SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Expolaris, Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers Samtliga individärenden publiceras inte. Borttaget: Övriga deltagande Annika Nyman, ers Helena Nilsson Stefansson, ers Tomas Teglund, ers Ulf Grape, ers Kristin Lindgren, personalchef Britta Fahlgren Adolfsson, bitr personalchef Åsa Israelsson, chef kommunhälsan Britt-Marie Schönfeldt, socialchef Margareta Eklind, enhetschef Elisabeth Svennerstål, förvaltningschef skol- kulturkontoret Maria Berggren, gruppchef Thomas Lindahl, förhandlare Håkan Nilsson, Kommunal Örjan Lejdal, TCO Lars-Gunnar Lindgren, SACO Doris Lindberg, assistent Utses att justera Åsa Gustafsson, Alf Marklund ersättare Paragrafer Underskrifter.. /Harriet Classon, ordförande/ /Doris Lindberg, sekreterare/.. /Åsa Gustafsson, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Personalnämndens kansli Underskrift.

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 Pn 75 Dnr Nulägesinformation kommunhälsan Kommunhälsans chef Åsa Israelsson informerar om pågående rekrytering av medarbetare. Utvärdering av samlad bedömning samt tidig rehabilitering har gjorts och vid dagens sammanträde redovisas utvärdering av tidig rehabilitering samt aktuell statistik för denna verksamhet. Rapport om utvärdering av samlad bedömning görs vid augustisammanträdet. Informationen noteras.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 Pn 76 Dnr Dnr Hälsoläget kommunhälsan Hälsoläget på kommunhälsan fortsätter att vara gott. Rapporten noteras.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 Pn 77 Dnr Anslagsuppföljning maj 2007 kommunhälsan Det ackumulerade utfallet för perioden uppgår till tkr vilket innebär en resultatförsämring med 38 tkr i förhållande till motsvarande period föregående år (3 883 tkr). Resultatförändringen beror i huvudsak på att kostnaderna för arbetskraft har ökat med ca 347 tkr jämfört med föregående år pga att Kommunhälsan fr.o.m. årsskiftet har utökats med 0,25 tjänst företagsläkare och 1,0 rehabsamordnare. Intäkterna har ökat med 50 tkr samtidigt som övrig förbrukning minskat med ca 265 tkr. Prognos 2007 I förhållande till årsbudgeten på kr beräknas årsprognosen uppgå till tkr vilket innebär ett nollresultat. Känsligheten i lämnad prognos bedöms till kr Största osäkerheten ligger i att beräkna intäkter för sålda tjänster enligt avtal till bolagen. Anslagsuppföljningen godkänns.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 Pn 78 Dnr Hälsoläget Kristin Lindgren redovisar aktuell statistik över sjukfrånvaron t o m maj. Samtidigt redovisas statistik över beslut om sjukersättning för perioden januari-april 2007 jämfört med samma period Personalnämnden konstaterar det positiva med att minskningen av sjukfrånvaron fortsätter. Rapporten noteras.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 Pn 87 Dnr Ansökan om medel till förebyggande projekt, fastighetskontoret Fastighetskontoret ansöker om medel med kronor för ett projekt som en fortsättning på det tidigare genomförda Frisktid i städavdelningen. Projektet är kostnadsberäknat till kronor och de städare som får del av projektet kommer själva att betala 100 kronor per massagetillfälle. Trots detta bedömer fastighetskontoret att en nettokostnad kronor kommer att uppstå. Projektet bedrivs under tiden Frisktids projektet med flexiblare arbetstider och obligatorisk friskvård på arbetstid ska permanentas i verksamheten men eftersom sjukfrånvaron för yrkesgruppen städpersonal stagnerat och korttidsfrånvaron dessutom ökat något avser man att vidta ytterligare åtgärder. Detta innebär bl a att alla städare erbjuds att genomföra ett test som skall visa om man är i riskzon för att bli sjukskrivna. Därefter erbjuds de som anses vara i riskzon att göra hälsoprofiler och dessutom avser man att erbjuda massage. Massagen kommer att utföras av egen personal och kunna erbjudas oavsett var arbetsplatsen är belägen. Den del som idag är avsatt som friskvårdstid avses användas även för massagen. Målet med projektet är att förebygga och minska sjukfrånvaron samt att öka den egna förståelsen för sin kropps behov för att må bra. Projektet kommer att utvärderas och om det faller väl ut är avsikten att det ska införlivas i verksamheten. Vid behandlingen av ärendet föreslår ordförande bifall till ansökan och att fastighetskontoret återkommer till personalnämnden om man avser att införliva projektet i den ordinarie verksamheten.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 Pn 87 forts Åsa Gustafsson yrkar avslag till ansökan. Ordförande ställer sitt förslag och Åsa Gustafssons yrkande var för sig under proposition och finner att personalnämnden bifallit ordförandes förslag. Ansökan bifalls och skall återföras till personalnämnden inför eventuellt beslut om införlivande i ordinarie verksamhet.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 Pn 88 Dnr Redovisning av arbetet med önskad sysselsättningsgrad Från socialkontoret redovisar socialchefen Britt-Marie Schönfeldt och chefen för personalutvecklingsenheten Margareta Eklind resultatet från medarbetarundersökningen och hur nuläget beträffande sysselsättningsgrader ser ut, vad som gjorts hittills och hur planeringen inför det fortsatta arbetet ser ut. Chefen för skol- och kulturkontoret, Elisabeth Svennerstål Jonsson redovisar resultatet från medarbetarundersökningen beträffande önskad sysselsättningsgrad samt hur det fortsatta arbetet planeras. Rapporterna noteras och det är angeläget att frågan om sysselsättningsgrader hålls ständigt aktuell

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 Pn 89 Dnr Gymnasiekontorets rapport om förebyggande hälsoarbete beviljade personalnämnden bidrag till gymnasiekontoret med kronor till insatser för att förebygga ohälsa riktat mot kvinnogrupper som hade de högsta sjuktalen och inom de områden där effekter av insatser förväntades bli positiva. Till dagens sammanträde föreligger gymnasiekontorets rapport. Av rapporten framgår bl a att personalnämndens bidrag möjliggjorde en fördjupad och utökad verksamhet med seminarier, fortsatt arbete i grupper med hälsoinspiratörer samt möjlighet att genomföra ytterligare uppföljande hälsoprofiler. Man kan inte i sjukstatistiken hittills se någon förändring i de högre sjuktalen för kvinnor, men genom arbetet med hälsoprofiler har man kunnat identifiera behovet av fortsatt arbete inom området. I medarbetarenkäten 2007 kan man se förbättrade resultat inom området hälsa på samtliga delområden. Gymnasiekontoret har för avsikt att fortsätta arbeta hälsofrämjande. Ny planering av aktiviteter görs inför varje verksamhetsår och anpassas efter de behov som medarbetare och ledare framför för att nå målen i verksamheten. I samverkansavtalets anda planeras för fortsatta aktiviteter för att stimulera processer som leder till inflytande och delaktighet. Gymnasiekontoret säger också i sin rapport att statistiskt finns ett samband mellan ålder och ohälsa och gymnasiekontoret har idag en hög medelålder. Det är därför ett angeläget arbete att aktivt arbeta för att underlätta generationsväxlingen som skulle minska ohälsan, få en jämnare åldersfördelning och främja verksamhetsutvecklingen. Rapporten noteras.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 Pn 90 Dnr Socialkontorets redovisning av åtgärder för hobbypersonal, äldreomsorgen Personalnämnden beviljade bidrag till socialkontoret med kronor för omställningsinsatser för hobbypersonal. Till dagens sammanträde föreligger socialkontorets redovisning. Av redovisningen framgår bl a att den handlingsplan som var förutsättningen för beviljande av bidrag har genomförts och dessutom har ytterligare ett antal personer tillkommit och som socialkontoret erhållit ytterligare medel för under kortare perioder. Kvar i arbete inom Skellefteå kommun är sju personer som fått nya anställningar. Rapporten noteras.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 Pn 91 Dnr Budget 2008 inkl styrkort Personalnämndens planering inför 2008 koncentreras på perspektiven medborgare/kund och medarbetare. Våra huvudsakliga utmaningar ligger i det strategiska arbetet med kompetensförsörjning, löne- och personalpolitiken, attraktiva och hälsosamma arbetsplatser samt att tillhandahålla en väl fungerande företagshälsovård. Personalnämndens verksamhetsidé Personalnämnden ska bidra till att förverkliga kommunvisionen genom att ge ledare och politiska beslutsfattare stöd och vägledning i arbetet med nyckelfaktorerna i medarbetarperspektivet utveckla kommunens personal- och lönepolitik utveckla samverkansformer tillhandahålla en väl fungerande företagshälsovård Kommentarer till budgetförslaget Utvecklingstendenser Konkurrensen om arbetskraften kommer att öka i takt med pensionsavgångarna. Personalnämnden ser därför en utmaning i ett strategiskt arbete med kompetensförsörjningsfrågorna både på kort- och lång sikt. Det är avgörande att vi kan erbjuda önskad sysselsättningsgrad för medarbetarna, öka delaktigheten, ha villkor som gör det möjligt att kombinera arbete, fritid och föräldraskap, minska sjukfrånvaron och vara kända för att ta till vara den kompetens som medarbetarna besitter och ge möjlighet till utveckling. Hälsoperspektivet har varit i fokus under flera år och det förebyggande arbetsmiljöarbetet och rehabiliteringsarbetet har på allvar börjat ge resultat. Företagshälsovården har en viktig roll att fylla för det fortsatta arbetet med tidig rehabilitering. Mycket tyder också på att företagshälsovården fram över kommer att få en stärkt och kanske också en starkt förändrad roll jämfört med idag. En utveckling mot att den som är sjuk ska kunna välja att gå till företagsläkaren i stället för vårdcentralen skulle innebära stora omställningar och omfattande resursbehov för företagshälsovården.

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 12 Pn 91 forts Verksamhet Personalnämndens uppgift med ansvar för löne- och personalpolitiken är strategiskt viktigt utifrån ett kund/medborgarperspektiv. Motiverade medarbetare med rätt kompetens ger attraktiva och hälsosamma arbetsplatser som i sin tur bidrar till att kommunmedborgarna får den service och det bemötande man har rätt att förvänta sig. Det är angeläget med uthållighet i arbetet med att minska sjukfrånvaron. Det framgångsrika samarbete som pågår med försäkringskassan är ett exempel på arbete som skall fortsätta. Verksamheten med tidig rehabilitering som kommunhälsan bedriver och det fokus som personalnämnden lägger på yrkesgrupper med hög sjukfrånvaro är andra exempel på viktiga områden. Fokus behöver också läggas på ett antal processer och effektivt resursnyttjande, bland annat av rehabiliteringsanslagen samt vilken effekt antalet vikarier och timanställda har för ett effektivt resursnyttjande. Från 2008 föreslås permanentning av läkartjänst och rehabhandläggare vid kommunhälsan som under 2007 finansierats via personalnämndens anslag för rehabiliteringsprojekt. Verksamheten med tidig rehab har hittills visat sig framgångsrik och överensstämmer väl med den nya sjukskrivningsprocess som träder i kraft oktober Driftbudget Årsbudget 2008 Plan 2009 Plan 2010 Intäkter Kostnader Nettokostnad Anslagsnivå Årsbudget 2008 Plan 2009 Plan 2010 Personalnämnd Personaladministration Kommunhälsan not

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 Pn 91 forts Kommentarer not 1 Ramökning kronor för utökade läkarresurser mm i anledning av ökade behov av tidig rehabilitering. Kommunhälsans driftsbudget 2008 kommer att påverkas av vilka avtal som träffas med de kommunala bolagen vad avser leverans av företagshälsovård, omfattningen och typ av tjänster. Bl a kommer Skellefteå Kraft att upphandla företagshälsovård inför 2008 vilket innebär en stor osäkerhetsfaktor för kommunhälsans intäkter. F n är intäkterna från Skellefteå Kraft kronor. De stora förändringar av företagshälsovården som aviserats på nationell nivå utgör ytterligare en osäkerhetsfaktor för kommunhälsan. Investeringsbudget Årsbudget 2008 Plan 2009 Plan 2010 Plan 2011 Plan 2012 Intäkter Kostnader Nettoinvestering Investeringsprojekt Årsbudget 2008 Plan 2009 Plan 2010 Plan 2011 Plan 2012 Total kostnad Före 2008 Medicinsk och teknisk utrustning not Maskiner och inventarier not Total Noter investeringsbudget 1 Medicinsk och teknisk utrustning kommunhälsan 2 Maskiner och inventarier fackliga organisationerna samt inventarier kommungemensamma utbildningslokaler

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 14 Pn 91 forts Avtalstyp Pris/timme Yrkeskategori Grundavtal skrivs i förväg, debiteras 2 gånger/år 875 kr Operativ personal inkl. läkare Extra avtal utöver 875 kr Operativ personal grundavtal, debiteras efter avslutad tjänst Extra avtal 1200 kr Läkare Vid behandlingen av ärendet yrkar Åsa Gustafsson att tillföra målet Stödja intresserade medarbetare vid start av intraprenader med, och andra driftsformer. Alf Marklund yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. Ordförande ställer Alf Marklunds förslag och yrkandet var för sig under proposition och finner att personalnämnden bifallit Alf Marklunds förslag. Votering begäres och verkställs över följande godkända voteringsproposition: Den som stöder Alf Marklunds förslag röstar ja. Den som stöder Åsa Gustafssons yrkande röstar nej. Vid uppropet avges 3 ja-röster (Alf Marklund, Lennart Burvall, Harriet Classon) och 2 nej-röster (Åsa Gustafsson, Stig Stefansson). Personalnämnden har således beslutat bifalla kommunledningskontorets förslag. Fastställa budget inkl styrkort och taxa för kommunhälsan avseende 2008.

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 15 Pn 92 Dnr Internbudget 2007 Förslag till personalnämndens internbudget inkl resultatöverföring framgår av bilaga. Fastställa internbudget 2007.

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 16 Pm 93 Dnr Anslagsuppföljning personalnämnden exkl kommunhälsan maj 2007 Det ackumulerade utfallet per uppgår till 8,3 miljoner kr, vilket innebär en resultatförbättring med 4,2 miljoner kr i förhållande till motsvarande period föregående år. Resultatförändringen beror i huvudsak på ej nyttjad resultatöverföring samt lägre förbrukning i rehabiliteringsanslagen. Viktiga händelser under perioden. Fortsatt positiv trend i arbetet med rehabilitering utifrån tydligare processbeskrivning. Väsentligt mindre lönekostnader belastar anslagen till förmån för aktiva åtgärder. Sjukfrånvaron fortsätter också att minska. Prognos 2007 Känsligheten i lämnad prognos bedöms till + 5 miljoner kronor. I internbudget 2007 för personalnämnden har medel ur resultatöverföring avsatts för att förvaltningarna ska kunna ansöka om medel till förebyggande och utvecklande arbetsmiljöarbete, medel till särskilda omställningsinsatser, insatser för grupper med hög sjukfrånvaro, olika större utbildningsinsatser t ex för samverkan, metoder för att åstadkomma önskad sysselsättningsgrad, planerade utvecklingsdagar för medarbetare mm. Osäkerheten består i om efterfrågan från förvaltningarna uppstår så att insatserna också hinner genomföras under året. Fastställa anslagsuppföljningen.

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 17 Pn 94 Dnr Anskaffningsbeslut datorstöd för arbetsskadehantering Arbetsgivaren ska anmäla samtliga arbetsskador till försäkringskassan enligt lagen om arbetsskadeförsäkring. Det kan gälla kroppslig skada men även ohälsa på grund av den psykosociala arbetsmiljön. Enligt arbetsmiljöförordningen ska arbetsgivaren i allvarligare fall utöver anmälan till försäkringskassan omedelbart informera Arbetsmiljöverket. Detta gäller vid dödsfall eller svårare personskada eller när flera samtidigt har drabbats av arbetsskada. Enligt 9 AFS 2001:1, föreskriften om systematiskt arbetsmiljöarbete, ska arbetsgivaren årligen göra en sammanställning av ohälsa, olycksfall och allvarliga tillbud (se riktlinjer och rutiner för Tillbud) som inträffat i arbetet. Utöver de sammanställningar som görs på respektive arbetsplats, sammanställer kommunhälsan de arbetsskadeanmälningar som skickats dit. Dessa sammanställningar görs på förvaltningsövergripande nivå och delges respektive förvaltningschef årligen. I syfte att underlätta administrationen i samband med arbetsskador och tillbud föreslår personalavdelningen att personalnämnden fattar anskaffningsbeslut avseende ett datorstöd. Det datorstöd som föreslås (LISA) har utvecklats av företaget Miljödata i samarbete med Arbetarskyddsstyrelsen (nuvarande Arbetsmiljöverket). Det är konstruerat för registrering och uppföljning av arbetsskador, tillbud och avvikelser. Personalavdelningen föreslår att Kommunhälsan; som sedan många år haft ansvaret för sammanställning av arbetskadeanmälan, ansvarar för systemadministrationen och att LISA successivt införs på varje förvaltning. Kostnaden för LISA beräknas uppgå till ca kronor år 1 (licensavgift; support och konsultinsats) och därefter kr/år för support för support; konsultinsatser; utbildning etc. Bifall till personalavdelningens förslag.

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 18 Pn 95 Dnr Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m med Svenska kommunalarbetareförbundet, Cirkulär 07:17 På rekommendation beslutar personalnämnden att anta bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelse 07 samt att efter framställan från arbetstagarorganisationen teckna lokalt kollektivavtal LOK 07 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 19 Pn 96 Dnr Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m med OFR:s förbundsområde Allmänn kommunal verksamhet, Cirkulär 07:18 På rekommendation beslutar personalnämnden att anta bestämmelserna enligt Huvudöverenskommelse 07 samt att efter framställan från respektive riksorganisationen teckna lokalt kollektivavtal LOK 07 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 20 Pn 97 Dnr Löne- och förhandlingsärenden Förhandlare Thomas Lindahl informerar om de nya lagändringarna i LAS Lagen om anställningsskydd som träder i kraft den 1 juli Maria Berggren chef för förhandlings- och pensionsgruppen informerar om de nyligen träffade avtalen för Kommunal och OFRs förbundsområde Allmän kommunal verksamhet. I förbundsområdet ingår Fackförbundet SKTF, Akademikerförbundet SSR, Ledarna och Teaterförbundet. Informationen noteras.

21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 Pn 98 Delgivningar Delgives och lägges till handlingarna. Dnr Kommunfullmäktige angående motion om policy för mottagande av gåvor eller donationer (68/02) Dnr Socialdepartementet regeringsbeslut angående delvis omprövning av tidigare beviljat stöd till kommuner för kompetensutveckling. Dnr Lärarnas Riksförbund Anmälan av fackliga förtroendemän på Naturbruksgymnasiet Dnr Lärarförbundet Anmälan av FFM-tid för läsåret 2007/2008 ( ). Dnr Kommunal Anmälan/avanmälan av arbetsplatsombud för tiden Dnr SKTF Anmälan av fackliga förtroendemän , och

22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 22 Pn 99 Dnr Anmälan av delegationsbeslut Föreligger följande anmälningar av delegationsbeslut t o m Anställande tillsvidare. Anställande för viss tid, viss säsong eller visst arbete, över en månad. Anställnings upphörande. Återkallande av kungörelse. Fastställande av lön. Fackliga företrädares ledighet med avlöningsförmåner enligt LFF. Entledigande enligt Lag om anställningsskydd (förtidspension). Pensionsavgång för lärare. Arbetstidsminskning för lärare i samband med ansökan om delpension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell förtidspension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell sjukersättning. Fritidsstudiebidrag. Ersättning inom förslagsverksamheten. att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

23 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 23

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Stadshuset, kl 13 00-17.00 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Johan Söderberg, tjg ers Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.10 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 15.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 13.35 - Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2010-05-10 Personalnämnden Plats och tid Medelfors kl 08.00 17.15 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 14.35 Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Stig Stefansson (C)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-10-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.15 11.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2011-01-26 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-16.20 Beslutande Harriet Classon, (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) - 15.15 Maria Viksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 14.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.35 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Stålbert Larsson Annika Nyman,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2011-06-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2010-12-22 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid KS-sammanträdesrum, kl 13.00-17.25 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 8.15-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 08.00-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 15.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) 13.25 - Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund (frånvarande 103) Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) - 16.40 Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.30 12.40 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2014-10-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.35 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) 11.30 Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Annika Nyman, tjg ers Stig Stefansson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2012-01-13 Personalnämnden Plats och tid Rönnskär, Kopparhallen kl 08-30 16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande ersättare Annika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.55 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2014-09-18 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.30 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Tomas Teglund,tjg ers Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålberg Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 13.00-16.10 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burvall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Maria Marklund (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-11.30 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Tomas Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrummet Mellanrummet kl. 10:00-16:30 ande ledamöter Rolf Hansson (V) (ordförande) Gert Dahlin (S) (vice ordförande) Jan Gyllenhammar (KD) (2:e vice ordförande) Lena Westerlund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 Personalnämnden Plats och tid Piteå havsbad, kl. 8.00-9.20 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S) Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2010-02-16 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 8.00-8.40 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lena Håkansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Expolaris, kl 13.00-16.50 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Samtliga individärenden

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Sammanträdesplanering 2016 för personalnämnden

Sammanträdesplanering 2016 för personalnämnden PROTOKOLL 1 (19) 2015-09-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-11.30 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S) Peder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-05-29 klockan 09:00-11:40 i Kommunhuset. Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande 22-30 Christer Olsson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Expolaris kl 13.00-16.50 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande Annika

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 Hässleholms kommuns värdegrund Medborgaren i fokus Med respekt för individen Kvalitet som syns Hässleholms kommuns

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman,

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden

Arbetsmiljöplan 2013. Socialnämnden Tjänsteskrivelse 2013-02-27 SN 2013.0059 Handläggare: Annika Ljungberg, Personalavdelningen Socialnämnden Arbetsmiljöplan 2013 Sammanfattning Enligt kommunens arbetsmiljöpolicy ska varje nämnd upprätta

Läs mer

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors ~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Sammanträdesdatum Diarienummer 1(5) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Folke Lindgren Johan Lexfors Arbetsmiljöcontroller Personalstrateg Facldiga

Läs mer

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2012-06-08 Sammanträdestid 08.00-11.15 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-08-24 1 Innehållsförteckning Ärende 81 Information om projekt arbetsglädje ger bra arbetsmiljö... 3 82 Månadsuppföljning juli... 4 83 Avgifter... 5 84 Budget 2017... 6 85 Informationsärenden... 8

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2013-03-27 Sammanträdestid 08:00-11:30 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2012-10-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00-16.05 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Rose-Marie Johansson (S) Håkan Lindh

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

INLEDNING. Viktiga händelser. Utvecklingstendenser. Sammanfattning måluppfyllelse

INLEDNING. Viktiga händelser. Utvecklingstendenser. Sammanfattning måluppfyllelse INLEDNING Viktiga händelser Årets första månader har präglats av osäkerheten kring hur sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocesserna kommer att påverka arbetet med rehabilitering. Förslagen innebär att

Läs mer

Ändrades: :15. Avtal om samverkan och arbetsmiljö

Ändrades: :15. Avtal om samverkan och arbetsmiljö Ändrades:2017-06-15 16:15 Avtal om samverkan och arbetsmiljö Innehåll Avtal om samverkan och arbetsmiljö... 3 Samverkansavtal, bilaga 1... 7 1 Mål och syfte... 7 2 Rättslig grund... 7 3 Lokalt samverkansavtal...

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Linda Viklund (C) Britt-Marie Essell (S) Karin Gerken, personalchef Margareta Östberg, sekreterare

Inge Östlund (C), ordförande Linda Viklund (C) Britt-Marie Essell (S) Karin Gerken, personalchef Margareta Östberg, sekreterare 1(11) Plats och tid Kommunledningskontoret, Kl 15.00 17.00 Beslutande Ledamöter Inge Östlund (C), ordförande Linda Viklund (C) Britt-Marie Essell (S) Övriga närvarande Karin Gerken, personalchef Margareta

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy Arbetsmiljöpolicy Innehållsförteckning Kommunens målsättning 3 Definition av begreppet arbetsmiljö 3 Regelverk 3 Delegation 4 Systematiskt arbetsmiljöarbete undersöka, åtgärda och följa upp 4 Samverkan

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S)

Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S) 1(10) Plats och tid Kommunledningskontoret, 14 45-17 20 Beslutande Ledamöter Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S) Övriga närvarande Karin Gerken, personalchef Johanna Munters

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

4 Förutsättningar för väl fungerande samverkan och arbetsmiljö- och hälsoarbete. 5 Former/struktur för samverkan och arbetsmiljöarbete

4 Förutsättningar för väl fungerande samverkan och arbetsmiljö- och hälsoarbete. 5 Former/struktur för samverkan och arbetsmiljöarbete Oktober 2017 Förhandlingsprotokoll 2017-10-24 Innehåll Avtal om samverkan och arbetsmiljö Samverkansavtal, bilaga 1 1 Mål och syfte 2 Rättslig grund 3 Lokalt samverkansavtal 4 Förutsättningar för väl fungerande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Riktlinje. Riktlinje för rehabilitering 2005-03-09 KS-193/2005 026. Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09

Riktlinje. Riktlinje för rehabilitering 2005-03-09 KS-193/2005 026. Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09 Riktlinje 2005-03-09 Riktlinje för rehabilitering KS-193/2005 026 Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09 Riktlinjen anger hur Norrköpings kommun som arbetsgivare ska arbeta med arbetslivsinriktad

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

Stadshuset, sammanträdesrum 2, kl 08:30-10:00

Stadshuset, sammanträdesrum 2, kl 08:30-10:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) g.@fii~5uewrns &.ommiili1 Plats och tid ande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum 2, kl 08:30-10:00 Lena Wallentheim (S) ordförande Mats Stq.resson (C) vice ordförande Pär Palmgren

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S)

Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S) 1(8) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 15.05-16.25 Beslutande Ledamöter Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S) Övriga närvarande Karin Gerken, personalchef Frida Lodin,

Läs mer

Samverkansavtal. Kalmar kommun

Samverkansavtal. Kalmar kommun Samverkansavtal Kalmar kommun 2007 Samverkan är grunden för att Kalmar kommun ska vara en attraktiv, utvecklande och effektiv kommunal arbetsplats. Det handlar om delaktighet och inflytande för alla anställda

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2009-05-13

PROTOKOLL 1 (9) 2009-05-13 PROTOKOLL 1 (9) 2009-05-13 Plats och tid Öppenheten kl 12:30-15:50 Beslutande Stefan Bergman (s) Jan-Erik Ershag (kd) Britt-Marie Lundström (s) Karl-Erik Gustavsson (s) Leif Holmkvist Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 26 Godkännande av ärendelista... 34 27 Delgivningar... 35 28 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 36 29 Sjukfrånvarostatistik... 37 30 Statistik från personalområdet... 38

Läs mer

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist

Karin Frisk (S) Berit Hallen (M) Tony Karlsson (S) Personalchef Mikael Brånn, handläggare Karin Rytter, personalspecialist Håkan Sundqvist _.. ' 1\atrineholms konzinun ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum PERSONALUTSKOTTET 2013-09-11 1 Blad Plats och tid Atelj en, klockan 13.15 13.45 Beslutande Pat Werner (S) Johan Hartman (M) Anneli

Läs mer

Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering

Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering Riktlinjer för hälsofrämjande arbete, arbetsmiljö och rehabilitering Med ett helhetsperspektiv på hållbar hälsa och goda arbetsmiljöer

Läs mer

Arbetsmiljö. Riktlinjer för. Syfte. Bakgrund. Antagna av Kommunstyrelsen 2001-09-19.

Arbetsmiljö. Riktlinjer för. Syfte. Bakgrund. Antagna av Kommunstyrelsen 2001-09-19. Kommunledningskontorets personalavdelning Kontaktperson: Boel Steén, tfn 13 56 87 Riktlinjer för Arbetsmiljö Antagna av Kommunstyrelsen 2001-09-19. Syfte Syftet med dessa riktlinjer är att visa Kristianstads

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Personaldelegationen Personalchef Anne Elgmark 2014-12-09 1 (5) Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 11.00-17.00 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Tomas Teglund, tjg ers Ulf Grape, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Sirwan Mostafaey (S) Bo Hasselblad (M) Lennart

Läs mer

Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet

Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet Uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet Med uppgiftsfördelning av arbetsmiljöarbetet menas att fördela arbetsmiljöuppgifter från arbetsgivarens högsta nivå och neråt i organisationen. Politikerna i Barn-

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Plats och tid Ideboås, Åseda, tisdagen den 19 mars 2019 kl 14:00-16:25 Sammanträdet ajourneras 15:06-15:20

Plats och tid Ideboås, Åseda, tisdagen den 19 mars 2019 kl 14:00-16:25 Sammanträdet ajourneras 15:06-15:20 1(7) Plats och tid Ideboås, Åseda, tisdagen den 19 mars 2019 kl 14:00-16:25 Sammanträdet ajourneras 15:06-15:20 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) Tjänstepersoner

Läs mer

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, kommunsekreterare Erja Eloranta, projektledare 14

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, kommunsekreterare Erja Eloranta, projektledare 14 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-11:10 Beslutande Yvonne Junell (C), ordf. Markus Gavatin (M) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef Terese

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S)

Christofer Bergenblock (C), ordförande Jeanette Qvist (S), vice ordförande Hanna Netterberg (M) Morgan Börjesson (KD) Kent Norberg (S) Kommunstyrelsens personalutskott 2019-06-27 1-9 Plats och tid Stadshus A, gröna rummet klockan 13.30-17.06. Paus 15.10-15.25. ande Övriga deltagare Utses att justera Christofer Bergenblock (C), ordförande

Läs mer

Vägledande råd och bestämmelser för fördelning av arbetsmiljöuppgifter

Vägledande råd och bestämmelser för fördelning av arbetsmiljöuppgifter FÖRFATTNINGSSAMLING Nr KS 2 j 1 (10) Vägledande råd och bestämmelser för fördelning av arbetsmiljöuppgifter Fastställd av kommunstyrelsen den 3 mars 2018 67 Arbetsgivaren har enligt arbetsmiljölagen ansvar

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden 2006-05-22

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Gymnasienämnden 2006-05-22 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Beslutande Kaplanskolan, Skolvägen 2 och Gymnasiekontoret, Laboratorgränd 5, kl 08.00 16.35 (Kaplanskolan kl 08.00-12.00, gymnasienämnden träffar skolledningen

Läs mer

Anmäl din arbetsskada

Anmäl din arbetsskada Anmäl din arbetsskada Vilka skador ska anmälas? Du ska anmäla alla olyckor och sjukdomar som uppstått i arbetet. Det kan gälla kroppslig skada men även ohälsa på grund av den psykosociala arbetsmiljön.

Läs mer

Anmäl din arbetsskada

Anmäl din arbetsskada Anmäl din arbetsskada Vilka skador ska anmälas? Du ska anmäla alla olyckor och sjukdomar som uppstått i arbetet. Det kan gälla kroppslig skada men även ohälsa på grund av den psykosociala arbetsmiljön.

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.20 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16

Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin Höglund, m, 8-9, 11-16 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Sammanträdesdatum Sida 1-10 2013-03-08 Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2012-08-17, kl 08.30 11.30 ande Anna Hed, ordförande, c Christina Bröms, c Gösta Frost, s Malin

Läs mer