Varberg och Falkenbergs kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varberg och Falkenbergs kommuner"

Transkript

1 Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:20 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg (S) Rune Samuelsson, Falkenberg (M) , Ingemar Andersson, Varberg (C) Madelene Thomsen, Varberg (M) Gösta Alness, Varberg (M), 162 Ersättare - Gösta Alness, Varberg (M) ej tjänstgörande , Anna Bresche, Falkenberg (S) Malin Kjellberg, Varberg (S) Rune Samuelsson, Falkenberg (M), 162 Övriga deltagande Linda Jonsson, chef överförmyndarförvaltningen Annika Källberg Haknert, sekreterare Anna Thörn, Utses att justera Ulla Svensson Sekreterare Annika Källberg Haknert Paragraf Ordförande Lena Carlbom Justerande Ulla Svensson BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justering har tillkännagetts genom anslag. Organ Överförmyndarnämnden Sammanträdesdatum 18 september 2017 Datum då anslaget sätts up 26 september 2017 Datum då anslaget tas ned 25 oktober 2017 Förvaringsplats för protokollet Överförmyndarförvaltningen, Norrgatan 16 Varberg Underskrift Annika Källberg Haknert

2 Öfn 155 Godkännande av dagordning 1. Godkänna dagordningen. Dagordningen godkänns.

3 Öfn 156 Anmälan om eventuellt jäv 1. Gösta Alness ersätter Rune Samuelsson vid beslut i ärende 162 då det föreligger en jävssituation. Rune Samuelsson anmäler att han känner till parterna i ärende 162 och uppfattar därför att en jävssituation föreligger. Nämnden beslutar att Gösta Alness ersätter Rune Samuelsson som beslutande i ärende 162 då det föreligger en jävssituation.

4 Öfn 157 Ordförandebeslut 1. Det finns inget beslut att rapportera.

5 Öfn 158 Delårsrapport anta delårsrapport 2017 enligt bilaga. 2.omedelbar justering. sunderlag Överförmyndarnämndens delårsrapport ger en översiktlig beskrivning av nämndens verksamhet, ekonomi och måluppfyllelse för årets åtta första månader. Redovisningen följer värdkommunen Varbergs riktlinjer. Övervägande Delårsrapport lämnas i bilaga. Protokollsutdrag: Kommunkansliet Varbergs kommun. Kommunkansliet Falkenbergs kommun.

6 Öfn 159 Delegationsordning avseende personal- och arbetsgivarärenden 1. Anta delegationsordning över personal- och arbetsgivarärenden Bilaga 1 sunderlag Kommunfullmäktige i Varbergs kommuns beslut om antagande av lokal personalstadga den 25 april 2017 (KS 2012/0588), lokal personalstadga för Varbergs kommun beslutad , förhandlingsprotokoll , lokalt kollektivavtal med anledning av ny personalstadga Kommunfullmäktige i Varbergs kommun har den 25 april 2017 beslutat om en ny personalstadga som träder i kraft den 1 oktober Kommunfullmäktige har samtidigt givit varje nämnd i uppdrag att revidera sina respektive delegeringsförteckningar med anledning av förändringar i personalstadgan. Revideringarna ska ha trätt i kraft senast den 30 september Översynen har gjorts i syfte att klargöra sambandet mellan kommunstyrelsens reglemente, den gällande personalstadgan och kommunstyrelsens delegationsordning. Vid översynen har en personalstadga tagits fram där respektive nämnd är anställningsmyndighet, med undantag för förvaltningschefer, för vilka kommunstyrelsen är anställningsmyndighet. Kommunstyrelsen leder liksom tidigare den gemensamma arbetsgivarpolitiken och någon möjlighet för förvaltningar och nämnder att besluta om en avvikande arbetsgivarpolitik finns inte. Övervägande Överförmyndarnämnden har med anledning av ny personalstadga kompletterat sin delegationsordning ( ) med delegation av personal- och arbetsgivarärenden enligt bilaga 1.

7 Öfn 160 Yttrande - Fördelning schablonbelopp för ensamkommande barn 1. Tillstyrka Falkenbergs kommuns socialnämnds förslag om en fördelningsnyckel av schablonbeloppet om kronor per ensamkommande barn enligt följande: - 58 procent av schablonen på kronor till socialnämnden - 42 procent av schablonen på kronor till överförmyndarnämnden 2.Kvarstå vid förslaget om att fördelningsnyckeln gäller från och med den 1 juli Återkalla ärendet från kommunfullmäktige i det fall en fördelningsnyckel enligt punkt 1 möjliggör beslut på tjänstemannanivå i de samverkande kommunerna. sunderlag Överförmyndarnämndens beslut om fördelning av schablonersättning för ensamkommande barn till kommunerna, socialnämnden i Falkenbergs beslut om yttrande över fördelning schablonbelopp ensamkommande barn, socialnämnden i Varbergs beslut om yttrande över fördelning av schablonbelopp för asylsökande ensamkommande barn samt beslutsförslag över detsamma Sedan den 1 juli 2017 har ett nytt ersättningssystem för mottagandet av ensamkommande barn trätt i kraft. Det nya ersättningssystemet bygger på promemorian Ett nytt ersättningssystem för mottagandet av ensamkommande barn och unga (Dnr A2016/01307/I). Den ersättning som överförmyndarnämnden har del i regleras numera i: - Förordning (2017:193) om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Av 12 framgår att:

8 - en kommun har rätt till ersättning i form av en schablonersättning som avser kostnader för en utredning enligt 11 kap. 1 och 2 socialtjänstlagen (2001:453), god man, resor, tolk och andra relaterade kostnader för mottagandet av de barn som Migrationsverket har anvisat till kommunen enligt 3 andra stycket lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl. Schablonersättningen ska betalas ut med kronor per barn som omfattas av Migrationsverkets anvisningsbeslut. Ersättningen ska endast betalas ut vid ett tillfälle per barn och kommun. Överförmyndarnämnden föreslog i beslut den 22 maj 2017 att den statliga schablonersättningen skulle fördelas mellan överförmyndarnämnd och socialnämnd, i Varbergs respektive Falkenbergs kommun, enligt följande: - 52 procent åt överförmyndarnämnd - 48 procent åt socialnämnd Bakgrunden till nämndens beslut var att man sökte en ekonomisk fördelningsmodell, samstämmig i båda kommuner, för att kunna finansiera och planera sin verksamhet då man trots försök inte kunnat mötas i frågan på tjänstemannanivå. Kommunstyrelsens förvaltning har inhämtat yttrande från såväl socialnämnden i Falkenberg som socialnämnden i Varberg. Socialnämnden i Falkenberg föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att istället fördela schablonersättningen enligt principen: - 58 procent till socialnämnden - 42 procent till överförmyndarnämnden Socialnämnden anser att frågan ska hanteras inom ordinarie ramfördelning och att det driftsunderskott som uppstår till följd av det nya ersättningssystemet för mottagandet av ensamkommande barn bör fördelas solidariskt mellan nämnderna. Nämnden föreslår att båda nämnder tilldelas 80 procent av sina beräknade kostnader på respektive kronor. Socialnämnden i Varberg anser inte att en procentuell fördelning av schablonersättningen är lämplig då Migrationsverkets handläggningstider framöver kommer att minska i takt med att mängden ärenden som uppstod 2015 är avklarade. Nämnden lämnar inte något förslag till fördelning av ersättning eller hantering av frågan.

9 Överförmyndarnämndens bedömning Regeringen avsåg med ändringarna i ersättningssystemet att ge kommunerna bättre förutsättningar för planering och organisation av mottagandet när ersättningsnivån och tidpunkten för utbetalning är bestämd. Schablonerna avsågs också att effektivisera arbetet och minska administrationen kring ersättningarna. Det är överförmyndarnämndens uppfattning att delar av syftet med att införa schablon går förlorat om man väljer en annan fördelningsmodell än en på förhand bestämd fördelningsnyckel mellan de två nämnderna. Nämnden anser att en given fördelningsnyckel ger bättre förutsättningar för strategisk planering av verksamheten och därmed ett bättre mottagande. Alternativet till en procentuell fördelning av schablonen skulle, som nämnden ser det, vara en årlig avstämning där schablonen fördelas utifrån ett internt återsökningsförfarande. Avstämningen skulle medföra en arbetsinsats som det nya ersättningssystemet avsett att undvika. Nämnden yrkar därför fortsatt på en på förhand given procentuell fördelning av schablonersättningen. Överförmyndarnämnden påpekar åter att man gjort vad man kan för att anpassa sig till ersättningsnivån i det nya systemet och att nämnden inte bedömer det vara möjligt att ytterligare sänka ersättningen till gode män. Nämnden påminner också om att överförmyndarna ersätts från staten för faktiska kostnader, det vill säga arvoden till gode män samt tolkkostnader, och inte för utredningskostnader eller administration. Nämndens handläggningskostnader hanteras således inom ordinarie ram. Som konstaterats av samtliga nämnder i ärendet är det inte möjligt att åstadkomma full kostnadstäckning för såväl överförmyndarnämnden som socialnämnden utifrån beslutad schablon om kronor. Överförmyndarnämnden instämmer, trots påpekandena ovan, i behovet av att hitta en rättvis lösning. Överförmyndarnämnden yrkar därutöver på att lösningen ska vara enkel, när nu ett schablonbidrag gör det möjligt. Det stämmer att överförmyndarnämndens kostnader för gode män fluktuerar med Migrationsverkets handläggningstider. Överförmyndarnämnden delar också uppfattningen om att Migrationsverkets handläggningstider på sikt kommer att minska. Man vet dock inte något om längden på Migrationsverkets framtida handläggningstider och nämnden finner det inte möjligt att med framgång spekulera i dessa.

10 Överförmyndarnämnden har beaktat socialnämndernas lämnade synpunkter och reviderar utifrån ovan resonemang sitt förslag till fördelning. Nämnden instämmer i Falkenbergs kommuns socialnämnds förslag om en solidarisk kostnadsfördelning enligt principen: - 58 procent av schablonen på kronor till socialnämnden - 42 procent av schablonen på kronor till överförmyndarnämnden Slutligen vill nämnden påpeka att man inte har något intresse av att kostnadsfördelningen ska beslutas i kommunfullmäktige om det är möjligt att besluta om fördelningen på annat sätt. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen Varberg Kommunstyrelsen Falkenberg

11 Öfn 161 Remissvar till föreslagen sponsringspolicy Falkenbergs kommun 1. avge yttrande enligt rubrik Yttrande nedan. sunderlag Föreslagen sponsringspolicy Dnr KS Falkenbergs kommun, remissutsändande av föreslagen sponsringspolicy Överförmyndarnämnden har fått föreslagen sponsringspolicy (KS ) på remiss för yttrande. Sponsringspolicyn syftar till att tydliggöra ramar och förutsättningar för kommunens nämnder att ge och ta emot sponsring. Yttrande Överförmyndarnämnden har liten erfarenhet av nyttjande av sponsring och har inte några synpunkter att lämna på föreslagen sponsringspolicy. Protokollsutdrag: Kanslienheten Falkenbergs kommun

12 Sekretessärende enligt 32 kap. 4 Offentlighets- och sekretesslagen

13 Öfn 170 Eventuellt tillkommande beslutsärende 1. det finns inget beslut att rapportera.

14 Öfn 171 Länsstyrelsens protokoll 1.det finns inget beslut att rapportera. Länsstyrelsen har varit på inspektion hos överförmyndarnämnden. I sitt protokoll från besöket har de gjort bedömningen att granskningen inte föranleder några påpekanden. Överförmyndarnämnden är mycket nöjd med protokollets innehåll och håller med om länsstyrelsens bedömning om den kvalitativa handläggningen, och att förvaltningen har kompetenta handläggare med en hög ambitionsnivå.

15 Öfn 172 Presidieträff med revisorerna 1.det finns inget beslut att rapportera. Inbjudan till presidieträff med revisorerna i Varbergs kommun den 21 februari 2018 kl 10:45 har kommit.

16 Öfn 173 Information från förvaltningen 1. det finns inget beslut att rapportera. Linda Jonsson informerar nämnden *länsträff ska hållas den 4 oktober 2017 i Halmstad. Inbjudan kommer. De i nämnden som ska åka på länsträffen anmäler detta till Linda Jonsson. *med anledning av att granskningarna av årsräkningar inte bedöms klaras av på ordinarie arbetstid har Morgan Brorsson, tidigare anställd på överförmyndarförvaltningen, tackat ja till att granska årsräkningar på en timanställning. Han beräknas arbeta ett par dagar i veckan. *Den 26 september ska Linda Jonsson och Henrik Lundahl ha en information för kommunfullmäktige i Falkenberg om överförmyndarnämndens verksamhet. *I samband med budgetberedning i Varbergs kommun har Linda Jonsson informerat att överförmyndarnämnden inte har något utrymme i sin budget för att täcka den kostnad för kommungemensam service som ålagts överförmyndarnämnden. Ett alternativ var tidigare att täcka detta med s k omställningsbidrag. Det framkom dock att detta bidrag inte är avsett att användas till en sådan typ av kostnad. Uppfattningen är att kostnaden sannolikt kommer att täckas av kommunen på annat sätt.

17 Öfn 174 Övriga frågor 1.det finns inget beslut att rapportera. Lena Carlbom informerar nämnden om att hon har varit på budgetberedning i Falkenberg. Falkenbergs kommun har med sig att pengar behöver avsättas till tillsvidaretjänsten som överförmyndarnämnden håller på att rekrytera till.

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Ulla Svensson, ordförande, Varberg (S) Madelene Thomsen, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:15 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-15:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:15 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) ej 26

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:05 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:45 ande Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg (S) Rune Samuelsson,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 15:00-16:00 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Madelene Thomsen,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:20 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:10 Beslutande Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-14:45 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:45 ande Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) Roger Kardemark, vice ordförande, Varberg

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:40 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:10 Beslutande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:40 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30. Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15. Överförmyndarnämnd 2014-10-13 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

1. lägga föreliggande rapporter till handlingarna.

1. lägga föreliggande rapporter till handlingarna. TJÄNSTEUTLÅTANDE 21:1 Stabsavdelningen Dnr KS/2017:501-101 2017-08-16 1/1 Handläggare Tobias Rundström 0152-29252 2017-08-28 Rapporter Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. lägga föreliggande

Läs mer

Översyn av fördelningsmodellen 2017 gällande ersättningar från Migrationsverket, förslag till reviderad fördelningsmodell 2018

Översyn av fördelningsmodellen 2017 gällande ersättningar från Migrationsverket, förslag till reviderad fördelningsmodell 2018 PROTOKOLLSUTDRAG 14:1 KS 38 2018-02-28 1/4 Dnr KS/2018:77-047 Översyn av fördelningsmodellen 2017 gällande ersättningar från Migrationsverket, förslag till reviderad fördelningsmodell 2018 Beslut föreslår

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. (AU 152) KS 2014-228

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. (AU 152) KS 2014-228 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 139 Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (26)

PROTOKOLL 1 (26) PROTOKOLL 1 (26) 2018-12-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Quality Hotel Stadshotell 14:00 16:20 Övriga deltagande ande Ersättare Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande

Läs mer

Översyn av fördelningsmodellen 2017 gällande ersättningar från Migrationsverket - Förslag till reviderad fördelningsmodell 2018

Översyn av fördelningsmodellen 2017 gällande ersättningar från Migrationsverket - Förslag till reviderad fördelningsmodell 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE Ekonomiavdelningen Dnr KS/2018:77 2018-02-08 1/4 Handläggare Sanela Cehic Tel. 0152-29 732 Översyn av fördelningsmodellen 2017 gällande ersättningar från Migrationsverket - Förslag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2018-11-06 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:50 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Alnarp, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 14.30-15.05 Beslutande Fred Windisch (S) Åke Christensson (M) Erica Michalek (M) Staffan Fareld (S) Ordförande Revisor

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Ajournering för paus mellan 14:45 15:00. Sekretessärenden behandlades mellan 13:45 14:45. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndar-verksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. KS 2014-228

Samverkansavtal gällande överförmyndar-verksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. KS 2014-228 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-05-13 152 Samverkansavtal gällande överförmyndar-verksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

Utöver vad som följer av lagar och förordningar gäller för verksamheten detta reglemente samt det mellan kommunerna ingångna samverkansavtalet.

Utöver vad som följer av lagar och förordningar gäller för verksamheten detta reglemente samt det mellan kommunerna ingångna samverkansavtalet. 1 (4) Dnr: KS 2011/0085-21 REGLEMENTE För gemensam överförmyndarnämnd Varberg Falkenberg Antagen av kommunfullmäktige i Varberg den 16 september 2014, 136 Antagen av kommunfullmäktige i Falkenberg den

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 15.45 Ledamöter Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot, 191-205 Lars Bergwall (C), ledamot Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande

Anslag/bevis. Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id Beslutande Sammanträdesprotokoll 1-10 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, Id. 8.30-12.10 Beslutande Övriga deltagare Anne Tano (M) Harald Lagerstedt ( C) Tobias Carlsson Liberalerna Ewa Klang (S) Ulla

Läs mer

Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 84 Beslut om redovisning i förenklad form Akt

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö (C) Socialnämnden 2015-08-24 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Ajournering kl 09.30-09.45 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 1115, kl. 17:00 17:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

L :r! [[fj[[/ xi - l/

L :r! [[fj[[/ xi - l/ Julii arga: 3:3 M117/1323f} å 2017 0: l;(g KOMMU NSTYRELSENS FÖRVALTNING K mm""sty'e'se"s m"'a "'" MEDBORGARKONTORET Ink. 2017 ~05-31 VIRVESVEDLUND DlREKT:O224-747011 l i ;x*1l 1?)? Förslag till nya arvodesregler

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden 2015-06-23 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 77 Ansökan om medgivande för adoption 78 Verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar, ny organisation Socialnämnden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 190 Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 11 mars 2014

Överförmyndarnämnden Mitt 11 mars 2014 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 11 mars 2014 Sid Justering... 3 16 Ekonomi... 4 17 Överförmyndarnämndens ansvarsutövande... 5 18 Rapport från länsstyrelsens tillsynsbesök 2013... 6

Läs mer

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och Tid Bräcke förvaltningshus, Gimån, den 16 februari 2015, kl 13.15-15.30 Paragrafer 1-7 Beslutande Jan Jonsson (s) ordförande Knut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Ulrika Wenn Susanne Eriksson Maria Walther Rosenberg 43. Bo Lindgren. Ulrika Wenn. Bo Lindgren

Ulrika Wenn Susanne Eriksson Maria Walther Rosenberg 43. Bo Lindgren. Ulrika Wenn. Bo Lindgren Protokoll 1 (12) Plats och tid: Guldsmeden. hörnrummet 9.00-10:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Lena Lindström (S) Eva Hallander (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (20)

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Överförmyndarenheten S:t Larsgatan 41, kl. 13:30-16:10 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Se nästa sida Paragrafer 45-61 Utses att justera Göran Falkenberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-06-02 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:15 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

Arvode och omkostnadsersättning för förordnande som god man för ensamkommande barn beslutade eller senare

Arvode och omkostnadsersättning för förordnande som god man för ensamkommande barn beslutade eller senare Överförmyndarnämnden Socialförvaltningen Överförmyndarkontoret Namn Anders Hagander Tnr: 016-710 20 74 2017-06-12 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Arvode och omkostnadsersättning för förordnande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.30 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M)

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Dillö, Stadshuset, kl. 8.30-10:00 Beslutande Erik Ekblom (M) ordförande Leif Andersson (S) vice ordförande Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard

Läs mer

Ulrika Wenn. Eva Cronberg. Guldsmeden, överförmyndarenheten. Ulrika Wenn. Eva Cronberg

Ulrika Wenn. Eva Cronberg. Guldsmeden, överförmyndarenheten. Ulrika Wenn. Eva Cronberg Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet 8:00 10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Övriga deltagare: Revisorerna 27 Ulrika Wenn

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 09.00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, (C), tj ers Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs, Klockan 13:30 17:10. Sekretessärenden behandlades mellan 13:30 15:00, 16:10 16:30 Beslutande Anita Neuhaus (S), ordförande Maj-Britt Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(11) Tid och plats ande Torsdagen den 14 mars 2019 kl 8.30-12.00, i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Cecilia Löf (M), ordförande Ulla-Britt Storck (S), ledamot Tommy Andersson (M), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Kommunstyrelsens personalutskott 2013-05-16 1-8 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.45 ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 Datum Tid Kl. 10.00 12.10 Plats Beslutande Övriga närvarande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare Eva-Lena Ögren, handläggare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2019-02-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Carina Lillbacka(S) Annette Lundqvist(M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-28, kl. 18:30-19:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Åsa Ahlström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag SammanträdesprotokoU 1-7 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 10.00-12.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Anne Tano (M) Harald Lagerstedt (C) Tobias Carlsson (FP) Ewa Klang

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:30

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-05-04, klockan 10:30

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Sid Justering... 3 53 Fastställande av ärendelistan... 4 54 Ekonomi... 5 55 Delårsrappport 2014... 6 56 Avrapportering av internkontrollplan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 214, kl. 17:00 18.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(23) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Maka Achalbedachvili (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Ett nytt ersättningssystem för mottagande av ensamkommande barn och unga

Ett nytt ersättningssystem för mottagande av ensamkommande barn och unga YTTRANDE 1 2016-08-23 Dnr: 2016/00512-IFN-1.7.1 Sociala nämndernas förvaltning Maria Boman, strateg Er ref: A2016/01307/I INDIVID OCH FAMILJENÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Ett nytt ersättningssystem för mottagande

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Sid 188 Upprop och dagordning... 4 189 Justering... 5 190 Information från ordförande... 6 191 Information från förvaltningen... 7 192

Läs mer