Varberg och Falkenbergs kommuner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varberg och Falkenbergs kommuner"

Transkript

1 Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-14:45 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar Andersson, Varberg (C) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg (S) Rune Samuelsson, Falkenberg (M) Madelene Thomsen, Varberg (M) Malin Kjellberg, Varberg (S) Anna Bresche, Falkenberg (S) Övriga deltagande Utses att justera Margareta Rothell, chef överförmyndarförvaltningen Annika Källberg Haknert, sekreterare Britt Skogqvist, handläggare Ingegerd Rönnbäck Sekreterare Annika Källberg Haknert Paragraf 7-32 Ordförande Lena Carlbom Justerande Ingegerd Rönnbäck Organ Sammanträdesdatum BEVIS/ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag Överförmyndarnämnden Datum för anslags Datum för anslags uppsättande nedtagande Förvaringsplats för protokoll Överförmyndarnämndens kansli, Norrgatan 16 Underskrift Annika Källberg Haknert

2 Öfn 7 Ordförandebeslut - det finns inget beslut att rapportera.

3 Sekretessärende som beslutas av nämnd i mars 2015 Öfn 8 Samtycke till försäljning av bostadsrätt, ärende nr 3862 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 9 Samtycke till försäljning av fastighet, ärende nr 586 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 10 Föreläggande vid vite, ärende nr 339 hänskjuta ärendet samt bestämmande av generella vitesbelopp till nästa sammanträde. Öfn 11 Samtycke till placering, ärende nr 570 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 12 Samtycke till ansökan om uttag, ärende nr 412 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag.

4 Öfn 13 Samtycke till egendomens fördelning vid arvskifte, ärende nr 3272 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 14 Samtycke till upprättande av skuldebrev med panträtt i fastighet, ärende nr 3562:2 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 15 Samtycke till upprättande av skuldebrev med panträtt i fastighet, ärende nr 3562:3 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 16 Förtydligande av uppdragets omfattning och förvaltarens redovisningsskyldighet, med anledning av förvaltarens begäran om nämndens ursäkt, ärende nr 699/1003 Överförmyndarnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag. Öfn 17

5 - Höja arvodet avseende sluträkningen i ärendet, när det gäller delen sörja för person, med anledning av gode mannens extra ordinära insatser. - Arvodet bestäms till 8 timmar á 200kr.

6 Öfn 18 - teckna personuppgiftsbiträdesavtal för Netpublicator. - Godkänna risk- och sårbarhetsanalys Netpublicator - Överförmyndarnämnden ledamöter ska erhålla läsplattor där såväl underlag inför sammanträden som protokoll ska finnas tillgängliga. Varbergs kommun har tecknat ett avtal med Netpublicator Apps AB. Avtalet gäller programmet Netpublicator som används för möteshandlingar. Netpublicator är en så kallad molntjänst. Molntjänst innebär att exempelvis processorkraft, lagring och funktioner tillhandahålls av leverantör som tjänster över Internet. Den som använder en molntjänst för personuppgiftsbehandling är personuppgiftsansvarig för behandlingen även om den utförs av molntjänstleverantören eller dess underleverantörer. Leverantören och alla underleverantörer som anlitas för behandlingen är den personuppgiftsansvariges personuppgiftsbiträden. Det är den personuppgiftsansvarige som ansvarar för att personuppgiftslagen och andra lagar följs. Innan en molntjänst tas i bruk ska den personuppgiftsansvarige bl.a. göra en riskoch sårbarhetsanalys för att bedöma om det är möjligt att anlita molntjänstleverantören för behandling av de tänkta personuppgifterna. Resultatet finns redovisat i bilagan Risk- och sårbarhetsanalys Netpublicator. När det behandlas känsliga personuppgifter, t.ex. uppgifter om hälsa, brottsuppgifter och sekretesskyddade uppgifter, kräver Datainspektionen att det ska finnas stark autentisering vid överföring av uppgifter i öppet nät och att uppgifterna ska skyddas med kryptering. Netpublicator uppfyller dessa krav. Överväganden teckna personuppgiftsbiträdesavtal för Netpublicator. godkänna risk- och sårbarhetsanalys angående Netpublicator samt att besluta om att överförmyndarnämndens ledamöter ska erhålla läsplattor där underlag till sammanträden samt protokoll ska finnas tillgängliga.

7 Öfn 19 Övriga ärenden - Det finns inget beslut att fatta. På förekommen anledning tas frågan upp varför sammanträdet som varit fastställt till den 23 februari har flyttats till den 2 mars Lena Carlbom och Margareta Rothell blev kallade till ett budgetmöte i Falkenberg den 23 februari 2015, vilket har föranlett att ändring av sammanträdesdag skett. I fortsättningen ska sammanträdesdagarna hållas. Sammanträden under 2015 är bestämda att hålla kl 13:00 i sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 i Varberg följande dagar; 30 mars, 27 april, 25 maj, 15 juni, 31 augusti, 28 september, 26 oktober, 30 november samt 14 december.

8 Öfn 20 - En telefonlista på samtliga nämndsledamöter ska upprättas och distribueras till ledamöterna. På förslag från Ingegerd Rönnbäck beslutas att en telefonlista över samtliga nämndsledamöter ska upprättas och distribueras till ledamöterna i nämnden.

9 Öfn 21 Övriga ärenden - Det finns inget beslut att rapportera. Det har vid tidigare sammanträde tagits upp fråga kring huruvida en ställföreträdare som har ett uppdrag som revisor i Falkenbergs kommun kan anses vara jävig. Eftersom den gemensamma överförmyndarnämnden ska granskas av Varbergs kommuns revisorer uppkommer ingen jävsituation för ställföreträdaren.

10 Öfn 22 -det finns inget beslut att rapportera. Ingegerd Rönnbäck undrar huruvida revisionsrapport från 2014 avseende Falkenbergs kommun har tillställts Överförmyndarnämnden. Revisionsrapporten ska tas upp i kommunfullmäktige i april och ska dessförinnan ha tillställts överförmyndarnämnden. Margareta Rothell och Lena Carlbom har inte hört något kring detta. Lena Carlbom undersöker frågan.

11 Öfn 23 - Det finns inget beslut att rapportera. Lena Carlbom och Margareta Rothell informerar nämnden att de finns ett förslag på att kr av överförmyndarnämnden i Falkenbergs underskott från 2014 ska följa med till kommande år. Frågan är ännu inte avgjord. Ärendet har överlämnats till tjänstemän inom ekonomifunktionen för att föra en vidare diskussionen kring detta.

12 Öfn 24 - Det finns inget beslut att rapportera. Fråga kring hur nämndsledamöterna ska redovisa sin begäran om arvode för nämndsammanträde uppkommer. Sammanfattningsvis kommer tillsvidare de ledamöter från Falkenberg som begär reseersättning att fylla i en blankett för detta vid varje nämndsammanträde. Denna blankett vidarebefordras av nämndsekreteraren till arbetsgivarenheten i Falkenberg tillsammans med närvarolista där ersättning för sammanträdet redovisas. För ledamöter från Varbergs kommun meddelar de nämndsekreteraren i de fall de yrkar reseersättning. Arvode för detta samt för sammanträdet redovisas av nämndsekreteraren till lönekontoret. I de fall det är aktuellt med arvode för kurstillfällen mm lämnas ifyllda blanketter för detta till nämndsekreteraren för vidarebefordran till respektive kommuns lönekontor/arbetsgivarenhet efter att ordföranden attesterat reseräkningen.

13 Öfn 25 - Förtydliga att ersättningsregler för ställföreträdare , gäller från och med den 1 januari På förekommen anledning beslutar överförmyndarnämnden om förtydligande att ersättningsregler till ställföreträdare daterade gäller från och med den 1 januari 2015.

14 Öfn 26 - Det finns inget beslut att rapportera. Margareta Rothell informerar överförmyndarnämnden om att E-tjänster som tagits fram tillsammans med kommunerna i Hylte, Laholm och Halmstad kommer att lanseras den 18 mars 2015.

15 Öfn 27 - förnärvarande är det inte aktuellt att nämndsledamöterna blir medlemmar i Föreningen Sveriges Överförmyndare. Margareta Rothell informerar nämnden om att Föreningen Sveriges Överförmyndare (FSÖ) har kommit ut med information kring föreningen och om de årliga studiedagarna. Medlemsavgiften är 500kr/person. Studiedagarna kommer i år att hållas i Uppsala i slutet av augusti. Avgiften till studiedagarna är lägre för medlemmar. det förnärvarande inte är aktuellt att nämndsledamöterna blir medlemmar i FSÖ.

16 Öfn 28 - Det finns inget beslut att rapportera Margareta Rothell informerar nämnden om att det kommit en inbjudan till föreläsning den 25 mars angående LSS som arrangeras av FUB i Falkenberg. Föreläsningen hålls i Kyrkans hus på Sandgatan i Falkenberg. Margareta Rothell har vidarebefordrat informationen till respektive nämndsledamot som om de vill gå på föreläsningen själv anmäler sig direkt till arrangören.

17 Öfn 29 - Det finns inget beslut att rapportera. SKL har en utbildning som riktar sig till bl a ledamöter i överförmyndarnämnder och tjänstemän på överförmyndarförvaltningar. Jan Wallgren ska hålla en motsvarande kurs den april. Eftersom kurstillfället på SKL:s kurs den 4-6 mars var fullbokad ska Ingegerd Rönnbäck anmälas till Jan Wallgrens kurs den april.

18 Öfn 30 - Det finns inget beslut att rapportera. Margareta Rothell och Lena Carlbom informerar överförmyndarnämnden om att det enligt samverkansavtalet som är upprättat mellan kommunerna är Varbergs kommun som i egenskap av värdkommun för nämnden har att fastställa budgeten för överförmyndarnämndens verksamhet efter samråd med Falkenbergs kommun. Fortsättningsvis blir det således enklare att följa upp budgeten eftersom den nu är samlad på ett ställe.

19 Öfn 31 - Det finns inget beslut att rapportera Fråga kom upp på mötet kring handhavande av de underlag till sammanträde samt protokoll som nämndsledamöterna förnärvarande erhåller i pappersform. Handlingarna innehåller känsliga uppgifter och sekretessbelagda uppgifter som inte ska spridas vidare. Diskussion kring hur handlingarna när sammanträdet har varit ska hanteras. De ledamöter som vill behålla handlingarna till dess att protokollet har justerat tar hem handlingarna och ansvarar själva för dessa. Ledamöterna kan själv strimla handlingarna. I åtminstone Falkenberg finns möjligheten att gå till kommunens serviceavdelning och lämna in handlingarna för strimling. De ledamöter som vill lämna ifrån sig handlingarna direkt gör detta till tjänstemännen på överförmyndarnämnden som i dagsläget får hantera strimling av handlingarna. Efter att överförmyndarnämnden tagit läsplattor i bruk kommer troligtvis hantering av beslutsunderlag och protokoll i pappersform att upphöra.

20 Öfn 32 - Sekretessärenden ska inte publiceras på respektive kommuns hemsida. Överförmyndarnämndens protokoll innehåller mycket känsliga och sekretessbelagda uppgifter. Med anledning av detta finner överförmyndarnämnden att det inte är lämpligt att dessa publiceras på respektive kommuns hemsida även om de först maskar de känsliga och sekretessbelagda uppgifterna. Protokollen hålls efter att de har justerat tillgängliga på överförmyndarförvaltningen. sekretessärenden inte ska publiceras på respektive kommuns hemsida. I det fall det finns ett intresse att ta del av handlingarna får vederbörande vända sig till överförmyndarförvaltningen i aktuellt ärende. En sekretessprövning görs innan handlingarna lämnas ut.

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-15:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Ulla Svensson, ordförande, Varberg (S) Madelene Thomsen, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-10-13. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15. Överförmyndarnämnd 2014-10-13 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:15 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30.

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30. Överförmyndarnämnd 2014-06-16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:30 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 15:00-16:00 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:15 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:45 ande Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg (S) Rune Samuelsson,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:05 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:15 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) ej 26

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:45 ande Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) Roger Kardemark, vice ordförande, Varberg

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:20 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:20 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:10 Beslutande Lars Fagerström, ordförande, Falkenberg (L) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, Varberg (S) Madelene Thomsen,

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande

Stadshuset, sal Malmköping. Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Plats och tid Stadshuset, sal Malmköping Kl 08:30-10:40 1 Beslutande Arne Lundberg (S), ordförande Sven Andersson (M), 1:e vice ordförande Olle Olsson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagare Ersättare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs, Klockan 13:30 17:10. Sekretessärenden behandlades mellan 13:30 15:00, 16:10 16:30 Beslutande Anita Neuhaus (S), ordförande Maj-Britt Magnusson

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:40 ande Ersättare - ej tjänstgörande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-08-25. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:45

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnd 2014-08-25. Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:45 Överförmyndarnämnd 2014-08-25 Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 14:00 15:45 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ingemar Andersson (C) Gösta Alness (M) Douglas Adolfsson (S) Björn

Läs mer

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M)

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Dillö, Stadshuset, kl. 8.30-10:00 Beslutande Erik Ekblom (M) ordförande Leif Andersson (S) vice ordförande Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-11-07 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 13:45 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare Plats och tid: Kommunhuset Örkelljunga, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 14.00 17.15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Helena Vestman(KD), ordförande Ingmar Svensson(S), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Sofia Holm, enhetschef Anki Dymek, Handläggare Caroline Nordlund, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Caroline Nordlund

Sofia Holm, enhetschef Anki Dymek, Handläggare Caroline Nordlund, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Caroline Nordlund 50(19) Plats och tid Sammanträdesrum B, kommunhuset i Edsbyn, onsdagen den 5 september 2018 kl 08:45 ande Ledamöter Marianne Wängelin (S) ersätter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Cecilia

Läs mer

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00--11.00 Beslutande ledamöter Leif Georgsson, ordf, (V) Kerstin Frånlund, (S) Magnus Svensson, (C) Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej beslutande ersättare

Läs mer

ONSU PROTOKOLL

ONSU PROTOKOLL ONSU PROTOKOLL Lisa Hedin KALLELSE Datum 2018-10-15 1(1) kallas härmed till sammanträde tisdag den 23 oktober 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen för att behandla följande ärenden: Ärenden

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2019-05-15, kl 13.00-14.50 Beslutande Ersättare Arvid Lundberg, ordförande Anton Bergström, vice ordförande Marie-Louise Nilsson,

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (42) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2019-01-07, kl 13.00 15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Arvid Lundberg, ordförande Anton Bergström,

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), Ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Margareta Bäckström (C) Lars Hugosson (M)

Cecilia Gustafsson (S), Ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Margareta Bäckström (C) Lars Hugosson (M) 1(10) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset, klockan 13:00-15:10 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), Ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Margareta Bäckström (C)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare Plats och tid: Kommunhuset Örkelljunga, tisdagen den 19 maj 2015 kl 14.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Helena Vestman(KD), ordförande Ingmar Svensson(S), vice ordförande 37-47 Lennart

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Maka Achalbedachvili

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2017-06-14 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet kl. 14:00 15:40 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S) Helena Moen(C) Harrieth

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (60) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (60) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (60) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2018-08-29, kl 13.00-14.35 Beslutande Ersättare Åke Lindgren, ordförande Elmer Eriksson, vice ordförande Marie-Louise Nilsson

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:40 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 18:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32)

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (32) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2018-04-18, kl 13.00-14.25 Beslutande Ersättare Åke Lindgren, ordförande Elmer Eriksson, vice ordförande Marie-Louise Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Utöver vad som följer av lagar och förordningar gäller för verksamheten detta reglemente samt det mellan kommunerna ingångna samverkansavtalet.

Utöver vad som följer av lagar och förordningar gäller för verksamheten detta reglemente samt det mellan kommunerna ingångna samverkansavtalet. 1 (4) Dnr: KS 2011/0085-21 REGLEMENTE För gemensam överförmyndarnämnd Varberg Falkenberg Antagen av kommunfullmäktige i Varberg den 16 september 2014, 136 Antagen av kommunfullmäktige i Falkenberg den

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Ajournering för paus mellan 14:45 15:00. Sekretessärenden behandlades mellan 13:45 14:45. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Sid 188 Upprop och dagordning... 4 189 Justering... 5 190 Information från ordförande... 6 191 Information från förvaltningen... 7 192

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset plan 3, Hamnen klockan 09:00-10:15 ande Göran Oscarsson (L) Lars Windeman (M) Sekreterare Martina Hammarström Paragraf 14-20 Ordförande Göran Oscarsson (L) Justerande

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:55 Sida 1(16) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer ÖFN 2016/0003 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.55 Ledamöter Ersättare Gunnar Håkansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-01-16 Skåne Fagerhults rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) - ordförande Ingemar Svensson (S) - vice ordförande Lennart Anderberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 1115, kl. 17:00 17:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Fastställd av kommunfullmäktige 2019-06-17 47, uppdateras före 2023-04-10. Dokumentet finns på www.grastorp.se 1(5) Innehåll Överförmyndarnämndens ansvar... 3 Allmänt...

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (20)

Sammanträdesprotokoll 1 (20) Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Överförmyndarenheten S:t Larsgatan 41, kl. 13:30-16:10 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Se nästa sida Paragrafer 45-61 Utses att justera Göran Falkenberg

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-10-05, kl. 08:00 Underskrifter

Läs mer

ONVU PROTOKOLL

ONVU PROTOKOLL ONVU PROTOKOLL 2018-10-24 Lisa Hedin KALLELSE Datum 1(1) Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och kallas härmed till sammanträde onsdag den 24 oktober 2018 kl. 09.00 i Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:55 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Bräcke förvaltningshus, Gimån den 23 augusti 2016 kl. 09.00 10.30 Paragrafer 27-31 Beslutande Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-05-15 Skånefagerhult rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) ordförande Lennart Anderberg (SD) ledamot Tommy Håkansson (S) - ledamot

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen REGLEMENTE 1(7) Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen Detta reglemente och tillhörande avtal om samverkan i gemensam överförmyndarnämnd har fastställts av kommunfullmäktige i varje samverkande

Läs mer

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare 1(7) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 10:00 ande Ledamöter Per-Eric Larsson (S), ordf Leif Georgsson (V) Kerstin Frånlund (S) Magnus Svensson (C) Johanna Zidén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Siv Sander (S) Margareta Lagerlöf (M)

Lena Vinnerås (S), ordförande Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Siv Sander (S) Margareta Lagerlöf (M) ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 Beslutande Lena Vinnerås (S), ordförande Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Siv Sander (S) Margareta

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00 11:00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Johanna Zidén, (M) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, tj ers, (C) Ej

Läs mer

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd REGLEMENTE 1 (5) Gäller från och med KF 22.2012 2015-01-01 KF 137.2006 Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd Antagen av kommunfullmäktige den 30

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 09.00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, (C), tj ers Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER 1 (7) REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER Antaget av kommunfullmäktige i Eskilstuna KSKF/2014:186 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS VERKSAMHET 2 (7) 1 Uppgifter enligt speciallagstiftning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.30 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Kommunstyrelsens personalutskott 2013-05-16 1-8 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 10.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 14:10. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L) (vice ordförande) Maka Achalbedachvili

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 12 maj 2015

Överförmyndarnämnden Mitt 12 maj 2015 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 12 maj 2015 Sid Justering... 3 33 Fastställande av ärendelistan... 4 34 Ekonomi... 5 35 Delårsrapport januari - april 2015... 6 36 Svar på revisionsrapport

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN Gällande från den 1 januari 2015 Fastställt av kommunfullmäktige den 22 september 2014, 112 REGLEMENTE FÖR VALNÄMNDEN VALNÄMNDENS VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Huvuduppgifter Valnämnden

Läs mer

BEVIS och Anslag om justeringens tillkännagivande

BEVIS och Anslag om justeringens tillkännagivande 1(8) Plats och tid Mogata, tisdagen den 2 april 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S) Övriga

Läs mer

Ulrika Wenn. Eva Cronberg. Guldsmeden, överförmyndarenheten. Ulrika Wenn. Eva Cronberg

Ulrika Wenn. Eva Cronberg. Guldsmeden, överförmyndarenheten. Ulrika Wenn. Eva Cronberg Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet 8:00 10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Övriga deltagare: Revisorerna 27 Ulrika Wenn

Läs mer

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Anneli Eskilandersson Tjänstgörande ersättare(sd)

Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Anneli Eskilandersson Tjänstgörande ersättare(sd) 1(13) Överförmyndarnämnd Plats och tid K-huset 14:00 16:15, Beslutande Ledamöter Helena Vestman Ordförande(KD) Ingmar Svensson Ordinarie ledamot(s) Anneli Eskilandersson Tjänstgörande ersättare(sd) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M)

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) 2019-04-10 1 (13) Plats och tid Hörby, Kommunhuset - Victoria Benedictsson 2 Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27 Beslutande Övriga Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret 2012-09-25. ... Thomas Abrahamson. ... Lena Vinnerås. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret 2012-09-25. ... Thomas Abrahamson. ... Lena Vinnerås. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M),

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 17-21 2 17 Frågor till nämnder inför årlig granskning 2016...4 18 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...7 19 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...8 20 Vitesföreläggande

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Lars Sahlén. Justerare... Eva Fors

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Lars Sahlén. Justerare... Eva Fors 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 7,9-10,14) Niklas Nordén,

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2019-01-30 1 (8) Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Storgatan 7 A, Vetlanda kl. 14.00 15.00 Beslutande Övriga deltagare ersättare Övriga deltagare tjänstemän Utses att justera Hugo Cruz (KD),

Läs mer