Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Övriga deltagande Bernt Jonsson, ersättare (S) Karin Rask, ersättare (C) Ann-Charlotte Kakoulidou, ersättare (S) Kristian Lund, administrativ chef Ann-Katrin Wahldorfsson, överförmyndarhandläggare Annelie Alm, överförmyndarhandläggare Susanne Hultén, överförmyndarhandläggare Marita Haraldsson, överförmyndarhandläggare/sekreterare Utses att justera Brith-Louise Fagerstrand Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 30 november 2017 Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Marita Haraldsson Kenneth Petersson Brith-Louise Fagerstrand Paragrafer Organ Sammanträdesdatum Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Överförmyndarnämnden Datum för anslagsuppsättande Datum för anslagsnedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen, förvaltningshuset, Nybro Underskrift Kenneth Petersson G:\KS\Administrativa enheten\protokoll\överförmyndarnämnden\2017\ Protokoll från överförmyndarnämnden (sekretess).docx

2 Sammanträdesdatum 56 Följande ärenden behandlas på sammanträdet: 38 Val av justerare 39 Det ekonomiska läget 40 Budget Fråga om särskilt förordnad vårdnadshavare för EKB i Torsås 42 Anmälningar av delegationsärenden 43 Ledamot i nämnden med uppdrag som god man i Uppvidinge kommun 44 Ärende till nämnden (sekretess) 45 Aktuella ärenden för presentation 46 Information från möte med Tingsrätten i Kalmar 47 Information från den årliga utbildningen för ställföreträdare, Stabygården i Högsby 48 Fastställande av sammanträdesdagar Övrigt

3 Sammanträdesdatum Val av justerare att utse Brith-Louise Fagerstrand (S) att justera dagens protokoll.

4 Sammanträdesdatum Det ekonomiska läget Administrative chefen Kristian Lund redovisar den gemensamma administrationens ekonomi och konstaterar att budgeten är i balans. Utfall är lägre än budget ( kronor) efter årets tio första månader. Detta beror på att den gemensamma nämndens förvaltning har fått en resultatreglering, ett överskott för verksamhetsår Överskottet gör att förvaltningen bland annat kan köpa tjänst från mentor för gode män för ensamkommande, Lotta Elmbro (avslutat) och extra tjänster från leverantör av verksamhetssystem. Den fasta handläggargruppen är något mindre nu framöver. Förvaltningen anpassar organisationen till ett lägre antal ensamkommande barn. Samtidigt behöver förvaltningen rusta för att granskningen av årsräkningar ska effektiviseras enligt krav från länsstyrelsen, förändrad lagstiftning och nytt verksamhetssystem. Förvaltningen kommer därför att behöva tillfälliga medarbetare under våren 2018 för att klara arbetsanhopningen. När det gäller kostnader för uppdragstagare ( vanliga gode män och förvaltare) för respektive kommun, har fakturorna skickats ut till respektive kommun per den sista augusti Nu är det möjligt att göra prognos på utfallet i varje kommun. För Nybro kommuns del verkar kommunens budget och redovisning för gode män vara i balans. Nybro kommun har en aktuell fordran på kronor för de tre kommunerna inom gemensam nämnd exklusive ensamkommande. Nybro kommun har en aktuell fordran på Migrationsverket, som uppgår till för 2017 (alla kommuner) är slutreglerad. att godkänna den ekonomiska redovisningen.

5 Sammanträdesdatum Budget 2018 Bakgrund Budget 2014 = kronor (tre handläggare) Budget 2015 = kronor (fyra handläggare) Budget 2016 = kronor (fem handläggare) Budget 2017 = kronor (fyra - fem handläggare) Budget 2018 = kronor (fyra handläggare och timtid) Fördelning enligt 2017 års invånarantal (2:e Q 2017) och fördelning i % (2017 inom parantes) Nybro 43,9 % kr ( kr) Torsås 15,2 % kr ( kr) Emmaboda 20,2 % kr ( kr) Uppvidinge 20,7 % kr ( kr) Uppvidinge ökar sin andel av gemensamma kostnader med cirka 0,1 %-enhet. Torsås minskar sin andel med cirka 0,1 %-enhet. Överskott på grund av vakansperiod handläggartjänst 2016 är överflyttad till Förväntat överskott 2017 (cirka kronor) flyttas över till Nybro kommun tar fordran på Migrationsverket inledningsvis. Nybro kommun räknar sedan av fordran för varje kommun när ersättningen kommer från Migrationsverket. Personalbudget 2018 höjd med 2,7 procent för löner, budgeterat för fyra handläggare och tillfälliga medarbetare på timtid. Prognosen visar att antalet ensamkommande barn som behöver gode män minskar även under Förslag till budget för arvoden uppdragstagare läggs i varje kommun enskilt. Förslaget enligt ovan avser alltså endast gemensam förvaltning och handläggning. Tillkommer även kostnader för arvoden och ersättningar till förtroendevalda i varje kommun. att godkänna budget för den gemensamma överförmyndarnämndens förvaltning för 2018.

6 Sammanträdesdatum Fråga om särskilt förordnad vårdnadshavare för EKB i Torsås Frågan lyfts upp till ett ärende i överförmyndarnämnden med anledning av att socialtjänsten i Torsås är den enda av våra fyra samarbetskommuner som inte har arbetat något alls med att tillsätta särskilt förordnad vårdnadshavare (SFV) för de ensamkommande ungdomarna i kommunen som har fått uppehållstillstånd. Den största anledningen till det är att de har bytt personal på socialförvaltningen i Torsås samt att de har haft hög arbetsbelastning. Överförmyndarhandläggarna reagerade på detta när det för cirka 1 år sedan uppmärksammades att den som hade väntat längst på att få en SFV, hade väntat i cirka 2 år. Det påtalades då för socialtjänsten i Torsås, men inget hände ändå i frågan. I nuläget är det åtta ungdomar i Torsås som har fått uppehållstillstånd och som väntar på att få en SFV. Fem av dem har väntat på detta i nio månader eller mer. Överförmyndarhandläggarna var på väg att kontakta socialnämnden i Torsås kring problematiken, men i oktober 2017 fick dock överförmyndarhandläggaren Susanne Hultén andra besked i kontakt med socialsekreterare i Torsås. Man uppgav då att de nu har börjat göra utredningar avseende SFV för de ungdomar som har uppehållstillstånd. Överförmyndarhandläggarna kommer att fortsätta att bevaka utvecklingen i frågan. att notera informationen till protokollet.

7 Sammanträdesdatum Anmälningar av delegationsärenden Överförmyndarhandläggarna Ann-Katrin Wahldorfsson, Susanne Hultén och Marita Haraldsson redovisar från respektive kommuner; Nybro Torsås, Emmaboda och Uppvidinge. Överförmyndarhandläggaren Annelie Alm redovisar om ensamkommande flyktingbarn. Administrative chefen informerar om ett personalärende. Samtliga delegationsärenden omfattas av sekretess. Bilaga Lista handläggningsbeslut att godkänna överförmyndarhandläggarnas och administrative chefens redovisning.

8 Sammanträdesdatum Ledamot i nämnden med uppdrag som god man i Uppvidinge kommun En ledamot i överförmyndarnämnden avled hastigt den 22 juli 2012 och hade vid sin bortgång det politiska uppdraget som ledamot i överförmyndarnämnden. Därmed behövde en ny ledamot utses. Kommunfullmäktige i Uppvidinge kommun beslutade den 23 oktober att välja Ann-Sofie Birgersson (C) till ny ledamot. Innan beslutet fattades gjordes en utredning av kommunkansliet i Uppvidinge om det var lämpligt att välja en ledamot, som dessutom hade uppdrag som god man i kommunen. Det visade sig att det inte fanns något förbud mot detta, men både kommunen och ledamoten var medvetna om att en jävsituation kunde uppstå. Om hennes ärende som god man skulle komma upp på överförmyndarnämndens sammanträde, skulle hon gå ut medan ärendet behandlades. I dagsläget har ledamoten ett ärende, vilket hon har haft sedan i december Det är inget omfattande ärende, utan ett ärende som inte någon gång har varit uppe i nämnden för utredning eller för beslut. Överförmyndarnämnden anser att Ann-Sofie Birgersson motsvarar de krav och förväntningar som ställs på henne både som ledamot och som god man. Överförmyndarnämnden ser i detta fall inget hinder eller något olämpligt i att Ann-Sofie Birgersson fortsätter med sina uppdrag. att Ann-Sofie Birgersson (C) har fortsatt förtroende som ledamot i överförmyndarnämnden och det föranleder ingen ytterligare åtgärd från nämndens sida.

9 Sammanträdesdatum Ärende till nämnden Paragrafen omfattas av sekretess.

10 Sammanträdesdatum Aktuella ärenden för presentation Vid sammanträdet presenteras ett antal ärenden av överförmyndarhandläggarna. Ärendena omfattas av sekretess. att godkänna informationen.

11 Sammanträdesdatum Information från möte med Tingsrätten i Kalmar Administrativa chefen Kristian Lund informerar från mötet med Tingsrätten i Kalmar den 23 november Samtliga kommuner i länet var inbjudna och där lämnades information och gavs tillfälle till frågor. att notera informationen till protokollet.

12 Sammanträdesdatum Information från den årliga utbildningen för ställföreträdare, Staby-gården i Högsby Ordföranden Kenneth Petersson (C) och vice ordföranden Inger Rossbol (S) informerar från utbildningen för ställföreträdare samt från länsträff med nämndsledamöter och handläggare på Staby-gården i Högsby den 14 oktober att notera informationen till protokollet.

13 Sammanträdesdatum Fastställande av sammanträdesdagar 2018 Sammanträdesdagar för 2018 presenteras enligt följande: Torsdag den 18 januari Torsdag den 22 februari Torsdag den 22 mars Torsdag den 19 april Torsdag den 17 maj Torsdag den 14 juni Torsdag den 23 augusti Torsdag den 20 september Torsdag den 18 oktober Torsdag den 22 november Torsdag den 13 december Nämnd Presidie, eventuellt nämnd Nämnd Presidie, eventuellt nämnd Nämnd Presidie, eventuellt nämnd Nämnd Presidie, eventuellt nämnd Nämnd Presidie, eventuellt nämnd Nämnd att nämndsammanträdena börjar klockan i sammanträdesrummet Eken, att presidiesammanträdena börjar klockan i sammanträdesrummet Färgaren samt att fastställa sammanträdesdagar för Utdrag till: Milanka Maksimovic, administratör

14 Sammanträdesdatum Övrigt Administrativa chefen informerar om: GDPR Dataskyddsförordning börjar gälla den 25 maj E-arkiv Nybro är värdkommun och det kommer att finnas länkar och övergångar. Möte med revisionen kommer att bli ett nytt möte, där samtliga fyra kommuner deltar. Tjänsteresor Handläggarna besöker respektive kommun varannan vecka samt vid inbokade möten. Uppdaterad delegationsordning. Utbildning i Alvesta den 12 januari 2018.

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Glass Factory, Boda Glasbruk, klockan 15.00-17.10 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset.

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet

Susanne Johansson, handläggare på omsorgsförvaltningen Emma Adrian, hållbarhetsstrateg Irene Sjödahl, sekreterare. Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11.50 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Anita Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Mildred Persson (OMN) Gunbritt

Läs mer

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017

Britt Holgert. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 15 december 2017 Sammanträdesdatum 49 Plats och tid Rugstorps lantgård, klockan 09.00-12.00 ande Christina Davidson, ordförande (KS) Birgit Andersson (SPF) Britt Holgert (PRO) Monika Petersson (PRO) Gunnbritt Häggebrink

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 15.45 Ledamöter Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot, 191-205 Lars Bergwall (C), ledamot Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 14:10. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. Beslutande

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6, , kl. 09:00 09:20. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 14:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 6,, kl. 09:00 09:20 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-06-04, kl. 14:00 Underskrifter

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:30

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15. Förvaltningsbyggnaden, , klockan 10:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, rum 2, kl. 13:10 14:15 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-05-04, klockan 10:30

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning Överförmyndarnämnd 2014

Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning Överförmyndarnämnd 2014 Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning 2014 Överförmyndarnämnd 2014 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 Vision... 3 Kommunfullmäktiges mål... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god

Läs mer

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare

Anita Bergström, chef koncernstab Åsa Sjöberg, handläggare Victoria Häggkvist, handläggare/sekreterare 1(7) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 10:00 ande Ledamöter Per-Eric Larsson (S), ordf Leif Georgsson (V) Kerstin Frånlund (S) Magnus Svensson (C) Johanna Zidén (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 1-5, 7-11 ) Eva-Lena

Läs mer

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Bräcke förvaltningshus, Gimån den 17 maj 2015 kl. 09.15 12.00 Paragrafer 12-26 Beslutande Övriga deltagare

Läs mer

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Louise Jonsson (M) Lena Gustafsson (S) Eva Hallander (S)

Läs mer

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 189 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 10.30-11.05 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Peter

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 52,56-60) Niklas Nordén,

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 7 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.30-10.30 ande Mikael Svanström, ordförande (S) Peter Lilja, vice ordförande (M) Kaj Göransson (S) Jonny Andersson (KD) ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M)

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) 2019-04-10 1 (13) Plats och tid Hörby, Kommunhuset - Victoria Benedictsson 2 Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27 Beslutande Övriga Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 14:05 14:45 Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(12) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:20 13:40. Av sekretesskäl

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 15:05 15:25. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC Arvika kl 9.00-11.45 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Gunnar Adolfson (C) ersättare för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) Övriga närvarande

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 Datum Tid Kl. 10.00 12.10 Plats Beslutande Övriga närvarande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare Eva-Lena Ögren, handläggare

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00 11:00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Johanna Zidén, (M) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, tj ers, (C) Ej

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Ajournering för paus mellan 14:45 15:00. Sekretessärenden behandlades mellan 13:45 14:45. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare...

Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Eva Fors. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.30 Plats Beslutande Multrårummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 45, 49-51) Eva-Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs, Klockan 13:30 17:10. Sekretessärenden behandlades mellan 13:30 15:00, 16:10 16:30 Beslutande Anita Neuhaus (S), ordförande Maj-Britt Magnusson

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg 1 (7) 00Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg Tid: 09.15-10.2( Beslutande övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-04-09 Gemensam överförmyndarnämnd för Skellefteå, Norsjö, Malå, Arjeplog och Arvidsjaur kommun Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ylva Näsström, handläggare ( 1-11 ) Ordförande...

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ylva Näsström, handläggare ( 1-11 ) Ordförande... 1 Datum Tid Kl. 10.00 12.00 Plats Beslutande Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Marlene Åkerlund Hägglund, sekreterare ( 1-11 ) Ylva Näsström,

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Siv Sander (S) Margareta Lagerlöf (M)

Lena Vinnerås (S), ordförande Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Siv Sander (S) Margareta Lagerlöf (M) ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 Beslutande Lena Vinnerås (S), ordförande Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Siv Sander (S) Margareta

Läs mer

Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M), Lindesberg

Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M), Lindesberg ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.20 15.00 ande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Kerstin Tåqvist. Justerare...

Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Ordförande... Kerstin Tåqvist. Justerare... 1 Datum Tid Kl. 10.00 11.00 Plats Beslutande Ramselerummet, kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga närvarande Ylva Näsström, sekreterare (föredragande 8,9) Marlene Åkerlund

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Sid 188 Upprop och dagordning... 4 189 Justering... 5 190 Information från ordförande... 6 191 Information från förvaltningen... 7 192

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Sagorummet, Biblioteket i Charlottenberg 08.00-12.00 Beslutande Birgitta Eklund (S) Ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Patric Carlsson (V) ersättare för Bengt Nilsson (KD) Övriga

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare..

Underskrifter: Sekreterare.. 30-37 Tid: 14:00-15:30 Plats: Beslutande: Fredrik Persson (S) ordförande Anna-Britt Wejdsten (L) vice ordförande Inger Akinder (S) Ersättare: Kristina Podolak-Andersson (S) Föredragande: Hanna Löfgren

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16, kl. 13:00-15:10 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S) Ingemar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare..

Underskrifter: Sekreterare.. 10-17 Tid: 14:00-15:15 Plats: Beslutande: Ersättare: Fredrik Persson (S) ordförande Anna-Britt Wejdsten (L) vice ordförande Ann-Cristin Fredriksson (C) Inger Akinder (S) Kristina Podolak-Andersson (S)

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Birgitta Eklund (S) ordförande Gunnar Adolfsson ersättare för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista)

Birgitta Eklund (S) ordförande Gunnar Adolfsson ersättare för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) 1(7) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika 09.00-11.30 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Gunnar Adolfsson ersättare för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) Övriga närvarande

Läs mer

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd

Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd REGLEMENTE 1 (5) Gäller från och med KF 22.2012 2015-01-01 KF 137.2006 Reglemente för Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuners gemensamma överförmyndarnämnd Antagen av kommunfullmäktige den 30

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40. Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, kl. 09:00 09:40 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Förvaltningsbyggnaden, 2018-10-05, kl. 08:00 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(9) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:05 13:20. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2019-03-13 1 (9) Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Storgatan 7 A, Vetlanda kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare ersättare Övriga deltagare tjänstemän Utses att justera Hugo Cruz (KD),

Läs mer

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll

Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun Överförmyndarnämndens protokoll Gemensam nämnd Bräcke och Bergs kommun s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och Tid Bräcke förvaltningshus, Gimån, den 16 februari 2015, kl 13.15-15.30 Paragrafer 1-7 Beslutande Jan Jonsson (s) ordförande Knut

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Nils Duveborn. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Nils Duveborn. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen ammanträdesdatum 1 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-15.40 Beslutande Albert Madebjörk, ordförande () atarina Bentsrud, vice ordförande () Ingeli Ivansson () Jan Enarsson (M)

Läs mer

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C)

Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina Davidson (C) Sammanträdesdatum 8 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 08.40-10.20 ande Peter Lilja, ordförande (M) Kaj Göransson (S) Mikael Svanström (S) Jonny Andersson (KD) ersättare för Christina

Läs mer

Kommunkontoret 2012-09-25. ... Thomas Abrahamson. ... Lena Vinnerås. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret 2012-09-25. ... Thomas Abrahamson. ... Lena Vinnerås. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M),

Läs mer

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare

Agneta Lindau Persson(S), ersättare, Anneli Eskilandersson(S), ersättare Michael Werner, sekreterare Plats och tid: Kommunhuset Örkelljunga, tisdagen den 19 maj 2015 kl 14.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Helena Vestman(KD), ordförande Ingmar Svensson(S), vice ordförande 37-47 Lennart

Läs mer

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson 2019-10-09 1 (14) Plats och tid Beslutande Höörs kommun, Kommunhuset, Konferensrum Backasalen Onsdagen den 9 oktober 2019 kl. 14:00 16:00 Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare..

Underskrifter: Sekreterare.. 76-88 Tid: 14:00-16:10 Plats: Beslutande: Ersättare: Fredrik Persson (S) ordförande Anna-Britt Wejdsten (L) vice ordförande Ann-Cristin Fredriksson (C) Kristina Podolak-Andersson (S) Inger Akinder (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Överförmyndarnämnden Mitt Sid nr. Allmänna ärenden

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Överförmyndarnämnden Mitt Sid nr. Allmänna ärenden Överförmyndarnämnden Mitt 2011-01-11 Ärendeförteckning Allmänna ärenden Sid nr 1. Justeringsman 2 2. Nämndsmöten för året 3 3. Delegation 4 4. Attestförteckning 5 5. Karlstadsprojektet 6 6. Riktlinjer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:55 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika kl. 09.00-12.00 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Patric Carlsson (V) ersättare för Bengt Nilsson (KD) Övriga

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis

Brith-Louise Fagerstrand. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 6 mars Bevis Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Arbetsmarknadsenheten, Herkulesgatan 10, Nybro, klockan 09.00-12.00 ande Britt Holgert, ordförande (PRO) Gunbritt Häggebrink (PRO) Brith-Louise Fagerstrand (TSN) Bodil

Läs mer

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M)

Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard Thorell (M) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Dillö, Stadshuset, kl. 8.30-10:00 Beslutande Erik Ekblom (M) ordförande Leif Andersson (S) vice ordförande Ann-Christine Gustavsson (C) ledamot Richard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(11) Tid och plats ande Torsdagen den 14 mars 2019 kl 8.30-12.00, i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Cecilia Löf (M), ordförande Ulla-Britt Storck (S), ledamot Tommy Andersson (M), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(8) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:25 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Sara Jonsson, handläggare/sekreterare Ann Guldbrand, handläggare. Margareta Lagerlöf. Kommunkontoret 2011-05-11 ANSLAG/BEVIS. Överförmyndarnämnden

Sara Jonsson, handläggare/sekreterare Ann Guldbrand, handläggare. Margareta Lagerlöf. Kommunkontoret 2011-05-11 ANSLAG/BEVIS. Överförmyndarnämnden ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg Tid: 14.00 16.45 Beslutande Övriga deltagande Lena Vinnerås (S), ordförande Margareta Lagerlöf (M), tjg. ers. för

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Victoria Häggkvist, sekr/handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 09.00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, (C), tj ers Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika 09.30-11.20 Beslutande Patric Carlsson (V) ersättare för Birgitta Eklund (S) Ersättare saknas för Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista),

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00-17:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Maka

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:50 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L) (vice ordförande) Maka Achalbedachvili

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 13 januari 2015

Överförmyndarnämnden Mitt 13 januari 2015 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 13 januari 2015 Sid Justering... 3 1 Fastställande av ärendelistan... 4 2 Ekonomi... 5 3 Information från ordförande och överförmyndarchef... 6 4 Ändring

Läs mer

Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista)

Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC Arvika kl 09.30-12.30 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) Övriga närvarande Anna Bryntesson, kommunsekreterare

Läs mer

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl

UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, , kl UMEÅREGIONEN PROTOKOLL 1 (45) Plats och tid Överförmyndarenheten, Götgatan 3, 2019-05-15, kl 13.00-14.50 Beslutande Ersättare Arvid Lundberg, ordförande Anton Bergström, vice ordförande Marie-Louise Nilsson,

Läs mer

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Plats och tid Stadshuset, plan 1, Översikten, kl. 13.30- Ledamöter och ersättare Beslutande Leif Karlsson (s) ordf Solveig Lindblom(s) Anniola Nilsson(m) Ersättare Kjell Arvidsson (c) Ulla Jansson(s) Ulf

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S)

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande. Dag Thulin (M) Rigmor Holmqvist Ödman (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 11.00 11.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.37 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning

Hans Forsberg (M) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 10-12:00 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Sammanträdesdatum

Nyköpings- Oxelösunds överförmyndarnämnd Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, D-salen kl. 13.30-15.00 Ledamöter och ersättare Beslutande Leif Karlsson (s) ordf Anniola (m) Ersättare Kjell Arvidsson (c) Ulla Jansson(s) Ulf Melén (m) Övriga deltagare

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Mathz Eriksson, överförmyndarhandläggare 23. Kommunkontoret 2014-04-23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 15.00 16.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sekreteraren, Stadshuset, klockan 13.00-14:30 Beslutande Ledamöter Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Eva Strömberg, ersättare för Peter Danielsson (S) Margareta Berg

Läs mer

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20

Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 2017-05-18 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Höjden Torsdagen den 18 maj 2017 kl 13:00 15:20 Anders Magnhagen (S), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf Linda Andersson

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 17-21 2 17 Frågor till nämnder inför årlig granskning 2016...4 18 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...7 19 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...8 20 Vitesföreläggande

Läs mer

Sofia Holm, enhetschef Anki Dymek, Handläggare Caroline Nordlund, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Caroline Nordlund

Sofia Holm, enhetschef Anki Dymek, Handläggare Caroline Nordlund, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Caroline Nordlund 50(19) Plats och tid Sammanträdesrum B, kommunhuset i Edsbyn, onsdagen den 5 september 2018 kl 08:45 ande Ledamöter Marianne Wängelin (S) ersätter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Cecilia

Läs mer