Varberg och Falkenbergs kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varberg och Falkenbergs kommuner"

Transkript

1 Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:45 ande Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg (S) Rune Samuelsson, Falkenberg (M) Ingemar Andersson, Varberg (C) Madelene Thomsen, Varberg (M), Gösta Alness, Varberg (M) Monika Törnwall, Falkenberg (MP), Ersättare - Anna Bresche, Falkenberg (S) ej tjänstgörande Malin Kjellberg, Varberg (S), Monika Törnwall, Falkenberg (MP), Övriga deltagande Utses att justera Henrik Lundahl, chef kommunkansliet Annika Källberg Haknert, sekreterare Sebastian Larsson, , 215 Veronica Engh, 204 Rune Samuelsson Sekreterare Annika Källberg Haknert Paragraf Ordförande Ulla Svensson Justerande Rune Samuelsson BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justering har tillkännagetts genom anslag. Organ Överförmyndarnämnden Sammanträdesdatum 20 november 2017 Datum då anslaget sätts upp 28 november 2017 Datum då anslaget tas ned 20 december 2017 Förvaringsplats för protokollet Överförmyndarförvaltningen, Norrgatan 16 Varberg Underskrift Annika Källberg Haknert

2 Öfn 195 Godkännande av dagordning 1. Godkänna dagordningen Beskrivning av ärendet Dagordningen godkänns.

3 Öfn 196 Anmälan om eventuellt jäv 1. Jävsituation avseende Malin Kjellberg föreligger angående 208 Beskrivning av ärendet Malin Kjellberg anmäler sig jävig angående 208. Malin Kjellberg är ersättare i nämnden vid dagens sammanträde.

4 Öfn 197 Ordförandebeslut 1. Det finns inget beslut att rapportera.

5 Öfn 198 Information från kommunkansliet, Henrik Lundahl 1.det finns inte beslut att rapportera. Beskrivning av ärendet *Henrik Lundahl, chef kommunkansliet i Varberg informerar om organisationsförändringar inom kommunkansliet under Förändringarna berör överförmyndarförvaltningen men inte överförmyndarnämnden. Förändringarna i stort planeras bl a med hänsyn till att Varbergs kommun expanderar och planerar för en ny stadsdel. För överförmyndarnämndens del planeras förändringarna för att föra överförmyndarnämnden in i kommunens sammanhang på ett sätt som nämnden inte är nu. Förvaltningschefsrollen för överförmyndarnämnden ska förtydligas. Överförmyndarnämnden ska få en naturlig plats i förvaltningschefsgrupperingar. Det medför även synergieffekter och minskad sårbarhet för överförmyndarnämnden. På sikt är tanken att överförmyndarnämnden samlokaliseras med kommunkansliet. *Henrik Lundahl informerar även om statistik avseende asylärenden. Mottagandet ligger på samma nivå som Det finns ca st ärende avseende ensamkommande barn hos Migrationsverket st av ärendena avser ensamkommande barn från Afghanistan st av dessa beräknas ha fyllt 18 år innan den 1 juli *Henrik Lundahl informerar även om att han och Ulla Svensson ska på ägarsamråd på tisdag den 21 november med Varberg och Falkenbergs kommuner. Överförmyndarnämnden ska få vara med på dessa möten för första gången. Punkter som kommer tas upp är vikten av att överförmyndarnämnden blir involverade i frågor, tecknande av nytt samverkansavtal avseende den gemensamma överförmyndarnämnden mellan Varberg/Falkenberg för nästa mandatperiod Vidare kommer fråga om att samråd bör ske 2 gånger per år tas upp samt önskemål om att ekonomiredovisningen mellan de båda kommunerna ska fungera på ett smidigt sätt.

6 Öfn 199 Månadsrapport oktober fastställa månadsrapport för oktober direktjustering. sunderlag Månadsrapport oktober Övervägande Komplettering av grunduppföljning genom månadsrapport. Oktober månads rapport beslutas om i bilaga. Protokollsutdrag: Ekonomiavdelningen Varbergs kommun Ekonomiavdelningen Falkenbergs kommun: Att. Susanne Sundin

7 Öfn 200 Verksamhetsbidrag Hallands godmans- och förvaltarförening 1. Bevilja verksamhetsbidrag till Hallands godmans- och förvaltarförening om kronor för verksamhetsår sunderlag Ansökan om verksamhetsbidrag , verksamhet- och ekonomisk berättelse 2016, stadgar antagna Beskrivning av ärendet Hallands godmans- och förvaltarförening ansöker om bidrag till sin informations- och utbildningsverksamhet i Varbergs och Falkenbergs kommuner avseende verksamhetsår Föreningen planerar under 2018 att genomföra: - Mentorskap/Handledning för nya ställföreträdare. - Kontinuerlig vidareutbildning, genom tematräffar. - Erfarenhetsutbyte. Caféträffar och temamöten är öppna för alla gode män och förvaltare. Övervägande Det är överförmyndarnämndens uppfattning att Hallands godmans- och förvaltarförening utför ett viktigt arbete som är till gagn för såväl ställföreträdare som överförmyndarnämnden. Nämnden önskar fortsätta att samarbeta med föreningen kring fortbildningsinsatser.

8 Öfn 201 Framställande från Hallands godmans- och förvaltarförening 1. Inte bifalla Hallands godmans- och förvaltarförenings hemställan om att besluta om särskilda arvodesregler i enlighet med skrivelse sunderlag Framställan från Hallands godmans- och förvaltarförening Beskrivning av ärendet Hallands godmans- och förvaltarförening har den 31 oktober 2017 tillskrivit överförmyndarnämnden om att medlemmar i föreningen vid ett flertal tillfällen tagit upp att de har svårt att få ut sitt arvode, framför allt då huvudmannen har låg inkomst och är hög skuldsatt samt vid tillfällen då kravet om arvode måste ställas till huvudmannens dödsbo. Föreningen framställer, med anledning av ovan, om att nämnden beslutar att: - Det är kommunen som betalar arvodet till God man/förvaltare i de fall där dödsbo ej betalar eller har möjlighet att göra detta och då huvudmannen har låg inkomst, är högt skuldsatt och medel saknas för utbetalning av nämnda arvode. Föreningen skriver vidare att man tror att ett beslut om ovan skulle minska antalet ställföreträdare som lämnar sitt uppdrag liksom att det skulle gynna nyrekrytering av ställföreträdare. Övervägande Av Föräldrabalken 12 kap. 16 framgår att: Förordnade förmyndare, gode män och förvaltare har rätt till ett skäligt arvode för uppdraget och ersättning för de utgifter som har varit skäligen påkallade för uppdragets fullgörande. om arvode och ersättning för utgifter fattas av överförmyndaren. Överförmyndaren bestämmer dessutom i vad mån arvode och ersättning för utgifter ska betalas med medel som tillhör den enskilde.

9 Om det inte finns särskilda skäl för något annat, ska arvode och ersättning för utgifter, inklusive de avgifter och skatter som utgår på dem, betalas med den enskildes medel i den mån hans eller hennes beräknade inkomst under det år när uppdraget utförs överstiger 2,65 gånger prisbasbeloppet enligt 2 kap. 6 och 7 socialförsäkringsbalken eller hans eller hennes tillgångar under samma år överstiger två gånger prisbasbeloppet. Arvode och ersättning för utgifter som avser vård av någons rätt i oskiftat dödsbo ska betalas med dödsboets medel, om inte särskilda skäl föranleder något annat. Arvode och ersättning för utgifter som inte ska betalas med den enskildes eller dödsboets medel ska betalas av kommunen. Lag (2010:1203). Av proposition 1993/94:251, Förmynderskapslagstiftningen, och av praxis framgår att undantag från föräldrabalkens bestämmelser kan utgöras av höga vårdkostnader eller av att tillgångarna består av en fastighet som huvudmannen själv bor i eller som är mycket svår att sälja till rimliga villkor. Skuldsanering har däremot inte ansetts utgöra särskilda skäl till att frångå huvudregeln enligt ovan. I det fall Kronofogden beslutat om skuldsanering utan avbetalningsplan har Svea Hovrätt (se målnummer ÖÄ ) uttalat sig om att sådant förhållande kan utgöra särskilt skäl för avsteg från huvudregeln. I avgörandet översteg huvudmannens inkomster 2,65 gånger prisbasbeloppet med en mycket låg summa och det var utifrån en sammantagen bedömning som rätten beslutade om avsteg från huvudregeln om den enskildes betalningsansvar. Överförmyndarnämnden är medveten om att det är besvärligt för ställföreträdare att kunna ta ut sitt arvode i de fall huvudmännen har låg inkomst eller är högt skuldsatta. Nämnden känner dock inte igen sig i beskrivningen att ställföreträdare valt att säga upp sina uppdrag för att man inte fått ut sitt arvode. Nämnden saknar också kännedom om att ställföreträdare inte fått ut sitt arvode för att dödsbon inte betalat arvodet. Däremot ifrågasätter inte nämnden att utbetalningen av arvode kan försvåras då utbetalaren utgörs av ett dödsbo. I de fall betalningsansvaret ligger hos ett dödsbo betalar kommunen ställföreträdarens arvode om dödsboets tillgångar inte räcker till eller om boet är av liten omfattning, om inte särskilda skäl leder till avsteg från huvudregeln. Överförmyndarnämndens beslut om arvode fattas med grund i lagstiftning och gällande praxis. Det görs alltid en individuell bedömning i varje enskilt ärende utifrån de förutsättningar som gäller för den enskilde. Nämnden saknar såväl möjlighet som vilja att bortse från lagstiftning och gällande praxis. Med det sagt försöker nämnden i den mån det är möjligt att undvika situationer där ställföreträdaren blir utan arvode genom att utreda dessa fall

10 väl. Nämnden avser sammanfattningsvis inte att besluta om framställda arvodesregler. Protokollsutdrag: Hallands godmans- och förvaltarförening, att: Svante Björding.

11 Öfn 202 Förslag till beslut på sammanträdesdagar för Sammanträden hålls på måndagar kl 13:30 en gång per månad med undantag för juli månad. Beskrivning av ärendet För att i möjligaste mån överensstämma med kommunstyrelsens sammanträdestider samt ekonomirapportering beslutar överförmyndarnämnden om följande sammanträdesdagar för 2018; 22 januari, 26 februari, 19 mars, 23 april, 21 maj, 18 juni, 27 augusti, 17 september, 22 oktober, 19 november och 10 december. Tid för sammanträdenas början är kl 13:30.

12 Öfn Sekretessärenden enligt 32 kap 4 Offentlighets- och sekretesslagen.

13 Öfn 216 Skrivelser för kännedom *återkoppling av uppdrag från föregående nämndsmöte *svar till PwC och Falkenbergs kommunrevision *information från valberedningen i FSÖ *Utdrag ur kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll, Varberg den 24 oktober 2017, 271 KS Digital agenda för Varbergs kommun *Utdrag ur kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll, Varberg den 24 oktober KS 2017/05000 Redovisning av nämndernas arbete med program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare.

14 Öfn 217 Övriga frågor 1.nästa nämndsammanträde den 11 december börjar med gemensam lunch kl 12:00. Ulla Svensson meddelar att nästa nämndsammanträde den 11 december börjar med gemensam lunch kl 12:00 på Invito.

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:15 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Ulla Svensson, ordförande, Varberg (S) Madelene Thomsen, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:05 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-15:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:15 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) ej 26

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:45 ande Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) Roger Kardemark, vice ordförande, Varberg

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:20 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Madelene Thomsen,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:20 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:10 Beslutande Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-14:45 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 15:00-16:00 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15. Överförmyndarnämnd 2014-10-13 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:40 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:40 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30. Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Guldsmeden, Hörnrummet kl Ulrika Wenn Ulla Medevik 8 Ulf Bergström 8. Eva Cronberg. Ulrika Wenn. Eva Cronberg

Guldsmeden, Hörnrummet kl Ulrika Wenn Ulla Medevik 8 Ulf Bergström 8. Eva Cronberg. Ulrika Wenn. Eva Cronberg Protokoll 1 (9) Plats och tid: Guldsmeden, Hörnrummet kl.9.00-11.40 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Övriga deltagare: Ulrika Wenn Ulla Medevik

Läs mer

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M)

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Dillö, Stadshuset, kl. 8.30-10:00 Beslutande Erik Ekblom (M) ordförande Leif Andersson (S) vice ordförande Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 18:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare 1(7) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 10:00 ande Ledamöter Per-Eric Larsson (S), ordf Leif Georgsson (V) Kerstin Frånlund (S) Magnus Svensson (C) Johanna Zidén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Ajournering för paus mellan 14:45 15:00. Sekretessärenden behandlades mellan 13:45 14:45. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Riktlinjer för arvoden till gode män och förvaltare

Riktlinjer för arvoden till gode män och förvaltare Riktlinje Riktlinjer för arvoden till gode män och förvaltare Överförmyndaren I Norrköping 2014-02-20 4.3 Gode mannen har rätt till ett skäligt arvode för sitt uppdrag. När gode mannen årsredovisat uppdraget

Läs mer

Guldsmeden, Hörnrummet9.00 10.00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson. Eva Cronberg. Guldsmeden, Hudiksvall. Susanne Eriksson.

Guldsmeden, Hörnrummet9.00 10.00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson. Eva Cronberg. Guldsmeden, Hudiksvall. Susanne Eriksson. Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Hörnrummet9.00 10.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Lena Lindström (S) Eva Hallander (S) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 1115, kl. 17:00 17:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-01-16 Skåne Fagerhults rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) - ordförande Ingemar Svensson (S) - vice ordförande Lennart Anderberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-05-15 Skånefagerhult rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) ordförande Lennart Anderberg (SD) ledamot Tommy Håkansson (S) - ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M)

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) 2019-04-10 1 (13) Plats och tid Hörby, Kommunhuset - Victoria Benedictsson 2 Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27 Beslutande Övriga Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Stadshuset, sal Malmköping Kl 08:30-10:40 1 Beslutande Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagare Ersättare

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Information från Överförmyndarenheten

Information från Överförmyndarenheten Information från Överförmyndarenheten Arvode till god man/förvaltare Rätten till arvode Den som har förordnats till förmyndare, god man eller förvaltare har rätt till ett skäligt arvode för uppdraget och

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen REGLEMENTE 1(7) Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen Detta reglemente och tillhörande avtal om samverkan i gemensam överförmyndarnämnd har fastställts av kommunfullmäktige i varje samverkande

Läs mer

BEVIS och Anslag om justeringens tillkännagivande

BEVIS och Anslag om justeringens tillkännagivande 1(8) Plats och tid Mogata, tisdagen den 2 april 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S) Övriga

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs, Klockan 13:30 17:10. Sekretessärenden behandlades mellan 13:30 15:00, 16:10 16:30 Beslutande Anita Neuhaus (S), ordförande Maj-Britt Magnusson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.30 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (20)

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Överförmyndarenheten S:t Larsgatan 41, kl. 13:30-16:10 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Se nästa sida Paragrafer 45-61 Utses att justera Göran Falkenberg

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Lars Sahlén. Justerare... Eva Fors

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Lars Sahlén. Justerare... Eva Fors 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 7,9-10,14) Niklas Nordén,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:10 Beslutande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson,

Läs mer

Riktlinjer för fastställande av arvode och ersättning till ställföreträdare

Riktlinjer för fastställande av arvode och ersättning till ställföreträdare Riktlinjer för fastställande av arvode och ersättning till ställföreträdare Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Överförmyndarnämnden Status: Beslut 2018-08-30, 99 Giltighetstid: Tills vidare Linköpings

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32)

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2018-04-18, kl 13.00-14.25 Beslutande Ersättare Åke Lindgren, ordförande Elmer Eriksson, vice ordförande Marie-Louise Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Se nästa sida. Se nästa sida. Göran Falkenberg. Andreas Lund. Sverker Borell. Göran Falkenberg

Sammanträdesprotokoll 1 (19) Se nästa sida. Se nästa sida. Göran Falkenberg. Andreas Lund. Sverker Borell. Göran Falkenberg Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Överförmyndarenheten S:t Larsgatan 41, kl. 13:30 Beslutande Övriga deltagande Se nästa sida Se nästa sida Paragrafer 23-38 Utses att justera Göran Falkenberg

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

för gode män, förvaltare och förordnade förmyndare Antagna av överförmyndarnämnden , 76, reviderade , 172

för gode män, förvaltare och förordnade förmyndare Antagna av överförmyndarnämnden , 76, reviderade , 172 Ersättningsregler för gode män, förvaltare och förordnade förmyndare Antagna av överförmyndarnämnden 2011-05-05, 76, reviderade 2015-12-03, 172 Allmänt Av 12 kap. 16 föräldrabalken framgår att förordnade

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 14:10. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. Beslutande

Läs mer

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Bräcke förvaltningshus, Gimån den 23 augusti 2016 kl. 09.00 10.30 Paragrafer 27-31 Beslutande Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L) (vice ordförande) Maka Achalbedachvili

Läs mer

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare Plats och tid: Kommunhuset Örkelljunga, tisdagen den 19 maj 2015 kl 14.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Helena Vestman(KD), ordförande Ingmar Svensson(S), vice ordförande 37-47 Lennart

Läs mer

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla, den 7 mars 2019, kl

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla, den 7 mars 2019, kl : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00-11.15 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Enhetschef Eva Viggh Kanslichef Johan Linander Handläggare Jenny Thörn Ekonom Emelie

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 24 september 2019 kl 10:00

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 24 september 2019 kl 10:00 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 24 september 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Silva Karlsson (-), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.37 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Arvodesregler för ställföreträdare år 2018

Arvodesregler för ställföreträdare år 2018 Överförmyndarnämnden Arvodesregler för ställföreträdare år 2018 Bakgrund Överförmyndarnämnden beslutar om arvode till ställföreträdare enligt bestämmelser i föräldrabalken 12 kap. 16. Arvode och kostnadsersättning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare Plats och tid: Kommunhuset Örkelljunga, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 14.00 17.15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Helena Vestman(KD), ordförande Ingmar Svensson(S), vice ordförande

Läs mer

k1p' #, - Justerande uidöderström (M)

k1p' #, - Justerande uidöderström (M) 1(16) ÅSTORP S SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, måndagen den I oktober 2018 klockan 17:30-19:45. Ajournering 18:51-18:57 Beslutande Se bilaga. Övriga deltagare Merih Özbalci, administrativ

Läs mer

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00--11.00 Beslutande ledamöter Leif Georgsson, ordf, (V) Kerstin Frånlund, (S) Magnus Svensson, (C) Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej beslutande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Sid 188 Upprop och dagordning... 4 189 Justering... 5 190 Information från ordförande... 6 191 Information från förvaltningen... 7 192

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Ersättning till ställföreträdare inom överförmyndarverksamheten för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner. Motala kommun

Ersättning till ställföreträdare inom överförmyndarverksamheten för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner. Motala kommun Ersättning till ställföreträdare inom överförmyndarverksamheten för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Motala kommun Beslutsinstans: Överförmyndarnämnden Diarienummer: 16/ÖN 0042 Datum: 2016-01-0112

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2019-01-15 Värsjö rummet i kommunhuset kl. 10:00-11:45 Beslutande Therese Rosenlöf (C) ordförande Lennart Anderberg (SD) - ledamot Ingmar Svensson (S) ledamot Övriga

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2019-05-15, kl 13.00-14.50 Beslutande Ersättare Arvid Lundberg, ordförande Anton Bergström, vice ordförande Marie-Louise Nilsson,

Läs mer

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år

Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Överförmyndarnämnden Redogörelse för uppdraget som ställföreträdare för år Huvudman/omyndig Fyll i för vilket år redogörelsen gäller 1 Ställföreträdare: god man/förvaltare/förmyndare Ev. ställföreträdare

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Sid Justering... 3 53 Fastställande av ärendelistan... 4 54 Ekonomi... 5 55 Delårsrappport 2014... 6 56 Avrapportering av internkontrollplan

Läs mer

Riktlinjer för arvode till ställföreträdare

Riktlinjer för arvode till ställföreträdare Riktlinjer för arvode till ställföreträdare Rätten till arvode Den som har förordnats till förmyndare, god man eller förvaltare har rätt till ett skäligt arvode för uppdraget och ersättning för nödvändiga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 09.00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, (C), tj ers Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 314, kl. 17:00 17:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(24) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Maka Achalbedachvili (S)

Läs mer

ARVODE TILL GOD MAN/FÖRVALTARE

ARVODE TILL GOD MAN/FÖRVALTARE 1 Ängelholms Överförmyndarnämnd Informerar ARVODE TILL GOD MAN/FÖRVALTARE Rätten till arvode Den som har förordnats till förmyndare, god man eller förvaltare har rätt till ett skäligt arvode för uppdraget

Läs mer

God man och förvaltare

God man och förvaltare Sammanfattning av broschyren God man och förvaltare God man och förvaltare Information från Överförmyndarnämnden i Linköpings kommun God man och förvaltare God man och förvaltare är två former av ställföreträdare.

Läs mer

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag

2015-03-30. Christina Bjömed, personaldirektör Caroline W ermäng, sekreterare. BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag SammanträdesprotokoU 1-7 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 10.00-12.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Anne Tano (M) Harald Lagerstedt (C) Tobias Carlsson (FP) Ewa Klang

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 09:00-10:15 ande Göran Oscarsson (L) Lars Windeman (M) Sekreterare Martina Hammarström Paragraf 14-20 Ordförande Göran Oscarsson (L) Justerande

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för överförmyndarnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Överförmyndarnämnden fullgör de uppgifter som ankommer på

Läs mer