Trygg hjälp när hörseln inte räcker till

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trygg hjälp när hörseln inte räcker till"

Transkript

1 Trygg hjälp när hörseln inte räcker till

2 Sinnesro för dig och dina nära och kära Säkerhet, självständighet och sinnesro skänker livskvalitet och det är något som du förtjänar när du blir äldre. Det är också precis de kvaliteter som du finner i våra varseblivningslösningar. Redan idag förlitar sig många människor med nedsatt hörsel på att Bellman & Symfon finns till som ett stöd i vardagen och som en hjälp för att upprätthålla kontakten med familj och vänner. Här kan du lära dig mer om varseblivningssystemet Visit och vad det kan göra för dig.

3 En enkel lösning på ett svårt problem 11:46 FIKA I TRÄDGÅRDEN MED EN PORTABEL MOTTAGARE ÄR DU ALLTID NÅBAR 13:23 VIKTIGT SAMTAL TELEFONSÄNDAREN GER BESKED NÄR DET RINGER 15:38 UPPSKATTAT BESÖK MED EN DÖRRSÄNDARE UPPFATTAR DU DÖRRKLOCKAN ÖVERALLT Håll kontakten med släkt och vänner När man kommer upp i åren är det inte ovanligt att åldern börjar ta ut sin rätt även på hörseln. Ofta ligger det i släkten. Kanske har du fått höra av vänner att du kan vara svår att nå på telefon, eller att du sällan verkar vara hemma när de kommer på besök? Då är det hög tid att titta på vad Visit kan erbjuda för hjälp. Vår portabla mottagare är en perfekt lösning när du vill kunna röra dig fritt hemma utan att behöva riskera att missa något besök eller telefonsamtal. Den tar du med dig och ställer där du bäst hör den för tillfället, som till exempel på balkongen eller i trädgården. Utan att trassla med några sladdar. Med tydliga ljud- och ljussignaler får du sedan reda på när släkt och vänner försöker nå eller hälsa på dig. Allt du behöver göra är att sätta upp en dörrsändare bredvid dörrklockan och koppla en telefonsändare till telefonjacket. Sedan är det klart och du kan ta med mottagaren dit du vill gå. Det krävs ingen avancerad installation och du kan börja använda produkterna med en gång. Allt eftersom din hörsel förändras med åren kommer dina behov av hjälpmedel också att variera. Vi har marknadens bredaste sortiment av hörselprodukter som hjälper dig i snart sagt varje situation. Oavsett vad du kan tänkas behöva i framtiden, så har vi lösningen. Kanske en väckarklocka som gör att du kan bli nådd också när du tar din tupplur (och som samtidigt hjälper dig att komma upp på morgonen) blir din nästa oumbärliga Visitprodukt?

4 Extrahjälp som jobbar dygnet runt 07:32 FRUKOST I LUGN OCH RO MED BABYVAKT & FLASHMOTTAGARE 11:47 KUNDMÖTE PÅ GÅNG HÖRAPPARAT PÅ 17:23 TID FÖR LEK! AVKOPPLAT MED ARMBANDSMOTTAGARE 19:38 NÄR KOMMER MORFAR? TELEFON- & DÖRRSÄNDAREN GER SVAR 21:56 ÄNTLIGEN I FRED... TRYGG SÖMN MED KLOCKA, BABYVAKT & BRANDVARNARE Var avkopplad, utan att vara bortkopplad Efter en stressig dag på jobbet vill man ha det lugnt och tyst omkring sig. Du som använder hörapparat och tvingas vistas i bullriga miljöer under arbetsdagen vet vad vi talar om. Då är det lätt att hörapparaten åker av med ytterkläderna. Med Visit kan du låta axlarna sjunka ner och koppla av, utan att för den skull vara bortkopplad från omvärlden. Vår nya armbandsmottagare är en perfekt lösning när du behöver låta öronen vila och låta de andra sinnena ta över. Med en tydlig vibration och en diskret ljussignal får du reda på om ditt barn behöver dig eller om någon kompis vill nå eller hälsa på dig. Den är inte större än en vanlig klocka och har en räckvidd som gör att du kan röra dig fritt i både hem och trädgård utan att missa någon viktig signal. Många tycker att det är obekvämt och obehagligt att sova med hörapparat. Samtidigt är det viktigt att få reda på om till exempel barnen behöver tillsyn under natten. Vår väckarklocka ger dig avkopplad sömn utan att du riskerar att missa något. Förutom att väcka dig på morgonen med både ljud, ljus och vibrationer (det väljer du själv), talar den om för dig om barnen behöver dig på natten eller om det skulle börja brinna i huset. En billig försäkring som ger både dig och barnen en trygg sömn. Allt du behöver göra är att ställa vår trådlösa babyvakt vid barnets säng och sätta upp några strategiskt placerade trådlösa brandvarnare. Du sätter dem i taket som vilken brandvarnare som helst och de aktiveras av både rök och värme.

5 Leva familjeliv med hörselnedsättning 07:25 VÄCK INTE HELA HUSET VAKNA OCH BLI VARSE MED VIBRATIONS- OCH LJUSSIGNAL 08:14 FRUKOST I STILLHET MED FLASHMOTTAGARE SKONAS FAMILJENS ÖRON 16:48 MATEN ÄR KLAR TRYCK PÅ KNAPPEN SÅ SLIPPER DU SKRIKA ELLER SPRINGA 18:36 RINGDE DET? MED PAGERN BEHÖVER DU INTE TVEKA Var delaktig utan att störa andra Att leva med en partner som har hörselnedsättning innebär ofta att man får stå ut med att hemmets apparater är uppskruvade på maxvolym. Men det behöver inte vara så. Nu finns det bra hjälpmedel som hjälper dig med hörselnedsättning att bli uppmärksam på alla viktiga signaler, samtidigt som du skonar familjemedlemmarnas öron. Vår bärbara pager är en perfekt lösning när du vill kunna bli nådd också på ställen i hemmet där hörapparatens förstärkning av dörr- och telefonsignal inte räcker till. Med vibrations- och ljussignaler får du reda på om någon vill nå dig var du än befinner dig, utan att du behöver skruva upp volymen på alla apparater till en nivå som blir jobbig för andra. Prova också att ge din partner en tryckknappssändare. Då kan hon få tag i dig med en enkel knapptryckning istället för att behöva skrika eller springa och leta upp dig. En bra lösning när du behöver komma upp på morgonen utan att väcka hela huset är vår väckarklocka. Då kan du välja att vakna till en blixtsignal istället för till starka ljud och familjen kan lugnt sova vidare. Är du extra svårväckt? Anslut då för säkerhets skull också en sängvibrator som du lägger under huvudkudden. När du tar en tupplur under dagen talar väckarklockan dessutom om när till exempel texttelefonen ringer eller om det trådlösa brandlarmet skulle gå igång. Tillhör du dem som gillar att sova med balkongdörren öppen? Då kan du lägga en trampmatta innanför dörren och koppla den till vår telefonsändare, så signalerar väckarklockan om du får objudna nattgäster!

6 Välj efter eget behov Sändare Mottagare BE1430 Telefonsändare BE1480 Brandvarnare BE1460 Armbandsmottagare BE1450 Portabel mottagare Hjälper dig att uppfatta när telefonen ringer. Kan också användas som multifunktionssändare tillsammans med till exempel trampmatta eller magnetbrytare. Hjälper dig att upptäcka när det brinner. Aktiveras av både värme och brandrök och skickar då omedelbart ett larm till din mottagare. Vår minsta mottagare hittills. Den är inte större än en klocka och har en räckvidd som gör att du kan bära den med dig överallt. Med vibrationer och lysdioder i olika färger får du reda på när något sker som kräver din uppmärksamhet. Den portabla mottagaren uppmärksammar dig med olika ljud- och ljussignaler om vad som står på. Den har en justerbar ljudvolym på upp till hela 90 decibel och är lätt att bära med sig, till exempel ut i trädgården eller på balkongen. BE1410 Dörrsändare BE1490 Babyvakt BE1470 Pager BE1440 Blixtmottagare Hjälper till att uppfatta när någon ringer på dörren. Aktiveras av både ljud från mekaniska klockor och magnetfält från elektriska. Kan särskilja upp till tre olika dörrsignaler. Hjälper dig att uppfatta när barnen gråter eller skriker. Har du fler barn kan du använda upp till fyra sändare som skickar olika larm för varje barn, så du vet vem som behöver dig. Pagern uppmärksammar dig genom vibrationer och lysdioder i olika färger så att du kan identifiera vad som händer. Den är liten och behändig och kan lätt bäras i fickan eller i byxlinningen. Laddaren (BE1260) är tillbehör. Flashmottagaren visar med olika blixtoch ljussignaler om något händer som du bör uppmärksammas på. Man kan också enkelt ansluta en sängvibrator. BE1420 Tryckknappssändare BE1500 Väckarklocka BE1540 Portabel blixtmottagare Kan användas som dörrklocka (då den ersätter din traditionella) eller som bärbar larmenhet då du trycker på knappen för att påkalla uppmärksamhet. Väckarklockan väcker dig med tydliga ljud- och ljussignaler (och en vibrationssignal om sängvibratorn är inkopplad). Den visar också med lysdioder i olika färger om till exempel telefonen ringer eller om barnet behöver dig. Vår nya portabla flashmottagare fungerar på samma sätt som flashmottagaren, med den viktiga skillnaden att den går att driva med batteri. Därför blir den lätt att bära med sig var du än befinner dig i hemmet. Tillbehör BE1520 Bridge Sammanlänkar det tidigare Visit-systemet med 868-systemet. BE1510 Repeater Förlänger räckvidden i systemet. BE1270 Sängvibrator Placeras under huvudkudden och uppmärksammar eller väcker dig med vibrationer. Tillbehör BE9023 Magnetbrytare BE9024 Trampmatta BE9200 Dörrmikrofon

7 Produkter som förenklar din vardag I 20 år har Bellman & Symfon arbetat med att förbättra livskvaliteten för personer med nedsatt hörsel. Våra hörselprodukter består av en rad innovativa lösningar som är utvecklade i ett unikt samarbete mellan audionomer, audiologer, ledande forskare och användare. Hörselprodukter med oslagbar ljudkvalitet som är intuitivt lätta att använda. Din närmaste återförsäljare: Bellman & Symfon Södra Långebergsgatan Västra Frölunda Sverige Tel Fax E-post info@bellman.se , Bellman & Symfon AB. Bellman, Bellman och Bellman & Symfon är registrerade varumärken som ägs av Bellman & Symfon AB. Alla rättigheter är reserverade. Samtliga produkter är mönsterskyddade.

Visit När hörseln inte räcker till

Visit När hörseln inte räcker till Visit När hörseln inte räcker till Sinnesro för dig och dina nära och kära Säkerhet, självständighet och sinnesro skänker livskvalitet och det är något som du förtjänar när du blir äldre. Det är också

Läs mer

Hearing Solutions. från

Hearing Solutions. från Hearing Solutions från För personer som inte kan eller vill använda hörapparat. I situationer där en hörapparat inte är den bästa lösningen eller inte används När någon använder hörapparat men signalen

Läs mer

Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig

Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig Hör ditt hem Målmedveten hörsel och varseblivning Dina kunder anförtror dig sina hörselproblem: Smart Alert System ger ett meningsfullt och mycket enkelt tillfälle att utöka hjälpen till dem och samtidigt

Läs mer

Lynx varseblivningssystem - More ways to hear -

Lynx varseblivningssystem - More ways to hear - Lynx varseblivningssystem - More ways to hear - Innehållsförteckning Lynx Systemet...s.4 På arbetsplatsen...s.6 I hemmet...s.8 Några Lynx-lösningar...s.10 Stilren, snygg och smart. Framtidens hjälpmedel

Läs mer

ReSound på jobbet. Bättre arbetsmiljö för dig med nedsatt hörsel

ReSound på jobbet. Bättre arbetsmiljö för dig med nedsatt hörsel ReSound på jobbet Bättre arbetsmiljö för dig med nedsatt hörsel Introduktion Att höra på jobbet är inte en självklarhet för alla. Med nedsatt hörsel blir många arbetsmoment betydligt svårare, eller kanske

Läs mer

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Återupptäck glädjen med att tala i telefon

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Återupptäck glädjen med att tala i telefon Comfort Digisystem Microphone DM90 - Återupptäck glädjen med att tala i telefon Välkommen till den mobila revolutionen Idag är mobiltelefonen en stor del av vår vardag, vi använder den i arbetet, på fritiden

Läs mer

Mångsidig, trådlös kommunikationsförstärkare Nu kan du höra:

Mångsidig, trådlös kommunikationsförstärkare Nu kan du höra: Mångsidig, trådlös kommunikationsförstärkare Nu kan du höra: TV Samtal Telefon Mobiltelefon Trådlös flexibilitet HearIt All är en hörsellösning som kommunicerar ljud och tal utan kablar. Med eller utan

Läs mer

Svensk 1.4. Technical Solutions

Svensk 1.4. Technical Solutions Svensk 1.4 Technical Solutions Säkerhetsföreskrifter Läs igenom dessa anvisningar. Behåll dessa anvisningar. Beakta alla varningar. Följ alla anvisningar. Använd inte apparaten nära vatten. Rengör endast

Läs mer

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Det har aldrig varit enklare att ansluta sig ReSound Unite är en serie trådlösa tillbehör som gör att du kan ansluta din

Läs mer

Bellman Visit 868 Armbandsmottagare och Laddare

Bellman Visit 868 Armbandsmottagare och Laddare Bellman Visit och Laddare BE0/BE70 Inledning Tack för att du valt produkter från Bellman & Symfon. Bellman Visit -systemet består av ett antal radiosändare och radiomottagare. Sändarna känner av olika

Läs mer

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör Få ut mer av dina hörapparater Phonaks trådlösa tillbehör Modern hörapparatsteknik gör det bekvämt att lyssna och höra i de flesta situationer. Men när du talar i telefon, ser på TV eller befinner dig

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning. Produkter. Jämförelsetabeller. Information om Honeywell. Funktioner och finesser. Tillvalssatser.

Innehållsförteckning. Inledning. Produkter. Jämförelsetabeller. Information om Honeywell. Funktioner och finesser. Tillvalssatser. Ringklockor 2 Innehållsförteckning Inledning Information om Honeywell Det goda livet med Honeywell 4 Funktioner och finesser Honeywells ringklockor i samklang med ditt liv 6 Tillvalssatser Honeywells ringklocksatser

Läs mer

Återvinn din hörsel. Använd dina hörapparater framgångsrikt

Återvinn din hörsel. Använd dina hörapparater framgångsrikt Återvinn din hörsel Använd dina hörapparater framgångsrikt Välkommen tillbaka till ljudens värld Nu när du har tagit steget till att återvinna din hörsel kommer det att vara nödvändigt att göra vissa omställningar.

Läs mer

Område: Hjälpmedel till personer med hörselnedsättning/dövhet. Innehållsförteckning

Område: Hjälpmedel till personer med hörselnedsättning/dövhet. Innehållsförteckning t Område: Hjälpmedel till personer med hörselnedsättning/dövhet Gilitigt från och med 2010-01-01 Reviderad den 2014-11-07 Innehållsförteckning 04 Hjälpmedel vid personlig medicinsk behandling 04 27 Stimulatorer

Läs mer

Hörsel- och dövverksamheten. Information till dig som har hörselnedsättning Hörselverksamheten

Hörsel- och dövverksamheten. Information till dig som har hörselnedsättning Hörselverksamheten Hörsel- och dövverksamheten Information till dig som har hörselnedsättning Hörselverksamheten Hörseln, ett av våra sinnen Hörseln är ett av våra allra viktigaste sinnen för att kunna kommunicera med våra

Läs mer

Katalog Hörselhjälpmedel

Katalog Hörselhjälpmedel Katalog Hörselhjälpmedel En enklare vardag för dig och din familj När man börjar höra sämre kan företeelser som man förut tagit för givet, som t.ex att höra dörrklockan, bli en utmaning. Men det behöver

Läs mer

Roger TM. i krävande lyssningssituationer. Hör bättre i buller och på avstånd

Roger TM. i krävande lyssningssituationer. Hör bättre i buller och på avstånd Roger TM i krävande lyssningssituationer Hör bättre i buller och på avstånd Överbryggar taluppfattningsproblem Dagens hörapparatsteknik är bra på att förbättra taluppfattningen. Men även de mest kraftfulla

Läs mer

SOUNDGATE. Uppkopplad med SoundGate

SOUNDGATE. Uppkopplad med SoundGate SOUNDGATE Uppkopplad med SoundGate Möjligheten att vara uppkopplad är bättre än någonsin. Tack vare ny teknik är det enklare att hålla kontakt med vänner, familj och kollegor, närsomhelst och varsomhelst.

Läs mer

Världens första digitala minimottagare

Världens första digitala minimottagare Världens första digitala minimottagare Comfort Digisystem Receiver DT10 Receiver DT10 är minimottagaren med Comfort Digisystems unika ljudkvalitet. Den är enkel att använda, smidig att konfigurera och

Läs mer

EPILEPSI OCH LARM. Vi jobbar med hjälpmedeldet handlar om människor. Se mer: www.abilia.no

EPILEPSI OCH LARM. Vi jobbar med hjälpmedeldet handlar om människor. Se mer: www.abilia.no EPILEPSI OCH LARM ABILIA SKRÄDDARSYR KOMPLETTA LÖSNINGAR Vi har många års erfarenhet och en rad hjälpmedel inom området. Ta gärna kontakt med oss så hjälper våra konsulenter och tekniker till att hitta

Läs mer

G4S HEMLARM G4S ÄR SVERIGES ENDA TOTALLEVERANTÖR AV SÄKERHETSLÖSNINGAR OCH VÄRLDENS LEDANDE SÄKERHETSFÖRETAG.

G4S HEMLARM G4S ÄR SVERIGES ENDA TOTALLEVERANTÖR AV SÄKERHETSLÖSNINGAR OCH VÄRLDENS LEDANDE SÄKERHETSFÖRETAG. G4S HEMLARM G4S ÄR SVERIGES ENDA TOTALLEVERANTÖR AV SÄKERHETSLÖSNINGAR OCH VÄRLDENS LEDANDE SÄKERHETSFÖRETAG. VI HAR LEVERERAT LARM I KONCEPTFORM TILL SVENSKA HEM SEDAN 1997 OCH HAFT VERKSAMHET I SVERIGE

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

Sömnhjälpen. www.somnhjalpen.se

Sömnhjälpen. www.somnhjalpen.se Sömnhjälpen www.somnhjalpen.se Sömnsvårigheter kan ge allvarliga problem i vardagslivet och för hälsan. Genom att vara uppmärksam på våra vanor och vår livsstil, samt faktorer i miljön kan vi förebygga

Läs mer

Roger TM. Tydligare ljud till alla. SoundField i skolan

Roger TM. Tydligare ljud till alla. SoundField i skolan Roger TM Tydligare ljud till alla SoundField i skolan Tydligare ljud ger bättre inlärning I klassrum är det ofta mycket ljud. Livliga diskussioner och samspel mellan lärare och elever är viktigt för en

Läs mer

Information till föräldrar

Information till föräldrar Information till föräldrar tm WIDEX BABY 440 the best start in life Ett barns hörsel spelar en avgörande roll för dess språkutveckling och hur det uppfattar världen. Barnet hör ljud framförallt föräldrarnas

Läs mer

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör Få ut mer av dina hörapparater Phonaks trådlösa tillbehör Phonaks hörapparater är högfunktionella lösningar med syfte att återansluta människor till ljudvärlden. Även om ny teknik gör det möjligt att

Läs mer

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet.

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Dessutom får du ytterligare givande tips i slutet av dokumentet. Vill du ha rådgivning kontakta Bostadslarmet

Läs mer

Låt oss presentera den lättaste insulinpumpen (64 g) med den smarta fjärrkontrollen...

Låt oss presentera den lättaste insulinpumpen (64 g) med den smarta fjärrkontrollen... Låt oss presentera den lättaste insulinpumpen (64 g) med den smarta fjärrkontrollen...... som enkelt kan kompletteras med ett fristående system för kontinuerlig glukosmätning (CGM). Och låt oss berätta

Läs mer

Phonak CROS B. Livskvalitet är när du kan delta i samtal från alla riktningar.

Phonak CROS B. Livskvalitet är när du kan delta i samtal från alla riktningar. Phonak CROS B Livskvalitet är när du kan delta i samtal från alla riktningar. Mina CROSapparater gav mig ljudet och livet tillbaka. Ensidig hörsel Om du befinner dig i ett bullrigt rum och inte kan höra

Läs mer

Tid för återhämtning. En satsning för bättre hälsa i Väg & Banbranschen. Bib 2005

Tid för återhämtning. En satsning för bättre hälsa i Väg & Banbranschen. Bib 2005 Tid för återhämtning En satsning för bättre hälsa i Väg & Banbranschen 1 Tid för återhämtning minskar i Väg och Ban-branschen Högre krav Konkurrens, Krav från beställare Mer skiftgång Mer nattarbete Dåligt

Läs mer

Tips på appar för sömn och återhämtning

Tips på appar för sömn och återhämtning StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar för sömn och återhämtning Förslag på appar som stöd för insomning, uppvaknande och meditation oktober 2015 Appar om att sova,

Läs mer

Tre steg mot rätt val. - en guide vid val av hörapparat

Tre steg mot rätt val. - en guide vid val av hörapparat Tre steg mot rätt val - en guide vid val av hörapparat Den här informationsfoldern vänder sig till dig som står i begrepp att köpa en hörapparat. Varje hörselnedsättning är individuell och behandlas därefter.

Läs mer

Habilitering och Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne

Habilitering och Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne HÖRSELTEKNISKA HJÄLPMEDEL AVTAL 2015/00422 Sortimentet uppdateras löpande under avtalstiden! Kontakt sortiment- och avtalsledare inom : sortimenthjm.hoh@skane.se Kontakt regelverksansvarig inom : hjalpmedelsguiden@skane.se

Läs mer

Som tiden går. Hjälpmedel som gör vardagen lättare

Som tiden går. Hjälpmedel som gör vardagen lättare Som tiden går Hjälpmedel som gör vardagen lättare Att minnas Förgätmigej är en elektronisk tidskalender som visar dag och datum på en display och gör det lättare att komma ihåg vilken dag och månad det

Läs mer

Upptäck din Discover hörsel your hearing. Förstå hörselnedsättningar

Upptäck din Discover hörsel your hearing. Förstå hörselnedsättningar Upptäck din Discover hörsel your hearing Förstå hörselnedsättningar Förstå En röst kan vara djupt rörande och förmedla tankar och känslor. Varje talat ord består av ljud och toner som skapar förståelse

Läs mer

Osynlighet som ger dig tryggheten att utforska fler av livets rika ljudlandskap

Osynlighet som ger dig tryggheten att utforska fler av livets rika ljudlandskap Life is on Vi är lyhörda för behoven hos alla dem som är beroende av våra kunskaper, idéer och omsorger. Genom att utmana teknologins gränser på ett kreativt sätt utvecklar vi innovationer som hjälper

Läs mer

Hörapparaten som öppnar upp din värld

Hörapparaten som öppnar upp din värld Hörapparaten som öppnar upp din värld Delta aktivt i situationer som du tidigare har undvikit Har du svårt att följa med i samtal? Du har kanske erfarit hur det känns att sitta på en middag och anstränga

Läs mer

Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Comfort Digisystem - Hörselprodukter i offentliga miljöer

Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Comfort Digisystem - Hörselprodukter i offentliga miljöer Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Comfort Digisystem - Hörselprodukter i offentliga miljöer Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Dagligen vistas miljontals människor i offentliga miljöer som

Läs mer

Låt oss berätta om nyttan med just fristående system!

Låt oss berätta om nyttan med just fristående system! Låt oss presentera den lättaste insulinpumpen (64 g) med den smarta fjärrkontrollen...... som enkelt kan kompletteras med ett fristående system för kontinuerlig glukosmätning (CGM). Låt oss berätta om

Läs mer

Life is on. www.phonak.se

Life is on. www.phonak.se Life is on Vi är lyhörda för behoven hos alla dem som är beroende av våra kunskaper, idéer och omsorger. Genom att utmana teknologins gränser på ett kreativt sätt utvecklar vi innovationer, som hjälper

Läs mer

Att ha en hörselnedsättning i arbetslivet

Att ha en hörselnedsättning i arbetslivet Att ha en hörselnedsättning i arbetslivet - en information till dig som är arbetsgivare Lättläst svenska 1 Pontus Johansson Bild: Magnus Pehrsson 2 Med hjälpmedel orkar Pontus jobba heltid Pontus Johansson

Läs mer

K Hur ser de t ut för dig?

K Hur ser de t ut för dig? Behandlingsguide K Hur ser de t ut för dig? arbetsbl ad (Kryssa för det som stämmer för dig) 1. Är du stressad eller orolig? Jag kan inte tänka klart ( Jag glömmer saker ( Jag har svårt att fokusera (

Läs mer

Tips på appar för sömn och återhämtning

Tips på appar för sömn och återhämtning StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar för sömn och återhämtning Förslag på appar som stöd för insomning, uppvaknande och meditation juni 2017 Innehåll Appar för att

Läs mer

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum TRÅDLÖS KOMMUNIKATION För bättre livskvalitet Med Oticon ConnectLine får du mer glädje av dina hörapparater. ConnectLine underlättar kommuni kationen i din

Läs mer

HÖRHJÄLPMEDEL 22 06 22 06 06 KROPPSBURNA HÖRAPPARATER 22 06 12 I - ÖRAT - APPARATER 22 06 15 BAKOM - ÖRAT - APPARATER 22 06 18 TAKTILA HÖRHJÄLPMEDEL

HÖRHJÄLPMEDEL 22 06 22 06 06 KROPPSBURNA HÖRAPPARATER 22 06 12 I - ÖRAT - APPARATER 22 06 15 BAKOM - ÖRAT - APPARATER 22 06 18 TAKTILA HÖRHJÄLPMEDEL HÖRHJÄLPMEDEL 22 06 22 06 06 KROPPSBURNA HÖRAPPARATER 22 06 12 I - ÖRAT - APPARATER 22 06 15 BAKOM - ÖRAT - APPARATER 22 06 18 TAKTILA HÖRHJÄLPMEDEL Förskrivare Au 22 06 21 HÖRAPPARATER SOM ANVÄNDS TILLSAMMANS

Läs mer

Tidig tillgång till ljud

Tidig tillgång till ljud BENFÖRANKRAT HÖRSELSYSTEM Tidig tillgång till ljud med nya Ponto Softband Ljud startpunkten för utveckling För att ge stöd till språkutvecklingen hos barn med hörselnedsättning är tidig stimulering av

Läs mer

Dagens innehåll Frågor från förra tillfället? VÄLKOMMEN TILL Föräldragrupp sömn 2. Habiliteringen

Dagens innehåll Frågor från förra tillfället? VÄLKOMMEN TILL Föräldragrupp sömn 2. Habiliteringen Habiliteringen VÄLKOMMEN TILL Föräldragrupp sömn 2 Frågor från förra tillfället? Dagens innehåll 1. Sömnhygien- vad är det? 2. Stöd för god sömnhygien 3. Genomgång av sömnträningsprogram 4. Hemuppgift

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka)

MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) MODELL: MLR-1105 (Batteridriven mottagare med dörrklocka) LMLT-711 (Strömbrytare/sändare för dörrklocka) Inlärningsknapp Knapp för val av ljudvolym Knapp för val av ringsignal Lysdiodsindikator EGENSKAPER:

Läs mer

Phonak Audéo Q. Liten förpackning. Stor funktion.

Phonak Audéo Q. Liten förpackning. Stor funktion. Phonak Audéo Q Liten förpackning. Stor funktion. Interagera Vi är övertygade om att varje röst är viktig. Det är röster som är vår länk till världen och låter oss interagera med våra nära, våra vänner

Läs mer

smidighet Tillbehör gör anslutningar ännu enklare

smidighet Tillbehör gör anslutningar ännu enklare smidighet Unitron har åtagit sig att leverera tillbehör och applikationer som löser hörselutmaningar och göra det smidigare att använda sina hörapparater. Eftersom, att förbättra användarupplevelsen är

Läs mer

God natt och sov riktigt, riktigt gott.

God natt och sov riktigt, riktigt gott. God natt och sov riktigt, riktigt gott. Tips för dig som har problem med sömnen. 1 2 Vi har alla varit med om det någon gång. Det är alldeles omöjligt att somna. Man ligger och vrider och vänder på sig

Läs mer

Roger TM. på arbetet. Fokusera på arbetet istället för på att höra

Roger TM. på arbetet. Fokusera på arbetet istället för på att höra Roger TM på arbetet Fokusera på arbetet istället för på att höra Lyssna, kommunicera och delta På dagens arbetsplatser kan det vara svårt att höra tillräckligt bra. Lyckad kommunikation är ofta nyckeln

Läs mer

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9. FÖRSKOLA

Föräldramöte i Kramfors skolor. Material med frågor och svar att användas på föräldramöten från förskola till åk 9. FÖRSKOLA Mat och TV Ditt barn vägrar att äta om han/hon inte får sitta framför TV:n. Hur gör du? 1. Förklarar att ni ska äta tillsammans i köket och stänger TV:n. 2. Spelar in på video och tittar på programmet

Läs mer

Tips från forskaren Hösten

Tips från forskaren Hösten Tips från forskaren Hösten Stressforskningsinstitutet Hösten Här listas forskarnas tips kring hur man bäst hanterar höstens mörker. Expertens tips inför mörka hösten Forskare Göran Kecklund berättar hur

Läs mer

Vanliga sömnproblem hos barn. Vanliga orsaker 2. Vanliga orsaker 1. Generella interventioner för barn. Sökorsaker 14-11- 05

Vanliga sömnproblem hos barn. Vanliga orsaker 2. Vanliga orsaker 1. Generella interventioner för barn. Sökorsaker 14-11- 05 Vanliga sömnproblem hos barn INSOMNI HOS BARN VANLIGA SVÅRIGHETER & PSYKOLOGISK BEHANDLING Svårt att komma till ro på kvällen Svårt att somna in på kvällen Svårt att somna om vid nattligt uppvaknande Omvänd

Läs mer

Hörapparatbrukare och kommunikation. Goda råd som bidrar till god kommunikation

Hörapparatbrukare och kommunikation. Goda råd som bidrar till god kommunikation Hörapparatbrukare och kommunikation 5 Goda råd som bidrar till god kommunikation Detta är broschyr nummer 5 i en serie från Widex om hörsel och hörselrelaterade ämnen. Kommunikation När man har problem

Läs mer

Definitioner Hjälpmedel som fästs på en persons klädsel eller hängs runt nacken och som förstärker ljud.

Definitioner Hjälpmedel som fästs på en persons klädsel eller hängs runt nacken och som förstärker ljud. Hörhjälpmedel 22 06 Hitta i dokumentet Kroppsburna hörapparater 22 06 06 I örat apparater 22 06 12 Bakom örat apparater 22 06 15 Taktila hörhjälpmedel 22 06 18 Hörapparater som används tillsammans med

Läs mer

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier BE1411 Knappar och anslutningar Test / programmering Statuslampor 3,5 mm extern mikrofoningång Intern mikrofon BE9199 / BE9200 Extern mikrofon Tryckknapp för dörrklocka Extern triggeringång Teknisk information

Läs mer

Det er noe jeg vil si. Idéhäfte Röstförstärkare

Det er noe jeg vil si. Idéhäfte Röstförstärkare Det er noe jeg vil si Idéhäfte Röstförstärkare 2. Innehållsförteckning Röstförstärkning 3 Komma igång 4 Rätt Volym 4 Mikrofonens placering 4 Laddning 4 Om Micro Voice Röstförstärkare 5 Micro Voice 5 Levereras

Läs mer

S Series Receiver-In-Canal

S Series Receiver-In-Canal S Series Receiver-In-Canal Bevisad Prestanda. Maximalt av allt. Välkommen till S Series med Drive Architecture Starkeys nya hörapparatsfamilj med hörtelefon i örat (RIC) där marknadsledande teknologi och

Läs mer

Bli Sveriges mest attraktiva mötesplats Är alla välkomna i era lokaler?

Bli Sveriges mest attraktiva mötesplats Är alla välkomna i era lokaler? Bli Sveriges mest attraktiva mötesplats Är alla välkomna i era lokaler? A Sonova brand 2 Hör alla tillräckligt bra i era lokaler? Dagligen vistas miljontals människor i offentliga miljöer som till exempel

Läs mer

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst

Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmesystem Smart värme för ditt hem Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigare hemma? Ändra temperaturen i vardagsrummet till 21 C i Danfoss Link App. Med värmesystemet Danfoss Link har du alltid

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

Centralenhet med GSM. Larmbricka

Centralenhet med GSM. Larmbricka Trygghet i alla hem Centralenhet med GSM Centralenheten är hjärtat av ditt larmsystem. Den har koll på alla komponenter och kommunicerar trådlöst med både komponenterna och larmcentralen. Håll koll på

Läs mer

Fånga röster var du än är, vad du än gör

Fånga röster var du än är, vad du än gör Fånga röster var du än är, vad du än gör Interagera Vi är övertygade om att varje röst är viktig. Det är röster som är vår länk till världen och låter oss interagera med våra nära, våra vänner och vår

Läs mer

Vägledning Larm hjälpmedel, tillbehör Sidan 1 (av 9)

Vägledning Larm hjälpmedel, tillbehör Sidan 1 (av 9) Vägledning Larm hjälpmedel, tillbehör Sidan 1 (av 9) 16-08-11 Vid larmbeställning behövs en sändare samt en mottagare. Undantaget är larm som levereras med kontakt då dessa ska kopplas till ett befintligt

Läs mer

Hör livet från två sidor

Hör livet från två sidor Hör livet från två sidor Livet ska inte behöva välja sida Att inte ha någon användbar hörsel i ett öra ställer till med många besvär som kan hindra dig från att delta i livet fullt ut. Begränsningar när

Läs mer

TEKNIKSTÖD FÖR ÄLDRE. innocare

TEKNIKSTÖD FÖR ÄLDRE. innocare TEKNIKSTÖD FÖR ÄLDRE innocare För EU projektet Innocare handlade det om att ge sig ut på oplöjd mark och börja skapa något nytt. Mänskliga möten Innovativ teknik Trygghet i hemmet Ledorden i rubriken speglar

Läs mer

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA

BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 BELLMAN & SYMFON AB SVENSKA BE2021 Maxi Pro 13. Nätadapter 1. Laddningsuttag 2. Mikrofonlampa 3. På/Av 4. Mikrofonknapp 5. Volym/tonindikator 9. Mikrofon 10. Bluetoothlampa 11. Bluetoothknapp 12.

Läs mer

Bär den. Älska den. Glöm den.

Bär den. Älska den. Glöm den. Bär den. Älska den. Glöm den. Kommunicera, delta, var dig själv En promenad i parken hör löven som prasslar i vinden. Samtal i en myllrande folkmassa delta och var dig själv utan ansträngning. Prata i

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE

Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE Pedagogens manus till BILDSPEL 3 Åk 8 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. 2. Manus: Det finns många olika typer av kroppslig träning. Idag går många unga på gym för ren muskelstyrketräning. Andra kanske tränar någon

Läs mer

HÖR HISTORIEN FRÅN BÅDA SIDOR NU MED ÄNNU LÄGRE BATTERIFÖRBRUKNING

HÖR HISTORIEN FRÅN BÅDA SIDOR NU MED ÄNNU LÄGRE BATTERIFÖRBRUKNING DÖV HÖR HISTORIEN FRÅN BÅDA SIDOR NU MED ÄNNU LÄGRE BATTERIFÖRBRUKNING MED BATTERIFÖRBRUKNING SOM ÄR TRE GÅNGER LÄGRE ÄN HOS ANDRA TRÅDLÖSA CROS-LÖSNINGAR. LJUD ÖVERFÖRS FRÅN DET DÖVA ÖRAT TILL DET BÄTTRE

Läs mer

En hörupplevelse att lita på - i minsta detalj

En hörupplevelse att lita på - i minsta detalj En hörupplevelse att lita på - i minsta detalj 02 03 Vi presenterar Vår senaste hörapparat i premiumsegmentet är i en klass för sig, med fylligare ljudkvalitet, oslagbart stöd för streaming, support och

Läs mer

Life sounds brilliant. Hör ljudets färger. Tillbehör för hörapparater. Hearing Systems.

Life sounds brilliant. Hör ljudets färger. Tillbehör för hörapparater. Hearing Systems. Hör ljudets färger. Tillbehör för hörapparater Life sounds brilliant. Hearing Systems www.signia-hearing.se En individuell och personlig upplevelse. På morgonen kör du barnen till skolan, på lunchrasten

Läs mer

Hörapparatguiden web ver 2

Hörapparatguiden web ver 2 Hörapparatguiden web ver 2 Vad innebär det att använda hörapparat? Hörapparaten förstärker alla ljud, både tal och omgivningsljud. När du börjar använda hörapparat kommer du att höra ljud som du inte har

Läs mer

Håriga öron är det bästa som finns!

Håriga öron är det bästa som finns! Håriga öron är det bästa som finns! Hej kompis! Visste du att alla har hår i öronen? Ja, du kanske trodde det bara var en och annan gammal farbror som har det, men sanningen är att vi alla har hår i örat.

Läs mer

Ponto Streamer. Nya möjligheter för trådlös kommunikation. Ponto TM Den benförankrade hörsellösningen

Ponto Streamer. Nya möjligheter för trådlös kommunikation. Ponto TM Den benförankrade hörsellösningen Ponto Streamer Nya möjligheter för trådlös kommunikation Ponto TM Den benförankrade hörsellösningen Din ideala följeslagare Nya möjligheter för trådlös kommunikation Med Ponto Streamer får du tillgång

Läs mer

Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst!

Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst! Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst! Praktisk inflyttningsinformation till dig som hyresgäst hos oss på Lorentzon. Varmt välkommen till din nya bostad hos oss på Lorentzon.

Läs mer

SIEMENS Bruksanvisning i-örat apparater. www.kuulotekniikka.com

SIEMENS Bruksanvisning i-örat apparater. www.kuulotekniikka.com SIEMENS Bruksanvisning i-örat apparater www.kuulotekniikka.com Innehållsförteckning Beskrivning av hörapparaten sid 3 Sätta på och stänga av din hörapparat sid 4 Hörapparater med programknapp sid 5 Hörapparater

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN

Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN Skillnaden mellan fara och skada kan mätas i sekunder. BEST Proactive överfallslarm står alltid redo för skarpa situationer. SÄNDARE Bärs

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Vill du veta mer om be by ReSound - besök vår hemsida:

Vill du veta mer om be by ReSound - besök vår hemsida: ReSound erbjuder innovativa lösningar inom området hörsel där vi kombinerar den senaste tekniken med unik design. ReSound har lång och gedigen kunskap inom audiologi och stor förståelse för användarens

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Phonak CROS II. Den smarta lösningen för ensidig hörsel

Phonak CROS II. Den smarta lösningen för ensidig hörsel Phonak CROS II Den smarta lösningen för ensidig hörsel Mina CROShörapparater gav mig ljudet och livet tillbaka. Ensidig hörsel Om du befinner dig i ett bullrigt rum och inte kan höra din partner eller

Läs mer

Nya möjligheter att höra bättre med Comfort Digisystem

Nya möjligheter att höra bättre med Comfort Digisystem Nya möjligheter att höra bättre med Comfort Digisystem Det moderna samhället kräver nya lösningar Att kunna samspela med andra och ha förmåga att delta aktivt är viktigt i vår tid. I dagens samhälle finns

Läs mer

Looky. Enkelt portabelt läshjälpmedel.

Looky. Enkelt portabelt läshjälpmedel. Looky Enkelt portabelt läshjälpmedel. Även de minsta tecknen framträder tydligt. George, 73 år Looky Rehan Electronics specialiserar sig på tillverkning och tester av elektronisk medicinsk utrustning.

Läs mer

Till dig som just fått barn. När barnet skriker se

Till dig som just fått barn. När barnet skriker se Till dig som just fått barn När barnet skriker 1177 1177.se Att hantera skrik Små barn skriker, vissa mer än andra. När barnet är litet har det inget annat sätt att uttrycka sig på. Skriket kan vara svårt

Läs mer

HÖRSELTEKNISKA HJÄLPMEDEL

HÖRSELTEKNISKA HJÄLPMEDEL HÖRSELTEKNISKA HJÄLPMEDEL Hörselslinga fast 221830 Slingförstärkarpake t med stolslinga 221830 Trådlöst varseblivningssystem 222703 Transmissionssystem via radio 221824 Kommunikationsför stärkare paket

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

En helt ny produkt! Designad och patenterad för att skydda liv och egendom BRA ATT VETA FÖR DIG SOM SKA SÄLJA SNAPALARM

En helt ny produkt! Designad och patenterad för att skydda liv och egendom BRA ATT VETA FÖR DIG SOM SKA SÄLJA SNAPALARM En helt ny produkt! Designad och patenterad för att skydda liv och egendom BRA ATT VETA FÖR DIG SOM SKA SÄLJA SNAPALARM Snapalarm är lösningen på mångas problem Först gör man i ordning i hallen och sedan

Läs mer

TTS är stolta över att ingå i

TTS är stolta över att ingå i Garanti & Support Produkten har ett års funktionsgaranti, för problem som uppstår vid normal användning. Mini Mobile Phones garanti upphör om inte behandlas med omsorg eller enheten öppnas. Eventuell information

Läs mer

Användarmanual. Installation av hemlarm. Kom igång med ditt nya hemlarm

Användarmanual. Installation av hemlarm. Kom igång med ditt nya hemlarm Användarmanual Installation av hemlarm Kom igång med ditt nya hemlarm på 07-7 7 00 så hjälper vi dig att justera dina inställningar. Bild. Följande utrustning ska finnas i din kartong:. Larmenhet. Strömkabel.

Läs mer

BRANDVARNARE CUPOLA OPTISK BRANDVARNARE

BRANDVARNARE CUPOLA OPTISK BRANDVARNARE BRANDVARNARE CUPOLA OPTISK BRANDVARNARE Med den fotoelektriska teknologin är Cupola optisk brandvarnare mer känslig för att upptäcka långsamt pyrande bränder. Brandvarnaren upptäcker branden innan den

Läs mer

Produktfamiljen mind TM GLÄDJEN

Produktfamiljen mind TM GLÄDJEN Produktfamiljen mind TM GLÄDJEN ATT höra GÖR DET TILL EN GLÄDJE ATT HÖRA Barn lär sig kommunicera genom att härma de ljud de hör, och för barn med hörselnedsättning är det väsentligt att de får tillgång

Läs mer

BELLMAN & SYMFON AB KOPIA

BELLMAN & SYMFON AB KOPIA Blankett 1 (2) BELLMAN & SYMFON AB KOPIA Plats för Klinikbricka Avtryckstagare Datum: Arbetsplats: Tel: Användare Född*: (ååmmdd) Förnamn*: Efternamn*: Tel hem: Tel arbete / mobil: Beställningsblankett:

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

ASSA 3000 Connect. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions.

ASSA 3000 Connect. Elektriskt lås för privata bostäder. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. ASSA 3000 Connect Elektriskt lås för privata bostäder ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions. 2 ASSA 3000 Connect Styr ditt lås med knappar. Lås upp med fjärrkontroll - lika enkelt som

Läs mer

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst

Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Danfoss Link värmestyrning Morgondagens smarta värme Enkelt, effektivt och trådlöst Tidigt hemma. Temperatur i vardagsrummet: 21 C. Med nya Danfoss Link App kan du styra temperaturen i ditt hem var du

Läs mer