SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Övriga deltagande Helena Stefansson Nilsson, ers gick kl Stig Stefansson, ers Kristin Lindgren, personalchef Britta Fahlgren Adolfsson, bitr personalchef Åsa Israelsson, chef kommunhälsan Åke Östlund, kommunhälsan Tiina Enkvist, kommunhälsan Mikael Niklasson, kommunhälsan Håkan Nilsson, Kommunal Lars-Gunnar Lindgren, SACO Örjan Lejdal, TCO Doris Lindberg, assistent Samtliga individärenden publiceras inte. Borttaget: 22 och 24 Utses att justera Caroline Larsson Stålbert, Tomas Teglund ers Paragrafer Underskrifter.. /Harriet Classon, ordförande/ /Doris Lindberg, sekreterare/.. /Caroline Larsson Stålbert, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Personalnämndes kansli Underskrift. Doris Lindberg

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 Pn 13 Dnr Kommunhälsan nulägesinformation Kommunhälsans chef Åsa Israelsson informerar om nuläget på kommunhälsan. Hälsoläget vid kommunhälsan är fortfarande gott. Informationen noteras.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 Pn 14 Dnr Presentation kartläggning av hög sjukfrånvaro Personalnämnden har gett kommunhälsan i uppdrag att utföra en analys av ett antal yrkeskategorier med hög sjukfrånvaro. Vid dagens sammanträde presenteras analysen av företagsläkare Åke Östlund, företagsgymnast Mikael Niklasson och företagssköterska Tiina Enqvist. Rapporten har enligt det första uppdraget koncentrerats på undersköterskor och vårdbiträden. En diskussion pågår mellan socialkontoret och kommunhälsan om hur det fortsatta samarbetet ska se ut. I den efterföljande diskussionen konstateras att en fortsatt kartläggning och analys av övriga grupper med hög sjukfrånvaro behöver göras och att en revidering av yrkesgrupper kan komma ifråga. Kommunhälsans chef återkommer till sammanträdet i april med rapport om hur det fortsatta samarbetet med socialkontoret planerats.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 Pn 15 Dnr Årsbokslut 2007 kommunhälsan Kommunhälsan har överlämnat årsbokslut 2007 enligt bilaga. Måluppfyllelse nås i samtliga perspektiv utom medarbetarperspektivet som uppgår till delvis måluppfyllelse. Nettokostnaden för kommunhälsans verksamhet uppgår till 9,7 miljoner kronor och innebär en positiv avvikelse med kronor jämfört med årsbudget. Godkänna kommunhälsans bokslut inklusive budgetuppföljning och resultaträkning samt begära resultatöverföring med kronor.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 Pn 16 Dnr Årsbokslut 2007 personalnämnden exkl kommunhälsan Personalavdelningen har överlämnat årsbokslut 2007 avseende personalnämndens verksamhet exkl kommunhälsan samt kommunens ansvar för medarbetarperspektivet enligt bilaga. Måluppfyllelse bedöms nås förutom medarbetarperspektivet och ekonomperspektivet som delvis når måluppfyllelse. Nettokostnaden för personalnämndens verksamhet exkl kommunhälsan uppgår till 22,1 miljoner kronor jämfört med budget 32,6 miljoner kronor. Den positiva avvikelsen uppgår till 10,5 miljoner kronor och 6,7 miljoner kronor föreslås som resultatöverföring. Godkänna personalnämndens bokslut inkl budgetuppföljning och resultaträkning samt begära resultatöverföring med 6,7 miljoner kronor.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 Pn 17 Dnr Yttrande över skrivelse om arvoden Kommunala pensionärsrådet Personalnämnden har för yttrande erhållit skrivelse med följande lydelse: I förslag till normalreglemente för KPR (har tagits fram av PRO, SPF, SKPF, SPRF, RPG, samtliga representerade i regeringens pensionärskommitté) står under rubriken Ekonomi: Till pensionärsorganisationernas representanter utgår arvode, traktaments- och reseersättning enligt av kommunfullmäktige fastställda regler för förtroendevalda. Vi har i två skrivelser anhållit om, att Skellefteå kommun skall godkänna denna punkt. Båda skrivelsernas begäran har avslagits. Motiveringen har varit, att man enligt Skellefteås lönereglemente endast ersätter förlorad arbetsförtjänst, något som pensionärer ej har. Vi påstår, att denna motivering ej är med sanningen överensstämmande. Det finns pensionärer som är ledamöter i både KS och KF, och dessa arvoderas på exakt samma sätt, som de ledamöter, vilka fortfarande är kvar i arbetslivet med förlorad arbetsförtjänst. KP-rådet är ju, vilket namnet anger, endast, ett rådgivande organ, men vi påstår, att rådets synpunkter bör vara av värde för våra kommunpolitiker. Vi anhåller därför på nytt, att rådets ledamöter skall arvoderas på samma sätt som övriga förtroendevalda. Pensionärsorganisationerna SKPF, SPF och PRO i Skellefteå. Som svar på skrivelsen vill personalnämnden anföra följande: Bestämmelser om ersättningar mm till kommunalt förtroendevalda i Skellefteå kommun är antagna av kommunfullmäktige.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 Pn 17 forts I dessa bestämmelser finns reglerat i bilaga 4 att ersättning till ledamöter i pensionärsrådet och handikapprådet som utses av föreningar erhåller ersättning per ordinarie sammanträde (ej pensionsgrundande eller semesterlönegrundande). Fr o m har personalnämnden beslutat att ersättningen är 155 kronor. Ledamot som har inkomstbortfall ersätts som kommunalt förtroendevald vad avser ersättning för sammanträdestiden (schablonberäknat belopp). Reseersättning utbetalas enligt det kommunala reseavtalet. Kommunfullmäktiges beslut om ersättning till personer som representerar KPR har sin grund i att socialtjänstlagen uttalat att kommunen ska samråda med dem. Det ska dock inte tolkas som att ledamöterna jämställs med kommunalt förtroendevalda i kommunallagens mening. Beslutet ska heller inte tolkas så att synpunkterna från ledamöterna i KPR inte är av värde för kommunens verksamhet. Frågan om att ledamöter i KPR skall jämställas med kommunalt förtroendevalda har enligt skrivelsen behandlats i kommunstyrelsen vid två tillfällen och avslagits. Ersättning för förtroendevaldas deltagande i sammanträden utgör en schabloniserad ersättning för förlorad arbetsförtjänst och utges oavsett om man är yrkesverksam eller pensionär enligt bestämmelserna om kommunalt förtroendevalda. Det är personalnämndens mening att någon förändring av nuvarande regler och tillämpning inte ska ske. Förslaget till svar på skrivelsen antas.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 Pn 18 Dnr Handlingsplan för önskad sysselsättningsgrad inom gymnasiekontoret Gymnasiekontoret har kartlagt önskemål om utökad sysselsättningsgrad i samband med medarbetarsamtal. För många anställda som önskar utökad sysselsättningsgrad kan vi erbjuda utökning. Det sker genom en noggrann samordnad personalplanering men erbjudandet avser i de flesta fall vikariat för begränsad tid upp till önskad sysselsättningsgrad. Målsättningen är att erbjuda utökning på tillsvidareanställning men inom gymnasieskolan är arbetsorganisationen komplex. Lärarna är i hög grad specialiserade på sina ämnen så det är inte alltid möjligt att ersätta rekryteringsbehov med befintlig kompetens. Dessutom anställs sällan korttidsvikarie utan verksamheten löser behovet på annat sätt. Inför vårterminen 2008 utökas anställningen för två personer på tillsvidareanställning enligt bilaga. Inför läsåren 2006/2007 och 2007/2008 kunde vi erbjuda 15 deltidsanställda utökad syssel- sättningsgrad på samma sätt. Gymnasiekontoret ansöker om medel för uppkomna kostnader under Personalnämnden beslutar föreslå att kommunstyrelsen beviljar gymnasiekontoret 70 tkr för kunna tillgodose de två personer som önskar utökad sysselsättningsgrad. Beloppet betalas ut efter redovisning av åtgärderna.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 Pn 19 Dnr Ansökan om medel för genomförande av särskild satsning för unga lärare inom gymnasieskolan Gymnasiekontoret ansöker hos personalnämnden om medel för att genomföra aktiviteter för unga lärare inom gymnasieskolan. Ansökan avser kr. Bakgrund Gymnasieskolan står inför mycket stora förändringar de närmaste åren. Konkurrensen ökar från friskolor, antalet ungdomar minskar med en tredjedel inom en femårsperiod, efterfrågan på yrkesutbildningar ökar samtidigt som nya former för utbildning utvecklas i och med college och lärlingsutbildning. En ny gymnasieutredning kommer att presenteras i mars 2008 som innebär en tredelad gymnasieskola. Under innevarande läsår och läsåret 2008/2009 passerar stora elevkullar gymnasieskolan, elevantalet nästa läsår beräknas till drygt 3000 elever. Det stora elevantalet i gymnasieskolan just nu har inneburit nyrekrytering av lärare. De flesta är unga, nyutbildade med kort eller ingen erfarenhet från arbete som lärare. Den första anställningen för unga lärare är oftast vikariat under kortare eller längre tid. Gymnasieskolorna arbetar för att introducera nyanställda på ett bra sätt och vi har erbjudit individuella hälsoprofiler till alla nya. Vid uppföljning av nya lärares arbetssituation har vi uppmärksammat följande. Bland annat framgår av de individuella hälsoprofilerna att unga lärare upplever en hög arbetsbelastning samtidigt som man har höga krav på sig själv och upplevelsen att elever och kollegor har höga förväntningar. Några lärare som varit anställda tre år har haft behov av och erbjudits stresshanteringskurs via kommunhälsan och stödjande samtal på olika sätt. Vi har 34 visstidsanställda lärare i åldersgruppen år av dessa är 28 kvinnor. Trots aktiva åtgärder ökar skillnaden i sjukfrånvaro totalt i förvaltningen mellan könen. Kvinnor har under ,5 % högre sjukfrånvaro än männen.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 Pn 19 forts Även i de yngre åldergrupperna är sjukfrånvaron betydligt högre bland kvinnor än bland män. Problematiken att skapa ett liv i balans är ett område som kräver fortsatta insatser även från oss som arbetsgivare om vi ska få ett jämställt arbetsliv. Det är särskilt viktigt att insatser riktas mot de yngre åldersgrupperna. Undersökningar som fackliga organisationer och andra kommuner gjort sammanfaller med vår kartläggning av förutsättningarna för nyanställda lärare. Syfte Med anledning av ovanstående beskrivning är det nödvändigt att göra en särskild satsning för att stödja unga lärare under den första tiden i sin nya yrkesroll. Skapa en hälsosam och hållbar arbetssituation med möjlighet att bibehålla en god hälsa trots vardagens många krav. Utveckla och bibehålla ett jämställt arbetsliv genom att våra unga lärare får tillgång till mentorer. Att i mentorsutbildningen inkludera manliga och kvinnliga perspektiv som har sin grund i aktuell forskning inom arbetslivet. Att ytterligare individanpassa och leda de nya lärarna in i sin nya yrkesroll. Komplettera och fördjupa lärarutbildningens kurser inom metodik och praktiska yrkeskunskaper. Planerade aktiviteter och kostnader Mentorskapsutbildning som omfattar 5 dagar En grupp om 15 personer :- Litteratur 15 x 250: :- Övriga omkostnader vid utbildningen 5 000:- förutom vikariekostnad Samordning och projektstyrning inklusive seminarier och uppföljning för mentorer och adepter under hösten :- Totalt, exkl moms :-

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 Pn 19 forts Målsättningen är att alla nyexaminerade ska få en bra ingång i yrkesrollen som lärare genom välutbildade mentorer som kan leda och stödja utifrån adeptens behov. Satsningen förebygger ohälsa och bidrar till en god arbetsmiljö för alla och en möjlighet att utveckla våra skolor till mönsterarbetsplatser. Kommunledningskontoret föreslår personalnämnden bifalla ansökan. Bifall till ansökan.

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 12 Pn 20 Dnr Handlingsplan för önskad sysselsättningsgrad inom skol- och kulturkontoret 2008 Det kommunövergripande styrkortsmålet tillgodose önskad sysselsättningsgrad ska vara verkställt senast Skol- och kulturkontoret har ambitionen att uppnå detta styrkortsmål. Samtidigt befinner sig förvaltningen i ett läge där vi har ej placerad personal inom vissa personalgrupper och vi ändå ska sträva efter att undvika att komma i en varselsituation. Istället blir inflödet av personal i verksamheten en viktig fråga. Detta föranleder ett omfattande arbete som bland annat innefattar återtagen delegation för anställning av vissa personalgrupper, införande av personalpool som ett sätt att centralisera vikarieanskaffning, omställningsinsatser i form av utbildning, generationsväxling samt en omfattande strukturplan för omställning av främst skolans verksamheter. Resultatet från medarbetarenkäten för skol- och kulturkontoret visar att 91 % är nöjda med sin nuvarande sysselsättningsgrad. Dock finns skillnader mellan olika verksamheter i grad av nöjdhet, endast 48 % på resursavdelningen var nöjd med sin sysselsättningsgrad i den senaste medarbetarenkäten. Medarbetarenkäten har, för att identifiera vilka specifika personer som önskar högre sysselsättningsgrad, kompletterats med aktuella enkäter på förvaltningen. Av bilagorna framgår av undersökning gjord för barnskötare att 21 personer önskar högre sysselsättningsgrad idag. Dessa utökningar motsvarar 5,4 årsarbetare. På undersökning gjord på måltidsenheten ville 13 personer ha högre sysselsättningsgrad, motsvarande 3,08 årsarbetare. Vidare visar webenkät gjord på övriga skolområden, resursenhet och kulturen att 64 av de tillfrågade önskade utökad sysselsättningsgrad. Av dessa 64 var 21 barn och ungdomsassistenter. Dessa utökningar motsvarar 14,68 årsarbetare om man både tittar på dem som önskar utökad sysselsättningsgrad på den egna arbetsplatsen och de som även kan tänka sig utökad sysselsättningsgrad i annat arbete. Totalt är det 98 personer på förvaltningen som vill ha utökad sysselsättningsgrad idag, motsvarande en kostnad av 23,16 årsarbetare.

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 Pn 20 forts Positivt är att många är intresserade av högre sysselsättningsgrad även om det skulle vara arbete i annan verksamhet då flexibilitet är en förutsättning för att önskemålen ska kunna tillgodoses. Alla som önskar högre sysselsättningsgrad, även om det sker i annan verksamhet, erbjuds utökningen i personalpoolen Kostnader: Utökad sysselsättningsgrad För att beräkna kostnaden har önskad utökning av sysselsättningsgraden omräknats till heltidsanställningar. För förvaltningen motsvarar det en bruttokostnad av ca 23,2 heltidsanställningar, alltså ca 8,12 miljoner (23,2 x = 8,12). Genom uppstart av personalpool, ökad sysselsättningsgrad och ökad flexibilitet kommer den totala kostnaden att kunna reduceras p.g.a. att färre vikarier kommer att anställas. Programvara: Inköp av Time Care Pool, programvara som möjliggör central samordning av vikarier :-. Den löpande kostnaden per år på 25% av inköpssumman bestående av kostnader för underhåll och support bekostar förvaltningen själv. Så även kostnader för administrationen personalpoolen. Utbildning: Partsgemensam utbildning av främst resursavdelningens personal i schemahantering och periodplanerad arbetstid ca :- (85 utbildas i 3 timmar a 150:-/timme) Bruttokostnad: :- Personalnämnden beslutar att föreslå kommunstyrelsen att bevilja skol- och kulturkontoret 3,5 miljoner kronor för att kunna tillgodose de 98 personer som önskar utökad sysselsättningsgrad enligt handlingsplan för Beloppet betalas ut efter redovisning av genomförda åtgärder. att avslå ansökan om medel till inköp av Time Care Pool att bevilja medel ur Personalnämndens utbildningsbudget för partgemensam utbildning i schemahantering och periodplanerad arbetstid kr.

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 14 Pn 21 Dnr Ungdomsprojekt 1. Bakgrund, syfte, mål och kostnad 1.1 Bakgrund Skellefteå kommun behöver rekrytera cirka 500 personer årligen till och med Detta sker i konkurrens med övriga arbetsmarknaden; som privata företag och andra kommuner. Redan idag är det på många håll inom kommunen svårt att rekrytera personal, till exempel med lämplig utbildning. Dessa personer väljer hellre, bland annat på grund av olika föreställningar om hur det är att arbeta inom kommunen, ett arbete inom privat sektor. En enkätundersökning med 100 gymnasieungdomar i Skellefteå, publicerad i IDA nr , visar att ungdomars bild av Skellefteå kommun som arbetsgivare är långt ifrån önskvärd. De ungdomar som deltog i undersökningen förknippade ett jobb inom Skellefteå kommun framförallt med begreppen lågbetalt (enligt 41 procent av de tillfrågade) och tråkigt (enligt 20 procent av de tillfrågade). Endast 9 respektive 2 procent av de tillfrågade beskrev ett jobb inom kommunen som meningsfullt respektive utvecklande. Endast 7 % av de tillfrågade förknippade ett jobb hos kommunen med ordet kul. Resultatet av den senaste medarbetarenkäten visar dock att den bild som ungdomar har av kommunen inte stämmer överens med hur våra anställda ser på sina arbeten. 81 % av medarbetarna uppgav att de trivs med sina arbetsuppgifter, 75 % att det känns roligt att gå till jobbet och 75 % att stämningen på jobbet är god. Samtliga värden är att betrakta som höga. Insatser krävs för att förändra ungdomars inställning så att de istället ser på arbeten inom Skellefteå kommun som meningsfulla, utvecklande och roliga. Redan idag pågår en del aktiviteter och vi känner även till en del som bör genomföras men för att få dessa insatser mer verkningsfulla bör vi mer specifikt undersöka vad som bör göras och på vilka sätt. Pn 21 forts

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 15 En ökad kännedom hos ungdomar om kommunens verksamhet och yrken medför med all sannolikhet att deras inställning till att arbeta inom kommunen på sikt förändras till det bättre. Förutom ungdomar är en viktig grupp att informera kommunens studie- och yrkesvägledare. Då dessa arbetar med att informera och ge råd till ungdomar som befinner sig i en studievalssituation är det viktigt att de känner till vad det innebär att arbeta åt Skellefteå kommun. 1.2 Syfte Syftet med projektet är att genom olika insatser ge ungdomar och studie- och yrkesvägledare ökad insyn i vad det innebär att arbeta åt Skellefteå kommun. Detta inkluderar att öka deras medvetenhet om att det inom kommunen finns en mångfald olika yrkesgrupper. Den ökade medvetenheten skapar en positiv bild av kommunen hos ungdomar och bidrar till att en attitydförändring inträffar som ökar deras intresse för att jobba hos oss. Att presentera vår yrkesbredd och de möjligheter som finns inom kommunen gör det därmed lättare för oss att i framtiden rekrytera den personal vi behöver. Projektet knyter an till medborgare/kundperspektivet och nyckelfaktorn Nöjda medborgare och kunder. Nyckelfaktorn kopplar i sin tur till kommunens vision och ett av dess långsiktiga mål - att Skellefteå kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare för våra ungdomar. Förutom projektledaren kommer projektet även att nyttja andra kompetenser som redan idag finns inom personalavdelningen, till exempel arbetsmarknadsgruppen. Utifrån hur projektet förlöper kan ytterligare aktiviteter än de som tas upp nedan tillkomma. Befintliga kan revideras och tidplaner ändras. 1.3 Mål Mål 1: Identifiera hur ungdomars bild av Skellefteå kommun som arbetsgivare ser ut idag för att vi på bästa sätt ska kunna utforma och rikta våra informationsaktiviteter. Aktiviteterna är avsedda att komplettera och fördjupa resultatet från IDA: s attitydundersökning och därmed utmynna i ett bredare och mer användbart resultat.

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 16 Pn 21 forts 4. Kostnader Projektledare och informationssatsningar kr. Ungdomsprojekt enligt projektbeskrivningen får genomföras och medel för projektet med kronor avsätts ur medel från resultatöverföring. Delrapporter i samband med delårs- och årsbokslut görs.

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 17 Pn 23 Dnr Hantering av erbjudande om särskild avtalspension inom skol- och kulturkontoret För närvarande pågår ett omställningsarbete inom för- och grundskolan. Detta på grund av att det totala elevunderlaget minskar i kommunen. Kontoret räknar med att ca 80 lärare/barnskötare går i ålderspension under perioden För att underlätta omställning av personal föreslår skol- och kulturkontoret att erbjuda särskild avtalspension till personal födda Beslut om särskilda medel tas i kommunfullmäktige. Under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar enligt liggande förslag föreslår personalnämnden att de anställda som på grund av partiell sjukersättning omfattas av pensionsavtalet PFA och kommer att omfattas av erbjudandet om särskild avtalspension i samband med övertalighet, får flyttas över till KAP-KL för att kunna erbjudas avtalspension enligt överenskommelse. att hanteringen av de särskilda avtalspensionerna inom de av Kommunfullmäktige beslutade ramarna får hanteras utan beslut i personalnämnden. att delegation ges till personalchefen att fatta beslut. Möjlighet till vidaredelegation inom personalavdelningen ges. Bifall till förslaget.

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 18 Pn 25 Dnr Redovisning av förvaltningschefernas delegationer Personalnämnden beslutade i december 2005 att delegera till förvaltningschef om anställning, anställnings upphörande, beviljande av ledigheter, avlöningsförmåner under ledighet, lönesättning mm. Möjlighet till vidaredelegering gavs. Samtidigt beslutades att förvaltningschef varje år i december skulle redovisa aktuell delegationsförteckning för nästkommande år till personalnämnden. Till dagens sammanträde föreligger aktuella förteckningar från samtliga förvaltningschefer. Redovisningarna noteras.

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 19 Pn 26 Dnr Svar på motion från ungdomsfullmäktige, höja studiebarnbidrag Personalnämnden har fått en motion vars förslag är att barnbidraget ska höjas med 300 kr och att studiebidraget ska höjas med 600 kr. Om man inte får ett jobb under sommaren så ska man få studiebidraget och det ska finnas fler jobb till ungdomar. Om man inte får högre än 50 kr i timmen på sommarjobbet så ska man få extra pengar till exempel 500 kr. Ungdomarna som formulerat motionen ger också en bakgrund till förslaget och har bjudits in till personalnämndens sammanträde för att få en möjlighet att ytterligare prata om sitt förslag. Kommunledningskontoret har full förståelse för den argumentation som ungdomarna framför och att det är svårt att få pengarna att räcka hela månaden. Att det också kan vara svårt att få sommarjobb är ytterligare ett konstaterande som vi har förståelse för. För att bl a underlätta för skolungdomar att få möjlighet till sysselsättning och ersättning under sommaren anordnar kommunen feriepraktik. Sommaren 2007 var det 932 ungdomar som fick feriepraktik och sommaren 2006 var det ungdomar som fick praktik. Det är därför tråkigt att behöva konstatera att det förslag som ungdomarna ger inte kan behandlas av någon kommunal nämnd. Det är regering och riksdag som beslutar om vilka nivåer som studie- och barnbidragen ska ha och om studiebidraget ska betalas ut även under sommaren eller inte. Det är en intressant fråga som ungdomarna väcker och genom att påverka de politiska partierna - t ex genom deras respektive ungdomsorganisationer på orten i första hand kan frågan så småningom komma till någon riksdagsledamot. En riksdagsledamot har rätt att skriva motioner till riksdagen och den vägen skulle möjligtvis frågan kunna påverkas. Förslag till svar på motionen antas.

20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 20 Pn 27 Dnr Svar på motion från ungdomsfullmäktige, vårdyrken Personalnämnden har fått en motion vars förslag är att inom 5-10 år ska alla inom vårdyrket ha minst en undersköterskeutbildning med sig och kanske fortsatt pågående utbildning. Vidare föreslår man att lönerna ska höjas inom rimliga gränser. Det är socialkontoret som ansvarar för att anställa medarbetare inom vårdyrket och som också fastställer löner för den yrkesgruppen. Målsättningen hos socialkontoret är att 100% av de som arbetar natt inom vårdyrket ska vara undersköterskeutbildade och 50% av de som arbetar dagtid ska ha denna utbildning också. Vid mätning per uppgick andelen anställda med undersköterskeutbildning totalt till 58,8%. Detta är en ökning sedan 2006 med drygt 3% och socialkontoret har en förhoppning att målet ska nås åtminstone inom den 5-10års period som ungdomarna enligt motionen föreslår. När det gäller löneutvecklingen för vårdyrket så är lönen för den som nyanställs från 2008 och som har utbildning och arbetar i boenden kronor per månad och för de som arbetar i hemtjänst kronor per månad. För den som arbetat mer än 10 år i yrket är lönen mellan kronor per månad. Det centrala avtalet innebär att den som nyanställs och som har utbildning ska ha kronor per månad i lön så i Skellefteå får man mer i lön än vad det avtalet innebär. Inför höstens utbildning i omvårdnadsprogrammet har socialkontoret fått uppgift om att det är hela 197 sökande till programmet vilket man tycker känns mycket tillfredsställande inför kommande rekryteringsbehov. Förslag till svar på motionen antas.

21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 Pn 28 Dnr Svar på motion från ungdomsfullmäktige, lika lön för sommarjobb inom kommunen Personalnämnden har fått en motion vars förslag är att bidragen till föreningarna för sommarjobb höjs, att lönen för sommarjobb höjs till minst 50 kr och att man fokuserar på att ge gymnasieelever platser. Ungdomarna som formulerat motionen ger också en bakgrund till förslaget och har bjudits in till personalnämndens sammanträde för at få en möjlighet att ytterligare prata om sitt förslag. Kommunledningskontoret vill börja med att beskriva hur reglerna för den av kommunen anordnade feriepraktiken ser ut och vem som beslutar om vad som ska gälla. Ungdomarna använder begreppet sommarjobb medan vi konsekvent använder begreppet feriepraktik. Att det handlar om just praktik innebär att arbetsplatserna alltid ska ha en person som är handledare för den unge, att man inte får ersätta ordinarie personal som har semester eller annan ledighet och där vikarier krävs. Målsättningen med feriepraktiken är att ungdomarna ska få knyta nya kontakter för framtida jobb och få arbetslivserfarenhet som senare kan underlätta för att få arbete. Det finns två stora skillnader med feriepraktik hos en förening eller i en av Skellefteå kommuns egna verksamheter ( t ex äldreboende, parkverksamhet, campingverksamhet). När vi anordnar praktik i kommunens egna verksamheter har vi också ansvaret för att bestämma vilken ersättning som ungdomarna ska få, men när en förening lovat oss att vi får praktikplatser hos dom så är det föreningarna själva som bestämmer vilken ersättning ungdomarna ska få. För att föreningarna ska ha råd att ta emot ungdomar i feriepraktik har kommunen beslutat att dom ska få ett bidrag för det med 37 kronor per timme för maximalt 105 timmars praktik per ungdom. Det innebära att inte hela beloppet utbetalas till ungdomen utan att delar av bidraget används till de arbetsgivaravgifter som föreningen måste betala. Det finns också föreningar som betalar ersättning som är högre än det bidrag man får av kommunen. Kommunen kan alltså inte gå in och bestämma vilken ersättning föreningarna skall betala.

22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 22 Pn 28 forts Motionens förslag om att gymnasieelever i första hand ska beredas feriepraktik och att elever från årskurs 9 får vänta på sin tur vill vi kommentera på följande sätt. Under årens lopp har målgruppen för vilka som ska kunna få feriepraktik, varierat. Oftast har det varit årskurserna 9 i grundskolan och årskurserna 1 och 2 i gymnasiet. Förra sommaren beslutades att det enbart skulle vara gymnasiets årskurser 1 och 2 medan för sommaren 2008 är det beslutat att målgruppen är grundskolans årskurs 9 och gymnasiets årskurs 1. Eftersom många vanliga arbeten ute i arbetslivet kräver att man fyllt 18 år och det därför kan vara extra svårt för de som är under 18 år att få någon sysselsättning under sommaren har vi bedömt att den nu beslutade målgruppen är prioriterad. Eftersom ferieförmedlingen har en viss summa pengar att använda sig av innebär det att ju högre ersättning som betalas till ungdomarna inom kommunens egen feriepraktik eller ju högre bidrag som ges till föreningarna som tar emot ungdomar på feriepraktik desto mindre många ungdomar blir det som kan få plats. Nu tycker kommunens politiker att det är viktigt att så många som möjligt kan få del av praktiken och att faktiskt ha en sysselsättning under 3 veckor av sommarlovet att man prioriterar det i stället för att höja ersättningarna. Sommaren 2007 var det 932 ungdomar som fick feriepraktik och sommaren 2006 var det ungdomar som fick praktik. För 2008 har besluten fattats under december 2007 om att ersättningen till gymnasieungdomar som får feriepraktik i kommunens egna verksamheter får 47 kronor per timme i ersättning. I januari 2008 beslutade politikerna att bidraget till föreningar som tar emot feriepraktikanter ska få 37 kronor per timme och det innebär alltså att ingen förändring i enlighet med det ungdomarnas motion innebär kommer att ske för Både målgrupp och ersättningsnivåer ses över varje år. Förslag till svar på motionen antas.

23 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 23 Pn 29 Dnr Löne- och förhandlingsärenden Personalchefen redovisar aktuellt läge i löneöversynsförhandlingarna. Medarbetarperspektivet i styrkortet 2009 diskuteras. Informationen noteras

24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 24 Pn 30 Delgivningar Delgives och lägges till handlingarna. Dnr Kommunstyrelsen angående rekrytering av chef för fastighetskontoret. Dnr Kommunstyrelsen angående anställning av chef för kommunhälsan. Dnr SKTF Anmälan/avanmälan av fackliga förtroendemän ( , , ). Dnr Kommunal Anmälan/avanmälan av arbetsplatsombud Dnr Vårdförbundet Anmälan av fackligt förtroendevald/skyddsombud (6 st) ( ). Dnr Lärarförbundet Beslut om kompletterande fördelning av tid för fortlöpande fackligt förtroendemannauppdrag ( ). Dnr Arbetsmarknadsnämnden Arbetsmarknadsnämnden upphör fr o m 1 januari 2008.

25 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 25 Pn 31 Dnr Anmälan av delegationsbeslut Föreligger följande anmälningar av delegationsbeslut t o m Anställande tillsvidare. Anställande för viss tid, viss säsong eller visst arbete, över en månad. Anställnings upphörande. Återkallande av kungörelse. Fastställande av lön. Fackliga företrädares ledighet med avlöningsförmåner enligt LFF. Entledigande enligt Lag om anställningsskydd (förtidspension). Pensionsavgång för lärare. Arbetstidsminskning för lärare i samband med ansökan om delpension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell förtidspension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell sjukersättning. Fritidsstudiebidrag. Ersättning inom förslagsverksamheten. att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

26 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 26

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.10 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2011-01-26 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-16.20 Beslutande Harriet Classon, (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) - 15.15 Maria Viksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2010-05-10 Personalnämnden Plats och tid Medelfors kl 08.00 17.15 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 14.35 Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Stig Stefansson (C)

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2010-12-22 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-10-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.15 11.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 08.00-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Stadshuset, kl 13 00-17.00 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Johan Söderberg, tjg ers Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) 13.25 - Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 8.15-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 15.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 13.35 - Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.30 12.40 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid KS-sammanträdesrum, kl 13.00-17.25 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Maria Marklund (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2011-06-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2014-10-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.35 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.35 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Stålbert Larsson Annika Nyman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande ersättare Annika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 14.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 13.00-16.10 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burvall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Annika Nyman, tjg ers Stig Stefansson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) 11.30 Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2012-01-13 Personalnämnden Plats och tid Rönnskär, Kopparhallen kl 08-30 16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund (frånvarande 103) Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 15.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) - 16.40 Monica Grape (M)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.55 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2014-09-18 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.30 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-11.30 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Tomas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 Personalnämnden Plats och tid Piteå havsbad, kl. 8.00-9.20 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S) Ersättare

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Expolaris, 13.00 17.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers - 17.00 Samtliga individärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Tomas Teglund,tjg ers Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålberg Övriga

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Personalnämnden 26 september 2018

Personalnämnden 26 september 2018 Personalnämnden Personalnämnden 26 september 2018 Sid Justering... 3 51 Information från HR-direktör... 4 52 Revidering av personalnämndens delegationsordning... 5 53 Utredning av servicecenters samordningsfunktion

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Johan Ahlberg Ordförande... Per Svensson Justerare... Anneli Andelén

Underskrifter Sekreterare... Johan Ahlberg Ordförande... Per Svensson Justerare... Anneli Andelén Protokoll KS näringslivs o arbetsmarknadsutskott Sammanträdesdatum 2019-06-13 Sammanträdestid 12:00-15:00 Ledamöter Per Svensson (S), ordförande Göran Janko (M), 1:e vice ordförande Rebecka Kristensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Handlingsplan för att motverka uppsägning. av tillsvidareanställda

Handlingsplan för att motverka uppsägning. av tillsvidareanställda Handlingsplan för att motverka uppsägningar av tillsvidareanställda Dokumenttyp Politiskt handlingsprogram Dokumentägare Kommunstyrelsen Dokumentnamn Handlingsplan för att motverka uppsägning av tillsvidareanställda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Gunnern, Ö:a Esplananden 5, 671 81 Arvika, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Peter Joensuu (M),

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S)

Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 12:55-14:25 Beslutande Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman,

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Personalchefens kontor, onsdagen den 17 februari 2016 kl 08.10-12.20 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1112111111112 1 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Lennart Nilsson (c) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, klockan 8:30-11:40

Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, klockan 8:30-11:40 Kommunstyrelsens personalutskott 2018-05-07 1-12 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, klockan 8:30-11:40 ande Anne Tano (M), ordförande Ewa Klang (S), vice ordförande Harald Lagerstedt (C)

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 11 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 12 Delgivningar 2018/1003 5 13 Statistik inom personalområdet 2018/1005 6 14 Sjukfrånvarostatistik

Läs mer

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag SammanträdesprotokoU 1-7 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 10.00-12.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Anne Tano (M) Harald Lagerstedt (C) Tobias Carlsson (FP) Ewa Klang

Läs mer

Elin Niemi, personalchef H Johansson, personalkonsult, Laila Mäki ANSLAG/BEVIS

Elin Niemi, personalchef H Johansson, personalkonsult, Laila Mäki ANSLAG/BEVIS PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-03-06, kl 0900-1150 ande Laila Mäki, S Anna Kumpula Kostet, V Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef H Johansson, personalkonsult,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Kommunstyrelsens personalutskott 2013-01-31 1-10 Plats och tid Personalkontoret, kl. 8.30 11.00 Beslutande Lena Andersson (M) Ulla Svensson (S) Göran Stark (S) Marianne Nord Lyngdorf (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Stadshuset sal Hälleforsnäs. Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare

Stadshuset sal Hälleforsnäs. Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare Plats och tid Stadshuset sal Hälleforsnäs Kl 13.00-15.30 3 Beslutande Terese Larsson (S), ordförande Karina Bundgaard Krogh (C) Peter Munter (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Kommunjurist och

Läs mer

Reglemente med bestämmelser om ersättningar för förtroendevalda år 2011-2014

Reglemente med bestämmelser om ersättningar för förtroendevalda år 2011-2014 1 Författningssamling Antagen av kommunstyrelsen: 30 november 2010 234 Reviderad: Reglemente med bestämmelser om ersättningar för förtroendevalda år 2011-2014 Tillämpningsområde 1 Dessa bestämmelser gäller

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Personalnämnden 25 januari 2017

Personalnämnden 25 januari 2017 Personalnämnden Personalnämnden 25 januari 2017 Sid Dagordning... 3 Justering... 4 1 Information om SAMklang... 5 2 Information om rekryteringen av ny HR-direktör... 6 3 Information från HR-direktören...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Tegel 02 sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 10.00. Beslutande Katrin Wissing, MP, ordförande Mikael Sundman, VV Håkan Karlsson, M Daniel Danielsson, C Maria Larsson, S Ej tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-05-07 Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll 2014-05-07 Kommunstyrelsens personalutskott 1(17) Tid och plats 2014-05-07 - Kommunhuset klockan 08.30-11.45 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta. Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta. Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Agneta Hägglund (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personal- och förhandlingsutskottet Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 måndagen den 5 mars 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-16.00 ande Börje Wilsborn (C) Lennart Lööw (S) Tjg ersättare Dan Ljungström (C) Nils-Erik Olofsson (S) Övriga deltagande Bo Fransson Jan Gunninge,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1.

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1. 1(5) Namn på dokumentet: Heltid som norm Version: 1.0 Dokumenttyp: Handlingsplan Gäller: 2018-2021 Revideras: Årligen Dokumentansvarig: Personalchef Senast ändrad: 2018-01-10 Beslutad av: Hillevi Lindström

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, 2018-09-17, kl.08.30-10.50 Laila Mäki, S Carolina Suikki, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande Sammanträdesprotokoll 1-10 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id. 8.30-12.10 Beslutande Övriga deltagare Anne Tano (M) Harald Lagerstedt ( C) Tobias Carlsson Liberalerna Ewa Klang (S) Ulla

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Sammanträdesdatum. K Forsström, inköpssamordnare, 12 I Mäki, kultur- och utbildningschef 13-14

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Sammanträdesdatum. K Forsström, inköpssamordnare, 12 I Mäki, kultur- och utbildningschef 13-14 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-06-01, kl 1400-1630 ande Britta Tervaniemi, V Laila Mäki, S Anita Weinz, NS Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef K

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2014-04-02

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2014-04-02 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhusets tingssal, den 2 april 2014 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ingbritt Loberg (S), v ordförande Anders Svensson (M), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Lönerevision 2016... 36 29 Utökad förmån till anställda... 37 30 Sjukfrånvarostatistik... 38 31 Statistik inom personalområdet... 40 32 Riktlinjer för resor

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C)

Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson, Vice ordförande (S) Christina Wallin Olsson (V) Peter Joensuu (M) Ingela Jonsson (C) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81, Arvika, kl. 08.00 09.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Handlingsplan för heltid som norm

Handlingsplan för heltid som norm Handlingsplan för heltid som norm Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning Innehållsförteckning Fler ska arbeta heltid i framtiden...

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-06-02 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:15 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset tisdag den 30 januari 2018 kl. 13:15 14:35 ande ledamöter Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Expolaris kl 13.00-16.50 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande Annika

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Jonas Ås, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lars-Åke Wickman

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 12 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Mona Wettergren Ledamot (SD) Torgny Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer