli handikappsanpassad. Glad sommar önskar styrelsen! Informationsblad nr. 2 & 3 2016 Vi på Berget I detta nummer Första sidan Styrelsen informerar Viktiga datum 2016 Miljöhusen Sid 2 Ansvarsområden Bergets dag Sid 3-6 Stämmoprotokoll 2015 Sid 7 Rökning och

Läs mer

Välkomstinformation till nyinflyttade HSB Brf Hagahus

Välkomstinformation till nyinflyttade HSB Brf Hagahus sidan 1 av 7 Välkomstinformation till nyinflyttade HSB Brf Hagahus Historia Föreningen äger och förvaltar fastigheten Tångringen 4. På fastigheten har under åren 1961 62 uppförts 4 hus med adress Hagavägen

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13

Information. till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 Information till alla som bor i Bostadsrättsföreningen Ingemar13 För vår gemensamma trivsel har vi skrivit ned några riktlinjer för att vi alla skall trivas tillsammans i vår förening. Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Information för nyinflyttade. Strandvägen 4-6, Dalbovägen 2-6

Information för nyinflyttade. Strandvägen 4-6, Dalbovägen 2-6 Information för nyinflyttade Strandvägen 4-6, Dalbovägen 2-6 Varmt välkommen till bostadsrättsföreningen Taffeln1 i Edsviken, Sollentuna. Föreningen är belägen i Edsviken nära Sollentuna centrum och består

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Brf Vindsslottet Januari 2008

Brf Vindsslottet Januari 2008 Nyhetsbrev januari 2008 Hänglås garage De hänglås som ni har idag till garageburarna måste lämnas tillbaka till Sollentuna hem enligt tidigare information från Sollentunahem. Du kan kvittera ut ett nytt

Läs mer

Välkommen till Månstenen

Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen 2011-09-20 Välkommen till Månstenen Samfällighetsföreningen Månstenen hälsar välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Den här informationen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stagneliusbladet. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14

Stagneliusbladet. Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Stagneliusbladet 2017 Nr 6 Informationsblad för medlemmarna i Riksbyggens Bostadsrättsförening Uppsalahus 14 Ansvarig utgivare: Anita Ljungström Redaktör: Staffan Hagelin Gille och Malin Lundén Pettersson

Läs mer

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN

STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN STADGAR BRF LÄCKÖGÅRDEN 1. Föreningens firma och ändamål Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Läckögården. Föreningen har till ändamål att främja sina medlemmars ekonomiska intressen genom att i

Läs mer

Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång

Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång Välkommen till vår bostadsrättsförening som heter Hultavång Vår förening består av 3 huskroppar vilka vi gemensamt äger och förvaltar genom en styrelse, som föreningen väljer på vår stämma vilken infaller

Läs mer

VÄLKOMSTINFORMATION FÖR BOENDE PÅ STRÅLGATAN 21-23

VÄLKOMSTINFORMATION FÖR BOENDE PÅ STRÅLGATAN 21-23 LATHUND FÖR BOENDE PÅ STRÅLGATAN 21-2 VÄLKOMSTINFORMATION FÖR BOENDE PÅ STRÅLGATAN 21-2 Detta är ett informationshäfte för dig som bor i Brf Strålgatan 21-2. Här hittar du bl.a. viktig information, rutiner

Läs mer

Informationsbroschyr

Informationsbroschyr Informationsbroschyr Medlemmar BRF Bostadsrättsföreningen Kungsklippan 7-9 Beslutad av föreningen styrelse 2016-10-11 Informationsbroschyr BRF Kungsklippan 7-9 v1.0 beslutad 1(6) Om det här dokumentet

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Brf Fältspaten 2 Varberg

Brf Fältspaten 2 Varberg Brf Fältspaten 2 Varberg Välkommen till Brf Fältspaten 2! Välkommen som medlem till Bostadsrättsföreningen Fältspaten 2 i Varberg. Vi hoppas att du ska trivas i din nya bostad och i vår förening. I detta

Läs mer

Har Du frågor Har du funderingar över något som tas upp i A-Ö är du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har du funderingar över något som tas upp i A-Ö är du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Brf Rösjön 5 sidor Bostadsrättsföreningen Rösjön i Sollentuna 2013-05-08 Allmän information från A - Ö (Utöver denna lista finns också:ordningsregler och föreningens stadgar) Ansvar för ordningen bostadsrättshavaren

Läs mer

Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad innebär det att bo i bostadsrätt? Vad är en bostadsrätt? Äger jag min lägenhet? Många som köpt en bostadsrätt tror också att de äger lägenheten. Onekligen lätt att tro, med tanke på priset man får

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET

TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET TRIVSEL- OCH ORDNINGSREGLER FÖR BRF HÅRNÄTET Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten till en bostad i föreningens hus utan du har också skyldigheter

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Mitt förslag är därför att föreningen köper in några mätare för utlåning.

Mitt förslag är därför att föreningen köper in några mätare för utlåning. Högdalen 2013-01-20 Elmätning Av någon outgrundlig anledning så har elmätarna placerats nere i ett låst rum i källaren. Ur miljösynpunkt är detta ingen bra placering då vi boende inte kan på ett lätt sätt

Läs mer

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG

Inflyttningsdags VÄLKOMMEN HÄMTA DIN HEMNYCKEL VI FINNS HÄR FÖR DIG Välkommen hem! Inflyttningsdags Trevligt att du flyttar in hos oss på Willhem, vi hoppas att du kommer att trivas! För att du snabbt ska finna dig tillrätta har vi tagit fram en Flytta-in-hjälp. Här kan

Läs mer

Runby Höjd. Välkommen till

Runby Höjd. Välkommen till Detta är ett informationsblad från bostadsrättsföreningen som delas ut till nyinflyttade. Första utgåvan delas ut till samtliga lägenheter. Välkommen till Runby Höjd Kommunikation och områdesbeskrivning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information

BRF Skiftesgatan 4 Trivselregler & Allmän Information Hej och Välkommen till Brf Skiftesgatan! I det här dokumentet finner du föreningens trivselregler samt allmän information som är bra att känna till. Vi som sitter i Styrelsen har alltid en ambitionen om

Läs mer

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN

LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN LAG OCH BOSTADSRÄTT BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GLÄDJEN VAD ÄR EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING? En sorts ekonomisk förening Medlemmarna äger sitt hus gemensamt Egna stadgar 1 MEDLEMMAR I BRF Betalar en insats Har andel

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan Stockholm Hemsida:

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan Stockholm Hemsida: Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 181027 På föreningens hemsida

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2

ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Minören 2 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar. I

Läs mer