Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö"

Transkript

1 Internsystem Accent Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Accent är ett internsystem som är utvecklat för servicehus och särskilda boendeformer inom omsorgen av äldre och funktionshindrade. Det är lätt att anpassa och komplettera med olika larmtillbehör i takt med förändrade vårdbehov.

2 Accent Internsystem Vår helhetssyn ger omsorg med hög kvalitet Trygghetslarmsystem för särskilda boenden och demensboenden är ett viktigt verktyg i vardagen för att personalen ska kunna utföra ett kvalitativt arbete och som ger brukaren en trygg situation. Tunstall har med mer än 60 års erfarenhet av trygghetslösningar alltid strävat efter att erbjuda lösningar som skapar långsiktiga ekonomiska fördelar. Vi erbjuder system som skapar en unik användarnytta i verksamheten samtidigt som vi även lyfter trygghetslarmsystemet till en modern plattform med unik funktionalitet och en högre säkerhet. Enkel och säker larmhantering En enkel och säker larmhantering är oerhört viktig för att personalen ska kunna ta ansvar och göra rätt insats vid varje tillfälle. Accent tar emot och styr larmen automatiskt på det sätt man själv bestämt. Lägenhetsapparaten innehåller högtalare och mikrofon. Den har även knappar för närvaromarkering, återställning av larm, personallarm, etc. Larm tas emot och besvaras i den bärbara telefonen eller i valfri lägenhetsapparat. Den har ett enkelt handhavande med tydliga knappar och en stor informativ display med tydliga symboler för de olika larmtyperna. Den har statuslista i färg som visar en total överblick över de senaste larmen i en tydlig, snabb och lättöverskådlig vy. Informationen med anpassade larmtexter visas i displayen i klartext tillsammans med symboler och färgkodning. Larm och meddelanden kan prioriteras och sorteras efter färg med det mest akuta larmet överst. Olika typer av larm kan skickas beroende på vad som hänt. Larmen sorteras med en unik prioriteringsfunktion så att exempelvis rökvarning får högsta prioritet och förtur. Telefonen är anpassad speciellt för miljöer inom vård och omsorg med bland annat gummisarg för optimalt handgrepp och den är extra tålig mot vatten, damm och stötar. Den är dessutom lätt att rengöra och tål de vanligaste typerna av desinfektionsmedel. Närvaromarkering med flera funktioner Vid besök hos brukarna markerar personalen sin närvaro genom att trycka på lägenhetsapparatens besöksknapp. När närvaro markerats i en lägenhet kan Accent aktivera flera funktioner. Till exempel om den bärbara larmknappen trycks in, eller annan ansluten larmutrustning i lägenheten aktiveras, överförs ett personallarm i stället för larm. Personalen kan därigenom på ett enkelt och säkert sätt kalla på hjälp om en oväntad situation uppstått. Två personer kan vara närvaromarkerade i samma lägenhet samtidigt. Närvaromarkeringen kan även sändas ut till telefoner, personsökare och korridordisplayer för att informera att personal befinner sig i lägenheten.

3 Tryggt och säkert Accent kommunicerar genom ett eget säkert internt kabelnät och har central strömförsörjning med batterireserv som tar över vid ev strömbortfall. Accent är inte begränsad av ett visst antal talkanaler utan anpassas efter varje anläggnings behov så att köbildning inte uppstår. För att säkra den bärbara knappens funktion sänds ett batterilarm automatiskt ifall spänningen blir för låg. Knappen sänder även testlarm med jämna intervall. Uteblir ett testlarm inom förutbestämd tid utlöses ett larm. Accent har även en repetitionsfunktion, som påminner automatiskt om larmet ej blir återställt. Det innebär att risken att glömma bort ett larm minimeras. I Accent finns även en intelligent närvaro och positioneringsfunktion. Att veta var personal i behov av hjälp befinner sig ökar tryggheten för dem som arbetar ensamma på exempelvis kvällar eller nätter. Accent har även en integrerad funktion för ID-lock, en unik lösning för demensboenden. ID-lock gör att brukarna har tillträde endast till sin egen lägenhet så att de inte av misstag kan komma in i någon annans lägenhet. Displayer ger tydlig information om vad som hänt Accent kan kompletteras med korridordisplayer för att ge en snabb och tydlig information om olika händelser, till exempel larm, återställning, och närvaro. Korridordisplayen är tvåradig och kan hängas i tak eller monteras på vägg. För att uppmärksamma att något hänt kan en signal programmeras att ljuda varje gång en ny händelse visas på displayen. Säker tillbakablick Vad har hänt, hur många larm har inkommit senaste dygnet, har Evert varit uppe i natt? Viktiga frågor som måste besvaras för att ge brukarna, deras anhöriga och personalen en bra och tillförlitlig överblick över vad som händer i boendet. Alla händelser i Accent dokumenteras kontinuerligt. För att underlätta personalplanering och ekonomiska bedömningar etc. finns möjlighet att göra olika typer av statistikrapporter. Ett överlägset radiosystem för säker överföring av larm Radiomottagaren i Accent uppfyller EU-normen för radiomottagare Klass 1. Klass 1 innebär krav på mycket hög överföringssäkerhet från knapp och radioburna tillbehör till internsystemet. Då minimeras risken för störningar från annan radiokommunikation.

4 Accent Internsystem Ett anläggningsexempel med Accent Accent är mycket flexibelt och kan anpassas individuellt till varje behov och den aktuella personalsituationen. Det är lätt att anpassa och komplettera med olika trygghetsprodukter efter behoven som förändras över tiden. De boende larmar med hjälp av en bärbar larmknapp med radioöverföring och får talkommunikation med personalen. Personalen kan ta emot larmet i valfri lägenhetsapparat, personsökare eller i den bärbara telefonen. Olika typer av tillbehör kan anslutas trådbundet eller via radio. Till exempel rökvarning, sänglarm, rörelsevakt eller dörrlarm. Genom kombinationen mellan ett fast ledningsnät med lägenhetsapparater och trådlös överföring för olika typer av larm kan alla vårdtagare få sina specifika behov tillgodosedda. Till Accent kan anslutas olika typer av kommunikations och larmmottagningsutrustning som även kommunicerar via telenätet för mottagning i till exempel en extern trygghetscentral.

5

6 Accent Internsystem Internsystem Ett stort urval av tillbehör För att förenkla och effektivisera för personalen kan olika tillbehör anslutas, trådbundet eller med överföring via radio. Till lägenhetsapparaten kan olika tillbehör anslutas t ex sängvakt som meddelar när sängen lämnas, trampmatta som aktiveras när någon stiger på den, passagevakt som känner av när dörren öppnas eller spisvakt som larmar vid överhettning eller brandfara. Till Accent kan även anslutas porttelefon som underlättar besöksmottagning till personalen eller de boende. All information i full frihet Accent ger personalen full frihet att röra sig fritt samtidigt som de på ett enkelt och tydligt sätt får information via bärbara telefoner, larmdisplayer eller personsökare om något händer oberoende av var de befinner sig. I den bärbara telefonens display ges information om vem som larmat och personalen talar direkt med de boende. De kan därigenom få information ifall något viktigt hänt för att kunna prioritera sina uppgifter.

7

8 Tunstall ett världsledande företag inom trygghetslösningar Tunstall Healthcare Group är ett brittiskt världsledande företag inom trygghetsteknik och systemlösningar som underlättar och förbättrar vård och omsorg av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Företaget grundades i Storbritannien 1957 och är med över 1800 anställda ett globalt företag som utvecklar, tillverkar och tillhandahåller trygghetssystem i mer än 30 länder över hela världen. Två och en halv miljon brukare utnyttjar idag Tunstalls produkter och tjänster. Tunstall Nordic Vi är en del av Tunstall Healthcare Group. Vårt huvudkontor ligger i Malmö, vi är verksamma i Sverige, Danmark och Finland samt har partners i Norge och på Island. Vi finns representerade på ett flertal orter i respektive land. Tunstall förbättrar vård och omsorg för både brukare och vårdgivare Demografin förändras, människor lever längre och när antalet äldre blir fler ökar behovet av trygga och effektiva lösningar inom äldreomsorgen. ART NR: 64 BSE 053 Tryck: Planograf Stockholm Tunstall utgår från människans situation och utvecklar teknik, rutiner och system för vård och omsorg som är säker, högkvalitativ och kostnadseffektiv. Våra trygghetsprodukter ger brukarna ökad självständighet, välbefinnande och trygghet samt skapar förutsättningar för dem att bo kvar hemma längre. Tunstalls erbjudande omfattar allt från sensorer och larmknappar till kompletta trygghetssystem i egeteller särskilt boende. Vårt erbjudande ger vårdgivarna förutsättningar för att bedriva en trygg, kostnadseffektiv och rationell omsorg och vård av äldre, funktionshindrade och kroniskt sjuka. Tunstalls trygghetscentral Vår trygghetscentral erbjuder specialiserad mottagning och förmedling av trygghetslarm. All personal som tar emot larmsamtal har minst undersköterskeutbildning, något som gör Tunstall unikt. All assistans utförs på ett medmänskligt och professionellt sätt. Tunstall en partner för bättre vård och omsorg! Tunstall AB Box Malmö Besöksadress: Agnesfridsvägen 113 A Tel: info@tunstallnordic.com

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Attendos Vår helhetssyn ger Med en växande andel äldre och ökad livslängd ökar vårdbehoven samtidigt som samhället önskar utveckla effektiva och säkra

Läs mer

CareLine Trygghetstelefoner. Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet

CareLine Trygghetstelefoner. Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet CareLine Trygghetstelefoner Trygghetstelefoner som skapar ett tryggt boende i hemmet Trygghetstelefonen gör det tryggt att bo kvar i det egna hemmet Tryggt och säkert i hemmet Med moderna trygghetshjälpmedel

Läs mer

ID-Lock. större trygghet i demensvården

ID-Lock. större trygghet i demensvården ID-Lock större trygghet i demensvården Vad är ID-Lock? ID-Lock är ett system som säkerställer att en dörr endast kan öppnas av den vårdtagare som har tillåtelse att vistas i bostaden. Personalen kan alltid

Läs mer

Tunstalls erbjudande. Vi ger dig plattformen för den moderna vården och. omsorgen.

Tunstalls erbjudande. Vi ger dig plattformen för den moderna vården och. omsorgen. Tunstalls erbjudande Vi ger dig plattformen för den moderna vården och omsorgen! Med Tunstall som din samarbetspartner får du en stark leverantör som erbjuder marknadens mest kompletta helhetslösning för

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Särskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Enskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg.

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. LARMSYSTEM 5000 TILLBEHÖR ARBETSVERKTYG FAST TELEFONI TRÅDLÖS RADIO LEDNINGSVERKTYG IP-TELEFONI GSM 5000 LARMSYSTEM E-HÄLSA SÄNGLARM HANDENHET STOLLARM

Läs mer

Tunstall Telehealth. Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet

Tunstall Telehealth. Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet Tunstall Telehealth Ger äldre och kroniskt sjuka en bättre livskvalitet genom vård i hemmet Telehealth 400 000 300 000 200 000 Införandet och användningen av Telehealth medför betydande möjligheter för

Läs mer

Internsystem Camillo. Systembeskrivning Från version 4.5

Internsystem Camillo. Systembeskrivning Från version 4.5 Systembeskrivning Från version 4.5 uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB,

Läs mer

Lägenhetsapparat Camillo. Inkopplingsanvisning Från version 4.5

Lägenhetsapparat Camillo. Inkopplingsanvisning Från version 4.5 Inkopplingsanvisning Från version 4.5 Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5. Rätt till ändringar förbehålles.

Läs mer

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghetscentralens operatörer tar alltid emot ditt larm, dygnet runt. De är utbildade undersköterskor och har erfarenhet från arbete med

Läs mer

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande

Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghets Centralen Trygghetscentralen med mänskligt bemötande Trygghetscentralens operatörer tar alltid emot ditt larm, dygnet runt. De är utbildade undersköterskor och har erfarenhet från arbete med

Läs mer

Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar...

Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar... I A P Tunstall AB, 2008 Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar... 7 Personalapparatens delar... 8 Apparatfunktioner

Läs mer

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning Trygghetstelefon Classic Bruksanvisning Allmänt Classic är liten, lätt och kan enkelt passas in i alla hemmiljöer. Den är högtalande och har mycket bra ljudkvalitet som ger klar och tydlig talkommunikation.

Läs mer

Lägenhetsapparat Camillo. Bruksanvisning Version 4.5

Lägenhetsapparat Camillo. Bruksanvisning Version 4.5 Lägenhetsapparat Camillo Bruksanvisning Version 4.5 Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE märkning och EMC. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5.

Läs mer

Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm

Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm Datum: 2013-06-26 Dokumentet har tagits fram för att snabbt och enkelt få en överblick över vad som krävs för installation av ett komplett överfallslarm/larmsystem på

Läs mer

Produktkatalog. Tunstall. Självständighet, hälsa och välbefinnande

Produktkatalog. Tunstall. Självständighet, hälsa och välbefinnande Produktkatalog Tunstall Självständighet, hälsa och välbefinnande Innehåll Självständighet, hälsa och välbefinnande 4 TrygghetsCentralen 6 Larmmottagning och administration 7 Effektivare hemtjänst 8 Nyckelfri

Läs mer

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ systemet som växer med uppgiften! Idag sker förändringar snabbare än någonsin. Inte minst inom vården. För att kunna möta morgondagens

Läs mer

System 5000 Framtidens trygghetskoncept

System 5000 Framtidens trygghetskoncept System 5000 Framtidens trygghetskoncept CareTechs internsystem för vårdboenden System 5000 anpassas utifrån verksamhet och personal. Den boende kan röra sig helt fritt i huset och personalen kan ta emot

Läs mer

Mobilt trygghetslarm. För äldre Kroniskt sjuka Funktionshindrade

Mobilt trygghetslarm. För äldre Kroniskt sjuka Funktionshindrade Mobilt trygghetslarm För äldre Kroniskt sjuka Funktionshindrade TRYGGHETSLARM ÄR FÖR MÅNGA DEN LÖSNING SOM GÖR DET MÖJLIGT ATT BO KVAR HEMMA TROTS FUNKTIONSHINDER ELLER KRONISK SJUKDOM. SYFTET MED ETT

Läs mer

Systembeskrivning. Trygghetstelefon Caresse

Systembeskrivning. Trygghetstelefon Caresse och bärbar larmknapp Carino uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Caresse är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB, 2008 2 1997-02-25 Art.nr. 64CSE005

Läs mer

Trygghetslarm inom äldre och. handikappomsorgen. Meddelande 2006:26

Trygghetslarm inom äldre och. handikappomsorgen. Meddelande 2006:26 Trygghetslarm inom äldre och Trygghetslarm handikappomsorgen inom äldre- 2006 och handikappomsorgen Meddelande 2006:26 Länsstyrelsen Halland Meddelande 2006:26 ISSN 1101-1084 ISRN LSTY-N-M-2006/26-SE Tryckt

Läs mer

Du har ansökt om ett trygghetslarm och här nedan finns viktig information som är bra att känna till. Syfte

Du har ansökt om ett trygghetslarm och här nedan finns viktig information som är bra att känna till. Syfte TRYGGHETSLARM Larminformation Du har ansökt om ett trygghetslarm och här nedan finns viktig information som är bra att känna till. Syfte Trygghetslarmet är beviljat för att skapa trygghet utifrån var och

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

Manual. Remote Program 4290

Manual. Remote Program 4290 Manual Remote Program 4290 V1.0 2000-06-28 Box 10030 952 27 KALIX SWEDEN TEL +46-(0)923 16300 FAX +46-(0)923 10580 REMOTE PROGRAM 4290 Skapa ny databas Skapa en ny databas genom att välja Arkiv -> Ny Databas

Läs mer

Som tiden går. Hjälpmedel som gör vardagen lättare

Som tiden går. Hjälpmedel som gör vardagen lättare Som tiden går Hjälpmedel som gör vardagen lättare Att minnas Förgätmigej är en elektronisk tidskalender som visar dag och datum på en display och gör det lättare att komma ihåg vilken dag och månad det

Läs mer

Trådlösa trygghetslarm. Solrosens och Parkgårdens vård- och omsorgsboende

Trådlösa trygghetslarm. Solrosens och Parkgårdens vård- och omsorgsboende Trådlösa trygghetslarm Solrosens och Parkgårdens vård- och omsorgsboende Carin Stangel Enhetschef Parkgårdens vård- och omsorgsboende Nytt wifi-baserat system för trygghetslarm Infördes på Solrosen maj/juni

Läs mer

Underlag för upphandling av Trygghetslarm

Underlag för upphandling av Trygghetslarm Underlag för upphandling av Trygghetslarm Dokumentet är ett kravdokument för upphandling av trygghetslarm i ordinärt boende. Underlaget för dokumentet är intervjuer av personer inom kommunerna, intervjuer

Läs mer

EPILEPSI OCH LARM. Vi jobbar med hjälpmedeldet handlar om människor. Se mer: www.abilia.no

EPILEPSI OCH LARM. Vi jobbar med hjälpmedeldet handlar om människor. Se mer: www.abilia.no EPILEPSI OCH LARM ABILIA SKRÄDDARSYR KOMPLETTA LÖSNINGAR Vi har många års erfarenhet och en rad hjälpmedel inom området. Ta gärna kontakt med oss så hjälper våra konsulenter och tekniker till att hitta

Läs mer

Att flytta fokus från prylar till funktion. Erika Barreby Ulrika Stefansson

Att flytta fokus från prylar till funktion. Erika Barreby Ulrika Stefansson Att flytta fokus från prylar till funktion Erika Barreby Ulrika Stefansson Vems behov ska vi utgå från? Ny kunskap ger vidgade begrepp Från trygghetslarm till trygghetsskapande teknik Vad behöver vi göra?

Läs mer

Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga.

Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga. INTELLIGENT OMSORGSSYSTEM FÖR ÄLDREBOENDE LÄGENHET 2 LÄGENHET 4 LÄGENHET 1 LÄGENHET 8 LÄGENHET 7 INGVAR Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga. Trygghet för boende, personal

Läs mer

Inkopplingsanvisning. Camillo Porttelefon

Inkopplingsanvisning. Camillo Porttelefon Camillo Porttelefon Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE märkning. Camillo är ett registrerat varumärke. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB, 2008 2 1998-05-20 Art.nr.64YSE051 Innehåll

Läs mer

Rörelsesensor PIR med kabel. Best nr CM, CR, R6, V6 V1.00

Rörelsesensor PIR med kabel. Best nr CM, CR, R6, V6 V1.00 Rörelsesensor PIR med kabel Best nr. 648230CM, 648230CR, 648230R6, 648230V6 V1.00 Art nr. 64 USE 600 Datum 11 01 05 2 (8) Installations och Bruksanvisning Rörelsesensor PIR med kabel Inledning Rörelsesensorn

Läs mer

Rörelsesensor PIR 169 MHz. Best nr D V1.10

Rörelsesensor PIR 169 MHz. Best nr D V1.10 Rörelsesensor PIR 169 MHz Best nr. 648233D V1.10 Art nr. 64 USE 593 Datum 11 01 05 2 (8) Installations och Bruksanvisning Rörelsesensor PIR 169 MHz Inledning Rörelsesensorn är en sensor som ansluts till

Läs mer

Utredning med anledning av rapporterad brist i omvårdnad enligt 14 kap 3 SoL (Lex Sarah)

Utredning med anledning av rapporterad brist i omvårdnad enligt 14 kap 3 SoL (Lex Sarah) Vård- och omsorgsnämndens handling nr 16/2014 UTREDNING 1 (5) Vår handläggare Emma Odén, utredare Ert datum Er beteckning Utredning med anledning av rapporterad brist i omvårdnad enligt 14 kap 3 SoL (Lex

Läs mer

Produktkatalog. Tunstall. Självständighet, hälsa och välbefinnande

Produktkatalog. Tunstall. Självständighet, hälsa och välbefinnande Produktkatalog Tunstall Självständighet, hälsa och välbefinnande Innehåll Självständighet, hälsa och välbefinnande 4 TrygghetsCentralen 6 Larmmottagning och administration 7 Effektivare hemtjänst 8 Nyckelfri

Läs mer

De olika HSL-larmen

De olika HSL-larmen De olika HSL-larmen 2019-04-01 Vi använder vi oss främst av fem leverantörer när det gäller HSL-larmen. 1. NEAT/ZAFE INKA & LINK, IOR Detta är en sändare, som vi använder till många av de nedanstående

Läs mer

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden 2 Säkerhet i äldreboenden: en stor utmaning Att driva eller utrusta äldreboenden och ålderdomshem ställer dig inför utmaningen att väga

Läs mer

FJÄRRSTYRDA SYSTEM OCH LARM SORTIMENTSÖVERSIKT /10

FJÄRRSTYRDA SYSTEM OCH LARM SORTIMENTSÖVERSIKT /10 FJÄRRSTYRDA SYSTEM OCH LARM SORTIMENTSÖVERSIKT 2019-03-05 1/10 OBJEKT 1 Anhöriglarm OBJEKT 2 Epilepsilarm OBJEKT 3 Omgivningskontroll 2019-03-05 2/10 OBJEKT 1 Anhöriglarm Mottagare HOME 2G 35347 2850 kr

Läs mer

Omfattande säkerhets- och kommunikationslösning med realtidspositionering för särskilt boende

Omfattande säkerhets- och kommunikationslösning med realtidspositionering för särskilt boende 9SOLUTIONS System för särskilt boende Omfattande säkerhets- och kommunikationslösning med realtidspositionering för särskilt boende 9Solutions är den ledande leverantören av säkerhets- och kommunikationssystem

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Bra att veta om trygghetslarmet

Bra att veta om trygghetslarmet tt i M trygghetslarm Bra att veta om trygghetslarmet Ditt trygghetslarm kostar max kronor per månad. Hjälp är på plats hos dig inom en timme vid normala väderförhållanden om du har larmat. Vi gör en skriftlig

Läs mer

Trygghetslarm Trygghet 24 timmar om dygnet året runt

Trygghetslarm Trygghet 24 timmar om dygnet året runt Trygghetslarm Trygghet 24 timmar om dygnet året runt Så här gör du: 1. Tryck en gång på larmklockan. 2. Vänta en stund tills larmet kopplas fram till Trygghetsjouren. 3. Tala om vad som har hänt. Därefter

Läs mer

Butler Programmeringsmanual. Versionsnummer. LOTS Security AB Jägerhorns väg Kungens kurva

Butler Programmeringsmanual. Versionsnummer. LOTS Security AB Jägerhorns väg Kungens kurva Butler 2018 Programmeringsmanual Versionsnummer LOTS Security AB Jägerhorns väg 8 141 75 Kungens kurva +46 8 711 22 11 www.lotsab.se Användarmanual Läs igenom hela denna manual för Butler innan installation

Läs mer

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång.

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång. LARMPAKET GSM Larm för olika behov Induo Home har fem larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag, fritidsbostäder, hobbygarage,

Läs mer

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm.

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra kommer från det finska företaget Innovativt finskt företag med huvudkontor i Åbo (svenskspråkigt) Finns i

Läs mer

Bruksanvisning Radiolarmknapp Erik 9100

Bruksanvisning Radiolarmknapp Erik 9100 Bruksanvisning Radiolarmknapp Erik 9100 Viktig information I alla system som utnyttjar radio- och nätverkskommunikation finns risk för störningar som användaren inte kan påverka. Doro Care s produkter

Läs mer

KOSTNAD FÖR TRYGGHETSLARM

KOSTNAD FÖR TRYGGHETSLARM Om trygghetslarm OM TRYGGHETSLARM Du kan ansöka om trygghetslarm om du upplever otrygghet och osäkerhet i ditt boende eller har svårigheter att påkalla hjälp. För att använda trygghetslarm behövs ett fast

Läs mer

Uppföljning och förnyad inventering av äldreomsorgens interna larm på servicehus och äldreboenden

Uppföljning och förnyad inventering av äldreomsorgens interna larm på servicehus och äldreboenden M A R I A - G A M L A S T A N S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G HANDLÄGGARE: KICKI ELOFSSON OCH GUNILLA JALMARSSON TJÄNSTEUTLÅTANDE 2004-09-06 SDN 2004-09-23 DNR 504-236/2004 Till Stadsdelsnämnden

Läs mer

Bruksanvisning IOR. Kommunikationsenhet

Bruksanvisning IOR. Kommunikationsenhet Bruksanvisning IOR Kommunikationsenhet 2 Innehåll Viktig information... 4 Översikt... 5 Installation... 6 Konfiguration... 7 Strömförsörjning... 7 Ingångar... 8 Reläutgång... 9 Koppla larmsändare till

Läs mer

inom nuvarande ekonomiska ramar för respektive utförare som därmed ersätter nuvarande ersättningsmodell som bygger på vårdbehov.

inom nuvarande ekonomiska ramar för respektive utförare som därmed ersätter nuvarande ersättningsmodell som bygger på vårdbehov. 15 SOLLENTUNA KOMMUN Vård- och omsorgskontoret Kalle Brandstedt Utredare 08-579 216 72 Tjänsteutlåtande 2011-11-09 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/268 VON.710 Vård- och omsorgsnämnden Förslag att upphöra med användningen

Läs mer

Vägledning Larm hjälpmedel, tillbehör Sidan 1 (av 9)

Vägledning Larm hjälpmedel, tillbehör Sidan 1 (av 9) Vägledning Larm hjälpmedel, tillbehör Sidan 1 (av 9) 16-08-11 Vid larmbeställning behövs en sändare samt en mottagare. Undantaget är larm som levereras med kontakt då dessa ska kopplas till ett befintligt

Läs mer

Abonnemangets utformning

Abonnemangets utformning Abonnemangets utformning Fast telefoni Med vårt abonnemang kan ni fortsätta använda era vanliga telefoner hemma. Ni ansluter ert vanliga inkommande telefonjack i en dosa som omvandlar en digital signal

Läs mer

VAKA. En ny generation passersystem

VAKA. En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA En ny generation passersystem VAKA är ett passersystem avsett för såväl företag och förvaltningar som flerbostadsfastig heter. Istället för nycklar, som alltför

Läs mer

Samtliga utrustningar skall vara CE godkända. Gränsdragning. Gränsdragning mot annan anläggningsdel.

Samtliga utrustningar skall vara CE godkända. Gränsdragning. Gränsdragning mot annan anläggningsdel. 64 TELESYSTEM Sid 1 (9) 64.CBJ TRYGGHETSLARMSYSTEM Allmänt. För larmsignalgivning från servicelägenheter etc. Skall ett kombinerat trådbundet och trådlöst trygghetslarmsystem installeras. Förutom larm

Läs mer

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism.

Cognita Klockan. Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognita Klockan Idén till klockan kommer från en pappa till en Norsk flicka med Autism. Cognitaklockan Syfte med Cognita-klockan: Cognitaklockan hjälper personer med kognitiva svårigheter att få översikt

Läs mer

Nya generationens trygghetslarm

Nya generationens trygghetslarm Nya generationens trygghetslarm CareIP är nya generationens trygghetslarm, där kommunikationen sker via IP eller mobilt via GSM/GPRS. CareIP är enkel att installera, med äkta Plug&Play, utvecklingsbar

Läs mer

Sortimentsöversikt. Larm- påkallning, passage, epilepsi

Sortimentsöversikt. Larm- påkallning, passage, epilepsi Sortimentsöversikt Larm- påkallning, passage, epilepsi 2018-10 Innehåll Påkallningslarm - sändare... 1 Armbandssändare ATOM... 1 Universalsändare INKA... 1 Tillbehör till ATOM... 2 Tryckplatta HAPA till

Läs mer

Trygghetslarm. För att få talkontakt med personalen på trygghetscentralen måste du trycka på din larmknapp.

Trygghetslarm. För att få talkontakt med personalen på trygghetscentralen måste du trycka på din larmknapp. Trygghetslarm Trygghetslarm Med trygghetslarm kan du få kontakt med personal i situationer då du inte kan nå fram till din vanliga telefon. Du använder larmet för att kalla på hjälp om du blir hastigt

Läs mer

Bruksanvisning. Passagevakt till Attendo Caresse

Bruksanvisning. Passagevakt till Attendo Caresse Bruksanvisning assagevakt till Attendo Caresse Allmänt Batteri Sätt i medföljande batteri i dörrvakten. Batteriet räcker normalt i 8-12 månader. Ställa klockan Ställ röd omkopplare i läge Ställ rätt tid

Läs mer

Utredning med anledning av rapporterad brist i omvårdnad enligt 14 kap. 3 SoL (Lex Sarah)

Utredning med anledning av rapporterad brist i omvårdnad enligt 14 kap. 3 SoL (Lex Sarah) Vård- och omsorgsnämndens handling nr 17/2014 UTREDNING 1 (5) Vår handläggare Emma Odén, utredare Ert datum Er beteckning Utredning med anledning av rapporterad brist i omvårdnad enligt 14 kap. 3 SoL (Lex

Läs mer

Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN

Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN Skillnaden mellan fara och skada kan mätas i sekunder. BEST Proactive överfallslarm står alltid redo för skarpa situationer. SÄNDARE Bärs

Läs mer

Som tiden går Hjälpmedel som gör vardagen lättare

Som tiden går Hjälpmedel som gör vardagen lättare Som tiden går Hjälpmedel som gör vardagen lättare Att minnas Glemsom? Förgätmigej är en elektronisk tidskalender som visar dag och datum på en display och gör det lättare att komma ihåg vilken dag och

Läs mer

Information angående Trygghetslarm

Information angående Trygghetslarm Information angående Trygghetslarm Vad är ett trygghetslarm? Trygghetslarmet består av en bärbar larmknapp och en trygghetstelefon med högtalare. Larmknappen är vattentät och för din säkerhet är det viktigt

Läs mer

Bruksanvisning. Falck 6901 EpiTon. Epilepsilarm med mikrofonsensor. Art.nr Rev D SE

Bruksanvisning. Falck 6901 EpiTon. Epilepsilarm med mikrofonsensor. Art.nr Rev D SE Bruksanvisning Falck 6901 EpiTon Epilepsilarm med mikrofonsensor Art.nr 323801 Rev D SE 2 Innehåll Inledning... 5 Information om risker... 5 Falck 6901 EpiTon består av:... 6 Beskrivning av Falck 6901

Läs mer

Hyra av trygghetslarmssystem till särskilda boenden, Apelviken - Varbergs kommun

Hyra av trygghetslarmssystem till särskilda boenden, Apelviken - Varbergs kommun Hyra av trygghetslarmssystem till särskilda boenden, Apelviken - Varbergs kommun Info Version 1 Url http://com.mercell.com/permalink/35409986.aspx External tender id N-3194493 Tender type Tender Document

Läs mer

1. SMART CALL SYSTEM...

1. SMART CALL SYSTEM... Version 1.8 Innehållsförteckning 1. SMART CALL SYSTEM... 4 1.1 ALLMÄNT OM SMART CALL SYSTEM... 4 1.2 HISSTELEFON SMART CALL 4120... 5 2. FUNKTIONSBESKRIVNING... 6 2.1 ALLMÄNT... 6 2.2 LARMFÖRLOPP... 7

Läs mer

Projekteringsanvisning. Internsystem Camillo Från version 4.5

Projekteringsanvisning. Internsystem Camillo Från version 4.5 Från version 4.5 Camillo internsystem uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Camillo är ett registrerat varumärke. Camillo version 4.5. Rätt till ändringar förbehålles Tunstall AB, 2008 2 2001-09-07

Läs mer

Med NetAlert är du aldrig ensam.

Med NetAlert är du aldrig ensam. Med NetAlert är du aldrig ensam. Ett personlarm för alla. NetAlert, marknadsledande personlarm för mobiler och datorer, ökar tryggheten i riskmiljöer och vid ensamarbete. Allt fler utsätts för otrygghet

Läs mer

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Under hösten kommer alla befintliga trygghetslarm att bytas ut. De som har trygghetslarm kommer

Läs mer

Trygg hjälp när hörseln inte räcker till

Trygg hjälp när hörseln inte räcker till Trygg hjälp när hörseln inte räcker till Sinnesro för dig och dina nära och kära Säkerhet, självständighet och sinnesro skänker livskvalitet och det är något som du förtjänar när du blir äldre. Det är

Läs mer

Bruksanvisning TX & TX-900-6

Bruksanvisning TX & TX-900-6 Bruksanvisning TX-900-1 & TX-900-6 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.2 2012-12-05 Introduktion TX-900-1 och TX-900-6 är sändare med

Läs mer

Ansvarsfördelning och rutin trygghetslarm

Ansvarsfördelning och rutin trygghetslarm HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM Gun Engström Karlsson 08 731 31 61 2014-10-28 1 (12) Ansvarsfördelning och rutin trygghetslarm Syfte Syftet med rutinen är tydliggöra ansvarsfördelning, arbetsgång och kommunikationskedjan

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

Bruksanvisning TX & TX-900-6

Bruksanvisning TX & TX-900-6 Bruksanvisning TX-900-1 & TX-900-6 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.3 2017-01-18 Introduktion TX-900-1 och TX-900-6 är sändare med

Läs mer

Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig

Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig Hör ditt hem Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig sina hörselproblem: Smart Alert System ger ett meningsfullt och mycket enkelt tillfälle att utöka hjälpen till dem och samtidigt

Läs mer

Installations- och programmeringsanvisning. Caresse Lite 51007/960 Version D1. Utgåva 1.99h SE PLa 090421

Installations- och programmeringsanvisning. Caresse Lite 51007/960 Version D1. Utgåva 1.99h SE PLa 090421 Installations- och programmeringsanvisning Caresse Lite 51007/960 Version D1 Utgåva 1.99h SE PLa 090421 Innehåll Följande finns i förpackningen... 4 Caresse Lite... 5 Vy framifrån... 5 Vy underifrån...

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS SERVICEGARANTIER

SOCIALNÄMNDENS SERVICEGARANTIER SOCIALNÄMNDENS SERVICEGARANTIER Äldreomsorg Antagna av socialnämnden 2015-10-14 130 Syftet med Socialnämndens servicegarantier är att tydliggöra för Dig, så att du vet vad du kan förvänta dig av oss och

Läs mer

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional.

Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. Skalbarhet är den bästa lösningen. Den nya LMS 7 Professional. 2 Effektivitet genom anpassning Idealiska lösningar för din framgång För att garantera omedelbart svar på hjälpanrop, snabb service och sammanhängande

Läs mer

Hearing Solutions. från

Hearing Solutions. från Hearing Solutions från För personer som inte kan eller vill använda hörapparat. I situationer där en hörapparat inte är den bästa lösningen eller inte används När någon använder hörapparat men signalen

Läs mer

Framtidens boende för äldre. Stockholm

Framtidens boende för äldre. Stockholm Framtidens boende för äldre Stockholm 2016-11-29 Vardaga på 1 minut Vardaga i siffror 79 Verksamheter 3410 Platser 7000 Medarbetare Våra tjänster Vi erbjuder äldreomsorg för personer med somatiska diagnoser,

Läs mer

Service- och värdighetsgarantier

Service- och värdighetsgarantier 1(6) Service- och värdighetsgarantier Antagna av socialnämnden 2016-11-23 160 Vårt gemensamma mål Du som har kontakt med oss som arbetar inom Socialtjänsten i Mullsjö kommun ska möta en kunnig och vänlig

Läs mer

Safeline 1000-Porttelefon Montering och Programmerings manual Augusti 2002

Safeline 1000-Porttelefon Montering och Programmerings manual Augusti 2002 Safeline 1000-Porttelefon Montering och Programmerings manual Augusti 2002 Safeline 1000-P 1 Hela telefonen monteras i hisskorgen Endast ett hål 70X130mm behöver tas upp. Safeline 1000 Montering: Safeline

Läs mer

Företagspresentation. www.micro-matic.se. Din leverantör av dryckesutrustning

Företagspresentation. www.micro-matic.se. Din leverantör av dryckesutrustning Din leverantör av dryckesutrustning Om oss Micro Matic Nordic är den multinationella Micro Matic-koncernens skandinaviska division. Micro Matic Nordic tillhandahåller global kunskap och erfarenhet till

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Trygghetslarm Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga Ansökan av trygghetslarm Du som har behov av trygghetslarm kan ansöka om det med hjälp av förenklad biståndsbedömning.

Läs mer

Ditt trygghetslarm Praktisk guide till ditt trygghetslarm

Ditt trygghetslarm Praktisk guide till ditt trygghetslarm Ditt trygghetslarm Praktisk guide till ditt trygghetslarm Så fungerar ditt trygghetslarm Trygghetslarmet består av en larmdosa med inbyggd högtalare och antenn, samt en larmknapp att ha runt halsen eller

Läs mer

Installations- och Bruksanvisning. Trygghetstelefon. Caresse Alert med IP D5107004C

Installations- och Bruksanvisning. Trygghetstelefon. Caresse Alert med IP D5107004C Installations- och Bruksanvisning Trygghetstelefon Caresse Alert med I D5107004C Innehållsförteckning Vid leverans finns följande i förpackningen 4 Trygghetstelefonens beståndsdelar 6 Funktioner i Caresse

Läs mer

Säkerhetsgenomgång Bergsjöhöjd och Kallebäck ÄBO

Säkerhetsgenomgång Bergsjöhöjd och Kallebäck ÄBO Social resursförvaltning Datum 2017-07-25 Diarienummer Mottagare Adress Postnummer Ort Säkerhetsgenomgång Bergsjöhöjd och Kallebäck ÄBO Deltagare Daniel Kärrman Carina Lövberg Annti Kunnas Bergsjöhöjd

Läs mer

Test av Aifloo Smart Care i Huddinge kommun

Test av Aifloo Smart Care i Huddinge kommun KVALITETSENHETEN 1 (5) Datum 2017-03-30 Diarienummer Handläggare Katarina Völgy och Johan Andersson 08-53537966 Katarina.volgy@huddinge.se Social- och äldreomsorgsförvaltningen Test av Aifloo Smart Care

Läs mer

Råd och anvisningar för teknisk beskrivning av Trygghetssystem

Råd och anvisningar för teknisk beskrivning av Trygghetssystem Sid 1 (14) 6 EL- OCH TELESYSTEM 64.CBJ TRYGGHETSLARMSYSTEM Under 20 års tid har vårdpersonalen haft trygghetslarmsystem med talkommunikation för att underlätta deras arbete. Eftersom det nu har kommit

Läs mer

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig.

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig. Trygghetslarm Allmänt Efter beslut från biståndshandläggare kan du hyra ett trygghetslarm av Alingsås kommun. Larmet är personligt och ska användas av dig i din bostad. Du ska använda trygghetslarmet vid

Läs mer

Bruksanvisning DOOR. Dörrlarm

Bruksanvisning DOOR. Dörrlarm Bruksanvisning DOOR Dörrlarm Innehåll Viktig information... 3 Översikt... 4-5 Installation... 6 Monteringsanvisning... 7 Extern larmsensor - inkoppling... 7 Funktion... 7 Fördröjning av larm vid inpassage...

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2015/145-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2015/145-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-07-16 Dnr: 2015/145-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Susanne Johansson Lotta Tronét Äldrenämnden

Läs mer

Bemötande Äldreomsorg

Bemötande Äldreomsorg Bemötande Äldreomsorg dig som har insatser inom äldreomsorgen. Det första mötet är ofta avgörande för att en relation ska ha förutsättningar att bli bra. Äldreomsorgens insatser ska vara individuellt anpassade

Läs mer

Allmänt... 4 Systemenhet... 4

Allmänt... 4 Systemenhet... 4 I A P Tunstall AB, 2008 Allmänt... 4 Systemenhet... 4 Montering/Inställningar... 5 Systemenhet Accept Recense... 5 Strömförsörjningskort TIS002... 5 Kopplingsplint TIP002... 5 Anslutningar abonnentkort

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

Process- och rutinbok Trygghetslarm

Process- och rutinbok Trygghetslarm Socialtjänsten Datum för upprättande 2016-03-04 Process- och rutinbok Trygghetslarm Tibro kommun 543 80 TIBRO w ww.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (12) Innehållsförteckning 1 Process

Läs mer

Trygghetsskapande teknik

Trygghetsskapande teknik Diarienr 2016/00430-ÄN Trygghetsskapande teknik Riktlinje för hantering av trygghetsskapande teknik inom särskilda boenden för äldre. Beslutad av äldrenämnden 21 februari 2017 program policy handlingsplan

Läs mer

Brandvarnare. Jonisk eller optisk? Placering Test & skötsel. EL & VVS - för din säkerhet

Brandvarnare. Jonisk eller optisk? Placering Test & skötsel. EL & VVS - för din säkerhet Brandvarnare EL Jonisk eller optisk? Placering Test & skötsel EL & VVS - för din säkerhet Jonisk eller optisk brandvarnare? En jonisk brandvarnare reagerar på den osynliga rök som framkallas av öppna lågor.

Läs mer