Kvalitetsredovisning Fruängens skola 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning Fruängens skola 2014"

Transkript

1 UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (18) Kvalitetsredovisning Fruängens skola 2014 Inledning Fruängens skola Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 som även omfattar en grundsärskola 1-9. Skolan startade 1958 och har ändamålsenliga lokaler för undervisning och fritidsomsorg i 5 byggnader runt vår skolgård. I skolans restaurang, med eget tillagningskök, serveras lunch och mellanmål. Skolan har en egen idrottshall med 2 salar. Skolan är tillgänglighetsanpassad. Skolgården är stor och inbjudander till lek och rekreation. Läsåret 2013/2014 var 501 elever i grundskola och grundsärskola inskrivna på Fruängens skola. Klasserna i grundskolan är åldershomogena och har 2 klasser per årskurs (förutom förskoleklass och åk 5). Grundsärskolans 31 elever delades in i fem grupper/klasser år 1-3, 4-6 (två klasser) samt 7-9 (två grupper). Fruängens skola har 92 anställda som arbetar hel eller deltid. Skolledningen består av rektor och två biträdande rektorer. I skolans pedagogiska ledningsgrupp ingår arbetslagsledarna från grundskolan, grundsärskolan och fritidshemmen. På expeditionen arbetar två kanslister deltid. På vaktmästeriet finns 1 heltidstjänst och 1 halvtidstjänst. Skolans elevhälsoteam består av skolledning, skolsköterska, kurator, studie- och yrkesvägledare samt två specialpedagoger. Fruängens skola strävar efter att ge alla barn möjlighet att utvecklas och nå målen utifrån egna förutsättningar och behov. Skolan ska erbjuda en trygg och stimulerande arbetsmiljö för alla som vistas här. I Hägersten finns ett antal friskolor etablerade som konkurrerar om elevunderlaget. Vi behåller i hög utsträckning de elever som går på skolan inför stadieövergångarna. Antalet elever har ökat de senaste åren. Det har gett förutsättningar för en stabilare ekonomi för skolenheten. Förskoleklass Förskoleklasserna har heldagsomsorg i sina lokaler vilket innebär att barnen har samma vuxna kring sig under den skolförberedande delen av dagen och på fritids.

2 SID 2 (18) Grundskolan Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6, högstadiets 7-9a, 7-9 b och grundsärskolan 1-9. Varje arbetslag leds av en arbetslagsledare. Skolan har hög specialpedagogisk kompetens. Eleverna kan få både individuellt stöd i Studieteket av speciallärare/specialpedagoger eller i klassrummet. Under läsåret 2013/2014 har vi haft tre smågrupper. En liten grupp F-3, en liten grupp 8-9 samt en förberedelsegrupp för nyanlända 7-9. Fritidshemmen Personalen i skolbarnsomsorgen arbetar delvis i klasserna under skoldagen och tar sedan hand om barnen i tre olika fritidslokaler. Förskoleklassens fritidshemsavdelning Slottet har heldagsomsorg. De två andra avdelningarna, Tornet och Borgen tar emot eleverna i åk 1-3. Mellanstadieklubben är i en egen lokal och samverkar delvis med en av grundsärskolans fritidshemsavdelningar. Grundsärskolan Grundsärskolan 5 klasser/grupper är integrerade lokalmässigt med respektive stadium på grundskolan. Grundsärskolans elevassistenter följer med eleverna till grundsärskolans fritidshem Delfinen och Kojan. För särskolans äldre elever (åk 7-9) erbjuds korttidstillsyn. Skolan kvalitetsredovisning och arbetsplan har tagits fram i samverkan med skolans personal och brukare. Ämnesgrupper har analyserat skolans resultat och arbetsgrupper har arbetat med de olika målområden som finns i läroplanen. Sammanställningen av de olika synpunkterna har gått på remiss till de olika arbetslagen och är väl förankrade i verksamheten. Skolledningen har genomfört resultatdialoger med samtliga ämnesgrupper för att diskutera måluppfyllelse och utveckling på ämnesnivå. Våra åtgärder för utveckling kommer att följas upp genom resultatanalys, utvärderingar och medarbetarsamtal. Medarbetarsamtal i grupp för arbetslagen på skolan genomfördes under vårterminen Vi utvärderade då arbetslagens åtaganden i arbetsplanen.. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning Elever som känner sig trygga och upplever studiero har bättre förutsättningar att nå målen i skolans ämnen. Vi har sett förbättringar i elevenkäterna gällande upplevd studiero men kommer att fortsätta arbeta för ökad studiero inom skolans alla verksamheter.

3 SID 3 (18) Vi har fördjupat diskussionen om varför pojkar inte presterar lika höga resultat som flickor. Hur kan vi locka pojkar att läsa i större utsträckning, att skriva mer genom val av böcker, områden och arbetsformer som kanske tilltalar dem bättre? Försteläraren i svenska har haft i uppdrag att kartlägga skolans arbete med läsinlärning för att se hur vi kan utveckla metoder och öka samarbetet mellan förskoleklass och årskurs ett. Vår målsättning är att eleverna ska bli säkrare läsare tidigare. Ett samarbete pågår även mellan svensklärare mellan olika stadier för att utveckla metodik gällande läsning och skrivande. Förskoleklass och fritidshemmen i både grundskolan och grundsärskolan har fortsätta att förtydliga de sociala mål som finns i varje årskurs och kopplat dem till konkreta aktiviteter där de olika sociala målen tränas. I syfte att öka elevernas inflytande över fritidsaktiviteter har ett fritidsråd bildats för att utveckla innehållet av aktiviteter på fritidshemmen. I både grundskolan och grundsärskolan har fritidshemmens personal arbetat vidare med att utveckla begreppsstärkande aktiviteter i samråd med lärarna i respektive årskurs. Inför läsåret 13/14 reviderades timplanen, i enlighet med Stockholms stads rekommendationer. I samband med det ändrade vi organisationen av elevens val. Vår målsättning var att eleverna ska omsätta målen i sina individuella utvecklingsplaner på elevens val-tid, som nu finns i schemat varje vecka. Vår förhoppning är att eleverna därigenom får tillgång till mer individuellt stöd när de så önskar. Försteläraren i matematik har haft i uppdrag att genomlysa matematikundervisningen på högstadiet vad beträffar resursfördelning, metodik och arbetssätt för att öka andelen elever som blir godkända i matematik. I grundsärskolan finns en tydlig målsättning, att alla barn oavsett svårigheter, ska vara läsande senast när de går ut årskurs nio. Det pågår en ständig dialog kring vilka metoder som passar individen så att eleven blir läsande. Personalen har arbetat med att utveckla den formativa bedömningen under läsåret. Det är extra värdefullt för elever i grundsärskolan, som sällan väljer att ta ut sina betyg. För att öka det professionella samarbetet har vi lagt in en "Lärare utvecklar lärare" (LUL)- konferens veckovis där lärare planerar och utvecklar sin undervisning gemensamt. Lärarna har valt olika inriktningar. Några planerar teman, andra fördjupar sig inom sina ämnen och några arbetar med att förbättra den formativa bedömningen kopplat till ett specifikt ämnesområde. Inom ramen för "LUL" grupperna har lärare även auskulterat hos varandra i syfte att ge kollegial feedback. Under läsåret har det pågått en omfattande utbildning i interaktiva skrivtavlor för alla lärare. Målen är att kunna utnyttja alla möjligheter interaktiva skrivtavlor ger i undervisningen.

4 SID 4 (18) Mål/Åtaganden Normer och värden Utvärdering av likabehandlingsplan/plan kränkande behandling Skolans likabehandlingsplan upprättas varje höst. Likabehandlingsplanen är ett stöd för och ett förtydligande av hur vi arbetar systematiskt för att skapa en trygg arbetsmiljö med tillåtande atmosfär för alla elever på skolan. En slags utvärdering pågår varje vecka på klassråd där både aktuella händelser och studiero finns som punkt. Dessutom har vi en likabehandlingsdag inlagd i kalendariet i början av februari där vi arbetar med att utvärdera insatser som gjorts under läsåret samt arbetar tematiskt kring olika ämnen som är aktuella stadievis. Vi kartlägger även miljön för att identifiera områden som behöver förbättras via "Huset". Skolsköterskan och kuratorn träffar även fokusgrupper från de olika stadierna på våren för att föra samtal om hur skolklimatet är på skolan. Det samlade bedömning, tillsammans med resultatet på skolans elevenkät ligger till grund för den nya likabehandlingsplanen. NÄMNDMÅL: 2 Alla elever i stadens kommunala skolor har en god lärmiljö Indikator Andel elever F-klass nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever F-klass nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever åk 2 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Periodens utfall Årsmål Period 83 % 100 % % 80 % % 80 % 2014 Andel elever åk 2 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 89 % 100 % 2014 Andel elever åk 5 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna 67 % 80 % 2014 Andel elever åk 5 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 86 % 100 % 2014 Andel elever åk 8 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna 75 % 80 % 2014 Andel elever åk 8 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 97 % 100 % 2014

5 SID 5 (18) ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att ständigt förbättra lärmiljön för eleverna samt att förankra en värdegrund som utgår från allas lika värde oavsett kön, etnicitet eller bakgrund. Alla elever ska känna sig trygga och respekterade. Förväntat resultat Alla elever ska känna sig trygga och ha goda förutsättningar att fokusera på sina uppgifter såväl i undervisning som på fritidshem. All personal ska ha hög medvetenhet om den fysiska miljöns betydelse för en trygg och kunskap stödjande arbetsmiljö. Arbetssätt Det finns tydliga och kända rutiner på skolan för hur man ska hantera olika situationer exempelvis genom förankrade ordningsregler, handlingsplan vid elevers frånvaro och likabehandlingsplanen. Hela skolan har en temadag på vårterminen där vi planerar åldersadekvata aktiviteter utifrån ett prioriterat område i likabehandlingsplanen. Förskoleklass och fritidshem: Implementera sociala mål/grundläggande färdigheter som verktyg för att utveckla verksamheten. Vid behov dela upp grupperna i mindre grupper. Personal finns i omklädningsrum och på raster. Förstärka personaltätheten vid helklasser under skoldagen i åk 1-3. Erbjuda lugna aktiviteter (avslappning, massage, talbok mm). Kontinuerliga samtal om regler, rutiner, förhållningssätt, trivsel arbetsro och sociala färdigheter. Grundskolan och grundsärskolan: Alla klasser samtalar återkommande om begreppet studiero på klassrådet Fokusgrupper (för vissa grupper/klasser) med elevhälsan där bl.a. studiero, trygghet diskuteras. Resursanvändning Studiero och psykosocial arbetsmiljö är en återkommande fråga på klassråd, i elevråd och i arbetslag. Uppföljning Brukarundersökning och vår interna skolenkät. Elevintervjuer.

6 SID 6 (18) Resultat Tabell: Jämförande redovisning av brukarundersökningens indikatorer Jag känner mig trygg i skolan/mitt barn känner sig trygg i skolan/fritids. Årskurs Andel nöjda i % Andel nöjda i % Differens F-klass Åk Åk 2 föräldrar Åk 2 fritids föräldrar Åk Åk 5 fritidsklubb Åk Grundsärskolan Grundsär fritids föräldrar 89 Tabell: Jämförande redovisning av brukarundersökningens indikatorer Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna/mitt barn kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Årskurs Andel nöjda i % Andel nöjda i % Differens F-klass Åk Åk 2 föräldrar Åk 2 fritids föräldrar Åk Åk Grundsärskolan Bedömning och analys Förskoleklassernas marginellt förbättrade resultat kan bero på att klasstorleken minskat i jämförelse med Årskurs tvås resultat är sämre än tidigare, vilket även föräldrarna anser. Många insatser pågår i årskursen.

7 SID 7 (18) Även årskurs fems elever upplever i lägre grad trygghet och studiero. Det är svårt att ge en generell förklaring till dessa värden. De av eleverna som deltar i "Klubbverksamheten" trivs bra. Det är glädjande att våra högstadieelever i högre grad upplever studiero än tidigare då arbetslagen har arbetat med olika aktiviteter för att främja studieron. Det är svårt att tolka om det faktum att det ständigt pågår samtal om studiero på klassråd gör eleverna mer medvetna om studiero eller om det faktiskt leder till studiero. Resultaten från grundsärskolan visar att de flesta fortarande känner sig trygga och upplever studiero. Elevernas föräldrar är trygga med fritidsverksamheten. Anmärkningsvärt är att de värden som mäter upplevd trygghet är så mycket högre än hur eleverna skattar studieron. Vi kan ändå inte nöja oss med detta resultat. Målsättningen måste alltid vara att alla ska vara trygga. Kunskap/Bedömning och betyg NÄMNDMÅL: 1 Alla elever i stadens kommunala skolor utvecklas och når målen för sin utbildning Indikator Periodens utfall Årsmål Period Andel elever i åk 9 som uppnått målen i alla ämnen 69 % 80 % 2014 Andel elever i åk 9 som är behöriga till nationella program 77 % 85 % 2014 Andel elever som nått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 3 Andel elever som nått kravnivån på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i åk 3 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 6 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 9 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i svenska i åk 9 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i åk 6 82 % 90 % % 90 % % 85 % % 85 % % 90 % % 85 % 2014 Meritvärde i årskurs Poäng 200 Poäng 2014

8 SID 8 (18) ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att öka den ämnesövergripande undervisningen Förväntat resultat Ämnesövergripande samarbete bidrar till att eleverna kan sätta in kunskaper i ett större sammanhang och att deras förmågor tränas i olika sammanhang. Arbetssätt Undervisningen anpassas till elevgruppen och utvärderas kontiunerligt. Vi strävar efter ett tematiskt/ämnesövergripande arbetssätt för att ge eleverna en helhetsbild kring olika arbetsområden och för att använda elevernas undervisningstid effektivt. Elevernas kunskapsutveckling följs upp och stöd sätts in enligt skolans elevhälsoplan. Vid övergångar sker överlämningar till de lärare som ska undervisa eleven vidare, för att möta eleven där den befinner sig. Varje lärare skall samverka med kollega kring ett tema i undervisningen en gång per termin. Varje lärare ansvarar för att ha ett språk- och begreppsutvecklande arbetssätt. Resursanvändning Analys av resultat och åtgärdsprogram syftar till att säkerställa att de resurser skolan förfogar över används på ett sådant sätt att det gynnar högre måluppfyllelse. Teman planeras på konferenser och planeringstid. Uppföljning Vi följer kontinuerligt upp elevernas kunskapsutveckling via diagnoser, LUS, skriftliga omdömen och betyg. Resultat Vår målsättning, att ha ett medelmeritvärde på 200 är inte uppnått. Men om vi tar hänsyn till att sex av våra 48 elever som slutade årkurs 9 vårterminen 2014 varit i Sverige kortare tid än tre år så har vi ett mycket bättre resultat än på många år. Då blir meritvärdet 223. Andel behöriga till nationellt gymnasium är 77 %. Om man då tar hänsyn till de sex nyanlända eleverna, som motsvarar 12,5 %, är även det resultatet mycket bra. Se bifogad tabell 1." Resultatsammanställning LUS, Nationella prov och betyg Skillnaden mellan flickor och pojkars meritvärde har minskat från 49 år 2013 till 26 år Om det är ett resultat av vårt arbete att föra ständiga pedagogiska diskussioner för att medvetande göra oss är för tidigt att dra några slutsatser av. Samtliga av grundsärskolans elever i åk 6-9 har tagit ut sina betyg. Alla elever som slutade åk 9 hade godkända fullständiga betyg.

9 SID 9 (18) ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att sträva efter ett genusneutralt förhållningssätt. Förväntat resultat Att pojkar når minst samma resultat som flickor. Att våra elever väljer aktiviteter och arbetsområden utifrån intresse och inte kön. Att alla elever upplever att de blir bemötta likadant oavsett kön. Arbetssätt Att särskilt beakta allas olika intresseområden vid planering, genomförande och utvärdering av olika arbetsområden. Arbeta med att stärka läsförståelse (lässtrategier). Att ha "prova på" aktiviteter på fritidshemmen, som alla provar oavsett traditionell syn på dessa aktiviteter. Resursanvändning Inom ramen för undervisningen. Uppföljning Via nationella prov och betyg och elevenkät. Intervjuer av fokusgrupper av elever. Resultat Skillnaden mellan flickor och pojkars meritvärde har minskat från 49 (2013) till 26 (2014). Kanske kan det faktum att det var nio fler pojkar än flickor 2013 att jämföra med att det var fyra fler pojkar än flickor 2014 bidragit till det förbättrade resultatet en del. ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att öka andelen elever som räknas till goda läsare. Förväntat resultat Fler av våra elever är lustläsare senast åk 6 (LUS 18a). Arbetssätt Förskoleklass: Praktiskt arbete t.ex. med rim, räkna stavelser, som knyts ihop med årskurs 1. Grundskolan: Utveckla läsinlärning (lässtrategier) genom bland annat boksamtal och högläsning. Regelbunden läsdokumentation (ex läsprotokoll) av elevernas läsning. Lustläsning Författarbesök Undervisning som utgår från skönlitteratur

10 SID 10 (18) Grundsärskolan: Spökskrivning, lästräningsprogram Rydaholm, högläsning för vuxna, gemensam läsning. Resursanvändning Inom ramen för ordinarie undervisning Uppföljning Grundskolan följer upp elevernas läsutveckling via LUS och resultat på nationella prov. Grundsärskolan följer upp läsutvecklingen via LUS-resultaten samt utvärderar via svårighetsgrad av bok som eleven läser. Resultat Andel elever i åk 6 som nått LUS 18 a har ökat från 78% till 85%. Mest anmärkningsvärt är att alla elever i årskurs 6 klarade samtliga delprov i det nationella provet i svenska vårterminen ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att öka IKT- användningen i undervisningen. Förväntat resultat Att eleverna upplever att de möter en modern, varierad och intressant undervisning. Att ett ökat antal elever upplever att IKT används i undervisningen och skrivarbetet. Arbetssätt Att formulera en IKT-plan som tydligt beskriver hur och när olika moment där IKT används ska ingå i undervisningen Uppföljning Via elevenkät och brukarundersökningen en. Resultat I årskurs 5 har andel elever som upplever att de använder digitala hjälpmedel i undervisningen minskat från 56% till 27%. I årskurs 8 har andel elever som upplever att de använder digitala hjälpmedel i undervisningen ökat från 28% till 46%. Bedömning och analys Det är svårt att analysera resultatet och dra generella slutsatser. Under läsåret har alla lärare deltagit i fortbildning kring hur man använder smartboard i undervisningen. Vi har också begränsad tillgång till läsplattor och bärbara datorer i klassrummen, vilket kan påverka resultatet. En fördjupad kartläggning av vilka

11 SID 11 (18) förväntningar eleverna har kanske kan ge bättre ljus över frågan. Klart är att detta är ett utvecklingsområde. Elevens ansvar och inflytande NÄMNDMÅL: 3 Alla elever i stadens kommunala skolor har inflytande över, förståelse för och tar ansvar för sitt eget lärande utifrån sina förutsättningar Indikator Andel elever åk 5 nöjda med - Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel elever åk 8 nöjda med - Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel vårdnadshavare F-klass nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Andel vårdnadshavare fritidshem nöjda med det inflytande mitt barn har över fritidshemmets aktiviteter Andel vårdnadshavare åk 2 nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Periodens utfall Årsmål Period 73 % 90 % % 75 % % 70 % % 60 % % 90 % 2014 ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att elever och föräldrar i Fruängens skola upplever att skolan inbjuder till inflytande och delaktighet. Förväntat resultat Att föräldrar känner sig informerade och delaktiga i sina barns skolgång och har högt förtroende för skolan. Arbetssätt Skolan bjuder in till föräldraråd 2 gånger per termin. Utvecklingssamtal med handledare/klasslärare, elev och vårdnadshavare hålls varje termin där en individuell utvecklingsplan upprättas. Alla föräldrar får information via veckobrev från förskoleklass till och med åk 8, i åk 9 varannan vecka. Föräldramöten hålls minst en gång per läsår i samtliga klasser. Information om vad som händer på skolan finns på skolans hemsida Vårdnadshavare får kontinuerlig information från handledare/klasslärare och skolledning via skolwebb.

12 SID 12 (18) Uppföljning Elevenkät och brukarundersökning. Återkoppling från föräldramöten, föräldraråd och elevråd. Utvärdering i samband med läsårsslut. Resultat Andel föräldrar i åk 2 som är nöjda med skolan 2014 är 81 % vilket är samma resultat som Andel elever som kan rekommendera skolan är 77%. Vår målsättning är självklart att alla ska vara nöjda. ÅTAGANDE: Fruängens skola åtar sig att höja andelen elever som anser att de har inflytande över sin undervisning. Förväntat resultat Eleverna får i förväg veta vilka mål de arbetar mot, påverka hur undervisningen ska genomföras och vilka olika former för redovisning och bedömning som kommer att användas. Återkopplingen till eleverna är en central del i undervisningen. Arbetssätt Varje arbetslag F-3, 4-6, 7-9 och grundsärskolan har i uppdrag att öka elevernas inflytande över undervisningens innehåll, arbetssätt, arbetsformer och redovisningsformer. Bedömning i formativt syfte används både för att stödja elevernas kunskapsutveckling, samt för att kontinuerligt bedöma, utveckla och förbättra undervisningen. Resursanvändning Inom ramen för arbetslagtids och ordinarie undervisning. Uppföljning Följs upp via klassråd, elevråd, elevenkät och brukarundersökning. Resultat Generellt har föräldrar till Förskoleklassens och årskurs 2 elever i lägre utsträckning än tidigare svarat att de känner till vad barnen behöver lära sig. Däremot är de mer nöjda än tidigare med sina barns möjlighet till inflytande över fritidshemmets aktiviteter. Även andel elever som säger sig veta vad de ska kunna för att nå målen i olika ämnen har minskat. I årskurs fem från 98% till 68% och i årskurs 8 från 67% till 53%. ÅTAGANDE:

13 SID 13 (18) Fruängens skolas fritidshem åtar sig att fler elever ska uppleva delaktighet och inflytande över fritidshemmens aktiviteter. Arbetssätt Ett fritidsråd ska bildas med representanter från olika elevgrupper i syfte att utveckla innehållet i verksamheterna. Resursanvändning Inom ramen för ordinarie verksamhet Uppföljning Brukarundersökningen och skolans egen elevenkät. Resultat Andel föräldrar i åk 2 som anser sig nöjda med sina barns inflytande över aktiviteter på fritidshemmet har ökat från 53% till 57%. Andel elever som går på "Fritidsklubben" som säger sig nöjda med inflytandet är 71% vilket är litet högre än genomsnittet i Stockholms stad. Av grundsärskolans föräldrar anser 73 % sig nöjda med det inflytande deras barn har över fritidshemmens aktiviteter. Bedömning och analys Att öka elevers inflytande är en utmaning. Under året har ett fritidshemsråd bildats och de har kommit igång. Under kommande läsåret ska vi fortsätta att utveckla former för inflytande i alla fritidshem. Sammanfattande analys Läsinlärningen är central i skolan. Under läsåret 2013/2014 har vår förstelärare genomfört auskultationer och intervjuer med lärare i förskoleklass och på lågstadiet. Det finns en stor samsyn men också utvecklingsmöjligheter. Vår målsättning är att öka medvetandeheten om hur vi får våra elever att känna läslust redan i förskoleklass. En studiedag har genomförts med fokus på tidiga läsupplevelser där förskolelärare, förstelärare i svenska, arbetslagsledare och skolledning deltog. Resultaten på LUS och nationella prov är i stort sett jämförbara med tidigare år och blir sakta allt bättre. Den satsning som våra mellanstadielärare har gjort på att öka läsförståelse har gett resultat, 100% av alla elever klarade nationella provet i svenska i årskurs 6. Våra resultat är bra om man beaktar de förutsättningar som finns vid resultatsammanställning. De elever som gått i grundskolan från tidig ålder och har hög närvaro når skolans mål. Vi har god samstämmighet mellan resultat på nationella prov och de faktiska betyg som sätts. Matematik är det ämne som

14 SID 14 (18) eleverna har svårast att nå målen i trots att vi har satsat på hög personaltäthet och möjlighet till stöd i ämnet. Man kan se tydliga kopplingar mellan frånvaro och icke godkända matematikbetyg. Skillnaden mellan pojkar och flickors resultat har minskat. Det är för tidigt att avgöra om några av de insatser vi arbetat med under året gett resultat. Fortfarande finns elever som inte når målen i alla SO och NO ämnen, även om andelen har minskat i jämförelse med tidigare år. Grundsärskolans elever når målen i samtliga ämnen, med enstaka undantag. Idag tar alla elever ut sina betyg. I förskoleklass och på fritidshem i både grundskolan och särskolan har man arbetat med att förtydliga de sociala färdigheter som behövs för kollektiv samvaro. Ett arbete pågår att koppla aktiviteter till olika färdigheter så en mer medvetenhet kring val av aktiviteter kan göras. En studiedag har genomförts med samtliga fritidshems personal tillsammans med Susanne Weiner Ahlström för att förtydliga fritidshemmens uppdrag. Ett av våra utvecklingsområden är hur vi ökar inflytandet hos eleverna. Där har vi lyckats bra med det formella inflytandet men det är sämre resultat genomgående i vilken utsträckning föräldrar och elever upplever att de vet vad deras barn/ de behöver kunna för att nå målen. Däremot kan man se en liten ökning av i vilken grad man anser att man får påverka aktiviteter på fritidhemstiden. Vi har arbetat med "LUL" (lärare utvecklar lärare) under året. Alla lärare har träffats i olika grupper ungefär en timme i veckan och även auskulterat hos varandra. Arbetet kommer att fortsätta. Alla lärare har deltagit i en fortbildning av hur man använder smartboard i undervisningen, som har ägt rum under totalt 4,5 dag. Prioriterade åtgärder för utveckling Elever som känner sig trygga och upplever studiero har bättre förutsättningar att nå målen i skolans alla ämnen. Vi kommer att fortsätta att aktiv arbeta för att öka elevers trygghet och studiero inom skolans alla verksamheter. Varje arbetslag ska skriva en handlingsplan för respektive stadie. Vi kommer att fortsätta det arbete som är påbörjat i förskoleklass och på lågstadiet med hur vi ska väcka tidigt läsintresse, hur vi ska öka elevernas läs och skrivförmåga. Vi kommer att arbeta fram en läs -och skrivplan i ett F-9 perspektiv. Särskilt viktigt är att inkludera förskoleklassens personal så att vi får en bättre övergång mellan förskoleklass och skola. Fritidshemmens personal ska fortsätta att utveckla former för inflytande och fördjupa sin kompetens kring läroplanens färdigheter så att de kan anpassa

15 SID 15 (18) aktiviteter till olika gruppers behov. En studiedag är planerad för att följa upp och fördjupa arbetet som redan är påbörjat. Under läsåret 2014/2015 kommer alla lärare som undervisar i matematik deltaga i Stockholmslyftet i matematik. Vi har två grupper och en handledare på skolan. De övriga lärarna kommer att bilda olika grupper inom ramen för "Lärare utvecklar lärare" och fortsätta det kollegiala lärandet inom ramen för den gruppen. Att elever och elevers föräldrar ska veta vad de ska kunna är en självklarhet. Vi måste ta fram konkreta åtgärder för hur vi kan förbättra kommunikationen och förtydliga målen i alla årskurser. Elevhälsoarbetet är viktigt och behöver utvecklas ytterligare så att kommunikationen mellan personal och elevhälsoteamet sker snabbare och blir tydligare strukturerat. Vi måste bilda en styrgrupp kring hur vi ska utveckla vårt IKT användandet. Dels måste det bli tydligare vilket ansvar som vilar på undervisande lärare gällande läroplanens IKT mål för elever och dels måste alla som arbetar i verksamheten bli bättre på att använda IKT som ett verktyg för att skapa en intresseväckande och varierad undervisning. Kvalitetsredovisning upprättad av Ny kvalitetsredovisning upprättad av Margita Norberg, Rektor Fruängens skola Bilagor Tabell 1. Resultatsammanställning LUS, Nationella prov och betyg 2014 Resultat LUS och nationella prov Fruängens skola åk 3, Läsår 2008/ / / / / /2014 Andel elever som minst uppnått LUS 15 (%) Andel elever som klarat samtliga delprov i nationella provet i svenska ( %) Andel elever som klarat samtliga delprov i nationella provet i matematik (%)

16 SID 16 (18) Resultat LUS och nationella prov Fruängens skola åk 6, Läsår 2008/ / / / / /2014 Andel elever som uppnått minst LUS 18a (%) Andel elever som klarat samtliga delprov i nationella provet i svenska (%) Andel elever som klarat samtliga delprov i nationella provet i matematik (%) Andel elever som klarat samtliga delprov i nationella provet i engelska (%) Resultat betyg, meritvärde och nationella prov Fruängens skola åk 9, vårterminsresultat Antal elever totalt Antal flickor totalt Antal pojkar totalt Antal elever som varit i Sverige (12,5%) mindre än tre år Genomsnittligt meritvärde

17 SID 17 (18) Meritvärde flickor Meritvärde pojkar Meritvärde (exkl elever som varit i Sverige kortare tid än tre år) Andel behöriga till nationellt gymnasium % Andel med betyg i samtliga ämnen % Antal som saknar betyg i alla ämnen ,4 95, Andel godkända i svenska % ,7 94,4 (100) Andel godkända i svenska nationellt prov % Andel godkända i matematik % Andel godkända i matematik i nationellt prov % ,7 89 (93) Andel godkända i engelska % ,7 92 (97) Andel godkända i engelska nationellt prov % Tabell betygsammanställning årskurs 9 vårterminen A A 2013 Antal elever Andel elever % med betyg i alla ämnen 2014 Meritvärd e Pojke Flicka Totalt Pojke Flicka Pojke Flicka ,

18 SID 18 (18) 9b B ,1 72,

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag.

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag. UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA Handläggare: Per-Arne Wigren Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1 (8) 2009-11-19 Arbetsplan Inledning Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 samt grundsärskola 1-10,

Läs mer

Fruängens skola Margita Norberg. Sid 1 (14) Verksamhetsplan 2016 för. Fruängens skola. Fruängens skola. skola.stockholm.

Fruängens skola Margita Norberg. Sid 1 (14) Verksamhetsplan 2016 för. Fruängens skola. Fruängens skola.  skola.stockholm. Fruängens skola Margita Norberg Sid 1 (14) Verksamhetsplan 2016 för Fruängens skola Fruängens skola www.fruangens skola. Sid 2 (14) Inledning Fruängen skola är en skola där alla barn ges möjlighet att

Läs mer

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Per Hansson, rektor Bromstensskolan 2013-10-31 A 1 (11) Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Introduktion Den här arbetsplanen beskriver vilka arbetsområden vi på Bromstensskolan kommer att fokusera på under

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1414-001-148/2013 SID 1 (17) 2013-10-18 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Kvalitetsredovisning Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Resultatdialog Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Mall för arbetslag/ämneslag Skola Arbetslag/ämneslag (Ange skolans namn) (Ange lagets namn) Dataunderlag som använts Betyg,

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (10) 2014-09-08 Handläggare: Helen Petersson Telefon: 0768250924 Kvalitetsredovisning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 202012 SID 1 (8) 2012-11-07 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: 08 50821900 Arbetsplan Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen i Älvsjö.

Läs mer

Fruängens skola Grundskoleavdelningen Utbildningsförvaltningen. Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Fruängens skola. Fruängens skola. stockholm.

Fruängens skola Grundskoleavdelningen Utbildningsförvaltningen. Verksamhetsberättelse VB 2015 för. Fruängens skola. Fruängens skola. stockholm. Fruängens skola Grundskoleavdelningen Utbildningsförvaltningen Verksamhetsberättelse VB 2015 för Fruängens skola Fruängens skola Sid 2 (14) Sammanfattande analys Vårterminen 2015 var 548 elever inskrivna

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision Arbetsplan Läsåret 2016-2017 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både kunskapsmässigt

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA, SÄRSKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 4 Sammanfattning av läsåret 2017/18 4 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision

Arbetsplan. Läsåret Myrsjöskolan, Nacka kommun. Vår vision ! Arbetsplan Läsåret 2017-2018 Myrsjöskolan, Nacka kommun Vår vision Myrsjöskolan ska vara en skola dit alla går med glädje både elever och personal; en skola som eleverna lämnar optimalt rustade både

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Arbetsplan läsåret 2018/2019. Gräsmarks skola och fritidshem

Arbetsplan läsåret 2018/2019. Gräsmarks skola och fritidshem Arbetsplan läsåret 2018/2019 Gräsmarks skola och fritidshem Innehåll Inledning... 3 Rektors förord/vision/målbild/tolkning av skolans kunskapsuppdrag/ Vad som ska prägla vårt uppdrag... 3 Vision för grundskolan

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5175 Kristna skolföreningen i Malmö Org.nr. 846002-6654 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Mariaskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1426-001-162/2013 SID 1 (12) 2013-10-25 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Arbetsplan Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013/2014

Kvalitetsredovisning 2013/2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (10) 2014-09-30 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 508 08 251 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Inledning Kungsholmens

Läs mer

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11

Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning Särskolan 2012-06-11 Kvalitetsredovisning för Läsår 2011-2012 1. Grundfakta Enhetens namn: Kristinaskolan Brotorpsskolan - Lindeskolan Verksamhetsform: Grundsärskola Grundsärskola

Läs mer

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Förskoleklass år 6 Fritidshemmet Läsåret 2013-2014 1. Kunskaps- och utvecklingsuppdrag Förskoleklass I Västerås stad ska övergången mellan förskola och skola leda

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 GRUNDSKOLA Ladubacksskolan 2015-02-1 INNEHÅLL VERKSAMHETSCHEFEN HAR ORDET 5 NORMER OCH VÄRDEN 7 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen... 7 Arbetet med normer

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde)

Lokalt åtagande och aktivitet (Tuna skolområde) Enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Ansvar och inflytande/fråga: Lärarna i min skola tar hänsyn till elevernas åsikter, och enhetens resultat i elevenkäten, frågeområde Trygghet och trivsel/fråga:

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN RÅLAMBSHOVSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000089/2013 SID 1 (6) 2013-10-23 Handläggare: Gunilla Olsson Telefon: 08-50808700 Arbetsplan 2013/2014 Inledning Rålambshovsskolan ligger på Kungsholmen

Läs mer

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola

Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Kvalitetsdokument 2015/2016 Viktor Rydbergs samskola Skolans utvecklingsarbete 1. Hur har ni lyckats med era utvecklingsområden för innevarande läsår? VRS har under läsåret 2015/2016 arbetat med identifierade

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING för år 2008

KVALITETSREDOVISNING för år 2008 KVALITETSREDOVISNING för år 2008 Rönninge skola MÅLUPPFYLLELSE Mål Mål 3 Barnen i förskoleklassen utvecklas utifrån sina förutsättningar Målet är ej uppfyllt Mål 4 Barnen i fritidshemmet utvecklas utifrån

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Elevhälsoteamets representanter har en tydlig roll-, ansvars- och arbetsuppgiftsfördelning. Bilaga 1.

Elevhälsoteamets representanter har en tydlig roll-, ansvars- och arbetsuppgiftsfördelning. Bilaga 1. Utbildningsförvaltningen Elevhälsoteamets uppdrag och organisation Verksamhetsplan år 2017 Elevhälsoteam BECKOMBERGASKOLAN Skolans elevhälsa Elevhälsoteamet (EHT) består av: (befattningar som ingår inklusive

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2013-2014 SID 2 (11) Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs skola upplevs som den lilla skolan i

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2014-09-17 Handläggare: Anna Magnusson Kvalitetsredovisning Inledning Tullgårdsskolan ligger på Södermalm. Skolan byggdes och invigdes 1995.

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Oxhagsskolan är en F 6-skola i Akalla/Kista. Skolan har cirka 315 inskrivna barn i grundskola, grundsärskola och förskoleklasser. Cirka 195 elever är inskrivna på fritidshem. Varje

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

LÄSÅR 2014/2015. Läsårsplan 2014/2015. Innehållsförteckning. Hammarbacksskolan RO. Vårt rektorsområde... 3

LÄSÅR 2014/2015. Läsårsplan 2014/2015. Innehållsförteckning. Hammarbacksskolan RO. Vårt rektorsområde... 3 LÄSÅR 2014/2015 Hammarbacksskolan RO Läsårsplan 2014/2015 Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Nationella mål... 3 Prioriterade mål och indikatorer... 3 Hammarbacksskolan

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Rektorsområde Balingsnäs Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Balingsnäs Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Balingsnäs Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Balingsnässkolans vision och mål: Vision: Våra barn och elever skall känna sig stolta över sin skola,

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (13) 2014-09-12 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: XTelefonX Kvalitetsredovisning Inledning Långbrodalsskolan Långbrodalsskolan är en

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan Kvalitetsanalys Dalstorpskolan Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 11 Arbete i verksamheten... 13 Övriga mål enligt

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015

Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015 Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Birgitta Wikström 140908 Reviderad 141024 Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2014 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468 Alingsås 150813 Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr 43-2015:468 Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Bedömning av brist Skolinspektionen

Läs mer

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (9) 2013-11-07 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 08-508 082 20 ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA SID 2 (9)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 1 (10) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2011-11-18 Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 2 (10) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm.

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Kvalitetsarbetet 2014/2015

Kvalitetsarbetet 2014/2015 2015-10-01 BOS/GUN Knåda skola och fritidshem Chris Sommar Kvalitetsarbetet 2014/2015 Grundfakta Antal elever Förskoleklass Åk 1-6 Fritids Antal lärare Förskoleklass Åk 1-6 Fritids Elevassistent 8 elever

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan 7-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING

Läs mer

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 15/11/19 Förutsättningar som i stor utsträckning påverkat resultat 2014/2015 Eleverna har generellt bra kunskaper och är intresserade av

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan

Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Arbetsplan 140905 Nolhagaskolan Grundskolan Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Samskapande Styrkebaserad Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer