System 5000 Framtidens trygghetskoncept

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "System 5000 Framtidens trygghetskoncept"

Transkript

1 System 5000 Framtidens trygghetskoncept CareTechs internsystem för vårdboenden System 5000 anpassas utifrån verksamhet och personal. Den boende kan röra sig helt fritt i huset och personalen kan ta emot information på flera olika sätt, vilket ökar tryggheten och flexibiliteten. CareTechs koncept för internsystem är innovativt och kostnadseffektivt. CareTechs forsknings- och utvecklingsavdelning bestående av ingenjörer i Kalix och Falun arbetar kontinuerligt med att utveckla nya produkter samt vidareutveckling av våra befintliga produkter. Vi använder oss av kompetenta installatörer och tekniker med mångårig erfarenhet. De är vana vid att anpassa sitt arbete så att verksamheten störs så lite som möjligt av installationen. För att kvalitetssäkra våra arbeten, använder vi oss av ett avprovningsprotokoll där installation, montering, funktion och radiotäckning kontrolleras och registreras. Under entreprenaden kommer vi fortlöpande att sortera och köra avfall till återvinningscentralen. Dagligen kommer lättantändligt material, ex kartonger att avlägsnas från installationsplatsen. Vi är medlemmar i REPA som handhar återvinning av förpackningsmaterial, samt Elkretsen för återvinning av elektronik.

2 Presentation System 5000 CareTechs larmsystem 5000 passar både det lilla gruppboendet, det stora äldreboendet och den stora vårdcentralen. Internsystemet kan fås med eller utan talkommunikation och ett stort urval av presentationsenheter; olika displayer för rum och korridorer, samt bärbara eller fasta larmgivare av olika slag som kan integreras i systemet. Flera samverkande radiomottagare ger full täckning i hela byggnaden samt närområdet utomhus. Systemet kan hantera normalanrop, nödanrop, brandlarm, planerad närvaro och närvaro efter anrop. Larmmottagning hanteras i fritt valda, tidsstyrda grupperingar exempelvis dag, eftermiddag och natt. Vi erbjuder även möjlighet att dokumentera hela larmkedjan. Alla larm och händelser loggas och i efterhand kan information fås om allt som hänt; från vem som larmat till att personalen hjälpt brukaren och lämnat rummet. Larmsystem 5000 innefattar hårdvara och mjukvara som förenar modern teknik med värme, närhet och omtanke. Det gemensamma är den avancerade teknik som döljs bakom ett enkelt, lättskött gränssnitt för att behålla känslan av att boendet är ett hem. CareTechs larmsystem 5000 ger trygghet och säkerhet överallt i hela boendet. Med enkel, fungerande teknik för larm och kommunikation mellan personal och vårdtagare blir personalens arbete också enklare samtidigt som vårdtagarna får hjälp snabbare. Centralenhet Omni Omni är en flexibel och kraftfull centralenhet som hanterar kommunikationen i systemet, all programmering av enheter och parametrar i systemet kan göras via centralenheten. Programmering och systeminställningar görs via PC och sparas i en databas samt i Omni. Under normaldrift behöver ingen PC vara ansluten till systemet eftersom all kommunikation hanteras av Omni. Omprogrammering, uppgradering och felsökning av systemet kan göras via PC antingen lokalt eller över fjärranslutning.

3 Korridordisplay 5400 CareTechs Korridordisplay 5400 är en alfanumerisk display avsedd för fast installation i CareTech System Displayen kan monteras enkel- eller dubbelsidig i tak eller på vägg och utformningen ger en mycket god betraktningsvinkel på ca 170 grader. Larm visas på displayen i röd klartext med larmtyp och rumsnummer, exempelvis Nödlarm, rum 4, samtidigt som den inbyggda summern ger en unik signal. Ljudstyrkan kan anpassas för dag och natt. Vid personalnärvaro presenteras rumsnummer i grönt. Korridordisplay 5400 kan även presentera larm från brandlarmsystem med unik ljudkaraktär och i klartext. När varken larm eller närvaro finns på displayen visas dag och tid. Korridordisplay 5400 kan också anslutas till existerande larmsystem, vilket ger stor flexibilitet såväl för vårdtagaren som för det totala larmsystemet i boendet. Rumspanel utan tal 5050A CareTechs Rumspanel utan tal används för fast väggmontering, exempelvis i en vårdtagares rum i ett särskilt boende. Vårdtagaren kan enkel tillkalla personal genom att trycka på den röda larmknappen. Rumspanelen kan också anslutas till olika typer av personanpassade trådbundna eller trådlösa larmgivare samt till bärbara larmknappar eller pärontryckknappar som placeras på platser där vårdtagaren ofta befinner sig, till exempel vid sängen vid sängen eller favoritfåtöljen. När personalen anländer närvaromarkerar de sig och återställer larmet genom att trycka på den gröna knappen. Personalen kan också, medan de vistas i rummet, få kontinuerlig larminformation och se om andra vårdtagare eller kollegor behöver hjälp. Rumspanelen är enkel att ansluta till såväl CareTechs internsystem som till olika typer av larmgivare.

4 Rumspanel med tal 5050B CareTechs Rumspanel med tal används för fast väggmontering, exempelvis i en vårdtagares rum i ett särskilt boende. Vårdtagaren kan enkel tillkalla personal genom att trycka på den röda larmknappen. Rumspanelen kan också anslutas till olika typer av personanpassade trådbundna eller trådlösa larmgivare samt till bärbara larmknappar eller pärontryckknappar som placeras på platser där vårdtagaren ofta befinner sig, till exempel vid sängen eller favoritfåtöljen. Personalen kan besvara larmet med telefon och då upprättas automatiskt en talförbindelse med vårdtagaren. När personalen anländer närvaromarkerar de sig och återställer larmet genom att trycka på den gröna knappen. Personalen kan också, medan de vistas i rummet, få kontinuerlig larminformation och se om andra vårdtagare eller kollegor behöver hjälp. Rumspanelen är enkel att ansluta till såväl CareTechs internsystem som till olika typer av larmgivare. Larmpanel 950i Larmpanel 950i fungerar som display och programmeringshjälpmedel i ett internsystem. Alla tillbehör i systemet, exempelvis larmknappar, rökvarnare och dörrlarm, programmeras in med hjälp av larmpanelens inbyggda tangentbord. De olika tillbehören kan ges valba- ID:n, t. ex rumsnummer. Man kan också göra mer avancerade inställningar avseende larm och informationshantering. ra Larmpanelens intelligenta kösystem möjliggör olika prioriteringar av larmtyper så att t ex nödlarm går före trygghetslarm. Larmpanel 950i är enkel att ansluta till såväl CareTechs internsystem som till olika typer av larmgivare.

5 Radiolarmknapp Erik Vad bestämmer hur en larmknapp ska se ut? Vid utveckling av en produkt fokuserar CareTech på vilka behov den ska tillgodose. CareTechs Radiolarmknapp Erik är resultatet av en samlad kunskap och mångårig erfarenhet om vad användare, vårdpersonal och anhöriga värderar högst. Radiolarmknappen Erik är försedd med två knappar. Normalt används den ena för larm (ex trygghetslarm) medan den andra kan nyttjas för andra funktioner som exempelvis överfallslarm, personalknapp eller inbrottslarm. CareTechs Easy Press Concept (EPC) gör det enkelt även för en hand med nedsatt rörelseförmåga att tillkalla hjälp. Tre olika Klick-in tillbehör ger stor flexibilitet och många användningsområden. Radiolarmknappen Erik passar till CareTechs olika larmsystem och trygghetstelefoner. Loggprogram CareTechs Loggprogram loggar alla händelser i ett CareTech System Den samlade informationen underlättar kvalitetsdokumentation och planering av verksamheten. Dessutom kan loggprogrammet integreras med CareTechs Basmottagare eller Mobil Larmmottagare när externa trygghetstelefoner ansluts. Loggprogrammet ingår som standard i CareTechs larmmottagare. I internsystem med loggning ansluts PC med loggprogram direkt till CareTechs Larmpanel 950i eller till Centralenhet Omni.

6 Handset 2110 CareTechs Handset 2110 är en mobil kommunikationsenhet som med en inbyggd larmfunktion också fungerar som larmsändare och -mottagare. Handset 2110 har robust och hållbar design. Enheten har en stor och tydlig display för presentation av textmeddelanden, den är damm- och vattenskyddad enligt IP64 och klarar både stötar och tuffa miljöer. En stor, lättillgänglig larmknapp placerad överst på handenheten gör det enkelt för vårdpersonal att larma kollegor, vaktbolag eller polis vid händelse av hot eller en eventuell nödsituation. Handset 2110 erbjuder också möjlighet till positionering, en funktion som på begäran hittar användaren med hjälp av positionsfyrar som placeras ut i den aktuella fastigheten. Handset 2110 kan anslutas till CareTechs olika larmsystem för att skapa en trygg helhetslösning i egna boenden såväl som i särskilda boenden.

7 Tillbehör Trampmatta Sense trampmatta kan användas vid ytterdörr eller på annat ställe för att larma då personen trampar på den. Sänglarm Sense sänglarm används i sängen och sänder iväg ett larm då personen lämnar sängen. Den kan även tidsanpassas så att t.ex. larmet endast skickas om personen varit borta i 15 minuter eller mer. NYHET Nemo rörelsesensor Nemo är en unik trådlös rörelsesensor med flera funktioner i en och samma produkt. Med användarvänlig utformning och enkelt handhavande kan den placeras där den för tillfället behövs som bäst. Bordsknapp En flyttbar larmanordning som kan användas som komplement till larmknappen. Sändaren aktiveras med tryckknappen på toppen. En lysdiod tänds för att indikera sändning och att batteriets funktion är OK. Knappen kan programmeras att ge önskat nummer. Rökvarnare En brandvarnare med optisk detektor som både avger en tydlig akustisk larmsignal och skickar larmet vidare till larmmottagare.

8 Radiofyr Gustav & larmtransponder Elvis Varje gång den boende passerar den aktiva zonen kring radiofyren samtidigt som personen bär larmtranspondern så skickas ett passivt larm till larmmottagaren. Kan också ställas in att endast avge den senaste positionen i samband med tryck på den bärbara larmknappen. mbox en produkt med flera funktioner Radiosändare Till denna radiosändare kan man enkelt ansluta olika typer av handikapphjälpmedel för att underlätta för personen att aktivera larmet. Radiomottagare Denna produkt kan bl.a användas för lokal indikering genom att en summer, vibrator eller indikeringslampa ansluts till radiomottagaren. Dörrlarm Dörrlarmet installeras mycket enkelt och helt trådlöst. En liten magnet fästes på dörrbladet medan själva sändaren fästs på dörrkarmen. Det finns en förbikopplingsknapp för personalen så de kan passera larmet utan att det aktiveras. Repeater mbox Repeater är en radiomottagare och en sändare i samma enhet. Med hjälp av en repeater kan man förlänga räckvidden för trådlösa larmgivare. För mer information se:

9 Skiss System 5000/Äldreboende avdelning 8 rum Varje brukare har en larmknapp som larmar via radio till rumspanelen. Varje rum har en rumspanel med display och * talkommunikation. Personalen har en eller flera handenheter för att ta emot och * kvittera larmen. RUM 11 RUM 12 PERSONAL FÖRRÅD RUM 13 RUM 14 Loggdator Strömförsörjning Trådlös telefoni Trådlös telefoni DAGRUM RUM 15 RUM 16 RUM 17 RUM 18 Korridordisplay kan placeras antingen ensidigt eller dubbelsidigt för att få larmindikering i korridoren. I allmänna utrymmen kan med fördel en larmpanel placeras för att kunna övervaka larm. Ytterdörrar larmas på inställbar tid, ex natt. * Detta gäller för anläggningar som är utrustade med talkommunikation CareTech AB Box Kalix Tel info@caretech.se CareTech AB Plutonsvägen Falun Tel info@caretech.se

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg.

Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. Larmsystem 5000 för en trygg och värdig omsorg. LARMSYSTEM 5000 TILLBEHÖR ARBETSVERKTYG FAST TELEFONI TRÅDLÖS RADIO LEDNINGSVERKTYG IP-TELEFONI GSM 5000 LARMSYSTEM E-HÄLSA SÄNGLARM HANDENHET STOLLARM

Läs mer

Nya generationens trygghetslarm

Nya generationens trygghetslarm Nya generationens trygghetslarm CareIP är nya generationens trygghetslarm, där kommunikationen sker via IP eller mobilt via GSM/GPRS. CareIP är enkel att installera, med äkta Plug&Play, utvecklingsbar

Läs mer

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö

Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Internsystem för effektivare och tryggare vårdmiljö Attendos Vår helhetssyn ger Med en växande andel äldre och ökad livslängd ökar vårdbehoven samtidigt som samhället önskar utveckla effektiva och säkra

Läs mer

Internsystem Camillo. Systembeskrivning Från version 4.5

Internsystem Camillo. Systembeskrivning Från version 4.5 Systembeskrivning Från version 4.5 uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB,

Läs mer

Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm

Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm Bilaga 6 - Kravspecifikation Larm Datum: 2013-06-26 Dokumentet har tagits fram för att snabbt och enkelt få en överblick över vad som krävs för installation av ett komplett överfallslarm/larmsystem på

Läs mer

Teknisk Handbok Radiolarmknapp Erik Larmtransponder Elvis

Teknisk Handbok Radiolarmknapp Erik Larmtransponder Elvis Teknisk Handbok Radiolarmknapp Erik Larmtransponder Elvis Version 2.0 R3 Viktig information I alla system som utnyttjar radio och telekommunikation finns risk för störningar som användaren inte kan påverka.

Läs mer

Respond Kallelsesignalsystem

Respond Kallelsesignalsystem www.tjeders.se Respond Kallelsesignalsystem Larm- och kommunikationssystem för framtidens sjukhus och vårdinrättningar. Tjeders utvecklar, tillverkar och marknadsför system och komponenter för larm och

Läs mer

Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar...

Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar... I A P Tunstall AB, 2008 Allmänt... 5 Ordlista... 5 Servicelarm Accept Recense... 6 Personalapparat... 7 Servicelarm... 7 Personallarm... 7 Extra anslutningar... 7 Personalapparatens delar... 8 Apparatfunktioner

Läs mer

EkoTek 2.0. - trygghet för dig som arbetar i utsatta yrken.

EkoTek 2.0. - trygghet för dig som arbetar i utsatta yrken. EkoTek 2.0 - trygghet för dig som arbetar i utsatta yrken. EkoTek 2.0 är ett trådlöst och lättanvänt personlarm med positionering som enkelt kan byggas ut och anpassas efter verksamhetens behov och krav.

Läs mer

Bruksanvisning TX & TX-900-6

Bruksanvisning TX & TX-900-6 Bruksanvisning TX-900-1 & TX-900-6 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.3 2017-01-18 Introduktion TX-900-1 och TX-900-6 är sändare med

Läs mer

Bruksanvisning Radiolarmknapp Erik 9100

Bruksanvisning Radiolarmknapp Erik 9100 Bruksanvisning Radiolarmknapp Erik 9100 Viktig information I alla system som utnyttjar radio- och nätverkskommunikation finns risk för störningar som användaren inte kan påverka. Doro Care s produkter

Läs mer

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm.

Lyra. En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra En presentation av marknadens mest innovativa flexibla och driftsäkra trygghetslarm. Lyra kommer från det finska företaget Innovativt finskt företag med huvudkontor i Åbo (svenskspråkigt) Finns i

Läs mer

Systembeskrivning. Trygghetstelefon Caresse

Systembeskrivning. Trygghetstelefon Caresse och bärbar larmknapp Carino uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Caresse är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Rätt till ändringar förbehålles. Tunstall AB, 2008 2 1997-02-25 Art.nr. 64CSE005

Läs mer

Bruksanvisning TX & TX-900-6

Bruksanvisning TX & TX-900-6 Bruksanvisning TX-900-1 & TX-900-6 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.2 2012-12-05 Introduktion TX-900-1 och TX-900-6 är sändare med

Läs mer

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN

BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ säker vårdkommunikation i klartext! EN PRODUKT FRÅN BEST IQ systemet som växer med uppgiften! Idag sker förändringar snabbare än någonsin. Inte minst inom vården. För att kunna möta morgondagens

Läs mer

Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö

Accent. Internsystem. Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Internsystem Accent Ett internsystem för effektiv och trygg vårdmiljö Accent är ett internsystem som är utvecklat för servicehus och särskilda boendeformer inom omsorgen av äldre och funktionshindrade.

Läs mer

Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga.

Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga. INTELLIGENT OMSORGSSYSTEM FÖR ÄLDREBOENDE LÄGENHET 2 LÄGENHET 4 LÄGENHET 1 LÄGENHET 8 LÄGENHET 7 INGVAR Effektivare äldreboende med trygghet för boende personal och anhöriga. Trygghet för boende, personal

Läs mer

Mobilt trygghetslarm. För äldre Kroniskt sjuka Funktionshindrade

Mobilt trygghetslarm. För äldre Kroniskt sjuka Funktionshindrade Mobilt trygghetslarm För äldre Kroniskt sjuka Funktionshindrade TRYGGHETSLARM ÄR FÖR MÅNGA DEN LÖSNING SOM GÖR DET MÖJLIGT ATT BO KVAR HEMMA TROTS FUNKTIONSHINDER ELLER KRONISK SJUKDOM. SYFTET MED ETT

Läs mer

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov

Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov Trygghetstelefon 62 IP, analogt eller GSM Trygghetstelefon 62 passar dina behov 2 Förbättrad säkerhet för oberoende boende hemma Vi har utvecklat vårt trygghetslarm för människor som vill leva ett självständigt

Läs mer

Underlag för upphandling av Trygghetslarm

Underlag för upphandling av Trygghetslarm Underlag för upphandling av Trygghetslarm Dokumentet är ett kravdokument för upphandling av trygghetslarm i ordinärt boende. Underlaget för dokumentet är intervjuer av personer inom kommunerna, intervjuer

Läs mer

Lägenhetsapparat Camillo. Bruksanvisning Version 4.5

Lägenhetsapparat Camillo. Bruksanvisning Version 4.5 Lägenhetsapparat Camillo Bruksanvisning Version 4.5 Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE märkning och EMC. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5.

Läs mer

Bruksanvisning Repeater RP-900

Bruksanvisning Repeater RP-900 Bruksanvisning Repeater RP-900 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.0 2012-03-21 Innehåll 1 INNEHÅLL... 2 2 INTRODUKTION... 2 3 MONTERING...

Läs mer

Grace+ Bruksanvisning

Grace+ Bruksanvisning Grace+ Bruksanvisning 1 2010 Copyright CareTech AB, Rev A 2 Innehållsförteckning Läs först: Säkerhetsinformation...4 Viktig information...4 Förpackningens innehåll...5 Funktionsbeskrivning...7 Installationsbeskrivning...8

Läs mer

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning

Trygghetstelefon Classic. Bruksanvisning Trygghetstelefon Classic Bruksanvisning Allmänt Classic är liten, lätt och kan enkelt passas in i alla hemmiljöer. Den är högtalande och har mycket bra ljudkvalitet som ger klar och tydlig talkommunikation.

Läs mer

Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN

Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN Med BEST proactive finns säkerheten vid din sida. EN PRODUKT FRÅN Skillnaden mellan fara och skada kan mätas i sekunder. BEST Proactive överfallslarm står alltid redo för skarpa situationer. SÄNDARE Bärs

Läs mer

Bruksanvisning DOOR. Dörrlarm

Bruksanvisning DOOR. Dörrlarm Bruksanvisning DOOR Dörrlarm Innehåll Viktig information... 3 Översikt... 4-5 Installation... 6 Monteringsanvisning... 7 Extern larmsensor - inkoppling... 7 Funktion... 7 Fördröjning av larm vid inpassage...

Läs mer

Eventum III Larmdator

Eventum III Larmdator Eventum III Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

Manual. Remote Program 4290

Manual. Remote Program 4290 Manual Remote Program 4290 V1.0 2000-06-28 Box 10030 952 27 KALIX SWEDEN TEL +46-(0)923 16300 FAX +46-(0)923 10580 REMOTE PROGRAM 4290 Skapa ny databas Skapa en ny databas genom att välja Arkiv -> Ny Databas

Läs mer

RS485-gateway Trådlöst

RS485-gateway Trådlöst Trådlöst Dokument översatt från engelska -se 2014-04-22 A001 Innehåll 1 Produktbeskrivning... 1 2 Riktlinjer för installation... 1 3 Beskrivning av gränssnitt... 3 3.1 Anslutningar... 3 3.2 Start... 5

Läs mer

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden

Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden Bosch NurseCall med demensfunktion Ökad effektivitet i äldreboenden 2 Säkerhet i äldreboenden: en stor utmaning Att driva eller utrusta äldreboenden och ålderdomshem ställer dig inför utmaningen att väga

Läs mer

Handhavandeinstruktion

Handhavandeinstruktion Handhavandeinstruktion för centralapparat AC 948 med LCD-manöverpanel AC 148 Denna instruktion är tänkt att läsas av den anläggningsansvarige. AC 148 Handhavande anläggningsansvarige Rev.03 010108 Grundläggande

Läs mer

Eventum II Larmdator

Eventum II Larmdator Eventum II Larmdator Handhavandemanual SCANDINAVIAN ELECTRONIC SYSTEMS AB Box 128-284 22 PERSTORP Tel 0435-341 50 Fax 0435-341 60 Mobil 070-543 49 95 www.scandelect.se info@scandelect.se Funktionsbeskrivning

Läs mer

Rörelsesensor PIR 169 MHz. Best nr D V1.10

Rörelsesensor PIR 169 MHz. Best nr D V1.10 Rörelsesensor PIR 169 MHz Best nr. 648233D V1.10 Art nr. 64 USE 593 Datum 11 01 05 2 (8) Installations och Bruksanvisning Rörelsesensor PIR 169 MHz Inledning Rörelsesensorn är en sensor som ansluts till

Läs mer

Rörelsesensor PIR med kabel. Best nr CM, CR, R6, V6 V1.00

Rörelsesensor PIR med kabel. Best nr CM, CR, R6, V6 V1.00 Rörelsesensor PIR med kabel Best nr. 648230CM, 648230CR, 648230R6, 648230V6 V1.00 Art nr. 64 USE 600 Datum 11 01 05 2 (8) Installations och Bruksanvisning Rörelsesensor PIR med kabel Inledning Rörelsesensorn

Läs mer

NEO IP Användarmanual

NEO IP Användarmanual NEO IP Användarmanual NE41 09003-01 v2.1 Alarmknapp (röd) Återställningsknapp (grön) Extraknapp (grå) ❷ ❸ ❻ ❶ ❹ ❺ Strömbrytare (undersida) ❼ NEO IP kit innehåll Listan nedan visar vilka delar som ingår

Läs mer

Falck 6709 Rörelsedetektor

Falck 6709 Rörelsedetektor Bruksanvisning Falck 6709 Rörelsedetektor Artikelnr: 320 868 Innehållsforteckning Beskrivning av Falck 6709 Rörelsedetektor... 3 Kodning till mottagare... 4 Ta bort koder:... 5 Test... 6 Underhåll... 6

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem Solution 880

Handhavande. inbrottslarmsystem Solution 880 Handhavande inbrottslarmsystem Solution 880 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral:

Läs mer

Ljudsensor För trådlös avlyssning av brandvarnare. Ansluts i kortänden av spisvakten och stänger automatiskt av spisen/hällen vid larm.

Ljudsensor För trådlös avlyssning av brandvarnare. Ansluts i kortänden av spisvakten och stänger automatiskt av spisen/hällen vid larm. För ännu större säkerhet och användbarhet utökar du enkelt funktionen hos Rutabs spisvakter med våra trådlösa eller fasta tillbehör. Vi förser bland annat Sveriges omsorgsenheter, bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Bruksanvisning IOR. Kommunikationsenhet

Bruksanvisning IOR. Kommunikationsenhet Bruksanvisning IOR Kommunikationsenhet 2 Innehåll Viktig information... 4 Översikt... 5 Installation... 6 Konfiguration... 7 Strömförsörjning... 7 Ingångar... 8 Reläutgång... 9 Koppla larmsändare till

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem VR8

Handhavande. inbrottslarmsystem VR8 Handhavande inbrottslarmsystem VR8 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral: Telefon:

Läs mer

Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148. Bruksanvisning Daglig användare. Utgåva ver.6.00 2004-03-01. Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar

Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148. Bruksanvisning Daglig användare. Utgåva ver.6.00 2004-03-01. Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar Bruksanvisning NX-148 Rev.6.0 NX-148 Bruksanvisning Daglig användare Utgåva ver.6.00 2004-03-01 Microsec AB förbehåller sig rätten till ändringar 1 2 Bruksanvisning för NX-148 Rev.6.0 Bruksanvisning NX-148

Läs mer

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång.

Larm för olika behov. Idriftsättningen är enkel, ett eller ett par SMS så är du igång. LARMPAKET GSM Larm för olika behov Induo Home har fem larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag, fritidsbostäder, hobbygarage,

Läs mer

Bruksanvisning INKA. Tillbehörssändare

Bruksanvisning INKA. Tillbehörssändare Bruksanvisning INKA Tillbehörssändare Innehåll Viktig information... 1 Översikt... 2 Installation... 3 Konfiguration... 4 Strömförsörjning... 4 Ingångar... 5 Koppla INKA till TREX portabel larmmottagare...

Läs mer

Everon Systembeskrivning Trygghetssysten för äldreomsorgen

Everon Systembeskrivning Trygghetssysten för äldreomsorgen Everon Systembeskrivning Trygghetssysten för äldreomsorgen Allmänt Everonsystemet är ett nyutvecklat trådlöst system för trygghetslarm inom äldre- och handikappsomsorgen, inbrottslarm för hemmabruk, larmsystem

Läs mer

Hearing Solutions. från

Hearing Solutions. från Hearing Solutions från För personer som inte kan eller vill använda hörapparat. I situationer där en hörapparat inte är den bästa lösningen eller inte används När någon använder hörapparat men signalen

Läs mer

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003

ATU. Användarmanual. Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4. Version 2014.58-003 ATU Larmöverföringsenhet Firmware 2.9.4 Användarmanual Version 2014.58-003 Läs igenom hela användarhandledningen innan produkten används! Viktigt :ATU använder radiosignaler för att kommunicera och är

Läs mer

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10

Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10 Tekniska anvisningar Inbrottslarm 2012-10-10 1(10) 2(10) 2012-10-10 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SYFTE 4 ALLMÄNT 5 OMFATTNING 5 SYSTEM OCH FUNKTIONER 6 CENTRALAPPARAT 7 DETEKTORER 7 STRÖMFÖRSÖRJNINGSUTRUSTNING

Läs mer

Användarmanual. Solution 880

Användarmanual. Solution 880 Användarmanual Solution 880 detection systems Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fax: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral:

Läs mer

Bellman Visit 868 Armbandsmottagare och Laddare

Bellman Visit 868 Armbandsmottagare och Laddare Bellman Visit och Laddare BE0/BE70 Inledning Tack för att du valt produkter från Bellman & Symfon. Bellman Visit -systemet består av ett antal radiosändare och radiomottagare. Sändarna känner av olika

Läs mer

EkoTek. - trygghet för dig som arbetar i utsatta yrken.

EkoTek. - trygghet för dig som arbetar i utsatta yrken. EkoTek - trygghet för dig som arbetar i utsatta yrken. EkoTek är ett trådlöst och lättanvänt personlarm med positionering som enkelt kan byggas ut och anpassas efter verksamhetens behov och krav. 34-1

Läs mer

Lägenhetsapparat Camillo. Inkopplingsanvisning Från version 4.5

Lägenhetsapparat Camillo. Inkopplingsanvisning Från version 4.5 Inkopplingsanvisning Från version 4.5 Internsystem Camillo uppfyller EU:s direktiv för CE-märkning. Camillo är ett registrerat varumärke för Tunstall AB. Camillo från version 4.5. Rätt till ändringar förbehålles.

Läs mer

BFT3000. Användarmanual

BFT3000. Användarmanual BFT3000 Användarmanual Introduktion Innehåll 1 Introduktion 4 1.1 Tillhörande dokument 4 1.2 Rengöring 4 2 Panelens knappar och indikeringar 5 2.1 Brandförsvarstablå 5 2.2.1 Tryckknappar 5 2.2.2 Grafisk

Läs mer

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm

Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst VA-larm Installations- & Bruksanvisning Uponor Trådlöst V-larm Installationsanvisning Förpackningen innehåller: Utomhusenhet (sändare, bild 1) och inomhusenhet (mottagare med nätadapter bild 2). Enheterna är ihopparade

Läs mer

RX900A. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X

RX900A. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X Bruksanvisning för RX900A KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 302 41 Halmstad Mail: knop@knop.se Web: www.knop.se Tel: 020-12 12 34 Innehåll Introduktion...

Läs mer

Bruksanvisning RX-900-LED

Bruksanvisning RX-900-LED Bruksanvisning RX-900-LED KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.1 2012-03-21 1 Innehåll 1 INNEHÅLL... 2 2 INTRODUKTION... 3 3 FÖRBEREDELSER...

Läs mer

1. SMART CALL SYSTEM...

1. SMART CALL SYSTEM... Version 1.8 Innehållsförteckning 1. SMART CALL SYSTEM... 4 1.1 ALLMÄNT OM SMART CALL SYSTEM... 4 1.2 HISSTELEFON SMART CALL 4120... 5 2. FUNKTIONSBESKRIVNING... 6 2.1 ALLMÄNT... 6 2.2 LARMFÖRLOPP... 7

Läs mer

AK990 Personsökare BESKRIVNING INSTALLATION. Installera sändaren. Antenninstallation

AK990 Personsökare BESKRIVNING INSTALLATION. Installera sändaren. Antenninstallation AK990 Personsökare INNEHÅLL: 1 AK990 (E-37EV) Sändarenhet 1 AK995 (E-37RV) Mottagare 1 Antennkabel för anslutning till bilradio 1 Kablage BESKRIVNING AK990 är ett personsökarsystem. Det består av 2 delar:

Läs mer

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB

RX900B. Bruksanvisning för DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X. KNOP Rehatek AB DENNA BRUKSANVISNING GÄLLER FÖR VERSION 1.X Bruksanvisning för RX900B KNOP Rehatek AB Kristinebergsvägen 17 = 302 41 Halmstad =Mail: knop@knop.se=web: www.knop.se=tel: 020-12 12 34 Innehåll Introduktion...

Läs mer

1. SMART CALL SYSTEM...

1. SMART CALL SYSTEM... Innehållsförteckning 1. SMART CALL SYSTEM... 3 1.1 ALLMÄNT OM SMART CALL SYSTEM... 3 1.2 TRYGGHETSTELEFON SMART CALL 4200... 4 2. FUNKTIONSBESKRIVNING... 5 2.1 ALLMÄNT... 5 2.2 LARMFÖRLOPP... 6 2.3 LOGGLARM,

Läs mer

Sentrion intelligent säkerhet

Sentrion intelligent säkerhet Sentrion intelligent säkerhet www www IP-kamera Mobilgränssnitt Internet Befintligt nätverk SIOM Dörr-/larmnod Sentrion Centralenhet www Dörr-/larmnod SIOM Larm Sentrion marknadens mest intelligenta säkerhetssystem

Läs mer

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014)

Nyckel DropBox. RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition. Teknisk dokumentation (2014) Nyckel DropBox RFID-NFC technologi Baserat på ett intelligent system för Nyckel insamling & deposition Teknisk dokumentation (2014) Version 2014-1 sidan 1 / 6 Innehållsförteckning Nyckel DropBox System...

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Särskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Rek. Slutkundpris (inkl moms) Art. Namn. Art. Nr. Produktbeskrivning

Rek. Slutkundpris (inkl moms) Art. Namn. Art. Nr. Produktbeskrivning Art. Nr Art. Namn. Bild Produktbeskrivning Rek. Slutkundpris (inkl moms) 88004 JA 80G Trådlös gasdetektor. Indikerar läckage av: Naturgas, Metangas, Propangas, Butangas, Acetylengas, GPL, vätgas, Platinasensor.

Läs mer

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm

IQ8Wireless. - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm IQ8Wireless - Att kombinera trådbundet och trådlöst brandlarm Börjar där kablarna slutar: Revolutionerande lösningar för branddetektion Det finns områden och byggnader där vanlig kabelinstallation kan

Läs mer

Preliminär manual. Larmpaket lares 4.0 för utbildning

Preliminär manual. Larmpaket lares 4.0 för utbildning +P1 M1 M2 - + P1 M3 M4 - NC C NO +A +R Preliminär manual Larmpaket lares 4.0 för utbildning LABORATIONSPLATTA LARMSYSTEM KSENIA Borra hål 4 mm Centralapparat lares 16IP CA El/teknikrum +P i1 i2 - +P i3

Läs mer

Trygg i Malmö. Malmö stads LarmCentral

Trygg i Malmö. Malmö stads LarmCentral Trygg i Malmö Malmö stads LarmCentral Trygghet i ditt eget hem Malmö stads LarmCentral arbetar varje dag dygnet runt med brukaren i fokus och för att skapa trygghet åt Malmöborna. LarmCentralen erbjuder

Läs mer

Att flytta fokus från prylar till funktion. Erika Barreby Ulrika Stefansson

Att flytta fokus från prylar till funktion. Erika Barreby Ulrika Stefansson Att flytta fokus från prylar till funktion Erika Barreby Ulrika Stefansson Vems behov ska vi utgå från? Ny kunskap ger vidgade begrepp Från trygghetslarm till trygghetsskapande teknik Vad behöver vi göra?

Läs mer

Interfacemodul IDP-RM1 Installations- och programmeringsmanual

Interfacemodul IDP-RM1 Installations- och programmeringsmanual Utgåva 1 April 2008 Interfacemodul IDP-RM1 Installations- och programmeringsmanual Sida 1 av 10 Honeywell Life Safety AB Arenavägen 27 SE-121 28 STOCKHOLM - GLOBEN Tel: +46 8 775 56 60 Fax: +46 8 775 56

Läs mer

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www

VAKA - Passersystem.sjunio9atta8.se,20101115 www VAKA - Passersystem Aldrig har det varit enklare! VAKA är ett helt nyutvecklat passersystem och utmärker sig genom en unik systemuppbyggnad så väl som på en lång rad innovativa funktioner. Som första passersystem

Läs mer

Mångsidig lokal ljusreglering

Mångsidig lokal ljusreglering Mångsidig lokal ljusreglering I Mångsidig lokal ljusreglering Ungefär 20 procent av all energiförbrukning i världen går till belysning. Beroende på byggnadstyp och aktiviteter kan denna siffra till och

Läs mer

Sortimentsöversikt. Larm- påkallning, passage, epilepsi

Sortimentsöversikt. Larm- påkallning, passage, epilepsi Sortimentsöversikt Larm- påkallning, passage, epilepsi 2018-10 Innehåll Påkallningslarm - sändare... 1 Armbandssändare ATOM... 1 Universalsändare INKA... 1 Tillbehör till ATOM... 2 Tryckplatta HAPA till

Läs mer

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d...

Användarmenyn. S k r i v d i n k o d... Användarmanual Användarmenyn När larmsystemet är i frånkopplat läge kan användarmenyn nås genom att en användare skriver in sin PIN-kod. Från användarmenyn kan larmsystemet sedan larmas på, sättas i skalskyddsläge,

Läs mer

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22

Larmsändare sip86. Alla inställningar konfigureras enkelt upp med Windowsprogramvaran IP- Scanner. 2 Larmsändare sip22 Snabbhjälp IT sip86 Detta är en hjälpmanual för IT och nätverkstekniker för att snabbt kunna få en överblick på hur sip86 kan användas i olika nätverk. Om Larmsändare sip86 sip86 Generation 2 är nästa

Läs mer

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet.

Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Monterings råd till ditt nya Larm Dokumentet hjälper dig att göra en bra montering med högsta säkerhet. Dessutom får du ytterligare givande tips i slutet av dokumentet. Vill du ha rådgivning kontakta Bostadslarmet

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

FALL Bracelet. Portabel larmmottagare Användarmanual. NE v2.1

FALL Bracelet. Portabel larmmottagare Användarmanual. NE v2.1 FALL Bracelet Portabel larmmottagare Användarmanual NE41 10001-01 v2.1 Information in this User manual is subject to change without notice. NEAT Electronics AB reserves the right to change or improve their

Läs mer

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BRUKSANVISNING Vänligen läs alla instruktioner innan installationen ÖVERBLICK 00701/00708 med kamera (480x640 pixlar) och 00707

Läs mer

KP-1. Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA SOS

KP-1. Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA SOS KP-1 Trådlös knappsats Bruksanvisning SVENSKA Innehåll 04 04 05 Lär känna ditt system Delar Knappsatsens arbetsstatus 07 08 09 Montering Använda den digitala knappsatsen Inaktivera med RFID-tagg/kort 10

Läs mer

Felsignalsystem SVENSKA KRAFTNÄT TEKNISK RIKTLINJE. TEKNISK RIKTLINJE TR utg NK, Kontrollanläggning DATUM UTGÄVA

Felsignalsystem SVENSKA KRAFTNÄT TEKNISK RIKTLINJE. TEKNISK RIKTLINJE TR utg NK, Kontrollanläggning DATUM UTGÄVA SVENSKA KRAFTNÄT ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NK, Kontrollanläggning m VÄR BETECKNING TR02-08-02 DATUM samrad TEKNISK RIKTLINJE UTGÄVA 7 FASTSTÄLLD Felsignalsystem Uppdateringar Utgåva Ändringsnot Datum 06-04-13

Läs mer

Teknisk anvisning KALLELSESIGNAL- och ÖVERFALLSSYSTEM Ver. 1.0

Teknisk anvisning KALLELSESIGNAL- och ÖVERFALLSSYSTEM Ver. 1.0 Sidantal 23 KALLELSESIGNAL- och ÖVERFALLSSYSTEM Ver. 1.0 Landstingsservice i Uppsala Län 753 09 UPPSALA Tfn 018-611 00 00 Fax 018-69 58 18 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 64.CBEC ÖVERFALLSLARMSYSTEM...3 ALLMÄNT...3

Läs mer

e-sense Organic Plug and play

e-sense Organic Plug and play e-sense Organic e-sense Organic Plug and play e-sense Organic är ett trådlöst styrsystem som utvecklats för arbetsplatser. Alla armaturer har en egen sensor som reagerar på närvaro och dagsljus. Varje

Läs mer

Agenda Vad är Sensagon-systemet Från personligt hjälpmedel till larm Teknik och fakta Målgrupp och kunder

Agenda Vad är Sensagon-systemet Från personligt hjälpmedel till larm Teknik och fakta Målgrupp och kunder Agenda 2018-05-15 Vad är Sensagon-systemet Från personligt hjälpmedel till larm Teknik och fakta Målgrupp och kunder Trygghetssystem gruppbostad Enkelt personallarm Enkelt informationssystem med larm Spisvakt

Läs mer

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet

Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet ESIM264 Larmcentral Fjärrstyrning Klimatövervakning Värmestyrning -allt i en och samma enhet Fjärrövervakning av lagerlokaler, temperaturkoll på serverhallen eller larmsystem i fastigheter. ESIM264 kan

Läs mer

tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera

tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera tillägg till AnvändarmANUAL För LarmSystemet Lansen Home Installera, Använda och Administrera Innehåll 1 Externa antenner 2 GSM/GPRS 3 MMS 4 Ethernet inställningar 5 Fjärrhjälp OBS! För grundläggande information

Läs mer

HEMTRYGG 4070 TEKNISK HANDBOK VERSION PROGRAMVERSION 4070-V3.3

HEMTRYGG 4070 TEKNISK HANDBOK VERSION PROGRAMVERSION 4070-V3.3 HEMTRYGG 4070 TEKNISK HANDBOK VERSION 1998-05-25 PROGRAMVERSION 4070-V3.3 BOX 10030 952 27 KALIX SWEDEN TEL+46 (0)923 16300 FAX +46(0)923 10580 Innehållsförteckning 1 Smart Call System 1.1 Allmänt om Smart

Läs mer

Bruksanvisning TREX. Portabel mottagare

Bruksanvisning TREX. Portabel mottagare Bruksanvisning TREX Portabel mottagare Innehåll Viktig info... 3 Komma igång... 4 Översikt... 5 Sätta på TREX... 6 Stänga av TREX... 6 Navigera i menyn... 6 Ställa datum och tid... 7 Koppla sändare...

Läs mer

Bruksanvisning. Falck 6903 EpiFukt. Epilepsilarm med Lakanssensor. Art.nr Rev E SE

Bruksanvisning. Falck 6903 EpiFukt. Epilepsilarm med Lakanssensor. Art.nr Rev E SE Bruksanvisning Falck 6903 EpiFukt Epilepsilarm med Lakanssensor Art.nr 323803 Rev E SE 2 Innehåll Inledning... 5 Information om risker... 5 Falck 6903 EpiFukt består av:... 6 Beskrivning av Falck 6903

Läs mer

VERSION 3.2 KLIENTMANUAL NETALERT CS

VERSION 3.2 KLIENTMANUAL NETALERT CS KLIENTMANUAL NETALERT CS Om NetAlert Allmänt NetAlert är ett säkerhetssystem med en Serverprogramvara och en klientprogramvara. Serverprogramvaran installeras på en eller flera servrar. Klientprogramvaran

Läs mer

Bruksanvisning. Falck 6901 EpiTon. Epilepsilarm med mikrofonsensor. Art.nr Rev D SE

Bruksanvisning. Falck 6901 EpiTon. Epilepsilarm med mikrofonsensor. Art.nr Rev D SE Bruksanvisning Falck 6901 EpiTon Epilepsilarm med mikrofonsensor Art.nr 323801 Rev D SE 2 Innehåll Inledning... 5 Information om risker... 5 Falck 6901 EpiTon består av:... 6 Beskrivning av Falck 6901

Läs mer

FELSIGNALSYSTEM. TEKNISK RIKTLINJE 2006-04-13 TR02-08-2 utg E 1/11. NK, Kontrollanläggning DATUM 2006-04-13 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA E

FELSIGNALSYSTEM. TEKNISK RIKTLINJE 2006-04-13 TR02-08-2 utg E 1/11. NK, Kontrollanläggning DATUM 2006-04-13 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA E SvK4005, v3.3, 2012-08-09 ENHET, VERKSAMHETSOMRÅDE NK, Kontrollanläggning VÅR BETECKNING TR02-08-2 DATUM 2006-04-13 TEKNISK RIKTLINJE UTGÅVA E FELSIGNALSYSTEM 1/11 Uppdateringar Utgåva Ändringsnot Datum

Läs mer

Bruksanvisning LINK. Radiomottagare

Bruksanvisning LINK. Radiomottagare Bruksanvisning LINK Radiomottagare Innehåll Viktig information... 2 Översikt... 3 Installation... 4 Konfiguration... 5 Ta emot larm från alla larmsändare... 5 Reläutgång... 6 Koppla larmsändare till LINK...

Läs mer

INSTALLATIONS manual. Soliris Sensor RTS

INSTALLATIONS manual. Soliris Sensor RTS 1818199 110315 INSTALLATIONS manual SE Art.nr. 1818199 är en sol- & vindgivare för Somfy Altus RTS och Orea RTS motorer med inbyggd sol- & vindautomatik. Information om rådande sol- & vindförhållanden

Läs mer

Smarta Trygghetstillbehör

Smarta Trygghetstillbehör Smarta Trygghetstillbehör Enskilt boende Moderna och effektiva hjälpmedel Äldre och rörelsehindrade har svårt att klara vardagen utan hjälp. Med moderna och effektiva hjälpmedel kan tillvaron förenklas

Läs mer

Templog / TempControl PC

Templog / TempControl PC Templog / TempControl PC Templog är en vidareutveckling av RadioStore där i huvudsak alla funktioner har bibehållits, men där den nya elektronikkonstruktionen medger utrymme för framtida vidareutveckling.

Läs mer

Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet standard

Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet standard Tillgängligheten 3 417 01 Göteborg Tel.nr.031-652285 Fax.nr.031-510706 Utfärdad av: Göran Lövgren Galaxy Integrerad Fire RIO Med Kvitteringsenhet standard Reviderad: JJO Datum: 2009-12-08 Antal sid: 11

Läs mer

OASIS Mycket mer än ett trådlöst larm. Användarmanual & Installations information

OASIS Mycket mer än ett trådlöst larm. Användarmanual & Installations information OASIS Mycket mer än ett trådlöst larm Användarmanual & Installations information 1 Innehåll Bäste OASIS användare 1. System inställningar (pålarmning)...4 2. Under pålarmnings processen...4 3. Efter pålarmning...

Läs mer

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM

LARM www.induohome.com LARMPAKET GSM LARMPAKET GSM LARM www.induohome.com Larm för olika behov Induo Home har fyra larmpaket för att passa de vanligaste larmbehoven för mindre objekt. Våra paket passar för att övervaka hem, mindre företag,

Läs mer

Larmpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 20.

Larmpolicy. Antagen av kommunfullmäktige , 20. Larmpolicy Antagen av kommunfullmäktige 2003-03-27, 20. 1. INLEDNING 2. BRANDLARM 2.1 Definitioner 2.2 Larmobjekt 2.3 Krav på anläggning för brand- och utrymningslarm 3. INBROTTSLARM 3.1 Definitioner 3.2

Läs mer

Handhavande. inbrottslarmsystem DS7060

Handhavande. inbrottslarmsystem DS7060 Handhavande inbrottslarmsystem DS700 Din installatör Vid frågor eller service kontakta din installatör: Företag: Telefon: Fa: E-mail: Kontaktperson: Övrigt: Larmet är anslutet till: Larmcentral: Telefon:

Läs mer

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien

PROFORT. Fjärrstyrning och mätning. Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer. multiguard-produktserien -produktserien Fjärrstyrning och mätning Övervaka dina installationer med GSM, oberoende av internet och telefonlinjer UTVECKLAD FÖR NORDISKA FÖRHÅLLANDEN Serien av -produkter är anpassad för alla behov

Läs mer