SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Tomas Teglund,tjg ers Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålberg Övriga deltagande Helena Stefansson Nilsson, ers Stig Stefansson, ers Ulf Grape, ers Kristin Lindgren, personalchef Britta Fahlgren Adolfsson, bitr personalchef Åsa Israelsson, tf chef kommunhälsan Margareta Eklind, enhetschef Lars-Gunnar Lindgren, SACO Örjan Lejdal, TCO Håkan Nilsson, Kommunal Doris Lindberg, assistent Utses att justera Lennart Burvall, Caroline Larsson Stålbert ers Paragrafer Underskrifter.. /Harriet Classon, ordförande/ /Doris Lindberg, sekreterare/.. /Lennart Burvall, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Personalnämndens kansli Underskrift. Doris Lindberg

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 Pn 128 Dnr Information om kundtjänst samt studiebesök Marie Larsson, chef för medborgarservice och Teresia Andersson chef för kundtjänst samt Susanne Sundberg, projektadministratör informerar om det arbete som pågår i kundtjänst. Informationen avslutades med att nämnden gjorde ett studiebesök i kundtjänst lokaler.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 Pn 129 Dnr Nulägesinformation kommunhälsan Åsa Israelsson informerar om pågående rekryteringar inom kommunhälsan. Hon berättar också om det pågående arbetet med att förbättra debiterbar tid och hon bedömer att målet 65% kommer att nås vid årsskiftet. Kommunhälsan har under hösten gjort en kundenkät som redovisas. Nöjd kundindex uppgår vid denna mätning till 3,9 att jämföra med år 2006 då nöjd kundindex uppgick till 3,8. Svarsfrekvensen var också högre vid denna mätning än år Hela enkäten bifogas originalprotokollet. Personalnämndens beslut Informationen noteras.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 Pn 130 Dnr Kommunhälsan hälsoläget Åsa Israelsson rapporterar om hälsoläget vid kommunhälsan som fortfarande är gott. Personalnämndens beslut Rapporten noteras.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 Pn 131 Dnr Kommunhälsan anslagsuppföljning september 2007 Det ackumulerade utfallet för perioden uppgår till tkr vilket innebär en resultatförbättring med 199 tkr i förhållande till motsvarande period föregående år. Resultatförändringen beror i huvudsak på att vi har något högre intäkter än förra året och samtidigt har vi minskat övriga kostnader på ett effektivt sätt. Förseningar i lönerörelsen har lett till att årets löneökningar samt retroaktiva löner ännu inte belastat lönekostnaderna. Behovet av utbildningsinsatser har kommit igång sent pg a att kompetensplanen blev klar först i april månad. Prognos 2007 I förhållande till årsbudgeten på tkr beräknas årsprognosen uppgå till tkr vilket innebär ett överskott på 200 tkr. Känsligheten i lämnad prognos bedöms till kr. Största osäkerheten ligger i att beräkna intäkter för sålda tjänster enligt avtal till bolagen. Personalnämndens beslut Anslagsuppföljningen godkänns.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 Pn 132 Dnr Hälsoläget totalt för kommunen Personalchef Kristin Lindgren kommenterar den rapport om hälsoläget per september som varit utskickad och konstaterar att sjukfrånvaron fortsätter minska. Den slutliga produkten Hälsobokslut delas också ut till nämndens ledamöter och ersättare. Personalnämndens beslut Informationen noteras.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 Pn 133 Dnr Gymnasiekontoret, ansökan om medel för projekt Bakgrund Gymnasieskolan och vuxenutbildningen står inför mycket stora förändringar de närmaste åren. Konkurrensen ökar, antalet ungdomar minskar med en tredjedel, efterfrågan på yrkesutbildningar ökar, gymnasieskolan reformeras och får en annan struktur från 2010, nya former för utbildning och lärande utvecklas i och med college och lärlingsutbildning. Förändringarnas omfattning gör det relevant att betrakta skolan om fem år som en till stora delar ny skola, med helt nya förutsättningar. Förändringar innebär påfrestningar och risker för medarbetarnas hälsa. Med en bra hantering kan förändringar också bidra till stimulans och positiv utveckling. Resultat ur medarbetarenkäten, lärdomar från införande av det nya samverkansavtalet och erfarenheter från arbetet med arbetshälsa ligger till grund för den insats som gymnasiekontoret planerar för. Omdömena om motivation och arbetsglädje i medarbetarenkäten är positiva samtidigt som många svar pekar på att man har idéer om andra och effektivare arbetssätt. I och med den insats som planeras skapas förutsättningar för att ta vara på motivation och idéer hos medarbetarna. Arbetsplatsträffarna kan enligt många medarbetare bli bättre. Genom att inbjuda till delaktighet i förändringsarbetet kan samverkansformerna utvecklas och samverkan kan så som avtalet syftar till riktas mot utveckling av verksamheterna. En av grunderna för förbättrad arbetshälsa är delaktighet. Orsaker till arbetsrelaterad ohälsa finns bland annat att söka i osäkerhet om förutsättningar och små möjligheter att påverka. Förutsägbarhet, hanterbarhet och meningsfullhet understöds av möjligheter till delaktighet i förändringsarbetet.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 Pn 133 forts Syfte Aktiviteterna syftar till att ge en bättre beredskap inför kommande förändringsarbete och förebygga stressreaktioner med ohälsa som följd. Att skapa delaktighet och bibehållen motivation för medarbetarna så att förändringen blir synonym med utveckling och inte med avveckling. Forskning visar att en av de faktorer som skapar stressrelaterad ohälsa är förändring. Om man ger förutsättningar för delaktighet, meningsfullhet och hanterbarhet så minskar man risken för ohälsa under processen. Ökad insikt i att hantera förändring individuellt och i grupp ger goda resultat. Ett tryggt, tydligt och öppet ledarskap kan göra skillnaden mellan en bra förändring och en katastrofal förändring där man tappar all fart i processen. Cheferna är de viktigaste personerna i en förändringsprocess, vi måste försäkra oss om att de har god kompetens inom området Samverkansavtalet ger en bra grund för att arbeta med delaktighet. Vi behöver utveckla tillämpningen så att vi tillsammans med enskilda medarbetare och fackliga organisationer skapar förutsättningar som genererar medskapande. Planerade aktiviteter och kostnader Aktiviteterna är planerade i samverkan med Personal Partner AB som kommunen har avtal med. Redovisade kostnader är konsultinsatser och litteratur. Kostnader för arbetstid för medarbetare och chefer är inte inräknade. Utbildning i förändringsledning med alla chefer Fokus kommer att ligga kring analys av personliga resurser för att leda i förändring och utveckla det hälsofrämjande ledarskapet, samt om hur man får med sig medarbetare Vad innebär förändring Människors reaktioner vid förändring Hantera reaktioner Information och kommunikation vid förändring Hälsofrämjande ledarskap Leda i motvind Medarbetare och motarbetare Förändringens möjligheter

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 Pn 133 forts Heldagsutbildning 20 chefer, två grupper Kostnad: 2 x :- exklusive moms, totalt :- Seminarier för alla medarbetare Seminarierna sker i storgrupp, en grupp per skolenhet. Ett underlag för seminarierna är boken av Spencer Johnson Vem snodde osten. Det är en bok som beskriver hur människor reagerar vid förändringar utifrån olika personligheter, den är lättläst och fångar läsaren på ett personligt sätt. Varför förändring? Förändringsprocesser Reaktioner vid förändringar Att hantera förändring Möjligheter vid förändring Delaktighet vid förändring Kostnad: Seminarier 5 x 4250:- exklusive moms, totalt :- Litteratur Vem snodde osten 300 x 138:- totalt :- exklusive moms Handledning/ coachning Förändring måste hanteras av de som befinner sig i den dagliga verksamheten. Förändringsarbetet kommer att fortsätta i respektive arbetslag med rektor som självklar ledare. Rektorer erbjuds möjlighet att delta i grupphandledning som inriktar sig på förändringsprocesser och förändringsledning. Tidsåtgång per tillfälle i grupper om tre personer. Kostnad: 12 x 2100:- exklusive moms totalt :- Utvecklingsarbete i samverkan med personalorganisationer Tillsammans med fackliga organisationer utveckla arbetssätt som genererar medskapande i enlighet med samverkansavtalet Kostnad: 5 x 980:- timme, exklusive moms totalt 4 900:-

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 Pn 133 forts Ansökan om medel för genomförande Gymnasiekontoret ansöker hos personalnämnden om medel för att genomföra redovisade aktiviteter. Total kostnad enligt ovanstående specifikation :- kronor exklusive moms. Personalnämndens beslut Ansökan beviljas och slutrapport skall göras av gymnasiekontoret.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 Pn 134 Dnr Ansökan om finansiering av projekt Bemanningsekonomi, socialkontoret Socialkontoret har inkommit med ansökan om finansiering av projekt Bemanningsekonomi inom äldre- och handikappomsorgen. Ansökan avser kronor. Bakgrund Socialnämnden har i juni 2007 uppdragit åt socialkontoret att presentera ett projekt för att utbilda chefer och personal inom äldre- och handikappomsorgen i bemanningsekonomi. Under våren 2006 deltog många av socialkontorets chefer i ett seminarium i ämnet. Detta väckte stort intresse och det behövs nu en fördjupad kunskap i ämnet för att aktivt börja arbeta enligt den modell som presenterades vid seminariet. Mål Målet med utbildningen är att öka medvetenheten hos personal och chefer om hur ekonomin påverkas av det sätt som bemanning av verksamheten görs. Under projekttiden görs en analys avseende sjukfrånvaro, vikariekostnader, arbetstider, bemanning mm för varje arbetsställe. Utifrån analysen tas sedan förslag fram till förändringar. Genomförande Under november planeras utbildning starta med två grupper med deltagare per grupp. Under våren 2008 görs en noggrann utvärdering. Kostnaderna för projektet beräknas till kronor och består av kostnader för projektledare, utbildningskostnader för personer under 5 dagar, lokalhyra, förtäring och materialkostnader, sammanlagt kronor. Därtill kommer vikariekostnader för arbetsplatserna i samband med utbildningsdagar och mellanliggande uppgifter som hör till utbildningen, kronor.

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 12 Pn 134 forts En styrgrupp bestående av avdelningscheferna för äldre- resp handikappomsorgen, enhetschefen vid socialkontorets personalutvecklingsenhet samt en representant från Kommunal är utsedd. Projektledaren är ej tillsatt än. Samverkan på socialkontoret kommer att ske innan 17 oktober. Personalnämndens beslut Ansökan beviljas och slutrapport skall göras av socialkontoret.

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 Pn 135 Dnr Stiftelsen Personalrestaurangen Brinken Enligt gällande stadgar för Stiftelsen Personalrestaurangen Brinken så ska Skellefteå kommun svara för personalkostnaden när det gäller den personal som behövs för kaffehanteringen. Det är sedan tidigare fastlagt att det motsvarar tre heltidstjänster (24 tim/dag). Under årens lopp har behovet av personal till kaffehanteringen ökat vilket gjort att restaurangen anställt ny och extra personal för att klara den dagliga driften. Ökning beror främst på ett ökat antal kaffevagnar och liknande till utbildningar och träffar. Stiftelsen Personalrestaurangen Brinken har under de senaste åren erhållit kronor som ersättning för personal som nyttjats för Skellefteå kommuns kaffehantering. Ersättningen har inte motsvarat kostnaderna för ovan nämnda timmar. Personalrestaurangen har fram till 2004 haft möjlighet att själva täcka det underskott som uppstått för kaffehanteringen. Vi beklagar dock att vi inte tidigare gjort personalnämnden uppmärksammade på att personalkostnaderna för kaffehanteringen ökat i jämförelse med erhållen ersättning. Se nedan redovisning. År Erhållen ersättning i kronor Verklig kostnad i kronor Stiftelsen Personalrestaurangen Brinken ansöker om en utökad och retroaktiv kompensation från kommunen gällande personal för kaffehantering. För 2005 ytterligare kronor och för kronor. När det gäller innevarande år 2007 beräknas den totala kostnaden för kaffehanteringen vara kronor. För verksamhetsåret 2008 beräknas den bli kronor.

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 14 Pn 135 forts Personalnämnden beslutar att ansökan om kompensation för med kronor beviljas och att ansökan om kompensation för 2008 får prövas i personalnämndens internbudget för 2008.

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 15 Pn 136 Dnr Remissvar handlingsprogram för allergiförebyggande arbete Folkhälsorådet har i skrivelse remitterat förslaget till handlingsprogram för det allergiförebyggande arbetet. Programmet är en del av det folkhälsopolitiska programmets mål 5 Sunda och säkra miljöer/produkter och det lokala miljömålet frisk luft. I programmet finns också råd för familjer och andra som är berörda av allergifrågan. Utgångspunkten är att materialet ska utgöra rekommendationer och riktlinjer för hur arbetet ska bedrivas. Remisstiden är fastställd till 31 oktober och folkhälsorådet framhåller att respektive nämnd speciellt bör beakta och lämna synpunkter på de delar av förslaget som direkt berör nämndens verksamhet. Det är naturligtvis också möjligt att kommentera programmet i sin helhet. Yttrande Personalnämnden konstaterar inledningsvis att programmet är innehållsrikt och tydligt. Det är också nödvändigt att respektive nämnd analyserar och kostnadsberäknar de förslag som berör respektive nämnds ansvarsområde. Personalnämndens ansvarsområde omfattar verksamhetsansvaret för kommunhälsan samt ansvaret för den övergripande personal- och lönepolitiken. Verksamhetsansvaret och arbetsmiljöansvaret utövas av respektive facknämnd. I det målstyrningsarbete som pågår i kommunen utgör kommunkoncernens styrkort med gemensam vision, nyckelfaktorer och mål den inriktning som alla nämnder och förvaltningar skall ha som inriktning. Personalnämnden har inflytande över medarbetarperspektivet där nyckelfaktorn attraktiva och hälsosamma arbetsplatser utgör en av de faktorer som kommunens personalpolitik bygger på. Inomhusmiljö De lokaler som kommunens verksamheter bedrivs i tillhandahålls till största delen av fastighetsnämnden och personalnämnden förutsätter att de normer och lagar som arbetslokaler lyder under följs. Det är känt för personalnämnden att svårigheter finns att påverka miljön för våra medarbetare som arbetar i andras hem. Respektive nämnd som arbetsmiljöansvarig för sin egen verksamhet har i arbetsmiljöplaner har lagt fast hur t ex inomhusmiljön ska följas upp.

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 16 Pn 136 forts Rökning Rökning i kommunens arbetslokaler har helt nyligen varit föremål för diskussion och beslut i personalnämnden. Kommunhälsan erbjuder rökavvänjning för kommunens anställda. Beslut finns tidigare tagna om att rökning ej är tillåten i kommunens lokaler och ej i direkt anslutning till entréer bl a. Personalnämnden har uppmärksammat att dessa tidigare beslut fallit i glömska och har därför uppdragit åt kommunledningskontoret att aktualisera och förtydliga de regler om rökning som tidigare är tagna. Dessa beslut står i överensstämmelse med programmets mål om att ingen skall ofrivilligt utsättas för rök i sin omgivning och att tobaksfri miljö skall eftersträvas inom kommunens lokaler. Detta innebär heller inga direkta kostnader. Parfymer och andra starka lukter Föreslaget mål att varje verksamhet i sin policy poängterar vikten av en doftfri miljö bedöms också rätt utifrån styrkortets mål om hälsosamma arbetsplatser. Inga kostnader är förenade med ett sådant mål. Djur Målet om att halter av pälsdjursallergen ska hållas så låga som möjligt i offentliga lokaler kan personalnämnden biträda. Redan 1980 fastställde dåvarande centrala arbetsmiljökommittén att förbud gäller att ta med hundar i kommunens förvaltningslokaler. Undantag dock för tillfälliga besökare och ledarhundar. Det kan dock vara lämpligt att aktualisera även detta beslut och att det naturligtvis omfattar kommunens samtliga arbetslokaler. Inte heller här är målet förenat med kostnader. Sammanfattningvis bedömer personalnämnden att de områden som berör nämndens ansvarsområde kan tillstyrkas och att nämnden avser att påminna i organisationen om tidigare fattade beslut. Personalnämndens beslut Förslaget till remissvar antas.

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 17 Pn 137 Dnr Redovisning av förvaltningarnas arbetsmiljöarbete Till dagens sammanträde föreligger redovisning från fritidskontoret som delas ut. Det konstateras att alla förvaltningar nu har redovisat sina arbetsmiljöplaner och hur arbetet med arbetsskadeanmälningar hanteras. Det är personalnämndens önskemål att arbetsmiljöarbetet återspeglas i nämndernas delårs- och årsbokslut fortsättningsvis. Personalchefen informerar om att en sådan diskussion pågår i utvecklingsarbetet av Mål och resultatstyrningen. Personalnämndens beslut Redovisningen noteras.

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 18 Pn 138 Dnr Analys av medarbetarundersökning 2007 Kommunledningskontorets analys av medarbetarundersökning 2007 har varit utsänd. Under behandlingen av ärendet finns synpunkter på en del små redaktionella ändringar som kommer att göras. Analysen med dess förslag har inte behandlats av kommunövergripande samverkansgruppen och detta kommer att ske den 22 oktober. Personalnämndens beslut Uppdras åt kommunledningskontoret att fortsätta arbetet utifrån analysen. Eventuellt kan ärendet återkomma efter behandling i Kös.

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 19 Pn 139 Dnr Anslagsuppföljning september 2007, personalnämnden exkl kommunhälsan Det ackumulerade utfallet per: uppgår till 14,7 miljoner kr, vilket innebär en resultatförbättring med 6,9 miljoner kr i förhållande till motsvarande period föregående år. Resultatförändringen beror i huvudsak på ej nyttjad resultatöverföring samt lägre förbrukning av rehabiliteringsanslagen. Viktiga händelser under perioden: Kontoansvariga rapporterar fortsatt positiv trend i arbetet med rehabilitering utifrån tydligare processbeskrivning. Det aktiva arbetet med tidig rehab som kommunhälsan bedriver bedöms också ha haft betydelse och allt detta sammantaget har inneburit ett mindre inflöde av långa sjukfall. Prognos 2007 Prognosen tyder fortfarande på ett överskott på 5 miljoner kronor. Känsligheten i lämnad prognos bedöms till + 1 miljon kronor. Största osäkerheten ligger i om efterfrågan på insatser för grupper med hög sjukfrånvaro, förebyggande insatser, insatser med anledning av medarbetarenkät mm planeras och genomförs under året. Personalnämndens beslut Anslagsuppföljningen godkänns.

20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 20 Pn 140 Dnr Ändring av förtroendevaldas ersättningar 2007 och 2008 Personalnämnden ska efter varje innevarande års löneförhandlingar för Skellefteå kommuns anställda förändra de förtroendevaldas ersättningar med den genomsnittliga löneökningen för kommunens anställda (uttryckt i procent) års genomsnittliga löneökning är 3%. Den uppräkning som gjorts från framgår av bilagan och överlämnas till kommunfullmäktige för kännedom. Ett antal övriga ändringar föreslås enligt följande från : 9 sid 6 nytt stycke 3 tillföres: För hel- och deltidsengagerade med minst 40% tjänstgöring och där kommunen tillhandahåller eget kontorsrum utgår ingen km-ersättning till och från arbetsplatsen. Bilaga 2 sid 5 Restidsarvode stycke 3 ändras till: mer än 10 km men högst 22 km 1 timersättning mer än km 1,5 timersättningar mer än km 2 timersättningar mer än km 2,5 timersättningar mer än 58 km -- 3 timersättningar 2 punkt o) tredje strecksatsen (sid 4) restid i anslutning till fastställd tjänstgöringsdag tas bort. Tillämpning av bestämmelser om ersättning mm till kommunalt förtroendevalda i Skellefteå kommun 2 o) Reseersättning utges tas bort.

21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 Pn 140 forts Från föreslås följande ändringar: Bilaga 2 sid 2: Socialnämnden arbetsutskott ordinarie 7,5% Socialnämnden arbetsutskott ersättare 2,5% Bilaga 2 sid 5: text För arbetsutskottssammanträden utgår ett schablonberäknat belopp för förlorad arbetsinkomst om 6 timersättningar (995:-) tas bort. Tillämpning av bestämmelser om ersättning mm till kommunalt förtroendevalda i Skellefteå kommun: Bilaga 2 Följande stycken tas bort: Arbetsutskottssammanträde - Ledamoten deltar ej hela tiden. Ersättningen utges för verklig tid, inkl grundarvode för första timmen. Ersättningen kan aldrig överstiga det schablonberäknade beloppet. - Korta arbetsutskottssammanträden. För sammanträden som pågår t o m 30 minuter (1/2 timme) utges grundarvodet på 3 timmar. För sammanträden som pågår mer än 30 minuter utges schablonbeloppet. Tillämpning Övrigt Extra sammanträden Följande stycken tas bort: - Nämnds/styrelsesammanträde med påföljande arbetsutskottssammanträde. Minst 2 timmars uppehåll mellan sammanträden i samband med lunch minst 3 timmar- för att schablonberäknat belopp ska utges för (minst 30 min - kortare tid grundarvode). Annars utges ersättning för verklig tid. - Arbetsutskottssammanträde med påföljande nämnds-/styrelsesammanträde. Är båda sammanträden tidsmässigt inom schablonen (6 timers. inkl. grundarvode) vilket tidsmässigt utgör 4 timmar utges enbart den schabloniserade ersättningen. Alla förslag till ändringar har markerats i bilaga.

22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 22 Pn 140 forts Personalnämndens beslut Förtroendevaldas ersättningar höjs fr o m med 3% (med vissa avrundningar). Beslutet överlämnas till kommunfullmäktige för kännedom. Föreslår kommunfullmäktige besluta i enlighet med de förändringar som redovisats ovan och som framgår av bilaga.

23 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 23 Pn 141 Dnr Regeringens budgetproposition, information Biträdande personalchef Britta Fahlgren Adolfsson informerade om arbetsgivarfrågor i budgetpropositionen.

24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 24 Pn 142 Delgivningar Delgives och lägges till handlingarna. Dnr Kommunstyrelsen angående anslag för handlingsplan för önskad sysselsättningsgrad 2007, socialkontoret. Dnr Barn- och grundskolenämnden angående uppbyggnad av personalpool. Dnr SKTF Anmälan/avanmälan av fackliga förtroendemän , , , Anmälan av skyddsombud vid kommunledningskontoret Dnr Kommunal Anmälan av arbetsplatsombud tiden ( Anmälan/avanmälan av arbetsplatsombud tiden ( Dnr SSR, SACO, Lärarförbundet Anmälan/avanmälan av fackligt förtroendevald Anmälan/avanmälan av facklig förtroendeman för Lärarförbundet

25 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 25 Pn 143 Dnr Anmälan av delegationsbeslut Föreligger följande anmälningar av delegationsbeslut t o m Anställande tillsvidare. Anställande för viss tid, viss säsong eller visst arbete, över en månad. Anställnings upphörande. Återkallande av kungörelse. Fastställande av lön. Fackliga företrädares ledighet med avlöningsförmåner enligt LFF. Entledigande enligt Lag om anställningsskydd (förtidspension). Pensionsavgång för lärare. Arbetstidsminskning för lärare i samband med ansökan om delpension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell förtidspension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell sjukersättning. Fritidsstudiebidrag. Ersättning inom förslagsverksamheten. Personalnämndens beslut att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2011-01-26 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-16.20 Beslutande Harriet Classon, (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) - 15.15 Maria Viksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.10 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2010-05-10 Personalnämnden Plats och tid Medelfors kl 08.00 17.15 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 14.35 Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Stig Stefansson (C)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Stadshuset, kl 13 00-17.00 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Johan Söderberg, tjg ers Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-10-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.15 11.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2010-12-22 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 15.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 13.35 - Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 08.00-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.35 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Stålbert Larsson Annika Nyman,

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid KS-sammanträdesrum, kl 13.00-17.25 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) 13.25 - Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2011-06-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) - 16.40 Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 8.15-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Expolaris, 13.00 17.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers - 17.00 Samtliga individärenden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande ersättare Annika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) 11.30 Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2012-01-13 Personalnämnden Plats och tid Rönnskär, Kopparhallen kl 08-30 16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 14.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2014-10-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.35 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.55 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.30 12.40 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund (frånvarande 103) Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 15.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Maria Marklund (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 Personalnämnden Plats och tid Piteå havsbad, kl. 8.00-9.20 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S) Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 13.00-16.10 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burvall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD)

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-11.30 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Tomas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-10-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.40 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

Personalnämnden 24 januari 2018

Personalnämnden 24 januari 2018 Personalnämnden Personalnämnden 24 januari 2018 Sid Justering... 4 1 Information om IRUP, planering... 5 2 Information från HR-direktör... 6 3 Riktlinje arbetsanpassning och rehabilitering... 7 4 Remissvar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Annika Nyman, tjg ers Stig Stefansson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2014-09-18 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.30 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Tjänstgörande

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Linda Viklund (C) Britt-Marie Essell (S) Karin Gerken, personalchef Margareta Östberg, sekreterare

Inge Östlund (C), ordförande Linda Viklund (C) Britt-Marie Essell (S) Karin Gerken, personalchef Margareta Östberg, sekreterare 1(11) Plats och tid Kommunledningskontoret, Kl 15.00 17.00 Beslutande Ledamöter Inge Östlund (C), ordförande Linda Viklund (C) Britt-Marie Essell (S) Övriga närvarande Karin Gerken, personalchef Margareta

Läs mer

Personalnämnden 26 september 2018

Personalnämnden 26 september 2018 Personalnämnden Personalnämnden 26 september 2018 Sid Justering... 3 51 Information från HR-direktör... 4 52 Revidering av personalnämndens delegationsordning... 5 53 Utredning av servicecenters samordningsfunktion

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Personal & arbetsmiljö, Björkhemsvägen 13, kl 09:30-12:00 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Barbro Kärrstrand (Fp) Kalle Heise (Mp) Kristina Lindbåge (S) Ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 74 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 Ordförande Bo Lager (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Esa Jääskeläinen

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Expolaris kl 13.00-16.50 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande Annika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande Sammanträdesprotokoll 1-10 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id. 8.30-12.10 Beslutande Övriga deltagare Anne Tano (M) Harald Lagerstedt ( C) Tobias Carlsson Liberalerna Ewa Klang (S) Ulla

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist (FP) Styrbjörn

Läs mer

Personalnämnden 28 mars 2018

Personalnämnden 28 mars 2018 Personalnämnden Personalnämnden 28 mars 2018 Sid Justering... 3 13 Information från HR-direktör... 4 14 satesattestanter personalnämnden 2018... 5 15 Riktlinje arbetsanpassning och rehabilitering... 6

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande 33-40

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande 33-40 PERSONALUTSKOTTET 2016-12-07 1 Plats och tid Paletten Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande Beslutande ersättare Ulrica Truedsson

Läs mer

I\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I\atrineholms kommun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSONALUTSKOTTET 2013-10-16 1 Plats och tid Atelj en klockan 13.15 14.15 Beslutande Pat Werner (S) Johan Hartman (M) Anneli Hedberg (S) Inger Fredriksson (C)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Röd, 2012-08-30 kl 13:15-15.30 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg, Ej närvarande: Lennart Nilsson

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.20 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2018-03-21 Gemensam nämnd Plats och tid Distanssammanträde, 2018-03-21, kl. 10.00 10.30 ande Lotta Åman (S), ordförande Mikael Lindfors (S) Ylva Olofsson (S) Tjänstgörande ersättare Johan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-06-02 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:15 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-08-26 Sid 66 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Björn Jonasson (KD) ordförande Birgitta Olsson-Johansson (S), 2:e vice

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Gymnasienämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Gymnasiekontoret Laboratorgränd 5, kl 13.00-17.15 Beslutande Övriga deltagande Bertil Almgren, ordf Joakim Dahlgren Stina Engström Ulrika Larsson Heléna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Bonargården, måndagen den 19 februari 2018 kl 16:00-19:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Plats och tid Personalkontoret, kl. 8.30 11.00 Beslutande Lena Andersson (M) Ulla Svensson (S) Göran Stark (S) Marianne Nord Lyngdorf (FP) Övriga deltagare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00-11.45 Beslutande Susanne Stenlund, s, ordf Katarina Hansson, s Per Holm, kd Jenny Steen, s, tjg ers Erling Johansson, kd, tjg ers Solveig Samuelsson, s Björn

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Dick Lindkvist

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Justering av lönenämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Justering av lönenämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 2012-03-05 1 (6) Plats och tid Tierps kommun, kommunhuset, Rådrummet 5 mars 2012 kl 9.00-10.15 Beslutande Se blad 2 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Svanfeldt, personalchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1112111111112 1 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Lennart Nilsson (c) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Övriga

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag SammanträdesprotokoU 1-7 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 10.00-12.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Anne Tano (M) Harald Lagerstedt (C) Tobias Carlsson (FP) Ewa Klang

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2012-12-17 Tekniska nämnden Plats och tid Tekniska kontoret, Odenrummet, kl. 13:15 15:30 Beslutande Ola Burström (S), ordförande Lasse Johansson (MP) Christer Granström (S) Mikael Bystedt

Läs mer

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande

Inger Magnusson Utdragsbestyrkande Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 2013-09-25 Plats och tid Räddningsstationen i Mossarp, onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.10 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran

Läs mer

Personalnämnden 25 januari 2017

Personalnämnden 25 januari 2017 Personalnämnden Personalnämnden 25 januari 2017 Sid Dagordning... 3 Justering... 4 1 Information om SAMklang... 5 2 Information om rekryteringen av ny HR-direktör... 6 3 Information från HR-direktören...

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen, klockan 14.00 16.55 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-16.25 ande Ersättare Övriga deltagande Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Håkan Johansson (M) Lennart Lööv (S) Nils-Erik Johansson (S) Dan

Läs mer